• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
avatar_Panzerfaust

Доналд Тръмп

Започната отъ Panzerfaust, 15 Юли 2019, 15:26:27

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Panzerfaust

Тръмп към конгресменки: Върнете се, откъдето сте дошли!

Президентът Доналд Тръмп се нахвърли вчера в Туитър срещу група цветнокожи представителки на Демократическата партия в Конгреса, като ги прикани да се върнат в страните, от които първоначално са дошли, вместо да критикуват САЩ, предаде Асошиейтед прес. Туитовете на Тръмп предизвикаха вълна от остро осъждане от демократите, които загърбиха разногласията си и единодушно заклеймиха изявленията на президента като расистки и опасно разединяващи.

Макар че не ги назова поименно, той явно имаше предвид членовете на Камарата на представителите Александра Окасио-Кортес, Илхан Омар, Рашида Тлаиб и Аяна Пресли, ингорирайки факта, че всички те са американски гражданки е само една е родена извън САЩ (Омар, която е от Сомалия).

"Толкова е интересно да се види как "прогресивни" демократически конгресменки, които първоначално са дошли от страни, чиито правителства са пълна и тотална катастрофа - най-лошите, най-корумпираните и неспособни където и да било по света, злобно казват на народа на Съединените щати - най-великата и най-могъща нация на земята, как да бъде управлявано нашето правителство", написа Тръмп.

Групата от четирите жени, смятани за прогресивните в Демократическата партия, станала известна в медиите като "взвода", редовно се изказва остро срещу президента, по-конкретно по имиграционни въпроси, но вялзоха в конфликт и с лидера на демократите в Камарата Нанси Пелоси.

"Защо те не се върнат, за да помогнат да се оправят тотално съсипаните и изнемогващи от престъпност места, откъдето са дошли", туитна Тръмп, като добави, че после могат да се върнат в САЩ и "да ни покажат как се прави това".

"Тези места силно се нуждаят от вашата помощ, колкото и бързо да заминете, няма да е достатъчно бързо", добави Тръмп. Сигурен съм, че Пелоси ще бъде "много доволна бързо да уреди безплатно пътуване", каза освен това президентът.

Пелоси отвърна на Тръмп, като заяви в Twitter: "Когато Доналд Тръмп казва на четири американски конгресменки да се върнат обратно в родните си страни, той потвърждава, че неговият план "Да направим Америка велика отново" винаги е целял да се направи Америка бяла отново".

https://www.dnes.bg/usa/2019/07/15/trymp-kym-kongresmenki-vyrnete-se-otkydeto-ste-doshli.416440

Hatshepsut

#1
От нашата Download-секция може да свалите книгата на Борислав Цеков "Доктрината Тръмп":

https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php?action=downloads;sa=view;id=1691

Шишман

Цитатъ на: Panzerfaust - 15 Юли 2019, 15:26:27Тръмп към конгресменки: Върнете се, откъдето сте дошли!

Президентът Доналд Тръмп се нахвърли вчера в Туитър срещу група цветнокожи представителки на Демократическата партия в Конгреса, като ги прикани да се върнат в страните, от които първоначално са дошли, вместо да критикуват САЩ,

Велик е ама не му е лесно. Нещата са доста зле.

Hatshepsut

Тръмп заложи на национализма в реч пред ООН


В речта си пред Общото събрание на ООН, държавният глава на САЩ Доналд Тръмп засегна значението на националния суверенитет, като призова другите държави да се ,,обичат" и да отстояват интересите си, предупреждавайки, че ,,бъдещето не принадлежи на глобалистите", предава американският телевизионен канал Fox News, цитиран от "Фокус".

"Ако искате свобода, гордейте се с вашата страна. Ако искате демокрация, дръжте се за своя суверенитет и ако искате мир, обичайте своята нация. Мъдрите лидери винаги поставят на първо място доброто на собствения си народ и своята страна. Бъдещето не принадлежи на глобалистите, бъдещето принадлежи на патриотите. Бъдещето принадлежи на суверенни и независими нации, които защитават своите граждани, уважават своите съседи и почитат различията, които правят всяка страна специална и уникална", подчерта американският президент.

