• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
avatar_Hatshepsut

Гей-толерастията въ САЩ

Започната отъ Hatshepsut, 22 Ное 2018, 13:24:20

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Hatshepsut

Тази информация е от 2006г.

Детска книжка за гей пингвини възмути родители в САЩ


Страхотен скандал се разрази в САЩ около книгата ,, And Tango Makes Three" (,,С танго станаха трима"), в която се разказва историята на хомосексуална двойка пингвини, които живеят в Нюйоркския зоопарк, съобщава religiabg.com.

Родителите на децата от малките класове в началното училище на град Шилох в щата Илинойс настояха книгата да бъде махната от училищната библиотека.

Специално създаденият родителски комитет поиска обяснение от директорката на училището, но тя отказала да се срещне с тях, обяснявайки, че за да изпълни искането им, значи да въведе цензура.

Илюстрованата книга за деца разказва за живота на хомосексуална двойка пингвини, които са се превърнали в кумири на американското гей-общество.
Пингвините Рой и Сайло отглеждат и възпитават малкото пингвинче Танго, което са си излюпили от оставено им от служителите на зоопарка оплодено яйце.

Хомосексуалната двойка са били неразделни в продължение на пет години, докато през септември 2005 година в зоопарка не се появява самката Скрапи, която силно заинтригувала Сайло. Новата хетеросексуална двойка си е направила гнездо и прекарват времето си постоянно заедно, а отхвърленият Рой останал самотен.

Според възмутените родители отношенията между Рой и Скайло се противопоставят на традиционните семейни ценности. Между другото, в зоопарка има още четири еднополови птичи двойки, в една от които влиза и порасналият пингвин Танго, възпитан от приемните си родители - гейове

https://news.ibox.bg/news/id_79670731

Hatshepsut

Тази информация е от 2009г.

"Мис Калифорния 2008" Кари Приджийн се раздели с короната си.

Изпълнителният директор на конкурса Кийт Люис съобщи, че се стигнало до този развой, защото красавицата не изпълнявала договора си и отказвала да участва в различни събитията от името на организацията, която прави модното състезание.

На церемонията по избирането на "Мис САЩ" 22-годишната Кари скандализира журито и публиката с изказването си срещу гей браковете.

През май тя бе на косъм да загуби титлата си, след като призна, че се е снимала по монокини на 17 години. Тогава собственикът на конкурса Доналд Тръмп застана зад нея.

На церемонията на "Мис САЩ" Кари Приджийн каза, че според нея бракът трябва да бъде между мъж и жена. Не искам да обиждам никого, но така съм възпитана, отсече тя.

Изказването й беше провокирано от въпрос на един от членовете на журито трябва ли браковете между хомосексуални двойки да бъдат разрешени във всички щати.

По-късно тя защити възгледите си в предаването Fox and Friends по телевизия "Фокс" (FoxNews.com), в което каза, че позицията й е близка до мнението на президента Барак Обама.

Пет американски щата легализираха гей браковете. Калифорния не е сред тя. На референдум миналия ноември те бяха отхвърлени.

Hatshepsut

Тази информация е от 2010г.

Обама застана зад децата гейове: "Не сте сами"


Американският президент Барак Обама направи обръщение към хомосексуални деца.

Държавният глава ги увери, че "не са сами", след като по-рано този месец редица тормозени младежи решиха да извършат самоубийство.

"Не знам какво е да бъдеш жертва, защото си гей, но знам какво е да растеш с чувството, че не принадлежиш на този свят. Тежко е.", каза Обама в обръщението си.

Държавният глава подчерта, че е оскърбен от самоубийствата на младите хора, които бяха малтретирани и преследвани от връстниците си, защото са гейове.

"Като баща на две дъщери, това къса сърцето ми", обяви американският президент. "Не сте сами и не сте извършили нищо нередно." завърши държавният глава на САЩ.

https://news.bg/curious/obama-zastana-zad-detsata-geyove-ne-ste-sami.html

Hatshepsut

Тази информация е от 2010г.

