Български Националистически Форум

България и Българите => Български националисти => Topic started by: Шишман on 19 October 2019, 12:19:40

Title: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 19 October 2019, 12:19:40
Това което се нарича в днешни дни "БЪЛГАРЩИНА"  е доста замърсено с всякакви либерални, окултни, комунистически и какви ли не глупости, разбирания и схващания.
За това трябва да бъде изяснена, изчистена, пометена и построена на здрави основи, така както трябва да е. Поради различни причини работата по българщината някога не е завършена. Нищо ще се напънем и ще я завършим сега.
Ще карам лека-полека, понеже някои неща са трудни за възприемане , разбиране, осмисляне и преглъщане от съвременните хора, дори и от тези смятащи се за - националисти и родолюбци.
___________________________________________
Започвам с филма
ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО

Казват че бил българският филм на всички времена. Не съм съгласен, филма на всички времена според мене още не е сниман. Колкото до "Време разделно" , мога да кажа че е добър но и опасен филм. Освен че показват съпротивата срещу ислямизирането, там се прокарват и куп либерални идеи. Например някакъв юрук :даваше земя на българите да се заселят на нея понеже бягали от гоненията на други лоши турци, все едно не всички турци са лоши и видите ли, много от тях са били даже добряци и са  помагали на българите. По-натам ще прокарат и тезата че са работили ангария на българите, само чакайте. Сещате ли се за шаблона за съвместното приятелско съжителство ? Най-лош е краят на филма : когато свещеника либерално казва - какво толкова то нали Бог е един , няма значение как ще Му се покланяме. Да , ама НЕ, вижда се какво представляват днес помаците, вижда се и че Бога на който се покланят е съвсем различен и е доста зловещ, на практика те не са вече българи и се турчеят здравата, въпреки че говорят на български. Така че филма е пълен с либерални комунистически капани и е добре да се гледа внимателно.

За мене показателна е тази снимка: където злодеят Кара Ибрахим бе посечен от собственият си брат в борбата за опазване на вярата и народността. И по онова време и сега, който си даде вярата си дава и народността и обратното. Всички тези родолюбци с нео-либерални разбирания са родолюбци само в загнилите си умове и фантазии, иначе са си модерни ново-помаци, които вместо ислям са си сменили вярата  с модерните либерално-сатанински разбирания.

А българският филм на всички времена, като го направят, ако го направят някога : ще е крайно анти-либерален и ще защитава българщината и вярата фанатично, както е било през вековете, а не като във "Време разделно" да го удрят през просото и да прокарват модерни сатанински и либерални разбирания.
(https://i.postimg.cc/ZqssjV0q/00.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 26 October 2019, 11:52:46
Относно т.н. самодиви.
Добре е да се знае че някога, а и сега на някои места: това е обидно название за леки жени , за жени, които пият или имат ненормално поведение. Самодивите не са били смятани за нещо добро и са ги свързвали със злото. Помня бабата на жена ми която често ползваше думата самодива с отрицателен смисъл за жени, които не са на ред.
Това че в днешно време влагат в самодивите някакъв смисъл на загадъчност и добро не значи че е наистина така.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 01 November 2019, 13:00:34
ГОРДЕЙТЕ СЕ ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ.
 Пишман патриоти,  родолюбци и особено медиите не спират да ни натрапват че трябвало да се годрдеем, че сме българи да се гордеем с българското и подобни. Това е по западен американски образец , с една дума ни натрапват чужда култура и духовност.
Жестоката истина е че: започнете ли да се гордеете, дори с това че сте българи, с българското и т.н. - спирате на момента да сте българи. Гордостта при нас българите винаги е била смятана за нещо зло и ненормално. Така че замислете се добре дали да се гордеете, като американците и европейците или ще останете българи. А медиите нека си говорят, каквото искат, там отдавна не работят нормални хора.
Тези мъже на снимката не са били горди с нищо, особено силно вярващият войвода Панайот Хитов, те са били обаче българи и то големи.
(https://i.postimg.cc/Qt7D7dkd/haiduty.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Лина on 03 November 2019, 13:40:24
Quote from: Шишман on 01 November 2019, 13:00:34Жестоката истина е че: започнете ли да се гордеете, дори с това че сте българи, с българското и т.н. - спирате на момента да сте българи. Гордостта при нас българите винаги е била смятана за нещо зло и ненормално.
(https://i.postimg.cc/Qt7D7dkd/haiduty.jpg) (https://postimages.org/)

Пак се отдаваш с лекота на шизофреничните си страсти добре познати от всички форуми къде си писал досега или бъркаш гордостта със високомерието.

Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 03 November 2019, 17:51:45
Гордостта е нещо добро ли ?
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 03 November 2019, 22:48:14
ОТНОСНО БЪЛГАРЩИНАТА.
 Ще се опитам да очертая формата, рамката и границите и, такива каквито са били някога и към каквито трябва да се стреми всеки родолюбец.
В българщината не се приемат за нещо добро:
- гордостта, гордеенето с каквото и да е. Това че някой се гордеел с нещо е наложено след освобождението от разни масони и поклоници на запада.
- не се гледа с добро око на жени завиращи се в мъжките работи. Левски например не е приемал жени в комитетите си, не ги е заклевал и така. Сами се сетете може ли да има жени хайдутки още повече войводки, бунтовнички и така нататък новомодернизми.
- самодивите така прехвалени в днешни дни са се смятали за зло. Самодива е било, а и сега някъде още е обидно название за лека жена, за нескопосана, пияница интригантка  и т.н.
- не се е гледало с добро око и на чуждите обичаи, ритуали, моди и т.н.
За сега стига толкова. По-нататък ще продължим.

Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Лина on 06 November 2019, 10:51:41
Това навярно не е така, но ако е, то тогава не е било чудно, че такива хора са били роби почти 500 години, са ги ........... и .......
Първо, ти си никой да обобщаваш дали българите са горди хора или не. Нито дали им е присъщо това, можеш само да споделиш, че на теб това не ти харесва.
 Второ, вижданията ти са били винаги НЕНОРМАЛНИ, поради което не виждам да имаш много последователи на собствените си теории. Най - подир това си лабилен и слабохарактерен и мястото ти е най - вече сред разни религиозни общности, където  да се поддържате като в "Анонимния клуб на алкохолиците", например.
Левски какво и как е мислил и дали е бил женомразец ще съм сигурна, ако някой друг освен теб потвърди това.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 06 November 2019, 14:32:12
Quote from: Лина on 06 November 2019, 10:51:41Това навярно не е така, но ако е, то тогава не е било чудно, че такива хора са били роби почти 500 години, са ги ........... и .......
Защо сме били 500г. под робство е дълга тема. А сме се запазили и освободили, точно защото е било така, както съм го написал
Quote from: Лина on 06 November 2019, 10:51:41Първо, ти си никой да обобщаваш дали българите са горди хора или не. Нито дали им е присъщо това, можеш само да споделиш, че на теб това не ти харесва.

Да аз съм никой, но съм чел доста за онези времена, говорил съм и с доста стари хора и съм проучил доста подробно нещата.Така че мога да говоря по тези въпроси.


Quote from: Лина on 06 November 2019, 10:51:41Второ, вижданията ти са били винаги НЕНОРМАЛНИ, поради което не виждам да имаш много последователи на собствените си теории. Най - подир това си лабилен и слабохарактерен и мястото ти е най - вече сред разни религиозни общности, където  да се поддържате като в "Анонимния клуб на алкохолиците", например.
Ти не ме познаваш и не знаеш, какъв съм и какъв не съм. Това за религиозните общности не го разбрах, но няма значение. Интересното е че според тебе да се гордее човек и да е горд е нещо нормално. Да ма не е така. Един съвет не говори за хора, които не познаваш.
 
Quote from: Лина on 06 November 2019, 10:51:41Левски какво и как е мислил и дали е бил женомразец ще съм сигурна, ако някой друг освен теб потвърди това.
Левски не е бил женомразец, това не съм го казвал. Левски просто не е приемал жени в своите комитети. А как е мислил Левски се разбира, като се чете по въпроса. Със слушане и гледане на телевизия не става. Има си книги четете и така.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Лина on 06 November 2019, 22:14:17
Как да не те познавам, само не знам какъв цвят са ти очите и косите, но това не е нужно. Познавам те много добре.
Да, човек трябва да се гордее както със себе си, така и с тези които обича.
Хората дето нямат самоуважение са роби и всеки злоупотребява с тях както му е удобно.
Ако трябва да вярвам на теб, а не на себе си българите са симпатични хорица в шарени носии дето, които иска ги тъпче както намери за добре.
Дразниш се, че направили филм за жена войвода, сякаш е много важно твоето сбъркано мнение!
Липсва им достатъчно самоуважение на българите днес, не са като българите в началото на миналия век, защото такива като теб, а ти за мен не си никакъв българин постоянно им внушават, че са някаква симпатична мърша в потури станала световно известна със своята гостоприемност и толерантност. 
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 07 November 2019, 09:34:38
Quote from: Лина on 06 November 2019, 22:14:17Как да не те познавам, само не знам какъв цвят са ти очите и косите, но това не е нужно. Познавам те много добре.
Не мисля че имаш въобще, някаква представа кой съм и какво съм аз. А и темата не е за мене и аз не съм важен. Така че няма да говоря за мене, да се изтъквам и изпадам в гордост.
Quote from: Лина on 06 November 2019, 22:14:17Да, човек трябва да се гордее както със себе си, така и с тези които обича.
Хората дето нямат самоуважение са роби и всеки злоупотребява с тях както му е удобно.
 
Днешните българи сравнение с някогашните са свръх горди имат и самоуважение в пъти повече от някогашните. И какво ? Виждаме резултатите от тази гордост и самоуважение: и резултатите са трагедия и демографска криза.
Всъщност тези неща, явно не са ти съвсем ясни: хората с гордост и самоуважение са роби на страстите и греховете произтичащи от тези неща.
п.п. ще те помоля да не говорим за мене, аз съм нищо и никой и не съм важен.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 08 November 2019, 21:37:31
Мисля че това е добро пояснение, какви трябва да сме българите. Тука става дума за шопите, но и повечето българи са така. Аз самият съм наполовина шоп и имах щастието да опозная шопите и шопското от дете. Освен инатливи, сме и доста сговорни и имаме силно развито чувство за уважение.
_________________________________________________________
"...ШОПИТЕ СА ПРОЧУТИ С ИНАТА СИ.ЕДНО ОТ НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ТОВА Е ОТКАЗЪТ ИМ ДА НАУЧАТ ТУРСКИ.ЗАТОВА СОФИЙСКИТЕ КАДИИ СЕ ПРИНУЖДАВАТ ДА УЧАТ БЪЛГАРСКИ,ЗА ДА СЕ РАЗБИРАТ С МЕСТНАТА РАЯ.ДОРИ ЧЕТВЪРТ ВЕК СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО ШОПЪТ СИ ОСТАВА НЕПРОМЕНЕН И В ОБЛЕКЛО,И В НАВИЦИ,И В НАЧИНА НА ОБРАБОТВАНЕ НА ЗЕМЯТА..ВЪВ ВСИЧКО ПОЧТИ...ТЕ НЕ ВЪЗПРИЕМАТ ЧУЖДОТО И ИМАТ СВОЙ СОБСТВЕН ЖИВОТ,ТРАДИЦИИ,СВОИ ДУМИ,КОИТО НЕ МОГАТ ДА СЕ ЧУЯТ НИКЪДЕ ДРУГАДЕ В БЪЛГАРИЯ...."
Из "Софийските потайности"
(https://i.postimg.cc/MHsYL5qh/00000000000000000000000.jpg) (https://postimg.cc/XBCFGwZ8)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Лина on 12 November 2019, 19:01:16
Аз ти написах, че си никой да обобщаващ така категорично, че българите не били горди хора на което отговаряш, че не те знам кой си. А пък аз знам кой си, защото виждам какво пишеш и мога да си съставя мнение за теб персонално, нали ...нещо което ти няма как да твърдиш, че имаш впечатление от всеки българин, все едно всеки познаваш и от всеки си чел нещо във фацебоок. Тъй де, проявяваш високомерие като се лъскаше толкова и не за първи път като изпаднеш в амок се оказва, че видиш ли подозираш засилен интерес от моя страна към личната си особа. Не, пиле, не е така! В действителност нито си желан събеседник за мен тук, нито си интересен, това не може да не ти е станало ясно.
За мое огромно съжаление няма друг човек, който да облагороди форума наистина, ти си много активен, но с още по-голям процент на непродуктивност.
Много тровиш, а насреща няма нищо интересно. Едно и също, отделно това едно и също е сколасано според възможностите ти, сиреч....... :lol:

--------
"Доброто пояснение" къде си го поместил по-горе отговаря напълно на факта, че пишеш само тъпотии и обичайно въпросните тъпотии не са в час с темата ти. Честно казано никак не се е очаквало от българите да учат турски език. Турците както е известно са горди хора и не са искали да се сливат с българите, освен ако не са склонни да си сменят вярата. Изключение правят гагаузите, но то е друго нещо.
Иначе написаното за шопите показва, че са доста горделиви гора.
И това също е абсолютно в твой стил, доказателствата към тезите ти често  са в пълен контрапункт с тях или пък опроверженията ти срещу друга идея абсолютно може да я защитават. Има нещо сбъркано в тебе.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 12 November 2019, 20:13:11
Quote from: Лина on 12 November 2019, 19:01:16Турците както е известно са горди хора и не са искали да се сливат с българите, освен ако не са склонни да си сменят вярата.
Определено бъркаш нещата, относно турците. Препоръчвам ти да прочетеш книгата на Вера Мутафчиева " Смутни времена" , която я има в библиотеката на форума. Предполагам, че няма да го направиш, но няма значение.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 30 November 2019, 13:52:36
Отстъплението от българщината, родното и нашето започва някъде в средата на 19 век. След освобождението се засилва, при комунизма още-повече, след 1989г. така се засили това отстъпление: че  изглеждаше  със всичко българско е свършено и няма връщане на зад. И Изведнъж - изненада: някъде около 2010г. започна небивало възраждане на всичко българско, отстъплението спря и даже българщината мина в настъпление. Нещо на което според мене сме способни само ние българите. И от свои наблюдения и проучвания мога да кажа че този път нещата са доста сериозни. Да видим до къде ще се стигне.
Обикновено на края има разплакани майки на душмани !
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Лина on 01 December 2019, 19:12:41
Отново, без изненада пишеш пълни глупости. Какво отсъпление от българското е имало след Освобождението от обикновените хора, напротив много хубави неща са започнали да се случват тогава - имаме своята възрожденска култура, такава каквато другите балкански народи нямат и никога няма да имат. Населението е живяло осовно в селата и е следвало своя бит и култура на живот.
През комунизма дори, като изключим отношението на  църквата, никой не е забранявал българския бит. Е, хората са се модернизирали и не са носили носии, но колкото и шокиращо да е за теб това е всеобщ процес, от който са избягали само мюсюлманите и някои полинезииски племена, които се надявам да посетиш някога  :dance: 
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 01 December 2019, 20:39:37
Лина не се сърди, но темата просто не е за тебе. Не вярвам и въобще да те интересува.
То отстъплението не започва от обикновените хора, започнал го е ново-появилият е елит.
Населението също е било повлияно от европейската мода, даже и тези по селата. Зарязват доста по-удобните потури за да ги менят с панталони от същият плат, но с  европейска кройка. През комунизма имаше жестока подмяна на българщината. Тогава към нея прибавиха: нестинари, кукери и мартеници, каквото преди това е нямало. Прибавиха и доста глупави езически вярвания и елементи, каквито почти е нямало до 1944г.За съжаление темата не те интересува и не е а теб.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 07 December 2019, 18:25:07

Изясняването на всичко свързано с българщината е от изключително значение. В момента с помощта на някои външни сила " българщината" е пълна каша, даже направо лудница. Каша съставена от всякакви ненормалщини, тъпотии , лъжи и глупости. За тази каша са характерни следните неща: окултизъм, модерно езичество, холивудски и филмови шаблони, сектантски или сатанински учения, като това на Дънов, разни видове идеологически влияния - леви и десни, и за капак древна история състояща се от невероятни и противоречащи си една на друга глупости, тъпотии и измислици. Постоянно се измислят нови теории за произходът ни, като старите даже не се отхвърлят. Сега хем сме траки, хем иранско племе и в същото време арийци , каквото и да значи това последното. Обаче като сме траки и не идваме от никъде, как така т.н. Велика България се е намирала в земите на днешна Русия, а не на Балканите ? Има и други противоречия: как сме траки и в същото време в република Татаристан живеят българи ? Целта на всички тези измислици е да създават противоречия и да объркват хората и така да не можем никога да се организираме и дадем отпор на злото, което иска да ни унищожи. И тези противоречия са само върхът на айсберга, има други заложени доста по-отдавна и те са т.н. национални герои - народни юнаци. В тази област нещата са страшни, направо плашещи. Откровени анти-българи биват смятани за велики и обявявани за нещо, което не са. В крайна сметка, ако не се заемем да изясним нещата и да ги очистим: то никога няма да можем да се организираме и дадем отпор.

Напоследък обаче се забелязва едно доста изненадващо отрезвяване в средите на родолюбците, дано да продължи и за напреде.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 12 December 2019, 09:55:20
ОПРЕДЕЛЯЩА Е КУЛТУРАТА, а не само кръвта на един народ.

Един народ се състои от еднаква култура и кръв, но културата е която прави народа - народ.

______________________________________

Интересен пример за това са еничарите.

Интересното при еничарите е че: именно те се явяват най-върли защитници, пазители и бранители на старите турско-ислямски обичаи и подобни. Така стават и най-големите мъчители на християнското население в империята.

Може да се каже че с делата си опровергават всякакви теории, за кръвта, и силата на кръвта и подобни.

Доста от тях са били с българки произход и са мъчели сънародниците си българи и кръвта не им е говорила- ужасно нали . Вземани са за еничари между 14-е и 18-е годишна възраст, тоест добре са помнели от коя народност са. Но след една хубава обработка на ценностната система и психиката: са ставали, това което са били. Кърджалиите и те са добър пример, тях даже не са ги обработвали психически. Така че важна е не само кръвта, но и културата. Кръвта не може да се вземе, но културата почти ни я подмениха и взеха.
_______________________________________________
Ето защо дълг на всеки българин е да пази българската култура и обичаи, независимо дали му се струват отживелица, архаизъм и т.н.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 12 December 2019, 10:13:17
ДОБРОТО, ТОЧНОТО, ПРАВИЛНОТО ЗНАМЕ.
Знаме за пример !
Забележете: лъва е с корона, надписите са правилни, и особено оръжието как е поставено и сочи на долу, а не на горе, както често го поставят в наши дни. Оръжие сочещо на горе е анти-българско, въпреки че в много от музеите ни е поставено точно така.
(https://i.postimg.cc/Jzh2K69z/0000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 21 December 2019, 21:12:27
БЪРКАТ ЗА КРАЯТ.
 Краят на България не е когато: скочат цените, няма заплати, пенсиите са ниски или друго нещо материално. Краят е когато си: изгубим културата, обичаите , нравите, обичайните отношения по между ни, обичайните ни облекла, когато навлязат купища чуждици без смисъл.  Когато "българщината " бъде подменена с нео-либералиъм, модернизъм, феминизъм и подобни.  Също когато и заменим ярата с модерни и удобни глупости. Та тогава е краят. Краят на един народ: не е нещо материално, това е културно понятие.
Та ето в коя посока, трябва да се работи, не в материалната, а  духовната.
Когато чистата идея за хайдутите - народни закрилници е омърси с глупости и т.н. - тогава вече е страшно
(https://i.postimg.cc/cL7r5cH0/579687-358088357655165-655439501-n.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 24 December 2019, 17:46:23
" РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО"
Това се празнува утре, а не "коледа", както ви казват от телевизиите. Утре се отбелязва раждането, като човек на Христос, а не брата и сестрата : Коледо и Коледа- които са древни езически божества - бясове. Медиите може да си лъжат, каквото искат, но вие не сте длъжни да им вярвате. Празнувайте "Рождество Христово", а не някаква бясовска "Коледа". Поздравявайте се за Рождество, а не а някакви глупости.
Великият Цар Борис ни покръства, не ни поколедява.
(https://i.postimg.cc/Cxkt4nft/Boris-I-de-Bulgaria.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 24 December 2019, 22:27:10
ТАКА СЕ ПОЧИТАТ НАРОДНИТЕ НИ ЮНАЦИ .
 Облечени в народни носии, а не в дънки, анцузи и т.н.
(https://i.postimg.cc/sxRjyhCF/00000000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 23 January 2020, 10:25:30
НЯМА КАК ДА СТАНЕ БЕЗ ОБИЧАЙНИТЕ НЕЩА.
Поведението на много наричаюи се  български патриоти е доста странно и каквото и да говорят това не са патриоти, не и български, а нямат нищо общо с българското.
Те не харесват народните ни носии, четническите униформи, хайдутите и четниците ни, народните ни песни, танци музика, истинската ни история и даже и не са работливи, както обикновените българи.
Освен това по характер са досадни, натрапващи някакви свои си глупости, жадни са за власт и са злобни и безпощадни - неща които не са характерни за характера на нормалните българи.
Така че стойте далеко от такива водачи и родолюбци.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 23 January 2020, 18:11:45
ТОЧКА НА СЪСРЕДОТОЧАВАНЕ.
Върху какво трябва да се съсредоточи един български РОДОЛЮБЕЦ ?
Всички виждаме че доста хора , които уж обичат България и искат да я спасяват и т.н.са съсредоточени главно върху: антикомунизма, антиглобализма, евреите и техният заговор, политиката, пак политиката и други различни неща. Такъв ли трябва да е и родолюбеца ?
РОДОЛЮБЕЦА трябва да е устремен не към омразата и познанието за другите, а към любовта и познанието за своите, към родината и народността   и всичко свързано с тях. И тука отново се усеща липсата на християнският морал и дух  на спасителите на народа, революционерите, бунтовници и зовящи за протести, така не трябва да бъде при родолюбците. В Православието основната борба е между Бога и опонента му Дявола. Но православните не наблягат на подробности относно това  колко: лош коварен,подъл е дявола и методите му на действие. Те наблягат на любовта и познанието на Бога. Именно така противостоят на Сатаната. Защо не влизат в подробности относно Дявола и методите му ?
Защото запознаят ли се с тези неща: похватите му и измамите му, сами ще паднат в изкушение и ще започнат да правят като него - зло. Човек не трябва да опознава злото, а доброто и именно това го прави силен. Ето защо българското родолюбие  трябва да е винаги свързано с православният морал. РОДОЛЮБЕЦА трябва да знае за: възраждането, българските носии, обичаи и въобще за българските неща много повече от колкото за комунизма или глобализма или пък за нацизма и евреите.
Лично аз също бях на грешният път, но поне го осъзнавам. Ужасавам се като се сетя че само преди няколко години разбрах че има типично български нож ползван на времето от овчарите. Става дума за " Каракулака" .Що за българин съм въобще, да не знам подобно нещо. За сметка на това за комунистите, глобалистите и световните конспиратори знаех прекалено много. Но не тези познания ме правят българин, а познанията за българското. И на това смятам да наблегна занапреде.
 Ето как липсата на православие в : спасителите на народа, революционерите, бунтовници и зовящи за протести  се отразява и осакатява нещата като цяло.
(https://i.postimg.cc/8kHzZsrZ/image.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 02 February 2020, 13:09:30
ЕДНО ОТ ТЪПИТЕ НИ СУЕВЕРИЯ.
След падането на България под турско и поробването на църквата ни от гърците: у нашият народ започват да се появяват глупави езически и даже откровено сатанински обичаи, поверия, практики , суеверия и подобни бабини дивитини и тъпанарщини. Тия простотии сега ни ги пробутват за древни български обичаи, представете си и тъпанарите го вярват.
Дори наистина, някаква жена така да е измамила някога турците, и да си е запазила детето, ние измама ли ще честваме и отбелязваме и то някаква доста проста измама. Стига бе , не може да сме паднали толкова ниско духовно. С глупави женски и бабешки измами ли ще громим поробителите ?
Този т.н. Петльовден някога вероятно са го правили в няколко села, в някоя чат на България. При липсата на централна власт, организираност, медии и поща на дали са могли тогава да го разпространят из цялото българско землище - страна. Разпространяват го едни хора наричани масоно-сатанисти след освобождението и особено след 1944г.
Понеже е била яка тъпотия други - зевзеци за да подиграят пък Фердинант - на този ден: се облекли в женски дрехи, качили се на един или няколко файтона и отишли до Горна баня и народа решил да обяви деня за ден на опаките.
Ако този "петльов" е бил толкова важен и стар обичай, народа ни нямаше да го превърне в ден на нека ги наречем различните. То ако беше нещо добро, нямаше от яките анти български телевизии да ви казват какво и що било на тоя ден.Медиите и сатанистите пак ви пробутаха тъпотия за  автентичен български празник. Колете са петли и се мажете с кръв, иначе сте предатели.
__________________
"......Жертвената птица се заколва на прага, като стремежът е кръвта и да изпръска наоколо. С кръвта на закланата птица по челата на момчетата се прави кръстен знак, за да бъдат живи и здрави. Главата на птицата се оставя на портата, а перата се запазват и използват при болести на децата. Закланият петел се сготвя , от него се раздава на съседи за здравето на момчетата - продължители на рода. Къща без петел не бива - ще запустее. Той я прави недосегаема за зли духове със събуждането си рано сутрин, когато ги прогонва и съобщава на стопаните, че могат да излизат. "
____________________
Народе до кога ще се оставяте да ви правят на откачени и даже сами ще се правите на такива ?
п.п. аз моите деца няма да ги мажа с петльова или кокоша кръв, нито пък вратата на дома ми. вие - както си знаете.
А на бас че Левски не е отбелязал Петльов ден и даже не е знаел че го има. Или може би в свое писмо пише какво трябва да прави на този ден ха-ха-ха !!!
(https://i.postimg.cc/6Q08PcZN/00000000000000000000000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)free pic upload (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 03 February 2020, 10:02:40
БЪЛГАРЩИНА С ПРИКАЗКИТЕ НА Шехередзада.
Помните ли някога имаше "приказките на Шехередада" ?
Една от тези приказки подозрително напомня на историята на: големият древен, свят, духовен и т.н. глупости от телевизора - "Петльовден". Там така в една от приказките за да объркат лошите нарисуваха кръстове по вратите на къщите, само не помня какъв цвят бяха. Тази Шехередада как не я е срам да открадне сюжета на петльовият ни ден и да си направи приказка ?Мръсна крадла крадлива, може да ги осъдим арабите за авторството а ? Истината обаче е доста по-гадна, не Шехередзада е крала от нас, а ни мамят с тази глупост за петльов ден все едно е българска и древна. Ако е толкова древна, как така баба ми и дядо ми не наеха нищо за петльовден, не бяха и чували даже. Как само ви преметнаха от телевизията и как само им повярвахте. Късате главата на петел или кокошка и опръсквате всичко наоколо с кръв ! Не знам колко от вас я направиха тази ненормалщина и гнусотия ? Николко нали,Защото нещо в тоя уж древен обичай не ви хареса. Правилно не ви е харесало, това са ненормални сатанински похвати, това не е българщина. Съвременни измислици,  между приказките на Шехередада и вуду практики. Отново за пореден път медиите и глупаци повтарящи папагалски след щях омаскариха българщината и я превърнаха в някаква тъпа салата от какви ли не сатанински и окултни практики . Това ли ще е българщината: глупост лед глупост, тъпотия върху тъпотия, ненормалщина до ненормалщина ? Спрете се бе !
Тези двамата дали са късали кокоши глави да се пръскат с кръв все едно са шантави а ?
(https://i.postimg.cc/B6ty3fhf/13891939-159308324497616-8755153376735394486-n.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 03 February 2020, 17:48:30
Това трябва да стане обичай. Да се почитат събития и хора в народни носии.
(https://i.postimg.cc/hvSYhs78/000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 07 February 2020, 18:45:52
ТОВА Е БЪЛГАРСКОТО.
 Не онези налети жени  с европейски дрехи, мечове и т.н. по масоно-сатанински образец. Представят ги уж, като родолюбиви,ама са зло по западен сатанински образец
_________________________
"Къмъ Обединение" - вероятно пощенска картичка представяща България, Добруджа и Македония, с протегнати една към друга ръце.
(https://i.postimg.cc/ry9kkQ5q/0008.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 14 February 2020, 21:13:42

Така трябва да е това стихотворение
Ой, Балкане,
побратиме верни!
Темнее ми пред очите,
дните ми са къси!

