• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

29 July 2021, 17:41:43

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
13384 Posts

Шишман
5596 Posts

Panzerfaust
889 Posts

Лина
739 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 22716
  • Total Topics: 1352
  • Online Today: 130
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 150
Total: 150

Свръхреалистични картини, които изглеждат като снимки

Started by Hatshepsut, 21 March 2019, 21:37:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Topic keywords [SEO] живопис

Hatshepsut

Наистина, да се нарисува картина, която не може да се отличи от снимка е нужен невероятен талант...

Започвам с картините на един китайски художник - Ленг Джунhttps://www.facebook.com/LengJunArtist/


Hatshepsut

Патрик Крамер е художник с изключителен талант. Чрез забележителните си маслени картини, които по нищо не се различават от професионално заснети фотографии, той успява да пренесе рисуването до напълно ново ниво на реализма. Крамер рисува както хора, така и сгради, цветя и предмети...
Hatshepsut

Свръхреалистичните картини на Самуел Силва, нарисувани с... обикновен химикал

Всеки от нас е прекарал часове от живота си, особено в училищните си години, рисувайки с химикал. По време на ,,онзи скучен час" или при ,,онзи скучен преподавател", когато въображението ти лети из далечни светове и галактики. В тези моменти всеки от на е отварял произволна страница от тетрадката или учебника и се е впускал в творческо приключение, давайки на таланта си възможност да се изяви. Независимо дали притежаваме такъв или не. Виждали сме стотици красиви (и не чак толкова красиви) монохромни рисунки, доминира от специфичния и характерен за химикалките син цвят. Многоцветните рисунки са особена рядкост, но съвсем наскоро открихме изкуството на Самуел Силва. Използвайки само осем различни цветни химикалки, Силва създава невероятно фотореалистични портрети на хора, животни и пейзажи. Самуел Силва използва обикновени химикалки BIC, каквито всеки от нас е притежавал в даден етап от живота си. Нестандартният художник отбелязва, че всяка рисунка може да отнеме от 5 до 50 часа, за да бъде напълно завършена.

,,Аз не смесвам цветовете, за да създавам нови нюанси. Мастилото, с което е зареден пълнителят на химикалките се изсушава незабавно и не може да бъде изтрито.

Нямаш право на грешка
Просто пресичам различните цветове на слоеве, за да създам илюзията за смесване и илюзията, че използвам цветове, с които всъщност не разполагам", обяснява Самуел Силва на страницата си в DeviantArt.

https://www.deviantart.com/vianaarts

Силва разказва, че е започнал да рисува още в най-ранна възраст – за първи път хваща молив и започва да ,,рисува" на 2 години. ,,Започнах да рисувам и да развивам своя собствен стил на рисуване с химикалка, когато бях в училище, създавайки по-базови и елементарни скици, нарисувани на задната част на тетрадките ми за упражнение. Никога не съм си представял, че там има толкова много блестящи майстори-художници, които рисуват с химикалка по света."

https://artgallery.bg/


Hatshepsut

Продължавам с картина на един неизвестен за мен художник, намерих снимките във фейсбук:
Hatshepsut

Крайно време беше да добавим в темата и един български художник  :azn:

Портрет на Христо Ботев
Художник: Вили Господинова