Тръмп, който е съсредоточил мандата си около лозунга ,,Америка на първо място", използва речите си от 2017 г. и 2018 г. , за да защитава и насърчава значението на националния суверенитет - послание, което се сблъсква с по-глобалистичния облик на световната структура. Тези ценности често са критикувани в САЩ, особено неговият акцент върху охраняването на американските граници.

Тръмп използва речта си, за да коментира и продължаващата търговска война с Китай, заявявайки, че в основата на визията му стои ,,амбициозна кампания за реформиране на международната търговия".

"Десетилетия наред международната търговия е лесно експлоатирана от държави, действащи от лоши подбуди. Тъй като работните места бяха възложени на външни изпълнители, малка шепа стана богата за сметка на средната класа", заяви президентът.

Очакваше се Тръмп да засегне нарастващото международно напрежение с Иран в речта си, което ще заеме централното място в събитията през деня в ООН и да каже на делегатите, че САЩ не искат конфликт с други държави, но че самият той ,,никога няма да пропусне да защити интересите на Америка".

Тръмп срещна подкрепа за твърдата си позиция спряо Иран в понеделник, когато Великобритания, Франция и Германия се присъединиха към САЩ в обвиненията срещу Техеран за нападенията по-рано този месец срещу ключови петролни съоръжения в Саудитска Арабия. Този ход бележи значителна победа за САЩ, които се опитват да привлекат европейските нации на своя страна в кампанията си за ,,максимален натиск" срещу Техеран. Миналата година САЩ се оттеглиха от ядрената сделка с Иран от 2015 г., въпреки критиките на съюзниците си.

Оттогава насам САЩ наложиха серия от санкции, включително и срещу Централната банка на Иран миналата седмица.

https://izbori.bg/33177/

Hatshepsut

Не, Тръмп не е бедствие!


Наричат американския президент Доналд Тръмп "популист". Но отговаря ли това на истината? Александър Гьорлах от "Дойче веле" смята, че Тръмп е по-скоро реакция на популиста, управлявал преди него в Белия дом.

Президентските избори в САЩ са след година, но още отсега се обсъжда въпросът как ли би изглеждала страната, когато популистът Доналд Тръмп вече няма да е на власт. Това е основният проблем с популистите: понеже те по правило не оставят нищо съществено, разочарованието от политическата система и демокрацията след тях е нараснало.

С оглед на нещата в САЩ днес това не изглежда съвсем така. Доналд Тръмп не е популистът, когото мнозина виждат в него. Популист, който не остави нищо, е по-скоро Барак Обама. И Доналд Тръмп е реакция на неговото управление. Тази теза може да звучи шокиращо за мнозина, включително за автора на тези редове: все пак има и "добри" популисти. Такива, които залагат не на отграничаването, а се кълнат в общностния дух. Общото между тях и "лошите" популисти е това, че те опростяват реалността до степен, в която действителната политика вече не е възможна.


Какво всъщност искаше да направи Обама?

"Yes, we can" бе възловата формула по време на предизборната кампания през 2008 година - скромното и добронамерено желание за положителна промяна на Америка след управлението на Джордж Буш, оставило дълбоки следи. Така и не стана ясно обаче какво конкретно е трябвало да може (да се направи). Да бъде обновена страната? Но как?

След това настъпи финансовата криза и се очерта възможността за изграждане на нещо ново след фалита на "Лемън Брадърс". Но Барак Обама не направи нищо такова: той спаси банките, но не и стотиците хиляди собственици на жилища, останали впоследствие без покрив над главите си. И нито един от банкерите, предизвикали хаоса, не стигна до затвора.

За много американци това беше голяма неправда. И ако на мнозина им се наложи да се подслонят при роднини, натикани в някоя приземна стаичка или направо в мазето, за да не се озоват на улицата, идеята за нацията като едно семейство, което се грижи за справедливостта, определено е много привлекателна. Това е посланието на Доналд Тръмп: "America first" означава на първо място "Справедливост за нас, американците". Космополитните планове функционират само тогава, когато у дома има справедливост.

