• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Guest. Please login or sign up.

12 April 2021, 22:43:01

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12615 Posts

Шишман
4769 Posts

Panzerfaust
773 Posts

Лина
700 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 20727
  • Total Topics: 1328
  • Online Today: 133
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 58
Total: 58

avatar_Лина

Актуални новини и мнения за тях

Started by Лина, 01 August 2019, 15:36:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 04 August 2020, 16:10:31Да не стане така тия дето сега го плюят да търсят коалиция с него в новия парламент
Е те на туй се надяват.

long time ago

06 August 2020, 14:23:36 #106 Last Edit: 06 August 2020, 18:05:31 by Hatshepsut Reason: Корекция на линка
СКАНДАЛЪТ ГРЪМНА: Моника Станишева е пиар на ГЕРБ

https://narod.bg/

На печелившите и на патриотите поредно честито, дет се вика

Хаирлия да е

long time ago

"Господин, Бойко Борисов,
От 17 години имам малък бизнес в България и единственото, което съм поискал от страната ни е само да не ми пречи. Не би...но...това е дълга тема и по нея може да пиша и аз и хилядите , като мен собственици на малки фирми.
Когато дойде пандемията , аз и стотици мои колеги, които имаме сватбени и парти агенции, бяхме спряни от дейност на 100 процента. Няма възможност за 40 на 60 при абсолютно спряна дейност. Месец май пуснах молба за прочутите Ви грантове от 3 до 10 хил. И какво получих...?? Запор на фирмата и дело за невнесени осигуровки за периода на пандемията?? И лихва и такса за да си ги погася🤯
Питам откъде да ги взема?
Не е ли работа на държавата да подпомогне този, който работи, не е искал нищо от нея и 17 години си внася данъци и вноски към страната си и осигурява работа и заплата на още 5, 6 човека?
Това ли е страната, в която твърдите , че всичко е наред? Не мисля, че може да се оправдаете с предишни управляващи. Децата са ми втори клас и целият им живот е преминал при Ваше управление. Може би хан Аспарух да е виновен за нещо, но... там Вие сте цар да измислите подходящо оправдание.
Не ми хареса, твърдението Ви, че предстои криза и съкращения а същевременно увеличавате парите на чиновниците.
Не ми харесва начина по , който управлявате моята държава и е време да си ходите.
Българския народ ще намери начин да излезе от катастрофата в която ни докарахте.
Искам Вашата оставка!"

Иван Розанов

Данъчните запорираха сметките и заведоха дело срещу една от най-големите сватбени агенции в Перник ,,Иси мюзик", която от 17 години успешно работи на пазара.

ЛинаВсеки вече знае за тази случка с джипа и ситроена. Ситуацията е ясна, това което не е ясно е, защо се прикрива името на шофьора агресор, който от височината на джипа си ясно вижда, че в колата има бебе и въпреки това я блъска най – нагло два пъти и то много силно?

Агресора от Ситняково беше съобщен с имената си още на следващия ден, беше ясно дори какво работи.

За господина със служебното возило който е на 39г. и жената с него е хубаво да научим повече. Просто за протокола.

Hatshepsut

Двама руски дипломати са обвинени в шпионаж...


Главният прокурор на България Иван Гешев

Двама руски дипломати в България са уличени в шпионаж, но разследванията срещу тях са спрени заради техния дипломатически имунитет. Това съобщи прокуратурата в сряда.

Пред Свободна Европа от Министерството на външните работи (МВнР) заявиха, че вече са се свързали с посолството на Русия в България. "Даден е срок от 72 часа да напуснат страната, като и двамата са обявени за персона нон грата", казаха от пресофиса на МВнР.

Посолството на Русия в България обяви, че дипломатите ще се съобразят с искането.

Разследването е образувано в Спецпрокуратурата по сигнал на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС). Обект са две лица – чуждестранни граждани, които по данни на ДАНС са събирали информация, представляваща държавна тайна с цел издаването й на чужда държава.

Съгласно Виенската конвенция за дипломатическите отношения въпреки наличието на основания за привличането им в качеството на обвиняеми, наказателните производства са спрени, тъй като "деецът е лице с имунитет" (на основание чл. 25 ал. 1 т. 3 НПК).

В хода на разследването по досъдебното производство е установено, че в периода от 2016 г. до настоящия момент, двама граждани на Руската федерация са осъществявали разузнавателна дейност, при която са търсили информация за плановете за модернизация на българската армия и поддръжката на техническата годност на военната техника. Целта им е била да предадат събраната информация, представляваща държавна и служебна тайна, на руското военно разузнаване в Москва.

