• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

18 June 2021, 01:51:32

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
13075 Posts

Шишман
5263 Posts

Panzerfaust
848 Posts

Лина
726 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 21936
  • Total Topics: 1346
  • Online Today: 71
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 49
Total: 49

Тренировъчни системи

Started by Шишман, 17 October 2019, 10:44:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Многото повторения, имам пред вид от 10-12 и на горе.
Да знам, трудни са , уморителни, тежко е да се правят, но пък се отразяват добре. Тоес ако искате да се чувствате добре и да го постигнете чрез вдигане на тежести: трябва да правите много повторения. На практика, не е толкова трудно и мъчно - свиква се и после на човек, започва да му харесва.
Да се похваля успях да направя класически клек в серия от 15 повторения с 105кг.
Така на практика почти стигнах заплануваното и ще наблегна на друго.

Шишман

Добро упражнение - напади с щанга или тежест, а може и със собствено тегло. Три са основните добри упражнения за крака: класически клек-скот, клякане с щанга над гърдите или на свивката на лактите и напади.Шишман

12 March 2021, 11:43:11 #32 Last Edit: 12 March 2021, 14:37:50 by Hatshepsut Reason: Добавено името на клипа

"Ще ЗОБЯ до живот" Култът към тялото.

FELDMARSCHALL

Ще зобя доживот (пише се слято)... и ще умра на 40. :judge:

Шишман


Шишман

19 March 2021, 18:58:27 #35 Last Edit: 19 March 2021, 19:10:03 by Hatshepsut Reason: Корекция на линка
Частична мъртва тяга


Частична мъртва тяга или така наречената Рак Тяга е едно от най-добрите упражнения. Всеки знае,че клека и мъртвата тяга са А и Б-то на продуктивните тренировки. Но какво да правим, ако ни е писнало,искаме разнообразие или недай си боже имаме травма в кръста. Тук добра алтернатива е частичната тяга.

Да си призная честно, това е и едно от любимите ми движения. Открих го за себе си случайно. Разбира се бях чел за него, но никога не бях го пробвал, докато не получих травма в кръста и не потърсих алтернативи. Тук донякъде вина имат и залите в които тренираме, тъй като трудно се намира зала с условия за добра тяга, да не говорим за частична такава.

Как да правим частична тяга. Най-добрия начин е да имаме на разположение ,,рак стойка" или по наше му силова клетка. Нагласяме железата от ляво и дясно така,че легналия лост напречно на тях да е точно под коленете. Заставаме до лоста хващаме с предпочитания ни хват, заемаме стандартната стойка за тяга и се изправяме, задържаме горе за 2-3 секунди и отпускаме бавно до изходна позиция. Какво да правим ако в залата няма силова клетка. Тук ще трябва да се импровизира, виждал съм правоъгълни дървени трупчета в някои зали, така ако се натрупат 3 или 4 едно върху друго може да достигнем желаната височина.

Предимства. Частичната тяга има няколко основни предимства. Първото и основно е,че кръста е подложен на по-малко натоварване, тъй като го няма изтеглянето от най-долна позиция и преминаването през така наречената ,,мъртва точка". Елиминирайки на практика мъртвата точка, натоварването автоматично се прехвърля от кръста нагоре.

Друго предимство е изключване участието на краката, всички знаем,че при стандартната тяга краката вземат дейно участие. Така, когато правим горната половина на движението, акцента пада изцяло върху гърба.

И не на последно място като предимство може да се вметне и факта,че може да се борави с по-големи тежести, от колкото ако правим ,,нормална" тяга. Това е така, тъй като елиминираме много слаби точки, които са най-вече в долната част на движението.

Това е приятели, който не е опитвал до сега, нека опита. Убеден съм,че могат да се извлекат много позитиви и току виж ви е станало любимо упражнение.

https://trenirai.bg/

Шишман

28 March 2021, 21:37:52 #36 Last Edit: 28 March 2021, 22:10:57 by Hatshepsut
Добра тренировка за крака: бързина и издръжливост.


