• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
avatar_Hatshepsut

Гей-толерастията въ Европа

Започната отъ Hatshepsut, 20 Ное 2018, 20:01:12

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Hatshepsut

Тази информация е от 2008г.

Вчера членовете на норвежкия парламент одобриха закон, позволяващ на еднополовите двойки да сключват брак. Закона бе приет с 84 на 41 гласа и ще направи брака неутрален, тоест достъпен за всички.

В скандинавската страна до момента разрешени бяха гражданските съюзи на еднополови двойки, но ЛГБТ организациите настояваха, че това не е достатъчно.

През 2004 година подобен закон бе отхвърлен. Настоящият пък ще замести този от 1993 г., който дава на хомосексуалните правото на граждански съюз, но им отказва правото на църковен брак или да бъдат осиновители.

Министърът по семейните въпроси Аникен Хуитфелд определи през март бъдещия закон като ,,историческа стъпка към равенството". ,,Този закон няма да отслаби брака като институция," заяви тя пред парламента.

В историческа перспектива Норвегия винаги е имала много позитивно отношение спрямо хомосексуалните. С този закон страната, която не е член на ЕС, се присъединява към Испания, Белгия, Холандия, Южноафриканската република и Канада в списъка на държавите, даващи право на брак на еднополовите двойки.

Източник: kaldata.com

Hatshepsut

Тази информация е от 2008г.

https://news.ibox.bg/news/id_576217217

На традиционния годишен ,,парад под дъгата" във Виена тази година взеха участие около 120 000 гейове, лесбийки и защитници на правата им, съобщи АФП.

30-градусовите температури не спряха ентусиастите да проведат 13-то подред събитие, на което поискаха легализиране на хомосексуални бракове, край на дискриминацията и други.

Някои от политическите партии също изразиха по различни начини положителното си отношение към ,,различните" и парада.

Сред толерантните политици със съвременно мислене се оказаха социалдемократите и "зелените".

Различни други организации също се обявиха за повече права и против изкуствените страхове, че бракове между гейове ще сложат край на класическото семейство.

Hatshepsut

Тази информация е от 2009г.

Съд в Полша забрани на 44-годишна жена да употребява унизителни думи като ,,педераст" и ,,*****" в обръщенията си към свой съсед гей, съобщи ВВС. Съдията в северния град Волин се аргументира, че тя е уронила достойнството на младежа и е употребявала вербално насилие над него. Жената ще трябва и да плати 15 000 злоти (3650 евро) за щетите, които е нанесла на Ричард Гиерж. Младежът обяви, че е много щастлив от решението, и допълни, че може би ще използва парите, за да се премести в друг квартал. ,,Аз съм нормален човек и просто искам да живея с партньора си мирно и спокойно. Последните шест месеца обаче просто се побъркахме", обясни той. Осъдената, представена само с първото си име – Ана С., от своя страна заяви, че е невинна, и няколко пъти повтори, че всъщност тя е жертвата в случая. ,,Всички свидетели лъжеха", каза тя, цитирана от националния всекидневник ,,Gazeta Wyborcza". ,,Този мъж ме обиждаше. Хвърляше през прозореца си разни неща по мен", допълва осъдената. Обвинението обаче извади други факти. Винаги когато Ричард и приятелят му Томаш излизали на разходка, хората наоколо ги обиждали, понякога дори ги замеряли с домати и камъни. Ричард дори си сменил работата, а когато накрая завел дело заради тормоза, мъж от квартала го заплашил, че ако спечели, ще го убие.
,,Случаят е първи в историята на Полша, когато хомосексуален преследва правата си в съда", заяви и Роберт Биедрон от организацията ,,Кампания срещу хомофобията", която е помогнала на двамата младежи да намерят правна помощ и ги подкрепяла по време на делото. Той изрази надежда присъдата да се превърне в нещо като символ на промяна на отношението на полското общество към гейовете.

http://www.plovdivmedia.com/

Hatshepsut

Хомосексуалните бракове разрешени вече и в Австрия

10.12.2009, 18:22 (обновена 10.12.2009, 18:38)
news.bg
Коментари (4)

Парламентът на Австрия прие закон, който разрешава брак между хомосексуалисти.

Законът ще влезе в сила от 1 януари 2010 година.

