• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Guest. Please login or sign up.

21 April 2021, 23:16:08

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12668 Posts

Шишман
4836 Posts

Panzerfaust
781 Posts

Лина
705 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
  • Total Members: 128
  • Latest: Fiave
Stats
  • Total Posts: 20873
  • Total Topics: 1329
  • Online Today: 115
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 57
Total: 57

avatar_Hatshepsut

Антибългарски хелзинкски комитет

Started by Hatshepsut, 08 August 2018, 21:30:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Topic keywords [SEO] дегенератиродоотстъпницитолерастия

Hatshepsut

Антибългарски хелзинкски комитет


Кои са БХК? Кои са свързаните с тях организации? Каква е целта на тяхната политика? От къде се финансират? За да разберете истината, следвайте парите.

Лесно е да се разбере кой ги финансира. Те не крият донорите си, понеже знаят, че малцина ще тръгнат да ги разследват и да установят антибългарската и като цяло антихуманната дейност, която осъществяват, не само в България, а и в целия свят. Не е трудно да се види, че финансиращите организации имат сходни цели и разполагат с огромен капитал за осъществяването им. И тук възниква въпросът – защо няма никакви положителни резултати от дейността им? Дали пък резултатите не са точно такива, каквито са искали да бъдат онези, които дават парите?

Българският хелзинкски комитет (БХК) има тесни връзки с Институт ,,Отворено общество" на Джордж Сорос и свързани с него организации. А какво е Отворено общество? Има многобройни национални и интернационални версии на института ,,Отворено общество". Те са изключително гъвкав стратегически инструмент за мощни геополитически влияния в отделните национални държави в Централна и Източна Европа и развиващия се свят. Тук без излишно суетене следва да отметнем завесата на тотални медийни манипулации и да го кажем направо — става дума за разлагащи влияния, разрушаване на традиционната национална културна, образователна и демографска инфраструктура, провеждане на системни и педантични глобализационни ,,активни мероприятия", водещи логично до национален разпад и вкарване на съответните нации в мрежата на неоколониалистите на западните метрополии.

Тук можете да видите настоящите донори на БХК или по-точно казано: организациите, които им плащат за да работят по програмите си: НАСТОЯЩИ ДОНОРИ

БХК също така са получавали сериозни по размер дарения от Американската агенция за международно развитие (USAID) – широко известно на света формирование на американското разузнаване, имащо за цел, под маската на легитимността, да предизвиква културно и политическа дестабилизация в множество държави.Уилям Блум (известен американски счетоводител, държавен служител, журналист и компютърен програмист) каза, че през 1960 и началото на 1970г. USAID са поддържали тесни работни отношения с ЦРУ, и служителите на агенцията често са били пращани в чужбина под прикритието на USAID".Службата за обществена безопасност (OPS) е правителствена агенция на САЩ, създадена през 1957 г. от американския президент Дуайт Айзенхауер да се обучават полицейски сили на съюзниците на САЩ. Тя официално е част от USAID, и e близка до Централното разузнавателно управление (ЦРУ). Екипи за обучение на полицаи са били пращани до Южен Виетнам, Иран, Тайван, Бразилия, Уругвай и Гърция. Били са провеждани курсове на френски, испански и английски език за целта. Според документ на ЦРУ от 1973г., разкрит в бижутерско семейство, са били обучавани годишно около 700 полицейски служители, включително как да боравят с взривни вещества, изтезания и др. Повече ТУК. Интересното е, че шефа на БХК - Красимир Кънев е автор на книга със заглавие "Защита от изтезания", което доказва как се прикриват в тези организации.

Folha de São Paulo, най-големият вестник в Бразилия, обвини USAID, че се намесва във вътрешните политики по начин, чрез който да се възползват десните партии. USAID похарчили 95 000 американски долара през 2005 г. на семинар в бразилския конгрес за насърчаването на разни съмнителни реформи. Според документи на USAID, придобити от Folha по "Закона за свобода на информацията", семинарът е бил планиран така, че да съвпадне с навечерието на преговорите в Конгреса.

През лятото на 2012 г., страните от АЛБА (Венецуела, Куба, Еквадор, Боливия, Никарагуа, Сейнт Винсент и Гренадини, Република Доминика, Антигуа Барбуда) призоваха членовете си да изгонят USAID от техните страни - ALBA Expels USAID from Member Countries

Разбираме и от някои от нашите български медии, че USAID са били гонени от редица държави по света: Русия изгони USAID и Ево Моралес изгони хората на USAID от Боливия

БХК не е защитил правата на нито един етнически българин (с изключение на хора, които действат по поръчка на свързани организации), но за сметка на това, редовно съдят България за дискриминация, нарушени права на малцинствата и индивиди с джендър идентичности. Особено са загрижени и за правата на педофилите, както виждаме от един дебат с Красимир Кънев, учредител и председател на БХК:


Красимир Кънев от БХК защитава педофилите

Ако в практиката им изобщо е имало някаква справедлива кауза, тя е била за прикритие на основната им дейност.