За реализирането на незаконната си дейност двете лица са осъществявали контакти и с български граждани, които са имали достъп до информация, свързана с военно-промишления комплекс на страната. В определени случаи на българските граждани са обещавани и предоставяни финансови облаги, се казва в съобщението от прокуратурата.

Посолството на Руската федерация коментира случая на страницата си във Фейсбук.

"Доказателства, потвърждаващи осъществяване на дейност, несъвместима със статута им (на дипломатите - б.р.), не бяха представени", пише в коментара. "Със съжаление сме принудени да констатираме, че безоснователно изгонване на двамата руски дипломати не отговаря на традиционно конструктивния характер на двустранните отношения", се казва още в позицията.

В началото на тази година стана ясно, че от България са изгонени двама служителни на руското посолство. Имената им не станаха известни, но бе огласено, че един от тях е търсил информация за технологията на изборния процес в страната, а другият е развивал разузнавателна дейност в сферата на енергетиката.

В края на октомври, миналата година пък българската прокуратура уличи в шпионаж първи секретар на руското посолство и каза, че той е извършвал дейността си от септември 2018 г. в продължение на близо година. Обвинението посочи, че този гражданин на Руската федерация ,,е осъществявал разузнавателна дейност, като е провеждал регулярни конспиративни срещи с български граждани, включително и с ръководен служител, разполагащ с достъп до класифицирана информация на Република България, ЕС и НАТО".

Тогава София поиска от руските институции да отзоват дипломата в рамките на 72 часа, а 24 часа по-късно отказа виза на руски военен аташе.

През септември миналата година бившият депутат от БСП Николай Малинов бе обвинен като руски шпионин. Според огласената информация тогава Малинов е събирал данни и ги е предавал на две организации - на Общество "Двуглав орел" и на Руския институт за стратегически изследвания. В тази връзка ДАНС наложи 10-годишна забрана за влизане в България на бившия директор на института Леонид Решетников и на свързания с него бизснесмен Константин Малофеев.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30854188.html

Hatshepsut

Хотел на Черноморието посреща гости с надпис "Само за бели"


https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Hotel-na-Chernomorieto-posreshta-gosti-s-nadpis-Samo-za-beli-998754

Расистки надписи "Само за бели" и "Животът на белите има значение" се появиха на входа на хотел "Heaven" (в превод от англ. – рай) в Слънчев бряг, сигнализират чуждестранни гости на българския курорт. Във Фейсбук-групите Foreigners in Sofia & Friends, Scandinaver i Bulgarien и в сайта "Трипадвайзър" бяха публикувани снимки, на които се виждат расистките послания.

Надписите предизвикват крайно възмущение в социалните мрежи. Кристер Стрьом – швед, който живее в Ямбол, споделил снимка в една от групите, пише във Фейсбук:

"Очевидно това е от тази година в хотел Heaven на Слънчев бряг. Надявам се да загубят много клиенти заради това. Лично аз бих отишъл някъде другаде".

В "Трипадвайзър" регистрирана потребителка, представила се като Сара, коментира:

"Този хотел има знак "Само за бели" точно до входа си. Не разбирам как е възможно това през ХХІ век. Представете си, че сте резервирали престоя си в този хотел като чужденец и първото нещо, с което се сблъскате пред входа, е знак "Само за бели". Това трябва да е незаконно и е нечовешки обидно. Заради себе си и заради всички останали, не резервирайте престой в тази расистка бърлога".

Коментарът на Фейсбук-потребителката Marina MK e:

"Достигането на нови дъна е специалитет на тази държава".

В групата "Чужденци в София..." спорят дали България е расистка държава. От контеста става ясно, че този знак вероятно е предназначен за роми и че това е обичайно у нас.

"Площад Славейков" се опита да се свърже с представител на хотела за коментар. Служителите може би са инструктирани да не отговарят на въпроси на медиите, защото в разговор с наш репортер от рецепцията на хотела първоначално попитаха защо трябва да отговарят, а впоследствие казаха, че имат много клиенти и може някой от тях да е сложил знака. При уточнение, че той е на входа на хотела и явно стои там отдавна и със съгласието на ръководството, връзката прекъсна.

Свързахме се и с автора на снимката, който пожела да запазим анонимността му. Той е французин, който вече от пет години живее в България. Снимката направил на 5 септември, но споделя, че не е прекарал почивката си в хотела, а само забелязал надписа и решил да го сподели в социалните мрежи. Казва, че досега не се е сблъсквал с расизъм в страната ни, но не може да каже същото за някои от приятелите си французи у нас, които са чернокожи. Той не е подавал сигнал за снимката, намерение да сигнализират в Комисията за защита от дискриминация заявяват потребители в групата "Чужденци в София и приятели".

