The best topic

*

Posts: 12
Total votes: : 2

Last post: 15 June 2022, 20:05:35
Re: Най-великите империи by Hatshepsut

  • Мнения от facebook.com 2 0 5 2

Мнения от facebook.com

Started by Шишман, 09 September 2019, 12:49:56

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ШишманTopic starter

Добро мнение относно книгите. Проблема обаче е телевизията. Няма как хората да четат, ако могат да го видят по телевизора. То и защо трябва да се чете? Стига ви да слушате мене  :laugh:
______________________________________
Добре Божиловски

От днес започвам една инициатива, която ЩЕ върне хората при книгите. Казва се "Борба с тъпите книги". Една от причините за отдръпването на хората от книгите, е заливането на пазара с посредствена и малоумна продукция, чиято единствена цел е да ги прилъже да си дадат парите. Този процес, както и при всеки друг подобен продукт, е краткосрочен. После хората се усещат, и спират да си дават парите.
И когато 90% от книгите на пазара са ТЪПИ, това повлича целия пазар. Ето това е основната причина за краха на четенето.
Аз обявявам война на това. Но не мислете, че ще посочвам една или друга книга като "тъпа" и ще я охулвам. Не. Ще направя обратното. Ще посочвам само КАЧЕСТВЕНИ книги, които като прочетете няма да съжалявате.
Когато откриете тези книги, ще откриете и колко страхотно и приятно е четенето - задминаващо и игрите, и филмите, и всяко друго удоволствие.
Не се заблуждавайте по рекламите. Не най-рекламираните книги, са най-добри. И не и най-награждаваните със статуетки, премии и медали. Всъщност, всичко е маркетинг. И дали ще ви вземат парите с шедьовър, или с книга с празни страници, е все едно.
Аз ще ви препоръчвам само ДОБРИ книги!

ШишманTopic starter

#257
Луд, ама от време на време улучва в целта.  Добре казано, но не налага клоуни, а ненормални натегачи и психари с мании за величие.

Добре Божиловски

Демокрацията не предполага избор на базата на мисъл, а на базата на емоции. Това по естествен път изключва мислещите, и налага клоуните... Няма смисъл да си губим времето

FELDMARSCHALL

Относно Васил Божков, говори се че певицата ЛиЛана (дъщерята на Доктора Христо Деянов от СКАТ) е била 10 години любовница на Божков. Тя даже има свое признание от тогава, когато я питат "Била ли сте любовница на Васил Божков ?"
Тя отговаря - "Да съм любовница ? Аз не мога да бъда любовница на никого. Мога да съм гадже, но не и любовница." :lol:
Сега твърди, че нейния бизнес нямал нищо общо с този на Божков. Може и така да е, но както се изрази един зевзек във фейсбук - С бизнеса му може и да няма, ама с оная му работа и нейните гениталии дали няма ? Или са били просто приятели ? :judge:  :dance: 

long time ago

#259
Quote from: Шишман on 18 January 2020, 18:21:15Има една моя тема в форума " Православни мъдрости" съветвам те да четеш там редовно.
Ще се обърна сериозно към теб.
Наистина ли мислиш,че само с посочени цитати/колкото и да са впечатляващи/ ще можеш да привлечеш хора към Христовата вяра? И с повтаряне - ходи на църква?

Аз също може да не съм кой знае какъв пример за християнин, но ти все още влизаш в постоянни спорове, някой каже нещо, ти не коментираш мнението, а човека. Например веднага го наричаш ненормален, луд, сектант. В някоя тема видях,че обясняваш за наръгвания с нож. Някаква жена си напсувал скоро прочетох...
Това няма нищо общо с Христовата вяра. Ако не вярвах в Бог, абсурд е примерно ти с такова поведение и речник да ми повлияеш в добра посока,че аз тогава да се заинтересувам от вярата.

Христовата вяра с нищо не може да се сравни. С нищо от този измамен свят. Повярването на всеки човек е тайнство. Божие тайнство, не човешка заслуга. Не ние сме спасителите а Бог. Божият Син е спасителят. Неговият дух. Христос е тайната Божия, как мислиш ,че ти с такова махленско отношение ще впечатлиш някой в забързания свят на всевъзможно дърдорене и печелене на пари. При истинските християни егото липсва, умира. За да възкръсне в нас новият човек, по Божи образ и подобие. Вярата не е заучени фрази и формули. Как ще вкараш Бог във формула? Бог е свят и святост, не размахвай името Му на всяка крачка. Смири се и давай по-кротко. Не си мисли,че знаеш всичко. Не се ли изобразява Христос в твоята личност, всичкото ти Библейско знание отива на кино от 6 до 5.

Внимавай с речника си. И аз понякога бъркам, но после си признавам, търся възстановяване на отношения, които са осуетени по моя вина. Възпитавам, тренирам и поддържам чувството си за справедливост. Първо поглеждам към себе си, какво говоря, какво върша.

Ето пак съжалявам за някои изречения, които написах скоро, подразних се че все ме свързват с това,че съм защитавал предния режим преди 1989 г. Пак се извинявам на Фелд-а, когото помня от още от 2007г. като един от най-интересните форумци във форума на Атака. Жалко че го бяха блокирали толкова скоро след това. Извинявам се и на Лина за някои по-остри мои реакции и в предната версия на форума.

Помисли. Опитвай сам да се поглеждаш отстрани. Не е лесно, но не е невъзможно.

ШишманTopic starter

Quote from: Long time ago on 05 June 2020, 11:30:02Ще се обърна сериозно към теб.
Наистина ли мислиш,че само с посочени цитати/колкото и да са впечатляващи/ ще можеш да привлечеш хора към Христовата вяра? И с повтаряне - ходи на църква?
Да цитатите са наистина мъдри и влиаят на нормалните хора. Без ходене на църква не става.
Quote from: Long time ago on 05 June 2020, 11:30:02Аз също може да не съм кой знае какъв пример за християнин, но ти все още влизаш в постоянни спорове, някой каже нещо, ти не коментираш мнението, а човека. Например веднага го наричаш ненормален, луд, сектант.
Нещо полъгваш. За определени хора казвам какви са да се знае. Ако някой е :ненормален, луд, сектант - как да го наричам а ?

Quote from: Long time ago on 05 June 2020, 11:30:02В някоя тема видях,че обясняваш за наръгвания с нож.
Ами какво да го правим душманина а ? Като дойдат 10 циганина да им се моля за милост ли ? То от ръгане до ръгане има разлика има и причина.

 
Quote from: Long time ago on 05 June 2020, 11:30:02Това няма нищо общо с Христовата вяра. Ако не вярвах в Бог, абсурд е примерно ти с такова поведение и речник да ми повлияеш в добра посока,че аз тогава да се заинтересувам от вярата."Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш, как да извадиш сламката от окото на брата си" (Мат. 7:5). 
Между другото на доста хора съм повлиял, но никога не и на сектанти. Тебе не те знам, какъв си ........ма................

long time ago

Едно си баба знае, едно си бае
Но въпреки това:

Обмисли пътищата си, за да не ти се налага да се биеш с по 10 циганина. Нали имаме право на избор.

Обмисли и възпитанието на детето си. Ако отсега го занимаваш с ножове и физически сблъсъци, поемаш доста рискове според мен. Осигурявай му спокойствие и обич. Не го набутвай да се бие,за да бъдеш горд ти. Не е добре това.

ШишманTopic starter

#262
Quote from: Long time ago on 05 June 2020, 14:46:05Едно си баба знае, едно си бае
Но въпреки това:

Обмисли пътищата си, за да не ти се налага да се биеш с по 10 циганина. Нали имаме право на избор.

Обмисли и възпитанието на детето си. Ако отсега го занимаваш с ножове и физически сблъсъци, поемаш доста рискове според мен. Осигурявай му спокойствие и обич. Не го набутвай да се бие,за да бъдеш горд ти. Не е добре това.
Не се сърди, ама не мисля че можеш да ми даваш съвети. Даже за детето ми даде съвет :mad: Съветвай и мисли за себе си. Лек ден. Поне да имаше моят опит  живота: тогава можеше и да ме научиш на нещо. Смешна работа.

ШишманTopic starter

Йовка Христова Радоева

Положението в САЩ стана толкова опасно,че Мексиканското правителство взело решение да си довършат
ОГРАДАТА САМИ..

long time ago

Quote from: Шишман on 05 June 2020, 17:22:59Не се сърди, ама не мисля че можеш да ми даваш съвети. Даже за детето ми даде съвет :mad: Съветвай и мисли за себе си. Лек ден. Поне да имаше моят опит  живота: тогава можеше и да ме научиш на нещо. Смешна работа.
Вместо да гледаш детето ти как се бие, по-добре си вземи петел. Петле. И му организирай битки.

FELDMARSCHALL

Абе ти не знаеш ли, че Мишока отсега го готви детето да стане побойник ? Явно такава им е традицията в семейството. Вероятно и баща му го е възпитавал по същия начин. :judge:
Дано като порасне момчето, поне да го е научил да отсява кого да бие по улиците и кого не трябва. :lol:

ШишманTopic starter

#266
Quote from: Long time ago on 05 June 2020, 22:13:14Вместо да гледаш детето ти как се бие, по-добре си вземи петел. Петле. И му организирай битки.
Бе то това си е моя работа. Не се сърди, ама съветите ти не струват. Отгледал съм едно дете знам че системата ми работи.

ШишманTopic starter

Quote from: FELDMARSCHALL on 05 June 2020, 22:17:01Абе ти не знаеш ли, че Мишока отсега го готви детето да стане побойник ? Явно такава им е традицията в семейството. Вероятно и баща му го е възпитавал по същия начин. :judge:
Дано като порасне момчето, поне да го е научил да отсява кого да бие по улиците и кого не трябва. :lol:
Не побойник, а хайдутин ще става. Всъщност го уча на борба, ама от това стана машина за пребиване. То детето си знае кога да бие и кога не. А мене баща ми на нищо не ме е учил за съжаление.

ШишманTopic starter

Накрая БСП и революционерите ще го канонизират и направят светец и борец за правда

______________________________
Димитър Димитров

БЕ СТИГА ВЕЧЕ С ТОЯ В. БОЖКОВ - ЧЕРЕПА.
Имал записи, имал това, онова, продали му ритона, после питона, после ще е друго, 3-то, 5-то и 10-то и край нямат.
Кое не ви е ясно? Тоя е престъпник, лъжец, измамник, изнасилвач, убиец и мафиот с психични отклонения. Поздрави за Бойко че му разказа играта.
Светът не се върти около един луд череп, стига сте досаждали бе !

ШишманTopic starter

Нещата са страшни.


Atanas Dimitrov

Ако в България започне истинска борба с корупцията, то населението на Дубай ще се увеличи с 20 000 души, само за три дни.
Funny Funny x 2 View List

ШишманTopic starter

Този свят става все по смешен и по-луд.


__________________________

Yavor Dachkov

"Да ти поиска Полфрийман оставката, си е комплимент. Това заяви председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров в предаването "Неделята на NOVA". Отказах трансфера в Австралия, защото той е убиец с влязла в сила присъда. Един такъв акт в никакъв случай няма да донесе нищо добро в душите на пострадалите не, че това ще им върне загубата. Ако трябва да погледна Джок Полфрийман и да погледна родителите на убития, аз ще избера техните права, а не цялата тази кампания, която се разви, заяви бившият главен прокурор."

ШишманTopic starter

Да ще го подкрепим да направи партия за да ни изнасилва и убива. С Маямито трябва само да имат търпение да чакат

_________________________
Yavor Dachkov

Въпросът на Васил Божков е анкета: "Ще ме подкрепите ли за нов политически проект?"
Неадекватно и комично