• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Guest. Please login or sign up.

12 April 2021, 23:03:10

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12615 Posts

Шишман
4769 Posts

Panzerfaust
773 Posts

Лина
700 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 20727
  • Total Topics: 1328
  • Online Today: 133
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 69
Total: 69

avatar_Шишман

Протестите

Started by Шишман, 13 July 2020, 09:27:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

УРА ПОБЕДАТА Е БЛИ3КА
"Народът", "гражданите", "студентите", "хората" пак блокираха Орлов мост.     ____________________________Шишман

ЛУДИТЕ ПО И НА ПЛОЩАДА

_________________

Недялко Недялков
Ето ги - безсмъртните глупци.
100 човека без маски мятат бомбички по полицията, скупчени един в друг.
Водят ги деванти като Шивиков...
Не го е срам.
В това време жена му е на първа линия като старша сестра във Военна болница. Как го търпи? Какво се е случило в душата на този български генерал, какви демони са я превзели?
Тук са и неспасяеми типове, с напълно изличена хуманност - Дионисий, агитките на Копейкин,, Инджова, вещиците на Мая, Ченалова - петното на съдебната ни система.
За тях смятам, че коментарите са напълно излишни.
Полицията, разбира се, наблюдава отблизо и търпи физическите посегателства над себе си. Арести пак няма да има. Политкоректността и либералниченето на Борисов стоят над всякакви мерки.
Всички сме длъжни да ги спазваме, само тези от протестите - не.
Ето и днес, на брифинга, репортерката на ПИК Вероника дръзна да попита в прав текст щаба и Мутафчийски нещо простичко и логично: "Какво ще кажете на хората от протестите, които горят маски, бутат се един в друг и не спазват режима?"
Мутафчийски скочи като опарен - сакън, йок, що питате мен, аз съм деполитизиран...
Никой не смее да каже копче на тия типове.
Ясно, че е деполитизиран, но ние питаме за чисто лекарското му мнение. А и за човешката му позиция...
Мълчанието и толерантността към уличните вандалства през последните месеци са сред основните двигатели на кошмара, който изживяваме днес. Рекордната смъртност. Задъхващата се болнична система.
В цяла Европа реакцията на властта е репресивна, с подобаваща тежест на закона, адекватни мерки на полицията - водни оръдия, съдебни производства.
Тук пак се правим на по-католици от папата.
Криворазбраният толеранс към една глутница от безумци и тяхната особено опасна пропагандна машина (фалшиви фейсбук групи и фейксайтове), която зомбира лековерната част от населението, в крайна сметка е демонстрация на неуважение към погубените животи и почернените съдби на цели семейства.

__________________________

photo sharing

Шишман

20 December 2020, 16:59:37 #287 Last Edit: 20 December 2020, 17:28:48 by Hatshepsut Reason: Корекция на линка
Една философска сентенция твърди, че всичко тече и всичко се променя. Далеч по-малко известна постановява, че нищо не тече и нищо не се променя. Философията е красива наука, защото обхваща света, едновременно потвърждавайки и отхвърляйки всичките истини в него. Точно в този диапазон на абсурда се намира целият ни живот. За да определят кое е истина и кое не, хората си служат със субективно възприятие, предимно повлияно от емоции. И така стигаме до политиката, в която досущ като спортната запалянковщина страстите пречат да се забележат фактите. Пример е и българската, в която желанията, фенщината и омразата замъгляват ясни като бял ден неща.

________
Повод за тези мои размисли са протестите срещу Бойко Борисов, които България преживя тази година. Сега, след като те отшумяха и се разпиля димът от хаоса, стават видни доста неприятни истини за тях. Те бяха известни на мислещите хора още от самото начало, но в еуфорията мнозинството бе или сляпо, или отказваше да ги приеме. Но ето че времето все пак е най-големият мъдрец, от дистанцията му заблудите лъсват. Това, което мнозина считаха за лъжа, например на 1 септември, днес е трудно опровержим факт:

 

,,Отровното трио" не се оказаха някакви партийно необвързани граждани,

 

излезли от името на възмутената маса, а аватари на Мая Манолова и кръжеца около нея. След като положи всички усилия ,,да не допуска партии" на трибуната на площада, а после разиграваше циркове по ,,обединение на опозицията", накрая то пристана на Манолова чрез предизборен съюз. Триото ще попадне в листите ѝ, в тях ще се излее популярността му, която събра – изящно проста игра. Но всичко това е напълно естествено, след като триото работеше за Манолова и на местния софийски вот. Само неподправена глупост може да пренебрегне факта, че бившата социалистка разчиташе на тяхната подкрепа в кметската  кампания. Още повече, че триото публично я подкрепи тогава. Но мнозинството българи не проумяха обвързаностите, дори след като в серия интервюта триото раздаде индулгенция на Манолова за грешките ѝ преди години. Сега те отново са официално заедно, кръгът се затвори. ,,Кака се ожени", гласи един стар виц.

 

Никой никога не е искал предсрочни избори.