Според него обаче на такива двойки няма да е разрешено изкуственото осеменяване и осиновяването на деца.

Законът обаче предвижда други права на членовете от двойката, например като изплащане на ,,вдовишка" пенсия или на издръжка при развод.

По думите на министъра на правосъдието Клаудия Бандион-Ортнер приемането на закона е историческа стъпка за Австрия.

До този момент официален юридически статут еднополовите бракове имат в Великобритания, Белгия, Холандия, Норвегия, Швеция, някои щати на Канада и САЩ.

Hatshepsut

Тази информация е от 2009г.

Искате гей брак? Тичайте до Швеция!

Шведската лютеранска църква е разрешила гей браковете в страната.

Това съобщи БиБиСи. Междувременно стана ясно, че церемонии ще могат да бъдат изпълнявани от следващия месец. Около 70% от 250-членния синод на църквата са подкрепили решението, като по този начин Лютеранската църква става една от малкото, които позволяват гей браковете.

Още през май месец шведското правителство пък прие закона, който дава на хомосексуалните същите права като на хетеросексуалните двойки.

Не е изключено скоро и близо до България да се появи възможност за гей бракосъчетания. През август т.г. премиерът на Албания Сали Бериша обяви, че правителството подкрепя изменение на закона, което ще признава браковете между лица от един и същи пол. И ако то бъде прието, Албания ще стане първата страна в региона, сторила това.

Hatshepsut

Тази информация е от 2010г.

Разрешават хомосексуалните бракове в Португалия

Социалистическото мнозинство в парламента подкрепи еднополовите бракове в името "на свободата, справедливостта, равенството и хуманизма"  :whistle:

Хомосексуалните бракове ще бъдат официално разрешени в Португалия. Законопроектът, който ги узаконява, но не разрешава осиновяването на деца от еднополови семейни двойки, бе гласуван на първо четене от лявото мнозинство в парламента.

Вариантът на правителството, защитен от парламентарната трибуна от от премиера Жозе Сократиш, бе гласуван от почти всички депутати от левицата. Десницата гласува против.

В изказването си премиерът Сократиш обясни, че иска да поправи несправедливото отношение към хомосексуалистите, като припомни, че до 1982 г. хомосексуалността е била смятана за престъпление в Португалия.

Левицата отхвърли искането за референдум, депозирано от гражданска платформа, събрала повече от 90 хил. подписа и подкрепяна от десницата.

Легализирането на хомосексуалните бракове бе включено в програмата на Португалската социалистическа партия, която победи на парламентарните избори миналия септември.

Противно на Испания, където законодателството за гей браковете предизвика през 2005 г. големи дискусии, проектозаконът в Португалия предизвика умерена съпротива на организации, близки до католическите среди, а десницата внимателно избягва всякакви морална оценки по темата.

Министър-председателят Сократиш се изказа пред депутатите в подкрепа на хомосексуалните бракове в името "на свободата, справедливостта, равенството и хуманизма".

"Присъщо на хуманизма е да се чувстваш унизен от унижението на друг, да се чувстваш отхвърлен, когато някой друг е отхвърлен, да изпитваш липса на свобода, когато е отнета свободата на другиго", заяви ръководителят на социалистическото правителство.

Това не е закон срещу някого, нито пък в нечия полза. Законът е за всички и е победа на всички, тъй като е закон на свободата, справедливостта, равенството и хуманизма, подчерта премиерът.

Очаква се две други предложения в полза на правото на осиновяване от страна на хомосексуални, да бъдат отхвърлени в парламента, след като социалистите, наред с десницата, се обявиха "против".

Правомощията, дадени ни от португалците, засягат гражданския брак между лица от един и същи пол, ни повече, ни по-малко. Но осиновяването е отделен от брака въпрос, тъй като в него участват не само пълнолетни хора, които свободно заявяват избора си, отбеляза Сократиш.

https://www.vesti.bg/sviat/evropa/homoseksualni-brakove-i-v-portugaliia-2689211

Hatshepsut

Франция каза ,,не" на гей браковете

15.06.2011, 06:17 (обновена 15.06.2011, 07:20)

Долната камара на френския парламент - националното събрание отхвърли с 293 срещу 222 гласа законопроект на социалистическата опозиция за узаконяване на хомосексуалните бракове, предаде АФП.