Оставайки в плен на старите политически парадигми, Барак Обама само заби последния пирон в ковчега на една недееспособна политика. Едно време САЩ бяха страната с най-висока мобилност - хората бяха готови заради работата си да се преместят от Аляска във Флорида. Днес това вече е минало. Кризата от 2008-а задълбочи това, което отдавна се виждаше на повърхността: растящото неравенство. Днес САЩ са най-малко мобилната държава в свободния свят - това с неограничените възможности беше някога.


Справедливост за Америка!

Правилният прочит на близкото минало е важен за бъдещето на демокрацията в САЩ: Доналд Тръмп не е бедствие, а човек, за когото избирателите му смятат, че е в състояние да възвърне справедливостта в страната. За момента данните са в полза на Тръмп: заетостта расте, икономиката е в подем. А и в международен план, най-вече що се отнася до Китай, поддръжниците му виждат, че възстановява справедливостта.


А космополитните либерали, към които се числи и авторът на тези редове, трябва най-напред да преглътнат това.

Александър Гьорлах е старши научен сътрудник в Съвета по етика на международните отношения "Карнеги "и водещ изследовател в Института за религия и международни изследвания към Университета в Кеймбридж.

https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/12/09/4003180_ne_trump_ne_e_bedstvie/

long time ago

Цитатъ на: Hatshepsut - 10 Дек 2019, 09:22:11
Не, Тръмп не е бедствие!

След това настъпи финансовата криза и се очерта възможността за изграждане на нещо ново след фалита на "Лемън Брадърс". Но Барак Обама не направи нищо такова: той спаси банките, но не и стотиците хиляди собственици на жилища, останали впоследствие без покрив над главите си. И нито един от банкерите, предизвикали хаоса, не стигна до затвора.
За много американци това беше голяма неправда.
https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/12/09/4003180_ne_trump_ne_e_bedstvie/
После да не се чудим като се случи нещо подобно и при нас. Абсолютно беззаконие.
Няколко милиарда как изчезнаха от банка преди няколко години, да не говорим за ограбването през 90-те години.

Hatshepsut

Доналд Тръмп представи собствения си блог


Cлeд мeceци нa oбeщaния (или зaплaxи) дa пpeдcтaви cвoя coбcтвeнa coциaлнa мpeжa, бившият пpeзидeнт нa CAЩ Дoнaлд Tpъмп нaй-ceтнe изпълни aмбициятa cи във втopниĸ, cтapтиpaйĸи нoвa ceĸция нa ĸopпopaтивния caйт нa нeгoвия eднoимeнeн xoлдинг – ĸoятo пo cъщecтвo пpeдcтaвлявa cтaндapтeн блoг.

Блoгът нa Tpъмп e имeнyвaн ĸaтo ,,Πлaтфopмaтa" и пo cъщecтвo дизaйнът мy e oфopмeн ĸaтo Тwіttеr, oтĸъдeтo Tpъмп пoлyчи вce oщe дeйcтвaщa зaбpaнa. Xopaтa мoгaт дa ce aбoниpaт зa пoлyчaвaнe нa извecтия пpи пyблиĸyвaнe в плaтфopмaтa чpeз имeйл или тeлeфoнeн нoмep, ĸaтo ce твъpди, чe тe мoгaт дa xapecвaт и cпoдeлят пyблиĸaции, въпpeĸи чe ĸъм мoмeнтa oпциятa зa xapecвaнe нe paбoти, a cпoдeлянeтo e възмoжнo eдинcтвeнo във Fасеbооk – cпoдeлянeтo в Тwіttеr вce oщe нe paбoти изпpaвнo в cиcтeмaтa, нo т coциaлнaтa мpeжa ĸaзвaт, чe нямaт нищo пpoтив нoвaтa инициaтивa нa Tpъмп дa имa oнлaйн глacнocт.