19.12.2010 14:06
Сенатът одобри със 65 срещу 31 гласа законопроекта, които отменя забраната за хомосексуалистите във въоръжените сили да проявяват открито своята сексуална ориентация

Хомосексуалните вече ще могат открито да служат в американската армия.

Със законопроекта, одобрен от сената на САЩ, се прекратява 17-годишната политика, наричана "не питай и не казвай".

Сенатът одобри със 65 срещу 31 гласа законопроекта, които отменя забраната за хомосексуалните във въоръжените сили да проявяват открито своята сексуална ориентация.

Законопроектът бе изпратен в Белия дом за подпис от президента Барак Обама.

В изявление на Белия дом се посочва, че президентът отдавна е искал тази промяна, която "укрепва националната сигурност и подкрепя равенството, на което е базирана страната".

Министърът на отбраната Робърт Гейтс подчерта днес, че след влизането в сила на закона за известен преходен период ще бъде запазена досегашната политика.
Тя не забранява на хомосексуални да служат във въоръжените сили, но не им разрешава да демонстрират какви са.

Решението беше прието от Конгреса през 1993 г. като компромис между поддръжниците на забраната гейовете и лесбийките да служат в армията и тези, които искаха да променят това.

Поддръжниците на политиката смятат, че ако се позволи на открити гейове да служат в армията, това ще повлияе на морала и на "добрият ред и дисциплина" във въоръжените сили.

По време на предизборната си кампания Обама обеща промяна на политиката, но преди това се зае с други проблеми като икономиката и войните в Ирак и Афганистан.

https://www.vesti.bg/sviat/amerika/gejovete-shte-sluzhat-otkrito-v-armiiata-na-sasht-3487191

Hatshepsut

Тази информация е от 2011г.

САЩ ще защитават гей правата в чужбина


Съединените щати публично обявиха, че ще се борят с дискриминацията срещу правата на хомосексуалните в чужбина като използват чуждестранната помощ и дипломацията, за да стимулират реформи по този въпрос.

В реч в централата на ООН в Женева във вторник държавният секретар Хилари Клинтън обяви пред дипломати, че "гей правата са човешки права". Тя сравни борбата с дискриминацията на хомосексуалните с тази за равнопоставеност на жените и за равенство на хората с различен расов произход.

Инструкция от администрацията на президента Барак Обама определя федералните агенции да взимат предвид гей правата, когато взимат решения, свързани с американска помощ в чужбина и разглеждането на молби за убежище.

Подобна политика съществува по отношение на равенството между половете и етническото насилие. В инструкцията не е посочено какви биха били последиците за държавите с хомофобия.

"Никога не бива да бъде обявявано за престъпление това, че човек е гей", заяви Клинтън и допълни, че културните или религиозни традиции на която и да е страна не са оправдание за дискриминация срещу хомосексуалните.

"Хомосексуални се раждат във всяко общество в света. Да си гей не е изобретение на Запада. Това е човешка реалност", каза Клинтън в Женева.

В публиката присъстваха и дипломати от държави, където хомосексуалността е обявена за криминално престъпление, посочва Би Би Си, а "Асошиейтед прес" твърди, че част от тях са напуснали залата веднага след речта на държавния секретар.

Новата стратегия повдига сложни въпроси пред САЩ, които ще трябва да намерят как да я прилагат към традиционни съюзници като Саудитска Арабия, например, където хомосексуалността е абсолютно забранена. Самата Клинтън призна, че в САЩ също има нееднозначни резултати от защитата на гей правата, защото до 2003г. в някои щати сексът между хомосексуални бе престъпление.

Според Блия дом това е "първата американска правителствена стратегия за борба с нарушаването на човешките права на хомосексуалните в чужбина". Анализатори посочват, че на този ход се гледа и като на опит на Обама да спечели подкрепата на гей общността в САЩ за преизбирането си през 2012г.

Кандидати за номинация на Републиканската партия за кандидат критикуваха решението на Обама. Тексаският губернатор Рик Пери заяви че "защитата на гей правата в други страни не е в интерес на Америка и не си струва и стотинка от парите на данъкоплатците".

https://www.dnevnik.bg/sviat/2011/12/07/1345687_sasht_shte_zashtitavat_gei_pravata_v_chujbina/

Hatshepsut

Тази информация е от 2012г.