Хотел и апарткомплекс "Хевън""е собственост на Георги Славов, известен като Жоро Главата, син на взривения в асансьор човек на СИК Стоил Славов и наричан "наследника на СИК". През 2012 г. хотелът стана печално известен с избухналия в един от апартаментите му пожар.

Хотел "Хевън" е построен в разрез с всички държавни разпоредби – върху дюни, само на 25 м от морето и очевидно никой досега не е разпоредил заличаване на незаконния строеж.

Лина

Двамата руски дипломати са уличени в шпионаж два месеца преди да им изтече мандата  :huh:
Ясно е, че и руските и американски и всякакви дипломати в чужди държави се занимават с такива неща, това са обичайни работи.

Quote from: Hatshepsut on 27 September 2020, 16:11:36
Хотел на Черноморието посреща гости с надпис "Само за бели"
Той собственика на хотела нито отрече, нито потвърди този надпис. Тук интересното е, че дори да беше факт не може да бъде определен като расистки този надпис, тъй като в движението BLM има бели хора, т.е. и в нея чат на басейна може да има бели.

Лина

Всъщност кой знае какво не могат да научат шпионите, тъй като всички знаят, че НАТО крие много информация от нас, бидейки наясно, че сме 'пробити' и информацията би изтекла къде ли не (не че правят нещо срещу нас, ами се пазят от нас хората). Тъй че като членове на НАТО ние не сме запознати със истински тайните неща на тази организация.
Предполагам че дейността на т. нар. шпиони няма как да е истински шпионаж, а само опити за въздействие над събития и хора.

Лина

Всички деца до 18 години ще получават надбавки от началото на 2021 година, независимо от дохода на семейството, а компенсациите за работодателите по мярката 60/40 ще бъдат удължени до 31 декември. Това обяви премиерът Бойко Борисов на днешното правителствено заседание, проведено онлайн.


Лина

ГЕРБ се отказва от намерението месечните детски добавки през следващата година да са без доходен критерий и за всички семейства, информира БНР.

Със спестените по този начин над 205 милиона лева ще бъдат осигурени допълнителни средства за 15% увеличение на заплатите в МВР, както и за обещаните месечни добавки към възнагражденията на лекарите и медицинските сестри.


-------------------

Хубава работа, ама циганска работа!!
Аз искам да получавам детска надбавки, но уви парите ще отидат пак при "отрудените" полицаи, лекари и вечно ангажираните с тях цигани.
От ГЕРБ си позволиха да излъжат, че "богатите семейства сметнали тази идея за обида".
 :lol:
Абе идиоти, тези надбавки не се дават ей така, трябва да подадеш документи, ако искаш да ги получаваш, коя е тази проста курва от ГЕБР дето се е притеснила, че някой без нейното желание ще и преведе пари та са е обидила чак?
Много обидчиви сте станали. 

Hatshepsut

Българско вето за Северна Македония по пътя към ЕС

Agree Agree x 1 View List

FELDMARSCHALL

Само така ! Докато не изпълнят всички условия, които сме им поставили вето до дупка ! Или признават произхода си и езика си че са на базата на българския и след 1944г. изкуствено изменени за да ги раздалечат колкото е възможно повече от България или си остават бившата югославска дупка на Балканите, която живее още по времето на "друже тито".
Agree Agree x 2 View List

Hatshepsut

Прокуратурата обяви за шпионин руски дипломат, Външно го изгони


https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/12/18/4154458_prokuraturata_obiavi_za_shpionin_ruski_diplomat/

Прокуратурата е засякла пореден руски дипломат, за когото твърди, че е шпионирал в България в полза на военното разузнаване в Москва, като е събирал държавни тайни от 2017 г. включително за това колко военни на САЩ участват в ученията в България. Главният прокурор Иван Гешев вече е предоставил информацията на министъра на външните работи и се очаква дипломатът да бъде изгонен.

Според информация на NOVA става въпрос за полковник Василий Сазанович - военно аташе в посолството на Руската федерация в София. От Външното министерство отказаха да потвърдят пред "Дневник" дали това е така.

Разследването е започнало по сигнал на Държавна агенция "Национална сигурност", след което спецпрокуратурата е образувала досъдебно производство. То се води за престъпление срещу Република България - за това, че чуждестранен гражданин е събирал информация, представляваща държавна тайна, с цел предоставянето й на чужда държава или чужда организация (престъпление по чл. 104, ал. 1 НК).

Разследващите са установили, че от 2017 г. до настоящия момент пореден гражданин на Руската федерация е осъществявал разузнавателна дейност, при която е била събирана военна информация, включително за числеността за разполаганите на територията на България по време на учения военнослужещи от САЩ, съобщават от прокуратурата.