Някои членове от екипа на БХК бяха замесени в така наречената "Харта2013", чрез която се опитаха да прокарат идеалите на своите работодатели – едрия капитал на Запада.

През 2004 г. БХК защитава джихадиста Ахмед Муса Ахмед в Страсбург, чието мото е: ,,Поклон пред тези, които режат глави" – същите думи джихадистът е използвал и през 2007 г. на местна сватба, свидетелстват хора. Съдът в Пазарджик осъжда Ахмед Ахмед същата година на три години лишаване от свобода условно и на 1000 лв. глоба заради проповядване на ,,радикален ислям, на антидемократична идеология и насилствено изменение на установения държавен строй, опетняване знамето на Република България и проповядване на расова, национална и религиозна вражда и омраза". БХК определя действията на Ахмед Ахмед като ,,мирни", а присъдата срещу него като  ,,дискриминационна".

БХК са големи защитници и на братя Юзеирови, които издигаха паметници на турски освободители в България. След неуспешния опит да основат партия "Отоман" в Шумен, братята Али и Юзеир Юзеирови получиха обвинения от прокуратурата за проповядване на омраза на религиозна основа.

БХК също така водят дела в защита на сепаратистите от ОМО Илинден. Съдят България за нарушаване правата на експулсирани лица. Подават жалба пред ВАС срещу Столична община, заради забраната за каруци по пътищата на София и т.н.

Българския народ няма никаква вина за нещо, което не е зависело от него, но въпреки това БХК заедно със знайни и незнайни еврейски активисти и политици в България обвиниха страната ни в депортирането на 11 838 евреи от Вардарска Македония, Беломорска Тракия и Пирот към германските концлагери в Полша. По този начин публично чрез много организации, писатели и др. започнаха да прокарват някакви предразсъдъци и вина в българите, както го правят и в други държави различни про-еврейски организации.

Прочетете една различна версия за тази война и нейните лагери на "смъртта", за да се убедите, че всички разследвали концлагерите с газовите камери казват, че не е възможно да са били обгазявани и убивани толкова много хора, това е чиста за времето си военна и днешна еврейска пропаганда – Един различен поглед върху Холокоста

Ето тук можете да видите един от "експертите" и председател на мозъчния тръст Център за либерални стратегии (ЦЛС), Румен Аврамов, който пробутва публично вината в българите за пращането на някакви евреи към Полша:


portal kultura - Румен Аврамов

Тук също влиза и известната еврейка-ционистка, политика Леа Коен, която няма как да не споменем тъй като е една от най-видните българомразци известна по нашите земи. Ето какво пише тя в сайта на БХК - Леа Коен: Българските историци не предложиха убедителна версия за съдбата на евреите

БХК са престъпна организация, която под мотото ,,да бъдем толерантни", е прекрасен инструмент при унищожението и геноцида на една нация. Но защо никой не ги е спрял досега? Нито едно правителство, нито една служба или прокуратурата?

https://anonybulgaria.wordpress.com/

Hatshepsut

На чия издръжка е (анти) Българския Хелзинкски Комитет?Ето как Маргарита Илиева (БХК) отговаря на въпроса на Ангел Джамбазки (ВМРО) "На чия издръжка е Българския Хелзинкски Комитет?"

генерал Жеков

Така е,организацииите от рода на БХК са много вредни,заради това,което правят.Никоя от тези организации,обаче,не казва,че мангалите сами не уважават човешките права на другите.Доста голям процент от престъпленията им могат да бъдат определени като расистки,като това се обяснява от твърдението,че основна характеристика на нисшите раси е да имат стадно чувство,но само във своята раса,по тази причина интегрирането им е невъзможно,в която и да е държава по света.Всички организации,"защитници" на малцинствата,всъщност са анти-държавни и трябва да бъдат обявени за престъпни,като сътрудничеството към тях да те наказва от закона.Тези организации дават сила на мангалите да извършват убийства и престъпления,като цяло,но да не носят никакво или почти никакво наказание за делата си.Ако случайно,обикновен съдия наложи тежко наказание,то той бива заклеймяван като расист,а държавата бива съдена във всякакви измислени съдилища.Така,в един момент се получава ситуация,в която държавата трябва да даде пари на убиеца,защото е бил осъден несправедливо
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Hatshepsut

 :devil:
Според "Българския" хелзински комитет

Циганите са бъдещето на България

Както искате разбирайте това заглавие. Все ще е вярно. Много ще го прочетат като заплаха. И ако подобно бъдеще ги плаши, тогава ще трябва да си останат уплашени. Циганското население расте, българското намалява. Сега са 10%, ще станат 20%, после може и 30%. Българите ще избягат от България и циганите ще се превърнат в нейно бъдеще. Какво могат да направят българите?