Аз не мога и за напред
да търпа неволи
и да гледам как турчинът и душмани
детето ми колят;

аз не искам и за напред
мирно да робувам, —
за свобода, за щастие
само да бълнувам...

Аз  вярвам , че молитва
ще спаси раята:
свободата  ще екзарха,
и Караджата".
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 19 February 2020, 21:55:39
  НИЕ БЪЛГАРИТЕ ИМАМЕ НОВ ОБИЧАЙ
Да отдаваме почит на народни юнаци-герои и личности от миналото ни : облечени в народни носии и четническо въстаничеки униформи.

(https://i.postimg.cc/nrCM89s1/000.jpg) (https://postimages.org/)free picture hosting (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 27 February 2020, 10:45:56
Жената българка, трябва да е с кърпа на главата, особено вече възрастните. Останалото е от дявола.
(https://i.postimg.cc/wMFLKnc3/00000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 03 March 2020, 18:09:46
КУЛТОВА СНИМКА ЗА ПРИМЕР.

Забележете жената е с кърпа на главата, както си му е редът. Не да се прави на опълченка, хайдутка, райнакнягинка и т.н. феминистични простотии.

________________________________________
(https://i.postimg.cc/x1MVPbBv/000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 11 March 2020, 10:46:20
Силата на БЪЛГАРЩИНАТА !
 Много българи не знаят и нямат представа, какво представлява нашата култура " БЪЛГАРЩИНАТА" .
Мислят я за слаба, за глупава, отживяла, бай-ганьовска, че не е екшън , модерна и подобни само отрицателни неща. В същото време величаят западната  култура, а някои и разни далеко-източни тъпотии.
Много хора за сега не знаят но българите в чужбина са по-българи от тези в България. Как е станало това нещо ? Ми идвайки в чужбина българите , много бързо правят сравнение със своята култура и начин на поведение и тази на запада и на другите народи на тази земя, понеже Европа , а и САЩ са пълни със всякакви народности и хора. И правейки това сравнение стигат бързо до извода: че нашата култура е по-висша от тази на другите народи, превъзхожда ги и е печелившата. Да колкото и да не им се вярва на някои : да си по българската култура на запад е печелившо. Уважават те, дават ти работа и си правят сметката как се държат с тебе . Понеже тука имат гадният навик да се държат с чужденците, като с роби, при българите това не минава и бързо ги слагаме на местото им. Който си е имал работа на запад с българи, знае че е добре да не ги дразни, но и че работят здраво и държат на думата си , без да се правят на интересни и важни. Повечето българи осъзнават силата на " БЪЛГАРЩИНАТА" едва когато са на запад, защото в страната ни има една бясна анти-българска пропаганда започнала още преди 1944г.
Е в чужбина има и българи решили да следват западната култура: те и са тия дето се оплакват от това че сънародниците , не им помагали никога. Така е на такива не се помага и не помагаме, за българин който е по нашата си култура ще направя много, даже повече от нормалното, за такъв минал от другата страна - не ме интересува, не искам да го знам и така. Това е мисленето на повечето българи.
 Така че драги българи : пазете си културата и знайте че макар да не е превъзнесена и известна с лигава кухня и други тъпотии : то "БЪЛГАРЩИНАТА"  е по-висшата култура, превъзхождаща останалите култури и прави човека по-силен и духовно и телесно-физически.
Имаме нещо чудесно и много силно, което под влияние на разни предателски и про-западно настроени гадове : пренебрегваме, подценяваме  и даже сме започнали да забравяме.
Така че нека си държим на нашето и не го заменяме за глупави неща. Той и Левски за това е Левски, защото е бил по българщината, опознал я е добре и не се е отклонял към и по чуждото.


--------------------------
(https://i.postimg.cc/sD0CjxQG/13891939-159308324497616-8755153376735394486-n.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 23 March 2020, 09:45:11
ВДЪХНОВЯВАЩА СНИМКА
Така е било, така и трябва да бъде.
Аз моите наследници, на това ги уча.
______________________
Редят се доброволци: млади стари, даже деца, всички да се бият за родината ! Това е българщината в действие .____________________________________________
(https://i.postimg.cc/Cx3BmZTN/00000000000000000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 24 March 2020, 19:14:06
НАИСТИНА ЛИ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ТОЛКОВА ЛОШ ?
За лоши, келяви, глупави, заспали и подобни неща ни обявяват постоянно разни комунисти, нихилисти, политиканти,  революционери, бунтари, протестери, интелектуалци и подобни. За тези хора мога само да кажа че не познават народа ни и говорят глупости. Да мърша има във всяко стадо и в нашият народ има мърши, но не тях трябва да гледаме и даваме за пример. На изброените от мене номера е следният: дават за пример нашата мърша и я равняват с най-доброто на другите народи. Как се вижда, колко струва и какъв е  един народ ?
Вижда се при война, келявите народи не са добри войници. Вижда се и при бедствия и кризи. Епидемията  корона-вируса е сериозна световна криза. Тука статистиките говорят най-добре - у нас болните са около 200 максимум 210 за сега, което е нищо: на фона на цяла Европа и САЩ където са не хиляди , а 100-ци хил. Прочутите с дисциплината си немци и те пламнаха яката , явно не могат да се мерят с нас. Жълтите жилетки и те ! Щом българите разбраха че е страшно и веднага показаха характерните за народа ни: дисциплина, разум, лична отговорност. За това и страната ни не пламна. Верно и Бойко реагира веднага, но с друг народ, нямаше да постигне нищо. С една дума заслугата е на народа и поради качествата на този народ. Аз самият останах приятно изненадан - очаквах доста повече болни. В началото на епидемията си говорихме с един приятел и той ми заяви че на запад хората са доста по-дисциплинирани т.п глупости. Обясних му че не познава народа си и че се ловя на бас: че у нас няма да стане, такова чудо, каквото ще е на запад. Този не ми повярва. Тия дни му припомних разговора ни и си замълча. Той не е лош човек, ама гледа много телевизия и от там му объркват главата.
 Та нека поне сега тия отстъпници от рода си български, разните : комунисти, нихилисти, политиканти,  революционери, бунтари, протестери, интелектуалци и подобни си мълчат.
Доброволци за македоно-одринското опълчение. В началото тия от запада ни се смеели, после им замръзнали усмивките.
(https://i.postimg.cc/SR8B1cyk/000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 10 April 2020, 19:08:02
Посланието на снимката е: българина е българин, но само ако има народна носия - български дрехи. Аз споделям този възглед

__________________________________

(https://i.postimg.cc/QChxxVfB/00000000000000.jpg) (https://postimg.cc/VrZcKsQ1)upload image sites (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 15 April 2020, 10:19:00
ОБОРИЩЕ
___________
 Един велик момент от нашата история и борбата ни за свобода и българщина!   

Априлското въстание, може да е лош пример за въстание, да е и пълен провал, но това е един от многото пъти, когато народа ни : показва че е народ и то качествен.


_____________________________________________
(https://i.postimg.cc/RZJGBKRR/00000000000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)forum picture upload (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 17 April 2020, 14:02:04
РАЗПЕТИ ПЕТЪК
Христос е на Голгота! Спасителят е на Кръста! Праведникът е в мъки! Човеколюбецът е убит от човеци! Който има съвест – да се срамува! Който има разум – да разбере!
 


Темата не е религиозна, но народа ни е православен , за това пускам това състояние! Днес е разпети петък, важен ден в нашата вяра. Тия които, някога разпнаха Христа, са и днес същите  богоборци и врагове на народа , вярата и родината ни. Добре е да се знае че войната не е само материална но и духовна преди всичко. С една дума без вяра не става, независимо кой как ги вижда, разбира и смята нещата.
Именно липсата на вяра ни докара до тоя хал. От това положение може да се излезе само с вяра и българщина, а не с високи доходи и заплати, както мислят някои.

_______________________________________________________________

(https://i.postimg.cc/hjGL5f2t/00000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 19 April 2020, 17:10:56
БЪЛГАРЩИНА БЕЗ ВЯРА НЕ Е НИЩО
А ако е нещо , то е едно нищо и половина
Култова снимка, съчетаваща вяра и народност.
Този човек заслужава поздрави и го поздравявам. Успява на налучка: сърцевината на нещата и да прави доста добри и култови снимки. ________________________________________________

(https://i.postimg.cc/4dy6hb3F/000000000000.jpg) (https://postimg.cc/HcGcqMXQ)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 19 April 2020, 22:44:53
БЪЛГАРКИ НАРОДНИ ОБИЧАИ И ПОГОВОРКИ. ДРЕВНИ, АМА НЕ ТОЛКОВА.

Да пусна тази публикация има основна заслуга Лина, за което и благодаря.

_________________________________________________
След освобождението от турско робство, много хора се заемат да изясняват и проучват обичаите, вярванията и поговорките ни и подобни. За съжаление го правят с намерението да се харесат на масоно-сатанизма и деградиралата Европа и запад. За това и изследванията им са доста съмнителни и за съжаление : неточни и повлияни от тогавашните моди. Изкарали са ни по-сатанисти, от сатанистите, повече езичници от езичниците и по-луди, ненормални и извратени от запада и западната култура. Натягали са се хората, да не кажат ония че сме изостанали балкански елементи.

Схемата е еднаква и за народните ни обичаи и за вярванията и за поговорките и подобните неща. Отиват разпитват някой дегенерат със съмнително поведение и той им разказва разни небивалици, мърсотии, тъпотии и окултизми и после  ни го представят-пробутват, като чисти народни обичаи от извора. Само дето е трябвало да гледат кой им дава тези сведения и може ли да му се вярва ? Да но са гледали нещата да са удобни на вече казах кои и кого ! Истината е нямала значение, важни са били други неща. Явлението е толкова масово, че и до хората вярват на глупостите сътворени тогава. Само дето в тези уж чисти обичаи, вярвания и т.н. има такива тъпотии, ненормалщини  и противоречия че : трябва някой да е доста глупав и ненормален да ги приеме за истински. И на практика никой, никъде не ги практикува, въпреки напъните да ни ги наложат. Интелигенцията го налага, но народа ни здрав морално - отказва да ги приеме тия глупости, мърсотии и ненормалщини. Това е била много разпространена практика след освобождението та и до сега. Комунистите, малко бяха забавили темпото и искаха по-достоверни източници , но и сред тях имаше доста хитреци и измамници. За сметка на това сега демократите, гледат да наваксат. Същата е и работата с поговорките например. Така че трябва, много да се внимава с тези писатели  и източниците им. Познавам доста хора говорещи цинични, мръсни и извратени поговорки, разказващи за ненормални и извратени обичаи, които никога не са съществували освен в разхлопаните им дъски. Е извинете: това ли е народното ни  творчество, обичаи и вярвания ? Или просто нагла подмяна по западен езически и сатанински обичай ?

За незнаещите да поясня, с идването на цар Борис и покръстването у нас: всичко езическо, нездраво, развратно, пошло, тъпо и ненормално изчезва. Не остава и спомен от тия неща, та няма как след падането под турско да са ги възстановили. Даже не се знае от каква вяра точно са били т.н. пра-българи, до такава степен всичко е изтрито от историята и народната памет.

Древните вярвания, доколкото наистина някога са били такива: всъщност не са древни. Съществуват от падането ни под турско робство, и са смесица, между ислям, турски вярвания и ромски-цигански простотии. За това и за тях са давали сведения главно пропаднали, извратени, пияници, лъжци и ненормалници. Сведения от такива не са достоверни те са: само и единствено - недостоверни.
Като дете оставах доста озадачен, като питах баба ми това така ли е било, онова така ли е било, а тя отговаряше учудена на въпросите ми: че такива неща, нито е имало, нито е чувала. Говорил съм и с други стари хора и съм получавал: същите отговори, с изключение когато въпросните стари хора не са били на ред . За такива неща трябва да се питат: не Сульо и Пульо, а сериозни и уважавани хора, на които може да се вярва и седят зад думите си. Но пък как такива хора да ръсят простотии , ненормалщини, мърсотии и лъжи ? Та за това са си правили изследванията с хора, които са им удобни , независимо за какви са били смятани в селото си и дали са били уважавани и честни или е можело да им се вярва.
Та мислете добре преди да повярвате за някоя тъпотия че е била древен , стар народен обичай, вярване или поговорка. Не е ли чисто, има ли цинизми, мърсотии, тъпо хитруване, разврат безчестие и т.н. - не е наистина нещо произлязло от нашият народ.
А на бас че тези двамата не са вярвали в такива глупости и не са ги смятали за нещо добро ! Даже според мене е било опасно пред тях да се говорят подобни неща.

___________________________________________________________
(https://i.postimg.cc/CMHy7qYK/13891939-159308324497616-8755153376735394486-n.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Hatshepsut on 20 April 2020, 05:28:47
Написаното от теб по-горе са свободни съчинения и стъкмистика. Интересът към българското народно творчество започва далеч преди Освобождението. Още Георги Раковски (1821-1867) проявява интерес към българския фолклор:

QuoteРаковски – първи фолклорист на българското землище

Раковски е с несистемно частно високо образование. Освен родния си български език, като поданик на Османската империя, а по късно и на Гърция, владее за употреба в границите на тогавашната държава турски език, както и гръцки в двата му варианта. Овладява говоримо и писмено и няколко европейски езици, сред които сръбски, френски – за непосредствена и за научна цел, английски и др. Служи си с арабски и персийски. Той е ярък представител на течението на романтизма, силно повлиян е от Майнхард и братя Грим (Gebrüder Grimm), които чрез своите приказки създават национално чувство в германския народ. Под тяхно влияние той създава етнографски въпросник и иска от всички българи да го попълват и да описват своите вярвания, песни, гатанки. Раковски остава в полето на етнографията с ,,Показалец" (1859) и ,,Българска старина" (1865). В тях Раковски очертава за първи път идеята за събиране народни старини и те са начало в събираческо-етнографската дейност в България. Раковски подготвя първият етнографски въпросник по отношение на въпроси засягащи културата в родния му Котел.

И Петко Славейков, и Димитър Маринов не са били нито ненормалници, нито сатанисти. Междувпрочем Димитър Маринов е бил православен свещеник, но не е смятал народните вярвания и обичаи за измислица. Тук във форума има специална тема, посветена на него:

https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php?topic=545.0

Ето и една статия за него в сайта Православието_ком:

http://www.pravoslavieto.com/history/19/1846_D_Marinov/index.htm

Ти искаш да изкараш българите "пò католици от папата", т.е. по-истински християни от другите народи, а това не е вярно. Езическите обичаи и вярвания никъде не са били изкоренени напълно, те са се маскирали като привидно християнски, примерно почита към езическите божества е продължавал, като те са били отъждествени с християнските светци.

Не знам какво е казала баба ти, но на мен майка ми (родена 1935г.) е казвала, че в нейното село Слатина, Никополско са се спазвали народните обичаи, и за връзването на мартеници, и за връзването "брада" на нивата, и за коледуването и сурвакането, и за поставянето на бъдник в огнището, за обичая "Силвестър" и т.н. Обаче майка ми ми е казвала, че в нейното семейство никога не са били спазвани християнските пости, а предполагам че и повечето от съселяните ѝ не са ги спазвали или са ги спазвали отгоре-отгоре. Дори тя ми е разказвала за един комичен случай, когато по време на пости един уж правоверен християнин отказал да яде месо и му сипали леща, а после всички го подигравали за това :tongue:

Разбирам че ти е трудно да приемеш, но при нас българите християнството е повърхностно, огромното мнозинство са номинални християни. За разлика от сърбите и гърците, за нас българите християнството не е част от националната идентичност, и това за мен е нещо изключително положително: виж какво стана в Босна, където местните помаци (ислямизирани сърби) бяха отхвърлени от своите събратя християни и се оформиха като отделна нация, враждебно настроена към сърбите. За щастие, при нас това не е възможно, опитът да се формира "помашка нация" по примера на "македонската нация" няма да успее, убеден съм в това.

В никой случай не подценявам християнството като религия или традиция, но това, което си написал е само една теоретична конструкция, която за теб е може би правдоподобна, но по същество не е вярна. Наистина по време на турското робство езическите обичаи са изпъквали по-ярко, просто защото натискът на християнската църква е бил отслабен. Обаче тези обичаи не са възникнали тогава, те са си с древен произход, просто по време на робството обстановката е благоприятствала тяхното възраждане.
В заключение ще кажа, че за мен народните обичаи трябва да се изучават и популяризират, както е било и досега.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 20 April 2020, 09:55:35
Quote from: Hatshepsut on 20 April 2020, 05:28:47Разбирам че ти е трудно да приемеш, но при нас българите християнството е повърхностно, огромното мнозинство са номинални християни. За разлика от сърбите и гърците, за нас българите християнството не е част от националната идентичност, и това за мен е нещо изключително положително: виж какво стана в Босна, където местните помаци (ислямизирани сърби) бяха отхвърлени от своите събратя християни и се оформиха като отделна нация, враждебно настроена към сърбите. За щастие, при нас това не е възможно, опитът да се формира "помашка нация" по примера на "македонската нация" няма да успее, убеден съм в това.ОТНОСНО ВЯРАТА НА БЪЛГАРИТЕ И КОЛКО СИЛНА Е ТЯ.
Това, което публикувам е дискусия между мене и националист със странни езически вярвания.
_____________________________________

Като начало: добре е да се знае, че няма как да се премери, колко вярващ е един човек и колко силна е вярата му. Това само Бог го знае. Може да се съди по делата на хората и по постъпките им но....... никога няма да е на 100% точно.
Няма какво да приемам, аз знам, как е било и е било така, както казвам. Други неща са ми трудни за приемане, но това е друга тема.
Не знаеш но се занимавам с българските неща и всичко свързано с българите от около 20г. и то сериозно.
Проучвал съм и сравнявал с други народи  :  българите извън  България, което рядко някой е правил.
Интересувал съм се и от околните ни страни, а съм и чел много православна литература, често свързана повече с исторически събития отколкото с вяра. С една дума съм доста подготвен по темата.
Освен това познавам, много добре българите и в дълбочината да душата.
Раковски,Петко Славейков, и Димитър Маринов няма да ги обсъждам, за последният не знам нищо. За тях и други, като им дойде времето, а то наближава и няма да е далеко. Предполагам не ме разбираш, но няма значение.
Добре е да се знае че по онова време , много наши свещеници са залитали по либерализма и западните идеи. Такъв е бил например поп Кръстьо, има и други доста по-зле от него но няма да ги назовавам сега - като им дойде времето.
Спокойно мога да се хвана на бас на голяма сума от рода на 10-20 хил. евро че българите са много по-вярващи : от гърци ,  сърби, руснаци и румънци.
Мога и да го докажа.
Като начало - в коя страна бяха отворени църквите за отминалият туко-що - Великден, и къде бяха затворени ? Мисля че само с отговора на този въпрос опровергах доста митове.
Не е тайна че по време на турското робство българите имат, много повече мъченици за вярата от сърби и гърци, взети заедно. Което доказва какво ...........? Да не говоря че гърците свещеници са сътрудничели на ислямистите турци през тия години. Сигурно от силна вяра ? Даже в момента в Гърция  мисля има  над 5 или даже 7 синода, понеже им е много силна вярата предполагам ! У нас : само един синод, което много разочарова САЩ.
За великите вярващи сърбите, нямам думи : имат псувни към Бога, които съм чувал, но няма да напиша. Сетих се - вероятно от силна вяра, и псуват Бога и вярата ! Добре е да се знае и че нашето хайдутство е били силно и тесно свързано с вярата, освен в случаите , когато е ставало дума за дегенерати, самообявили се за хайдути. Такъв пример: на силно вярващ хайдутин  е Панайот Хитов.
От кога са навлезли у нас езическите уж древни обичаи и с какъв произход са няма да споря.
Добре е да се знае че ние българите не изразяваме шумно чувствата си, малко приличаме на айсберг от горе се вижда нещо, малко даже незначително, но от долу е като планина. Това са го забелязали доста западни специалисти: след освобождението, ни които са опознали добре:  народа ни и са оставали крайно учудени. За помаците няма да коментирам, ама е добре да знаеш че където бях войник около 25% от войниците бяха помаци, та добре ги опознах тогава. Опознах и толерантността ни към тях и исляма, и да ти кажа на помаците не им харесваше, и макар да беше комунизъм офицерите си затваряха очите по тия въпроси.

_________________________________________________________________
(https://i.postimg.cc/BQJg9Qqy/image.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 20 April 2020, 20:46:55
  СИЛАТА НА ВЯРАТА У НАС БЪЛГАРИТЕ
Това което, стана миналата седмица, говори колко ни е силна вярата.   Българската Православна църква е тази, която остана единствена в света, да не затвори вратите на храмовете си и преди Великден и на Великден.
Който може нека ме опровергае.   
_______________________________________________________
(https://i.postimg.cc/FKX6Sbcy/000000000001.jpg) (https://postimg.cc/NKbbqHdF)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 22 April 2020, 14:03:53
ПОДХОДЯЩА УНИФОРМА ЗА БЪЩЕТИТЕ ЧЕТНИЦИ

ОПРОСТЕНА ЧЕТНИЧЕСКА УНИФОРМА ЗА ЧУДО И ПРИКАЗ.

Калпак, навуща, панталон и куртка като някогашните " въшкарници" с една дума лесно , бързо и удобно за правене.

Мисля че трябва да се ползва като модел от тия, които искат да си направят и имат четническа униформа.

_____________________________

На 22 април преди 100 г. е убит големият неврокопски войвода Стоян Мълчанков. Той е учител и просветен деец, революционер, околийски управител, народен представител. Участник в Илинденско-Преображенското въстание и Балканските войни. През 1903 г., по време на Илинденското въстание, спасява населението на цялото село Ковачевица, като извежда жителите на територията на свободна България.

__________________________________________
(https://i.postimg.cc/6qQS4Tz2/00000000.jpg) (https://postimg.cc/ft656zGD)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 23 April 2020, 20:23:09
СТРАТЕГИЧЕСКИЯТ ВЪЗМОЖЕН МОДЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ.
 Не вярвам това, мое състояние да се хареса на много хора, но няма значение. Просто виждам , нещата така и мятам че трябва да ги кажа.
Всички искат България да се оправи, да е живее добре  нея, високи заплати  и подобни: това е донякъде сигурното в днешни дни.
Искат, но смятат че това може да стане по политически път !
То ако можеше да стане с избори и гласуване, за 30г. да е станало. Щом не е станало - значи не става и няма и да стане. Да това е най-лесният начин, най-бързият, ама и невъзможният. Тоест нито е начин, нито е бърз, нито има смисъл в него.
Сега да и обясня за какво става дума в политиката. Съвременната капиталистическа демокрация се състои от партии. Тези партии , обаче са пълни с тотално изтрещели кариеристи, ненормалници, подлеци, извратеняци, маниаци, хора с мании за величие и т.н. и т.н. да не изброявам всички лоши човешки черти. Нормален човек в партия не може да пробие. Тия дето ги изброих, щом усетят нова партия и летят на там, вмъкват се и отравят и разлагат всичко. Това го забелязах в НДСВ, после в АТАКА, бях на по 2-3 партийни събрания и не повторих. Хората не бяха стока, не бяха и на ред. Представете си, ако са такива обикновените членове или повечето от тях, то какви са тия по върховете на партиите ? Сега се замислете: дали такива хора,независимо от коя идеология и цвят  са и какво говорят и обещават, могат да оправят страната ? Да ви кажа лошата новина е: че не само у нас са такива, това е положението в цял свят. Което значи , че ако у нас се появи, нормална партия, което според мене е почти невъзможно: то тия от ЕС, САЩ и даже съседите ни - ще направят всичко възможно тази нормална партия да се провали. То има ембарго, санкции и да не изброявам нататъка.
Между другото нещата са подобни и може би по-зле в телевизиите. Там няма нормални журналисти, водещи, редактори и всички дето се занимават с информационният поток. Така че от медиите няма да чуете за нормална партия, то не че има, ама да си знаете.
С една дума единственият  възможен начин е : да се оказва натиск на политиците и управляващите, така да се смекчават наглостта и злодеянията им за да бъдат поносими и не така катастрофални.
 За цялостно -пълно оправяне на страната  забравете - това е невъзможно. Няма да го допуснат от запад, изток и от никъде. Даже няма смисъл да се хаби човек да опитва.
И идва въпроса: какво да правим, така ли да седим и зяпаме. Отговорът е има какво да се направи, ама не е толкова, лесно колкото си мислят някои . Не е и трудно, трудното е човек да проумее че с избори и партии не може да стане. Ако хората се организират в сдружения, без политически цели ( така само може да се избегнат изброените от мене по-горе отрицателни хора) и започнат да обмислят действията си.  Да събират някакъв смешен членски внос от само по 3лв. на месец, нещо което може да си позволят и бедните пенсионери, то нещата могат да станат и ще станат сериозни за политическият елит. Една такава сила от само 2000 човека, може направо да им разкаже играта. Ето пример как става: събират внос 6м. , 2000 души  по 3лв. на месец са = на 6000лв. което е добра сума, за 3м. стават 18хил.
И излизат тези хора на протест, но не всичките, а само 400 от тях,, даже може и 300 : събраните пари ще им позволят да имат хубави плакати, пари за път за поне месец, пари за напитки, топли през зимата, разхлаждащи през лятото, за храна. Един такъв добре организиран протест, може да продължи месец и повече. Представете си че има 3 такива организации, на политиците свят ще им се вие. Тука трябва да поясня, че т.н. граждански платформи,общочовешки ценности, европейски глупотевици, достоен живот глупости и захаросани приказки, няма да могат да изтрият политическите и културни различия между хората. За това и подобна организация не се е състояла до сега. Какво трябва тогава, на основата, на какво трябва да се организират хората ? Просто е ! На основата на "БЪЛГАРЩИНАТА"  ! Това е нещо, което все още го има в повечето у нас, даже и  яко изтрещелите, на българите ни харесва, добро е, има смисъл в него и ще е лесно за налагане над всички, желаещи да участват. На практика, няма по-добро решение от организиране на основата на  "БЪЛГАРЩИНАТА".
Това е останалото е губене на време. Кой както иска да разбира написаното.__________________________________________________________
(https://i.postimg.cc/RCXjVpF9/09.jpg) (https://postimg.cc/hhQC2rT3)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 25 April 2020, 09:59:42
КАКВИ БЯХА ТЕ ?

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ.

Поборници(такива са ги водили официално, след освобождението), борци за освобождение или революционери. Демек едва ли не комунисто-сатанисто-анархисти и либерали.

Да имало е и няколко такива наврели се в борбите, но те са малцинството. Повечето са били борци за свобода и не са имали нищо общо с никакви, масонски, комунистически или анархо революции.

Аз хайдутин комунист не съм чувал да е имало, обратното били са срещу всякакви свободни и разпасани нрави. Същата линия продължават в последствие четниците на ВМРО. Доста жени и мъже са били убити от тях заради нисък морал: разврат и комунистическо - либерални идеи. Комунисти, либерали, анархисти и подобни стават след освобождението: децата на мекеретата, ако не знаете. За тях това се превръща в мода.

Та нека наричаме правилно нашите народни юнаци - поборници, борци за свобода или хайдути четници и въстанници, а не наложеното по-късно революционери. Видяхме я тази революция и на повечето не ни хареса.Видяхме и че в нея нищо българско, нито справедливост.

Който иска може да поговорим по въпроса.


