• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

27 November 2021, 22:43:01

Login with username, password and session length

Top Posters

Theme Selector

Members
  • Total Members: 158
  • Latest: emo2475
Stats
  • Total Posts: 24,787
  • Total Topics: 1,390
  • Online Today: 233
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 115
Total: 115

avatar_Hatshepsut

Какво е мнението ви за анархистите?

Started by Hatshepsut, 23 August 2018, 21:59:48

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Какво е мнението ви за анархистите?

Измет, отрепки, боклуци
3 (100%)
Общо взето не ги приемам, но в идеологията им може да има нещо стойностно
0 (0%)
Симпатизирам им в известна степен
0 (0%)
Идеологията на анархистите ми допада в голяма степен
0 (0%)
Аз съм анархист
0 (0%)
Не съм запознат с анархистката идеология
0 (0%)
Анархистите са ми безразлични
0 (0%)

Total Members Voted: 3

Hatshepsut

Какво е мнението ви за анархистите?

Започвам с информацията от Уикипедия:

QuoteФедерация на Анархистите в България (ФАБ) е официално възстановена през м. май 1990 година в град Казанлък. На възстановителната конференция, присъстват над 200 делегата от цялата страна. ФАБ е приемник на ФАКБ (Федерация на анархо-комунистите в България), основана през 1919 година и официално забранена и преследвана по време на тоталитарния режим в България.

От октомври 1990 г. ФАБ издава месечния вестник "Свободна мисъл". Вестникът е и официален орган на Федерацията. Множество книги и брошури на анархистка тематика (исторически, теоретични и биографични) са издадени от ФАБ в периода след 1990 г..

- ФАБ работи за духовното и нравствено усъвършенстване на българския народ чрез популяризиране и разпространение на анархистките идеи и с личен пример.
- ФАБ участва активно в обществения живот на страната, бори се за радикална промяна на социално-икономическата система на основата на принципите на свободата, справедливостта, взаимопомощта и солидарността.
- ФАБ се бори за постигане на максимално благоденствие за всички (без ограничаване и разграничаване) и за неограничена лична свобода.
- ФАБ не си поставя за цел завземането на властта в страната, тъй като това противоречи на следваните безвластнически принципи.
- ФАБ отрича всяка форма на власт, тъй като всяка власт ограничава свободното развитие на обществото и личността. Принципът ,,власт на народа" се счита за абсурден, тъй като народът не може да властва сам над себе си, а може единствено да се самоуправлява.
- ФАБ отрича държавата във всичките нейни форми, както и нейните репресивни институции: армия, полиция, съдилища, затвори, парламент, правителство, партии.
- ФАБ е за обединение на всички народи по света по пътя на федерирането между тях на равноправни начала за създаване на световна общност от независими свободни народи. Интернационалните позиции, на които стои ФАБ, се защитават с участието в Международното анархистко движение.

https://bg.wikipedia.org/


Ето това им е сайта:

http://www.anarchy.bg/

Доколкото си спомням, преди време имаха и форум, но вече не го откривам, сигурно са го закрили  :laugh:


Както се вижда от текста в цитата, първите постановки на идеологията им са утопични, а последните са антидържавни и асоциални  :devil:

Тяхната идеология е несъвместима с национализма и патриотизма и е добре да си остане маргинална.

Panzerfaust

Мнението ми е: левичарска измет, сродна на комунистите (ако и помежду си да се мразят).
Agree Agree x 1 View List

Шишман

Тия не са никак глупави, често са добре организирани, лъжат много и водят доста хитра и лъжлива пропаганда. Преди време си измислиха предсмъртно писмо на Левски и хората още вярват че има такова писмо. Трябва да се знае че са и много жестоки и ненормални. За мене това са предният отряд войници на Сатаната.