• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
Ш

За Русия и руснаците, такива каквито са

Започната отъ Шишман, 28 Ное 2020, 18:05:29

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Шишман

Тема в която мисля да публикувам обективни неща, неповлияни от оглупяващи човека русофобия или русофилия.
_____________________________

НЕМЦИТЕ ЗА РУСКИТЕ ВОЙНИЦИ ПО ВРЕМЕ НА ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА
⠀Тези изказвания правят чест на немските войници !
По време на атаката попаднахме на лек руски танк Т-26, веднага го ударихме  направо от 37-милиметрово оръдие. Когато се приближихме, един руснак се наведе от люка на кулата и откри огън по нас  с пистолет. Скоро стана ясно, че той е без крака, те са му откъснати при удара на танка. И въпреки това той стреляше по нас с пистолет! "

"17 юли 1941г. Соколники, близо до Кричев. Вечерта беше погребан неизвестен руски войник (Николай Сиротинин). Той сам беше застанал до едно оръдие и стреляше дълго по колона танкове и пехота и беше убит. Всички бяха изумени от смелостта му ... Оберст (полковник) пред гроба каза, че ако всички войници на фюрера се бият като този руснак, щяха да завладеят целия свят. Три пъти изстреляхме залпове от пушки. В края на краищата той е руснак, необходимо ли е такова възхищение? "

,,Почти не взимахме пленници, защото руснаците винаги се биеха до последния войник. Те не се предаваха. Тяхното мъжество не може да се сравни с нашето ... "

След успешен пробив на граничната отбрана, 3-ти батальон от 18-ти пехотен полк от група армии ,,Център", наброяващ 800 души, беше обстрелян от поделение от 5 войници. ,,Не очаквах подобно нещо", призна командирът на батальон майор Нойхоф пред лекаря си от батальона. "Пълно самоубийство е да атакуваш силите на батальона с пет бойци."

,,На Източния фронт срещнах хора, които могат да бъдат наречени специална раса. Още първата атака се превърна в битка на живот и смърт ".

,,Просто не можеш да повярваш, докато не го видиш с очите си. Войниците на Червената армия, дори горящи живи, продължиха да стрелят от горящите къщи ".

"Нивото на качество на съветските пилоти е много по-високо от очакваното ... Ожесточена съпротива, неговият масивен характер не отговаря на първоначалните ни предположения."

,,Никога не съм виждал някой по-ядосан от тези руснаци. Истински разярени кучета на верига! Никога не знаеш какво да очакваш от тях. И откъде имат толкова много танкове и всичко останало?! "

,,Поведението на руснаците, дори в първата битка, беше поразително различно от поведението на поляците и съюзниците, които бяха победени на Западния фронт. Дори попаднали в обкръжение, руснаците твърдо се защитаваха.

Шишман

#1
Интересното  в тая песен е че никъде не споменават, комунизма , Ленин, партията и подобни. Срещу народ с такава песен немците не са имали никаква възможност за победа . Американците пък въобще.
_______________


Гимн защиты Отечества

Panzerfaust

Не пропагандните песнички, а американският ленд-лийз и японската нерешителност спасиха гъза на СССР.
Agree Agree x 1 View List

Шишман

Цитатъ на: Panzerfaust - 10 Дек 2020, 14:48:28Не пропагандните песнички, а американският ленд-лийз и японската нерешителност спасиха гъза на СССР.
Не мисля така, но както и да е.

FELDMARSCHALL

Абе мишоче, войната не е футболен мач...Германия 1941г. 1 на 1 можеше да победи абсолютно всеки с разгром и СССР, и САЩ, да не говорим за Великобритания, или за Франция (която беше дефакто разбита въпреки чуждестранната помощ). Проблемът на Германия във ВСВ беше че войната не е футболен мач, и че другите се обединиха срещу нея. Иначе поотделно щеше да разбие всеки един от опонентите си, ако това беше спортна надпревара.

Шишман

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 11 Дек 2020, 01:27:04Абе мишоче, войната не е футболен мач...Германия 1941г. 1 на 1 можеше да победи абсолютно всеки с разгром и СССР, и САЩ, да не говорим за Великобритания, или за Франция (която беше дефакто разбита въпреки чуждестранната помощ). Проблемът на Германия във ВСВ беше че войната не е футболен мач, и че другите се обединиха срещу нея. Иначе поотделно щеше да разбие всеки един от опонентите си, ако това беше спортна надпревара.
Не мисля че щяха да победят Русия ако се биеха, само срещу нея. Тука интересното е защо Хитлер реши че може да се бие срещу всички. Или е бил луд, или тъп или еврейски слуга или всичките на веднъж.