_____________________________________________________________

(https://i.postimg.cc/bY1jyyGC/aprilskoto-vystanie-5-html-6b3cfacc.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 28 April 2020, 10:11:10
ПОЯСНЕНИЕ
Бъ̀лгарщина !
 Това е съвкупността на присъщите на българският народ  : светоглед,  чувство за принадлежност към един народ с една култура, вяра, история, разбирания за света и нещата в него, едни обичаи, ритуали, морални ценности, навици, похвати, подходи, отношения между хората,светоглед и въобще начин на живот.
____________
Българщината може да изглежда, като отживелица, но културно превъзхожда останалите културни модели по света. Така че нека си я пазим и не се правим на интересни.


____________________________________________

(https://i.postimg.cc/Rh2Yk0pv/000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 29 April 2020, 13:00:54

КУЛТОВА РИСУНКА-КАРТИНА
 Много националисти, патриоти и дори родолюбци, мислят българщината за отживелица, архаизъм , изостаналост, ганювщина и подобни отрицателни неща.
Извинете, но на коя основа, ако не на основите на българщината, ние може да продължим и да бъдем един народ ? На основите на модерността ли - не мисля. Вече видяхме до къде се стига на основите на модерността - до никъде ! На които не им харесва българщината - да си търсят друг народ: светът е голям.___________________________________

(https://i.postimg.cc/tJvCdWkX/00000000000.jpg) (https://postimg.cc/4HtgsKjM)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 02 May 2020, 09:19:37
Отбелязваме паметта на св. цар Борис-Михаил - създателят на българщината и българският народ.

На  2 май Българската православната църква отбелязва паметта на Свети цар  Борис І Михаил. Тази година се навършват 1113 години от смъртта на  българския владетел.
Свети цар  Борис-Михаил – покръстител на българите бил родственик на св. мъченик  княз Боян Български. За покръстването преговарял с папа Николай*, но  приел Христовата вяра от Изток – Цариград и патриарх Фотий Цариградски  изпратил епископи и свещеници в България.
Борис се  кръстил с цялото си семейство, като при кръщението приел името на  Византийския император – Михаил. Кръстили се болярите и целият народ в  865 година.
Именно лед покръстването: славяни, българи и каквито други е имало по нашите земи - стават един народ. Един народ  еднакви: обичаи, писменост, език, вяра, култура.
Преди това е било: няколко народа с различни езици, вярвания, култура, без писменост и така.____________________________________________
(https://i.postimg.cc/XJStj7hH/Boris-I-de-Bulgaria.jpg) (https://postimages.org/)image hosting websites (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 03 May 2020, 20:05:07
ЗА ТЕЗИ КОИТО СИ МИСЛЯТ , ЧЕ ПРЕДАТЕЛИТЕ НЕ СА БИЛИ НАКАЗВАНИ И ЕДВА ЛИ НЕ СА БИЛИ УВАЖАВАНИ

__________________

Подобни неща са се случили и на предателите на априлското въстание и на различни чети, както и на хайдутите през вековете робство

___________________

Каков беше Гоце Делчев според неговите комшии македонските евреи и как беха наказани предавниците от войводата на ВМОРО Георги Радев Бродалията на 12 декември 1904 г. в с. Баница?
Даут Саади Леви от Солун, Егейска Македония - "Brigandage (предавниците на Делчев наказани)" публикувано в "Journal de Salonique", брой 910, Солун, 1905 г.
"Населението на Баница, село намиращо се на 4 часа разстояние от Серес (Сѣр), е открило на една стръмна скала, труповете на двама старци и на двама млади българи. Това ужасяващо откритие е развълнувало малкото село.
Властите веднага са информирани и са изпратили една съдебна комисия да разследва. Близо до телата на двамата старци е намерено писмо, написано на български език, в което пише: " Хората, които предадоха Делчев през 1903 г, вече платиха за кръвта на войводата."
Двамата старци са били пренесени в жертва точно върху гроба на Делчев, а другите двама са били обезобразени на местото, на което българският войвода е паднал от куршумите на (османския) отряд.
Войските, които се намират около Баница активно претърсват района за да открият авторите на това дръзко престъпление." (превод от французки)
(според рапорта на българския търговски агент в Сяр д-р Кожухаров убитите са Марин Георгакиев, Коста Маджаров, Георги М. Орешков и Коста Петров)
"Населението на Баница,село кое се наоѓа на 4 часа растојание од Серес, ги открило на една стрмна карпа, труповите на двајца старци и на двајца млади бугари. Тоа ужасно откритие го возбудило малото село."
"Властите веднаш се информирани и испратиле една судска комисија да истражува. Близу до телата на двајцата старци е најдено писмо, напишано на бугарски јазик, во кое пишува: "Луѓето, кои го предадоа Делчев во 1903 година,веќе платија за крвта на војводата."
Двајцата старци биле принесени како жртва точно врз гробот на Делчев, а другите двајца биле ликвидирани на местото, на кое бугарскиот војвода паднал од куршумите на (османскиот) одред.
Војските, кои се наоаѓаат околу Баница активно го пребаруваат реонот за да ги откријат авторите на тоа смело злосторство."


_________________________________________________

(https://i.postimg.cc/Jh6FPq5t/11027932-826367490772549-5192266393687059997-n.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 15 May 2020, 09:40:52
ЕТО ТАКА СЕ ОТДАВА ПОЧИТ
 Облечени в народни носии, а не  дънки и анцузи.

________________________________________________

(https://i.postimg.cc/5yRrMq6y/000000000000.jpg) (https://postimg.cc/JHjxNX3C)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 15 May 2020, 09:55:39
ДЕТЕТО ТИ ИМА ЛИ НАРОДНА НОСИЯ

 А ти имаш ли народна носия ?
На снимката добър пример за родолюбие

Гледайте да имате народни носии и вие и децата ви.
Не ми обяснявайте че носите българското  в сърцето си и не била важна показността, а как се чувствате вътрешно. Ако вътрешно се чувствате българи и носите българското в сърцето си: то ще имате и народни носии и вие и децата ви.

_______________________________________
(https://i.postimg.cc/NGRh3Z4v/000000000000.jpg) (https://postimg.cc/9zXNT8KL)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 20 May 2020, 09:59:30
  ДОБРЕ НАПРАВЕНО И СЪСТАВЕНО.

С една грешка: оръжията сочат на горе, тоест наопаки. А трябва да сочат на долу.__________________________________


(https://i.postimg.cc/RCDKmkwM/000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 23 May 2020, 17:48:20
САМАРСКОТО ЗНАМЕ
Макар и с руските цветове, то е част от българщината, заради народните юнаци били се под него за свободата на родината
___________

На този ден през 1877 година, Самарското знаме е връчено на Българското опълчение
На днешния ден през 1877 година, на официална церемония до град Плоещ, Румъния, изработеното в руския град Самара знаме е връчено на Трета дружина от Българското опълчение с командир подполковник Павел Калитин.
Създаденото от монахини знаме първоначално е било предназначено за Априлското въстание от 1876 година, но по решение на местната власт в Самара е предадено година по-късно на Българското опълчение. На специална церемония в Плоещ на 6-ти май по стар стил (18-ти по нов) делегация от руския град тържествено връчва трикольора в червено, бяло и синьо на Трета опълченска рота с командир щабс-капитан Попов и Трета дружина, предвождана от подп. Калитин. За знаменосец на новия флаг е определен Антон Марчин. Знамето е заковано на дръжката със златни пирони, последният от които е поставен от старият поборник и войвода дядо Цеко Петков.
Връчването на Самарското знаме на Българското опълчение в Плоещ; Николай Дмитриев-Оренбургски
Знамето участва в сраженията край Стара Загора, където последователно загиват трима знаменосци. При риска флагът да бъде пленен, командирът подп. Калитин героично жертва живота си, за да не попадне знамето в ръцете на врага. Изнесено е от бойното поле след свиреп ръкопашен бой от спонтанно формиралата се Знаменна група и в последствие участва в битките при Шипка и Шейново.
Днес оригиналното Самарско знаме може да бъде видяно в Националния военноисторически музей, където то се съхранява при специални условия от 1946 година насам.

__________________________________________
(https://i.postimg.cc/B63PGLCK/0000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 30 May 2020, 20:54:45
Излишно е да се занимаваме с злободневните проблеми на днешният ден. Това е само губене на време и сили.
Quote from: Лина on 30 May 2020, 19:28:32обаче къде те видях аз теб да заявиш някаква смела позиция срещу политици, прокурори, убийци, мафиоти, общинари от твоя край.......къде го това, пиле?

Трябва да се стараем да опазим културата, обичаите, вярата и народността си. Останалото е за политиканстващите.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 05 June 2020, 10:07:41
С  благодарност към  ФЕЛДМАРШАЛА, за дето ме подсети за тази моя стара публикация.

______________________________
ЗА ТАНГРА И ТАНГРИЗМА.
 Нека да разгледаме това явление по-подробно. Двете най-нашумели имена в сферата на нео-тангризма са на Ангел Грънчаров - Елтимир, вече покойник и Йоло Денев. Елтимир ако не знаете, някога е бил в СССР в сектата на Висарион. По онова време не можеше човек да си направи секта в СССр просто ей така. Без всемогъщата КГБ просто не можеше да стане, та нашият герой е членувал именно в такава секта. Как -така е отишъл в СССР и си е останал там също е странно, по онова време пътуванията и оставанията не бяха свободни дори в самата България, да не говорим за чужбина. Е то отговора е ясен ДС и КГБ са помогнали и разрешили на великият тангрист да отиде там на обучение. Усещате ли следата с тангризма от къде идва а ? В началото на демокрацията медиите направиха Елтимир популярен за малко и после го оставиха да прави, каквото знае.  Медиите, които са собственост на ОЛИГАРХИЯТА.А той  самият велик водач на тангризма знаеше само да лъже и да пие. Естествено не работеше. На два пати уж му палиха домът, ама май сам си го палеше в пияно състояние. Успя да създаде и група " Войните на Тангта", които и до сега имат сайт. Интересното е че и тези войни не си правят труда да работят и сайта бива редовно спиран понеже не го плащат, за което те лъжливо обвиняват службите. Другият образ е другаря  : Йоло Денев. Интересното е че често го дават по телевизията в началото на демокрацията му направиха медийна реклама и преди години даже с някакъв друг тангрист участваха в " Стани богат" Тангра уж им говореше, и макар че водещият им помагаше здравата и с въпроси и както може, бърже излетяха от играта. Явно Тангра ги е лъгал, богът им се оказа лъжец, тоест бяс. Та за Йоло не е нужно даже да казвам че е бесноват, но психиатрията такива ги нарича ненормални. Абе това ли им е вярата, това ли са им водачите: един бесноват-луд и един пияница продукт на КГБ ? Другото интересно при тангризма е че те нямат като другите религии, някаква стройна система от вярвания. Например двама християни, православни, католици или дори сектанти, вярват в едни и същи неща, имат еднакви молитви, книги и т.н. Тангристите са всеки за себе си, според собствените си измислици: обикновено смесица от индоизъм, будизъм, окултизъм и много-много кино от Холивуд. Тангристите за толкова години не си направи и храм, нямат свещени книги или някакви свещеници, карат я като циганите кой , както си иска и измисли, но да не работи, да не се умори. За тях характерна черта, освен мързела и пиянстването  е и лъженето, лъжат без мярка, даже обявяват доста национални герои за тангристи, да не говорим за измислиците около Боян мага и подобни истории. На практика това явление беше създадено от комунистическите служби, достатъчно е да видите няколко филма от онова време за да се убедите че е така. То и досега се подържа от службите. Пример за това е Расате който също леко с пиниз разпространяваше тангризъм и окултни уж тангристки символи, като розетата от Плиска и ипсилона. Та Расате уби човек с колата си  и забележете не лежа в затвора, а стана известен чрез медиите и особено БТВ. Що за религия е тази, която е изтъкана от лъжи и измислици и  на практика е създадена от КГБ и ДС? Ми дяволска, не случайно казват " сатаната е баща на лъжата ". Не се знае даже дали това нещо някога е било изповядвано наистина от българите, няма никакви свидетелства по въпроса, даже се смята че никога българите не са били тангристи. Тангра всъщност е монголо-тюрско божество. Демек, ако сме били тангристи сме и монгло-тюрки, по тази линия нали се сещате че бързо ще станеме и мюсюлмани, те тангристите и залитат често по исляма и му се радват. Дори и българите да са били тангристи някога пак е глупаво да се връщаме към това. Първо не всички са изповядвали този култ, а само около 25-максимум 30% останалите са били перунисти, ладисти и т.н. Цар Борис не случайно е приел християнството, така от една сбирщина от езичници всеки със своя си религия е направил: един народ, един език, едни празници, обичаи и писменост. Сега според тангризма трябва пак да се разделим на различни вярвания и разбирания. Интересно е и че тангристите много тачат помаците, все едно не знаят че баташкото клане е извършено от помаци, а не от турци, явно исляма им допада. Хубавото на цялата тази работа е че българите ги смятат за ненормални,подиграват се с тях и не ги вземат на сериозно. С една дума поредният опит на комунистите да посеят сатанизъм се провали. 
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 02 July 2020, 10:03:56
Това е като правило или формула за оцеляване, добре е всеки родолюбец: да го знае и има на пред вид при действията и делата си. Именно отстъплението  от вярата у народа ни е причина за бедите ни от освобождението до днес.
______________________________
Бог е обещал единствено, че Неговата Църква ще пребъде довека! Тя е Царството на всички православни. На единния Божи народ вярващ и изповядващ Триединния Бог Отец, Син и Дух Светий! Амин! Затова и оцеляването на една държава и народ зависи от неговата принадлежност към православната вяра и Църква.

Симеон Петров
 
____________
(https://i.postimg.cc/mk5mxXgM/000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 04 July 2020, 11:34:29
" СВОБОДА ИЛИ СМЕРТ"
 Да знам израза не е български, ползван преди нас и от други, но пък напълно приляга на нашият светоглед.
Ако не сме свободни да сме българи, като предците ни: то е все едно че сме умрели. Та поне , като се мре да е юнашката , като мъже с оръжие  ръка и вяра в сърцата.


______________________________________


(https://i.postimg.cc/ydm0tYqt/0000000000000000.jpg) (https://postimg.cc/Q9MBWDdJ)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 09 July 2020, 18:10:57
Quote from: Лина on 08 July 2020, 22:50:16Умееш да привличаш хората за каузите си, да ги обединяваш така да се каже   :lol:  :judge:
Най - вероятно мъжете им са настоявали да се включат и много ще се "зарадват" от становището на провъзгласилия се за"главен" хайдутин, ако изобщо попаднат на него де.
Българщината не е нещо толерантно, да се угоди на даденият дегенерат. Нещата се казват " право куме, право в очи". Излезнели се от рамката на българщината, няма толерантност, няма мълчане или угаждане. Това не е някаква лигава, западна или европейска история, това е "  БЪЛГАРЩИНА".
Ако не беше , такава  каквато е - то нямаше да има такива юнаци-герои, каквито имаме и пак ще имаме.

_______________________

(https://i.postimg.cc/k4RzrM78/00000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Лина on 09 July 2020, 18:44:28
Кой е дегенарата?
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 09 July 2020, 21:04:42
Quote from: Лина on 09 July 2020, 18:44:28Кой е дегенарата?
Нарушаващите рамката на българщината и дегенератите по принцип. Не става дума за тебе, говоря по принцип.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 16 July 2020, 18:18:52
  ПРОТЕСТИ , ПАРТИЙНИ ПРИСТРАСТИЯ  И КАКВО ЛИ НЕ ЗЛО.
3аляха страната.
 Само искам да ви напомня че за истинският родолюбец: няма партии, идеологии има само родолюбие . Единственото важно е оцеляването на българщината и вярата, останалото няма значение.
На тези протести се виждат доста долни неща: ненормалщини, лъжи, измами, докладвания на публикации, злоба и т.н. Правят го протестиращите за сега, но предполагам и управляващите няма да останат назад  в тия неща.
Надявам се да не се увлечете от : злото, ненормалното, лъжите и измамите и да паднете на нивото на уличната сган. Без значение на кого сте привърженици.
3апомнете родолюбеца е привърженик само и единствено на българщината !
Бъдете достойни последователи на българките народни юнаци.     


_______________________________

(https://i.postimg.cc/T20Rs3D7/01.jpg) (https://postimg.cc/s1BdQyK7)image upload site (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 05 August 2020, 21:54:25
ПОЕТА КАЗАЛ , НЕ ПОЕТА -ПОПА ТРЯБВА ДА КАЖЕ ИЛИ
..... воеводата или човек на воеводата или Левски да  е казал или някой истински народен юнак - национален герой

 Кой е поета та да е казал  и думата му да е закон или да тежи ? Да не би поета да е Бог, щото не е и е видно, или пророк, или апостол Христов ,светец, мъченик за вярата, или нещо подобно,или да се е борил за свободата, с години ? Много обичат да ни пробутат номера с поета или писателят каза. Това особено при бунтове или протести !  3ащо винаги ползват казаното от поета ? Ми щото много от поетите са били: хора  безотговорни , луди и т.н. не са стока, а и развратници е имало от тях доста. 3а това все поета е казал, щото: попа, воеводата или Левски  или някой истински народен юнак - национален герой, няма как и не са казали неща дето да са удобни на манипулаторите водещи протести, революции и бунтове. няма как и посочените от мене да обвиняват и съдят народа, както поетите го правят често. Така че няма значение какво е казал поета :важно е другите - важните какво са казали. А поетите писателите и почитателите им да съдят и обвиняват себе си, а не народа. И да си гледат работата и е.м.


___________________________

(https://i.postimg.cc/mDM4LQLt/haiduty.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 16 August 2020, 18:54:53
(https://i.postimg.cc/9F9tRzM8/00000.jpg) (https://postimg.cc/8j1rxpLM)upload picture with link (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 21 August 2020, 17:47:06
3АЩО НЯКОИ ВЕЛИКИ НАЦИОНАЛИСТИ СЕ ПРОВАЛИХА ?
 Отговорът е лесен : защото наблягаха на политическата страна на нещата и не им пукаше въобще за културно просветната . Даже те не бяха културно просветно в българщината, бяха някъде другаде. 3а това и народа не ги припозна и се провалиха.
Та ако си български  националист или родолюбец - купи си набави си първо народна носия , българизирай се, а  другото след това.

________________________

(https://i.postimg.cc/8CY4Pwr3/000000000000000000.jpg) (https://postimg.cc/bGQkmxgH)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 23 August 2020, 13:12:00
"БЪЛГАРЩИНА ИЛИ СМЕРТЪ"
 Така бих преправил -перефразирал израза "Свобода или смертъ " !
Няма свобода без българщина .
Самата българщина за българина  е свобода.


(https://i.postimg.cc/QtwqhBt7/03.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 23 August 2020, 13:23:22
ЧУЖДОПОКЛОНИЧЕСТВОТО
 Вредно, е било, вредно и вредно и ще остане - за нас българите. Според някои: русофилите са най-вредни но истината е друга. Най-вредни от освобождението до сега се оказаха поклонниците на запада. Те не само искат да ни направят слуги на запада, но искат да унищожат или поне  заменят - българщината  с доста съмнителни и крайно ненормални западни ценности. Не че русофилите са някакво добро. Всяко прекланяне и покланяне на чуждото е във вреда на родното и българщината.  Бе на който българското не му харесва и допада: да се маха, а не да се напъва да променя народа.


________________________

(https://i.postimg.cc/g0B7L2jz/44febd3e9f4.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Лина on 23 August 2020, 15:29:29
Русофилството е най – вредно, защото то е особено устойчиво и обикновено е подплатено с някакви финансови или имотни облаги. Отделно чрез лъжи и машинации е втълпявано на най – малките, на децата чрез учебниците.
Кои са най – устойчивите русофили, наследниците на тези диваци, които са заживели в домовете на изгонената или избита част от българското население в големите градове след 1944; които са част от богати комунистически фамилии, като протестиращия Велислав Минеков, които е израснал по почивните станции на БКП и е лапал мазни кюфтета по цял ден; има и много бедни хора с промити мозъци, те са били твърде дълго зомбирани от комунистическата пропаганда, за да погледнат реалистично на събитията.

Русофила не е човек, които харесва руснаците  :dont:  той е човек, които иска да слугува на руснаците, да се грижи за техния интерес пряко.

Цяло поколение, което е все още живо е насилствено русофилизирано до степен на пълен идиотизъм. И същите тези ПРОМИТИ мозъци се страхуват, че Бил Гейтс щял да ги чипира, че накъде повече да ги чипират,  недоумявам.

Никой днес не учи хората да обичат конкретна западна държава така както хората са били изнасилвани да заобикват Русия.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 23 August 2020, 16:52:17
Quote from: Лина on 23 August 2020, 15:29:29Русофила не е човек, които харесва руснаците 
Тука съм съгласен. На практика самите те не знаят, какво точно обичат. Малко русофили познават руската некомунистическа култура и се интересуват от нея. макар че честно казано тая култура не е кой знае какво. Самото им преклонение пред запада я е почти заличило.

Quote from: Лина on 23 August 2020, 15:29:29И същите тези ПРОМИТИ мозъци се страхуват, че Бил Гейтс щял да ги чипира, че накъде повече да ги чипират,  недоумявам.
Тука ме разсмя. Бил Гейтс идва бягайтеее :bravo:


Quote from: Лина on 23 August 2020, 15:29:29Никой днес не учи хората да обичат конкретна западна държава така както хората са били изнасилвани да заобикват Русия.

Натрапват през телевизора всеки ден колко е хубаво на запад , особено  в САЩ, какви светци и ангели са и т.н.
Ама натрапват и досаждат яката.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 23 August 2020, 17:45:55
ДОБРЕ Е ДА СЕ ЗНАЕ

__________________

(https://i.postimg.cc/Gh91cZSF/00000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 06 September 2020, 10:10:31
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !
Съединението е изключително важно събитие, защото е постигнато  без съобразяване и мазнене на  великите сили, без тичане и навеждане по чужди легации, нещо което днес ни набиват от медиите че е задължително.  Без  финансиране отвън или от Черепа, както е на протестите.  Би трябвало по-често да си припомняме станалото на 6  септември 1885 г.. И е време най-после да се откажем от комплексарската  позиция, че Брюксел, Вашингтон или Москва ще ни налагат наклона на нашата: култура, разбирания, стремежи,  вяра, обичаи и т.н.

------------------------------------------

(https://i.postimg.cc/T3j4pSjV/00000000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 11 September 2020, 17:56:17
ХУБАВА РАБОТА , АМА - КЕЛЯВА
Не съм светец - напротив, ама тия неща не ти понасям
 Не вярвам, някога българските жени да: са се обличали така, да са играели подобни нео-езически и сатанински танци и да са имали поведение на откровени леки жени.
Не го приемам това, отказвам да приема тая подмяна и така.

___________________________


(https://i.postimg.cc/RZhTpfFq/0000.jpg) (https://postimg.cc/QFL5HFcr)

____________________________

(https://i.postimg.cc/mkV5Csdn/000.jpg) (https://postimg.cc/sGQmCtCP)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 12 September 2020, 09:20:05
БЪЛГАРЩИНА
 Трябва да се развива, естествено в определени рамки, не да се :модернизира и профанизира-осквернява с тъпотии и филмови клишета от Холивуд и подобни.
На снимката виждаме, такова развитие на БЪЛГАРЩИНАТА в правилната посока.
Мое мнение е че всяко дете момче, па и момичетата до 11-12г. трябва да се заклеват по тоя начин да служат на родината, рода и вярата. Облечени в народни носии, може и без пушка пред трибагреника, или за по-надъхващо пред хайдутски байрак - знаме.
__________________________________

(https://i.postimg.cc/9XwJM22z/0000.jpg) (https://postimg.cc/xqYKxWcS)imagine upload (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 14 September 2020, 10:29:03
БОРЕЦ ЗА СВОБОДА - СТАНАЛ ЗЛОДЕЙ ( а най-вероятно си е бил злодей от самото начало ).
 Ако не знаете, това е често срещано явление ! Много злодеи са се присламчвали към освободителните борби и у нас и по света, даже са загивали в тия борби. Това обаче не означава че трябва да бъдат почитани за това. 3лодеят е злодеи и злото си е зло и не трябва да се почита.
Тоя Алеко паша е харчел парите на организацията с лекота и кеф. 3а това и е наречен паша, понеже е живеел нашироко. Нещо ми се струва бая дебел за четник ! Даже шапката си е направил по поръчка от кожа, а не като на другите.
_____________________________________
Алеко  паша влиза в разногласие с Тодор Александров и организира убийството му  на 31 август 1924 година. След две седмици Василев загива в Горна  Джумая (днес Благоевград) в така наречените Горноджумайски събития, убит  от приближения на Иван Михайлов Кирил Дрангов.   
_______________________________________

(https://i.postimg.cc/d0JpSMXF/00000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 22 September 2020, 09:56:14
  ЧЕСТИТ ДЕН НА НЕЗАВИСИМОСТТА !
ОБЛИЧАЙТЕ ДЕЦАТА СИ ПО БЪЛГАРСКИ
 То не е за празнуване, понеже сме силно зависими политически и икономически от външни сили.
Духовно обаче не могат да ни наложат да сме зависими.  Това  зависи от нас самите от всеки един от нас. Никой не може на сила: да ни накара да приемем западни източни или други чужди ценности.
Та можем да сме независими за сега само  в българщината, тоест културно и духовно . Станем ли обаче модерни хора, ставаме и зависими от чуждото.   


(https://i.postimg.cc/xTym2PmG/000.jpg) (https://postimg.cc/XpqqKdQX)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 22 September 2020, 09:58:47
НАРОДНА НОСИЯ ЗА ВСЯКО БЪЛГАРСКО ДЕТЕ.
Купувайте носии на децата си, и подарявайте носии на децата на близките ви, на който можете и е удобно. Та всяко дете да има от малко народна носия.
Така се пази българщината, а не с протести, контра протести и политиканстване.___________________________
(https://i.postimg.cc/d0XkBNMF/0000000000000.jpg) (https://postimg.cc/4K6x45N2)

_______________________
(https://i.postimg.cc/k4bVhN9b/00000.jpg) (https://postimg.cc/DJ7ySXSv)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 24 September 2020, 11:30:39
КОЕ Е ДОБРО И ПОЛЕЗНО ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ
Темата с Русия и против нея: е малко по-сложна, отколкото смятат и русофили и русофоби. Обаче за българина - българският интерес трябва да е над чуждият. Тоя български интерес, не е само материален, той е и духовен и трябва да е съобразен и в рамките на "българщината".  Няма български интерес, който да е извън рамката българщината или да не е съобразен с нея.
Снимката е култова - стига сме били робове на тия или ония, особено в духовно отношение.

___________________________________

(https://i.postimg.cc/0jYJGN7M/000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 02 October 2020, 18:58:30
  КОГАТО БЪЛГАРИТЕ БЯХА БЪЛГАРИ.

А не широко скроени европейци и безродни модернисти       На 29 септември 1918г. е подписано Солунското примирие между България и Антантата, с което страната ни излиза от Първата световна война. По силата на договора всички български военнослужещи намиращи се на запад от старопрестолната българска столица Скопие остават заложници. В плен попадат 3 наши дивизии с численост 100 000 войници и 14 полкови знамена. Френското командване издава заповед за предаването на всички знамена на пленените български войскови части, а наказанието за укриване на знаме се наказва със смърт.

Всички знамена до едно са спасени с риск за живота на офицери, подофицери и войници, които под заплахата от разстрел месеци в плен ги крият под дрехите, във възглавнците си, в тайници и хралупи и след бягства и нощни преходи успяват да върнат всички знамена непокътнати в България. Всеки един от десетките хиляди български войници е знаел къде е знамето на полка му, но нито един не го предава за по-добра храна, легло, пари, дори и след мъчения.

Знамето на 1-ви пехотен Софийски полк е спасено от капитан Любен Кузупов и поручиците Златев и Петков, организирали бягство от заложническия лагер и отнесли полковата светиня в разположението на частта в София.