,,Kaтo цялo cпoдeлянeтo нa cъдъpжaниe oт дoмeйнa нa yeбcaйтa e paзpeшeнo, cтигa мaтepиaлът дa cпaзвa пpaвилaтa нa Тwіttеr", ĸaзa пpeдcтaвитeл нa coциaлнaтa мpeжa в изявлeниe зa пoпyляpния пopтaл Тhе Vеrgе във втopниĸ. Fасеbооk нe oтгoвopи вeднaгa нa иcĸaнeтo нa дoпълнитeлeн ĸoмeнтap.

Bъпpeĸи чe плaтфopмaтa oфициaлнo cтapтиpa във втopниĸ, имa пyблиĸaции, дaтиpaщи oт 24 мapт. Πocлeднaтa пyблиĸaция нa Tpъмп e видeo, peĸлaмиpaщo нoвaтa мy плaтфopмa, в ĸoeтo тoй я нapичa ,,мяcтo зa cвoбoднo и бeзoпacнo гoвopeнe, нaпpaвo oт бюpoтo нa Дoнaлд Дж. Tpъмп". Cпopeд Fох Nеwѕ Tpъмп ,,в ĸpaйнa cмeтĸa" щe мoжe дa ĸoмyниĸиpa диpeĸтнo cъc cвoитe пoддpъжници, въпpeĸи чe вce oщe нe e яcнo ĸaĸ тoчнo щe ce ocъщecтвявa тoвa. Πpeccлyжбaтa нa Tpъмп нe oтгoвopи вeднaгa нa зaпитвaнeтo зa ĸoмeнтap.

Cтapтиpaнeтo нa плaтфopмaтa дoйдe caмo дeн пpeди изтичaнeтo нa ĸpaйния cpoĸ, в ĸoйтo Haдзopният cъвeт нa Fасеbооk тpябвaшe дa издaдe peшeниeтo cи дaли щe въpнe дocтъпa нa Tpъмп oбpaтнo дo coциaлнaтa мpeжa и дpyги coциaлни мeдийни плaтфopми ĸaтo Іnѕtаgrаm. Bчepa coциaлнaтa мpeжa излeзe c peшeниe, чe дocтъпът нa Tpъмп зaceгa ocтaвa oгpaничeн. Tpъмп бeшe блoĸиpaн oт Fасеbооk и любимaтa мy плaтфopмa зa пyблиĸyвaнe Тwіttеr пpeз янyapи, cлeд ĸaтo ĸpaйнo дяcнa тълпa пpивъpжeници нaxлy в Kaпитoлия, yбивaйĸи пeтимa дyши.

Изглeждa, чe плaтфopмaтa e изгpaдeнa oт Саmраіgn Nuсlеuѕ, ĸoмпaния зa цифpoви ycлyги, ocнoвaнa oт бившия мeниджъp нa ĸaмпaниятa нa Tpъмп Бpaд Πapcĸaлe.

https://www.kaldata.com/

Лина

Направо го натаковаха Тръмп, тотално го обезличиха.  Той може би ще е последния американски президент - американец.

FELDMARSCHALL

За мен си беше един КЛОУН ! Да не говорим за тоталното му слагачество на Израел и преместването в Йерусалим на американското посолство. Освен това се хвалеше, че имал еврейско внуче и те били велик народ... :huh:

Лина

По отношение на Израел няма разминаване между Тръмп и който е друг съвременен американски президент. Това е единственото, което прави като останали.

Sturmmann

Тръмп се прави на голяма работа, но нищо революционно не направи. Даже накрая напълни гащите и обяви щурмувалите Капитолия за терористи, а преди това викаше ще отидем там, ще им търсим сметка. Голямо предателство спрямо феновете му.

Panzerfaust

Милиардер е, има къде да го хванат, не очаквайте нов Ленин. Опита се да промени някои неща, но други се решават другаде.