Всички депутати от левицата подкрепиха текста, а повечето депутати от десницата го отхвърлиха.

Според социалиста Патрик Блош, един от вносителите на законопроекта, целта е била преди всичко да се прекрати дискриминацията. Текстът се отнася за съжителството между хора от един и същи пол, а не за възможността те да бъдат родители, добави той.

Европейските държави, които узакониха хомосексуалния брак - Холандия, Белгия, Испания, Норвегия, Швеция, Португалия и Исландия, не бяха разтърсени от това, а някои от тях са силно католически, припомни Блош.

"Не бива да се поддаваме на модни ефекти", каза депутатът от управляващия Съюз за народно движение (СНД) Мишел Дифенбахер. "Ние сме против хомофобията, но не искаме да променяме облика и функциите на брака, който е институция, натоварена да закриля по-слабия, на първо място жената", каза той.

Решението на френския парламент е очаквано. В началото на годината Конституционният съвет потвърди забраната на бракове между хора от един и същи пол. ,,Мъдреците", както са известни магистратите от съда, разглеждаха въпроса с легализирането на брачните съюзи между хомосексуалисти.

В решението си най-висшият съд на Франция посочва, че бракът е съюз между мъж и жена. Конституционният съвет разгледа браковете между лица от еднакъв пол след като на двойка жени беше забранено да сключат брак. Те обжалваха наложеното им ограничение, но според днешното решение на съда, то не противоречи на конституцията на страната.

Двете жени, които са заедно от 15 години, обаче са категорични, че забраната не им позволява да ползват възможностите, които се дават при сключване на брак на хетеросексуални.

Само осем страни в Европа позволяват браковете между лица от еднакъв пол. Това са Белгия, Испания, Исландия, Норвегия, Португалия, Холандия, Великобритания и Швеция.

http://news.ibox.bg/news/id_1273282602

Hatshepsut

Данъкоплатци финансират лоби на хомосексуалисти и педофили

действието се развива в ЕС, но мисля че положението е еднакво както тук ,така и в САЩ.Членове на Европейския парламент започнаха открито да задават въпроса: защо данъкоплатците в Европейския съюз са принуждавани да финансират огромна лобистка група на хомосексуалисти, която неотдавна беше изобличена във връзки с разни организации на педофили? Активисти сред гейовете и лесбийките отвърнаха на този въпрос с необуздани атаки.

След наскорошно разследване, резултатите от което бяха публично оповестени, се разбра, че Международната асоциация на гейовете, лесбийките, бисексуалните и транссексуалните в Европа (ILGA) получава над две трети от средствата си директно от данъкоплатците с благословията на Европейската комисия. Откакто миналата година започнаха да се заделят пари и от данъците на холандците, официално над 70% от приходите на ILGA идват от парите на данъкоплатците в Европа. Останалите проценти се запълват от милиардера Джордж Сорос и още двама крупни дарители.

Адвокат Я. К. фон Кремпах, който наблюдава положението с човешките права в Европа и който беше един първите, повдигнали въпроса с финансирането на ILGA, казва:

    ,,Както изглежда, това е организация от марионетки, служеща на двама-трима дарители. Това наистина ли е ,,неправителствена" организация или е част от ,,гражданското общество"? Или пък е неофициална Агенция към ЕС?"

Критици на ILGA отбелязват, че лобистката организация има тесни връзки с властите в Европа, а миналото й беше изпълнено със скандали. Например през 1990-е години, след като беше оказан международен натиск, ILGA се принуди да се откаже от членството на няколко дъщерни организации. Сред тях беше и позорното сдружение NABLA в Северна Америка, което открито проповядваше легализирането на педофилията (особено връзките между възрастни мъже и малки момчета) и приемането й като норма.

От много време насам ILGA се бори да бъде официално призната от ООН като ,,неправителствена организация". Разбира се, за тази цел много пъти на лобистите им се налагаше да отричат безбройните връзки с поддръжници на педофилията. В един момент натискът от страна на някои европейски правителства успя да спечели бленуваната акредитация от ООН.

Но въпросът относно основанията ILGA да получи признание като неправителствена организация отново са на дневен ред, като проучванията на организацията ще станат още по-обстойни в близко бъдеще. Всъщност ILGA не покрива критериите на ООН, според които ,,по-голямата част" от средствата на една неправителствена организация не могат да идват от данъци и изобщо от правителствата на отделни държави.

