• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
avatar_Hatshepsut

История отъ първо лице: За ДНК-то на бѣлитѣ, русокоси и синеоки "турци"

Започната отъ Hatshepsut, 17 Ное 2018, 07:32:49

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Hatshepsut

История от първо лице: За ДНК-то на белите, русокоси и синеоки "турци"


"Не знам от къде сме дошли, но такива сме си турците имаме и бели и руси."

Имам приятел турчин. От деца сме заедно, че и бащите ни са приятели. Цялото му семейство са с много светла кожа, а и косата им е светла. По-скоро приличат на славяни. Още като ученици съм го закачал, къде на шега , къде сериозно. "Какъв турчин си ти с тази бяла кожа и светла коса" . а той се запъваше - Е, та не знаеш ли? Има много бели турци. Турците по-принцип са си бели. Има и много руси. Ето Къванч Татлъту прилича малко на мен.
Смеем се, но аз не го оставям - И откъде са дошли тези бели турци от Близкия Изток или Африка. В цяла Азия няма руси, нито пък в Африка.
- Незнам от къде сме дошли, но такива сме си турците имаме и бели и руси.
- Аз ще ти кажа от къде сте дошли - от Балканите, от крадените момчета за еничари.
Всяка година са събирани "кръвен данък" по 8000-10000 момчета. При това са ги избирали най-здравите и красивите. За 350 години, през които е имало еничарство прави към 4 милиона деца. Та ето от къде е белия ген сред турците. Най-вероятно ти си български потомък.

Тоя разговор през годините сме го водили в различни варианти. В интерес на истината той нямаше много контра аргументи на моите твърдения. Докато наскоро сам той подхвърли.
- А, бе ще взема да си направя един ДНК-тест да ти докажа, че нямам български корени.
Пошегувахме се малко, но накрая решихме и двамата да си направим. Разровихме се къде как се прави.
Основният тест е с 12 маркера и се изследва Y-хромозомата, по която може да се определи произходa по мъжка линия баща-дядо-прадядо и т.н. Разбрахме че ни трябва т. нар. ,,автозомни тестове".
Спряхме се на една американска лаборатория. Тестовете ни струваха по 110 $. След около месец и половина дойдоха резултатите.
Аз бях в хаплогрупа J2, която е типичната тракийска група, пренесена от Месопотамия на Балканите преди 10-12 хиляди години.

Моя приятел очакваше да е хаплогрупа G2 която е най-изразената група в Турция, но я има проявена и в България.
Оказа се обаче че той е хаплогрупа I2a която е една от най масовите в България, Румъния, Сърбия, Словакия, силно изразена в Хърватско. Тя се е появила в западната част на Балканите още от преди траките. Към тази група се причисляват народи като готи, т.е. гети, скити и южните славянски народи. Няма никаква генетична връзка с Турция или Азия.

Това беше шок за приятеля ми.
- Не мога да се възприема за друг. Дядо ми ми е казвал че ние сме стар турски род и сме дошли от Турция.
- Може, но това са само 3 поколения назад, а за 100 години се сменят 5 поколения. Не знаеш какво е било преди това. Доколкото знам българите които са приели исляма са им давали доста облаги, но са им забранявали да говорят с други българи, а само с турци. Така по-бързо са започнали да наричат себе си турци.

Вече съжалих, че го предизвиках да си правим тези тестове.
Но да знаеш истината все ми се струва, че е по-добре.

Та, не съм далеч да направя предположение какъв ще бъде резултата от ДНК теста на Къванч Татлъту.

Наскоро направено от турските учени генно изследване показало зашеметяващи резултати: около 80 % от населението в европейската част
и близките до нея малоазийски райони притежава български гени!
В Диарбекир - около 60%! Ердоган наредил преустановяване и засекретяване на изследванията.
Е, пита се - той какво е очаквал?!
Векове наред да взимат от българите момчета за еничари и девойки за харемите, и да нямат после население с български гени?!

http://www.bnews.bg/article/212171

Следва да се направи уточнението, че за еничари са вземани деца не само от българите, но и от сърби, гърци, албанци и т.н., изобщо от немюсюлманското население на османската империя. Друго уточнение - първоначалноп еничарите са били събиорани през няколко години, а по-късно е ставало по-често.

Similar topics (5)

1708

Отговори: 4
Прегледи: 354

322

Отговори: 48
Прегледи: 4141

113

Отговори: 7
Прегледи: 1118

Powered by EzPortal