• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
avatar_Валсо

Гледате ли/четете ли някаква медия?

Започната от Валсо, 08 Февруарий 2023, 12:04:27

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ВалсоTopic starter

Гледате ли/четете ли някаква медия - вестници, телевизии, интернет портали, Фашистбук новини?

Аз лично спрях да гледам телевизия преди 24 години, когато бях на 15. Българската телевизия е голям боклук, за съжаление. Само глупости дават през 99% от времето, а когато решат да пуснат нещо свястно, пускат само малка част от реалното му съдържание. Примерно Анал 1 преди години пуснаха "Stargate SG-1" и оттогава станах фен на научната фантастика като жанр. Но пуснаха само първия му сезон и после го оте*аха. Ако разчитах на нашата боклучива телевизия, още щях да си мисля, че този сериал има само един сезон, а не цели 10. За сметка на това обаче резняшките и гръцките/латино/индийски сапунки са винаги на излъчване. AXN не знам дали още съществува, макар че при тях проблемът беше друг - всичко що излъчваха имаше дублаж, а аз мразя това нещо. Не само, че в повечето време преводът няма нищо общо с реалните реплики на героите, ами и е неграмотен, което се чува, когато дубльорът сложи пълния член в мъжки род там, където НЕ му е мястото в изречението. Само че дубльорите са научени да четат всичко както е написано и нямат никаква вина за това, че преводачът е завършил БЕЛ с тройка за всичките 16 години на изучаване. Като добавиш и че съм свикнал да чувам истинските гласове на актьорите и дублажът пречи на това... Ако филмът е американски, не ми трябват нито субтитри, нито дублаж, защото на американците им разбирам всяка една дума. Британците са малко тегави за разбиране, особено ако не са родени и израснали в Лондон, та за тях си трябват субтитри, но дори и там ползвам само субтитри на английски, а не на български, защото и тук преводачът с тройката си личи още от първото изречение и по този начин само ще ме дразнят. Неанглийски филми (руски, немски, норвежки, френски и т.н.) също ги гледам само с английски субтитри. Ако филмът е MKV и има няколко писти с дублаж, махам всичко и оставям само оригиналния език + субтитрите на английски. Ако не е MKV и няма как да му се махнат пистите, изобщо не го и свалям.

Радиа вече почти не слушам. Малкото радиа, които слушам са американски, българските са същият боклук като телевизиите ни. Едното е радио Throwbacks, които пускат черна музика от 90-те години, а на другото в момента не се сещам за името - то пуска хард рок музика, основно американска.

От вестниците само "168 часа" остана, дето да го чета и да ми е кеф да го чета. Чета и "Телегаф" от време на време. Вие му викате "Телеграф", но за мен си е "Телегаф", защото и там журналята са също толкова грамотни, колкото преводачите на сериали у нас.  :lol:  Отделно, че започнаха да пръскат религиозна отрова от страниците на вестника и така съвсем ме загубиха като редовен читател. Ако все пак няма друго, освен "Телегаф", гледам дали е сряда и ако е, изхвърлям на боклука или направо изгарям приложението, което пускат всяка сряда - 8 страници религиозна отрова. На @Шишман това приложение ще му хареса.
На всичкото отгоре "Телегаф" наскоро се изложиха, като прекръстиха руския среден танк Т-34 на Т-72.  :lol:  Първото е танк от втората световна война, а второто е в производство от 80-те години насам, като Т-34 отдавна е само в музея, а Т-72 все още е на въоръжение в Русия, редом с недъгавата Армата. Аз, дето не съм служил войник (армията сама ме отхвърли заради вродени заболявания) правя разлика между тези танкове, а журналята, дето би трябвало поне от обща култура да ги знаят, не ги. Е, за това да ги различавам голяма заслуга имат игрите "World of Tanks" & "Armored Warfare", но така или иначе и да не си танков експерт, разликата между двата танка е като от небето до земята, та дори и само в дизайнерски смисъл.

От Фашистбук се махнах отдавна, както се вижда от подписа ми и съм го блокирал на моя комп да не може да се зарежда. Сестра ми все още го използва, но ако и тя спре и се махне оттам, ще го блокирам в цялата домашна мрежа да няма достъп до него, както и Фашистбук да няма достъп до нашите компютри (съответно данни). Защото дори и като гост да четеш нещо във Фашистбук, той следи всичко и знае дори и цвета на ла*ното ти сутрин.

Новинарски сайтове единствено news.bg чета от време на време. И при тях понякога има гафове, но се случва рядко.

Без Фашистбук от 18 Септември 2021 г.
Без Бозиндоус от 14 Юли 2022 г.
https://t.me/linuxtalkbg

Panzerfaust

Чета много новини във Фейсбук и в новинарски сайтове. Без новини не мога.
Телевизия почти не гледам, откакто имам интернет. Ако има нещо - новини, спорт, предавания и т.н. от някоя телевизия, които да ме заинтригуват, ги гледам от сайта им или от платформа за видеосподеляне.
Радио слушам само в колата, когато шофирам, без да ми дрънчи нещо не мога. :laugh:

Hatshepsut

Телевизия не гледам много отдавна, радио също слушам много рядко, информирам се най-вече от фейсбук, туитър и новинарски сайтове.

Powered by EzPortal