• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
Ш

Италия и как седят нещата в тази страна

Започната отъ Шишман, 19 Яну 2020, 13:49:24

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Шишман

Има такава тема в старият форум :
https://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=29204.0

Тука ще продължа да развивам темата за тази страна.
Ако администраторът прецени, нека да премести темата в друг форум или дори да я изтрие.

Шишман

Българите тук добре сме си организирали нещата. Има  си автобуси за България всяка неделя. По тях можем да изпращаме : пари, багаж, колети и каквото си искаме. Така си докарах от България до тук колело, тежести и всякакви неща. Вземат евтино и са коректни. Има даже български магазини, не са кой знае как заредени, но ги има. Един даже е на 1300 метра от моето жилище. Има и български ресторант с българска кухня. Имаме и доста добра църква в центъра на Милано, а тази в Рим е още по-добра.
Има и доста българи и това е добре. В карето блокове, където живея сме 3 български семейства.

Шишман

ОТНОСНО ИТАЛИАНЦИТЕ
Като хора а горди и то много, само-превъзнесени, говорят много и то празни разговори, обиждат Бога, Богородица постоянно, говорят и много мърсотии и то пред децата си и децата пред родителите си, доста са извратени, по мои проучвания поне 40% от мъжете им а имали хомо-сексуални контакти. Официално 15% а болни на тема комар, което е катастрофа за семействата им, а употребяващите наркотици са около 35-40%. С една дума нещата не вървят добре за този народ. Стигнало се е до там италианци собственици на бизнес: да не искат да назначават италианци, понеже не работят добре, постоянно са в болнични и имат големи претенции. Свестните сред този народ, са наистина малко и на практика не може да им се има доверие. Да доносничат и предават колеги, приятели и даже близки роднини: за тях е  реда на нещата. При тях системата е всеки да прецака всеки.

Шишман

За живота тук.
Заплатите 2007г. бяха около 1500 евро, сега паднаха на 1000-1200. Работа няма и обикновено е някакво прецакване. Някога тук вземаха по 10-12 евро на час, сега се работи за 6-6.5 евро и хората са доволни ако има и тази работа. Някои работят особено, като охрана и за по 3.50 евро. За добри охранители с нужните курсове на час са по 8-8.50 и 10 евро, зависи от местото. Случвало ми се е да пазя фабрика , седнал в колата, без да правя нищо за 8.5 евро, то зависи и от разстоянието, колко е далече. Наемите също са високи - дебели. В самото Милано гарсониера може да е на наем 600 евро, малко по към периферията 2-ву стаен е около 700 евро, 3-и стаен 900-1000, това с включени разходи за блока и парното. Разходите по собствеността са около 100 евро на месец парно, но и през лятото и около 100-200 за чистачка, рязане на трева, клони, поправки и т.н.
Тук е по-евтино да се купи жилище на изплащане, отколкото да се седи под наем. Например на един 3-и стаен наема  зоната  която живея е 900-1000 евро, а на изплащане със всичко излиза 650-700 евро.За закупуването на жилище обаче ви трябват около 12-15 хил. евро за документи и комисионни.
Телевизията се заплаща около 115 евро на година и за да могат да ги събират ви ги вземат с сметките за ток на чати. На  месеца газта излиза около 40-50 евро, ако харчите нормално, тока и той толкова.

Шишман

Напоследък се вихрят разни дебати за чистотата на въздуха в България. У нас обаче е доста чист в сравнение с този тука. Няколко пъти ми се случва да търся : какво в къщи или в колата се е запалило.
Такава миризма на изгорял кабел изпускат вечер някои предприятия. Една вечер докато отивах на работа, така бяха отровили въздуха, че започнах да кашлям и да се задушавам. Та изтичах до колата и там се съвзех. Всяка зона е различни миризми, зависимост от фабриките,. които има  зоната.

