• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

25 October 2021, 16:33:12

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
14334 Posts

Шишман
5793 Posts

Panzerfaust
1033 Posts

Лина
794 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 24,241
  • Total Topics: 1,374
  • Online Today: 170
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 2
Guests: 53
Total: 55

avatar_Panzergrenadier

Българският политически интерес отвъд фило/фобията

Started by Panzergrenadier, 25 December 2020, 19:48:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Така и не разбрах, защо е тази фанатична омра3а към Русия ?

Panzergrenadier

Quote from: Шишман on 29 December 2020, 13:58:51Така и не разбрах, защо е тази фанатична омра3а към Русия ?

Към мен ли е въпросът?! Не съм русофоб и слава Богу, че не съм! Всяка филия и фобия е болестно състояние.

Има наглост руска, има наглост американска има и наглост английска. Всеки, който се подиграва с историята, езика и културата ни заслужава достоен отговор. Това са изказвания на отделни политици - на Путин, на Дизраели или на Чърчил. Това обаче не касае руския или английския народ. Познавам няколко руснаци с българска кръв и даже съм приятел с тях. Виж, ако те започнат да защищават подобни българофобски наглости е вече друго, но слава Богу, те не са такива.  Подбирам си приятелите. ;)

Лина

Quote from: Panzergrenadier on 29 December 2020, 13:44:44Да  оставим чистия материален интерес да ни води. Да продължим договорите за природни изкопаеми, горива и др.

А наглите претенции на русина за език и история да не взимаме в предвид. Това е то  изгодната  политика.

Това е някакъв майтап, нали?
Какви изкопаеми са ни нужни - въглища ли, стомана ли, не мисля че ни трябват. Цената на газта сега е по-евтина отколкото когато я купувахме само от Русия или бъркам?
Правителството трябва да се цели в източници гарантиращи най - ниска цена за крайния потребител, ако руския газ на бензиностанцията е за 0,60лв. и става ще си сложа от него.

Panzergrenadier

Има си икономисти, които преценяват от какво имаме нужда. Горива, минерали, машини и каквото още ни трябва. Мисълта ми беше да отделим чистия интерес, от нещата, които ни разделят - език,  паметници, прочит на историята.

Panzerfaust

Quote from: Panzergrenadier on 29 December 2020, 17:01:45Има си икономисти, които преценяват от какво имаме нужда. Горива, минерали, машини и каквото още ни трябва.
То от преценката на тия "икономисти" сме най-бедни в ЕС и дори Румъния вече тотално ни задмина. Само че, там няма общи проекти с Русия и не ги води "материалния интерес" явно, но се оправят някак си.
Прегръдката на Русия е задушаваща, защото Русия не се води от материални интереси. За нея България винаги ще е малкият брат, който трябва да слуша, защото явно е малоумен и не знае какво да прави. С Русия поради горните причини нито може да се води икономически, нито нормален културен обмен. В момента точно същата тази Русия е една от опорите на Северна Македония. За Русия ние не сме важни като търговски партньор по никакъв начин. за тях е важно само да ни "вразумят".
Agree Agree x 1 View List

Panzergrenadier

Важното е, че сме в политически и военен съюз, който възпира русина да ни цака с имперската си карта. Имаме гаранцията на НАТО.

FELDMARSCHALL

Гренадир, имаш стил и речник на дългогодишен дипломат или завършил образование свързано с международните отношения. Познах ли или бъркам ? :laugh:

Panzergrenadier

Quote from: FELDMARSCHALL on 30 December 2020, 00:37:16Гренадир, имаш стил и речник на дългогодишен дипломат или завършил образование свързано с международните отношения. Познах ли или бъркам ? :laugh:

О, не  - на държавна работа съм в сферата на услугите. Иначе имам хуманитарно образование.  :azn:

Panzergrenadier

Но да, дипломатическият, премереният език е в полза на националния интерес. Непремерените, пишман-националистически приказки вредят и тровят всичко. Зад тях се крият явни комплекси.

Шишман

Quote from: Panzergrenadier on 30 December 2020, 08:07:26Но да, дипломатическият, премереният език е в полза на националния интерес. Непремерените, пишман-националистически приказки вредят и тровят всичко. Зад тях се крият явни комплекси.
Така е !