10 Упражнения за експлозивна сила | Експлозивност за футболисти | 10 Explosive Speed Exercises

Шишман

13 April 2021, 11:20:04 #37 Last Edit: 13 April 2021, 11:22:06 by Шишман
От лятото, започнах да наблягам, много на упражненията за крака. Явно тренировъчната ми система работи и дава добри резултати. Аз имам навика да пробвам дали работи това което правя. И вчера направих проверката. Сега работим на едни складове вечер : пазим едни стачкуващи да не дойдат и спрат работата на складовете . Около 50 човека седим и си говорим и се чудим как да мине времето. Та снощи с един мой добър познат негър се сбутахме на шега. Тоя негър обаче тежи около 150-160 кг. носи обувки 54 номер - огромен е. Огромен или не- остана доста изненадан , като започнах да го бутам, направо го отнесох.Колегите онемяха, не можеха да повярват на очите си. Та от  тренировките ми за крака има полза.
От лятото наблягам доста на т.н. напади с тежести, чудех се дали има полза от тях и снощи разбрах че има. Съветвам ви да ги правите.

Лина

Преди известно време бях на една детска тренировка по айкидо. Там учителя им каза нещо интересно докато децата се правиха, че се удрят, но не го запомних и имам следния въпрос: когато получаваш удар в предната част на торса е опасно ако вдишваш или ако издишваш в същия момент? Според него при съвпадение на тези две събития може дори да умреш от удар, който не е смъртоносен.

Шишман

16 May 2021, 17:57:02 #39 Last Edit: 16 May 2021, 18:06:43 by Шишман
Quote from: Лина on 16 May 2021, 17:01:29Преди известно време бях на една детска тренировка по айкидо. Там учителя им каза нещо интересно докато децата се правиха, че се удрят, но не го запомних и имам следния въпрос: когато получаваш удар в предната част на торса е опасно ако вдишваш или ако издишваш в същия момент? Според него при съвпадение на тези две събития може дори да умреш от удар, който не е смъртоносен.
Като начало - айкидо е една голяма измама, цирк и така. Там няма удари и няма как треньора по айкидо да е запознат с ударните техники. Удари с ръце в карате хич ги няма да и да е и каратист: пак няма как  да знае. Ако някой може да е толкова добър : та да си контролира дишането при удар - той ще може и да отбие удара. При реален бой, бас ловя че няма човек на света, дори и най-добрите боксьори които да си контролират дишането при получаване на удари. Айкидиста е излъгал, което е нормално за айкидо.Айкидо , карате и останалите т.н. бойни изкуства са  вредни за психиката на човека. Доста народ полудя от тия неща.

Шишман

Сега по темата. От години боксувам на едно место даже имах и връщане на зад в тежестите. От около 6м. обаче съм в голям подем. Днес например от 11 повторения на тяга с 145кг. стигнах до 14 с което постигнах целите си. Така и в други упражнения напреднах много. Единствената промяна, която съм направил в тренировките ми е че увеличих упражненията за крака на 6-7. Има един разказ в който начинаещ пита старият треньор- какво да правя за големи ръце, за големи гърди, рамена, гръб, удар  и т.н.?
И отговорът е винаги - крака, крака, пак крака и крака. Просто от тренирането на краката зависи и другото. Та правете крака по много и ще вървите на преде.

Шишман

Новото което добавих към моята лична тренировъчна система са многото упражнения за крака.Добавих и класическо клякане с по над 20 повторения ! Клякам с щанга зад врата, с щанга над гърдите, хекен клек, напади с щанга и още 2 упражнения дето е трудно да ги опиша. Резултата е на лице във всички други упражнения. На практика постигнах всичките си цели, даже и тия които мислех че няма да достигна никога. Неделята на упражнението "обръщане" с щанга: направих цели 20 повторения с 55 кила щанга. Първо правех по 10 , после 12, с големи мъки направих и 15 за 20 даже не мечтаех. Неделята реших да опитам и ги направих. От клякането се подсилва цялата мускулатура и се напредва във всичко.
Така че клякайте и няма да съжалявате.