• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

18 June 2021, 02:53:54

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
13075 Posts

Шишман
5263 Posts

Panzerfaust
849 Posts

Лина
726 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 21937
  • Total Topics: 1346
  • Online Today: 71
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 45
Total: 46

Психологически-умствени положения, трикове, номера, влияния, манипулации и т.н.

Started by Шишман, 05 May 2021, 10:49:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

 За какви ни е ядрено оръжие, ако има много по-могъщо: а именно обработването на умовете, облъчването им и насочването им в определена посока.
При огромният информационен поток, който имаме в днешни дни това не е никак трудно.
Реално днешният образован, осведомен човек е много по-глупав от хората през средновековието. То не случайно имаме едно мини възраждане, което не възражда модерното европейското, а българщината, такава, каквато е е била преди 100-даже 150 и 200г. А българщината е била до 1900г. пък и след това буквално останала в средните векове. Днешните българи или поне по-умните и разсъдливите от тях (нас) добре усетиха къде е истината , а именно в връщането на зад, а не в модерното затъпяване, оглупяване и изтрещяване.
Между другото в доста държави са се потрудили добре по тия въпроси. Имат добре развити технологии и методи за влияние над умовете на хората. Имат и ги ползват - не се шегуват.
За това и пускам тая тема. Знам добре че повечето хора няма да я разберат и няма да я харесат, но това си е за тях.
Ще започна с тоя материал, който добре показва някои състояния на човека.
___________
Психолозите ем са били прави ем са грешели. При добра манипулация хората си променят мисленето и то става доста глупаво.
_________________
Irini Zikidis
Този ми статус многократно е докладван и премахван за "реч на омраза". Затова и го поствам упорито всяка година на този ден.
До 70те години на 20 век, психолозите са сигурни, че хората по принцип са рационални и тяхното мислене е логично и правилно в повечето случаи. А в случите, в които хората мислят нелогично и нерационално, това се дължи на 3 емоции - любов, омраза или страх.
Във великата си книга "Мисленето" Нобеловият лауреат Даниъл Канеман разбива на пух и прах тази теория и доказва, че човек мисли предимно импулсивно, инстинктивно, понякога дори примитивно и допуска тежки грешки, които се дължат на деформации в съжденията. Канеман въвежда понятията Система 1 и Система 2.
Система 1 оперира импулсивно, автоматично и бързо, без усилие и без чувство за съзнателен мисловен процес. Система 1 е онази, която се включва, когато трябва да преценим дали светофарът свети зелено, жълто или червено, дали котлонът е нагорещен, да отличим дете от възрастен човек, или да сметнем, че 2+2=4. Система 1 е системата на простите връзки, на еднопистовото, елементарно мислене, на мисленето в черно и бяло.
Система 2 пък е волева дейност, която изисква сериозно усилие и концентрирано внимание, и която наричаме "напрегнато работещ ум". Система 2 е многопистовото мислене, способността предпазливо да наблюдаваш, обмисляш, сравняваш, разглеждаш и анализираш факти и хипотези. Система 2 е способността да обичаш, уважаваш и ползваш статистиката.
Канеман доказва, че повечето хора не използват често система 2, а се осланят предимно на система 1. Само че Система 1 е онази, която допуска тежки деформации и системни грешки, и която се подава лесно на манипулации. Система 1 е лековерна и склонна да мисли по плоскостта ,,Всички рози са цветя. Някои цветя увяхват бързо. Следователно някои рози увяхват бързо".
В книгата са описани стотици експерименти, като аз най-ясно си спомням прочутата задача: ,,Една бухалка и една топка струват 1.10 долара. Бухалката струва с 1 долар повече от топката. Колко струва топката?" Над 80% от хората отговарят ,,Топката струва 10 цента", като този отговор е лесен, привлекателен и грешен.
Най-странното е, че Система 1 е преобладаващо характерна дори за високообразовани, интелигентни и ерудирани хора. Хора, които са успешни бизнесмени, известни творци или просто надарени с дар слово, често са заблудени да си мислят, че са компетентни и разбират от процеси, от които нямат грам понятие. Канеман го нарича "илюзорен ореол", т. е. това, че си много добър в нещо, те подхлъзва да вярваш, че си добър във всичко. Че си компетентен да коментираш едновременно и бизнес, и култура, и миграция, и тероризъм, и кърмене и геополитика.
Освен това Канеман доказва, че най-сигурният начин да накараме хората да вярват в една лъжа е, като я повторим стотици пъти. Оказва се, че когато хората определят нещо като познато, Система 1 автоматично го приема за вярно. Всъщност, оказва се, че истински умните хора са онези, които са по-бдителни, по-активни, по-критични, по-скептични, по-малко готови да се задоволят с привлекателни на повърхността отговори. Хора, които се осланят на факти и са способни да правят връзки между тях.
Ако се чудите защо съм изписала всичко това, ще ви кажа, че става дума за едни събития в Сирия, за една мръсна пропаганда и за едни повторени хиляди пъти медийни лъжи. Ще ви кажа, че Канеман ми помогна да разбера, че полезните идиоти и в ляво и в дясно, и на Изток и на Запад, са неизбежни, просто защото човекът е устроен да мисли инстинктивно и импулсивно със своята Система 1. И че онези, които опитваме да мислим отвъд хоризонта на платената пропаганда и медийна помия, създаващи полезни идиоти, сме наистина обречени.

Шишман

Предполагам някои веднага са се запитали: какво може да направим за да не ни манипулират ?
Има 2-а начина.
Първият е опознавайки  православната вяра. Тогава няма да могат да ви манипулират или поне ще им е доста по-трудно. Защо мислите не искат да въведат "Вероучение" в училищата, а на запад почти са го махнали ? Ами не защото хората ще станат много вярващи то и това ги дразни : но на първо место защото ще е много по-трудно да бъдат манипулирани и управлявани.
 За 2-ят начин какво да ви кажа: доста по-труден е и опасен. Първо няма много информация по въпроса, 2-ро е много лесно човек да се подлъже и да стане сам лъжец, измамник, крадец и т.н. По тоя 2-ят начин човек, трябва да се образова около 5 и повече пъти по-дълго отколкото по православният и накрая пак няма да е научил нещата, както трябва.
Всеки обаче е свободен да избира.

Шишман

Ето някои от насадените у хора вярвания относно различни спортове. Кое защо е насадено и по каква причина е друга тема.
- от вдигането на тежести се ставало нисък и набит. Нищо подобно: доста щангисти са високи и макар сами да не са го искали са пораснали. За мене лично това е и един от най-добрите и полезните за трениране спорт.
- Плуването е много полезен и добър за подрастващите спорт. Нищо подобно: плуването е един от най-вредните спортове. Човек не е създаден да седи в вода.
- Тениса и той бил полезен ! Да ама друг път. Дясната ръка отива на кино.
- карате, айкидо кунг-фу и подобните са най-добрите техники за ръкопашен бой. Поредната лъжа и то голяма. Тия същите имали и духовно развитие и т.н. тъпотии. Да има духовно, ама вредно - стават, като ненормална секта. Най-добрата и пълна техника за ръкопашен бой е САМБОТО, макар и то да има недостатъци.
- Културизма и фитнеса били полезни за здравето ! На практика са вредни, а фитнеса е и безсмислен и яко тъп.
- Много хора вярват че ако имат голяма ръка и ще има свръх удар. Не е верно, даже е обратното. Удара при големите ръце става бавен от тежестта на самата ръка и от тука и слаб.
Поради липсата на обикновено критично мислене и пре-доверяване на медии и разни уж големи личности - хората са стигнали до положение да вярват на големи тъпотии.

Шишман

Майната му на К.К.  ! Тука има доста интересни манипулации. В началото журналиста не спира да се върти и обикаля, целта е да изкарат че К.К. бяга от неудобни въпроси. Тука номера е човек да седи мирен и да не се върти с журналиста. К.К. явно не е глупак и докато е бил сниман, негов човек е снимал журналиста.


Шишман

Още преди да дойда в Италия бях натрупал някои познания по тия въпроси и все се хвалех пред жена ми. Тогава тя ми каза - ами покажи ги наистина в действие тия твои способности ! Така дойдох в Италия и реших да опитам работят ли тия номера. Беше 2007г. и кризата тука вече се чувстваше, не познавах никого, не знаех езика и нямах повече от 800 евро в джоба. И така започнах да прилагам способностите си и от нищо да правя нещо. Научих се да говоря за 3.5-4м. защото без език не става тука, намерих си работа, приятели и така. Доказах и на жена ми че тия неща работят и от нищо може да стане нещо. Тея техники ги ползвам доста хитро и до сега и работят и съм доволен.

Panzergrenadier

Страшни са полуистините - т. е. истини съчетани с лъжи. Тенденциозното и превратно интерпретиране на безспорните факти. "Фактите са свещени, интерпретациите - свободни". Няма как да знаем истините за политика, икономика, защото те се създават в "Дълбоката държава", задкулисието. Там "обикновеният човек" никога не е канен и не знае какво се случва. Иначе, всеки човек реагира на новините - били те положителни или отрицателни според политическите си пристрастия.

Panzergrenadier

 Не е възможно всичко в политическата дейност да е видимо, ,,прозрачно" по простата причина, че в политиката винаги е имало и ще има скрити егоистични мотиви, неизказани помисли и цели, невидими за публиката преговори, съглашения и раздели.

Шишман

Quote from: Panzergrenadier on 25 May 2021, 07:48:39Страшни са полуистините
Тя системата тука е : истини, полуистини и накрая лъжи. Практикуват я всички и медии и политици и конспиратори и т.н.

Шишман

Някои от номерата на хората от 3-ят свят: негри , араби, латино и подобни. Винаги се оплакват от някакъв расизъм. При бой гледат да са поне 2-а- 3-а и да нападнат човека в гръб. Отделно обичат да хвърлят камъни и да удрят с камък в ръката. Обичат и на намушкват с нож, ако не ги е страх. На пръв поглед изглеждат умрели от глад и човек ги подценява, но са опасни и трябва , много да се внимава с такива и да не се подценяват. И падне ли ви бийте без жал.