Шишман

#5
За прословутата мафия.
Макар всички да си мислят че КОЗА НОСТРА от Сицилия е най-силната мафия, не е така. Най-силни са калабрийските кланове и в Италия и  цяла Европа, даже мисля и в света: те са и най-нормалните наричат ги Ндрангета. Коза ностра са гадници от класа, високомерни , надменни и гадни, то за това и ги разбиха: на хората им е омръзнало от тях. Сега са малки кланове-банди и не са силни, както някога. КОза ностра  буквално преведено значи - нещо наше, подразбира се като - наши работи-неща. Неаполитанската мафия Камора или Гамора: също е била силна но някога. Сега там властта са я взели младите до 25г. и ги наричат бейби мафия. Големи лайнари са. Много от тях отиват да работят в Испания. Най-младата мафия е тази на Пулиа, там където е тока на ботуша. Иначе в Италия всеки се прави на мафиот, и в работата ми съм ги виждал много такива. Тъпото е че хората им вярват че са мафиоти. Преди работех в една дискотека и там започна да идва една група търговци на кокаин, шефа им беше на около 55г. другите млади. Та тия се правеха все едно са от мафията, целуваха му ръка и такива глупости. Бяха просто малка група търговци на кокаин и нищо друго. Накрая им забраниха да идват в дискотеката. Помня че веднъж едни калабрийци дребни мафиоти направиха големи разправии пак в тази дискотека и набих яката 3-ма от тях. На другият ден дойдоха да се извиняват: шефа им като научил какви са ги вършили без него, яко им се беше карал. ПОсле работих в един бар 1 година и там идваха идваха истински  калабрийски мафиози, но дребни риби. Това което ме впечатли беше уважението, което отдаваха на всеки, докато не ги настъпи разбира се, тогава полудяваха. Калабрийците са  и единствените италианци, които уважавам и мога да кажа че са сериозни хора.

Panzerfaust

Цитатъ на: Шишман - 21 Яну 2020, 09:46:43Много от тях отиват да работят в Испания.
Какво правят в Испания?

Шишман

Цитатъ на: Panzerfaust - 21 Яну 2020, 15:33:03Какво правят в Испания?
Това са неаполитанските бандити, може и от другите да ходят в Испания, но са най-вече те.
Занимават се с продажба на дрога, най-вече кокаин, както и с уреждане на сметки около кокаинови сделки. Когато някой не плати или се прави нещо на хитър.

Шишман

Колкото и да успее човек в чужбина, си остава - чужбина. Друга култура, език, разбирания и т.н.
Тези българи дето се хвалят , колко са успели, колко са велики в чужбина, как ги знаят нещата и подобни са: обикновено ненормални и често са си гола вода и умрели от глад.
Тука има едни дето живеят на бараки, тоест  направени от тях самите колиби, та те се са отворени, знаят ги нещата и такива.

Шишман

Да се ожениш за италианка-италианец и за човек от запада.
Това е доста глупаво. Да има и щастливи бракове, но повечето са трагедия и свършват с развод.
Просто тези хора не са нормални. Заядливи са , дребнави, гледат да се налагат, даже за смешно дребни неща и като цяло обичат да тормозят другият. Да не говоря какви претенции имат, особено жените и какви мераци за скитосване. На практика са курви, мъжете вманиачени курвари. Тука имаше един дето се правеше на много отворен и умен и естествено се събра с италянка, след 2г. тази му каза че иска да си живее живота и ги заряза с детето момиченце . Сега тоя от лигльо стана доста сериозен и спря да лети из облаците.

Шишман

#10
Здравеопазването
Системата е подобна на нашата. Личен лекар направления и т.н.
здравна карта се получава доста лесно, договор за работа и готово. Месечни вноски плащате, само ако работите, ако не работите пак сте осигурен здравно. За посещение при личен лекар не се плаща, ако сте болни лекарствата се дават с намаление. Например вчера ми дадоха антибиотик само за 4-и евро, а без намаление струва около 18. За час при специалист се чака, може и с месеци. Една снимка на дробовете струва към 18 евро. В болницата не плащате нищо, а храната е доста добра. Частни лекари почти няма и за час при частен специалист пак се чака доста. Лекарите често са безсъвестни, грешките им край нямат. Особено зле са нещата при родилките, една позната се напикаваше 6м. след като роди. На друга една Патриция вместо да и лекуват рака и даваха хапчета за разхлопана дъска, и накрая тази ги осъди, а с парите на 60г. си направи куп пластични операции и напълно полудя . Въобще случаи на лоши диагнози и лекари - много. За това човек трябва да е много внимателен, като отива в болница. Самите хора не са съвестни и ходят на лекар и в бърза помощ за щяло и нещяло, особено емигрантите от Пакистан и Бангладеж. За това направиха закон, ако ти няма нищо и ходиш в бърза помощ да си плащаш, около 30 евро но миля че: не се оправи нищо и пак задръстват пунктовете за бърза медицинска помощ. А за зъболечението даже няма да говоря.
Тука в това отношение са зад нас с около 40г.