Командирът на врачанци полк. Иван Башавлиев, строява полка и заявява, че няма по-голямо безчестие за войника от това да се предаде свещеното знаме на врага. След което, заповядва на командирът на 12-та рота, запасен поручик Ангел Янчев от гр. Враца, който е и знаменосец на полка да изгори знамето. Поручикът вместо знамето изгаря неговата калъфка, скрива истината, а полковата светиня препасва около кръста си. Така, с риск за живота си, пази знамето в продължение на 9 месеца.

Интересна е съдбата на 27-ми пехотен Чепински полк. Организира се група от войници, които с ясното съзнание, че ако бъдат заловени ще бъдат разстреляни, връща знамето в родината. На 24 май 1919 г. войниците от полка все още са заложници на французите. Младите войници, попълващи редиците на полка в Чепино (Велинград), полагат своята тържествена клетва под спасеното бойно знаме.

15-ти пехотен Ломски полк - В. Шишков организира спасяването на знамето. През нощта на 3 срещу 4 октомври 1918г. той, заедно с подполковник Христо Младенов скриват знамето в сандъче и го заравят. За да заблудят французите изгарят калъфа, в който обаче няма знаме. На 4 октомври 1918г. полкът се предава на французите в гр. Скопие. Взема се решение укриването на знамето да се извърши от капитан Петко Капитанов, поручик Страхил Митев и фелдфебел Доно Велков. На 6 февруари 1919г. го предават на полковник Йосиф Петров, който, използвайки факта, че е свръзка при Френското главно командване в Солун, успява да го предаде на началник щаба на 10-та дивизия в гр. Гюмюрджина полк. Вълков. Той го връща в министерството на Войната.

52-и пехотен Моравски полк – командирът - полковник Стефан Соларов заповядва да се спаси знамето. Поручик Цветко Митков заедно с подофицер Цено Лозанов и девет войници тръгват в полунощ на 3 октомври 1918г. към България заедно със знамето. Пристигат на 10 октомври 1918г. в гр. Враца.

Знамето на 25 пех. Драгомански полк е спасено от кап. Веселинов, командир на нестроевата рота, ст. подофицер Паунов и трима войници. Те скриват знамето в куртката на энаменосеца, металните части в торба и през Смедерево, Лом, София спасяват светинята на полка. Предадени са и 173000 лв. от полковата каса.


(https://i.postimg.cc/6psRXTW1/4ac5daff48fe8f02.jpg) (https://postimg.cc/0bfrGkJp)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 06 October 2020, 17:35:57
КУЛТОВО 3НАМЕ - ПО3ДРАВИ 3А БАНСКАЛИИ.

В Банско има българщина.

Ама няма ли мъже за байрактари ? Та на жена са дали байрака ?

Превъзнасянето на т.н. Райна княгиня не е част от българщината. Става дума за явление противоречащо на българщината и вредно за културата ни. Райна може да е била любимка на комундетата, ама е нещо лошо, като влияние. Така че не я имитирайте. Та да не стане така че место да се гради да се руши. До къде ще стигнем, жените се врат в мъжките работи. Ае стига: феминизъм, либерализъм и тъпи леви идеологии.

_______________________________

(https://i.postimg.cc/0jcKZRLT/000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 10 October 2020, 17:34:03
РОДОЛЮБИЕ - РОДОЛЮБЦИ !
Да нека очертаеме контурите на тези понятия и да ги изясним.
- почитане на обичаите на народа
- почитане на вярата на този народ, от която идва и културата и повечето от обичаите на народността.
- ползване и почитане на символите от миналото.
- познаване и почитане на културата и обичаите на народа
-отхвърляне на всичко чуждо в областа на идеите, културата и философията и духовността.
- отхвърляне на нео-либерализма и идеите му.
- зачитане на облеклата на дедите ни.
- почитане на нашата, а не на чужда история.
- познаване на живота на българските народни юнаци - герои
- честване на паметни дати от историята дните посветени на нашите герои.
-почитане на българското хайдутство, благодарение на което сме се запазили през 500-е г. турско-ислямско робство.

Има сигурно и още , но това е в общи линии.
Сега да видиме коя от уж-националистически, патриотични и такива на обявяващи се за спасители на родината : организации и партии покриват поне 4-ри от тези неща.

__________________________________________________________________
(https://i.postimg.cc/Bnj3PxhK/0000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 17 October 2020, 10:52:08
ОБИЧАЙТЕ СИ РОДИНАТА ВЪПРЕКИ ВСИЧКО

Свобода Или Смърт

Родината се обича не за това, че е велика,
а че е твоя!"
Сенека

_____________________

Не знам дали тоя Сенека го е казал наистина, ама е казано добре.

Така че моля ви стига превъзнасяния , колко сме били велики: супер търсена кухня и т.н. глупави измислици, ненормални,тъпотии, древна история , дето я измислиха наскоро и лъжи без край и начало. Радвайте се и ценете малките истинските неща в българщината.

А тия двамата са велики, не за дето са се превъзнасяли по западен образец,което не са правили никога, щото са били мъже българи, а не келемета. Велики са защото са си обичали родината , и тогава , когато още я нямало и е била поробена.

_______________________________

(https://i.postimg.cc/xTg3kH5f/000000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 20 October 2020, 09:43:26
(https://i.postimg.cc/dtstNMNv/000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 26 October 2020, 11:10:58
   НЯМА ПОСЛЕДНИ ВОЕВОДИ И ХАЙДУТИ

Много хора обичат пишат без да мислят и знаят ѝ лошото е че и не искат и да знаят . Последният воевода, последният хайдутин и т.н. театрализиране, драматизиране по западен ненормален образец. Не, не е последния воевода не е и последният хайдутин, тоя или оня от посочените. Докато има български народ ще има и хайдути и воеводи. А след посочените за последни воеводи и хайдути,винаги е имало и други и други и ще има и за напреде.Това драматизизиране и театрализирзне на нещата е противо българско - анти българско, грозно и яко тъпо и досадно. Тия западни шаблони да спрат да ни ги натрапват.

В българщината никога не е имало, няма и не може да има западни тъпотии. То за това и българщината е така жилава, устойчива и непобедима. Та ако искаме да я и има и за напреде, нека не я замърсяваме и оскверняваме с отровни западни или други културни влияния. 
______________________________________
(https://i.postimg.cc/PqRSjPmZ/09.jpg) (https://postimg.cc/jWyH6q3d)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 31 October 2020, 09:43:48
МИЛИ РОДИТЕЛИ НАУЧЕТЕ СЕ: ПРЕДИ ДА УЧИТЕ ДРУГИТЕ БЕ.
Няма никакъв смисъл  да се  заменя едно  зло  с друго  зло , няма  и логика.
Коледа е окултно сатанинска история, въведена при комунизма. Името  на  празника е "Рождество" . Езическият бог Коледа, няма нищо общо с  православната ни вяра и даже и противоречи. Тия сатанизми и ненормалщини  дето ви ги пробутват на Лазаров ден , също нямат нищо общо с вярата ни и  българщината.
Така че долу  хелоина, коледата ,  лазаровите окултизми и подобните. Да живее  "Рождество  Христово", "Великден" ,  дните  на светиите ни и  дните на  почит на народните  ни юнаци.


_______________

(https://i.postimg.cc/SsSBqKbC/00000000000000000.jpg) (https://postimg.cc/Y4PnzM9C)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 31 October 2020, 18:33:34
 ЖЕНИТЕ ТРЯБВА ДА СА ЖЕНИ МАЙКИ, А НЕ .....
Иначе оправяне, няма и сме обречени.
МОРАЛ ПО ЧЕТНИЧЕСКИ
ДОНЧО ВОЕВОДА.
Били са красиви, но не и шавливи, по-скоро Дончо е бил прекален моралист, твърди народният певец Георги Гоцев . Еманципация е била дума непозната в началото на миналия век за жените  в село Цапарево в Малешевска планина. По онова време те са имали  предимно задължения - да се трудят, да се задомят, да родят колкото може  повече деца. Сигурно е, че някъде около 1905 година не са смеели да  погледнат чужд мъж. За да си нямат работа не толкова със своите, а с цял  войвода, който тогава шетал с чета в региона. Легенди за хубостта и  напереността на цапаревки се носела навсякъде. Но започнали да се  прочуват и с палавия си нрав, заговорило се, че някои от тях са  развратни. Това накарало не кой да е, а Андон Златков Томов, известен  като Дончо войвода,да зареже битките с турцитеУчастникът в Горноджумайското въстание през 1902 г. и в Илинденската  епопея през 1903 г. се наложило да взима крути мерки, за да даде урок и  да вкара в правия път палавите цапаревки.Доказателство за ангажираността на войводата е едно негово писмо от  1905 година, копие на което се пази и днес в историческия музей в  общинския център Струмяни. Той имал силно влияние в района и думата му  тежала повече от закон. От него се страхували дори турците, та какво  остава за кротките и работливи негови сънародници.

Най-любопитна е  обаче една негова заповед-обръщение до всички жители на село Цапарево,  която той издава по повод развратното поведение на цапаревските моми и  невести. Какво са правили и как са се държали местните жени в ония  времена днес никой не може да каже с категоричност, но заповедта на  войводата е факт. Той забранява на цапаревки да се закачат с мъжете, с  поробителите турци, да говорят с тях, както и да излизат от домовете си  вечер, след като слънцето се скрие. За онези, които престъпят заповедите  му, той заповядвал публично да се наказват с бой с тояги. Оригиналът на  заповедта се пази, писмото е кратко и лаконично. Войводата е  категоричен, чезабранява "к..варлъка" на местните моми и невести.
https://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/voyvoda_zabranil_razvrata_na_momi_v_tsaparevo-333655.html?fbclid=IwAR1IPClAsS4GTzA78WRGzoQzuxGGWpHPp4HUIs181IuJuC01pZiMoV_XCp4#

__________________________

(https://i.postimg.cc/kMVRZ6mr/0000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 01 November 2020, 18:29:40


ДЕНЯТ НА БУДИТЕЛИТЕ - ХУБАВ ДЕН, АМА........
Ама някои от будителите направо отровители.   
С една дума пробутват ни за будители, всякакви:  ненормалници, откачалки , масоно сатанисти, анти българи и лъжци, като З. Стоянов например. Пробутват ни ги и се  налага отстъпление от българщината и откровено поклонение и навеждане пред чуждото и запада и тяхната култура и морал. И това  ни го представят, като нещо много добро и важно.
В крайна сметка поклонението на чуждото и отстъплението от българщината, ни доведоха до сегашната злощастно положение, а не нещо друго . Без това отстъпление на политиците предатели, щеше да им е много  трудно да ни смачкат така.
Та за да не се обезсмисля  тоя ден ,трябва добре  да се види кой какъв е бил, за какво  се е борил и как  е виждал  нещата .
Даже според някои трябвало цялостно реформиране и модернизиране и на традиционната българска култура.  И предполагам пълно затриване на българщината. Тия ще поискат и забрана на народните носии.
Българската култура няма нужда от реформиране по западен образец, а от модернизиране - пък въобще. Имаме нужда от капсулиране , само - затваряне в самата българщина и рамките те: и и тези , на вярата ни. Останалото е унищожение и смърт. Промените и развитието, трябва  да се правят , много внимателно , след здраво обмисляне и да не противоречат на вярата, както  и да не се излиза от рамките на българщината.
Няма  да ви честитя  празника , понеже  в тоя му вид е откровено вреден  и противо-бъларски.
Ако не се осъзнаем и осмислим тия неща и не се изчистим от злото и гнилото : то и второто ни за сега крехко възраждане , ще свърши с катастрофа  и отстъпление и провал, като първото.

________________________________
(https://i.postimg.cc/SsvbBCs2/00000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 02 November 2020, 10:39:40
ЕДНИ БУДИТЕЛИ И СА БУДИЛИ - ДРУГИ ОТРОВИТЕЛИ И ТРОВИЛИ

Мнозина си честитиха "Деня на народните будители" бъркайки будители с бунтовници или откровени отровители . Понятието "будител" не може да се дава на всеки за чието име се сещаме. Лошото е че сме чели-недочели, разбрали-недоразбрали , ама с претенции на мъдреци .Хората, народа не са заспали,както ги обвиняват разни анархисти , комунисти ,нацисти и модернисти . Просто има разни откачени из интернета дето са се упълномощили сами: да са народа, ама не са и просто са изтрещели с мании за величие. Българите не са заспал народ, както се опитват да ни внушат тия ненормалници, нито пък робски народ. Народ, който е успял да опази езика, обичаите, носите си, бита и вярата си не е заспал. Това, че не грабваме оръжие за щяло и нещяло, не ни прави заспали. Със сила може да получим всичко ими много, но не може да го задържим дълго. От мои наблюдения от фейса и на живо се убедих, че има достатъчно будни, прозорливи и мъдри българи. Това че не са така: гръмогласни и не квичат по Фейсбук, като бесновати - не ги прави по-малко осъзнати , стойностни или тъпи.

На този ден би трябвало да преклоним глави пред всички дейци на просветното про-българско поле, всички музейни работници, всички етнографи и фолклористи, които не са подменяли българщината и вярата ни с окултизми и бабини дивотии пробутвани за народни вярвания и обичаи, а са работили за развитието на тая същата " Българщина". Тия хора са носили и носят на крехките си плещи, онова малко, дето още не е подменено и осквернено с простащини тъпотии и небивалици, което наричаме - българщина.

А за бунтовниците, хайдутите или т.н. революционери: има други дни ба които да ги отбелязваме. Нека не смесваме нещата и внимаваме за да стане манджа с грозде .

Това е големият Левски, но той не е будител, друго е и на друга нива се е трудил.


___________________________________________

(https://i.postimg.cc/XvgjMmMr/image.jpg) (https://postimg.cc/mctfCdg4)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Лина on 02 November 2020, 22:06:59
Да не е изтрито, щото нищо извън обичайната ти стилистика не виждам, че да ми хареса  :lol:
Това "иди виж" какво написах ми е познато, явно е някаква запазена марка...спомени, спомени
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 07 November 2020, 09:40:20
ДОБРЕ КА3АНО , А ТАКА.
Никаква  чужда култура .
___________________

"Знаят езици, но не търпят чужди култури. Нов доклад описа българските ученици като нетолерантни."

Никога до този момент не съм си и представял дори, че ще се зарадвам на такъв материал от свободноеврогейците, еййййййййййййй!!! :D :D :D

Четете, българи, това е малко чудо, знамение, че България няма да умре!!!

Благодарим Ти, Господи!!

-------------------------
Знаят езици, но не търпят чужди култури. Нов доклад описа българските ученици като нетолерантни

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30913596.html
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Лина on 07 November 2020, 14:36:47
То това администратора го публикува минала седмица - да радващо е донякъде, но тогава се въздържах да напиша какво мисля, а то не е нищо добро.
За съжаление това нетолерантно отношение не се дължи на бясна любов към българската култура и традиции, а на никаквото отношение което младите имат към всичко, което не е свързано със секс, купони и простотии.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 07 November 2020, 17:27:52
Quote from: Лина on 07 November 2020, 14:36:47За съжаление това нетолерантно отношение не се дължи на бясна любов към българската култура и традиции, а на никаквото отношение което младите имат към всичко, което не е свързано със секс, купони и простотии.

Не е точно така.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 16 November 2020, 17:24:30
ЧЕТНИЧЕСКА УНИФОРМА
 Добър пример, как обикновените " въшкарници" могат с лекота да станат: добри четнически униформи. С по едни цървули ,калпак, калцуни-подбедреници, а ако има и по едни гайтани да се зашият  и става чудо.
(https://i.postimg.cc/nz48bxkB/00000000.jpg) (https://postimg.cc/62pbnDFp)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 23 November 2020, 17:16:51
ДА ВИДИМ КОИ ЩЕ СЕ КЪЛНАТ
Преди това се произнася клетва пред евангелие и кръст от ножове . Безбожници,атеисти,тангристи, сектанти,еретици и други неправославни не се допускат.

________________________________
(https://i.postimg.cc/V67xsYTc/0000000000000000000000000.jpg) (https://postimg.cc/5YC7nMbP)

Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 24 November 2020, 18:19:11
КАРТИНА НА ТЕМА БЪЛГАРЩИНА
Нищо особено, ама си е наше.
 Нека си пазим и почитаме нашето : за да не се налага да пазим почитаме и се покланяме на  -чуждото, което видяхме вече че е ненормално и извратено.
_____________________________
(https://i.postimg.cc/tCqXHdXK/000000000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 25 November 2020, 10:16:40
БЪЛГАРЩИНА И НЕО-ЛИБЕРАЛИ3ЪМ
Ами не вървят заедно, ама някои, много искат да са едно нещо.Да ама не само не са едно, ами си и противоречат.
Защо ли не съм учуден, подмениха първото възраждане: с чуждопоклонничество ще опитат и с това.
И ето клип на име "Юнашка сватба"  Много-добре, ама започва  с тъпи-нео либерални послания и шаблони. Хайдутите ни били защитавали всички без значение на народност и вяра . А стига бе тия са изпреварили другаря Сорос с 300г. даже 500г. В следващият клип сигурно ще са пазели джамии и гей двойки.
 Първо, това не е верно, много рядко хайдути са защитавали турци. И второ : това е с гаден нео-либерален вкус. Това с нямането на значение на народността и вярата: е един от техните шаблони за обез-родяване на народите. Само дето не ги изкарват в клипа: да са бранели и гейовете.
А спрете се бе ! Жалко за усилията и загубеното време на хората , дето са участвали в клипа.
https://www.youtube.com/watch?v=wZM3TitVKyA&t=462s&fbclid=IwAR2KO6VXOprWTgixKchegFUE1h7DryovpJIksE_odqlCeU0KYs15h5Gp9f8&app=desktop
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 03 December 2020, 18:24:45
AЗ НЕ СЕ ГОРДЕЯ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН - АЗ СЪМ ДОВОЛЕН ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН !
 Да съм доволен :да съм българин, причини много. Но нека поговорим за гордостта и гордеенето.
Гледат сапунени тъпотии , имитират ги и после се гордеят :та  да не изостанат на зад от телевизията и филмите  и се правят на интересни   и т.н. тъпеене.
3ащо обаче аз не се гордея ?
Един от най-големите, даже най-големият грях в нашата православна вяра е гордеенето-гордостта.
Гордеенето не е било никога характерно за нас българите, това е нещо на практика анти-българско по извратен американски  и западен шаблон. Те там много обичат да се гордеят и само превъзнасят, за това и са такива , каквито са...... Та всеки българин и особено родолюбец дето се  гордее - не е вече , нито българин, камо ли да е родолюбец. Та моля спрете да имитирате тъпите западни филми и да се гордеете и даже да обяснявате как имало добро гордеене.
Тия на картинката, ако бяха се гордели, никога нямаше да се дигнат и жертват. Ама за това ли умряха, да се правим  ние сега на ненормални и да се гордеем и само-превъзнасяме , като откачени ? Да може да е модерно на запад, ама не е българско и няма да бъде никога.
Трябват ни :вяра, покаяние, пост, молитва, смирение, а не ненормална гордост по западен образец.

________________________________

(https://i.postimg.cc/LXSB0cS9/image.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 08 December 2020, 14:15:52
ВСЯКА ЖАБА ДА СИ ЗНАЕ ГЬОЛА - е казал народа.
Или - българското родолюбие се възражда и ще го бъде на пук на комундетата.
Да публикувам това ме подтикнаха мненията на един откровен комунист правещ се че не е такъв. Ето ги и тъпотиите му:
Явор Андреев
-Само дето днес няма хора като Вапцаров. Днес има само лизачи и дърдорковци. То даже и казарма няма...
- Ха ха ха. Ни четник ни хайдутин искам да ставам. И едните и другите са били пройдохи и главорези.
-  Да комунизма е гадно нещо но е единствената идеология срещу фашизма по товй време. А за хайдутите и убийците нищо добро. И Ботев и Левски не са били хайдути...и главорези.
________________________
Аз не уважавам подобни мнения пълни родо-отстъпничество, отделно написаното не е истина.
Тоя смята че предателят на родината Вапцаров е бил нещо велико и даже се ядосва че в днешни дни нямало такива предатели . И по-добре казвам аз от такива полза няма.
Мнението му за хайдутите е шокиращо. Без тях сега нямаше да има български народ, а пък  без четниците - освобождение. Това ли иска тоя болен другар ?
Ботев не е бил хайдутин, бил е каквото е бил. Но  Левски е бил хайдутин и даже знаменосец на четата на Панайот Хитов. Бил е и добър в убийствата на душманите. Мене съветва да чета, но той самият не е чел и пише тъпотии.
Фашизма за който говори тоя е българското родолюбие. Интересно срещу това ли се бори другарят Явор Андреев ? Ами като не му харесват хайдутите и четниците и мисли така за тях да не се вре в групи и форуми посветени  на хайдути и четници. Има си места за комунисти , анархисти , гей , либерали, соросоиди, лай***и, гов**и  и т.н. българомразци.
На снимката родо-любци , които някои наричат фашисти в простотията си.

___________________

(https://i.postimg.cc/3R7tkJyP/0000000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)


Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 12 December 2020, 17:47:56


 НАДЪХВАЩО НА ТЕМА "БЪЛГАРЩИНА"
Направилият изображението е свършил много-добра работа.
Определено е надъхващо и нахъсващо. А точно от това имаме нужда !
Не че Кубрат е голям родолюбец, макар че има някакво увлечения по въпроса (дано да стане голям родолюбец), ама добре е станало.
Иначе победата му , ако победи: няма да е полезна с нищо, ако няма добри послания на тема родолюбие и също такъв пример пак на тая тематика.
Лично аз му  желая победа.


__________________________

(https://i.postimg.cc/7YSBqZDy/000.jpg) (https://postimg.cc/zVXwj5Vd)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Лина on 12 December 2020, 21:30:25
И аз искам да победи, а неговите послания винаги са били ясни.
Не можах да разбера, защо никой български канал няма да излъчва мача?
И тези цървули от БНТ-то дето сигурно цункат и пари от Спорт тото почти нищо интересно от спорта на излъчват, само художествената гимнастика.  :rolleyes:
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 12 December 2020, 21:57:41
Quote from: Лина on 12 December 2020, 21:30:25И аз искам да победи, а неговите послания винаги са били ясни.
Не можах да разбера, защо никой български канал няма да излъчва мача?
И тези цървули от БНТ-то дето сигурно цункат и пари от Спорт тото почти нищо интересно от спорта на излъчват, само художествената гимнастика.  :rolleyes:
То и  Италия е така. Капитализъм.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Лина on 13 December 2020, 16:51:03
За мое огромно съжаление Пулев не успя. Можеше да победи, но ще кажеш, че има наистина има някаква черна ръка дето все му пречи. Аз лично не се вълнувам от това, че след загубата е споделил нещо, което звучало като оправдание.
Ми как да не е фатално да излезеш на най - важния си мач след боледуване, а и без треньора си до теб и то на чужда територия!
Ясно е, че не е трябвало да излезе на ринга, ама договора си е договор и кой знае какво пише в него?!
Хубавото е, че в професионалната си кариера е губел само 2 пъти и то от истински шампиони, което показва, че той самия е отличен боксьор.

(https://nstatic.nova.bg/public/pics/nova/article/980x551_1607839228.jpg)

За мен си е боец от класа.

Даже му се ядосвам, че стоя 9 рунда...... аз ако бях по-рано щях да легна, взимам си кинтите при тези скапани обстоятелства и никакво шоу нямаше да видят.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 13 December 2020, 17:53:55
Българщината не трябва, а и не  се влияе от временни и суетни неща. Колкото до Кубрат, можеше да помогне малко с една победа, ама и така ще продължим напред.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 13 December 2020, 18:24:15
СТИГА КОПИРАНЕ ОТ 3АПАДА И АМЕРИКАНЦИТЕ, СТИГА ГОРДЕЕНЕ И ТЪПЕЕНЕ.
3асягам пак тая тема   заради коментарите под една снимка на хора които се имат за големи българи, ама излиза че  просто подражават на американците. Иначе за незнаещите,, Кубрат е малко надменен, даже много. Има и други тъмни страни, ама това е друга тема. Ето ги и въпросните тъпи коментари :
-Georgi Radulov
Двама достойни и горди БЪЛГАРИ!
-Николай Димитров
Браво момчета, ние от НД Традиция се гордеем с Вас!
____________________________________________________Стига с тая гордост и това гордеене по американски образец. Вие българи ли сте или американци. До кога ще ни натрапвате изродени американски шаблони? Искат да подражаваме  на запада ли ? Или просто затъпели ? Иначе идеята им да облекат народни носии е добраа дано и други спортисти и известни личности я възприемат.

_____________________________
(https://i.postimg.cc/SxM2TpR1/00000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 14 December 2020, 10:44:25
БЪЛГАРЩИНАТА НЕ Е ТОВА
Да българщината не е това което виждаме тия дни . Не е прехвалване на човек дето не е за хвалене,ама  не е и за такова бесно и ненормално оплюване. Имам пред вид Кубрат Пулев. Едни го превъзнасят като се едно е Бог, други го изкараха обществен враг номер едно.
Истината е че и едните и другите са побесняли и показват недостойно поведение. Кубрат е човек и е нормално да греши, да се излага и гордее глупаво, както сме правили и правим и ние самите. Преди да съдим него или противниците му и съдещите го е добре да осъдим първо себе си. Да държал се е тъпо - е и ? 3а него си е ! Та нека мислим добре преди да заемем крайна позиция. Пък и в крайна сметка Кубрат е един от нас - добър или лош, от нашият народ е. Така че нека не го съдим прекалено и не само него но и хората по принцип, нека и не го и не ги оправдаваме като грешат и се излагат. Та да не излезне на края : че сме осъдили себе си самите и сме се изложили ние , а не някой друг.
3а да вървим заедно напредне ни трябват гордост,,  самопре-възнасяне или постоянни  осъждания, трябва ни смирение.

(https://i.postimg.cc/26k6KQwj/000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 14 December 2020, 14:13:58
ВЕЛИК БЪЛГАРИН
______________
 На последак, много лесно  ги обявяват за велики българи по какви ли не причини.
Така ли е в българщината ? Българщината не е нещо модерно, съвременно или временно.  В българщината, обаче  няма как да  станеш велик : само защото си постигнал успехи в някой спорт,литературата или киното и подобни.
Става се  велик по заслуги и то истински . Например , само-жетва, загиване в бой  за свобода,борба с години за свобода  или големи постижения в полезни за българщината, народа и страната неща-области. А не някой спортист победил някъде и само защото може би е прославил страната, ама може би -  и да го обявяваме за велик българин. Та някои от тия нямат даже народна носия, ама и  не искат да имат и не знаят нищо за българските неща, обичаи и навици, ама и не искат да знаят. Някои от тях имат даже откровено просташко и анти-българско поведение.
Та тия на снимката може да не са големите българи, ама поне : имат народни носии и вършат нещо свързано с обичаите ни.  Така са много по-българи от тия дето ги превъзнасят че са такива: по някакви причини, нямащи нищо общо с нищо наистина  българско и стойностно.

_______________________________
(https://i.postimg.cc/fb4LJXYw/0000000000.jpg) (https://postimg.cc/0zfx4zt3)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Panzerfaust on 14 December 2020, 20:56:20
Quote from: Шишман on 14 December 2020, 10:44:25Пък и в крайна сметка Кубрат е един от нас - добър или лош, от нашият народ е.
Аз лично бях за него именно поради тази причина, макар че знаех как ще свърши всичко.

Иначе определено се държи тъпо Кубрат, ама какво да се прави...
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 14 December 2020, 21:50:06
Quote from: Panzerfaust on 14 December 2020, 20:56:20Аз лично бях за него именно поради тази причина, макар че знаех как ще свърши всичко.

