• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
avatar_Hatshepsut

Национално Дружество "Традиция"

Започната от Hatshepsut, 05 Ноемврий 2018, 05:26:19

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

HatshepsutTopic starter

Национално Дружество "Традиция"


Национално дружество "Традиция" е доброволна, непартийна патриотична организация, имаща за цел да популяризира и съхранява родолюбивите традиции за воински символи и ритуали, националните ценности, оръжието като родова памет, организира и участва във възстановки и събития и битки от българската история. На 22 октомври 2013 г. се навършват 22 години от създаването на дружеството.

Официалната клубна униформа на сдружението пресъздава униформата на Българското опълчение по време на Руско-турската освободителна война 1877-78 година. Сдружението упражнява обществен контрол по поддържането в достоен вид на войнишките паметници и тези на военни дейци, национал революционери и исторически личности.

Национално дружество ,,Традиция" в последните години се явява организатор на значими масови исторически възстановки и инсценировки, свързани с: Априлското въстание 1876 год.; ,,Защита на Маньово бърдо" (Панагюрище); ,,Слизане на Ботевата чета на Козлодуйския бряг" и др.; Руско-турската освободителна война 1877-78 год.; ,,Защитата на Орлово гнездо" (Шипка); ,,Боят за Самарското знаме" (Стара Загора); ,,Капитулацията на Осман паша" (Плевен); ,,Посрещането на ген. Гурко в старата българска столица" (Велико Търново) и др. /БГНЕС /

http://pazitelnatradiciite.com/?p=1008


Официален сайт: https://www.traditsiya.eu/home.html

Форум: http://www.traditsia.com/forum/index.php

Фейсбук-страница: https://www.facebook.com/NacionalnoDrujestvoTradicia/


По повод 20 години от създаването на клон Шумен на Национално дружество ,,Традиция", четирима от основателите на клуба Пламен Събев, Сотир Караниколов, Момчил Цветков и Станимир Станев гостуваха в предаването на телевизия Шумен - ,,Добър ден,Шумен" 02 03 2018


HatshepsutTopic starter

Членове на Националното дружество "Традиция" от София изнесоха открит "Урок по родолюбие"


http://balkanec.bg/chlenove-na-natsionalnoto-druzhestvo-traditsiya-ot-sofiya-iznesoha-otkrit-urok-po-rodolyubie-13996.html

Интересен и много увлекателен ,,Урок по родолюбие" представиха членове на Националното дружество "Традиция" от регионален клон София, пред ученици от СОУ "Хр. Ясенов" и ОУ "Хр.Ботев" гр. Етрополе. На събитието официални гости бяха: Огнян Маринов - секретар на НД "Традиция", Мариана Георгиева и Иван Захариев, както и инж.Богомил Георгиев –председател на регионален клон Етрополе ,благодарение на който това събитие бе осъществено. Гостите бяха посрещнати и приветствани от г-жа Светла Вълова - директор на СОУ "Хр. Ясенов", а възпитаници на училището ги поздравиха с песни и стихове, посветени на родния край. Три епохи ,,оживяха" пред присъстващи чрез характерните за тях униформи. Секретарят на дружеството бе облечен с много атрактивната екипировка на ,,хусист" или "хусит" /привърженик на Ян Хус/ от епохата на Владислав Варненчик -15в., като теглото на неговия костюм бе около 50кг. Чаровната Мариана Георгиева представи типична хайдушка, ежедневна носия с богато въоръжение за тези времена, а 19-годишният Иван Захариев показа униформа по руски образец на 27 чепински пехотен полк от Балканската война. Ръководството на СОУ "Хр. Ясенов"връчи почетни грамоти на гостите си за участието им в един прекрасен и много увлекателно проведен ,,Урок по родолюбие", който се осъществи и с подкрепата на преподавателите от етрополската гимназия: Йорданка Благова, Веселка Лакова, Цветелина Овчарова и Емилия Цветкова.


HatshepsutTopic starter

Национално Дружество"Традиция" в ЕтъраНационално дружество "Традиция"_ Дряново_2009


HatshepsutTopic starter

Национално дружество "Традиция"_Слава и доблест_2011Национално дружество "Традиция"_Създатели_2012:


HatshepsutTopic starter

МВР отне всички пушки на дружество за исторически възстановки

Национално дружество "Традиция" алармира за проблема


От Национално дружество "Традиция" се оплакаха от действия на МВР. Пред около десетина дни почти всички членове на УС на дружеството били проверени от службите КОС и ГДБОП за оръжията, които притежават. Имало проблем с оръжия, които били от Руско-турската война.

Ивайло Танчев - управител на Регионален клуб "Традиция" в София, обясни, че тези оръжия не подлежат на контрол, но въпреки това всички оръжия били иззети, пише БТА.

От дружеството обясниха, че години наред се занимават с възстановки на исторически събития и никога не е имало проблем с оръжията, използвани за това.

В Национално дружество "Традиция" членували около 1200 човека, а целта, според ръководството, на акцията срещу оръжията била само за тормоз.

Това е поръчка от някой, който не желае да се развиваме и иска да спре патриотичния ни устрем, каза Ивайло Танчев.