 

Абсолютно всички опозиционни политически сили поискаха по време на протестите незабавна оставка Борисов и вот веднага. След като целта не бе постигната, сега, в началото на декември, Румен Радев обяви, че изборите ще бъдат проведени на възможно най-ранната дата – 28 март. И изведнъж президентът бе залят с гняв от опозиционния мейнстриим – трябвало първо да чуе партиите, да се съобрази с коронавируса и т.н. Сякаш през есента не се знаеше, че предстои епидемия. Дори на Христо Иванов от ,,Демократична България" 28 март не му се стори добра дата, макар да липсват особени причини да е против. Как така всички настояваха за ,,Избори веднага!", а не са съгласни сега с Радев да са веднага? Къде са им кандидатите на тия опозиционни партии? Ако наистина са желали избори през октомври например, имаше ли една поне една стартирала номинационна процедура септември? Истината е, че никой никога не е очаквал предсрочни избори, а и не ги е желал. В момента около датата лъсват дребните сметки за организационно партийно състояние, мотивацията на електората и т.н.

 

,,Демократична България" остана далеч от принципността.

 

Не е изненада, но политическата сила с най-големи претенции за принципност не направи и крачка към нея. По тази причина след серия рейдове срещу Доган по крайбрежието, за шест месеца Христо Иванов не отиде пред вилата на Прокопиев в Созопол. Пеевски, Доган и Русия си остават темите на ,,Демократична България". Цацаров беше лош и свързан с Русия, Гешев също е лош, но ни думичка за връзките му със САЩ, как Вашингтон го назначи – това е ,,принципността" на коалицията. Така протестът просто се оказа инструмент за разчистване на сметки на едни сили срещу други. Естествено, ,,Демократична България", Манолова и всеки друг имат право да избират целите, за които работят. Но нека издигат собствените си партийни знамена по площадите. Думичката ,,партия" обаче е мръсна у нас в последните години. И по площадите те развяват националното знаме, за да кълвят шараните, че се преследват национални, а не тесни интереси.

 

Автобусите, без които нищо не става.

 

Отвратително е да се наблюдава как за едно уж заклеймено явление се затварят очи - извозването на активисти с автобуси. Присмех и обиди отнесоха през лятото и членовете на ДПС, бранещи своя султан край сарая, и на ГЕРБ при контрамитинга. Само че и ,,светлите сили" извозват с автобуси, за което симпатизиращите им медии и привърженици мълчат. Автобуси на ГЕРБ и Реформаторския блок сновяха при протестите срещу Орешарски. Автобуси имаше и сега – на партия ,,Възраждане". Но интересният момент е, че без тия автобуси настоящият протест щеше да си остане безобиден хепънинг. Ако изключим внедрените агитки, за властта бе истински опасно единствено когато организираните отряди на ,,Възраждане" щурмуваха полицейските коли и барикади. ,,Възраждане" обаче е необичана от другите партии, остана изолирана, така площадът се самолиши от заряд. Силите на ,,жълтопаветниците" стигат единствено за сбирки пред БНТ и последваща хайка срещу жени. Днешната равносметка е двойна – колко точно струва този протест, в който ,,Възраждане" му върши основната работа, и как така останалите се разграничават от единствената ударна сила? Знаеше ли какво точно иска протестът?

 

Защо си с шапка, защо без.

 

Щеше да бъде прекрасно, ако протестът преследваше целта си без съпътстваща читалищна самодейност. Нямам предвид хореографията с яйца, портокали, народни песни и т.н., а исканията му. Целта бе ясна – оставка на Борисов и Гешев. Нямаше нужда да се горят маски, защото те ограничавали свободата, а после да се протестира защо при слободия е изтърван короноваруса. Нямаше нужда да се иска Велико Народно събрание, след като два дни по-късно Борисов го поиска и демонстрантите се разграничиха от себе си. Такава детска градина би отблъснала всеки сериозен човек, дори да е върл враг на Борисов.

 

Естествено, може да се направят още много равносметки. Двуличието тепърва ще става видно с приближаването на изборите. Има и една енигма в аванс:

 

иска ли наистина оставка на Борисов дубайският изгнаник Васил Божков.

 

През цялото време той се държеше като шахматист, който не целеше да матира царя, а просто да обере фигурите му. Още в началото Божков получи оставката на финансовия министър Владислав Горанов. Наскоро пък някак между другото мина новината, че е започнал да печели делата за отнетите лицензи. Божков засега е цялостно неясен, видно е единствено, че партията му ,,Българско лято" е пълен кьорфишек.

 

В заключение ще кажа, че всичко това не означава, че Борисов е по-добра стока и не бива да бъде свален. Но дава представа какъв точно материал бе ,,изправен" срещу него, каква пиеска разиграха режисьорите на протестите. Философското обобщение гласи, че материята се променя, но духът остава еднакъв във всичките й форми.

 
https://glasove.com/categories/na-fokus/news/na-finala-trioto-se-ozheni-za-kaka-vednaga-vot-nikoy-ne-iska

FELDMARSCHALL

Сега ако беше 2013г. Бойко още лятото да си е подал оставката (за да не се лее кръв). Ама човекът си вика - Чакай, аз съм управлявал най-много в историята на България след 1990г., пък нито веднъж не успях да си завърша мандата."
Та според мен затова Бойко с цената на всичко се задържа на власт, макар че и възникналата пандемия можеше да го катурне, както стана с Тръмп в САЩ. Ако не беше това непредвидено обстоятелство съм сигурен, че Тръмп щеше да спечели без проблем втори мандат. Тук Бойко удържа на натиска, ама то като погледнеш и кои водят протестите, mama mia казано по италиански. :judge:
Agree Agree x 1 View List