Иначе определено се държи тъпо Кубрат, ама какво да се прави...
Еми такъв, както каза - какво да се прави, по-добър от него  бокса нямаме за сега. То си е за него си, като се прави на маймуна.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: FELDMARSCHALL on 19 December 2020, 09:25:37
Само да спомена, че Кубрат е отказал преди години многомилионна оферта от Германия да се бие за тяхната страна, като е казал че той е българин и ще се бие само и единствено за България и че никакви пари или други изкушения не могат да му повлияят. Няма нужда да споменавам тук за Златан Ванев (щангиста), Каратанчева (тенисистката) и други, които смениха националността си за пари и се състезаваха за други държави. :laugh:
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 19 December 2020, 09:52:38
Quote from: FELDMARSCHALL on 19 December 2020, 09:25:37Само да спомена, че Кубрат е отказал преди години многомилионна оферта от Германия да се бие за тяхната страна, като е казал че той е българин и ще се бие само и единствено за България и че никакви пари или други изкушения не могат да му повлияят. Няма нужда да споменавам тук за Златан Ванев (щангиста), Каратанчева (тенисистката) и други, които смениха националността си за пари и се състезаваха за други държави. :laugh:
Това с отказаното немско гражданство: не го прави родолюбец ! 3а да е родолюбец човек, трябва да се интересува от българските неща и да ги следва. Поведението на Кубрат на мача определено не беше следване на българското поведение.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Panzerfaust on 19 December 2020, 15:26:27
Quote from: FELDMARSCHALL on 19 December 2020, 09:25:37Само да спомена, че Кубрат е отказал преди години многомилионна оферта от Германия да се бие за тяхната страна, като е казал че той е българин и ще се бие само и единствено за България...
Това ми се струва поредния мит, изграден по аналогия с Дан Колов (където има вероятност да е по-вярно).
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 19 December 2020, 18:41:40
Quote from: Panzerfaust on 19 December 2020, 15:26:27Това ми се струва поредния мит, изграден по аналогия с Дан Колов (където има вероятност да е по-вярно).
Да прилича на историята на  Дан Колоф, но и двете според мене са истински.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Panzerfaust on 20 December 2020, 21:28:44
Quote from: Шишман on 19 December 2020, 18:41:40Да прилича на историята на  Дан Колоф, но и двете според мене са истински.
В битките на Дан Колоф няма никакво значение какво е гражданството му. Това не са Олимпийски игри да носиш слава за държавата си. Реално кечът дори не е и чист спорт, а спортно шоу, и тогава е бил такъв. Прозвищата му ,,Кинг Конг", ,,Кралят на кеча" и ,,Балканският лъв", вероятно са измислени от мениджърите му, звучат гръмко и за американска аудитория, където са феновете му и откъдето печели парите си. В България си го наричаме и ,,Българският лъв", но само в България. Обзалагам се, че 90% от американците, които са го гледали, не им е дремело нито чий гражданин е, нито откъде е.

За Кубрат Пулев пък са съвсем съмнителни нещата. Първо, Германия няма практика целенасочено да натурализира спортисти, за разлика от други страни. Всички германски спортисти с чужда кръв са или родени в Германия, или пристигнали с родителите си на детска възраст. Братята Кличко живяха дълги години в Германия, бяха идоли на немската публика и не знам някой да ги е натискал да станат германци. Реално дали Кубрат ще е български, немски или занзибарски гражданин изобщо не е важно. Важно е какъв интерес генерира, а за това трябва да си атрактивен на ринга и извън него.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 20 December 2020, 21:40:44
Да ама , в началото, а и до 70г. е имало и нормален не нагласен кеч. Не всичко е било нагласено, купено и продадено. Може би на някои американци им е дремело какъв гражданин е Дан Колов, така че не приемам тезите ти. Пък и няма как да знаеш, не си правил подробни проучвания. А казват автора на книгата за Дан Колов подробно е проучил нещата и не си е измислял.
3а Кубрат предполагам всяка държава би желала да го натурализира понеже е голям боксьор. 3а тебе може да не е важно гражданството, но за някои явно е важно и така.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: FELDMARSCHALL on 20 December 2020, 23:10:40
Ами чувал съм го и от немски коментатори още в първите му години в профи бокса, когато мачовете му бяха главно в Германия 2011-2012г.! Че Кубрат е отказал оферта да се бие за Германия и са били доста разочаровани.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Panzerfaust on 20 December 2020, 23:59:49
Аз не казвам, че Кубрат не е имал възможност да вземе немско гражданство, лично познавам поне 15 души българи с такова, казвам само, че така изказани са ми съмнителни нещата. Първо, многомилионна оферта? От кого? От частен клуб ли, от Германия ли? Пак казвам - за разлика от държави като Катар, Азербайджан или Турция, които натурализират спортисти, Германия не го прави. От частен клуб? От какъв зор? Спортистът Кубрат Пулев ако живее примерно в Германия, състезава се за немския клуб, ще носи пари на немския клуб, без значение на гражданството си. Типичен пример са братята Кличко, които се състезаваха в Германия за хамбургския боксов клуб Universum Box-Promotion, но си останаха украинци.

Покрай Дан Колоф има много митология, а и неясноти, предвид годините и информацията около него. 
Кубрат се опитва да го копира в много отношения - гражданството, как някой "бягал" от сблъсък с него и т.н.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: FELDMARSCHALL on 21 December 2020, 01:19:12
Димитренко и още един руснак (забравих му името) се натурализираха и станаха германски боксьори. :laugh:
А Димитренко беше по едно време в елита на тежката категория.
Кубрат мисля че го би някъде 2012г. за европейска титла и това му беше първата голяма победа над елитен боксьор.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Panzerfaust on 21 December 2020, 04:48:09
Да, бе, само че Димитренко отива в Германия съвсем млад, когато започва професионалната му кариера - бил е на 19 години. Десет години стои украински или руски гражданин (роден е в Украйна, но се е състезавал за Русия като аматьор), но си живее в Германия. През това време печели много мачове и даже някои второстепенни шампионски пояси. Нито някой му е предлагал пари да стане немски гражданин, нито някой го е натискал. Боксира се за същия немски клуб като братята Кличко - Universum Box-Promotion и носи пари на него. В един момент, при положение, че си живее в Германия и явно иска да остане да живее там завинаги, придобива и немско гражданство - нормално. Реално става немски гражданин 2010 г., когато вече кариерата му тръгва надолу. Но няма милиони, няма натиск. А аз съм гледал интервюта на Кубрат, където се изкарваше, че немците едва ли не го притискали да стане немски гражданин, но видиш ли, той като голям патриот устоял. Приказки за наивници.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 21 December 2020, 10:05:58
Българщината е и би трябвало, да е: здрав разум, трезвост, любов, уважение, почит. Да бъдем кротки, смирени едни към други и да нямаме злоба,гордост или надменност
________________________________
,,Лудите, лудите – те да са живи!"
Поета го е казал но в съвсем друг смисъл. Лудите тая народност я подариха на запада и изтока и я мразят и унищожават с кеф. За щастие нещата почнаха да си идват на местото и българските родолюбци да разбират че с лудост и ненормалщини, няма да стане , а се иска разум, правилно познание , трезвост , кротост, смирение, уважение и т.н.
____________
Величието на Левски е и в това че ги е разбрал и проумял тия работи. В началото е бил буен , луд невъздържан дори. После осъзнавайки се - се е обърнал наопаки.
_________________

(https://i.postimg.cc/tT9rNtx3/13891939-159308324497616-8755153376735394486-n.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 24 December 2020, 18:33:13
ЧЕСТИТО "РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО" !
Не ви честитя коледа, понеже не е коледа . Ние сме православни  християни от Христос,  а не православни коледари от езическото божество-идол-кумир или просто бяс с име Коледа/до. Не им вярвайте на телевизиите - лъжат ви че е коледа, ама не е.
Да ви е честито, раждането на Божият син в плът от Дева. Понеже като дух и личност е роден от Отца си преди вековете, тоест преди да го има света.
Желая ви всичко добро, а също да имате повече, вяра като дедите ни  ! Да сте по-малко чуждо-поклоници и по-малко нихилисти, анархисти,комунисти или бесновати и повече българи. Бог да ви пази!
п.п.
туй е писано  за една група във Фейсбук , но го желая  и на хората в  форума(https://i.postimg.cc/d08mLfvJ/0000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 30 December 2020, 18:06:22
3А ДА ОСТАНЕМ И БЪДЕМ НАРОД
Ако един народ не е обединен във вярата, то в какво?  Езикът  песните танците, носиите и народното творчество са много хубави неща, но ако нямаме съгласие за най-основни неща за света, които да ни обединяват напълно: то те губят значението си. И народа няма  причина да съществува.
Нека се поучим от дедите ни. Тия  на картината не бяха атеисти, нито, ез***ци, бу***ти , ко***ри или нещо друго, бяха българи, каквито не се знае дали има още, ама дано да има.

п.п.
****** -са за да не се обиждат по-чувствителните хора в форума.

___________________
(https://i.postimg.cc/90Sj7mKf/10462352-890407557701875-3626933447918964024-n.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 02 January 2021, 22:01:40
   ОСНОВНА 3АДАЧА НА БЪЛГАРСКОТО РОДОЛЮБИЕ И РОДОЛЮБЦИ Е .....
Не трябва да са политиката, тази или друга партия, пенсиите или заплатите и въобще материалното. Основната задача е да се: проучи добре българщината , да се изясни, изчисти от разни замърсявания, да се доразвие ,модернизира леко и внимателно, без да се излиза от основната рамка, да се разпространи максимално сред българите и накрая да се капсулираме в нея и православната вяра докато бурята отмине и дойде нашето време. Всичко това заради предстоящите процеси на тотално обезродяване и полудяване в ЕС и света, като цяло. Само така може да се запазим, като народ и култура.
Ето едно добро мнение за това какво предстои:
____
Miuler Vais
Обратното броене на западните цивилизации е започнало отдавна. Някъде околу 2050г се очаква да няма национални държави там. Нещо средно между Южна Африка и Бразилия под една властова(еврейска) шапка. Процеса е необратим защото самите бели европейци го искат. Единственото което можем да направим е да се капсолираме и да се запазим колкото можем. Дригите държави в Източна Европа също го знаят. Най-осезаемо е в Полша, но и другаде. Ще има огромен натиск над нас, но друг вариант за спасение нямаме. В Русия също е зле, не се заблуждавайте. Там мюсюлманите настъпват яко и са толерирани от правителството и местната власт.
______________
Така че нека забравим политически пристрастия и започнем да работим по тия въпроси. Трябва и да се организираме най-после.
Иначе ни байраци ще останат, ни хайдути,народ ни нищо.
   


________________________________

(https://i.postimg.cc/9Qq270Xr/00000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 07 January 2021, 18:45:11
 НАЙ-ГОЛЯМОТО 3ЛО 3А БЪЛГАРИТЕ СА ЕЛИТА  И ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА НИ ОТГЛЕДАНИ ОТ ПОРОБИТЕЛИТЕ И КОЛОНИ3АТОРИТЕ НИ.
Така е от освобождението та чак  до сега. Първо назначените от турците  за чорбаджии
 - злодеи от кол и въже,после техните деца - лекета, след тях  европейските и западни мекерета - българо-мразци , после комунистическите продажници и отново западни и либерални мекерета. Навсякъде са: училища, университети, медии политика и всичко важно.
И всеки , който повтаря и налага ,клишетата, начина  на мислене и поведение на тоя елит и интелигенция- волно или неволно  е враг на българщината , културата ни  и народа ни.
Просто не им вярвайте и всичките им напъни ще са напразни. И въпреки всичките им усилия за сега не можаха да победят българщината.
На снимката : юнак  българин , байрактар - знаменосец
_________________________
(https://i.postimg.cc/mkMrvxRh/000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 08 January 2021, 18:11:35
 БЕ3 КРИТИЧНО МИСЛЕНЕ НЯМА ДА СТАНЕ
Тъпо и наивно е да се мислим че колонизаторите и слугите им: комунистите, либералите ,поклонниците на запада и т.н. ще направят образователни програми в полза на българщината, която ги изобличава, а не в полза на антибългарщината или глобализма. Лошото е че учителите и хората въобще : няма от къде да се учат на българщина. Няма учебници, книги или даже брошури по въпроса. А ония, колонистите за сметка на това, добре умеят и подменят българщината с: окултизми, фалшиви герои българо-мразци, комунизми, лъжи и тъпотии на квадрат. Така че  не може да се има доверие на: училища, учебни програми, университети, професори медии и въобще на никой и нищо. Ще кажете :тогава , какво да правим ? За сега ни остава само критичното мислене. Нещо на което в училищата не искат да  учат. Та мислете, ама логично и критично.
И на пук на всичко "да живее българщината" !
Може да е 21век, но пак има хайдути и дано  да има и за напреде,че ще трябват !

__________________________

(https://i.postimg.cc/ZqWMNDB5/00000000000000000.jpg) (https://postimg.cc/v1dhFhtJ)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 18 January 2021, 20:04:37
"Българщината" и българското родолюбие не може да се крепят на основата на омразата към тези или онези ( макар че спрямо някои с които уж сме съжителствали ом****та е като задължителна). "Българщината" и българсркото родолюбие могат и трябва да съществуват само на основата на любовта към родното. То няма и време за губене да се мразят тия или ония. Достатъчно е да се мисли, че всичко небългасрко ( в областта на духовното и културата) не е добро и стига толкова.
 На снимката родолюбие и българщина в съвършена пълнота - знаме , носии и поп без него и вяра не става!

______________
(https://i.postimg.cc/pdVJz5Q6/000000000000.jpg) (https://postimg.cc/pm7jtT6f)picture hosting (https://postimages.org/it/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 06 February 2021, 17:44:09
   НОВОТО ВЪЗРАЖДАНЕ !
Да се надяваме че няма да свърши, като предишното. Онова започна , много добре и е вървяло добре, докато масоно-сатанистите: повлияни от западният либерализъм не го присвоиха и катастрофираха.
Много хора мислят че онова 1-то възраждане завършва успешно. Политически - ДА, то е успешно - освобождаваме се. Културно, обаче е пълна трагедия. Накрая се изражда в откровено чуждо-поклонничество . Всичко българско се обявява за лошо, изостанало, турско, дори и да не е такова, азиатско и се тръгва в посокана унищожението му , ненормално поклонение и на навеждане на запада.
______________
Днешното ВЪЗРАЖДАНЕ започна преди окло 10-11г. и върви лека-полека, внимателно. често се бърка посоката, но после се оправя и тръгва отново по правият път. Интересното е че възродителите, които са обикновени хора от народа: без да са имали предварителна подготовка улучват добре пътя и посоката е верната . Избягват се окултните внушения, тъпанарщините и простотията и се държи правият път.
Не се издигат в култ мартеници, кукери или нестинари, ванги и подобни , които са неща изпразнени от съдържание и на практика не особено български . Набляга се на историите за хайдути, народните носии, хората, музиката, оръжията и чисто българските отношения и обичаи.
Значи водил съм спорове с на**ти, националисти, патриоти и с родолюбци последователи на нашето хайдутство. Разликата между тези групи хора е голяма. Първите са като обладани от бяс ! С тях не може да се говори, досадни са, налагат се на всяка дума и крачка и ни се водят - ни се карат. Родолюбците са по-различни с тях може да се говори, да се изясняват неща, да се обсъжда критикуват и т.н. както си е типично по български. Естествено има и келеши, ама те са изключения, а не норма.
Народните събори стават все повече, хайдутските сдружения също нарастват непрекъснато, абитурентите в народни носии и те се увеличават, както и сватбите по български в народни носии. Картините на чисто българска тематика, също са в разцвет и има доста. Забелязва се все по-често да се веят : знамена от въстания и на чети, които са показателни за един небивал, макар и тих подем. Даже лично аз - въведох нов обичай: да се обличат децата с народни носии след кръщаването им и мисля този обичай да го наложа и да остане в семейството ми завинаги. Нещо , като моят завет завет към бъдните поколения. Има засилен интерес и към типичните за нас българите оръжия, което е похвално.
Следя нещата и в други страни: такова нещо няма нито на запад , където се възраждат съвсем други неприлични неща. Няма обаче и на изток, в Русия, Сърбия или Гърция или ако има е в доста по-малки размери . Там има подобни неща, но са пряко свързани с политика и отровен национализъм примесен с мания за величие и ненормална гордост. Докато нашето възраждане е преди всичко културно-духовно и обвързано с българските неща. Забелязва се и почитане на православната вяра и символи в това наше възраждане. Мъже българи в хайдутски носии с кръстове, което е нововъведение но много -добро такова, улучена е 10-та с него . Има и много снимки на днешни хайдути със свещеници, освещаване на оръжия и въобще силно присъствие на вярата. Възстановявания на параклиси и църкви, също са характерни за днешните възродители
Естествено западните поклоници,  и там всеподобните и безподобни спасители на родината са силно раздразнени, ама това си е тяхна работа. Смешното е че обявяват народната носия и цървулите за неудобни ! А истината е че тези дрехи и цървулите са невероятно удобни и за планина и за каквото и да е.Но това е друга тема.
Според мене това възраждане, за сега , почти незабележимо ще има доста успешен край, ако тези неща има въобще край. Живеем във векът на информацията и няма как, като едно време да ни измамят . Вече не им минава номера с великият, красивият запад населен със светци и ангели. В днешни дни не е както някога: в чужбина да учат и ходят: само децата на чорбаджиите, които са били често турски мекерета и мразейки българското са лъжели относно западното и са го превъзнасяли и показвали и разказвали на народа ни само хубавите неща,както и измислици, а лошите които са доста на запад - са ги криели и не са говорили за тях. Днес и обикновените българи сме на запад и ги виждаме добре тия светци и ангели, колко са свети и ангелосани.
Та в ерата на интернет трудно ще ни измамят пак, дори и масоно-сатанистите да управляват страната и да държат медиите,училищата и университетите всеки може лесно да провери кое как седи.Информацията е навсякъде.         
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 06 February 2021, 18:19:15
3аклеване
"Заклевам се в душата си пред Бога, че ще пролея кръвта си за милото и поробено отечество България. Ще бъда верен на другарите си до гроба. Ще се бия юнашки с враговете и няма да отстъпвам, докато дишам под небето! Отричам се от този свят и се обричам на смъртта, на мъки и страдания, които ще понасям за благото на робинята наша майка България"


________________________________
(https://i.postimg.cc/gjWXBq0L/000000000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 06 February 2021, 18:42:54
3А НЯКОИ ЖАЛКИ СПАСИТЕЛИ НА НАРОДА, РОДИНАТА И ТАКА
      _____________________________
 Жалка история.Все нещо не им харесва на тия наши "спасители на народа и родината" братче. Шапките не били важни, ножовете не били важни, униформите и те и то по принцип нищо не им е важно. Бога и Той не им е важен - защото от верата иде истина , а тя пък изобличава и осветява някои уж смятани за скрити неща.
За това и нищо никога не се случва при т.н."спасители на народа и родината"  .
Джендарите си направиха парада, тия от малцинствата  си трепат българи и така нататък. Там разните АТАКИ ВМРО - каракачанов- ги търсете само в политиката. Ама иначе голяма работа били !

Често ми се случва  : някой  по комунистически ме заклеймява че съм в чужбина. Еми какво лошо има, нали не съм станал поклоник на чуждото и чужди идеи ?
България над всичко - казват някои забравилите Бога и верата хора. Това и аз съм го викал, но като се замислих спрях да го казвам. Какво ще стане като поставиме България над здравия разум например ? Ще стане това дето ни се е случвало вече и стана и със Сърбия.
Седи ли  скандиращите лозунга: над здравия морал, трезвия ум или над Бога и верата ?
Според мене няма начин.                         
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 06 February 2021, 18:44:32

        Друга клетва
 Заклевам се в Бога, вярата и честта си, че ще се боря до смъртта си за свободата, добруването на българите в Мизия, Тракия и Македония и че ще защитавам българщината навсякъде, където тя е в опасност! Няма да предавам нито с думи, нито с действия идеите на Организацията и не ще издавам поверените ми тайни.
В противен случай нека бъда наказан, както повелява традицията на ВМРО!

Да живее България!

Заклех се!     
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 06 February 2021, 18:45:40
  Кавалеристи ! Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!

 Ген. Иван Колев:     
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 06 February 2021, 21:53:55
   За да бъде някой национален герой - народен юнак трябва да отговаря на определени критерии.
Ето как го мисля аз, може и да греша - поправете ме.
- да се е борил за свободата на България може и да не е непременно с оръжие в ръка, но да се е борил. Строителите на съвременна България са строители не народни -юнаци. Трябва да има някакво юначество - геройство по западному.
- да не е привърженик или последовател на никаква друга идеология освен чистата българщина.
- да не е предавал или искал да предаде друг българин или народен юнак на врагът особено на Турция. Тук един моментално отпада. Няма значение че уж за не знам си кое добро е искал да предаде Капитан Петко. Врагът си е враг и всяко сътрудничество с него е зло.
- да не е бил член на масоно-сатанински организации, ложи и т.н.
- да не е писал срещу родината си и народа си. Тук Алеко веднага отпада, както и друг един .
- да не е водил пропаганда в полза на чужда страна: особено важи за западна такава, понеже запада винаги е подпомагал Турция и заради него не сме могли да се освободим сума ти години.
Освен това при обсъждането на това кой да е народен юнак или т.н. национален герой не трябва да има политически пристрастия.   

___________________
 Трябва да се знае че някои герои са били така да се каже назначени за такива по политически причини и под влиянието на масоно-сатанинската пропаганда след освобождението. Би било добре да се обсъдят делата им. Но това сега не може да стане защото веднага ще последват обвинения в нарушаване на правилата и така на практика нещата няма да могат да се изяснят. Доста неща са останали неизследвани и дори и да са изследвани : хората правили това са си замълчали. Например нещата около Левски не са изяснени до край, изследвано , знае се но изводи и заключения не са дадени. Тука имам пред вид кой е истинският му предател.
______________
 Правилното название е " НАРОДНИ ЮНАЦИ" но вече се е приело да се наричат национални герои, под чие влияние е прието така е съвсем друга тема.
И така понеже това с : народни юнаци - национални герои на някои хора не им е ясно, пускам тази тема с надежда лека-полека да се изяснят нещата. В последните години в порив на патриотизъм или само-превъзнасяне доста хора в интернет започнаха да обявяват всеки  и едва ли не всички за народни юнаци - национални герои.
 Например за такива бяха обявени Ст. Стамболов, З, Стоянов, Л. Каравелов и доста други които не ми се изброяват. За народни юнаци - национални герои, бяха обявени даже царе , които са царе , а не народни юнаци - национални герои, което не ги принизява, просто не са в съответната графа.
Някога за народни юнаци - национални герои са били признавани само определени личности при това знакови из между  борилите се и загинали за свободата на България, както и някои легендарни-приказни народни юнаци: доживели до освобождението. Става дума за Ф. Тотю, Дядо Ильо Воевода, Капитан Петко, но него по-малко, П. Хитов , Дядо Желю и други които не са никак малко.
Напоследък обявиха и Ген Луков за народен юнак - национален герои. Този генерал  е доста спорен, но в никой случай не е между  т.н. народни юнаци - национални герои. Може да е велик, голям но той е нещо друго не национален герой. За хора като него и подвигът му си има друго определение. Например величави българи или велики военни или големи личности . Сега се сещам че за такива , като Луков и други велики генерали и офицери, даже няма определение към кои принадлежат и за какви да бъдат смятани. Така се получава докато надъхано се занимаваме с несъществуващата руска опасност, омраза към този или онзи, вместо да развиваме нашата си българщина.
 Относно Ботев, ако някой се чуди: признат е за национален герой, но е имало доста спорове преди да го приемат за такъв. 
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 07 February 2021, 17:28:17
МАЛКО ОТ МОИТЕ СИ НЕЩА
Има няколко неща свързани с нас българите, подобни са  на догми или канони.  Неща които доста западни поклонници наричащи се националисти или патриоти, не искат да проумеят. Ето някои от тях.
- Имало е турско-ислямско  робство, било е гадно, ненормално , страшно и зло. За това и Турция и турците ще са навеки наши врагове, даже да станат и ангели, което те нямат намерение да направят никога.
- От турско робство ни е освободила Русия по настояване на братският руски народ.
- Руският народ ни е братски в културно отношение. Не случайно и до ден днешен браковете между българи и рускини не секват.
- Православната вяра. За българите и днес и някога - който не е в православната вяра - не е българин. Дори на пръв поглед да изглеждаме невярващи атеисти - това е начинът на мислене на българите.
- Исляма е  религия, която няма как да ни допада или харесва, приятелите на исляма са наши врагове. Тука има пример с мен самият. Някога много харесвах запада и САЩ, до момента в който в Югославия те не застанаха на страната на исляма, от тогава не ми харесват.
- Всички небългари не са от нашите и не  струват,независимо колко са велики. Това важи и за Хитлер, Мусолини , Ленин и за всички. Може да няма логика, но  така ние българите виждаме нещата на този свят. Това е мисленето на народа ни за добро или за зло.
Всеки , който не мисли така: се смята за човек, който не е наред. Това е , който разбрал - добре, който не е - да е !
Така че всеки кандидат водач на народа, нека се съобразява с тези дадености и реалности, иначе рискува просто да не бъде разпознат, като свой. Както и стана вече с доста. Или поне така трябва да бъдеме.
А тия двамата на картината са юнаци на юнаците, на дали другите народи имат такива личности.
___________________

