• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

29 July 2021, 12:28:29

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
13383 Posts

Шишман
5596 Posts

Panzerfaust
889 Posts

Лина
739 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 22715
  • Total Topics: 1352
  • Online Today: 130
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 86
Total: 86

Четническо движение

Started by Шишман, 27 April 2020, 10:25:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Шишман


Шишман

08 March 2021, 17:16:33 #61 Last Edit: 08 March 2021, 17:18:05 by Шишман

Шишман

ЧЕТАТА
 Четата, която трябва да отбелязваме всяка година задължително, повече от всяка друга, да честваме тържествено, да ни бъде пример за подражание и следване: не е тая която са ни наложили за сега.
Четата за която говоря е тая на Стефан Караджа и Хаджи Димитър Асенов. То са се водили 2-е чети, но на практика е една.
Малко история : били са между 126 и 131 четника - точният брой не се знае. Добре обучени, добре въоръжени и организирани. С хубави униформи и метални знаци на калпаците. Имали са даже тръбач. Действали са като елитна военна част, с тая разлика че са били много, ама много надъхани, направо фанатизирани. 3а воеводите им пък да не говорим какви юнаци са били и то още  от деца. Дали са такива сражения на турската армия и башибозук че на края, ония не са искали повече да се бият с тях. Турците прибягват до коварство ( в това много ги е бивало) подменят работниците в една мандра с помаци, но облечени, като българи. Тия упояват четата, като им дават храна. Четниците спират да починат и необяснимо как заспиват дълбок сън,и като ги нападат турците едвам се събуждат и не са на себе си. По онова време тая четата е разтърсила Османската империя, такова нещо до тогава не са били виждали. Уплашили са се яката. Според поп Минчо Кънчев сам султана е казал че ако има такива 50хил. човека ще разнебити-превземе света, та правете си сметка,за какви хора става дума. Някои са смятали че ако влезнат 10 такива чети и България ще се освободи.
Това е четата на  която, трябва да потдражава едно истинско бъдещо четническо движение. Това е четата, която трябва да се дава за пример. 3а съжаление са ни наложили да се покланяме на една друга чета, която макар и по-многобройна не е направила нищо особено, нито е дала поне едно юнашко сражение. 3а нея чета обаче има филми, дни на почит, книги и безкрайни уроци в училищата. А за нашата , баш четата, тая на която трябва и някои се възхищаваме - едно голямо нищо. То след освобождението историята на тая чета, както и хайдутството и комитетите на Левски са били много - неудобни за управляващият масоно-сатанински елит. Неудобна им е била и Българщината и са се чудили как да я затрият и победят. Надявам се да не успеят да затрият българщината и народната памет за тая чета, хайдутите ни и воеводите ни. За сега не успяха, но от нас зависи как ще е за напред.


image upload

Шишман


Шишман

  Макар че едни хора, много се стараеха в годините тая чета да бъде забравена: народа не я е забрави !     


Шишман

Народа почита великата чета. Слава на народните юнаци.


Шишман

  ЧЕТНИЦИ НИ ТРЯБВАТ
 Четници са ни нужни и ни трябват, а не избори.   Шишман

ЧЕТНИЦИ НИ ТРЯБВАТ, А НЕ ИЗБОРИ
Под четници разбирам - истински родолюбив елит.
Надявам се с времето да се появят.   
Шишман

09 April 2021, 18:55:54 #68 Last Edit: 09 April 2021, 20:25:39 by Hatshepsut
Четници в бой за свобода !


Шишман

БЕЗ ЕДНО ИСТИНСКО И СИЛНО ЧЕТНИЧЕСКО ДВИЖЕНИЕ НЯМА ДА СТАНЕ
Много хора се възмущават от изборните резултати: какво падение било и т.н. да не ги повтарям.
Истината е обаче че в рамките на тая политическа и културна система: това е положението и даже още нещата са добре, по на там ще стават все по-зле.
Единственият изход от това положение за нас българите е създаване на едно: истинско и чисто морално и много-добре организирано - четническо движение , което да започне лека полека да дава посока и да оказва влияние.
Не се ли вземем в ръце и не го ли направим - нищо добро не ни чака.
начелото го има, трябва само да се продължи напреде и да не се ограничаваме :само със въстановки и снимки. Време е за следващата крачка.
 
