• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Guest. Please login or sign up.

17 April 2021, 12:21:29

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12637 Posts

Шишман
4803 Posts

Panzerfaust
779 Posts

Лина
700 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
  • Total Members: 128
  • Latest: Fiave
Stats
  • Total Posts: 20795
  • Total Topics: 1328
  • Online Today: 90
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 2
Guests: 24
Total: 26

avatar_Шишман

Корона вирусът

Started by Шишман, 11 March 2020, 22:26:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ваксинирахте ли се срещу корона-вируса?

НЕ, и нямам такова намерение
0 (0%)
Не, но ще се ваксинирам
0 (0%)
Колебая се
2 (33.3%)
ДА, с ваксината на Пфайзер
2 (33.3%)
ДА, с ваксината на Модерна
0 (0%)
ДА, с ваксината на АстраЗенека
0 (0%)
ДА, с ваксината на Янсен
0 (0%)
ДА, с руска ваксина
0 (0%)
ДА, с китайска ваксина
0 (0%)
ДА, с друга ваксина
0 (0%)
Ще се ваксинирам, само ако стане задължителна и няма друг начин.
2 (33.3%)

Total Members Voted: 6

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 28 November 2020, 12:29:54Ми като други не я искат да си я бият в техните дупета руската вакЦина, нали те са вся и всьо най-добри във всичко, 150млн. население има Русия, така че за какво им е да изнасят, а и нали другаря Путин гарантира 100% ефективност на "Спутник", така че къде е проблема ? Или може би че няма да могат да си напълнят гушите отново руските олигарси като я продават на страните от ЕС или други части на света. Що не я предложат и на техните приятели от Китай дето са 1милиард и 500млн., т.е. пазар необятен, да видим как ще реагират наследниците на Мао. :judge:
Пич в момента на запад , а и у нас умират хора, защото се чака  ваксината на западните фармацефтични олигарси. Та това е престъпление. На болните знаеш ли колко им дреме кой ще спечели -русите олигарси или западните. Искат да живеят не да се занимават с русофобия.

FELDMARSCHALL

28 November 2020, 18:27:09 #271 Last Edit: 29 November 2020, 01:54:55 by FELDMARSCHALL
Проблемът е че ония бързат, едва ли не е някакво състезание и още лятото без да е минала трите фази на клинични изпитания обявиха "Спутник" като някаква панацея, без реални доказателства. Какъв е смисъла да пускаш нещо негодно на пазара, особено що се отнася до ваксина, от която зависи здравето на хората и тя да се окаже калпава ? Както казах да си се ваксинират там в Русия като са толкова бързи, ама гледам даже най-големите фенове на властта са предпазливи и не биха си я сложили експериментално. Нищо не се чака толкова, а даже и в Западна Европа/САЩ избързаха ето ей сега от 1 декември ще можете и вие в Западна Европа да се ваксинирате с нова одобрена ваксина на Pfizer/Biontech, която е минала трите фази на клинични изпитания и има 95% ефективност при над 40хил. доброволци. И като си я боцнеш, тя наистина ще те пази в голяма степен, а не като руската измишльотина "Спутник" дето се оказа стар препарат за животни, т.е. ефекта ще е нулев. :judge:

Шишман

Нима западната ваксина ще е  минала трите фази на клинични изпитания ? Имали тайни договори да не ги съдят при странични ефекти, ако не знаеш. Няма Добри олигарси.

Лина

 Долу-горе десет години са нужни за да се знае какво - що е въздействието на една ваксина.


Шишман

Quote from: Лина on 29 November 2020, 20:19:00Долу-горе десет години са нужни за да се знае какво - що е въздействието на една ваксина.


Ако е така - олелееее

FELDMARSCHALL

Ясно, младините ми отидоха...който живял досега живял. :huh:
Заради тая гад вече никой не може да си прави дългосрочни планове за бъдещето, щото не се знае гадта кога кой ще застигне и ще му дойде реда... :sad:
Аз да кажем съм на 35г. горе долу съм видял вече туй онуй от живота, ама тези които сега завършват училище или университет са на 18-25г. (да не говорим за по-малките), какво могат да плануват занапред не знам, да не говорим че не са успели още да се нарадват на живота, а това трябва да са им най-хубавите години докато са млади ? Айде Мишока гони 55г доколкото помня беше казал че е 66 набор, поживял си е, както и другите на неговата възраст, но какво чака децата/внуците и следващите поколения просто не искам и да си представям. По принцип винаги съм бил оптимист по природа, но и съм се осланял на моята интуиция, която засега не ме е подлъгвала никога, а тя ми подсказва че нещата не стоят никак добре за човечеството в близките 10 години, а и повече. Няма гаранция че няма да се появят нови по-заразни и смъртоносни SARS-3, SARS-4 и много други, така че и тези ваксини, които се представят като някаква панацея, за мен са просто пускане на кьорфишеци за самоуспокояване и залъгване на хората как всичко ще е наред и комшара бързо ще отмине. За съжаление нещата стоят доста по-различно в негативен план...

