• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

18 June 2021, 03:19:21

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
13075 Posts

Шишман
5263 Posts

Panzerfaust
849 Posts

Лина
726 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 21937
  • Total Topics: 1346
  • Online Today: 71
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 46
Total: 46

Тема за филми

Started by Hatshepsut, 12 September 2018, 07:33:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

Independence Day (1996)


Група безстрашни хора се опитват да спасят Земята от враждебни извънземни в това изключително популярно научно-фантастично приключение. Режисьорът Роланд Емерих и продуцентът и съавтор Дийн Девлин представят визуално приключение, изпълнено със скъпи специални ефекти и мащабни действия. Историята започва с приближаването на серия от масивни космически кораби, които мнозина на Земята поздравяват с отворени обятия, очаквайки първия контакт с извънземния живот. За съжаление, тези извънземни не са дошли с мир и разгръщат мощни оръжия, които унищожават повечето от големите градове в света. Хвърлени в хаос, оцелелите се борят да се съберат заедно и да се съпротивляват, за да спасят човешката раса. Това усилие се води от група американци, включваща компютърен гений, който е предвидил враждебното намерение на извънземните (Джеф Голдблум), военен пилот (Уил Смит) и президента на САЩ (Бил Пулман).
Филмът печели награда Оскар за най-добри визуални ефекти

Режисьор : Роланд Емерих
В ролите : Уил Смит, Бил Пулман, Джеф Голдблум, Мери Макдонъл, Джъд Хърш, Ранди Куейд, Вивика Фокс и др.
IMDB : 6.9 от 450,559 гласували
Държава : САЩ, Година : 1996, Времетраене : 124 минути

https://filmi2k.com/independence-day-denyat-na-nezavisimostta-1996-bg-audio/


Hatshepsut

Ex Machina (2015)


,,Ex Machina: Бог от машината" (на английски: Ex Machina) е британски научнофантастичен филм от 2015 г., трилър, с режисьор и сценарист Алекс Гарланд, за когото това е режисьорски дебют. Главните роли се играят от Донал Глийсън, Алисия Викандер и Оскар Айзък.
Кейлеб е програмист, работещ за Bluebook, най-известната търсачка в света. Избран е да посети изпълнителния директор на компанията, Нейтън, в изолираната му в планините къща, за една седмица. Единственият друг човек там е Киоко, млада японска домашна помощница.

Нейтън разкрива на Кейлъб, че в последно време е работил върху изкуствен интелект и че иска Кейлъб да тества хуманоиден робот, наречен Ейва, по време на седмицата си в къщата. Нейтън обяснява добре известния тест на Тюринг, при който проверяващият задава въпроси и решава дали комуникира с човек или машина без да вижда ответната страна. В случая с Ейва е ясно, че тя е робот още от началото и работата на Кейлъб е да реши дали Ейва има съзнание, към което Кейлъб може да реагира положително въпреки знанието, че тя е робот.

Нейтън признава, че е придобил лична информация от милиардите души, ползващи Bluebook, използвайки търсенията им като индикатори за интересите им. Освен това той е хакнал милиарди мобилни телефони, за да получи записи на човешки изражения и държание, така че поведението на Ейва да е по-реалистично.

По време на разговорите между Кейлъб и Ейва, Кейлъб се чувства все по-свързан с нея. Разговорите протичат през прозрачна стена, тъй като Ейва е ограничена в движението си до апартамента си. Ейва използва системата си за зареждане няколко пъти, за да провокира спиране на тока, което според Нейтън е причинено от некачествено поставена електроинсталация. Ейва използва спиранията на тока, за да изключва системата за наблюдение и за да може да каже на Кейлъб, че Нейтън е лъжец, комуто не може да се вярва. С всеки изминал ден поради човекоподобното поведение на Ейва, което изглежда включва истински емоции, Кейлъб получава убеждението, че задържането на Ейва представлява форма на малтретиране. Освен това Нейтън разкрива, че Ейва ще бъде препрограмирана в бъдещето, което би се равнявало на убийството ѝ.

Една нощ Нейтън припада вследствие на напиване. Кейлъб има спешна среща с Ейва и гледа записи на предишни версии на робота, в които вижда, че андроидите биват малтретирани от Нейтан. Кейлъб също така разбира, че дори Киоко е робот и се порязва, за да провери дали е наистина човек. Кейлъб и Ейва се разбират, че на следващия ден той ще напие Нейтън отново и ще препрограмира вратите, така че да се отворят. На следващия ден Нейтън отказва да пие и разкрива, че е чул какво са обсъждали Кейлъб и Ейва с помощта на запис от камера на батерии. Казва на Кейлъб, че Ейва не го обича и че тя просто го използва, целейки бягство от затвора си. Нейтън изказва истинската цел на експеримента – да провери дали Ейва може да бъде убедително човечна, за да изиграе Кейлеб така, че той да ѝ помогне при бягството ѝ.