Снимката показва добре как трябва да са нещата: организирани, четнически униформи, поп и вяра задължително( без вяра поп и кръст до никъде няма да се стигне),  знаме на четата и четите  и няма кой да ни спре !

Шишман

11 April 2021, 10:26:33 #70 Last Edit: 11 April 2021, 10:29:16 by Шишман
ДО КЪДЕ МОЖЕ ДА СТИГНЕ ЧЕТНИЧЕСКОТО ДВИЖЕНИЕ
Едно добре организирано четническо движение на здравите основи: на българщината и православният морал - може  да обърне не само България с краката на горе, ами и светът.
На снимката надъхани четници в бой с душманите. Тоя дето мушка падналият враг е попа, а не интелектуалецът певец , артист, поет и т.н. Така е било в миналото, когато сме имали здрава морална и духовна основа.
Шишман

  Песен посветена на четниците


___________
 Четници се пишат във Клисура града
Горо ле, зелена ти вода студена
И си дума дават, и си тихом казват:
Горо ле, зелена ти вода студена
Който сабя няма, сабя му се дава
Горо ле, зелена ти вода студена
Който пушка няма, пушка му се дава
Горо ле, зелена ти вода студена
Който конче няма, конче му се дава
Горо ле, зелена ти вода студена
Че ще да се бият за народна правда     

Шишман

12 April 2021, 10:09:04 #72 Last Edit: 12 April 2021, 10:14:18 by Шишман
УСПЕХА НА ЕДНО ЧЕТНИЧЕСКО ДВИЖЕНИЕ - ОРГАНИЗАЦИЯ ЗАВИСИ ОТ ...........
На първо место от да го наречем идеологията , която ще изповядва.
Нещата, трябва да са много, ама много добре обмислени,подготвени, изяснени и подредени. Даже една малка глупава грешка, може да провали всичко. Тия дето седят срещу нас : са добре организирани и подготвени и не се шегуват ! Едно четническо движение - организация направо ще им бръкнат в здравето и ще им провали плановете не само за малка България, но и вероятно за света. Не забравяйте, че подобно нещо е силно заразно,  и зарази ли се Русия - ще стане, каквото има да става. Така че "ония"  няма да спят: и ще се опитат още при създаването на това нещо да го отровят  както и с каквото могат. Та както се казва " работата е дебела " ! То и на турците работата беше дебела цели 500г. ама накрая ги победихме.

Може да е каже че началото е поставено, имаме образеца на униформите. Тия на снимката не са никак лоши, но има и друг вид от старите шаячни войнишки дрехи, които са доста добри.
_____________

Шишман

Четническа клетва

"Аз  пред Бога и пред народа  в името на нашето драгоценно отечество заклевам се какво, че залагам и прежалвам живота си за борба с неприятелите на народа си, до последното дихание ще бъда верен на тоя подвиг, няма да се подлъжа и подкупя за никакво имание, щото да работя срещу народа си или за полза на другите, или за лична и користна полза, приемам всичките длъжности  , които ми се четоха в закона. Ако не остана верен на тази клетва , Бог да ме порази изясно и юнаците да ме съдят и накажат според закона "     Шишман

14 April 2021, 14:15:00 #74 Last Edit: 14 April 2021, 14:17:31 by Шишман
ЧЕТНИК ОТДАВА ПОЧИТ НА РАКОВСКИ !
200 години от рождението на Георги  Стойков Раковски!
На 14 април 1821 година в гр. Котел е роден големият патриарх на четническото движение. Записан е в църковните регистри като Съби Стойков Попович, но е известен повече като Георги Раковски.

_____________