Скандалът, че ILGA се издържа от пари на данъкоплатци, избухна през декември миналата година. Той беше разпространен и в САЩ от тамошните организации, защитаващи  католическото семейство, и Института за човешки права. Според критиците, Европейският съюз използва парите на данъкоплатците, за да лобира вътрешно и (да си разпределя парите) в тесен кръг, докато Европейският съд е с развързани ръце да репресира страните-членки.

Междувременно тъй нареченият Европейски съд за човешките права наскоро отсъди, че страните-членки на ЕС имат право да потискат и да преследват всеки, който проявява нетолерантност към правителствената пропаганда в подкрепа на хомосексуализма. Свободата на словото, както излиза, не се смята за ,,човешко право", ако влиза в противоречие с интересите на властите.

Става дума за скандален случай в Швеция, при който четирима младежи бяха осъдени за ,,агитация", тъй като разпространявали листовки в едно основно училище – престъпление, което се наказва с две години престой в шведски затвор. Младежите обясниха, че просто искали да предизвикат обществено разискване за липсата на обективност около политиката на държавните училища, но шведският съд и Европейският съд отхвърлиха тази защита.

В листовките, разглеждащи ,,хомосексуалистката пропаганда", се отбелязва, че само за няколко десетилетия хомосексуализмът ,,и други сексуални отклонения" вече не са отхвърляни от обществото, а са станали общоприети. Един от текстовете гласи: ,,Шведските учители са станали (противници на обществото), тъй като много добре знаят, че хомосексуализмът унищожава морала на обществото, но въпреки това опитват да го представят като нещо нормално и добро." Посочени са връзките между лобистките групи на хомосексуалисти и разни педофили, а листовките поощряват учениците да не се подвеждат по официалната пропаганда, а да се осведомят и за връзката между хомосексуализма и разпространението на СПИН.

Европейският съд потвърди присъдите, тъй като ставало дума за криминално деяние. В мотивите е посочено, че шведските власти са предприели ,,законни и пропорционални ответни мерки" срещу свободното слово, за да защитят ,,репутацията и правата на други".

Мартин Кристенсен, съпредседател на европейския клон на ILGA, веднага подкрепи присъдата, като аплодира факта, че вече няма да има индивиди или организации, които да критикуват хомосексуализма, като се позовават само на правото си на свободно слово. Той предупреди, че това съдебно решение е ,,сериозен сигнал" към всички онези европейци, които смятат, че могат да отправят ,,обидни изявления" за хомосексуализма, без да бъдат наказани за това.


* * *

Автор: Алекс Нюман

Hatshepsut


Twee Vaders - Два папы


Жесть !!! Это детская горка!!!

Hatshepsut

#9
Тази информация е от 2012г.

Хомосексуалните във Франция ще могат да се женят и да осиновяват деца

Хомосексуалните двойки ще могат да се женят и да осиновяват деца от "първи септември 2013 г.", обеща френският премиер Жан-Марк Еро, потвърждавайки ангажимент, поет по време на предизборната кампания на президента Франсоа Оланд.

 "На първи септември 2013 г. правото на брак и осиновяване на деца ще бъде предоставено на всички двойки, без дискриминация", заяви премиерът в реч за общата политика пред Националното събрание. "Нашето общество се развива, начинът на живот и на мислене се променят. Появяват се нови стремежи", допълни Еро.
 Според анкета на института BVA, публикувана през януари, 63% от французите подкрепят браковете между хомосексуалисти, а 56% - правото им да осиновяват деца. По време на предизборната кампания Франсоа Оланд обеща приемането на закон за правото на брак и осиновяване на деца от хомосексуални двойки "най-късно до пролетта на 2013 г.".

https://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4948411

Hatshepsut

Тази информация е от 2012г.

Гейове извоюваха данъчни облекчения в Германия

Очакват се дела срещу данъчните за възстановяване на суми

Конституционният съд на Германия обяви днес за противоконституционна законовата разпоредба, лишаваща хомосексуалните двойки от правото на данъчни облекчения.