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 01 December 2020, 02:13:29Айде Мишока гони 55г доколкото помня беше казал че е 66 набор, поживял си е, както и другите на неговата възраст,

Мишока си е поживял и си живее добре и сега. Това е обаче друга тема, просто съм много, умен,хитър, находчив и така. Правил съм и си правя и сега, каквото си  поискам и т.н. Харчил съм пари, купувал съм си и си купувам и сега каквото си поискам слава на Бога. То и едно време имаше повече възможности за поживяване, сега няма нищо. То живота обаче не ти е даден да си поживееш и да се кефиш, а да се покаеш за грешната си човешка природа и с живота ти да бъдеш достоен за Бога и рая. Колкото да видиш това онова и да направиш опит - няма смисъл. Тоя опит и това виждане , болят и са мъки, та по-добре да не трупаш опит и да не виждаш. А света не го чака нищо добро, то и не заслужава нещо добро.

FELDMARSCHALL

Ако навляза и аз в религиозна линия на разсъждение, то не заслужават нищо добро само и единствено лошите хора. Добрите хора с какво са заслужили цялата тази беда да им се случи и да умират ? Ако твърдиш, че светът не заслужавал нищо добро, това означава че всички хора са лоши (включително и ти), което няма как да е вярно. Иначе тези, които са създали този вирус (ако приемем че не е природно възникнал), трябва да бъдат разкрити и да бъдат осъдени за престъпления срещу човечеството.
Agree Agree x 1 View List

Шишман

01 December 2020, 18:05:53 #278 Last Edit: 01 December 2020, 18:07:44 by Шишман
Quote from: FELDMARSCHALL on 01 December 2020, 17:39:00Ако навляза и аз в религиозна линия на разсъждение, то не заслужават нищо добро само и единствено лошите хора. Добрите хора с какво са заслужили цялата тази беда да им се случи и да умират ? Ако твърдиш, че светът не заслужавал нищо добро, това означава че всички хора са лоши (включително и ти), което няма как да е вярно. Иначе тези, които са създали този вирус (ако приемем че не е природно възникнал), трябва да бъдат разкрити и да бъдат осъдени за престъпления срещу човечеството.
То в наши дни за съжаление , добрите и нормалните са много малко. Предполагам че добрите боледуват по-малко, но това е Божия работа и промисъл . Еми то е ясно че не съм добър човек, ама поне го осъзнавам, за разлика от другите, дето се надуват с деградацията си . Ами то се знае от къде идва вируса, ама никой не мисли да наказва Китай  никой на запад и не говори за това. Понеже са нормални у добри хора предполагам.

FELDMARSCHALL

01 December 2020, 20:46:10 #279 Last Edit: 01 December 2020, 20:47:53 by FELDMARSCHALL
Е те САЩ си изнесоха производството в Китай с тях търгуват повече от всяка друга държава в света и имат най-голяма изгода, повече от Япония и Южна Корея дето уж са капиталистически като тях, а всъщност от уж комунистическия Китай имат най-голяма изгода американците. И всичко това започна още през 80те и 90те някъде 10 години след смъртта на Мао,тогава Китай стана приятел на САЩ след разпада на СССР особено. Тръмп се пеняваше срещу китайците и наричаше ковид - "китайския вирус" ама така и не дръзна да наложи по-сериозно разследване на жълтурите и по-големи санкции, той уж наложи някакви ама проформа и бяха преди вируса през 2019г.
При тоя режим в Китай, който почти не се различава по потайност от този в Северна Корея, няма как да се разбере истината за произхода на вируса. Те до януари 2020г. даже криеха изобщо, че го има макар първите случаи да са още в началото на декември и вече да имаше хиляди заразени и стотици починали само в Ухан до януари 2020г.! Даже бяха забранили на лекарите да говорят публично или да постват в социалните мрежи през тези два месеца декември-януари. После вече нямаше как да прикриват нещата и първите клипове ако си спомняте от празните улици в Ухан, карантината там и болните видяхме чак в края на януари по медиите. Та за мен ако не бъдат притиснати от целия свят, а американците да спрат да им лижат задниците заради изнесеното производство при тях и евтината работна ръка, режима в Китай никога няма да разкрие истината за вируса.