Шишман

Само много тъп човек може да е русофил. При отварянето на Макдоналдс тия са чакали по 5км. на опашка за пластмасови картофки и сандвичи. Наистина тъп народ.

FELDMARSCHALL

Да,става дума за опашка пред първия Макдоналдс в Москва, забележете през 1990г. - преди разпадането на СССР. Няколкокилометрична опашка, мисля че преди време бях мернал клип в youtube от това грандиозно събитие. :judge:
Funny Funny x 1 View List

Шишман

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 16 Дек 2020, 08:05:09Да,става дума за опашка пред първия Макдоналдс в Москва, забележете през 1990г. - преди разпадането на СССР. Няколкокилометрична опашка, мисля че преди време бях мернал клип в youtube от това грандиозно събитие. :judge:
И някои са им почитатели на тия ! Били велики.

Panzerfaust

Аз не бих съдил хората от опашката толкова строго. В СССР нещата бяха много по-зле, отколкото при нас. Ние дори и през социализма, поне последните години, имахме пица и хотдог. Имахме и дънки - за по-непретенциозните български, за тарикатите западни, от "Кореком" или от моряци и тираджии. Те и дънки нямаха. Затова нормално такива западни стоки и фирми да предизвикват фурор. Всяко чудо за три дни.

FELDMARSCHALL

Макар че съм по-малък все пак, факт е че СССР е била в пъти по-голяма от България, техния еквивалент на хора, които имат досег със западния свят (т.е. на нашите моряци/тираджии тогава) е бил в пъти по-голям като брой, така че мисля че в големите градове също като нас хората също са закачали по нещо от западния лукс - дънки,кока кола, тоблерони :judge: и др. подобни неща в ограничени количества. За номенклатурата там и техните семейства съответно да не говорим, имали са достъп до всичко също като тукашната номенклатура на БКП и семействата им. Вече за по-малките населени места и по републиките е ясно, там почти нищо вносно не е достигало от Западна Европа/САЩ и са живели застинали все едно в Средновековието. Ама това с Макдоналдса наистина ме изумява, защото е просто една храна (ако ще и да е много вкусна, но пък също толкова вредна). Разбирам да е някаква новодошла западна бяла техника, германски коли нов модел или цветни телевизори най-ново поколение за 1990г. пуснати на ниски цени, че да има причина така да се редят на километрична опашка и да се бутат. Пък и въпреки перестройката при Горбачов все още в СССР си върви пропагандата (както и у нас до 10.11.1989), как всичко което идва от Запада/САЩ е лошо, развалено и т.н. Затова си мислех, че най-малкото с леко недоверие щяха да подходят руснаците към падналия от небето Макдоналдс, а не да се втурват като изоглавени да им правят оборот. :judge:

Panzerfaust

#11
Бях в Москва в края на 80-те години като дете и бях изумен от мизерията им. Обикновените хора нямаха никакъв досег със западното, толкова изолирани бяха. За тях ние бяхме западното. Дънки редовите хора нямаха, а ходеха с едни смешни панталончета с ръб. Маратонки също нямаха. Електронни часовници, които в България бяха масови, също нямаха. И това в Москва! За сравнение, по същото това време нашите ми бяха купили от "Кореком" Walkman-а на "Сони".

Шишман

Ivan Ivanov
Командващият атаката на смъртниците в една руска крепост през ПСВ. Били са обгазени, храчели са кръв и са знаели, че умират и спасение няма. Месата им буквално са се разпадали. Три пъти се вдигат на контраатака на нож, 500 умиращи мъже без носове, уши и капещи меса. Германците не успяват да превземат крепостта. Когато идват подкрепленията, заварват само трупове и един умиращ подофицер. Той успява да разкаже случая.

FELDMARSCHALL

Това за коя битка по време на ПСВ става дума ?

Шишман

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 19 Дек 2020, 00:12:24Това за коя битка по време на ПСВ става дума ?
3ащитата на някаква крепост. 3а мен обаче подобно нещо и признак на лудост не на героизъм.

Лина

Цитатъ на: Шишман - 18 Дек 2020, 14:40:36Ivan Ivanov
Командващият атаката на смъртниците в една руска крепост през ПСВ. Били са обгазени, храчели са кръв и са знаели, че умират и спасение няма.................

Е, и?

Similar topics (5)

1582

Отговори: 1370
Прегледи: 23045

162

Отговори: 142
Прегледи: 8223

1221

Започната отъ Шишман


Отговори: 204
Прегледи: 17188

Powered by EzPortal