Нищо. Да се крият, заключат или да напуснат страната, което не е никак трудно в днешно време, Европа е отворен свят. Може би наследникът на Саркози дори ще даде политическо убежище на онези българи с доказана древна чиста тангреста кръв.

Това, че циганите са бъдещето на България, може да се разбере и по друг начин. В България има около 10% цигани. Те са млади, енергични и необразовани за разлика от българите, които са все по-стари, все по-неенергични и, както върви, все по-необразовани. Поне тези, които остават в България.

Какъв е логичният извод от това уравнение? Прост. Ако младите цигани се образоват, те могат да изхранват старите българи. Звучи просто, но, както знаят всички образовани и необразовани българи, задачата никак не е проста, защото ние всички, от Саркози, през Бойко Борисов до всеки шофьор на такси, гледаме казуса през максимата, че от всяко дърво свирка не става.

И няма да е никак просто. Защо обаче, ако стават едни чудеса, като това една от нациите с високи образователни стандарти (българската) да загуби базовата си образованост до степен на 1/3 неграмотност, да не стават и други чудеса. Като това циганската общност от необразована да стане образована? Един глупав професор и депутат беше писал преди време, че циганите били генетично различни.

Ако му повярваме, както впрочем много хора скрито му вярват, то може да се окаже, че индийският ген на циганите по-скоро им дава предимство в образоваността и предприемчивостта – двата фактора, които много наблюдатели смятат, че са единственият ни шанс да излезем от блатото.

Нека обаче не се осланяме на гени. Надежда може да открием и другаде. Ако приемем, че циганите са бъдещето на България, тогава ние трябва да инвестираме в това бъдеще. Как инвестира човек в бъдещето си? Главно като се грижиш за хората, които ще ти го осигурят. Като ги образоваш по начин, който ще им помогне да се грижат за бъдещето ти и като им помогнеш да заемат позиции на растеж и влияние.

Това, че циганинът не подлежи на ред и образование, е малограмотен предразсъдък. Проблемът е, че постоянното обезграмотяване на българското население постоянно ще задълбочава този предразсъдък. Това ще рече, че колкото по-неграмотен става българинът, толкова по-неграмотен ще му се струва циганинът. Затова България трябва да действа много бързо, преди усещането на българина за тоталната необразоваемост на циганина да е стигнало критична точка.

Въпросът с образоваността на циганите не бива да се разглежда единствено като тяхно право. Той е също и въпрос за националното благоденствие, икономическото развитие, пенсионната система и демографските трусове. Когато някой изхарчи 1000 лева за каквото и да било циганско нещо, се надига вой. Откъде накъде ще дават повече пари на циганите, отколкото на българите. Това е обаче все едно да се бунтуваш, че някой е дал пари за път към село, в което нямаш роднини.

Инвестицията в образованието на циганите е национална инвестиция. Тя не е месечна дажба. Само ако се гледа като дългосрочна национална инвестиция, тогава ще е възможно тези пари да се харчат интелигентно. Вярно е, че много пари, изхарчени за цигански дела, са като вода, излята в пясъка. Това е така, защото ние ги даваме (а често и вземаме) тези пари, за да се отървем от проблема, а не да го решим. И за да се отчетем – пред Европа, пред съвестта си или пред нещо друго неясно и отвлечено.

Разбира се, с повече безплатни учебници или с по-скъпа дограма за самосегрегиралите се цигански училища няма да променим нищо. Най-много да засилим собствения си гняв, че пак сме хвърлили пари на циганския вятър. Циганите имат нужда от граждански лидери и примери, с които да се гордеят не само в затворената си среда, но и в отворената национална и международна среда.

По-време на последната президентска американска кампания една женица на спирката ми каза по повод на Обама: "Ами то и нас скоро цигани ще ни управляват." Казах си: "Дали това не е прекалено оптимистично твърдение? Дали сме направили достатъчно, за да може синдромът "Обама" да ни се случи и на нас?"

Не, не сме. България има нужда от цигани лейтенанти, полковници и генерали. България има нужда от цигани сестри и лекари. От цигани полицаи и полицейски началници. От цигани учители и директори на училища. От цигани началници на отдели и министри. От цигани футболисти и тенисисти.