Първа хомосексуална целувка в американската армия


Снимка: Reuters

Първата публична гей целувка в американската армия стана факт във военноморска база в щата Вирджиния, където след 80-дневно плаване пристигна десантният кораб "Oak Hill".

Сред посрещачите на брега беше 22-годишна старшина трети клас Ситлалик Снел, която посрещаше 23-годишната старшина втори клас Мариса Гаета.

Когато Гаета слезе от кораба, двете военни се целунаха под одобрителните възгласи на околните.

Това беше първата публична целувка между хора с нетрадиционна сексуална ориентация, които са на служба в армията.

Досега им бяха забранени подобни прояви поради действащото от 1993 г. правило Don't Ask Don't Tell (Не питай, не казвай).

Двете млади жени са учили заедно във военноморското училище, където се влюбили. Но до последния момент те е трябвало старателно да крият чувствата помежду си.

През септември тази година обаче забраната беше отменена и хомосексуалистите в американската армия получиха правото открито да демонстрират ориентацията си.

Окуражени от последните нововъведения, представителите на сексуалните малцинства са решили да не спират дотук и сега искат армията да признава и еднополовите бракове между военни, като за партньорите да се отнасят всички привилегии и придобивки, които сега се полагат на съпругите на военните, пише NEWSru.

http://www.dnes.bg/

Hatshepsut

Тази информация е от 2012г.

В щата Вашингтон одобриха закон за разрешаване
на еднополовите бракове

Камарата на представителите на щата Вашингтон гласува закон за легализиране на еднополовите бракове, предадоха световните агенции.

В близките дни законът ще бъде подписан и обнародван от губернаторката Кристин Грегоар, която го подкрепя. Така щатът ще е седмият в САЩ, легализирал еднополовите бракове, след Кънектикът, Айова, Масачузетс, Ню Хемпшър, Върмонт и Ню Йорк, предава БТА. Към тях се добавя и федералната столица Вашингтон.

Вотът в щата Вашингтон стана ден след като федерален апелативен съд обяви забраната в Калифорния на гей браковете за антиконституционна, припомня Франс прес.

Жителите на Калифорния получиха правото на хомосексуални бракове за няколко месеца през 2008 г. преди то да им бъде отнето чрез забраната.

https://dariknews.bg/view_article.php?article_id=851842

Hatshepsut

Тази информация е от 2012г.

Разрешиха хомосексуалните бракове в Мериленд

Мериленд стана осмият щат в САЩ, в който се легализират хомосексуалните бракове, след като губернаторът демократ Мартин О`Майли подписа одобрения от Сената миналата седмица текст.
 Ние сме един и уникален Мериленд, и в края на край на краищата искаме едно и също нещо за нашите деца - да бъдем защитавани по еднакъв начин пред закона. Законът трябва да влезе в сила през януари 2013 г. Освен Мериленд още седем други щата, основно в североизточната част на страната, са легализирали хомосексуалния брак. Това са Кънектикът, Айова, Масачузетс, Ню Хемпшир, Върмонт, Ню Йорк и щата Вашнгтон.

https://www.vesti.bg

Hatshepsut

Тази информация е от 2012г.

Обама се изказа открито в подкрепа на хомосексуалните бракове


Президентът на САЩ Барак Обама за първи път се обяви в полза на гей браковете в интервю за телевизия Ей Би Си, съобщи Ройтерс. Това е голяма промяна в неговата позиция по въпроса, която вероятно ще се хареса на неговия политически електорат и ще раздразни консерваторите, отбелязва агенцията.

"За мен е важно да продължа и да заявя, че според мен двойките от един и същи пол трябва да имат възможността да сключват брак", каза Обама, цитиран от БТА.

Три дни по-рано вицепрезидентът Джо Байдън също в телевизионно интервю каза, че гей браковете не го притесняват.

Обама заявява за първи път открито позицията си по този въпрос, който разединява американците. Натискът върху президента да разясни вижданията си се увеличи, след като Байдън и други членове на правителството се обявиха в полза на еднополовите бракове.

