• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

25 October 2021, 16:01:47

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
14334 Posts

Шишман
5793 Posts

Panzerfaust
1033 Posts

Лина
794 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 24,241
  • Total Topics: 1,374
  • Online Today: 170
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 90
Total: 90

avatar_Hatshepsut

Оправдано ли е неудовлетворението на българите от здравеопазването?

Started by Hatshepsut, 11 November 2018, 20:01:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

От нашата Download-секция може да свалите "България: Анализ на здравната система 2018"

https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php?action=downloads;sa=view;id=4338

Hatshepsut

Нов проект за въздушна медицинска помощ предвижа купуването на 6 хеликоптера


В бъдещите три години България трябва да се сдобие с 6 медицински хеликоптера и да има действаща система за системата за въздушна медицинска помощ (HEMS).

Проектът за това е залегнал в актуализирания вариант на Плана за възстановяване и устойчивост, който служебното правителство изготвя, съобщи в понеделник служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

Освен, че до 2024 г. трябва да бъде купена специализираната техника, се планира да бъдат изградени площадки в между 15 и 20 лечебни заведения в страната. Кацаров уточни, че са необходими 2 години от поръчката на хеликоптерите до доставката им.

Прогнозната стойност на изпълнението на проекта ще бъде до 60 млн. лева.

Плановете на предишния кабинет бяха чрез преразпределяне на неизползвани средства от оперативната програма "Региони в растеж" (ОПРР) да бъдат осигурени 20 млн. лв. за купуване на "минимум един медицински хеликоптер".

"Пътна карта", която представи бившият министър на здравеопазването Костадин Ангелов, предвиждаше освен купуването на един медицински хеликоптер да бъдат преоборудвани и четири военни вертолета ,,Кугър", които са собственост на Министерството на отбраната.

До сумата от 20 млн. лева се стигна след като първоначално регионалното министерство съобщи, че възнамерява да отпусне 108 млн. лева, но за четири месеца сви средствата неколкократно.

В момента България е единствената страна в Европейския съюз, която няма медицински хеликоптери.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31318828.html

Лина

Детето на пловдивски адвокат издъхна пред родителите си в болница! Бащата: Чудовища!

Ден преди изписването, родителите заварват сина си в болницата, борейки се за живота си, сам в болничната стая. "Когато отидохме с моята съпруга да видим детето в 5:30 ч., защото то в три и половина ни се обади да пита къде съм и кога ще дойдем, го заварихме пред агония. Жена ми каза: "Не мога да събудя детето, тичай, викай лекар". Аз отивам при сестрите, заварвам ги в дежурната стая - целият сестрински  състав със санитарките, пият кафе, пушат цигари, гледат турски сериали и когато казвам: "Викайте лекар, детето не може да се събуди", една от сестрите казва: "Спокойно, не викайте, ние му дадохме силно обезболяващо и затова не може да го събудите", разказва Йордан  Давчев, баща на починалия Теодор. Започват животоспясяващи действия, но момчето издъхва пред очите на родителите си.

-------------
На 100% вярвам на хората, че е било точно така!
Ще гледат жените турски сериали.

Като написах сериали та се сетих - преди време говоря с една дама, която работи в държавната АГ клиника във Варна  какви заплати се получават там, има ли наистина недостиг на кадри?  О, няма такова нещо, дори никой не може да почне работа при нас току-така, при нас назначават само от ДПС-то.  :o
Въобще не съм питала задълбочено какво значи това. Ма не вярвам за парите да се бутат там  :lipss: За Варна е нормално, все пак ние сме територия на ТИМ и ДПС, които все се онождат помежду си. Подозирам че са завзели и Медицинския университет, там има доста истински турци - студенти. Нека си плащат - лошо няма, ама трябва много да внимавате по тези болници със сестренския и санитарския персонал.