 Лъжци и измамници обявяващи се за патриоти, националисти и понякога даже за родолюбци.
 Вчера се порових в facebook да потърся групи и страници за националисти , патриоти и родолюбци. Останах шокиран, все едно ток ме удари. Попаднах на куп луди политикани, които нямаше злодеин и българомразци, които да не възхваляват и почитат.
Не мога да спра да изобличавам лъжата, лъжците и техния баща - дявола. А който нарича това "осъждане" на национални герои - само издава симпатиите си към злото..
Повечето от тия които тези само-измислили се господа ни пропагандират и  врат в очите са : обикновени масоно-сатанисти, луди, болни умове, откачени жени, поети с картонени ботуши, предатели на българщината и откровени българомразци и злодеи. Тия трябва да се дават само, като пример който не трябва да следваме. Въпросните хора , обаче рядко говорят и пропагандират за  истинските народни юнаци, като : Хаджи Димитър , Стефан Караджа, П. Хитов, Филип Тотю или дядо Ильо воевода, да не говорим за други легендарни хайдути, като Стоян- Индже воевода.
Добре че българското родолюбие е силно и жилаво , иначе да са ни направили подобни на тия от малцинствата.
Тия на снимката според мене са от добрите, понеже ония не понасят народните ни носии и хайдутсвото и се отвращават от тях.
_______________
 Явно е че доста хора с мераци да са националисти, патриоти, а и някои родолюбци, още не са разбрали простото нещо: че българското родолюбие и национализъм не минават през,  поклонението пред и  на запада ,любов към други страни, повлияване от културата на други западни или източни страни , или пък през  американците Сорос, сатанизма, ЕС, джендърите и подобните неща. Родолюбието и национализма ни не трябва да минават и през , някаква любов към Русия или, която и да е друга страна.  Да на Русия трябва да сме признателни за освобождението, но не да си предаваме културата пред тяхната. То и руснаците доста са се обезличили и европеизирали между другото ! Макар и културно горе-долу  да сме близки, сме и доста различни. Любовта към друга страна и влиянието на културата на която и да е друга страна: само унищожават "БЪЛГАРЩИНАТА". Нека мислим за нашето и нашите неща, а чуждите - вълците ги яли. Е с руснаците винаги ще сме си братушки. Нас ни има, защото те не допускат турците да ни изличат от лицето на земята, ние до някъде трябва да ги уважаваме и така.
________________________
  КОЛКО-ТОЛКОВА ЛИ СА ВАЖНИ НАРОДНИТЕ НИ НОСИИ И ЧЕТНИЧЕСКИТЕ УНИФОРМИ ?
Не е за вярване, но именно националисти, патриоти и даже някои родолюбци, по скоро наричащи се такива: смятат народните ни носии и четническите униформи за отживелица.
Това са обикновено са хора: с нацистки виждания, скинари, либерали, модернисти , анархисти или обикновени пе****ти.
3абележете че в никоя нац- организация или партия няма народни носии или четнически униформи - да не ги е срам от това не знам. Да не би някой да им ги е забранил ?
Та някакво ми странно човече преди време  ми спори най-упорито че тези носии не ни трябвали и трябвало да сме станели модерни. Ми те и гейовете са модерни бе другари. Та въпроса е : ние сега гейове ли да ставаме понеже е на мода, някъде по Европа ?
Според него направо излиза че гвардейците ни трябва да бъдат  облечени в костюми или в дънки и дънкови сака - да са по модата, да не им се смеели.
Драги ми модернисти направо ви го казвам: объркали сте коловозите - българското родолюбие е нещо консервативно, далеко от модернизма и модното гей мислене.
Та вие четещите това, като се имате за родолюбци: имате ли си народна носия или четническа униформа  ?  Който няма - да си направи по най-бързият възможен начин ! Да и аз преди  нямах, но  станах притежател на народна  носия, а мисля и една  четническа униформа да си направя.
Да опаковката в този случай е израз на вътрешността.
Как е възможно един наричащ се националист, патриот или родолюбец: да е против българските облекла ? Та тоя ме попита дали съм щял  да ги нося по улицата ? Ми да ще ги нося на празници и чествания, и ще се радвам че съм с такива дрехи  та нали  аз сам българин, а не модернист, нео-либерал.
Та родолюбие не може да става с дънки, дънковите якета, анцузи  и каубойски или бейзболни шапки ?
_______________________
  НАРОДНАТА НОСИЯ ИЛИ ЧЕТНИЧЕСКО -ВЪСТАНИЧЕСКИ УНИФОРМИ  И ВОЙНАТА НА КУЛТУРИТЕ
Дали я наричат хибридна война, 3-та или 5-та световна : има война на културите-цивилизациите и това е видно от космоса. Няма такава война само за глупаците и т.н. нео-либерали.
3а мене родолюбец без народна носия или четническо-въстаническа униформа не е родолюбец, може да е само кандидат за такъв.
За мене някои прости неща са изключително важни. Това е като ри война : всяка армия си има униформа и войника цели с пушката, оръдието и там с каквото е въоръжен: по облечените в други униформи. Така е  и при родолюбието и родолюбеца , ако не са облечен в определена униформа, която да разпознаваме че е нашата идеща, какво правим ? Униформа-облекло идещи от  миналото, минаващи през настоящето и на път към бъдещето. Та без такова облекло за какво може да става дума  ?
Все едно армия облечена в униформи на клоуни. Така изглеждат отдаващите почит на видни и важни личности от нашето минало, когато са облечени в анцузи или дънки !
Мое мнение е че определени сили са се погрижили тези носи и униформи, ако може да бъдат забравени . Обаче нещо сметките им излезнаха криви.
 На снимката ясно се вижда че нашата културно-просветна войска-армия има свое облекло.
___________________
 АНАЛИЗ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПА.
Доста е просто . В Швейцария 20 % от населението вече са чужденци от тях около 15% са ислямисти, от които около 10% няма да се интегрират и ще продължат да държат на  своята вера. Та тези 10% след 20-30г. ще са вече 50% , като се има пред вид как се плодят и въдят. Тогава те ще завземат и властта, ще са в политиката, полицията, армията и на всякъде. Ще поискат шериат, бурки за жените и бради за мъжете, ще насерат страната, както са усрали своята ислямска страна от където са се домъкнали. Абелите дето не искат да приемат исляма ще трябва да бягат в Русия. Да в Русия защото в цяла Европа положението е подобно и това ще се случи. При това в Русия, само при условие че и този след Путин е като него,затото ако е като Елцин и там ще е страшно.
Сега Германия прие над милион емигранти, ама като им дойдат и семействата, майки, бащи, жени, братя и сестри ще станат 10милн. а след 15г. ще са вече 20 и то само тези от сега, ами онези от преди това !
Та с Европа е свършено, мислете за Русия, поне там мисля да бягам аз ако не става вече в  България. 3нам и езика горе-долу та ще се оправя. Дано у нас това не стане, ама не се знае.
Естествено едно възродено и добре организирано родолюбиво и  хайдутско движение може да промени нещата, да спре нахлуването на ордите  и да се спасим. Така че да мислим добре, какви ги вършим, че ще си патят нашите деца.
________________________ 
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 07 February 2021, 17:42:03
   УВАЖЕНИЕТО - СТЪЛБ НА БЪЛГАРЩИНАТА !
 За съжаление леко позабравено и  дори изчезнало в наши дни.
Някога уважението е било голямо. В големите родове сядали вечер на масата майката и бащата и синовете и съпругите и внуците идвали да целунат ръка на родителите и чак тогава сядали и се хранели всички заедно- задружно. Тогава след освобождението все още  е имало наистина огромни родове живеещи задружно и преуспяващи парично, а  и духовно.
С времето и модернизацията тези родове изчезват, както и уважението. То сега  даже не е мода и се смята за някаква отживелица. Особено напреднали в неуважението са доста смятащи се за нацисти, националисти и поклонници на западни идеи и разбирания. 3а съжаление липсата на уважение я има и сред някои родолюбци и последователи на хайдутите. Без уважение обаче, няма сплотеност, няма организираност, няма вървене на преде и градеж, има само разруха и простащина.
Уважаващият уважава не само другите, но така и себе си самият, както и народността , културата, които представлява. Обидите , просташкото поведение, заяжданията , заплахите и агресивността показват само че този който ги показва сам не трябва да бъде уважаван, както и културата която представлява, а също и идеите му.
Така че нека всеки имащ се за родолюбец, или хайдутин: помисли над това и как да се държи. Независимо дали срещу нас е враг, противник и т.н. изпадайки в глупави злобни състояния, започвайки да обиждаме - обиждаме и себе си самите, родителите ни, народността, вярата ни и всичко свързано с нас. Не забравяйте и че някога уважението е било издигнато в култ сред хайдутите ни.
Дали си с хубава носия и силях пълен с оръжия, няма полза ако поведението ти е на простак и ненормалник.
Някои хора, ако се познаят да не ми се сърдят на мене, а на себе си самите.
На картината : хора които са се организирали и успели да дадат отпор на поробителя. Но са били и хора уважаващи, а не модерни днешни простаци.
____________
   НЯМА НУЖДА ДА СЕ МРАЗИ, ТРЯБВА ДА СЕ ОБИЧА
 Но не да се обича чуждото, злото или нещо глупаво, а родното.
Изпитващите постоянно омраза към други държави, народи, култури или раси, без значение кои.  Не могат да бъдат добри българи и родолюбци, защото са заети да мразят другите и така не им остава време да обичат и опознаят своята култура и страна.
Абе нашето  си е наше и е добро, даже много !
Я какви предци сме имали.
________________
 РЕШЕНИЕТО НЕ Е ПОЛИТИКАТА, ИДЕОЛОГИИТЕ ИЛИ ЧУЖДОПОКЛОННИЧЕСТВОТО
Не трябва да се мисли че с политически средства и идеологии,  или покланяйки се на различни чужди народи и култури: могат да се оправят нещата в България.
Ударите и сблъсъка са главно културни, върху културата и самоидентичността ни и после политически и финансови.
Така отговорът трябва да е : първо в сферата на културата ни и после да се отговори и политически. Заниманията с политиканстване и идеологии или хвалене и прехвалване на чужди народи и култури : водят, водили са и ще водят само до под кривата круша, дето вече я и няма. Та е необходимо наблягане върху и българщината и консервиране.
__________________
 ПОСТОЯННО ПОВТАРЯЩИ СЕ ГИБЕЛНИ ГРЕШКИ.
 След освобождението ни от турско робствор а и от преди това:  на народа ни бива наложен шаблона, за добрият запад, прекрасната Европа и хората ангели и светци живеещи  там. Налагат ни още шаблон за малоценност,  че лошите сме ние и турците( които наистина са си били лоши)  и  въобще че хората на изток сме диваци и простаци.  Макар че Европа, запада и хората там ни показват че не са такива добряци още на берлинският конгрес, медиите и западните мекерета : някак си успяват да ни  измамят и от тогава до сега тази измама  не се осъзнава от голяма част от народа ни.
Ето и някои клишета свързани с нея?
- какво ще кажат хората на запад и по света за нас.
- той , те или тя представят страната ни в чужбина, и това е много-важно, но под чужбина се разбира запада.
- те там са цивилизовани.
- На запад има ред и законност и няма корупция и шуро-баджанащина, като у нас.
- там няма престъпност
Има и още клишета, но и тези са достатъчни.
 Идва сръбско-българската война, балканските, 1-та световна и макар страната ни да е съсипана от същият този запад, глупашкото преклонение пред него остава .  Мислили са си че на запад, нещо са се объркали и за това така са ни съсипали. не са се объркали, много добре са знаели, какво правят !Дойде и демокрацията, запада пак  ни ограби и съсипа и пак им вярваме и им се покланяме.
Пак търсим законност от политици назначени от партии по западен образец, подчиняващи се на запада и служещи му вярно.
И намираме само едно, това което запада има за нас хората  от изтока, а именно беззаконие , грабеж и измама и унищожение.
Къде бил президента  при това-онова, 3-то или 5-то, къде са т.н. патриоти, къде били тия от запада, съдът, прокуратурата и т.н. ? Въпроси без логика и смисъл ! Те са си там където трябва да са и където са поставени с една единствена цел да ни държат в робство и да ни унищожават. Избиването на животните преди време например: не било законно - е и ? На кого му пука. Докато българите вярваме на закони, измислени за да ни мачкат и унищожават и докато ги спазваме ще е така.
Убедени че са някакви европейци хората си търсят, някакви права, които няма да намерят никога и смирено навеждат глави за заколение. И това не защото хората са страхливи или нямат сила, а защото са им набили в главите тъпият шаблон че трябвало да са цивилизовани и европейци, и иначе ще се изложели. Така с този шаблон ни смазаха след освобождението, после през балканската и 1-та световни войни, накрая след комунизма , и пак с него сега ни довършват. На запад обаче като им настъпят интереса не са нито цивилизовани, нито кротки и по закона. Между другото не са и ангели и светци.
Докато сме такива наивни, цивилизовани, кротки, културни, толерантни и т.н. тъпи шаблони - така ще е ! Не животните, ами и нас и децата ни ще избият и ще се редим на опашка да не би да кажат че сме диви балканци.
Как да се променят нещата ?
Не става с беснеене и дивеене,светкавични бунтове или революции и протести. Пътят е духовен и  културен.  Тука трябва да се знае че :културата на един народ не идва от приказките и измислиците  на разни изтрещели бабички за самодиви и тем подобни , не идва и от разни врачки и гледачки, както мамят от  медиите, не идва и от индийските или китайските вярвания, бойни изкуства или йога. Не идва и от  медиите и телевизора от където, много хора се култивизират и образоват , смятайки че там са изворите на истината и доброто. Културата на даден народ  идва първо от вярата и после от историята му и свързаните с битието му навици и обичаи.   Вярата и особено православната в която сме ние - изчиства съзнанието, мисълта и дава ясни разбирания за добро и зло. За това и медиите ви натрапват все за разни врачки, гледачки, баячки, феномени, йоги и т.н. Правят го за да оглупят и объркат народа и явно успяват ! Сега ще си помислят някои: ама те поповете са лоши, правили са така и онака. Вие не гледайте другите и не мислете за техните грешки и дали ще се поправят. Мислете за себе си, гледайте себе си и оправяйте и поправяйте себе си. Да политиците са лоши и виновни, ама по-виновни за положението са тия дето ги осъждат без да са видели и осъдили себе си преди това.
Така че единственият път е връщане към начина на мислене на дедите ни и тяхната култура. няма да стане за ден или два, ще трябва време, но къщата , която ще се съгради на тези основи - ще е стабилна и нерушима.
______________________

 Клетвата на Априлските въстаници:
"Заклевам се в името на всемогъщаго Бога, че за славата на народа си и за честта на православната вяра, ще забия петстотин годишния ръждясал български нож в гърдите на турския султан!
Ако престъпя клетвата си, да бъда проклет от целия български народ и да ме постигне най-тежкото божие наказание..."!
Тодор Каблешков
____________________________
 Клетва неудобна на странният днешен българин, патриотизъм и даже на някои родолюбци, неудобна и на тези с западно  само-съзнание. А е такава - неудобна , заради споменаването на : честта на православната вяра и  божието наказание. За родолюбците обаче тази клетва би трябвало да е свещена и  пример за потдражание. 
__________________
 ИДЕОЛОГИЯТА НА БЪЛГАРЩИНАТА И ХАЙДУТИТЕ
 Няма такова нещо, българщината не се вписва и не може да се ограничи  в слабоумните идеологии.
Няма идеология на българщината, няма и хайдушка идеология, а светоглед и начин на живот и поведение и голям личен пример.
Тая картина, ама цветна, цена няма да има.
__________________

  НОВОТО ВЪЗРАЖДАНЕ !
Да се надяваме че няма да свърши, като предишното. Онова започна , много добре и е вървяло добре, докато масоно-сатанистите: повлияни от западният либерализъм не го присвоиха и катастрофираха.
Много хора мислят че онова 1-то възраждане завършва успешно. Политически - ДА, то е успешно - освобождаваме се. Културно, обаче е пълна трагедия. Накрая се изражда в откровено чуждо-поклонничество . Всичко българско се обявява за лошо, изостанало, турско, дори и да не е такова, азиатско и се тръгва в посокана унищожението му , ненормално поклонение и на навеждане на запада.
______________
Днешното ВЪЗРАЖДАНЕ започна преди окло 10-11г. и върви лека-полека, внимателно. често се бърка посоката, но после се оправя и тръгва отново по правият път. Интересното е че възродителите, които са обикновени хора от народа: без да са имали предварителна подготовка улучват добре пътя и посоката е верната . Избягват се окултните внушения, тъпанарщините и простотията и се държи правият път.
Не се издигат в култ мартеници, кукери или нестинари, ванги и подобни , които са неща изпразнени от съдържание и на практика не особено български . Набляга се на историите за хайдути, народните носии, хората, музиката, оръжията и чисто българските отношения и обичаи.
Значи водил съм спорове с на**ти, националисти, патриоти и с родолюбци последователи на нашето хайдутство. Разликата между тези групи хора е голяма. Първите са като обладани от бяс ! С тях не може да се говори, досадни са, налагат се на всяка дума и крачка и ни се водят - ни се карат. Родолюбците са по-различни с тях може да се говори, да се изясняват неща, да се обсъжда критикуват и т.н. както си е типично по български. Естествено има и келеши, ама те са изключения, а не норма.
Народните събори стават все повече, хайдутските сдружения също нарастват непрекъснато, абитурентите в народни носии и те се увеличават, както и сватбите по български в народни носии. Картините на чисто българска тематика, също са в разцвет и има доста. Забелязва се все по-често да се веят : знамена от въстания и на чети, които са показателни за един небивал, макар и тих подем. Даже лично аз - въведох нов обичай: да се обличат децата с народни носии след кръщаването им и мисля този обичай да го наложа и да остане в семейството ми завинаги. Нещо , като моят завет завет към бъдните поколения. Има засилен интерес и към типичните за нас българите оръжия, което е похвално.
Следя нещата и в други страни: такова нещо няма нито на запад , където се възраждат съвсем други неприлични неща. Няма обаче и на изток, в Русия, Сърбия или Гърция или ако има е в доста по-малки размери . Там има подобни неща, но са пряко свързани с политика и отровен национализъм примесен с мания за величие и ненормална гордост. Докато нашето възраждане е преди всичко културно-духовно и обвързано с българските неща. Забелязва се и почитане на православната вяра и символи в това наше възраждане. Мъже българи в хайдутски носии с кръстове, което е нововъведение но много -добро такова, улучена е 10-та с него . Има и много снимки на днешни хайдути със свещеници, освещаване на оръжия и въобще силно присъствие на вярата. Възстановявания на параклиси и църкви, също са характерни за днешните възродители
Естествено западните поклоници,  и там всеподобните и безподобни спасители на родината са силно раздразнени, ама това си е тяхна работа. Смешното е че обявяват народната носия и цървулите за неудобни ! А истината е че тези дрехи и цървулите са невероятно удобни и за планина и за каквото и да е.Но това е друга тема.
Според мене това възраждане, за сега , почти незабележимо ще има доста успешен край, ако тези неща има въобще край. Живеем във векът на информацията и няма как, като едно време да ни измамят . Вече не им минава номера с великият, красивият запад населен със светци и ангели. В днешни дни не е както някога: в чужбина да учат и ходят: само децата на чорбаджиите, които са били често турски мекерета и мразейки българското са лъжели относно западното и са го превъзнасяли и показвали и разказвали на народа ни само хубавите неща,както и измислици, а лошите които са доста на запад - са ги криели и не са говорили за тях. Днес и обикновените българи сме на запад и ги виждаме добре тия светци и ангели, колко са свети и ангелосани.
Та в ерата на интернет трудно ще ни измамят пак, дори и масоно-сатанистите да управляват страната и да държат медиите,училищата и университетите всеки може лесно да провери кое как седи.Информацията е навсякъде.
Култова снимка, говореща много.
_____________________
 ОСОБЕНОСТИ РАЗЛИЧНИ ОТ ПРЕДСТАВИТЕ  НА МНОГО ХОРА
Българското родолюбие  не само се  възражда то сега и се и ражда в формата в която трябва да бъде . Сега се  ражда на основите на БЪЛГАРЩИНАТА, вярата, обичаите ни и историята ни. Това не е и национализъм- не го бъркайте с идеологиите , това родолюбие в чистият и правилен вид.
Формата , характеристиката и външността му , обаче са доста по-различни от тези, които са си представяли и имали на ум, много смятащи се за националисти, народни водачи, спасители на народа и на всички нас. 3нам обаче едно - накрая това родолюбие ще бъде, такова, каквото трябва да е .
Много хубава и надъхваща снимка. Даже и Тервел е на нея.
___________________
  КОЛКОТО ПОВЕЧЕ - ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ
Давайте смело напреде , другари нихилисти.
Колкото по-глупави, безумни, ненормални и смешни неща , промени и глупости говорят: либерали, модернисти европеисти, соросоиди,  нацисти и подобните им ,толкова по-добре за българщината.
Хората ще бягат от тях и ще се връщат при корените си.
________________
  3аклеване
"Заклевам се в душата си пред Бога, че ще пролея кръвта си за милото и поробено отечество България. Ще бъда верен на другарите си до гроба. Ще се бия юнашки с враговете и няма да отстъпвам, докато дишам под небето! Отричам се от този свят и се обричам на смъртта, на мъки и страдания, които ще понасям за благото на робинята наша майка България" 
______________________
  КАК ВИЖДАТ НЕЩАТА, НЯКОИ СТРАННИ ХОРА : хора, патриоти, поклонници на запада  и т.н.
 - цар Борис създателят на българщината, който въвежда : един език, писменост, култура, обичаи и вяра - за тях е: злодей,  предател и не знам си какво. Предполагам защото е създал българщината и народността ни !
- славните хайдути и четници са им отживелица и едва ли не са глупави и не си струва да се почитат- анахронизъм.
- Православната вяра, която ни е запазила от потурчване и ислямизация цели 500г. им е вредна и я мразят. Предполагам съжаляват че не сме станали всички помаци, протестанти или направо сектанти.
- Така и Левски им е остарял и с тази негова вяра, си е направо за отричане, ама не го правят за да не ги освиркат, тука лицемерничат  .
- на 20-и април за тях не е е отбелязване на априлското въстание, а рожденият ден на Хитлер, който е голям българин предполагам.
- На 3-ти март не е празник по случай освобождението ни, а отбелязват някакъв брест-литовски договор с който Русия е капитулирала. Все едно е важна Русия или друга страна, а не България.
- За тях всеки трябва да се занимава цял ден само с едно - да мрази Русия и да хвали нацизма и западната култура и цивилизация.
- Лудият Хан Атила е българин - това е едно от великите им твърдения.
- Смятат разни ненормални обичай въведени от комунистите за велики български традиции ( думата обичай не им допада).
- започналото у нас възраждане, за тях е излишно, трябвало ни нацистка диктатура и яко модернизиране.
- всичко западно е хубаво и велико и всичко източно и наше - глупаво и за сменяне и подигравка.
-Според тях имаме немска кръв, но говорим славянски език по не се знае точно каква причина. Кой както си измисли. Според едни славяните  ни откраднали езика, понеже нямали език до крабата, според други - друга някаква глупост.
- един доста луд даже твърди че бабите у нас били нацистки, и едва ли не искали да си шият нацистки униформи.
- искат да се връщаме към някаква древна наша религия, ама не се знае каква е - тангризъм ли е , зороастризъм ли е тъпанаризъм ли  ? Най-добре направо към карлуковизма да се върнем.
- пак според тях : България през последните 30г. се управлява от руснаци, а не от американци, а САЩ базите у нас не се знае на кого са. Руски то е ясно.
С една дума от луд по-луд, но ще ни спасяват. После се сърдят че народа не ги иска и не ги следва. Ми то оставаше да тръгнем след тях ! То няма глупост която да не са прегърнали и простотия на която да не се наслаждават. Обаче народа им е виновен и прост.
 А като чуят тия другари :за носии, четнически униформи или за Оборище например бяс ги хваща.   
______________________
 ТОВА Е ПЪРВО И ПРЕДИ ВСИЧКО КУЛТУРЕН - ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН СБЛЪСЪК
Не трябва да се мисли че с политически средства, чуждопоклоничество  и тъпи идеологии,  могат да се оправят нещата в страната.
Ударите са главно културни, върху културата и самоидентичността ни: и после политически и финансови.
Така отговорът трябва да е първо в сферата на културата ни и после да се отговори и политически. Заниманията с политиканстване и идеологии : водят до под кривата круша.
Та дерзайте на пръв поглед малките усилия: вобласта на родолюбието никак  не са напразни.
___________________
  ДОБРИЯТ СТАР ПАТРИАРХАТ
Много хора се напъват да оправят и спасят България, да решат демографската криза, икономическата и каквото там се сетите. Напъват се но напъните и на тях и на всеки друг, който не иска   връщане към патриархата са напразни и  само губене на време.
Една от причините е да се направят големите гиганти на икономиката по време на комунизма беше : да се разбие патриархалното семейство. И успяха ! Сега имаме някакви модерни, ненормални и развалени семейства които няма как да са гръбнака на народността и държавата, както е било някога патриархалното семейство. Такива семейства залисани да се правят на модерни, големи или  важни не раждат и не създават и деца, а възпитанието на родените е под всякаква критика. Имената им пък странни.
Какво представлява в общи линии патриархата ?
На чело седи патриарха, нека го наречен дядото. Ако няма мъж поради смърт или друга причина местото се заема от съпругата му , която обикновено е била подкрепяна от синовете си или поне един от тях . Патриарха е на чело, след него е жена му, над него е само баща му, макар и да е остарял думата на най-старият се уважава. За важните решения се слуша волята на патриарха и всички я уважават. Решенията се вземат съобразно обичаите и вярата, а не според мимолетните мераци на главата на семейството или някакви негови ненормални разбирания. Той на практика се е грижил да се спазва общоприетата норма на българщината и вярата. За маловажните неща, всеки сам си решава и гледа, като не излиза от рамката на обичая и вярата.
Старите са гледали и възпитавали внуците, грижили са се да станат хора и да знаят , каквото ще им трябва в живота. Следели са и за морала и поведението на децата, дори и когато вече са се били оженили. Казват че по онова време ги женели на сила и така ги мъчели , като на младите им налагали своята воля. Може и да е имало такива случаи, но това са били изключения, а не закономерност. В повечето случаи младите сами са избирали спътника си в живота , а старите само са одобрявали . Младите  обикновено са вземали правилните решения , понеже от деца са били научени какъв да е изборът им и кое е право и кое криво. В Патриархатът всеки се е грижил , не както е днеска за себе си и собствените си глупави желания и тъпотии, а за останалите. Правели са се жертви в името на нуждаещият се от семейството, помагано е на всеки имащ нужда и така. Помагали са даже и на закъсалите си съседи. Помощ без упреци и натяквания, както богатите обичат да правят в наши дни за да се направят велики и интересни. Например след 9-ти 1944г. пра-дядо ми който, е бил много-богат чорбаджия не само не е пипан с пръст от комунистите, но е бил и уважаван. Уважаван не защото им е сътрудничел или им се е мазнел. Уважаван защото преди това е помагал безвъзмездно на съседите си и главният комунист е бил дете на едно от тези семейства.
Възможно ли е в днешни дни да има патриархат ? Възможно е и даже е много изгодно. Повечето семейства са разединени и едно обединено и силно патриархално семейство би дало и дава, много по-големи възможности на членовете си и особено на по-младите такива. Друго е да имаш някой зад гърбът си, друго е да си сам на старта и в живота.
Естествено в днешни дни патриарха трябва да е малко по-различен от някогашният патриарх, но не и да отстъпва от рамката на обичая, българщината и вярата. Например в днешни дни възрастните, трябва да следят децата какви наклонности имат, кое им се отдава и да бъдат, после насърчавани да се развиват в тази насока и това което им се отдава да е професията им . Трябва да се следи професията на децата и особено на момичетата да не е свързана с разврат, престъпления или някакви ненормалщини. Трябва и да се учат да си изберат добър спътник в живота и изборът им да не е извън рамката на народността или вярата. Научени така, те ще направят своят добър избор. Патриархът не трябва да се занимава с глупости от рода: какво ядат младите, какъв  да е салама , който са си купили, защо спели на обяд и всякакви глупости от този род , каквито често се срещат в днешно дни. Патриархът трябва да решава важните въпроси и да води семейството си :  не в полза на някакви свои мераци, желания или настроения. Трябва да решава според обичая и рамката на народността и вярата, така че решението му да е правилно и добро за останалите.  В днешно дни патриархът трябва да е в течение и на модерните гадории, да познава лицето на злото , за да може да предпазва и отклонява членовете на семейството си от днешните ненормални нрави и моди.
В днешни дни е малко трудно да се убедят членовете на едно семейство да минат към патриархат, но в повече усилия и разговори - нещата стават. Така че нека да дерзаем и да знаем : без патриархат, няма спасение на България, няма бъдеще и и има демографска криза.
Патриархара създава юнаци, като тия на картината , модерното семейство , създава - лай**ри.
______________________
   ИНТЕРЕСНО ЗАЩО
Интересно защо днешните  спасители на народа и родината, както и т.н. националисти не искат да се наричат опълченци ? Не е модерно, не е по западен и холивудски образец !
Модерно или не : тези хора заслужават да им се посвети тема .
_____________
 3АРАЖДАНЕ
Българското родолюбие не се възражда,то сега на практика  се заражда на основата на БЪЛГАРЩИНАТА, историята, вярата и обичаите ни. Това не е и национализъм , а е  родолюбие !
Формата , характеристиката и външността му , обаче са доста по-различни от тези, които са си представяли и имали на ум, много смятащи се за националисти или спасители на народа и България. Та доста хора ще бъдат изненадани.
Хубава надъхваща снимка и на нея е даже и Тервел Пулев.
_____________________
 КАК И НА КЪДЕ ТРЯБВА ДА СОЧАТ ОРЪЖИЯТА ПРИ ЗАКЛЕВАНЕ  И 3АЩО Е ТАКА
 Правилното е на долу.
Това е стар хайдутски обичай, някога е било предимно с два ножа. Правили са го и без евангелията и тогава и на където и да са били ножовете е нямало значение. Понякога са ползвали и пистолет, писано правило не са имали. Левски налага клетвата с револвер и кама, а той е знаел добре на къде трябва да сочат оръжията.  Бил е монах и доста образован, а ги е знаел и номерата на масоно-сатанистите проникнали и в нашето освободително движение, а е бил и хайдутин при П. Хитов. В онея времена хората не са били особено образовани, а и понякога не са обръщали внимание на тия неща. Та се е случвало да поставят оръжията и наопаки и как ли не. Когато обаче е имало евангелие , кръст и поп : рядко са ги поставяли на горе. Попа в повечето случаи е знаел на къде трябва да сочат. Те и хората пък са знаели че оръжие не се насочва, па дори и празно : срещу някого по когото не искаш да стреляш. Оръжието се насочва срещу враг или непознат от когото се опасявате . И да насочват оръжието към кръста на който се заклеват е било близко до ума че не е добре. То тогава защо им е кръст  ?  Какво символизира такава клетва : евангелието, кръста и кръстосаните оръжия и попа дето ги заклева. Тя клетвата вероятно е измислена така от свещеник, монах или бивш такъв, станал хайдутин: обикновен човек не е могъл да го измисли без нужните познания. Та ето какво е и значението:  те хайдутите са от Бога и кълнейки се на евангелие и кръст дават клетва и пред Бога, кръстосаните оръжия са символ на това че борбата ще е въоръжена ,оръжията са на долу към Дявола от когото са смятали че са турците, насочени са да показват за какво и срещу кого ще е борбата. Няма как да са сочели на горе  срещу Бога , от когото са смятали че са.
Някога в световен мащаб оръжията са сочели обикновено на долу, освен при богоборците. Това с оръжията и нашивките при военните на горе: започва някъде след 1950г. под влияние на масоно-сатанистите.
По онова време в нашето освободително движение е имало и доста масоно-сатанисти или повлияни от тях. Та тия може и да са слагали оръжията на опаки, но не мисля че са добър пример за следване. Имало е и объркани, незнаещи хора, които не са обръщали внимание на това къде сочат оръжията. Има ги и в днешни дни в много музеи оръжията сочат на долу на опаки.
Обаче сега сме 21 век - векът на информацията и е добре да се обърне внимание на тая подробност и оръжията да се поставят правилно, за да не стане вместо хайдути и родолюбци да имаме последователи на масони, сатанисти и джендъри зад които седят първите. Дребните неща в днешни дни са важни !
Ако почитате Левски - следвайте неговият пример и това как той ги е заклевал. Щом той го е правил така, това вече е като канон-закон !
Ето и едно мнение по въпроса, което не прави чест на написалият го:
Хаджи Н****й К****в
Така пръво ще кажа,че дори и клетвите палагани върху сетото евангале върху което е слагано светият кръст револвера и ножа винаги са сочели нагоре към кръста. Можете да се поинтересувате от свещеници. Не е редно да опреквате хората. Във Банско има достолепни свещеници които ако е имало нещо нередно в герба на знамето е нямало да премълчат. Най-малко водача на сдружението е син на свещник
__________________
Да бе как ли не. Сочели са винаги срещу кръста, щото са били сатанисти ли? Мисли преди да пишеш бе човек. Свещениците не са специалисти по въпроса, но като се позамислят вярвам ще се досетят бързо. Не вярвам тия Бански хайдути да са се съветвали с някого. Били са повлияни и са само от ненормалната си гордост. Жалко че водача е син на свещеник и е допуснал такава грешка, а и да бъде обладан от гордост. Нека попита баща си по въпроса.
И така , който може нека ме опровергае. Празни мнения, тъпи заяждания, забележки как съм на снимките ми и т.н. не са добре дошли в тази важна тема. Ще се радвам да поспорим , изкажем мнение и обсъдим нещата със всеки желаещ. Но по български не по ..... като тия от махалите.
Ето и правилно сложени оръжия по хайдутският и български канон-закон.         


(https://i.postimg.cc/D05r7jVW/000000000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
(https://i.postimg.cc/gkgTc4mb/000000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
(https://i.postimg.cc/76NNsYLr/00000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/gjJ3gV53/0000000000000.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/nh8QmfH4/000001.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 08 February 2021, 19:44:25
  Родолюбеца, почитателят на българщината: трябва ли да защитава културата на своя народ такава, каквато е ? Или трябва да я руши щото на ЕС, САЩ или на други  не им харесвало това или онова. ?Е да ама ЕС не се знае до кога ще го има , САЩ и те !А България макар и смазана още я има и за напред ще я има да даде Бог.
Не е редно родолюбеца и почитателят на българщината да се опитват да подменят културата, обичаите или вярата на своя народ с каквото и да е друго. Ако народа е православен от 1100г. насам - това е положението и всеки обичащ българското или трябва да е православен, като народа си, или поне да уважава тая вяра, както и всичко свързано с културата на тоя народ. Отричането на християнството, носиите, калпаците, народните ни юнаци-герои е отричане и на културата ни като цяло. Е то тогава какво ще ни остане  ? Точно за това враговете на България бутат нещата в тази посока на обезродяване и  нищото.       
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 09 February 2021, 18:13:18
   
 БЪЛГАРЩИНА , РОДОЛЮБИЕ И ВЯРА - РЪКА ЗА РЪКА
 Как седят нещата с вярата  при родолюбието и българщината.
Да пусна такава публикация ме подтикнаха неосведомеността, късогледството и незнанието на много хора обявяващи се за спасители на родината и народа.
Според мене въпроса е изключително важен и е добре да се изясни и прочисти от заблуди и безсмислици.
Българщината и родолюбието са  светоглед в основата на  който,седи  запазването и съхраняването на  народа ни не само физически, но и културно и  духовно .
Българщината е извън политическият  спектър и но принцип е крайно консервативна и отдалечен от модерните сега влечения в областта на духовността  . За това е и обвинявана в назадничавост, анахронизъм и изостаналост. Тези обвинения обикновено не притесняват осъзнатия родолюбец и той смята че са глупави, лишени от смисъл.
Народ без духовност определено , няма бъдеще и възможности да оцелее.

Духовността се състои от културата, обичаите, обредите и религията на даденият  народ .
Тези неща са формирани под влиянието на религията на даденият  народ.
При нас българите тази вяра от 1100г, насам е православното християнство. Именно от православието идва писмеността ни, много от обичаите ни и особено обредите ни.
Имаме естествено и езически обичаи, като кукерите, мартениците и доста други.
Никой от тези обичаи обаче не съдържа : сатанински, ненормални, окултни работи и глупости, каквито ни пробутват през последните 30г.
Обредите ни :погребения, кръщенета, венчавки и други, както и освещаването на бойните знамена на армията: например са до един произлизащи от православната религия.
Културата ни също е с православни корени в по-голямата си част. При културата родолюбците: трябва да са особено внимателни: защото има и т.н. поп  нова култура, която не е българска, а подражание на чужда или направо е анти-българска.
Какво излиза до тука ? Излиза че родолюбеца: вярващ или не трябва да пази и уважава религията на народа си . Имайте на пред вид че 1100г. не са никак малко време, при положение че дунавска България съществува от 1300г. !
Някои казват православието не е вярата на дедите ни, трябва да възстановим тангризма например или нещо друго !
Какво е представлявал обаче т.н. тангризъм никой не знае. Няма исторически източници по този въпрос, нито документи или каквито и да е сведения. Как са изглеждали например храмовете на Тангра, как са се наричали свещениците му, какви са им били обичаите и обредите – никой не знае. Това показва че тангризма не може да бъде възстановен. Хората дето го възстановяват сега си измислят : всичко наново и в измислиците им няма нищо - истинско и вярно. Днешния тангризъм, до колкото го има се състои и е смесица от: сатанизъм, окултизъм и далекоизточни религиозни схващания.
Дори и да може да се възстанови тангризма, какво би станало ? Ще стане каша и то голяма.
За това и всеки родолюбец и по принцип всеки българин: трябва да гледа с голямо уважение на християнството, защото именно то направи от днешните българи един народ обединявайки : няколко племена в едно цяло.
Трябва да се знае че църквата: винаги излъчва родолюбие  и води до родолюбие.  3дравия и чист православен морал е невероятна спойка за един народ, няма друга такава спойка на света. От тука стигаме до извода:че българщината и родолюбието морално и културно трябва да бъдат тясно свързани с вярата, както е било на практика винаги. . Тука на балканите народ и вяра доста сериозно са смесени-преплетени. Например няма сръбски патриоти или там , каквито се наричат или гръцки: които да са мисиолмани, нито пък турски да са християни. За съжаление има много неориентирани хора, които  са и объркани и са против религията на народа си, което е направо смешно и абсурдно. И това при положение че за разлика от исляма водещ до интернационализъм, православието води само и единствено до сплотяване на народа.
Според мене е редно всеки мислещ и разумен родолюбец: да защитава народа и духовността му без да чуждо-поклонничи и без да се води от разни световни моди, идеологии или течения.

И така хора правете си сметката: какво уважавате и тачите , и какво ще съхранявате или отхвърляте.
Сетете се и защо родолюбието в България сега е още рехаво, сетете се какво му липсва и не е ли това солта на православието. Без тази сол ще родолюбието и българщината ще боксуват още дълго.
             
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 13 February 2021, 21:57:31
А на страната и народа: в днешни дни са необходими хора, като тия на картината.
От побеснели от гордост , като свине модерни, съвременни, политиканстващи  глупаци с мании за величие и неповторимост -  никой няма нужда.
Ето на кои  за съжаление приличат,  много от т.н. спасители на родината и народа , някои от  нашите националисти, патриоти и дори понякога последователи на хайдути.
___________
28. И когато стигна на отвъдния бряг, в страната Гергесинска, срещнаха Го двама, хванати от бяс, излезли от гробищата; те бяха тъй свирепи, че никой не смееше да минава по тоя път.
29. И ето, те извикаха и казаха: какво имаш Ти с нас, Иисусе, Сине Божий? Нима си дошъл тука да ни мъчиш преди време?
30. А далеч от тях пасеше голямо стадо свини.
31. И бесовете Го молеха и думаха: ако ни изгониш, позволи ни да идем в стадото свини.
32. И Той им рече: идете. И те излязоха и отидоха в стадото свини. И ето, сурна се цялото стадо свини низ стръмнината в морето и се издави във водата.
(https://i.postimg.cc/wxZmXkTR/00000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 15 February 2021, 18:12:39
  "В името на България"
 Това е паметен момент в нашата  история, защото е прецедент баща да ослепи сина си в името на народа, народността и държавата. Има много моменти на убийства и ослепявания, но те винаги са след борби за власт. Докато св. Княз Борис е владетел, който доброволно отстъпва своята власт на първородният си син Владимир Расате и после го ослепява, заради предателство и бунт, които заплашват единството и съществуването на държавата и народа. Такава сила да предпочетеш интереса на народа, пред родния си син е без прецедент в световната история. Това е поредната причина да се чувстваме българи, наследници на  велик народ.    Картината е нарисувана е от талантливия художник Мирослав Йотов.       (https://i.postimg.cc/020fTdSH/0000000000000000000.jpg) (https://postimg.cc/PPNYZD2m)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 15 February 2021, 21:43:29
   ДОБРЕ ЧЕ НЯКОИ  ХОРА ГО ОСЪЗНАВАТ, ЧЕ БЕЗ ВЯРА, НЯМА ДА Я БЪДЕ БЪЛГАРЩИНАТА
Православието е изключително важно, нещо повече, то е не само основополагащо за българското родолюбие, но и е жизненоважно за цялото ни битие и съществуване, като народ.
Има Православие, има България, няма Православие, няма България!     
(https://i.postimg.cc/8z6LRPnR/0000000000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 16 February 2021, 22:15:57
 НА БАЛКАНИТЕ НЕЩАТА СА ЖЕСТОКИ - НЯМА ПРОШКА.
Най-малките отстъпления от вяра или народност - се заплащат скъпо.
Та трябва много да внимаваме, за да не стигнем до там: да не може да заплатим цената на собственото ни оцеляване.
Доста хора по интернет,  форумите или facebook са меко казано не особено ориентирани.
Има доста, които са : жертва на медийната  пропаганда и холивудските филми ,и които мислят с налаганите им от там клишета. Та тия смятат че може хем да си от друга вяра, хем да си родолюбец.
Та като се позамислих малко и стигнах до изводите че :  не може и няма как такива хора да: тачат , любят или милеят за нашето, поне аз не съм виждал. Да има някои чужденци запалили се по българското, но те са по-скоро изключение, а не закономерност.   
Защо тоя дето не е от нашата вяра или се е поклонил на чужда идеология:   не може да е български родолюбец ?
Родолюбието не е само да се вика смърт на тези или онези,да се обличат дрехи с цвета на трибагреника и т.н. Чистото родолюбие е  преди всичко е консервация на народните обичаи, обреди и култура, викането и битките не са от голяма полза, и няма да ги има, ако не се запазят важните неща.
Ако обичаите и културата на нас българите от почти 1200г. са тясно свързани с православната вяра и по някога : малко останали езически неща, но винаги съчетани с православния обичай. Та въпроса е как тогава човека от друга вяра, поклонника на чуждото, на чуждите идеологии и моди:ще се интересува от тая нашата култура или пък да я защитава  ? Отговора е никак, няма как да стане !
Без  една вяра, няма единство, проумели са го още преди християнството. Нагледен пример е Юдея и разделението и по религиозен принцип. Друг пример са помаците- масово турчеещи се.
Ако някога бяха мислили по един, такъв изкривен начин: на дали щяха да се съберат да вдигнат, каквото и да е дори келяво въстание ? Да не говорим, дали щеше да има въобще хайдути !

(https://i.postimg.cc/pVCsDPXS/0000000000000.jpg) (https://postimg.cc/hhJ8nWm8)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 17 February 2021, 18:01:03
Цивилизационият код на българина е православието, независимо дали ви харесва или не. Не е осъденият да бъде ориенталски ислям, нито материалистичното протестантство, нито пък буквалисткият католицизъм. Ама, нейсе, няма много хора да се сещат за това. Сигурно хората още са вдъхновени от един човек, дето е казал, че "Религията - това е опиум за народа." Нищо, че идеологията, изобретена от въпросният човек е най-кървавата и античовешка съществувала изобщо. Ако си вярващ, значи си фанатик, като странични ефекти може да имаш морал и съвест, вероятно и буден ум, а такива хора не се харесват, не се търсят просто в днешни дни.Странно сходство със световната шайка крадци, организиращи новият световен ред.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 18 February 2021, 17:53:54
   ДЕЛА , А НЕ ДУМИ
Може да са малки, дребни дела, даже незначителни на пръв поглед, ама да са дела. Кой колкото може, когато може, където се случи и има възможност .
Капка по капка ..........
п.п. злобата, коварството,лицемерието, чуждо-поклоничеството, подлостта и подобните: не са дела а зло и са вредни за всички и за човека в който са и от когото идват.
Култова снимка.   


(https://i.postimg.cc/PJzjQ5pf/0000000000000000000.jpg) (https://postimg.cc/LgXwHR3G)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 25 February 2021, 09:34:34
НЯМА БЪЛГАРЩИНА БЕЗ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

(https://i.postimg.cc/HndSgMx7/00000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 25 February 2021, 09:56:39
 "ХАЙДУТСКИ КРЪСТ"
Без православна  вяра, няма морал ! Родолюбие  и българщина :без морал не струва нищо ! А това дето показват, някои хора сега под формата на родолюбие :си е чист сатанизъм, който някои грешно  смятат за  родолюбие или национализъм.
 А това на снимката е традиционен-обичаен български символ бих го нарекъл " Хайдутски кръст". Бил е ползван от хайдути и въстаници при заклеване ! Тоя символ значи: вяра, морал, чест достойнство и българщина.  Какво родолюбие  ще бъде : ако се отречем от вярата и този знак-кръст или обърнем оръжията на горе ?
Ами сетих се ще бъде хилещо се, тъпоумно, ама позитивно и весело, тъпо либерално неродолюбие.

(https://i.postimg.cc/xT5nzyVq/0000000000000000000000000.png) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Hatshepsut on 25 February 2021, 09:58:35
Quote from: Шишман on 25 February 2021, 09:34:34 НЯМА БЪЛГАРЩИНА БЕЗ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

(https://i.postimg.cc/HndSgMx7/00000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)

Първата дума не е преведена точно. Ръкоделие значи плетене и шиене (бродиране), т.е подразбира се само женска работа, докато Handmade по-скоро значи занаятчийска продукция, произведена ръчно от майстор.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 25 February 2021, 10:30:15
ЧЕТЕТЕ КНИГИ ЗА ХАЙДУТИ - И РОМАНИ И ДОКУМЕНТАЛНИ , ВИНАГИ СА ДОБРИ И ПОЛЕЗНИ !
 Лоша книга на тая тематика, почти не съм видял !
 Пояснение към наивниците.
Няма никъде да намерите или видите : така изхвърлени книги. Никъде в реалният живот , в интернет - ДА, колкото искате. Никой не ги хвърля така, понеже имат цена . Вървят по около 3-4лв.
В тая и подобни снимки монтажи, става дума за хитра анархо -сатанинска- масонска  пропаганда. Номера е да повярвате: че в книгите е истината и да четете без да мислите. Понеже много хора не знаят, че  преди радиото и телевизията са облъчвали хората с книги и вестници. Опитвам се да ви кажа че в 99.9.9.на 100 от книгите пишат пълни глупости вредни за умът и духовното здраве. Да не мислите че автори като : Дийн Кунц. Гришам,  Стиван Кинг и подобни са писали умни и важни за човечеството неща. Разходете се до някоя книжарница и се вгледайте критично в заглавията на книгите ! Повечето са издадени за да затъпяват хората, не да ги учат или образоват. Да има и добри и полезни книги, но тия  книги са много малко на пазара. То има и добри предавания по телевизиите но и те са малко. Най-досадно е когато някой изтрещял интелектуалец : започне да обяснява че трябвало да се чете, а не да се гледа телевизия. Естествено, никога не уточняват какво да се чете ? И зад книгите и зад телевизията и радиото  седи един и същи дявол и мами хората.
Едно е да се чете Библията- Новият завет , документална книга, образователна или историческа, друго нещо са тъпотиите на книжният пазар и топ-хитовите им заглавия.
Та като се чете и гледа телевизия, трябва да има критично мислене и подбор. Иначе тра-ла-ла !

(https://i.postimg.cc/g2ZJ6tmd/000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 01 March 2021, 18:32:18
ВЕРОВИЯТ ВЪПРОС - ОСНОВЕН ЗА ОЦЕЛЯВАНЕТО НИ, КАТО  НАРОД

Вярата е от решаващо значение за мисленето, културата, обичаите и обособяването на един народ, като народ . А що се отнася до родолюбието и национализма- от основополагащо, значение. Обяснете ми, вие широкоскроени врагове и противници на нашата вяра:  как ще си Йеховист и ще обичаш България- та те отричат държавата като такава,  как ще си мюсюлманин и ще обичаш братята си българи- християни- та ислямът призовава към избиване на иноверците (или "неверниците", както ги наричат) има още много подобни примери.
Знамената са основен-опознавателен символ на държавата. Но, както се вижда често, съвременните патриоти предпочитат са веят знамена със свастики и да си поставят Хитлер по снимките, отколкото да веят знамето на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, или други подобни.
За почитането на  народните ни юнаци - героите да не говорим- липсва изобщо - заменено е с поклонение на какви ли не чужденци. Та така няма да стигнем до никъде, ако не се поправим. Първо се отстъпва от вярата, после и от останалото. Левски е казал " човек без вяра не струва " ! То и голяма част от главните членове на комитетите му са били попове, а не антихристиянски настроени хора.
Нека ви е честит 3-ти март и така.

(https://i.postimg.cc/Y96srrBv/000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)

Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Hatshepsut on 01 March 2021, 19:08:50
Представяш доста едностранчива и изкривена картина, която обслужва тезата ти, че всеки българин трябва задължително да бъде православен християнин  :dont:
Йеховистите са секта, която изобщо не трябва да бъде позволена в България. Ислямът е заварено положение при българомохамеданите, там трябва да се действа внимателно за приобщаването на тези хора към българската нация.
Знаеш много добре, че вярата е въпрос на личен избор, всеки решава сам за себе си дали и в какво да вярва. Ролята на държавата също е много важна и не трябва да се подценява, имам предвид да не се регистрират и допускат разни секти като йеховистите, сектата на Муун, сциентолозите и др.

По отношение на символиката, отново даваш невярна информация - няма български родолюбци, патриоти или националисти, които да развяват знамена със свастики, но за съжаление има такива, които се представят за родолюбци, а развяват руски знамена и не намират нищо лошо в това. Някои националистически формации използват лъвът като свой символ, а това е чисто български символ, който присъства и в нашия държавен герб. Други формации, като БНС, използват друг, но също български символ - знака IYI

Кои са тези чужденци, които се честват и предпочитат пред българските герои? Можеш ли да посочиш конкретни иемна?
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 01 March 2021, 19:27:01
Quote from: Hatshepsut on 01 March 2021, 19:08:50Представяш доста едностранчива и изкривена картина, която обслужва тезата ти, че всеки българин трябва задължително да бъде православен християнин 
Знаеш много добре, че вярата е въпрос на личен избор, всеки решава сам за себе си дали и в какво да вярва.

Да живеем в века на атеизма , но ако човек не е православен, или някой не е вярващ, то трябва поне да уважава вярата на сънародниците си и да е не е против нея.
3а символите ще замълча, както и за странният и неизяснен знак Ипсилон, който може даже да не е нещо българско, понеже не се знае нищо по въпроса.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 02 March 2021, 10:55:24
  НАИВНО Е ДА СЕ ВЯРВА НА ПОЛИТИКАНСТВАЩИТЕ СПАСИТЕЛИ НА НАРОДА, РОДИНАТА И СВЕТА
Изминаха сума ти години от както дойде т.н. демокрация. За това време политиканстващите спасители на народа и родината и вечно недоволните не можаха  да намерят своята идентичност.  Тия хора останаха безлични, че и по-зле имат ненормален, отблъскващ и досаден вид и показаха че нямат нищо общо с българщината .
Как би трябвало да изглежда една наистина българска, и наистина родолюбива  организация ?
Нека изясним първо въпроса с властта, която много им се иска на мераклиите да ни спасяват!!! Вземането на властта от родолюбци милеещи за страната и народа , в която и да е страна на съвременният свят е невъзможно, но и дори да е възможно : то е гибелно за тази страна и хората в нея. Запада: САЩ ,ЕС, мулти-националните компании и т.н. световно правителство никога няма да оставят страна с неудобно за тях  управление на мира – ще я съсипят. Пример Венецуела ! Това е реалната обстановка и значи истинската мислеща за България родолюбива организация не трябва да се стреми към вземането на властта.
Какви би трябвало да са задачите на една такава организация?
1. развиване на българската култура, и запазването на българските обичаи. Тука включвам следните под-точки.
-народни носии
- народни песни и танци
-четническо - въстанически и опълченски униформи
-знамена от въстания, бойни знамена и такива на наши чети.
-почитане на българските национални герои и знаменити дати и годишнини.
- наблягане на историята, но на истинската, а не на тази древната измисляна постоянно от разни съмнителни лица с яко разхлопани дъски.
- разясняване на моменти от живота и дейността на наши народни юнаци - герои, борци за освобождение и водачи.
2. Организиране по села и градове, на базата на опита от нашето минало и борбата ни за освобождение от турско робство. Опита от тогава е повече от богат.
3.. Изясняване на реалната обстановка:
- кои са враговете
- как ни мачкат и как да им се противопоставяме
- завеждане на определени съдебни дела, ако и когато е възможно
4. Мощна пропагандна дейност. Чрез листовки и плакати, календари и по каквито е възможно начини.
5. Спазване на православната ценностна система и светоглед.
- почитане на определени светци, почитани от целият български народ.
А сега някой да ми каже коя от съществуващите в момента организации за спасяване на народа и така нататъка глупости дето говорят: поне малко споделя тези виждания и работи по тия въпроси ?
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 02 March 2021, 17:24:36
Въпроси които преди години зададох на наричащите се националисти   

 така въпросите са :
-ще правиме ли ние български национализъм или не ?
- ще продължаваме ли да се излагаме или не ?
- ще си избереме ли шапка символ на национализма ни или не?
- ще започнеме ли да искаме да имаме народна носия или четническа униформа в къщи или не ?
- ще почитаме ли българските герои-народни юнаци или не ?
- ще бъдеме ли въобще българи със българският ни типичен светоглед или не ?
- ще отхвърлиме ли налаганият ни демократично западен културен шаблон или не ?
Замислете се : не може на практика всеки обикновен българин да е по-голям националист от обявяващите се за националисти.
И отговорите са : не, не и не и пак и само не !
В същото време, обаче нещата с родолюбието , лека-полека потръгнаха.Дано продължи така и за напреде.

Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 02 March 2021, 22:36:31
Да обсъдиме реално възможностите пред нашето родолюбие и национализъм – хипотетично разбира се, защото сериозно родолюбие и  национализъм все още нямаме.
Много млади хора си представят; че родолюбцитете, като станат силни ще направят някои от тези неща.
1.   ще вдигнат въстание и ще оправят нещата в страната.
2.    или пък ще влезнат с избори в парламента и ще въведат: диктатура, ще избият цигани и турци или поне ще започнат да водят достойна за страната ни политика.
Да предположим че нещата са  във възход: хората стават масово родолюбци готови даже да умрат за родината, гласуват за само за родолюбци и националисти и каквито там са си ги мечтали.
1.   за въстанието е малко тъпо да се обсъжда, но все пак да видим какво ще стане при едно въстание.
-   срещу въстаналите ще има 30 000войника и още толкова полицаи с доста по-добро въоръжение, а ако се налага и братята от НАТО-то. Въстанието ще свърши за нула време и родолюбието  ще бъде веднага забранено. Но ако въстанието успее, тогава на помощ на демокрацията веднага ще дойдат от НАТО, САЩ и ужас от Турция.
2.   избори и изборна победа.
Какво ще стане тогава, вариантите са няколко:
-   ще последва тотален провал поради липса на кадри. Предишните управления имат какви ли не гадни договорки с Русия и щатите,ЕС и т.н. които веднага ще почнат саботажи на страната ни и новото и управление.
-   Ако се направи диктатура: запада веднага ще ни обявят ембарго и като спре вноса на горива само, ще стане страшно.
-   Ако се започне избиване на цигани и турци ще стане същата работа – никоя велика сила няма да го допусне и ще се ползва това за повод съвсем да ни разсипят.
-   Достойна политика никой от вънка няма да допусне да бъде водена и най-законните арести на цигани крадци ще се тълкуват, като дискриминация и ще ни го изкарат през носа.

Да след 2-та световна нещата се промениха и света вече не е същият. Земното кълбо върви към една държава, която задкулисно вече е факт.
Всички страни в света се управляват от едно правителство, което въобще не смята да пуска и грам фъндък за някакви си хора  в малка България.
 Да  не мислите че Симеон2-ри не искаше да стане цар, при положение че е последния православен цар на света ? Той знаеше и знае че референдума монархия или република е бил незаконен, знаеше и че народа щеше да го подкрепи, но защо мислите не го направи, а си взе имотите и дим да го няма. Да ама е знаел и че: световното правителство никога няма да му пусне тоя гювеч и ще го смачка от раз.
Ами Иван Костов да не мислите че не е искал да стане диктатор, да изтреби тия или мония и да се накраде до гушата и да управлява вечно ? Искал е ама същата сила го е предупредила да си опича акъла.
Поради същата причина и Б. Б. да иска да направи нещо няма да успее..
Опитвам се да ви кажа че: проблема не е само в нашите управници, но и в световното управление, те просто няма да допуснат нищо различно от сегашното положение, понеже си имат свои си планове за света и България.
Ще кажете – тогава за какво да сме родолюбци националисти и каква полза от българщината, като – работата е решена вече ? Ами сетете се сами ! Те могат да ни контролират и държат в ръцете си политически и материално, но не е и духовно, морално или културно. Важните са тия състояния на един  народ, за да бъде народ, материалното е лесно да се оправи. Обаче развалим ли се духовно, морално  и културно оправяне няма да има.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 04 March 2021, 09:40:37
ОТНОВО 3А ТОВА КАК СЕ ПОСТАВЯТ ОРЪЖИЯТА И НА КЪДЕ ТРЯБВА ДА СОЧАТ
 Някой ще каже - кой си ти да ни казваш как ? Добре аз съм никой, но и дружество "Традиция" ли са  никои ? Да в много музеи са ги поставили да сочат на горе, но това показва само колко са зле нещата и колко са неуки работещите в музеите. Показва и за каква голяма подмяна на българщината става дума.
Поздрави за "Н.Д. ТРАДИЦИЯ" .