За онези, които са увлечени от идеите за равноправие и човешки права, това е естествено поведение. За останалите, по-егоистично настроените, това е въпрос на интерес. Защото така или иначе циганите са бъдещето на България. Въпросът е не как да се примирим с този факт, а как да го използваме.

http://www.bghelsinki.org/bg/novini/bg/single/ciganite-sa-bdesheto-na-blgariya/

Hatshepsut

Ето това е мнението на огромното мнозинство от българите за тази паразитна структура - "български" хелзински комитет... Между другото, моето мнение е същото, с една единствена забележка, те не трябва да бъдат наричани "фашисти", а "либерални хунвейбини", този термин определено е по-точен  :devil:


Лина

Най - вече работещите за БХК са расисти - те мразят бялата раса. Ако биха помогнали на бял човек, то той ще е някой престъпник, който е извършил престъпление срещу друг бял човек.
Това отговаря на тяхната основна цел да предизвикват разлагане на обществото и принизяване на правото за сметка на изметта.

Болнавият им вид не е случаен, така изглежда човек когато е обладан от зли духове
Лина

Във връзка със случващото се в Габрово:

"Междувременно в ситуацията се намеси и председателят на Хелзинкската комисия на САЩ. Според конгресмен Алси Хейстингс българското правителство трябва да направи повече в борбата срещу престъпленията с дискриминационен мотив спрямо ромската общност

Хейстингс изрази безпокойство от растящия брой нападения от тълпи спрямо ромската общност в Европа, в това число скорошния случай в Габрово."Alcee Hastings

Явно образоването на циганите няма да доведе до нищо добро (справка - горната снимка), както е станало със всяка подобна стъпка до този момент. Ако образоването им само ще доведе до това да станат още по-нахални, още по-престъпни, че и гръмогласни - мисля си, че няма нужда да се образоват изобщо.
И сега това е живот в лицемерие, никой не се интересува, че циганите са престъпници, че те са агресори и расисти.
Само Борисов си призна, че от 11 хил. затворници в България 10 хил. са цигани. НО той не искаше да обиди циганите, да каже че са дегенерати, ами видиш ли с това откровение отбелязва, че недоволството на хората не било оправдано, защото циганите били все пак осъждани, понякога. Уникално!


генерал Жеков

Това с образоването е ясно,дори те самите не го искат и не учат.Нищо,че за учебници на българските деца(след 7 клас) се плащат стотици леваве,а на мангалите се дават безплатно и те още същия ден ги продават по борсите.Случая в Габрово е само началото на това,което видяхме в Югославия,но с тази разлика,че тук ще се включат и "защитници на човешките права",за които се знае на чия страна ще дават пари и военно оборудване
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Hatshepsut

Красимир Кънев: Ромите от Войводиново бяха унижени, водим дела срещу България


Жителите на циганската махала в село Войводиново съдят страната ни в Страсбург заради принудителното им изселване. То се случи след нападението над командоса Валентин Димов, който беше пребит навръх Богоявление от братята Асен и Борис Пакетови – също живеещи в махалата. Причината за агресията била забележка за неправилно пресичане.

Част от изселените цигани, чиито домове се оказаха незаконни, вече водят дела срещу България. 55 души са се обърнали за правна помощ към Българския хелзинкски комитет, каза в сутрешния блок на NOVA председателят на организацията Красимир Кънев. Той поясни, че циганите имат претенции не заради разрушаването на къщите им, а заради прогонването им от селото.

,,Беше им отказано да се върнат, което те поискаха няколко пъти. Освен това, са били подлагани на унижение и дискриминирани", каза още Кънев. И подчерта, че семействата били прогонени от домовете си, още преди да е било установено, че те са незаконни.

Делата, водени от циганите, предизвикаха недоволство у жителите на Войводиново. А от местната администрация са категорични, че всичките им действия са били съобразени със закона.

,,Не е вярно, че някой е спирал достъпа им до домовете. И не е имало унизително отношение от страна нито на администрацията, нито на полицията", заяви на свой ред пред NOVA Димитър Тосев, кмет на Войводиново.

https://m.fakti.bg/bulgaria/405496-krasimir-kanev-romite-ot-voivodinovo-baha-unijeni-vodim-dela-sreshtu-balgaria


Това е последния случай, иначе от БХК са се специализирали във воденето на дела срещу България в Страсбург, защитавайки цигани и престъпници.
Според мен българската държава има ресурса да се справи с този антибългарски комитет и е крайно време, но очевидно няма желание  :devil:

Hatshepsut

ВМРО иска от Цацаров да прекрати дейността на БХК
заради недопустима намеса в съдебната система на БългарияБХК по пряк и косвен начин оказва натиск върху българските магистрати и извършва противоконституционна, противозаконна, неморална и открито антибългарска дейност.

