• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

21 October 2021, 11:22:29

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
14265 Posts

Шишман
5793 Posts

Panzerfaust
1023 Posts

Лина
793 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 24,149
  • Total Topics: 1,371
  • Online Today: 110
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 77
Total: 77

avatar_Шишман

Бокс

Started by Шишман, 02 January 2021, 10:55:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 14 March 2021, 21:14:08Аз мислех, че са отворени заведенията при вас в Италия. Ама нормално да се объркам, то България стана като европейски Занзибар, всичко е отворено все едно "вирус нема", и Бойко гледа да не разсърди никого предизборно, рискувайки здравето на много хора... :dont:
По темата - За мен изненадата и първи да поемеш инициативата е най-важния фактор изобщо във всички бойни спортове. :laugh:
Не затворено е почти всичко от октомври, а дискотеките вече от година. Колкото до изненадата - зависи от уменията на човека, как е застанал , как реагира другият и т.н. Особено в бокса на ринга, няма как да бъде изненадан другият има и контраатаки и така.

Шишман

    "Когато в бокса трябва да удариш опонента си, всеки би те посъветвал 'удари го в брадичката', защото там ще го нараниш най-много. Това е така, трябва действително да удряш опонентите си в брадичката. Или в носа - там пораженията също са много тежки. Или пък защо не в слепоочието? Във всички тези места може лесно да се причини болка... но не се целете в тях. Мястото, в което трябва да се целите, според мен, е в горната част на главата."


Джефрис осъзнава, че това е една от най-здравите части на главата, но ефектът на удара там е специфичен. Когато уцелиш някой в челото, цялата им глава отскача назад от удара.

    "Ако съм страничен съдия и видя нечия глава да отскача така, бум, познай какво - веднага отсъждам точка."
Джефрис споделя и няколко други точки, които се намират в тялото. Например центъра на гърдите.

    "Ако сте получавали силен удар там, вероятно знаете какво е чувството. Направо ти изкарва въздуха. А там няма как да се изградят мускули, така че тази част е доста уязвима."


Бившият боксьор добавя и че ефективни са ударите в страничните части на тялото, точно под последното ребро (на височината на лактите). Това може да има същия ефект.

    "Виждали сме боксьори като Оскар де ла Оя, който беше истински звяр преди, да бъде приключван от Бърнард Хопкинс точно с такът удар."

https://mma.bg/statii/osnovni-umenia/koe-e-nay-dobroto-myasto-za-nanasyane-na-udar-v-boksa

FELDMARSCHALL

И мъдите, и мъдите са също доста уязвимо място ! :judge:

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 15 April 2021, 23:26:16И мъдите, и мъдите са също доста уязвимо място ! :judge:
Реалността е различна от филмите. Трудно е да се ударят слабините. Като дете съм опитвал много пъти и малко съм успявал. А горната част на главата е лесно да се удари, но човек трябва да е тренирал поне малко бокс.

FELDMARSCHALL

Аз си знам за брадичката (страничен удар), че е най-ефикасния метод. Вестибуларният апарат направо заминава на кино... То се вижда, че част от най-бруталните нокаути в бокса са именно след подобен удар - включително и железния Ленъкс Люис беше свален през 2001г. по такъв начин (в мач за световната титла). Тогава не просто съдията не отброи до 10, ами и черния не знаеше какво му се е случило няколко минути. :laugh:

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 16 April 2021, 19:59:34Аз си знам за брадичката (страничен удар), че е най-ефикасния метод. Вестибуларният апарат направо заминава на кино... То се вижда, че част от най-бруталните нокаути в бокса са именно след подобен удар - включително и железния Ленъкс Люис беше свален през 2001г. по такъв начин (в мач за световната титла). Тогава не просто съдията не отброи до 10, ами и черния не знаеше какво му се е случило няколко минути. :laugh:
Брадичката е много лошо. Виждал съм тука по дискотеките как падат от такъв удат големи мъже по над 120 кила и то ударени от някакъв келеш тежащ около 70кг.
Има и един номер дето го правят тука: минават от зад и удрят в брадата и човека пада. А вестибуларният апарат се размества от удар в слепоочието.
За да няма тежки нокаути - упражнения за врат , помагат много.

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 21 June 2021, 18:41:22Ти направо се изкара че си пребил всеки, с когото уж си имал пререкания. :lol:
Искам поне веднъж да помолиш някой да те заснеме като набиваш някого.
Еми то тоя бистричанин: беше само дебел около 140-150 кила и нищо друго. То си трябва техника не сланини. Аз използвах бокс и малко борба. Отренирах удара няколко дена преди боя понеже ме дразнеше.  И с един ляв прав с обратна крачка и добра засилка носа му  пусна яко кръв : беше опръскал стените с нея, после на земята с няколко удара и го довърших. Молеше ме за милост. Та го питах иска ли пак 2000 евро , а тоя отговаряше с квичене че не иска нищо друго само да не го бия повече.
Бокса в случаят свърши добра работа даже много-добра. Имах един запис от бар Кошмар дето ги бием , но се уплашиха и го изтриха, а беше култов бой.

Шишман

За интересуващите се от бокс : удари с 3-4 или 5 килограмови гири правят удара доста по-бърз и силен. Ако правите такава тренировка 2-и седмично ще подобрите доста силата и бързината на удара си.
Аз например правя с 4-и килограмови гири по 100 крошета на ръка, 100 ъпркъта и по 100 прави, понякога и по 200-а.

Шишман

23 July 2021, 21:50:59 #18 Last Edit: 23 July 2021, 21:54:45 by Hatshepsut Reason: Добавено името на клипа

МОЩНАЯ УДАРНАЯ ТЕХНИКА НА ОДНОИМЕННОМ И РАЗНОИМЕННОМ ШАГЕ

Panzerfaust

Страхотен Олександър Усик победи прехваления Антъни Джошуа в Лондон и му взе наличните боксови пояси!