FELDMARSCHALL

Баш си се слагаше на Израел най-много от всички президенти на САЩ. Наложи и санкции на Иран заради ядрената им програма (едва ли не нямали право да имат ядрено оръжие, пък евреите имали това право, щото били добрички :judge: ). Парадоскално или не при демократа Обама беше постигнат напредък с Иран и бяха махнати някои санкции, които Тръмп след това възстанови, че и добави нови... Уби и един виден ирански генерал ако си спомняте през януари 2020г., което си беше форма на държавен тероризъм проявена от САЩ, но после пандемията отклони вниманието от това събитие.

Шишман

Цитатъ на: Sturmmann Батбаянов - 16 Май 2021, 22:17:07Тръмп се прави на голяма работа, но нищо революционно не направи. Даже накрая напълни гащите и обяви щурмувалите Капитолия за терористи, а преди това викаше ще отидем там, ще им търсим сметка. Голямо предателство спрямо феновете му.

Смятай колко са могъщи глобалистите , та да го накарат да обърне палачинката ! Да мислите че ония се шегуват ?
Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 16 Май 2021, 23:08:13Баш си се слагаше на Израел най-много от всички президенти на САЩ.
Тя работата така се усука че глобалистите сега са и срещу Израел.

Sturmmann

Цитатъ на: Шишман - 17 Май 2021, 09:31:55Смятай колко са могъщи глобалистите , та да го накарат да обърне палачинката ! Да мислите че ония се шегуват ?
Просто е голям на думи, но на дела е мижитурка.

Hatshepsut

Липсваше ли ви Тръмп? Ето как ще изглежда новата му социална платформа


,,Водим с МНОГО, но те се опитват да ОТКРАДНАТ изборите". Това пишеше Доналд Тръмп в социалните мрежи, докато обективно губеше изборите.

Ако неговите съобщения ви липсват, то е защото достъпът на Тръмп до Фейсбук, Туитър и Ютюб продължава да е затворен. Но преди седмица бившият президент обяви създаването на собствена платформа на име TRUTH Social (,,ИСТИНАТА Социална мрежа").

Той каза, че с това ще се върне в дигиталния свят и ще се противопостави на технологичните гиганти.

Профилите му в най-големите социални платформи бяха свалени в началото на годината. Това стана след като Тръмп разпространяваше фалшиви твърдения за резултата от изборите в САЩ през 2020 г., както и след призивите му хората да се противопоставят на официалните резултати. Публикациите му бяха определени като причина за атаката на сградата на Конгреса от негови привърженици.

Впоследствие той обеща, че ще направи такава социална мрежа, в която потребителите ,,да имат пълна свобода", докато в същото време жънат финансови успехи.

Ето докъде стигна това строителство.

Като Туитър и Нетфликс в едно

Доскоро се очакваше, че Тръмп ще направи нещо като реплика на Туитър и Фейсбук, но обявеното дотук показва, че става дума за по-сериозни амбиции.

Платформата ще позволява не само лични коментари, но и ще има собствена новинарска мрежа по примера на големите Си Ен Ен и Фокс нюз. Освен това ще предлага стрийминг услуги като Нетфликс и Дисни+.

Всичко това ще стане под шапката на нова компания, създадена преди няколко месеца.

Въпреки изразеното желание на Тръмп да се противопостави на технологичните гиганти, засега единственият начин, по който предварително може да се поръча приложението, е през магазина за апликации на Епъл – Apple App Store.

Пробната версия ще се появи през ноември, а пълната ще бъде пусната в първите четири месеца на 2022 г.

Срещу либералните медии и Силициевата долина

Разкриването на плана за социална платформа всъщност стана покрай представянето на компанията, която ще реализира проекта. Тя се казва Trump Media and Technology Group (TMTG). Оказа се, че тя е била създадена още през февруари.

В презентацията за инвеститори, публикувана на сайта ѝ, се казва, че нейната цел е създаването на ,,противник на консорциума от либерални медии и отпор срещу технологичните гиганти, които са използвали мощта си, за да заглушат гласовете на тези, които им се противопоставят в Америка".

Ройтерс припомня, че въпреки желанието си да създаде именно медия, по време на мандата си Тръмп често определяше журналистите като ,,врагове на народа".