 Партньорите в хетеросексуални бракове са освободени от данък при продажбата на недвижима собственост. Данъчното законодателство бе променено през 2010 г., така че гейовете с регистрирано гражданско партньорство също биват освободени от този данък, припомня БТА.

 Двама мъже, разведени от 2009 г., сезираха Конституционния съд да постанови да им бъде възстановено със задна дата това право на освобождаване от данък.

 Съдът реши днес, че различното третиране между хетеросексуалните и хомосексуалните двойки през периода до 2010 г. няма законово оправдание и нарушава федералната конституция.

 Очаква се присъдата да принуди данъчните власти да възстановят данъците, платени в миналото от голям брой разведени хомосексуалисти.

 Днешното решение на Конституционния съд на Германия съвпада по време с разгорещените вътрешни дебати в управляващия Християндемократически съюз на канцлера Ангела Меркел за това дали облекченията в данъка общ доход за хората с разнополови бракове да бъдат изравнени с тези в еднополови бракове.

http://www.dnes.bg/world/2012/08/08/geiove-izvoiuvaha-danychni-oblekcheniia-v-germaniia.165761#13445009343281&if_height=320

Hatshepsut

Тази информация е от 2013г.

Долната камара на Франция одобри гей браковете

Долната камара на френския парламент одобри законопроект за легализиране на гей браковете и също се позволява на гей двойките да осиновяват деца, съобщава АП.

Френският президент Франсоа Оланд и неговото социалистическо правителство настояват да се прокарат тези мерки през Националната Aсамблея и да се присъедини Франция към страните, които са приели такъв закон. Повечето европейски страни гарантират тези права за хомосексуалистите.

Мярката бе одобрена от 329 депутати срещу 229.

Проучване показва, че повечето французи подкрепят узаконяване на гей браковете.

През последните седмици Асамблеята дебатира проектозакона и гласува отделни членове от него. Предстои законопроектът да бъде одобрен от Сената, който се контролира от социалистите и техните съюзници.

http://news.ibox.bg/news/id_998215253

Hatshepsut

Тази информация е от 2013г.

Учат децата да уважават гейовете с приказки за жирафи педерасти

Хомосексуални жирафи изместват вече приказките за Пепеляшка и Снежанка във възпитанието на децата. Двойката няма детенце, но отглежда крокодилче. Има и книжки за самотни бащи и майки, както и игри с три майки в едно "семейство". Това са методите на възпитание в детската градина "Егалия" в Стокхолм, съобщава Труд.

 "Полово неутралното възпитание" ужасява едни, но други не - те защитават идеята да се учат като "приятели" вместо да се наричат "той" и "тя". Местоименията се избягват в "Егалия", коментира "Дойче веле".

 ,,Целта ни е да разчупим познатите клишета за ролята на мъжа и жената в обществото. За нас е важно всяко дете да се развива така, както то иска, без да му се налагат стереотипи. Затова от най-ранна възраст се опитваме да създадем у децата толерантност към ,,различните" - хомосексуалните хора, приемните семейства и самотните родители". Това обяснява Лота Ражалин, директор на детска градина ,,Егалия" в Стокхолм.

 Въпреки че много родители и педагози оспорват методите на възпитание, фактите говорят друго: списъците на чакащите деца са пълни за една до две години напред.

 Градината отваря врати през 2010 година и никой не подозира, че две години по-късно това ще е най-предпочитаното ОДЗ в Швеция.

 ,,Когато децата играят на семейство и мястото на майката вече е заето, ние предлагаме да има две или три майки. Така толерираме децата да мислят различно", обясняват възпитателите. Играчките са еднакви за всички - с кукли, колички и ,,Лего" играят както момичетата, така и момчетата. Всички са ,,приятели" - вместо ,,тя" и ,,той" в градината се използва неутралното в шведския език местоимение ,,her".

 Много родители смятат подобни идеи за крайни. ,,На тази ранна възраст децата изграждат началната си представа за всичко, което е около тях. Един по-различен начин на мислене би ги объркал и ще им бъде трудно да се интегрират в обществото извън детската градина", казват родителите. Някои дори обвиняват преподавателите в промиване на мозъци и екстремизъм.

 ,,Вярно е, че от съвсем ранна възраст децата имат изградено съзнание за междуполовите различия. Въпреки това подходът на учителите в ,,Егалия" е твърде неподходящ за тези малки деца", твърди психологът Петер Цимерман.