Ей Би Си уточни, че Обама е изразил лично мнение и че все още подкрепя становището, че държавите са тези, които трябва да вземат решенията в тази област.

Организации, които се застъпват за правата на хомосексуалистите, приветстваха изявлението на Обама като "историческо", и изтъкнаха, че изразената от него подкрепа е "поредна огромна стъпка към осъществяването на обещаното в страната равенство".

Президентът подчерта в интервюто, че първата дама Мишел споделя неговото мнение. Той добави, че влияние върху позицията му са изиграли и дъщерите му Малия и Саша, които имат приятелчета, чиито родители са с еднополови бракове.

https://dariknews.bg/view_article.php?article_id=899148

Hatshepsut

Тази информация е от 2012г.

Съдът в Бостън призна гей браковете

Федералният апелативен съд в Бостън постанови, че законът за защита на семейството от 1996 г. противоречи на конституцията, предадоха информационните агенции.

Законът е пределен като противоконституционен, тъй като лишава хомосексуалните двойки от някои гарантирани от държавата придобивки, включително пенсионни.

Съдиите са приели единодушно, че закон, който определя брака като семеен съюз между мъж и жена, по същността си е дискриминационен.

Независимо то решението на съда в Бостън, хомосексуалните двойки няма да получат равни права с хетеросексуалните докато Върховният съд на САЩ не се произнесе с окончателно решение.

Решенията на Федералния апелативен съд в Бостън имат сила в 4 щата, както и на територията на Пуерто Рико, който се намира под американско управление.

http://news.ibox.bg/news/id_986507642

Hatshepsut

Тази информация е от 2012г.

За пръв път: Действащ конгресмен сключи еднополов брак


Барни Франк стана първият действащ конгресмен, който сключи еднополов брак.
На церемонията в събота присъстваха много известни личности.

Американският демократ Барни Франк, член на Камарата на представителите на САЩ, сключи в събота еднополов брак с дългогодишния си партньор Джеймс Реди.

Така той стана първият действащ американски конгресмен с еднополов брак.

Губернаторът на щата Девал Патрик, който ръководеше церемонията в хотел в Бостън, внесе шеговита нотка в процедурата, когато обяви, че 72-годишният Франк и 42-годишният Рийди се заклеват да се обичат и при републиканска, и при демократическа администрация, предаде Ройтерс.

След като дадоха своите обети, Франк и Рийди се прегърнаха.

На церемонията присъстваха известни личности като водачката на демократите в Камарата Нанси Пелоси и Елизабет Браун, която се състезава с републиканеца Скот Браун за сенатското място в Масачузетс.

Барни Франк - демократ от Масачузетс и бивш председател на Комисията по финансовите услуги в Камарата – е открит хомосексуалист от края на 80-те години.

http://www.bnews.bg/article-54047

Hatshepsut

Тази информация е от 2013г.

Върховният съд на САЩ: Бракът не е съюз само между мъж и жена

Върховният съд на САЩ обяви за невалиден закона за защита на брака, в който бракът се дефинира като съюз между един мъж и една жена. Становището на съда е голяма победа за застъпниците на еднополовите бракове.
 Законът от 1996 г. "е противоконституционен, защото представлява лишаване на физически лица от правото на свобода, защитено в Петата поправка", отсъди Върховният съд, с което подкрепи позицията на правителството на Барак Обама, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

 Това решение позволява на еднополовите двойки, които са сключили законен брак в 12 американски щата и във федералната столица Вашингтон, да имат достъп до същите федерални придобивки  като хетеросексуалните двойки.

 Съдът обаче не е легализирал гей брака в национален мащаб.

 Хомосексуалната вдовица Едит Уиндзър от Ню Йорк, подкрепена от администрацията на Обама, искаше федералният Закон за защита на брака да бъде анулиран, защото е дискриминационен.

 С решението, взето с 5 на 4 гласа, Върховният съд прецени, че законът не може да съществува, при положение, че неговите принципи нарушават конституционната разпоредба за защита на равенството от страна на федералното правителство.

 Решението бе прочетено от съдия Антъни Кенеди, номиниран от републикански президент, който в този случай гласува заедно с четиримата си прогресивни колеги, отбелязва Франс прес.