Лина

01 December 2020, 21:55:28 #280 Last Edit: 01 December 2020, 21:57:12 by Лина
Аз пак не се доизказах, става въпрос за цялостно изследване на страничните ефекти, които дори като мине този период НЕ СЕ СЪОБЩАВАТ в цялост.
Въпреки това аз ще си сложа ваксината, защото не съм имала до сега никакви директни (за индиректните, никой не знае) последици от каквато и да е ваксинация.
Ваксините са опасни за хора, дето са си кекави по принцип, имат метаболитни нарушения и др. Ако сте ваксинирани успешно като деца срещу Морбили-Паротит – Рубеола, дето е най – гадната ваксина, то защо да не си сложите тази! Какъвто и боклук да се  окаже ваксината срещу Ковид няма как  да се сравнява със споменатата било то новата, било то като старите живи ваксини.

И айде стига сте се погребвали! Вие сериозно ли смятате, че от обикновения грип умират по-малко хора, ха-ха. Моето скромно мнение е че и от другите грипове умират около 2-3% от преболедувалите, но не в хода на болестта, а след 2-3 месеца от свързани усложнения, които обаче никой не би се ангажирал да докаже, че са свързани с преболедувания преди месеци грип.
И дори да приемем, че все пак при Ковид смъртността е с 2% по-голяма не може да не виждаме, че 80% от болните го карат ва-банк.
Разбира се аз се пазя, защото не желая да го преболедувам (или пак да го карам, ако съм го карала), но все пак  гледам да не се сдухвам толкова по този въпрос.


Quote from: FELDMARSCHALL on 01 December 2020, 17:39:00Ако навляза и аз в религиозна линия на разсъждение, .............

Моля те, недей и ти да навлизаш в религиозните разсъждения, че втасвам вече...

Quote from: FELDMARSCHALL on 01 December 2020, 17:39:00Добрите хора с какво са заслужили цялата тази беда да им се случи и да умират ?

Такива въпроси към религиозни не задавам вече, защото знам какви глупости ще ми чуят ушите......  :aha:

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 01 December 2020, 20:46:10Е те САЩ си изнесоха производството в Китай с тях търгуват повече от всяка друга държава в света и имат най-голяма изгода, повече от Япония и Южна Корея дето уж са капиталистически като тях, а всъщност от уж комунистическия Китай имат най-голяма изгода американците.
Имат изгода някои хора в Америка, американците са на загуба от цялата тая работа. 3а мене в САЩ тайно беше извършен комунистически преврат. Това в момента  е гадна комунистическо сатанинска държава.

Шишман

01 December 2020, 22:04:17 #282 Last Edit: 01 December 2020, 22:07:00 by Шишман
Quote from: Лина on 01 December 2020, 21:55:28Такива въпроси към религиозни не задавам вече, защото знам какви глупости ще ми чуят ушите......  :aha:
Какви ? А на бас че нямаш представа за какво става дума.
Аз ваксина, няма да слагам, аз вярвам  в Бог и Му се доверявам. Той на няколко пъти ми е помагал в крайно тежки положения, така че разчитам на Него и знам че няма да ме остави Той не изоставя надяващите се на Него.

FELDMARSCHALL

02 December 2020, 02:25:23 #283 Last Edit: 02 December 2020, 02:27:34 by FELDMARSCHALL
Роден съм 1985г. и не мога да намеря информация какви са били задължителните ваксини в България за родените тогава или горе долу през този период. Ако някой има точна информация ще се радвам да сподели, вероятно по-възрастните от мен във форума ще помогнат. Знам само за БЦЖ, с която се хвалеха пролетта че цяла Източна Европа/Съветския лагер били ваксинирани и затова "били защитени от ковид", нещо което се опроверга разбира се тази есен. Но какви са били другите задължителни ваксини при новородени в средата на 80те в България ?

Лина

Имунизационния календар през годините не е търпял големи промени, ваксините са ти отразени в картона, който трябва да имаш още от детската градина  :laugh:
Със сигурност БЦЖ, срещу полиомиелит, пневмококовата, срещу морбили, рубеола и паротит.
Днес сред задължителните е ваксината срещу хепатит Б при нея имаше някаква "дупка" родените след 1980 до 89 май не са ваксинирани. И ако не си ваксиниран е много добра идея да се ваксинираш, защото хепатит Б може да лепнеш и на зъболекарския стол, а не само по полов път или кръвопреливане.

Сега се сещам, че вече може да намери човек листовките на всички ваксините в нета, но преди на кого е предоставяна листовка - на никого, лекаря изкарва от хладилника флакона и дупчи.

Мишок, може да не се ваксинираш, но стане ли достъпна ваксината ще свърши и психозата, ако трябва насила. Ще има болни все още, но вече медиите няма да отразяват болестта така, няма да има почивни дни в къщи, няма да има помощи, няма да има компенсации.