Целта е била информацията, представляваща държавна и служебна тайна, да бъде предадена на руското военно разузнаване в Москва. За целта руският гражданин е осъществявал контакти с българин, който е имал достъп до съответната класифицирана информация. В замяна му била обещавана и предоставяна финансова облага, но от прокуратурата не посочват в какъв размер е бил подкупът.


Установено е, че руският гражданин се ползва с дипломатически статут. Съгласно Виенската конвенция за дипломатическите отношения въпреки наличието на основания да му бъде повдигнато обвинение за шпионаж наказателното производство е спряно, защото се ползва с имунитет.


Съобщение за обявяване за персона нон грата на руски дипломат дойде и от външното министерство. На дипломата е даден "72 часа срок да напусне страната заради действия, несъвместими с дипломатическия му статут". Изтъква се, че вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева е получила писмо от главния прокурор по темата.

Малко по-късно Руското посолство в София обяви решението за "неоснователно" и добави, че Москва си запазва правото на ответни действия.

Това е поредният случай на шпионаж, за който прокуратурата съобщава. През септември бяха уличени двама руски шпиони, а външно министерство ги обяви за персона нон грата. Миналата година избухна друг подобен скандал с дипломати - по искане на България Русия отзова един от първите секретари на посолството заради подозрение в шпионаж, след като в края на октомври 2019 г. той бе обявен от прокуратурата за шпионин.

През януари прокуратурата обяви, че е разкрила още двама шпиони с дипломатически имунитет, които според държавното обвинение са събирали данни за механизмите на изборния процес в България, за енергетиката и енергийната сигурност на страната, като изпращали информацията на руското разузнаване.

Тогава българското външно министерство връчи на руския посланик нота за обявяване на дипломат за персона нон грата и е уведомило, че служител на търговското представителство трябва да напусне страната, а съобщението дойде от посолството на Москва в София.

Hatshepsut

Задържаха двама военни за изнасяне на класифицирана информация


Двама военнослужещи от Министерството на отбраната са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Военно-окръжна прокуратура – София по подозрение за изнасяне на класифицирана информация в полза на чужда държава, съобщиха от Министерството на отбраната. Задържането е станало в резултат на проведени оперативно-следствени действия на службите за сигурност. По случая е образувано досъдебно производство.

БГНЕС припомня, че лица, заподозрени в шпионаж в полза на Русия са арестувани у нас при акция на ДАНС. Официално потвърждение за операцията се очаква от военната прокуратура. При акцията бяха обискирани няколко адреса в южните квартали на София и в кварталите посока Перник. Екип на Агенция БГНЕС засне на изходите на София как полицаи спираха и проверяваха всички коли на входа на магистрала ,,Тракия" в посока Пловдив. От МВР потвърдиха пред БГНЕС за провежданата операция. По непотвърдена информация един от арестуваните е задържан именно на магистрала ,,Тракия". Полиция проверяваха и всички коли на влизане и излизане от село Лозен. В късния следобед съсредоточено бе и присъствието на полицейски екипи в района на квартал "Гоце Делчев" и "Манастирски ливади"-изток. Проверяващи екипи имаше и по булевард "Тодор Каблешков" в часовете между 16.00 и 16:40 часа. Полицейски екипи спираха и таксита на бул. ,,Драган Цанков".

https://www.actualno.com/crime/zadyrjaha-dvama-voenni-za-iznasjane-na-informacija-v-polza-na-chujda-dyrjava-news_1572248.html


Двама военнослужещи от Министерството на отбраната са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Военно-окръжна прокуратура - София по подозрение за изнасяне на класифицирана информация в полза на чужда държава. Това съобщиха от Министерството на отбраната.

Задържането е станало в резултат на проведени оперативно-следствени действия на службите за сигурност.

По случая е образувано досъдебно производство. Властите все още не потвърждават дали действията са свързани с акцията срещу руски шпиони у нас.

По-рано беше проведена мащабна операция на ВКП, ДАНС и МВР срещу изнасянето на секретна държавна информация.

"Поздравления за колегите, които работят, за да защитят интересите на България!", коментира в Twitter случая главният прокурор Иван Гешев. Към думките си той прибави снимка на цитат от генерал Иван Колев, който гласи:

"Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!".

https://dnes.dir.bg/krimi/zadarzhaha-dvama-voenni-za-iznasyane-na-klasifitsirana-informatsiya

Sturmmann Батбаянов

Цирка с руските шпиони продължава. Ние хващаме повече руски шпиони и от САЩ дори. :judge: