The best topic

*

Posts: 12
Total votes: : 2

Last post: 15 June 2022, 20:05:35
Re: Най-великите империи by Hatshepsut

  • Мнения от facebook.com 2 0 5 2
avatar_Шишман

Мнения от facebook.com

Started by Шишман, 09 September 2019, 12:49:56

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ШишманTopic starter

Атанасио Манушкин
 ·
Продължават да вярват, че се грижат за нас. Макар и леко разколебани, мноого смятат че нашето здраве - физическо и психическо, на психопатите им е важно.

ШишманTopic starter

Който и да бъде избран - все същото ще е ! Самият модел на тоя демократичен капитализъм е такъв и е грешен.

-----------------
Петър Волгин
 ·
Недоволството по адрес на изпълнителната власт ще расте, защото още отсега е видно, че въпреки всички заклинания за предстояща ,,генерална промяна на всичко", виждаме как се прилага добре познатият модел от времето на ГЕРБ. Основните занимания на ръководената от ,,Продължаваме промяната" коалиция е да маха неудобни на нея хора от важни позиция и да назначава на тях свои приятели.
С времето феновете на ПП ще намаляват, а критиците ще се увеличават. Президентът Радев разбира това и ще направи всичко възможно, за да се освободи от този баласт, който с времето ще става все по-тежък.

ШишманTopic starter

Кирилова Кирилова
·
МЕТАМОРФОЗИ НА РЕВОЛЮЦИЯТЯ
"Като пукна 10-ти ноември,
 знаете ли какво стана?
– славяните изчезнаха;
– Вапцаров се оказа плешив;
– от тъмни дебри изпълзяха неподозирани дисиденти;
– капитализмът се превърна
 в демокрация;
– бивши комсомолски активисти обявиха, че са живели в концлагер;
– бивши комунисти станаха банкери;
– БКП се преименува, а сетне стана про-натовска партия, съгласно заветите на Дядо Благоев;
– анцузите се превърнаха
в бизнес облекло;
– турска партия направи чест на българското Народно Събрание;
– джамиите се умножиха
 като гъби след дъжд;
– турското робство беше преименувано на ,,културно съжителство";
– заводите се преусториха в цехове за почистване на скариди;
– ТКЗС-тата бяха ликвидирани от шпиц команди, създадени от демократи с меки китки;
– българският език стана
 много по-английски;
– половин България се втурна да учи ,,бизнес администрация" на Запад;
– Ботев падна в класациите далеч под Левски, заради симпатии към ,,комунизма";
– Царят се върна, за
да си вземе имотите;
– чалгата се извиси до
 стойността на симфония;
– партизаните се превърнаха в терористи и крадци на кашкавал;
– избитите деца от Ястребино и Белица изчезнаха от учебниците по история;
– педерастите и лесбийките станаха символ на европейски напредък;
– Хвърковатата чета на генерал Колев подгони руснаците из Добруджа и ги издигна във въздуха;
– Вазов написа ,,русофобско" стихотворение;
– рекламата се превърна в ,,пиар";
– профсъюзите се превърнаха в синдикати;
– армията беше намалена до партизански отряд с много
 джипки и един въртолет;
– България се съблече и влезе в ЕС като проститутка,
 която нищо не отказва;
– Бай Ганьо възкръсна от Алековите фейлетони и дойде на власт;
– балнео-лечебните курорти се превърнаха в ,,спа хотели";
– макароните станаха паста;
– сухите пасти и наливната
 боза изчезнаха;
– Русия се превърна в окупатор;
– Америка изпъкна като чорбаджия на Балканите и закрилник на българите от руската агресия;
– България стана по-древна
 от Египет и започна да
 смазва земната ос;
– българите започнаха да
си пият кафето в Париж,
да плажуват в Гърция и
да пазаруват в Турция;
– два милиона българи избягаха
от българския капитализъм;
– Асан и Мехмет получиха привилегии, макар, че
искаха само права;
– градските бани изчезнаха,
а теляците бяха уволнени.
Има още, но нека да
остане и за друг път.

ШишманTopic starter

Надя Тонева
.
На китайската митница е задържано голямо количество
допинг, предназначен за  норвежките състезатели
под прикритието на лекарства за техните
 "астматични" атлети - скиори и биатлонисти.
Това съобщават редица медии, позовавайки се
 на изявление на китайските власти.
,,И такива ,,астматици" са почти всички олимпийски шампиони на Норвегия. И щом китайците отнеха допинга, норвежките шампиони веднага
 започнаха да заемат не 1, 2, 3 места, а 10, 20, 30.
Чакаме подробности от разследването.
Но фактът, че повечето от шампионите от Норвегия са мошеници, които открито употребяват допинг, представяйки го за лекарства за астма, е очевиден за всички от много години. И настоява за разследване на корупция в МОК и Антидопинговата агенция.

ШишманTopic starter

Станимир Радулов
·
Само в България е възможно касиерка да откаже да даде парите за пенсии на грабители. Едва когато те възпроизвеждат изстрел, с думите - ,,Е па, ела си ги земи'', тя се оттегля с достойнство.
 Само в България местните могат да организират преследване и така да увлекат демотивираната полиция, че да заловят/без жертви/престъпници.
Само в България, е възможно, селяни да се организират, да натепат, задържат и вкарат в болница почти взвод барети от спецчастите на Франция!
България, земя на герои и героини! Наздраве!

ШишманTopic starter

Петър Волгин
 ·
Радостта на целокупния умнокрасивитет от вчерашното решение на КС отново показва, че тази социална група притежава крайно ограничена способност за логично мислене. Хубаво, ще може министърът на правосъдието да иска оставката на главния прокурор. В нашия конкретен случай това означава, онази русолява жена с излъчването на продавачка в ЦУМ от времето на късния соц ще поиска оставката на Иван Гешев. И какво от това? Ама щяла много страхотна, направо неопровержима информация за негови прегрешения да предостави. Обзалагам се, че "неопровержимата" й информация ще бъде подобна на онази, предоставена от Кирил и Лена - изрезки от вестници или ако трябва по-модерно да се изразим, скрийншотове от сайтове. Това в очите на жълтопаветната публика наистина звучи като "разбиващо" доказателство, но едва ли в сегашния ВСС ще погледнат по същия начин. Всички нормално мислещи хора знаят, че който и да поиска оставката на Главния прокурор сега - дали министърът на правосъдието, дали Светият синод - отговорът на ВСС ще бъде отрицателен. Е, защо тогава е целият този шум? А за да сме честни докрай, трябва да кажем, че това, което ни представят като битка на "абсолютното добро", т.е. правителството, срещу "абсолютното зло", т.е. прокуратурата, е удивително елементарен и направо пошъл разказ. Всъщност става дума за битка на клана, олицетворяван от г-н Прокопиев, срещу клана, олицетворяван от г-н Пеевски. Тук "добри" и "лоши" няма. Има само групировки, които се борят за цялата власт. Онези, дето по цял ден опяват, че се сражавали като "бойци на светлината в името на "върховенството на закон" са или добре платени НПОшници или полезни идиоти. Скандиранията за "съдебна реформа" са просто шумовият фон, зад който едни нови играчи искат да изместят старите.  Едва ли има нормален българин, който да вярва в искреността на тези "съдебните реформатори".

ШишманTopic starter

Funny Funny x 1 View List

ШишманTopic starter

Петър Волгин
 ·
,,Конвоят на свободата", който блокира ключови гранични артерии между САЩ и Канада и вдъхновява подобни стачки в целия свят, е онова обединение на работници срещу изолираната в собствения си лъскав балон власт, за което левите политици, журналисти, академици и общественици на теория трябва да мечтаят.
Ала само на теория. Защото реалността на терен препотвърди достатъчно  информираното подозрение, че модерното прогресивно ляво презира хората на труда и прави всичко възможно да ги мачка, унижава и обезвластява.
От години съвременните западни леви политици, активисти, журналисти и интелектуалци задръстват информационното пространство с концептуалната си подкрепа за протести, бунтове, стачки и за права на малките хора срещу голямата власт на капитала и политиката. Хабят думи за красотата на профсъюзите и синдикатите, за задължителното и неизбежно обединение на работническата класа срещу съзаклятническите злодейства на плутокрацията.
Но когато работниците наистина се обединят за реална кауза и започнат да протестират срещу властта, когато разклатят статутквото в името на съвсем истински отнети права и наложени ограничения, превръщащи живота им в ад, тогава лимузинено левите трубадури на солидарността се оказаха не само безполезни, а активно вредни.

ШишманTopic starter

Кристиян Шкварек
 ·
След може би вече стотици онлайн дискусии по всякакви политически форуми още от 14 годишна възраст, а през последните десетина години във Фейсбук, осъзнах една неприятна черта на народа си. Една много голяма част от българите разбира националността си през призмата на това да се въобразяват като почетни членове на по-голям, "братски народ".
За половината от тях това е руския народ. За другата половина това са англосаксонците, които по-общо наричат "западняци" или "европейци". Но реално са или американците (за либералния българин) или немците (за голяма част от националистическия сектор).
Не дай Боже да се подиграеш с една от тези групи хора. Собствените ти сънародници ще те разкостят. "Как смееш! Та руснаците/американците/германците са наши исторически братя по оръжие/съюзници/доброжелатели! Ти си предател!" Почват едни дълги обяснения какви "почетни немци" сме били през Втората Световна, колко за нас е милеел "славянският брат" от Север или какви готини американски/английски/холандски колеги имал еди кой си в кол центъра.
Истината, разбира се е, че в очите на всички тези имперски народи винаги сме били нещо средно между някакви смотани балкански джебчии и колониален планктон. Живял съм при западняците, следвал съм историята им в собствените им университети,  работя с тях. Уверен съм да заявя, че или не знаят нищо за нас, или ни презират като треторазрядни гастарбайтери. Много е смешно когато някой източноевропеец, хеле па балканец, си избере някоя западна нация да я мисли за братска и близка, понеже е видял три снимки с техни войници,  раздаващи бонбони на български деца през войната. "Чичо много ни обичаше, обяви ни за почетни арийци, истина ти казвам!". "Николай Втори говореше три български думи на кучето си, така пише в записките на един руски историк!"
Но Ганьо отчаяно желае да вярва, че Бай Дойчо или дедушка Иван е изпитвал дълбоко уважение към него. Че още помни как се бихме рамо до рамо в Първата Световна, или в Руско-Турската, или при Одрин през 1204-та, или не знам къде си. Та да изпита и Ганьо някакво уважение към себе си, прокарано през огледалото на чуждото такова. Бил той селският Ганьо русофил или офисният, либерален "европеец" Ганьо. Един и същ жалък комплекс на малките нации.
Никой не ви харесва и никой не ви ужаважа навън - нито вас, нито народа, нито историята ви. Ще трябва да се научите сами да се харесвате и уважавате като народ. Има за какво.

ШишманTopic starter

Айде ново двайсе

__________________
Станимир Радулов
·
За разлика от  истеричния PR, който ни набутваше лъжата за война между Украйна и Русия, положението в Канада е сериозно. Вероятността от граждански конфликт е голяма...

ШишманTopic starter

Да секта са и то сатанинска
___________________

Станимир Радулов
  ·
Не знам на къде отива този свят??
Джамбазки вдига ръка да се извини/вижда се даже, че е добронамерен/и изведнъж, сякаш само това са чакали чакалите, огън и жупел срещу него обвинявайки го, че е употребил нацистки поздрав....?! Имам чувството, че възмутените са някаква секта! Опасна при това.

ШишманTopic starter

Stefan Tashev
  ·
За вас не знам, но на мен ми се струва, че някой с бели дрехи трябва да отиде до Брюксел и да прибере Кирил Петков към София. В усмирителна риза. Вече не можем да смогнем на глупостите, които дрънка от сутринта. Пред тези с белите дрехи той ще твърди, че е премиер на България, титулярен премиер. Те са свикнали,  колко наполеоновци, цезаровци и английски кралици са "екскортирали" до определено заведение. Пратете го в обятията на шефката на Курило. Тя ще го обгрижи.

ШишманTopic starter

Димитър Димитров


Крайно време е Европарламентът да спретне един протестен гей-парад в подкрепа на Украйна! :bravo:  :bravo:  :bravo:  :bravo:

ШишманTopic starter

Atanas Dimitrov
 ·
Вижда ми се справедливо, ако избухне войната, първи на фронта да изпратим батальон от 240 депутати. Нека дадат пример!

ШишманTopic starter

Mariyana Kamenova
  ·

На болниците трябва да пише :
ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР ЗА ПАЦИЕНТИ..НЯМАШ ПАРИ - УМИРАШ ..

ШишманTopic starter

Борислав Дичев
 ·
След 1989 г. Западът реанимира и възроди болшевизма,защото той е основен враг на национализма,а последният е единственото препятствие пред поробването на народите!Водещите "демокрации" носят основна вина за днешната ситуация и е крайно време да бъдат наказани и да понесат отговорност за всичко,което причиниха  на човечеството!