Шишман

В Италия е задължително да се ходи на детска градина от 3г.
Цената не е особено ниска според доходите на родителите, отнасят се понякога доста зле с децата.Частната градина не е лукс, като тези в България но е плаща около 300 евро на месец но само до 16.00 ако искате да седи до 19.00 се плаща още.
В училище сте длъжни задължително да си водите децата до мисля 13г. смешно, но е така.
За малко дете тука живота не е добър, седят си постоянно вкъщи, особено зимата никога, няма никой на вънка. Даже и чужденците са се изродили, като местните. Българите естествено правим изключение и и я караме, както ни харесва.

Шишман

КОЛКО ИМ Е АКЪЛА НА ЗАПАД.
__________________________
Вчера една отчаяна китайка беше излезнала из Милано  с надпис " аз не съм вирус, аз съм само китайка ".
От как се появи "Коронавируса" в Италия спряха да влизат в Китайски магазини, ресторанти, фризьорски салони и т.н. китайско. Даже странят от китайци, все едно всички китайци по света имат този вирус.Държат и децата и настрана от децата китайчета. Нещо позитивността, усмивките, толерантността и останалите им лицемерия изчезнаха. Иди им обяснявай че тези китайци живевеят тука и имат вирус, толкова колкото и местните. Страх ги е да не се заразят. После пак ми давайте : тези от запада за пример за , каквото и да е.

Шишман

Ненормални стари хора
За съжаление е пълно с такива. Съседа на 5-ят етаж, който е над 70-те си купи ФИАТ 500 ХЛ червен на цвят се едно е девойка на 20-25г.
Тука старите хора са тотално изтрещяли и много неприятни. Заядливи, даже налитат на бой, обличат е като младежи, така се и  парфюмират, говорят глупости и цинизми пред внуците си и т.н. Трошат обаче рекордите по итрещялост, като идат в парка да спортуват. Обличат се в някакви тесни клинчета, така че да се видят очертанията на грозните им тела. Грозна картинка и се мислят за много-големи. Култура, цивилизация .

Шишман

#14
За жилищата - блоковете
Да се купи тука жилище на изплащане : си е почти невъзможно, изискванията на банките нямат край, тъпотията им също. Интересното е че даже да се вземе под наем не е лесно: пак изискват едни условия, едни документи че изглежда невъзможно. Все пак българите сме находчиви и успяваме да си купим жилища. Наемите тука също са високи и да си под наем си е яко прецакване. Излиза по-евтино да се закупи жилище. Парното на един апартамент около 80-90 квадрата е по около 100 евро на месец, но целогодишно и пре месеците без отопление. Лошото е че според един техен закон всеки блок , трябва да си има администратор и тука е голямото дране. Излиза по около 100-150 евро на месец. За тези пари чистят  входа един път на седмицата, режат храстите , тревата и т.н. Блоковете изглеждат добре, ама една средно-месечна заплата на година си заминава. Гадното е че щом някой изперкал съсед се обади за нещо тъпо на администратора: оня веднага гледа да направи исканото, понеже краде процент от фирмата изпълнител. Така се получава да плащаме за невероятни тъпотии. И тази корупция с администратора е узаконена със закон.

Шишман

Коронаирусът дойде и в Милано. Говори се че ще спрат метрото. Май ще направя една хубава отпуска в България, ако нещата продължават така.
заразените не са никак малко и паниката е голяма.

Similar topics (2)

1221

Започната отъ Шишман


Отговори: 204
Прегледи: 17189

1505

Отговори: 81
Прегледи: 4966

Powered by EzPortal