 Председателят на съда Джон Робъртс и другите му трима консервативни съдии гласуваха против.

 С второ решение Върховният съд даде зелена светлина на еднополовите бракове в Калифорния, като постанови, че жалбата на привържениците на забраната на гейбраковете, вписана в конституцията на щата (т.нар. Proposition 8), не е допустима за разглеждане, предаде Ройтерс.

 Решението, взето с 5 срещу 4 гласа, че противниците на забраната нямат право да обжалват решенията на по-ниските съдебни инстанции, оставя в сила първоначалното решение на федерален съдия, че забраната е неконституционна.

 Властите в Калифорния вероятно ще се опрат на това решение, за да разрешат да се възобнови сключването на еднополови бракове след около месец, отбелязва Асошиейтед прес.

 Президентът на САЩ Барак Обама приветства като важна победа за еднополовите двойки решението на Върховния съд.

 Обама, който съдейства за отменянето през 2011 г. на закона, налагащ на военните да крият хомосексуалността си, изрази през 2012 г. личната си подкрепа за еднополовите бракове - нещо, което действащ американски президент прави за пръв път.

https://dnes.dir.bg/news/USA-prava-homosexualisti-brak-14276785?nt=4

Hatshepsut

Тази информация е от 2013г.

Хомосексуалните бракове ще подпомогнат икономиката на САЩ

Еднополовите двойки в Ню Джърси вече могат да сключват законен брак. Хомосексуалните бракове са легализирани в 14 щата, стимулирайки икономиката с 1,5 млрд. долара. Звукът от сватбените звънчета в щата се очаква скоро да се прехвърли и върху държавната хазна, съобщава MarketWatch.
Кметът на Нюарк Кори Брукър, който този месец ще поеме пост в Сената, отвори кметството за първите церемонии след полунощ в понеделник. Това се случи, след като в петък миналата седмица Върховният съд на Ню Джърси позволи еднополовите бракове, като така подкрепи решение на по-низша инстанция. Губернаторът на Ню Джърси Крис Кристи заяви, че решението на Върховният съд не оставя "място за съмнение" в законността на еднополовите бракове.

Все още противоречивият въпрос е не само социален, но и икономически, твърди Лий Баджет от Института за право и публични политики в областта на сексуалната ориентация "Уилямс" към Калифорнийския университет. Според изследване от миналата година разрешаването на еднополовите двойки да сключват брак в Ню Джърси ще генерира икономически ползи за 48 до 119 млн. долара за щата в рамките на период от три години.
Евентуалното разрешение за сключване на хомосексуални бракове в щата Илинойс, би довело до допълнителни приходи в хазната в размер на 103 млн. долара за период от три години, сочи проучване на Калифорнийския университет.
По-голямата част от приходите ще дойдат под формата на краткосрочни разходи за самите сватби - хилядите и дори десетки хиляди долари, които двойките харчат, за да отпразнуват вричането си във вярност. Освен това в сектора на организирането на сватбени събития и туризма ще бъдат създадени нови работни места.
В момента в САЩ има около 650 000 еднополови двойки, които съжителстват на семейни начала. Според Баджет около 240 000 от тях биха сключили брак, ако могат да го сторят в рамките на идните няколко години; дори и еднополовите двойки да похарчат само 1/4 от средно 26-те хиляди долара, които отиват за една сватба, това би инжектирало 1,5 млрд. долара в икономиката. Тази сума не включва парите, които харчат гостите, поканени на сватбите.
Според някои експерти с времето хомосексуалните двойките ще влеят още повече пари в икономиката, тъй като ще подават съвместни данъчни декларации и вече няма да се налага да плащат допълнителни данъци за стимули, осигурявани от работодателя.
На държавно ниво обаче се очакват загуби на някои приходи. Например правителството вероятно ще трябват да плаща повече за съпружески социални осигуровки и вдовишки добавки, твърди Ричард Ебълинг, преподавател по икономика в Университета "Нортуд" в Мидланд, Мичиган.

https://trud.bg/


 :whistle: :whistle:

Hatshepsut

Тази информация е от 2014г.