Поради тези причини българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО – БНД Ангел Джамбазки и депутатът в 44-ото Народно събрание и член на Националното ръководство на Организацията Александър Сиди пуснаха сигнал до главния прокурор на Република България Сотир Цацаров с искане да бъде прекратена регистрацията на Българския хелзинкски комитет. Това е възможност, залегнала в Закона за юридическите лица с нестопанска цел.

Сиди и Джамбазки обосновават сигнала си с преки нарушения от страна на БХК на чл. 117, ал. 2 от Конституцията на Република България и на чл. 13, ал. 1, т. 3, б. б), от вече цитирания ЗЮЛНЦ.

Припомняме, че именно ВМРО години наред сигнализира компетентните органи за дейността на БХК, която привидно е в защита на човешките права, но реално с действията си нееднократно е поставяла в риск български граждани, както и доброто име на България пред международните институции. Едно от последните ѝ подобни действия е заведеният иск в съда в Страсбург срещу страната ни в защита на изселените, след нанесен побой над български военнослужещ, от незаконното гето във Войводиново цигани.

Най-скандалната ѝ дейност обаче е свързана не със защита на правата на онеправданите, а с организирането на семинари за съдии, прокурори и следователи, част от които след това решават съдбите на доказани престъпници като Полфрийман. Нека припомним също така, че именно БХК номинира същия този осъден убиец за човек на годината, помогна за неговата юридическа защита и по заявление на НПО-то съставът, председателстван от Калин Калпакчиев, пренебрегна решение на колегите си от СГС, и разпореди да бъде пуснат на свобода, напълно игнорирайки становището на прокуратурата, на психолозите и представителите на затвора. В същото време самият съдия Калпакчиев е получил награда в същата категория, като освободеният от него австралиец, от същата тази неправителствена организация – БХК.

Това е недопустимо и е подигравка с българското законодателство, с добрите нрави, морала и държавността в България!

Ето и част от мотивите, залегнали в сигнала на Джамбазки и Сиди:

Сдружението периодично организира безплатни семинари, с които обучава съдии, прокурори и следователи. От друга страна БХК осигурява процесуалната защита на определени лица по дела, председателствани от същите тези магистрати, на които е провеждала обучения. Именно такъв е и случаят с Джок Полфрийман, на когото Сдружението оказва подкрепа, изразяваща се в правни и фактически действия. С тези свои постъпки Сдружение ,,Български хелзинкски комитет" по заобиколен начин нарушава принципа на безпристрастност на част от магистратите. Чрез провежданите семинари се опитва да наложи натиск и влияние при решаването на дела, от които решения има пряк интерес. Пример за дело, от което сдружението има личен интерес, е в.н.ч.д. № 921/2019 г. на САС, известно като ,,делото за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман". По него бе постановено едно определение, което изцяло се различава от мотивите на първоинстанционния съд и утвърдената съдебна практика. Освен това субективната преценка на състава от САС се преобърна на 180 градуса в сравнение с постановеното от страна на колегите им от СГС. Въпросното Определение остави едно съмнение у цялото общество относно справедливостта му и най-вече относно безпристрастността на тричленния състав на САС с председател Калин Калпакчиев.

През 2013 г. Сдружение ,,Български хелзинкски комитет" награждава съдия Калпакчиев като подгласник в класацията за човек на годината. Същата тази награда, за която през 2015 г. е номинирано и лицето Джок Полфрийман. Нещо повече, съдия Калпакчиев получава през 2016 г. и две награди за участие в конкурс, организиран от неправителствената организация. Последователност от събития, които съмнително се преплитат.

И още, в своето решение съдебният състав взима под внимание изразената положителна характеристика относно поправянето на Полфрийман, внесена от  председателя на БХК Красимир Кънев. Същевременно обаче отказва да вземе предвид докладите на служителите и психолозите, работещи със затворника в съда и твърдящи, че лицето все още не се е поправило. Що се отнася до докладчика по в.н.ч.д. № 921/2019 г. съдия Весислава Иванова - същата е сред авторите на годишния доклад на БХК за 2016 г. Изготвянето на въпросния доклад е финансирано от международен проект и като автор, лицето получава хонорар.

http://www.vmro.bg/вмро-иска-от-цацаров-да-прекрати-дейността-на-бхк-заради-недопустима-намеса-в-съдебната-система-на-българия/