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2019/10/18/mvr-otne-vsichki-pushki-na-drujestvo-za-istoricheski-vyzstanovki.426566


Организаторите на исторически възстановки от дружество ,,Традиция" са готови на протест. Причината e, МВР конфискува оръжия, собственост на членове на организацията в Нова Загора.

Преди дни членове на националното дружество ,,Традиция" били проверени от ГДБОП и КОС. Поводът е оръжия от Руско-турската война. Проверен е и председателят на дружеството в Нова Загора Иван Стоянов. Обяснили му, че ще бъде извършена експертиза дали пушките и револверите са опасни, съобщава БТВ.

"В касата държа законно притежавани оръжия, иззети са 14 броя оръжия, трудно ми е да кажа какви са марките", коментира председателят на дружеството Иван Стоянов. Той е категоричен, че старинните пушки и пистолети са абсолютно безопасни – не могат да стрелят с бойни патрони, за тях вече не се произвеждат патрони.

Хората от дружеството си набавят тези оръжия със собствени средства – всяко от тях струва между 500 лв. до 1000 лв., коментира един от членовете на ,,Традиция". Друг напомни, че оръжие, произведено до 1900 г., не подлежи на контрол.

https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/563756?comment=new&page=1

Шишман

Нормално да ги ударят. На олигархията и американските господари не им харесва започналото възраждане. Даже направо ги втриса от него. Така няма да могат да правят въстановки, но пък ще го ударят в друга посока, като отбелязване на годишнини и пак ще дразнят олигархията и американските поробители. То ръководството на Традиция е гнило и до един са агенти на злото, та се надяват като им вземат оръжието и не могат да правят вече въстановки да спрат да правят, каквото и да е. Да но членовете не са агенти и ще го ударят вероятно в друга посока. Не могат да им забранят да носят народни носии или четническо-въстанически униформи.

Panzerfaust

Олигархия, американски господари - глупости. Просто МВР имат план да изпълняват - отчитат дейности и някой идиот се е сетил, че може да им се вземе бутафорното оръжие, уж, че голяма акция са предприели.

Шишман

Цитат на: Panzerfaust - 22 Октомврий 2019, 16:09:19Олигархия, американски господари - глупости.
Хм, глупости ама помним как нарочно един американски самолет прелетя ниско над събора на Рожен преди няколко години. То ако това са глупости, значи че американците са глупаци, и не си защитават интересите.

Panzerfaust

Естествено, че си защитават интересите, но интересите им нямат нищо общо с възстановките на "Традиция".
Между впрочем, в САЩ има много интересни сдружения като "Традиция", които пресъздават основно Войната за независимост и Гражданската война, но не само, и го правят много автентично и детайлно, защото имат пари да изпипат нещата.

Шишман

Цитат на: Panzerfaust - 22 Октомврий 2019, 19:00:53Естествено, че си защитават интересите, но интересите им нямат нищо общо с възстановките на "Традиция".
Между впрочем, в САЩ има много интересни сдружения като "Традиция", които пресъздават основно Войната за независимост и Гражданската война, но не само, и го правят много автентично и детайлно, защото имат пари да изпипат нещата.
Възтановките са част от възраждането, знае се от историята как завършват при нас възражданията.Няма начин американските служби да не го знаят.
Там и нещата с притежаване на оръжие седят по друг начин.

HatshepsutTopic starter

30 години Национално дружество "Традиция"


ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ НА НАЦИОНАЛНО ДРУЖЕСТВО ,,ТРАДИЦИЯ" И КОЛЕКТИВНИТЕ ЧЛЕНОВЕ
СКЪПИ БРАТЯ И СЕСТРИ, УВАЖАЕМИ КОЛЕЖКИ И КОЛЕГИ, СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ И ЕДИНОМИШЛЕНИЦИ!
Днешния ден, 10 януари 2021г. е особено радостен за нас, защото това е рождения ден на Национално дружество ,,Традиция", на този ден се навършват 30 години от учредяването му. Тридесет години е зряла възраст от живота на всеки човек, това е вързраст, през която ние, членовете на НД ,,Традиция" израстнахме както числено, така и по отношение на зрялост и мъдрост. Научихме се на търпение и дисциплина, на уважение към войнските традиции и символи, свързани с военната история на нашата Родина.
На 10 януари през далечната 1991 г. от 18,00 ч. в тогава творческата база на МВР на ул. ,,Лавеле" № 30 в гр. София група ентусиасти с различни професии, на различна възраст, с разнородно образование и с многообразен социален статус се събрахме и учредихме клуб ,,Традиция" София /пиша така, защото за моя чест и аз бях един от съучредителите на тогавашния клуб/ в състав от 50 души, който клуб впоследствие, няколко години по-късно прерастна в Национално дружество ,,Традиция". От съоснователите на клуба и на Дружеството ни в момента останахме 5 души: Агоп Казазян, Димитър Пенов, Огнян Маринов, Румен Стоянов и Тодор Предов, останалите по различни причини или по естествен път, вече не са в нашите редици и сред нас. В момента в Дружеството ни има 39 регионални клона, на територията на цялата страна, в градове и села в състав от над 900 души, а с колективните ни членове от Патриотичен клуб ,,Възраждане" в гр. Търговище и ,,Наследство Хисаря" в гр. Хисаря сме над 1 500 души, а това е внушителна сила.
Непрестанно се подобряват както униформеното ни облекло, снаряжението и въоръжението, така и личната отговорност, уважение, дисциплина и самодисциплина. Радостен факт е, че все повече млади хора се вливат в нашите редици и прегръщат идеите ни. За нас говорят и се отнасят с уважение както у нас, така и в чужбина, защото много наши членове участват активно и в международната дейност от името на НД ,,Традиция". През тези 30 години проведохме и осъществихме огромен брой мероприятия като възстановки в страната и чужбина, проведохме открити уроци по родолюбие в училища, читалища и на други места, организирахме изложби на открито и закрито, участвахме в радио и телевизионни предавания на родолюбиви и исторически теми, свързана със славната ни история, взехме активно участие в заседанията на комисията по вътрешен ред и сигурност в Народното събрание на Република България по приемането и последващата промяна на ЗОБВВПИ, расте броят и на детските и юношеските секции към Дружеството ни, приеха ни в Съюза на Европейските военноисторически групи /UEWHG/, където сме на голяма почит и уважение. Почетният председател на НД ,,Традиция", уважаваният от всички нас г-н Станчо Джумалиев е вицепрезидент на СЕВИГ, което говори за огромния ни авторитет, с който се ползваме в тази организация. Все повече се подобряват и израстват на ново, по-високо ниво и контактите и взаимоотношенията ни с Министерство на отбраната, с МВР, с държавните и общинските структури и организации в центъра и по места. В настоящия момент сме най-многочислената и уважавана родолюбива и патриотична организация в страната.
През изминалата 2020г. всички ние преживяхме една изключително трудна, стресираща и тежка година, преминала под знака на коварния вирус Covid-19 и най-вече в борба за оцеляването ни, физическото ни оцеляване, свързано с живота и здравето на всеки член на Дружеството ни. Коварният вирус отне не един живот от нашите редици, отидоха си завинаги достойни и почтени хора, но мнозина от нас се пребориха с коварната болест и отново заеха местата си в редиците на Дружеството ни. Нека в този тържествен ден да не забравяме и да почетем паметта на тези наши приятели – братя и сестри, които вече не са сред нас и не доживяха този тържествен юбилей - Бог да прости душите им като искрено вярвам и се надявам, че те също ни гледат отгоре, честитят ни, радват се заедно с нас и ни подкрепят. Най-ценния капитал, най-ценното и безценното нещо в НД ,,Традиция" сте вие скъпи приятели, братя и сестри.
Нека годишнината от създаването на Национално дружество ,,Традиция" да бъде повод за чувство на радост, на чест и гордост за всеки един от нас, защото всеки от нас е дал и оставил част от себе си, за да ни има и да ни бъде и пребъде. Да ни е честит кръглия юбилей, да се разрастваме и развиваме, да се учим един от друг на добро и да продължаваме да вършим дейността си на полза Рода Български, като разбира се не забравяме от къде и кога сме тръгнали. Да запазим Дружеството за това, за което то бе учредено от неговите първопроходци!
В този тържествен и неповторим момент от името на Управителния съвет на Дружеството и лично от мое име като негов Председател изказвам искрена признателност и благодарност на всички вас скъпи приятели, на всеки един от вас по отделно и заедно, на вашите семейства, на вашите близки, роднини, приятели и на всички, които обичате, на всички които ни помагат и ни подкрепят и ви желая крепко здраве, щастие, късмет и още по-големи успехи в национално-отговорната ни и Родолюбива работа в НД ,,Традиция" за да пребъде Родината ни Република България. Да бъдеш член на Национално дружество ,,Традиция" е висока чест, отговорност и родолюбива привилегия.
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И НАЦИОНАЛНО ДРУЖЕСТВО ,,ТРАДИЦИЯ" ЗА ДА БЪДЕМ И ПРЕБЪДЕМ ВО ВЕКИ, АМИН!
С уважение,
Председател на НД ,,Традиция":
__________________________________________ /подп. о.з. Огнян Маринов/ магистър по право
Секретар на НД ,,Традиция":
_________________________________ /Мариана Георгиева/

https://www.traditsiya.eu/

Шишман

Работата им не е чиста. 3а мене са един от многото хитри ходове на ДС и комунистите. Много добър  опит  за подмяна на българското родолюбие. Доста хора ги напуснаха, но за сега нямат заместител.

HatshepsutTopic starter

Българският воин - "жесток убиец" или велик творец?

В предаването "Операция История" с водещ Росен Петров гостува Ивайло Танчев от Националното дружество "Традиция". Той е представител на хилядите българи, които облечени в уникално създадени униформи, с автентични оръжия, правят невероятни възстановки на най-светлите и трагични мигове от българската история.


Similar topics (1)

290

Отговори: 2
Прегледи: 637

Powered by EzPortal