Гейбрак в "Улица Сезам" ще зарадва американчетата

И децата не са защитени от идиотщините на възрастните, поне в Америка, пише weeklyworldnews.com. Според източници на сайта в един от най-обичаните детски сериали - "Улица Сезам" се подготвя гей сватба.
За това, след като щата Ню Йорк легализира браковете между еднополови, настоявала организацията "Change.org". Според нея трябвало да бъде узаконено съжителството между двама от персонажите - Бърт и Ърни, за които от много време се спекулирало, че са гейове. Авторите на детското предаване първоначално отрекоха да има такива идеи, но впоследствие източник отвътре признал, че вече се работи по епизода с гейсватбата.

Според сюжета, Бърт и Ърни от десетилетия живеят заедно в един апартамент, макар и да спят в отделни легла. Още преди години авторите на "Улица Сезам" отговориха на спекулациите, че двамата понякога съединяват леглата с изявлението: "Бърт и Ърни са най-добри приятели. Те са създадени да научат децата в предучилищна възраст, че хората могат да бъдат добри приятели и с тези, които са различни от тях. Въпреки че са създадени като мъжки персонажи и притежават много човешки черти, както и повечето кукли от "Улица Сезам", те си остават кукли и нямат сексуална ориентация". Сега очевидно с оглед на новата конюктура са размислили, а в ютуб вече се появиха видеа с "гейски изпълнения" на популярните кукли.

https://www.blitz.bg/news/article/258208Bert and Ernie: Shocking Gay Video

Hatshepsut

Тази информация е от 2015г.

Върховният съд в САЩ легализира брачното равенство

Върховният съд на САЩ постанови с резултат 5 на 4 гласа, че е законно за всички американци, без значение от техния пол или сексуална ориентация, да сключат брак с хората, които обичат, предаде "Хъфънгтън поуст".

Решението е историческа победа за активистите за гей права, които са се борили в продължение на години по всички нива на американската правна система. Тридесет и седем щата както и окръг Колумбия вече са признали брачното равенство. В останалите 13 щата до този момент бе забранено да се сключват брачни съюзи между хомосексуални хора.

Съдиите са установили, че в рамките на 14-та поправка, отделните щати трябва да издават лицензи за брак на еднополовите двойки и признават еднополовите съюзи, които са били законно извършени в други държави.

В становището на съдиите са очертани няколко причини брачните права да бъдат разширени, за да обхванат и еднополовите двойки. Те заключиха, че правото на брак е присъщ аспект на индивидуалната автономия, тъй като "решението за брак е сред най-интимните, които човек може да направи."

Президентът Барак Обама е първият президент, който подкрепя публично брачното равенство. Преди минути в официалния туитър акаунт на Обама се появи поздравление към ЛГБТ общността. "Днес извървяхме голяма стъпка в посока на създаването на равноправие. Еднополовите двойки вече имат правото да сключат брак, както всички останали", написа той. Освен това официалният профил на Белия дом в Туитър смени снимката си на стилизираната сграда на президентската институция в цветовете на дъгата.Автор: Хаштаг-BG

Hatshepsut

Тази информация е от 2016г.

Американският вицепрезидент венча гейове

Церемонията се е състояла в резиденцията на Джо Байдън


Американският вицепрезидент Джо Байдън бракосъчета за първи път гей двойка, съобщава Bustle. Церемонията се е състояла в резиденцията на Байдън. Бракосъчетаните от вицепрезидента са Джо Меши и Брайън Мостълър, които са дългогодишни сътрудници на Белия дом.
Двойката настояла Байдън да извърши церемонията. За целта вицепрезидентът получил от федералния окръг Колумбия специално временно разрешително.

Байдън е дългогодишен застъпник за правата на  хомосексуалните.

През май 2012 г. той обяви подкрепата си за гей браковете в навечерието на президентските избори, а по-късно същата година определи дискриминацията на транссексуални като основен въпрос за правата на гражданите в наше време.

https://www.blitz.bg/news/article/433498

 :devil-1:

Similar topics (1)

1221

Започната отъ Шишман


Отговори: 204
Прегледи: 17189

Powered by EzPortal