 Директорката на градината отговаря на критиците така: ,,Искаме да дадем на децата най-добрия начален тласък в живота и от ,,Егалия" да излязат едни силни личности. Ние отделяме особено внимание на толерантността. Важно е да знаят, че са свободни, а не са принудени да живеят сред стереотипи. След години, когато започнат работа, полът не трябва да ги ограничава в избора на професия. Това е демокрация."

 В интернет форумите някои наричат подхода в градината ,,ужасяващ". ,,Налудничаво е - децата се превръщат в опитни животни. Не може на едно малко дете да се дава книга за хомосексуални животни. Те всъщност нямат свободата да избират, налага им се чуждото мнение", гласи един от коментарите в сайта 20min.ch.

 Други смятат, че ,,училището не оспорва физическите разлики между половете, нито техните способности. Целта на учителите е да разчупят клишетата, с които живеем. Децата трябва да знаят, че хората са различни и не трябва да ги квалифицират според наложени рамки."

 Очевидно ,,Егалия" събира поддръжници и в някои учебни заведения, защото те вече са възприели и прилагат тази система.

http://www.novini.bg/news/90870-учат-децата-да-уважават-гейовете-с-приказки-за-жирафи-педерасти.html

Hatshepsut

Тази информация е от 2013г.

Великобритания разреши гей браковете

Британската кралица Елизабет II одобри закон, който регламентира еднополовите бракове в Англия и Уелс.

Лидерите на трите най-големи партии в британския парламент вече подкрепиха закона, въпреки че имаше съпротива в партийните редици на консерваторите.

Най-вероятно първите бракосъчетания между еднополови двойки ще бъдат през лятото на 2014 г., отбелязва Би Би Си.

Според приетия закон религиозните организации могат да ,,предоставят възможност" на еднополовите двойки за сватбени церемонии.

Англиканската църква и Църквата на Уелс обаче категорично се обявиха срещу гей браковете.

https://offnews.bg/index.php/221440/velikobritaniya-razreshi-gej-brakovete

Hatshepsut

Тази информация е от 2013г.

Англиканската църква узря за гей браковете

Духовници хомосексуалисти вече могат да стават епископи

Англиканската църква предложи нейните духовници да могат да признават хомосексуални бракове, съобщи Ройтерс.

Оповестените днес предложения правят още по-отворен подходът на църквата към хомосексуализма.

По-рано тази година Англиканската църква отмени забраната духовници хомосексуалисти, имащи гражданско партньорство, да стават епископи.

В една от препоръките, разработени от специална група, се лансира идеята духовниците "да могат да предлагат подходящи служби за ознаменуване на вярно еднополово взаимоотношение".

Британският парламент одобри тази година брака между хора от един и същ пол въпреки съпротивата на религиозни групи и консервативни депутати.

https://www.dnes.bg/eu/2013/11/28/anglikanskata-cyrkva-uzria-za-gei-brakovete.207722

Hatshepsut

Тази информация е от 2014г.

Люксембург узакони еднополовите бракове


Люксембург узакони днес еднополовите бракове и така последва примера на редица европейски страни, предаде Франс прес

Една от най-спорните клаузи в закона разрешава на хомосексуалните двойки да узаконяват деца. Мярката бе приета от  60-членния еднокамарен парламент с огромно мнозинство от 56 гласа "за" при само 4 "против", информира БТА.

Херцогството е страна със силни католически традиции. Миналата година на власт дойде левоцентристко коалиционно правителство.

Иначе Люксембург призна още през 2004 г. на хомосексуалните двойки правото на граждански съюз. Днес херцогството стана 11-ата европейска страна, разрешила еднополовите бракове, след Холандия (2001 г.), Белгия (2003 г.), Испания (2005 г.), Швеция и Норвегия (2009 г.), Португалия и Исландия (2010 г.), Дания (2012 г.), и Франция и Великобритания (2013 г.).

https://europe.actualno.com/Luksemburg-uzakoni-ednopolovite-brakove-news_34742.html

Similar topics (4)

1019

Отговори: 24
Прегледи: 2139

326

Отговори: 4
Прегледи: 868

1022

Отговори: 44
Прегледи: 2649

Powered by EzPortal