• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
25 July 2021, 02:27:32

News:

10.07.2021 Платформата на форума е обновена до SMF 2.1 RC4


Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

25 July 2021, 02:27:32

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
13355 Posts

Шишман
5556 Posts

Panzerfaust
887 Posts

Лина
739 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 22633
  • Total Topics: 1351
  • Online Today: 139
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 18
Total: 18

Recent posts

Pages1 2 3 ... 10
1
Шимпанзета убиват и ядат горили в Африка

Шимпанзета, живеещи в африканския национален парк Лоанго в Габон, са атакували и убили горили, които обитават същия парк, а учените казват, че това се случва за първи път в историята, пише ,,Дейли Мейл"

Екип от учени от университета в Оснабрюк и института Макс Планк предполагат, че

двете смъртоносни атаки са резултат от надпреварата между животните за храна,

която намалява заради климатичните промени. Преди смъртоносните инциденти изследователите са наблюдавали девет случая в периода 2014-2018 г., когато шимпанзетата и горилите са съжителствали и са се хранили спокойно едновременно от плодни дървета.

Хармонията рязко приключила през 2019 г., когато на два пъти шимпанзета са сформирали коалиции и са атакували група горили, като нападенията са завършили със смъртта на две малки горили. Втората атака завършила с мъртво бебе горила, което било почти изцяло изядено от възрастно женско шимпанзе.

Тобиас Дешнер, приматолог от Института за еволюционна антропология на Макс Планк, казва в изявление: ,,Възможно е споделянето на хранителни ресурси от шимпанзета, горили и горски слонове в Националния парк Лоанго да доведе до повишена конкуренция и понякога дори до летални взаимодействия между двата вида маймуни. Засилената конкуренция за храна може да бъде причинена и от изменението на климата и спада в наличността на плодове, който се наблюдава в други тропически гори в Габон".

Първата атака е станала на 6 февруари 2019 г., когато

група от 27 шимпанзета атакува 5 планински горили.

Шимпанзетата започнали да крещят и ръмжат, което изглежда провокирало горилите и една от тях напада млада женска и я блъска силно. Две минути по-късно група от 9 мъжки шимпанзета и поне една възрастна женска наобикалят горилата. Започнали да подксачат яростно и да удрят горилата, която в крайна сметка избягала и се върнала в своята група.

Малко след злобната среща изследователите забелязали възрастно мъжко шимпанзе, на име Литългрей, който държал бебе горила, докато седял на земята. ,,Литългрей подуши бебето, постави го на земята пред себе си и го удари три пъти с дясната си ръка. В този момент бебето горила беше все още живо, тъй като се чуваха кратки хълцания и хленчещи звуци. След това малкото преминало през две други шимпанзета, но спряло да пищи и след около 20 мин. учените забелязали безжизненото му тяло на земята.


Nigeria: World's rarest gorillas caught on camera in forest

Втората смъртоносна атака е от 11 декември 2019 г. Група шимпанзета забелязват шумолящо дърво, на което си почивала женска горила. Когато горилата забелязала шимпанзетата под дървото, тя започнала да се бие в гърдите и да реве и след по-малко от минута група горили ѝ се притекли на помощ.

Гледката на четири горили и две малки обаче не възпира агресивните шимпанзета,

които започват да напредват към дървото, за да атакуват.

Всички горили успяват да избягат с изключение на една женска с бебето ѝ, която започва да се движи из дървото, с надежда да избегне противниците си. Малко по-късно женската е видяна без бебето ѝ да се изкачва по близко дърво, наблюдавана от няколко шимпанзета.

Минута по-късно младо шимпанзе на име Цезар е видян да държи тялото на мъртвото бебе горила, което имаше голям разрез на стомаха с частично увиснали черва. Когато учените поглеждат по-отблизо тялото, забелязват женско шимпанзе, което

яде малки парчета месо от крайниците на мъртвото бебе горила.

https://www.vesti.bg/lyubopitno/shimpanzeta-ubivat-i-iadat-gorili-v-afrika-6128704
3
Атанас Манушкин
Защо не се състезават с маски. Баси и заразите ще разнесат. Съсипаха я тая олимпиада.
4
ТИПИЧНИЯТ ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ КРАИЩА - ОСТРОВЪРХ КАЛПАК.
Голям напън на продажният нипро-западен елит от освобождението , та и до сега беше да изтрият и спомена за тоя калпак.
Не успяха - българщината победи !
Снимка на жител на гара Сестримо           
5

Димитър Димитров

От топлината ме хвана, някаква екзема. Ако ида на лекар ще се окаже на 100% опасен вариант на КОВИТ и ще ме интобират веднага !
6
Quote from: Panzergrenadier on Yesterday at 12:59:16Определение от Уикипедия:

Бъ̀лгарщина или по-рядко българизъм е названието на съвкупността на присъщите на българската нация черти – национално чувство, обичаи, нрави, традиции, култура, език. В този смисъл българщина е понятие синонимно на българска идея.

Националистите манифестират именно това.

Манифестаре - проявявам. Не мисля че наричащите се националисти проявяват по някакъв начин "българщина" и това е слабото им место. За това и народа не ги приема.
И ако трябва да съм честен- ти си от малкото с които въобще може да се води някакъв разговор.
7

Определение от Уикипедия:

Бъ̀лгарщина или по-рядко българизъм е названието на съвкупността на присъщите на българската нация черти – национално чувство, обичаи, нрави, традиции, култура, език. В този смисъл българщина е понятие синонимно на българска идея.

Националистите манифестират именно това.
8
Quote from: Panzergrenadier on Yesterday at 12:51:57Има различни националистически дела. Честване на известни дати, поклонения на паметници, строеж и реставрация на паметници, издаване на патриотична литература, организиране на открити събрания, патриотични предавания по медиите...

Някои от тях изискват скромен бюджет, други - не толкова скромен. Едни изискват власт, други - не...

Има си фолклорни празници и чествания, на които се носят носии, униформи...
Не мисля че наричащите се националисти имат нещо общо с българщината. Това е и голямата им грешка и причината да ги няма в парламента.
9
QuoteЗа да имат дела, трябва да имат власт.
Може да имат дела и без да имат власт ! Могат да покажат кои са и какво са и без да са на власт. То първо се показват какви са и после ги избират и получават власт - такъв е редът. За да не ги избират на власт и даже да не могат да влезнат в парламента си има причина. Явно не са се показали на народа, такива, каквито трябва да са !
10
Има различни националистически дела. Честване на известни дати, поклонения на паметници, строеж и реставрация на паметници, издаване на патриотична литература, организиране на открити събрания, патриотични предавания по медиите...

Някои от тях изискват скромен бюджет, други - не толкова скромен. Едни изискват власт, други - не...

Има си фолклорни празници и чествания, на които се носят носии, униформи...
Pages1 2 3 ... 10