В този момент Ейва предизвиква спиране на тока. Кейлъб разкрива, че вратите вече са препрограмирани от него предишната вечер. Когато автоматичните врати се отварят, Ейва се опитва да избяга от сградата, разменяйки няколко думи с Киоко, за която до този момент се счита, че не е способна на говорима комуникация. Нейтън удря Кейлъб, който припада, и поврежда Ейва, но е наръган с нож от Киоко (която Нейтън разрушава) и Ейва. Нейтън умира и Ейва събира части от други прототипи на андроиди, за да придобие външния вид на истинска жена. След като облича рокля, тя тихо излиза и оставя Кейлъб залключен в сградата на Нейтън. Ейва бива взета с хеликоптера, идващ да вземе Кейлъб, и се включва в човешкото общество.

https://bg.wikipedia.org/

Agree Agree x 1 View List

Hatshepsut

12 September 2018, 14:04:42 #32 Last Edit: 02 November 2020, 15:31:52 by Hatshepsut
Сфера (1998)


На 300 метра дълбочина в Тихия океан е открито нещо странно. Неговият произход и зловеща енергия са изумителни. То може да прониква в мислите ви. То познава най-ужасните ви страхове и започва да им придава реална форма.

Носителят на Оскар Бари Левинсън е заснел ужасяващия и напрегнат фантастичен трилър "Сфера" по бестселъра на Майкъл Крайтън. Хофман изпълнява ролята на д-р Норман Гудман - психолог, който неочаквано е призован от правителството и военните да замине в неизвестна точка в Тихия океан. Там той се присъединява към екип от специалисти, оглавяван от загадъчния Барнс (Питър Койот). На екипа е поставена задача да изследва космически кораб, който е останал на океанското дъно почти 300 години. По време на огледа, те откриват в него загадъчна сфера, която изглежда притежава разум - и е необяснимо изкусителна. Докато екипът се опитва да открие смисъла и функцията на сферата, членовете му загубват връзка с повърхността. Светът им се ограничава до клаустрофобичния подводен дом, потопения космически кораб, изумителната му сфера - и тях самите, разбира се.Около тях започва да се разиграват ужасяващи инциденти. Един по един, подсъзнателните им страхове на екипа започват да придобиват реални измерения. Тогава разбират, че и този кораб далеч не е извънземен, а нещо по-страшно, загадъчно и невероятно. Тъй като времето и кислородът им свършват, хората от екипа започват да се настройват един срещу друг, търсейки кой... или може би какво създава този ужас.

http://zamunda.net/banan?id=380379&hit=1&t=movie

Agree Agree x 1 View List

sekirata

04 September 2019, 01:21:50 #33 Last Edit: 04 September 2019, 15:40:22 by Hatshepsut
Клеопатра филм 1-ва и 2-ра част

https://www.filmi2k.com/cleopatra-kleopatra-1963-chast-1/

https://www.filmi2k.com/cleopatra-kleopatra-1963-chast-2/

Cleopatra / Клеопатра (1963 ) част 1 и  част 2

Клеопатра не е египтянка, зачената е чрез кръвосмешение . Недостъпна красавица, предана възлюбена, станала жертва на завистниците и зложелателите на силните мъже, които е обичала. Царството и продължило  две десетилетия и сама отнема живота си в мавзолей в Александрия. От историческата сцена слязла завинаги една изключителна жена, чаровна и привлекателна, но и властолюбива и коварна. Въпреки това Клеопатра останала в историята като най-обаятелната и най-славната владетелка на Египет, красотата и не поразява от пръв поглед.  Жена –легенда. Не е била толкова красива/ клюновиден нос, ниско чело, имала невероятно красив глас, но била много, много умна и способност да намира общ език  с мъжете, не става въпрос само за секс. Майка на четири деца и на 39 години посяга на живота си, а дали с отрова скрита в дрехите  и,  дали защото позволява да бъде ухапана от отровна змия  или отрова в гребена и ... но сама е сложила край на живота си. Едното и дете Цезариан е убито, а другите отведени.Клеопатра - Нещастната гъркиня


CLEOPATRA (1963) | Full Movie Trailer | Full HD | 1080pпоезия и клип А.Х.Т. sekirata cekupama
На злобата ще се изсмея във очите,
на разни там присъди и обиди,
защото съм високо в висините
и никой мен не може да ме съди!

САМО БОГ МОЖЕ ДА МЕ СЪДИ!

А.Х.Т. cekupama sekirata
sekirata cekupama

sekirata

"Убийство в Ориент Експрес" на линк и друг филм "Ориент Експрес"

https://www.filmi2k.com/murder-on-the-orient-express-ubiystvo-v-orient-ekspres-2017/

"Убийство в Ориент Експрес" - страхотен филм, книга също!

Дейм Агата Мери Клариса Кристи е английска писателка, авторка на 14 колекции от разкази, 17 пиеси, 66 детективски романи, множество повести и драми с криминален сюжет, включително 6 романтични новели, написани под псевдонима Мери Уестмакот.Моята страст са криминалните филми и книги НЕ защото просто съм замислила нещо...:)))

Луда съм по Стивън Кинг - книги, филми."Честта е невидимата кост, която държи главата изправена" - Стивън Кинг


Представям Ви  и друг филм - "Ориент Експрес"  -А.Х.Т. sekirata cekupama
На злобата ще се изсмея във очите,
на разни там присъди и обиди,
защото съм високо в висините
и никой мен не може да ме съди!

САМО БОГ МОЖЕ ДА МЕ СЪДИ!

А.Х.Т. cekupama sekirata
sekirata cekupama

Hatshepsut

Star Wars (1977-2019)


,,Междузвездни войни" (на английски: Star Wars) е филмова космическа сага на американския режисьор Джордж Лукас, създадена през 70-те години на ХХ век и разработена от неговата компания ,,Лукасфилм". Поредицата се състои от осем филма и един между трети и четвърти филм. Първият, четвърти по сюжет (Нова надежда) се състои на 25 май 1977.

Сюжетът на ,,Междузвездни войни" се развива в измислена спираловидна галактика, населявана от стотици различни видове създания, повечето от които нехуманоидни. Важни обитатели на галактиката са и дроидите – високоинтелигентни роботи, които в почти всички случаи са създадени да слугуват на притежателите си. По-голямата част от населените хиляди планети и звездни системи са в състава на Галактическа република – демократично федеративно образувание, което впоследствие се изродява в Галактическа империя. Силата е вездесъща форма на енергия, даваща свръхестествени способности на хората, които умеят да я натрупват в себе си. Тя ,,произтича от всички живи създания, обгражда ни, прониква през нас и свързва всичко в галактиката". Съществува и нейна Тъмна страна, която се поражда от гнева, страха и омразата. Тези, които използват Силата за добро, са джедаите, а обърналите се към Тъмната страна са ситите, които използват способностите си в опит да завладеят галактиката.

Епизоди

Междузвездни войни: Епизод I - Невидима заплаха (на английски: Star Wars: Episode I – The Phantom Menace) (1999)
Междузвездни войни: Епизод II - Клонираните атакуват (на английски: Star Wars: Episode II – Attack of the Clones) (2002)
Междузвездни войни: Епизод III - Отмъщението на ситите (на английски: Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith) (2005)
Междузвездни войни: Епизод IV - Нова надежда (на английски: Star Wars: Episode IV – A New Hope) (1977, 1997, 2004)
Междузвездни войни: Епизод V - Империята отвръща на удара (на английски: Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back) (1980, 1997, 2004)
Междузвездни войни: Епизод VI - Завръщането на джедаите (на английски: Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi) (1983, 1997, 2004)
Междузвездни войни: Епизод VII - Силата се пробужда (на английски: Star Wars: Episode VII – The Force Awakens) (2015)
Междузвездни войни: Епизод VIII - Последните джедаи (на английски: Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi) (2017)
Междузвездни войни: Епизод IХ (на английски: Star Wars: Episode IХ) (2019)

Епизодите от 4 до 6 сформират ,,оригиналната трилогия" (ОТ), от 1 до 3 сформират ,,прикуъл трилогията" (ПТ), а епизодите от 7 до 9 представляват финалната ,,сикуъл трилогия" (СТ).

Освен трите основни трилогии, е замислена и ,,антология". В нея ще влизат 3 странични истории от вселената на ,,Междузвездни войни". Първият филм от антологията вече излезе с името ,,Rogue One: История от Междузвездни войни". Сюжетът му се върти около мисията на бунтовниците да откраднат плановете на първата ,,Звезда на смъртта", най-мощното имперско оръжие по онова време.

Във втория филм от антилогията ще се разказва за Хан Соло и ще се казва Междузвездни войни: Историята за Хан Соло (2018)

Третият филм ще излезе през 2020 и не е уточнено за кого ще се разказва. Или за Боба Фет или за Оби-Уан Кеноби.


Оригиналeн декор в пустинята Сахара в Тунис

https://bg.wikipedia.org/


Star Wars - Episode IV - Trailer

Hatshepsut

I, Robot (2004)


Режисьор: Алекс Пройас
Актьори: Уил Смит, Бриджит Мойнахан, Брус Грийнуд, Джеймс Кромуел, Чи Макбрайд, Алън Тъдик

Уил Смит е в ролята на детектив Дел Спуунър в този високотехнологичен трилър, вдъхновен от разкази на Айзък Азимов.

Годината е 2035. Роботите са програмирани да живеят в пълна хармония с хората и вече са неизменна част от ежедневието и домакинството на всеки. Но когато този ред е нарушен, само един човек вижда какво точно ще се случи, и трябва да направи всичко, за да го предотврати.

Брилянтен учен е намерен мъртъв. Разследването се води от детектив Дел Спунър (Уил Смит). С помощта на психолога на роботи д-р Сюзън Калвин (Бриджит Мойнахан), главният заподозрян се очертава като усъвършенстван модел робот. А първият закон на роботиката гласи, че роботите нямат право да вредят на хората... Но докато детектив Спунър все повече се приближава до истината, заплахите за живота му се увеличават ежечасово. Възможно ли е наистина някой да е нарушил законите на роботиката и да планира отнемане на властта на хората на собствената им планета или заговорът е само в главата на един човек?

https://www.btv.bg/movie/movies/az-robotat.html


I, Robot - Official Trailer [HD]

Hatshepsut

Името на розата (1986)


По едноименния роман на Умберто Еко

Режисьор: Жан-Жак Ано

В ролите: Шон Конъри, Ф.Мъри Ейбрахам, Крисчън Слейтър, Хелмут Кюлтингър, Рон Пърлман и др.


Те вярваха в Рая, но търгуваха с Дявола

Четирима сценаристи в международна копродукция превръщат 600-те страници от романа на Умберто Еко във филм със същото внушение, но с други изразни средства - осветление, сценография, музика и актьорска игра... Историческият трилър безспорно оглавява класацията "Топ 50" на филмите от 80-те години на ХХ век.

1327 година. Тайнствена смърт в Бенедиктинския манастир предизвиква страх у монасите от приближаването на Апокалипсиса. Францисканският орден изпраща брат Уилям от Баскервил заедно с неговия послушник Адсон на религиозна конференция в манастира. Още с пристигането им святото място се превръща в мрачна обител на серия от кървави убийства.

Останалите живи монаси прозират в случващото се намесата на Дявола или търсят връзка с Книгата на откровението. Брат Уилям има детективски нюх и решава да проведе собствено разследване с оръжията на "ереса" - факти и причини.

Скоро усилията му стигат до важно разкритие - всяка от жертвите е хвърлила поглед върху страниците на гръцки ръкопис, дълбоко скрит във вътрешността на манастира. Постепенно църковният следовател осъзнава, че убиецът набелязва за свои жертви онези монаси, които знаят за съществуването на книгата.

Но точно преди да разреши загадката и да оповести своето откритие, пристига инквизиторът Бернардо Гуи, който се опитва да дискредитира теорията на брат Уилям с обвинения в сатанизъм и еретизъм. В битка с времето, Уилям и помощникът му Адсон трябва да докажат невинността на обвинените, за да избегнат гнева на Светата инквизиция и страшния съд на жестокия Гуи.

https://bnt.bg/bg/a/imeto-na-rozata-2


The Name of the Rose Official Trailer

Hatshepsut

10 000 пр.н.е. (2008)


Роланд Емерих, режисьор на "Денят на независимостта" и ,,След утрешния ден" ни поднася ново вълнуващо приключение от времето, в което мамутите са разтърсвали земята, а непознати сили са се разпореждали с човешките съдби.Този визуален спектакъл ще ви пренесе в света на героят (Стивън Стрейт), поел на изключително опасно пътешествие, за да спаси отвлечената си любима (Камила Бел) и да последва съдбата си. Изправен срещу саблезъби тигри и праисторически хищници, той прекосява непознати земи, събира армия, която да го следва и открива отдавна изгубена, изключително напреднала цивилизация. Там той започва битка за свободата на любимата си, която ще го превърне в победител в една епоха, когато дори легендите не са били родени

https://zamunda.net/banan?id=630742&hit=1&t=movie

Agree Agree x 1 View List

Лина


,,Изкуствен интелект" (на английски: A.I. Artificial Intelligence) е научно-фантастичен филм от 2001 г., режисиран от Стивън Спилбърг. Сценарият е базиран на разказа на Брайън Олдис ,,Супер-играчките не се развалят цяло лято". Разказва се за Дейвид, андроид с външност на дете, което е програмирано да обича.

