• Welcome to Български Националистически Форумъ.

Славяни ли са Българите и съществува ли "братство" с Русия

Започната от генерал Жеков, 04 Августъ 2018, 15:52:14

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

генерал ЖековTopic starter

В тази тема,ще разгледаме доколко сме славяни,и до колко е близък народа ни с руския.Отговорът тук се крие далеч във времето,много преди А.Хитлер дя обяви славяните за тор,и да разграничи нас от славяните в тази част на Европа.Тази теория на расите е написана за пръв път през 1853г.Хитлер не е бил роден тогава,за да е пионер в расовата теория.В първата расова теория е изказано обаче,същото мнение като на А.Хитлер-Българите нямат нищо общо със славяните.Ние,българите,имаме произход,с корен в областта Ария в дн.Афганистан.Тя няма нищо общо с афганистанската държава,и афганистанците.Просто географски се намира там.Та,ние идваме от там,където и до ден днешен се раждат деца по "арийски" образ.Каква изненада за русофилите,че всъщност нямаме нищо общо с русняците :laugh-1: Те са монголски народ,след това смесил се с различни европейски нации-гадни,хитри и подли мелези.Смесвали са се също с евреи.Нямаме никакво братство с русия до тук.Идва 1878 год. и руснаците решават,че пак ще пробват(за 17път)да се бият с османците,след като едни рязани нещасници им набиват канчетата 16пъти.Този път се отправят към България-виждат,че има някой нещасници със средно обществено влияние(като Вазов,хвърлящ огън и жупел по турците,но накрая по време на войната се крие като мишка).Та,руснаците,със завидна помощ от българско опълчение,почти равно на руските части в определени битки,побеждават.Тук русофилите ще се разпенят и ще кажат "що е имало опълчение,като не сме ги харесвали".Е другари,отговора е в личния интерес-всеки иска да е свободен,нали?Даже и мароканци да бяха дошли,и тях да са подкрепили.Идва краят на войната и започва да се дели пая от трупа на турците.Русия получава влияние тук,поставя марионетно правителство,противи се на Съединението-не желаят силна България.Изплащат се репарации,окупационен дълг,храним руски нещастници на наша земя.Няма да говоря за цифрите-има хора в форума,готови да ме удушат през монитора,ако нещо не е съобразено с това,което им кажат "братушките"(обидно название,междудругото),за това-без цифрите.Един пеевски в злато така си го представете.ПСВ е горе-долу същия развой.Идва ВСВ.Влизане в Тристранния пакт,просперитет и като цяло,съвременните "златни" години са в това време.После серия убийства от комунистите на видни български националисти(поръчения от русия,разбира се).Така губим войната,за съжаление.На финала сме в 2018г.Днес виждаме половин милион цигани да дерибействат над земите ни,да грабят и убиват.Виждаме безброй психично болни хора,без потенциял за помощ на държавата-дупки за средства.Тези 2групи хора,за съжаление имат завидно влияние в обществото,поради големия си брой.В тяхната група са вече и педерастите.Накрая,черешката на тортата са новите велики славянски просветители-руските поддръжници,начело с Федерация на Русофилите,Болен Сидеров и т.н.Всички тези хора подкрепят най-злия палач ня България-русия и руснаците,като цяло.Същите тези хора,въпреки че не ходят на църква са най-големи християни и въпреки,че не изглеждат или говорят като славяни-се мислят за такива,за да показват близост с "братушките".И докато някой са толкова зле,че пишат догми по форумите,то още имя надежда за масовия българин да бъде спасен от днешните заплахи.Време е да събудим Българското в себе си,да направим България такава,каквато е била,и каквато трябва да бъде занапред.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Hatshepsut

Ето мнението ми по въпроса дали българите са славяни или не.
Та така, според мен българите не са славяни. Аз не съм привърженик на автохтонната теория за произхода на българите, според която траки, българи и славяни е едно и също, не съм и от тези, които въобще отричат наличието на славянска народност или пък отричат заселването на славяни по българските земи.
Разбира се, историческите извори потвърждават заселването на славянските племена на Балканите от средата на 6-ти век насетне. Аз не приемам обаче тезата за т.нар. славянско море, видите ли че едва ли не славяните са били преобладаващата част от населението на полуострова. Данните от антропологията и генетиката изключват подобна хипотеза, славянските гени в днешните българи не надвишават 20%  :smile-1:

Ще засегна въпроса за българския език, който е най-щекотливия. Според филологията, българският език принадлежи на славянската езикова група, но между него и останалите славянски езици има различия - в него няма падежи, присъства един звук, който го няма в другите славянски езици - звукът Ъ, освен това в българския език има задпоставен член (т.е. определителният член се поставя зад съществителното или прилагателното, а не пред него). Тези особености се дължат най-вече на влиянието на палеобалканския субстрат, т.е. на завареното местно население на Балканите.
Езикът обаче не е основен етноопределящ фактор, веднага давам два примера: английският език е от германската езикова група, но англичаните не се самоопределят като германци, а негрите в САЩ говорят на английски език, но не са англичани.

Средновековната българска народност се формира постепенно при сливането на трите етнически групи - Аспаруховите българи, завареното местно население и славяните. Обявяването на старобългарския език за официален става на Преславския събор през 893г. Значи славяните са само една от етническите общности, формирали днешните българи и не би трябвало да се отъждествяваме само с нея и да игнорираме останалите.

Всичко написано от мен в предходните редове е отдавна и добре известно, но най-важен е въпросът за самоопределението, всеки от нас трябва сам да определи как се чувства - като българин, славянин или и двете.
Аз лично се самоопределям като българин, но не и като славянин. Никак не се отъждествявам със ранносредновековната славянска култура, която е била на примитивно ниво - наколните жилища, медовината, лодките еднодръвки, подсечното земеделие и землянките... А пък славянската керамика е била по-примитивна и от неолитната керамика на древното население по българските земи  :laugh-1: Като се замисля, май само славянската религия е била на ниво. Въпреки всичко, днешните български езичници не избират славянските богове и богини, за разлика от руснаците, украинците или поляците. От психологическа гледна точка това означава, че на подсъзнателно ниво българите не се чувстват славяни. Когато реших да се ориентирам към езичеството, аз също не избрах славянските божества, те са ми далечни и чужди и с нищо не ме привличат.
От трите етнически групи, формирали българската народност, най-близо до мен чувствам завареното местно население на Балканите, аз не ги наричам траки, защото през късната античност местното население е било доста нехомогенно. Е, ако някога си направя генетичен тест, ще мога да бъда по-сигурен, разбира се  :smile-1:

Политическия аспект ще го оставя на последно място. Отъждествяването на българите и славяните автоматично означава, че останалите славянски народи са ни братски, а това води до по-лоши последици, които са добре известни - взаимоотношенията между малкия брат и големия брат не са равноправни, а понеже българите са в ролята на малкия брат, за нас се предвижда да сме от подчинената страна... А за мен като българин и български националист това е неприемливо. Пред нас е и примера на бивша Югославия, в която уж всички славянски народи бяха равни, а комай сърбите бяха по-равни  :huh:
Когато стана дума за братски чувства, нима може да се игнорира личното отношение? Как така някой ще ми казва, че сърбите са ми братя, когато аз не ги чувствам като такива? За мен те не са братя, а само съседи, и то злонамерени съседи. Да, аз мразя сърбите и по този повод и друг път съм писал статуси, сръбският език за мен е почти неразбираем, и сръбската кирилица е твърде далеч от нашата, а пък за взаимоотношенията между българите и сърбите през вековете фактите са много добре известни.
Та си мисля, че ние българите нямаме нужда от такива братя, които да ни командват и да ни казват колко е часа.

генерал ЖековTopic starter

Много добър отговор.Писал съм и в стария форум по темата за връзката "голям брат-малък брат",каквато упорито ни бе натрапвана през ПРЕСТЪПНИЯ режим на Живков.Тази връзка е много изгодна,но не за нас,а за Русия-в ролята на "голям брат".Ако не бяха постоянните подпомагания на режима на СССР от страна на другите държави в СИВ,то той да беше паднал много по-бързо,отколкото се случи.Това е така,понеже сам по себе си комунизма е една доста сбъркана идеология.Като пример може дя посочим тогавашната икономическа "система за взаимопомощ".В тази система,ако България бе произвела молив,и за този молив бяха използвани 10ст.,то той трябваше да бъде продаван за 7ст. на СССР или друга подобна държава.Така,бавно,но сигурно държавите фалират и системата пропада.Другата бележита страна на комунизма бе измисления курс на рублата в СИВ-89копейки за долар.Такъв курс не бе признаван от нито една борса,но се използваше без на никой да му се търси сметка.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!