• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

17 May 2021, 07:31:56

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12802 Posts

Шишман
5000 Posts

Panzerfaust
805 Posts

Лина
716 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 21253
  • Total Topics: 1334
  • Online Today: 73
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 66
Total: 67

Обединение на българското землище

Started by Panzergrenadier, 25 December 2020, 10:33:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Panzergrenadier

Здравейте Българи!

Дали е възможно обединението на българското землище в една Българска държава, каквато е била идеята на българските възрожденци и ако това е възможно - как? Дали това дело ще изисква една нова война на Балканите, или ще е плод на дипломацията в една променена и благоприятна за нас геополитическа ситуация в Европа?

Шишман

Quote from: Panzergrenadier on 25 December 2020, 10:33:50Здравейте Българи!

Дали е възможно обединението на българското землище в една Българска държава, каквато е била идеята на българските възрожденци и ако това е възможно - как? Дали това дело ще изисква една нова война на Балканите, или ще е плод на дипломацията в една променена и благоприятна за нас геополитическа ситуация в Европа?
3а сега  е невъзможно, да не трябва да се мисли по темата. Сега голямата  задача е да оцелеем, като народ. Лошото е има различни представи, какво и какви да бъдем.

Panzergrenadier

Именно затова е важна работата за българите на Балканите в съседни и несъседни държави. Трансграничното сътрудничество между общините. В един момент когато нашите западни съседи влязат в ЕС това ще се задълбочи.

Panzergrenadier

Ясно е, че никоя велика сила няма да ни подкрепи в идеята за прекрояване на границите, но все пак трябва да имаме покровители сред великите сили  /отделни политици/, които да вникват и разбират нашите български проблеми, както и да ни съдействат отвъд чистия си държавнически интерес.

Panzerfaust

Към момента прекрояването на границите в наша полза при днешното положение е невъзможно. Последните прекроявания - Крим и Косово бяха съответно плод на налагане със сила и силна демографска доминация и взрив. Ние нито имаме силата, нито демографската доминация.
България трябва да се насочи към форми на културно сътрудничество и подпомагане на българските общини в Румъния, Сърбия, Гърция, Албания, Косово, Украйна и Молдова. Хубаво е да инвестираме повече икономически в Западните покрайнини, Бесарабия и албанските български анклави. Също така да подпомагаме и български политически проекти в тези територии. Положението със Северна Македония вече е друго. Това е зона, кодето България като държава може и е длъжна да осъществи доминация. Смазването на македонизма в съвременния му вид трябва да ни е първостепенна задача. Културно, икономически и политически трябва да сме много активни. Турция не я споменавам защото практически там вече няма българи-християни, а с помаците в Тракия ще е трудно да се работи.

В момента наистина много по-важно е да си решим проблемите вътре в България, няма как с вътрешни проблеми да се вършат ефективни неща навън.

Шишман

Quote from: Panzergrenadier on 25 December 2020, 10:54:36Ясно е, че никоя велика сила няма да ни подкрепи в идеята за прекрояване на границите, но все пак трябва да имаме покровители сред великите сили  /отделни политици/, които да вникват и разбират нашите български проблеми, както и да ни съдействат отвъд чистия си държавнически интерес.
Така е но няма и да се намери велика, сила, която да ни  подкрепи. Една голяма и силна България им е неудобна.Всички сили първо : трябва да се насочат към запазването и оцеляването ни. Другото , ако стигнем  до него, когато стигнем.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 25 December 2020, 12:20:46Към момента прекрояването на границите в наша полза при днешното положение е невъзможно. Последните прекроявания - Крим и Косово бяха съответно плод на налагане със сила и силна демографска доминация и взрив. Ние нито имаме силата, нито демографската доминация.
България трябва да се насочи към форми на културно сътрудничество и подпомагане на българските общини в Румъния, Сърбия, Гърция, Албания, Косово, Украйна и Молдова.
Да туй - ДА, но 1-во другото, преди глобализацията да ми е помела.