Разбработването на проекта започнало със Стенли Кубрик в началото на 70-те години. Кубрик не искал да направи филма, защото не смятал, че компютърните ефекти са достатъчно напреднали за да изобразят Дейвид и не вярвал дете да може да играе достоверно. През 1995, Кубрик дава проекта на Стивън Спилбърг, но филмът не набира скорост до смъртта на Кубрик през 1999. ,,Изкуствен интелект" получава предимно позитивни отзиви от критиците и постига умерен финансов успех. Посветен е на паметта на Кубрик.

Трейлъра в никаква степен не може да представи филма, както и който и да е стопкадър. Мисля че е една от най - въздействащите и специални режисури на Спилбърг, които когато не си губи времето да създава посредствени и смешни военни филмчета твори шедьоври като този.
--------------------------------------------------------------------


И разбира се като "Предай нанатък" (Pay it Forward) от 2000г., който е толкова разтърсващ, толкова дълбок и трагичен, че зрителя няма как да се абстрахира и да погледне на него като на художествена измислица.

Hatshepsut

Тристан и Изолда (2006)


След падането на Рим, военачалниците на Англия са подчинени на силите на ирландския крал Дончад. Един от тези лидери – лорд Марк, търси начин да обедини английските племена и да създаде една силна нация, която да управлява. Най-великият рицар в неговата свита е Тристан, когото Марк е отгледал след ирланско нападение, погубило родителите му и семейството на Марк. Рамо до рамо с Тристан Марк вярва, че може да обедини своя народ и да освободи Англия от ирландското робство. Но Тристан крие ужасна тайна...Смъртоносно ранен и изоставен в битка, той е върнат към живот от Изолда, мистериозната ирландска хубавица, която го спасява и укрива от баща си, крал Дончад. Но страстната им любов е прекъсната, когато Тристан трябва да се върне в Англия, без да знае дали ще види Изолда отново. В опитите си да разедини отново английските племена, крал Дончад предлага дъщеря си като награда на турнира между шампионите на Англия. Тристан спечелва ръката на принцесата за лорд Марк, чиято мечта за обединена Англия най-сетне може би ще се сбъдне. Тристан ужасен открива, че жената, която е спечелил за своя лорд, жената, за която лорд Марк ще се ожени, е неговата любима Изолда. Освен това, Марк е почтен и благороден бъдещ крал, чиято вяра в Тристан го е направила рицаря, който е. Първоначално разделени от воюващите страни, а сега от лоялността към крал и държава, Тристан и Изолда трябва да подтиснат своите чувства в името на мира и бъдещето на Англия. Но колкото повече отричат любовта си, толкова по-силно тя изгаря сърцата им. Независимо от усилията си да останат разделени, Тристан и Изолда са привлечени неумолимо един към друг, рискувайки всичко за един последен миг в прегръдките на любимия човек.

https://filmisub.com/filmi/7025-tristan-and-isolde-tristan-i-izolda-2006.html


Tristan and Isolde (2006) Trailer - YouTube

Sturmmann Батбаянов

Салто Мортале (2015) youtube.com/watch?v=pszhjBmyOFY интересен филм.

Sturmmann Батбаянов

23 May 2021, 13:54:53 #42 Last Edit: 23 May 2021, 13:58:04 by Sturmmann Батбаянов

The Jump / Скокът (2020)
## Резюме : Денят на благодарността през 1970, някъде в Атлантическия океан. Американски патрулиращ кораб засича съветски рибарски. Един литовски моряк скача в ледените води в отчаян опит да избяга от СССР. За негов ужас американците го връщат на сънародниците му, а световните медии са възмутени от постъпката. С помощта на редки архивни кадри, както и драматичен разказ от първа ръка, 86-годишният Симас Кудирка споделя историята си, която се оказва една от най-заплетените ситуации по време на Студената война.


https://zamunda.net/banan?id=635925&hit=1&t=movie


Не е нещо особено, но на мен ми харесват анти-съветски филми. Не бях чувал за този господин до вчера.
Informative Informative x 1 View List