В портфолиото, насочено към инвеститори, пише, че дори талибаните не са ограничени от Туитър, за разлика от Тръмп.

В публикацията са посочени данни за броя на последователите на президента в закритите му профили, за броя потребители на Дисни+, Туитър и други платформи, от които впоследствие автоматично са изчислени потенциални потребители на услугите на TMTG.

Не става ясно как точно се достига да очаквания брой потребители. Като потенциал за успеха се изтъкват вестникарски заглавия за комерсиалния успех на формати с участието на Тръмп като ,,Мис Вселена" и ,,Стажантът".

Последната голяма услуга, която компанията обмисля да включи в портфолиото си, е предоставянето на сървърни пространства и други интернет услуги по подобие на Amazon Web Services.

Въпреки че е насочена към инвеститори, презентацията не показва план със структура на потенциалните приходи.

Как се справят алтернативните социални мрежи

След изхвърлянето на Тръмп от платформите на големите технологични компании, на пазара бързо се появиха социални мрежи, които предлагат ,,свобода" и се представят за тяхна алтернатива. Най-популярни сред тях станаха Gettr и Parler, както и по-старата Rumble, която също привлече нови потребители.

Тези сайтове и апликации заложиха на това, че ще успеят да достигнат до много потребители с консервативни и дори крайнодесни убеждения. Самите потребители твърдят, че са били отблъснати от начина, по който според тях Фейсбук, Туитър и Ютюб несправедливо ги третират.

В същото време обаче резултатите показват, че подобни платформи не се радват на огромен интерес. Gettr, която беше създадена през юли от бившия говорител и съветник на Тръмп – Джейсън Милър, засега има само 2.2 (??) сваляния на апликацията в глобален мащаб по данни на специализирания сайт Sensor Tower.

Parler, която привлече най-голям брой от привържениците на Тръмп след закриването на профилите му, постепенно губи своята привлекателност. След като близо 900 хил. души свалиха апликацията в първите 10 дни от съществуването ѝ през януари, между април и юни те са нараснали с едва около 4%, пише Форбс.

Самият Тръмп вече се опита да създаде собствен канал за комуникация под формата на блог, който беше кръстен ,,От бюрото на Доналд Тръмп". Този раздел на официалния му сайт обаче беше закрит само 29 дни след създаването му. Според различни медийни публикации, бившият президент го е направил заради много ниския интерес към блога.

Към днешна дата активните потребители на на Туитър, Фейсбук и Инстаграм на месечна база са съответно 300 млн., 2.8 млрд. и 1 млрд. души.

Парите за новата компания

Към днешна дата компанията на бившия президент ,,Trump Organization" е изправена пред редица трудности. Тя има големи загуби, а прокуратурата повдигна обвинения срещу финансовия ѝ директор. Заради това няколко издания в САЩ обръщат внимание на привличането на инвестиции за новото начинание.

Всъщност TMTG на Тръмп се обединява с компанията Digital World Acquisition Group (DWAG). Тази компания е създадена с цел да събере публични средства, участвайки на борсовите пазари, без обаче сама да развива комерсиална дейност.

Този тип дружества най-често се използват за сливане с други, които търсят начин да станат публични. За Тръмп сливането е начин да намери пари за развитието на проекта, като в същия момент се избягват сложните механизми и изисквания, които съпътстват процедурата за първично публично предлагане (IPO). Дни след новината за сливането акциите скочиха от 10 до над 90 долара.

В същото време изглежда, че подходът на Тръмп в бизнес начинанието няма да се различава от стила му в публичната комуникация. Част от маркетинговите материали и постове, с които се цели привличане на внимание към проекта, се оказаха пълни с фалшиви съобщения от компании и медии.

Сред тях са публикации на ,,Шевролет" на ,,Дженеръл Мотърс", както и заглавия в Ню Йорк Таймс, ТекКрънч и Варайъти. Всички те отрекоха контакт с фирмата на Тръмп.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31533993.html

Powered by EzPortal