(https://i.postimg.cc/tTQwhJJy/00000000000000000000000000000000.jpg) (https://postimg.cc/QBmfDXcn)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 05 March 2021, 09:51:44
 ДА СИ ОПИЧАМЕ АКЪЛА или за новите ни приятели от Европа и нас самите.
Да не ни го опекат други.
Някой да чу посланика на САЩ или ЕС да ни поздравиха за 3-ти март ?
Не го направиха, явно защото са ни големи приятели.
Истината е че някога т.н. велики сили и запада са били решили Сърбия да е последната освободила се страна. Не се е предвиждало България да се освобождава. На пук на тях и решенията им обаче успяваме. Та от тогава и до сега тия се чудят как да ни унищожат. Често гледам западни филми, особено за 1-та световна война и за събития свързани с България и познайте - даже не ни споменават, те не искат да ни има и да съществуваме. Ето защо и посланиците им не ни поздравиха за 3-ти март.
 Или може пък да са били заети с половинките си от същият пол или как да дадат повече права на малцинствата , джендърите и подобните или как да ни докарат бежанци, да си имаме, като истински европейци.
Обаче е не е важно дали тия хора с меко казано съмнителен морал и психично състояние ни поздравяват, а дали ние сами се поздравихме. И да - на пук на запада , ЕС, САЩ и подобните: тая година отбелязахме , много-добре датата.
И като гледам как вървят нещата : е ясно че пак ще има опълченци и четници да бранят родината. Тия малките от снимката един ден ще пораснат.
(https://i.postimg.cc/fRdb4qdW/00000000000000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 06 March 2021, 17:45:57
МОИ ПРЕДВИЖДАНИЯ
 Мои тоест може да са грешни, макар че рядко греша. Та като се запознах с нещата свързани с България, нашата история, вяра-религия, от части народо-психологията ни , конспиративни теории, масони, евреи  и т.н. стигнах до някои изводи. А именно че нещата с нас българите ще започнат да се оправят : в смисъл да станем и бъдем пак народ едва когато се случат определени неща. Тука не говоря за материално, промишлено и финансово оправяне. Нещата които имах пред вид преди окло 10-12г. са следните - отдаване на почит  на народните ни юнаци-герои и отбелязване на празници и важни дати, събития от нашата история и подобни, когато има следните неща:
-  хората участват   облечени в народни носии или четническо -въстанически или опълченски униформи.
- при подобни отбелязвания, започнат да носят хоругви, кръстове  и портрети на народни юнаци-герои
- когато най-после намерим характерната, обичайна-традиционна шапка-калпак за нас българите
- и когато вместо т.н. наречения трибагреник родолюбците започнат да веят и носят знамена от въстания или  хайдутски знамена .
 Предвиждах че тия неща може би ще се случат около 2030-2035г. и че няма да е никак лесно.
 3а щастие не познах и всички тези неща и повече даже са вече на лице. Масово виждаме на всякакви събития , чествания и т.н. хора в народни носии, униформи на четници, въстаници и опълченци. Хоругвите,кръстовете и портретите на народни юнаци и те са вече нещо често срещано. Намери се и калпака-шапката - островърхият т.н. чудомиров калпак при това със знак-герб: лъв или осмоъгълен православен кръст. И последното : знамената  , и те се появиха, даже нещо повече : някои родолюбиви организации на хайдути и други направиха, свои много-добри знамена , но по и в обичаяти рамката  от миналото. Така че според мене най-трудното: възродяването и спирането на голямото  отстъплението от българщината са  преодоляни, да видим какво ще следва от тук нататък ? То имам някакви предвиждания и не е трудно човек да се сети какво ще последва, но тук ще замълча.
 И на 2-те снимки виждаме реплика на знамето от априлското въстание, което ме кара да настръхвам !


(https://i.postimg.cc/QtBWRQ8b/00000000000000000000000000000000.jpg) (https://postimg.cc/vgsBn66g)

(https://i.postimg.cc/J43BV4L9/0000000000000000000000000000.jpg) (https://postimg.cc/N5M0RtL4)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 07 March 2021, 19:05:29
СТАРИЯТ БЪЛГАРСКИ МОДЕЛ ОТ ТУРСКО ВРЕМЕ
Да имало е такъв модел на съпротива. Имало го е и преди Раковски , БРЦК, Левки и ВМРО.
Имало го е -  но не е бил организиран на централно ниво, после, като започва Раковски го започва, доразвива го Левски и други някои  и при ВМРО вече е на право безгрешен.
Какъв е тоя модел
 - културна просветен, от тия дружества са тръгнали напред много хора.Уточнение преди възраждането го е нямало. Тая роля е изпълнявал селският поп, но само ако е бил българин.Гръцките са вършели обратното.
- комитети събиращи: хора, пари, оръжие и разузнавателна информация . Преди да се нарекат " комитети" и да бъдат централно организирани: всяко село си е имало родолюбиви, смели и юначни българи, готови да се защитят и да окажат съпротива при нужда
- чети съставени от юначни смели  българи. Първо са били обикновени хайдути отмъстители: хората им се оплаквали, потдържали ги, хранели и криели.Хайдутите пък отървавали народа от гадове, разбойници, насилници, лихвари и подобни.
Дали ако в днешни дни бяхме възстановили тоя модел: щеше  има Маргина, Маджо, В. Божков или някакви си мургави барони и подобни ?

Щяха ли  тогава: политиците да си позволяват да държат народа в такава беднотия ?Или пък така нагло да предават интересите на държавата ни ?
Така че  няма нищо лошо : да се стремим и ако може и да се върнем към българското !
На снимката : има някакво движение в правилната посока, но да видим до къде ще стигнат нещата.

(https://i.postimg.cc/154SqC8z/000000000000000000001.jpg) (https://postimg.cc/vcRCRvLR)

Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 07 March 2021, 19:29:11
А3 НЕ ЩА ДА БЪДА ОТСТЪПНИК
За другите не знам, всеки сам си решава за себе си.
За много българи, особено това важи за мераклиите да бъдат водачи на народа и спасители отстъплението от българщината е нещо добро. За такива  думите: българщина, българско, семейство, училище, хайдути, четници, народни носии и Църква, вера или български обичаи  са се превърнали в най-омразните и нежелани неща от които бягат със страшна сила.
И какво : за повечето  от тия хора : всичко българско е "закостеняло", ,,упадъчно", ,,ретроградно", " архаично" и ,,спъващо прогреса" , тъпо, глупаво и да не забравя крайно "старомодно".
Побеснелите мераклии за водачи и спасители на народа искат само : политика, пак политика, бунтове и протести и да е тяхното, даже и да не е нормално. Искат и накрая  ще получат, каквото са искали и заслужили един ритник от зад и пълно пренебрегване.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 09 March 2021, 12:15:02
ВАЖНО Е НАШЕТО НЕ ЧУЖДОТО И ЧУЖДИТЕ
 Често хора съветват да четем за тая или оная култура, народ, раса и т.н. понеже било полезно, тия били екзотични и дъра-бъра тъпотии !
Работата е обаче в това че човек е ограничен от към време, особено ако работи по 8-9 часа на ден и няма как да прочете за всичко и всички. То и няма нужда да знаем за другите, ако не знаем първо за нас и нашето. А нашето и ние: не  сме нещо малко, като култура, обичаи, история, начин на поведение и отношения: и си трябва бая време да се изучат и опознаят тия неща. Та "важно е да опознаем нашето, а не чуждото" ! Стига интернационализъм, какво като там някъде, нещо и някои хора били екзотични ? Не знам дали "Българщината " е екзотична, ама е добра и силна, като култура.

(https://i.postimg.cc/k5QzjGSJ/00000000001.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 09 March 2021, 22:16:58
 КАК ДА ПОСТАВЯМЕ ОРЪЖИЯТА
 При даване на хайдутска или четническа клетви : оръжията може да са 2-а ножа или нож и пистолет, а може и 2-а пистолета макар за такова нещо да не съм чел никъде. Все пак добре е да се спазва обичаят !
 Оръжията сочат на долу или би трябвало да сочат на долу. Може да са върху Евангелията или Библията, може и под свещената книга.  Може  за по тържествено да се сложат: и кръст или някоя икона и други неща от тоя род !Защо да сочат на долу? Ами то е просто: сочат към този, когото би трябвало да наранят. Смятало се е и сега също смятаме че Бога на чиято страна са били ония, някогашните наши предци и би трябвало да сме и ние днес - е горе  на небето! Долу в ада е Дявола,  чиито последователи, деца и т.н. са смятали че са поробителите ни които са били знаете от коя вяра. Оръжие не се насочва към тоя : когото уважаваш и не искаш да нараниш или уплашиш. Не вярвам на някого, като му дойдат желани гости да насочва оръжия срещу тях ! Освен ако не е някой откачен .  И обратното, ако гостите са нежелани и искате да ги нараните или прогоните, тогава оръжието срещу тях не на обратната страна!
Ако не правим нещата, както трябва и е правилно да са: то няма да стигнем, много далеко.
Някои са сложили оръжията на горе към Бога и са убедени че така е правилно, няма да ги съдя, споря с тях и обсъждам - решенията са техни, така са решили, така са ги сложили и направили.  Тая публикация е за тия които наистина се интересуват как трябва да са оръжията. Все пак хората имат право да знаят как са наистина нещата.


(https://i.postimg.cc/FFxZ8kGq/000000000000000000000000011.jpg) (https://postimg.cc/0rbDJQTd)

(https://i.postimg.cc/13zMSR4H/0000000000000000000001.jpg) (https://postimg.cc/GHZvJCF8)
(https://i.postimg.cc/PrXQbfbj/0000000000000000000000111.jpg) (https://postimg.cc/hhYmcB3y)
(https://i.postimg.cc/XvSZ8QMC/0000000001.jpg) (https://postimg.cc/Jsx473zr)
(https://i.postimg.cc/SsZNwGPV/00000000000000111.jpg) (https://postimg.cc/k6bmSWqt)

Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 10 March 2021, 10:10:18
(https://i.postimg.cc/T1S6tCPb/0000000000000000000000000.jpg) (https://postimg.cc/QKpwtg1N)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 10 March 2021, 18:32:38
ВЪПРОС НА  САМО-ОСЪЗНАВАНЕ И БЪЛГАРЩИНА !!!
Само-осъзнаването на народностната или възстановяването на  идентичността ни  е основният ни проблем. Докато това не стане и не  се реши по правилният начин ще боксуваме на едно место. Това  а не: исляма, турците, сърбите, руснаците, немците , нацизма  или други някакви народи и неща. Ако не сме се само-осъзнали, като народ и българи, то не трябва да ни има, няма смисъл и да съществуваме . Доста е просто и логично ?Ще бъдем европейци, както са ни нагласили тия дето уж са ни елит, политиците,интелигентите , медиите и т.н. историците и те са в тоя казан на адските изчадия.
Българската идентичност, обаче изцяло противоречи и противостои на евро-атлантическата ,  европейската , американската, модерната, либералната и подобните идентичности,  които ни налагат.  Именно тази идентичност различава родолюбеца, почитателят на българщината от политиканстващият вечно обвиняващ народа - спасител на родината , народа и т.н. политикант. Родолюбците  наблягат първо на идентичността и културата, и едва  после, може би на политиканстването, докато например кандидатите да спасяват народа и родината и да оправят нещата :наблягат само и единствено на политиканстването. Понеже и целите им в действителност са напълно различни.
Преди време гледах по телевизия АЛФА едно предаване на великият-голям спасител на родината и народа - Волен =Болен Сидеров . Та говори  по АЛФА Сидеров с Валентин Вацев и оня изплю камъчето . Каза - няма значение дали преврата в Турция е успял или не, важното е ние да имаме своя идентичност.
И Волен онемя, тази тема за идентичността му е забранена от Козяк 16, ама строго забранена. Взе да мрънка и да го усуква, а Вацев пак наблегна на същото и Волен даже пребледня.
Предполагам Вацев добре е знаел че така ще му бръкне в здравето на него и господарите му за да напъва на тази тема така упорито. Та  от такива случайни изпускания се разбират някои неща.
Само-осъзнаването обаче трябва да е правилно, както е било някога, но без глупави и окултни отклонения или бабешки тъпотии, без либерализъм и подобните му, без гордост, само-превъзнасяния и тъпотии.
Ето нещо показващо добре нашата идентичност.
(https://i.postimg.cc/D0GVwZf3/0000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 15 March 2021, 18:26:19
БЪЛГАРЩИНА ИЛИ ЗАПАДНИ ИДЕОЛОГИИ
 3а чистата кръв и българското самосъзнание.
Като начало не съветвам никого да се жени за чужденец-ка !
Темата е доста провокативна. Доста хора под влиянието на някои чужди идеологически  теории за кръвта: смятат че не е възможно родолюбеца да не с чиста българска кръв.
Да но според мене : тия от запада пак са сгрешили нещата или направо казано са излъгали.
Ще дам само два примера, макар да има стотици.
Христо Иванов Силянов - роден е в Цариград на 28 май 1880 година в семейството на Иван Силянов от Охрид, а майка му е гъркиня.
 Това не му е попречило обаче да е истински българин и да се бие с поробителите, с гръцките също.
 Мелпомена Кърничева - съпругата на Иван Михайлов. Тя е била наполовина аромънка - влахиня. Въпреки това е и велика българка, юначна жена, героиня убила предателят Паница в Бургер театър Виена.
Явно не 100% им българска кръв не им е попречила да бъдат големи  българи .
Тук идеологиите на запада и "БЪЛГАРЩИНАТА"  влизат в противоречие.  А сега де, кое да изберат някои хора ? Има и един 3-ти пример още по очеваден : Пито Гули, който няма никаква българска кръв и въпреки това е признат за велик български воевода и народен юнак-герой.
(https://i.postimg.cc/Y9DgsxsY/0000000000000.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/HWKvJ0kr/00000.jpg) (https://postimg.cc/grVHQZRp)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Panzerfaust on 15 March 2021, 23:39:10
Само че ти изброяваш някакви малки и/или конкурентни народи, които не ни превъзхождат с нищо, а и в едно друго време, когато България е в подем.
От моите наблюдения - по друг начин стоят нещата, когато смесеният брак е с представител на по-голяма нация. Тогава обикновено детето започва да се изживява като представител на другите, дори да е расло в България.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 16 March 2021, 09:12:53
Quote from: Panzerfaust on 15 March 2021, 23:39:10Тогава обикновено детето започва да се изживява като представител на другите, дори да е расло в България.
Ами то зависи от родителят българин, ако е мекере или безродник или не се интересува от родните неща и така. Тука акцента беше друго,а именно че не е нужно кръвта да е на 100% чиста, за да бъде някой добър българин. На запад идеолозите пак са лъгали, там-тук много обичат да лъжат.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 21 March 2021, 10:22:44
ТРЯБВА ЛИ ДА ПОЧИТАНЕ, КАТО НАРОДНИ  ЮНАЦИ -герои , ОТКРОВЕНИ МАСОНО-САТАНИСТИ ?
Който иска да им се покланя, да ходи и на гей-парадите, защото днешните масоно-сатанисти седят зад организирането им ! Тия винаги са били врагове на българщината, такива ли ще са ни личностите , които да следваме ? Не мисля !
Напоследък упорито се мъчат да ни втълпят че нямало нищо лошо в това че някои борци за нашето освобождение са били масоно-сатанисти или са подражавали на такива.  Казват ни и ни убеждават че те били се борили за нашата свобода. Не е верно  - борили са се само и единствено за масоно-сатанизма и идеите му. То ако им погледнете живота се вижда най-добре. Седели по влашко, пиели, харчели народна пара и се криели, малко от тях са имали някаква друга дейност освен интриги и заговори срещу старият комитет наричан още "Добродетелна дружина" . Даже са искали да убият членовете на тоя стар комитет, за да им вземат парите и да ги похарчат. Обаче ги било страх сами да го направят: та подлъгали и настроили някои от големите ни хайдути, те да свършат тая работа. Тия хайдути после се усетили и отдръпнали от ненормалните масоно-сатанисти. Четите на Хаджи Димитър и Ст. Караджа например: са финансирани от Старият комитет, а не от БРЦК, ако не знаете.  Та злодеите не са направили почти нищо за свободата и повече са пречили. Малко от тях умират в бой или са били хайдути и четници. Един направил малко, после взел да пилее народната пара и да върти интриги, та Левски , като млад искал да го убива. Друг го мързело да работи, пишел стихове, повел и дружина без да има опит и накрая искали да го убият. Трети се крил, като поганец и после се намърдал в политиката. Има и такива пречили на комитетите на Левски и мъчили се да го провалят, даже го и предавали на турците и т.н. и т.н. Той Левски щеше да иде при тия ненормалници, ако бяха  от добрите и нормалните, а нямаше да започне да прави свои комитети. Апостола сам е направил 100 пъти повече отколкото тия всичките за години във Влашко.
Народа ни обаче добре ги нагласява като им строи паметници с православни кръстове, каквито тия са ненавиждали и мразели. И то не характерните за онова време кръстове, а осмоъгълни , които се смятат крайно  фанатични. Все едно тия са били фанатични православни християни и борци за вярата и свободата, а не ненормални сатанисти.  Народа на практика подменя по тоя начин истината за тия хора , прави историята, каквато иска и е трябвало да бъде и нещата си идват на местото.
Ето един такъв паметник. Като го видях за пръв път не можах да повярвам че това е истина.


(https://i.postimg.cc/ryHJFSFz/000000000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 21 March 2021, 11:02:23
КАКВО СТАВА С ПРЕДАЛИТЕ ВЯРА И НАРОДНОСТ
 Масоно-сатанистите, които някои наивно смятат за народни юнаци-герои: сами са си отрязали корените и са исъхнали !
___________
Манол:
-Гледам и не вярвам, че това си ти! Какво са сторили с теб?
Караибрахим:
-Отвориха ми очите?
Манол:
- И какво видя?
Караибрахим:
-Видях, че както има едно слънце, така трябва да има и една истина - един Бог, за да е добре на всички.
Манол:
-Затова ли приготви дръвника?
Караибрахим:
-Дръвника приготви ТИ! А аз дойдох с протегната ръка. Исках да ти дам цялата долина, да узнаеш що е власт и сила - исках да ви спася, да ви изравня с другите, да станете хора! А вие се опитахте да ме убиете?! Не разбрахте ли, че не се боя ни от рани, ни от смърт?
Манол:
- Само мъртвият не се бои от нищо. Сигурно затуй не се боиш, Страхиле, защото си отдавна мъртъв - пресекли са ти корените и стърчиш изсъхнал!...

(https://i.postimg.cc/h41TY6fL/000000000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 25 March 2021, 18:57:17
   Оръжията са поставени правилно но от зад се виждат свещеници, а те знаят за какво става дума. И една забележка. При татуировките е прието , каквото и да се татуира да гледа навътре независимо дали е животно или предмет. Та ако пистолета беше със спусъка на вътре щеше да още по-добре. Но приемаме че и така е добре. Но ако си ги татуирате тия неща не е.     

(https://i.postimg.cc/HnGht5Ww/000000000000000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 26 March 2021, 11:34:50
 ВОДАЧИТЕ, ВОЕВОДИТЕ - ГОЛЯМАТА ПРАЗНОТА
Воеводи много, четници почти няма. ВМРО пък всички са воевода, ама никога, никой от тях не е бил четник !
Да започна тая публикация ми хрумна от следните иронични мнения на един човек. Ето ги:
- Димитър Касапинов
Г-н Димитров, предлагам да оглавите парламента!
Толкова чист и праведен човек не съм виждал.
Цялата държава и организации с прости хора, а капацитет като вас не е в управлението. Не е редно, трябва да сте лидер!

- Димитър Касапинов

А, и хитър не съм, просто виждам надежда в особота ви. Виждам ви като месия, поведете нас невежите!
_________

Човека без да осъзнава засегна една много наболяла тема - тая за народните водачи-воеводите.
На практика това е наболял въпрос от времето, когато падаме под турско, та чак до днешни дни .
През турско са се появявали често такива хора - водачи - обикновено хайдути . Обаче при липса на държава и при тежката борба: повечето пъти тия народни юнаци, са свършвали живота си загивайки. След освобождението има една  голяма подмяна : на тия които трябва да са водачи с хора удобни на политическата система изапада.  След 1944г. пък комунистите се погрижват добре да нямаме народни водачи. След 1989г.  новият елит чрез медиите ни назначиха за водачи какви ли не откачалки, хумористи и въобще измет.
Народ има и е свестен, ама няма водачи и нещата без такива хора няма как да тръгнат . Водачи или лидери по западно му : не се правят за един ден, даже и да се родят с тия качества им трябва обработка и усъвършенстване. Иначе кандидати за водачи много, ама без нужните качества. Лошото е че няма место където да се подготвят такива хора, няма и учебен план и линия по която да бъдат обучавани. Според мен в началото родолюбивите организации трябва да имат по няколко председателя - водачи 2-ма или 3-ма, които да се допълват един друг. С времето ще се научим, какво му трябва на един водач, какво да учи и развива в себе си и каквото е необходимо.
Колкото до мене: нямам никакво намерение да ставам водач-воевода и т.н. Над 20г. чета за нещата свързани с България: и знам че един водач трябва поеме огромна отговорност и не е лесна работа, не е била никога и няма и да бъде ! Мечтата ми е да бъда обикновен четник и нищо повече. Естествено нямам никакво намерение да бъда четник при: някой некадърен или ненормален водач. В историята имаме един такъв ужасен пример на воевода дето водел над 200 души и се излагал яката. Картонени ботуши, капризи, неадекватни решения и т.н. Накрая хората му искали да го убият, даже брат му и той бил в заговора.Дано за напреде тая глупост не се повтаря.

Имаме обаче и примери, за невероятно добри и качествени водачи, за каквито другите народи по света могат само да мечтаят Ето двама такива на картината. Поклон пред подвига им !
(https://i.postimg.cc/vmfD3zTm/image.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 29 March 2021, 10:52:00
 БУДЕН НАРОД ИМА - ВОДАЧИ НЯМА
 Да има достатъчно добър и достатъчно буден български народ. Няма водачи, а тия дето си мислят че са такива нямат нищо общо с народа и живеят буквално на друга планета. Но иначе народа им е виновен. Естествено тия всичките до един се бутат в политиката.
Та някой като иска да стане водач да вземе първо да научи какво: е българщината, какъв е светогледа на народа ни, да поизучи историята на освободителните ни борби, народо-психологията ни, да си направи една носия или четническа униформа и едва тогава да тръгне да води народа. Така без подготовка по тия въпроси, само зашото някой си па макар и умен е решил че е водач не става. Също така да разчитат на съдбата, късмета, предсказанията на Ванга или друга вещица - не става. Не става и ако не се интересуват от българщината и не я познават. А повечето мераклии не само не искат да имат нищо общо с българщината, ами я и мразят. Била им старомодна, архаична и т.н. глупости и после разбира се народа е виновен и е тъп и заспал. А истината е че с холивудски и про-западен начин на мислене и либерализъм не става, не е ставало и няма да стане никога.
Ето на снимката народ има и е осъзнат и е добър.
(https://i.postimg.cc/QMBCtkQq/0000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 03 April 2021, 22:12:42
  НА КЪДЕ ДА СОЧАТ ОРЪЖИЯТА ?
 При заклеване, отдаване на почит, когато са поставени на знаме, шапка  или просто окачени на стената.
Да кой съм аз да казвам кое как е ? Аз съм никой !
Но те - хората на снимката : са някои и не са никои, нито като мене. Ако те са ги държали така, то значи е така. Естествено, могли са да вдигнат оръжията и над главите си - но не са го направили !
 Мисля че спора туко-що свърши.       


(https://i.postimg.cc/SRcKVwr7/000000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 08 April 2021, 11:41:46
БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ РОДОЛЮБЦИ
Тази жена попита:
Neli Obreshkova
Незнам що за патриоти сте,след като не са ви важни резултатите от изборите😬😬😬
_______
Отговорът е - не от патриоти има нужда България, а от  "РОДОЛЮБЦИ". Самата дума патриот е чуждица и се налага в света по времето на борбите за свобода в Италия. Там по това време повечето или поне тия на чело : Гарибалди и Масини и др. са били масоно-сатанисти. То и у нас доста от наричащи се патриоти са масоно-сатанисти. Така че по-добре да се наричаме и бъдем "РОДОЛЮБЦИ" от масоно-сатанисти полза няма. Когато тая жена разбере разликите между патриоти и " РОДОЛЮБЦИ" , тогава ще разбере защо за българщината изборите не са важни. България няма нужда от чуждопоклонници и мекерета, има голяма нужда от родолюбци: последователи на нашите хайдути и велики народни юнаци !
Надявам се тия на снимката да са родолюбци, а не нещо друго: дето е чуждица по западен модел !
(https://i.postimg.cc/dQhjHBP5/00000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 20 April 2021, 13:04:50
  " СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ" бих добавил че : за днешни дни е по-подходящо  "  СВОБОДА И БЪЛГАРЩИНА ИЛИ СМЕРТЪ"
И запомнете няма " горди българи" по американски телевизионен, западен и филмов образец ! Има достойни, честни и добри българи.
Станете ли горди вече не сте българи, а предатели на "БЪЛГАРЩИНАТА".   


(https://i.postimg.cc/KYSkRHgm/00000000.jpg) (https://postimg.cc/tskCcD5c)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 12 May 2021, 10:41:46
  ЧЕТНИЦИ-ВЪСТАННИЦИ
 " Българщина или смърт"
Така бих преправил израза "Свобода или смърт"
Защото всичко извън българщината : са празни приказки , безсмислици, суета и тъпотии.       (https://i.postimg.cc/R0VVBR0X/000000000000011.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 13 May 2021, 18:00:53
 КЪМ ТИЯ ЛИБЕРАЛИ ДЕТО ЧЕСТИТЯТ КУРБАН БАЙРАМА НА ИСЛЯМИСТИТЕ
Турското робство е било не само политическо, но и верско - религиозно !
Идете се лекувайте бе. Ненормалниците само дето не им пожелават повече и по-успешни атентати и с повече жертви. За "Великден" на дали са поздравили, ама за ислямистките празници са първи. Не обичам да говоря мърсотии, ама тия ще им кажа - да ви е.м.
На снимката : нашата вяра, нея трябва да си честитиме, не празниците на сатанистите. Те тия другари либерали утре ще искат да се кълнат на корана и с ходжа или имам.

(https://i.postimg.cc/43757TWM/00000111.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 19 May 2021, 18:26:00
    ГАДОВЕТЕ ЖАЛ И МИЛОСТ НЯМАТ И НЕ СА ИМАЛИ НИКОГА И НЯМА ДА ИМАТ
Гадовете друго-родци и друго-верци: да им вярваме и да се подлъгваме по захаросаните им приказки е повече от тъпо след 500-те години турско-ислямско робство. Ако не знаете коя е истинската причина за падането ни тя е доста гадна. Хората поради гадните боляри и аристократи, които са се били изродили и деградирали: не са искали да се бият с турците. Мислели са че вечно турците ще идват на през 5-10 г. и после пак няма да ги има. Хората си изнесли селата на по-високо и си живеели живота: няма боляри да ги мъчат и обират, свобода ! Свобода докато турците не наложили плътен контрол над завладените земи, тогава предците ни се усетили за какво става дума, ама било късно.Глупавото е че са се надявали да живеят по-добре в царство на другородци и друговерци.  Това историци и учители не го казват по 2-е причини. Едната е да не се усети народа къде е сгрешил, та пак да го преметнат, както и става от освобождението до сега. Другата причина е: че на народа тая истина никак няма да му хареса след 500 г. робия. Та нека не се лъжем пак да вярваме на чуждите по вяра и народност. Лошо-лошо, ама при деградиралите боляри е било , много по-добре отколкото под турско-ислямско. Тия другите и от Европа и от изток и т.н. жал няма да имат !
Израждането на аристокрацията-болярите и т.н. е започнало с отстъплението от вярата и пренебрегването и. Пример е дал сам Иван Александър и после спиране не е имало. Познато нали ? В днешни дни също има небивало отстъпление.
Та всеки сам да си прави сметката как ще я кара напреде !
п.п.
За това постоянно наблягам на тия неща с вярата, а не че си нямам друга работа.
На възстановката : с попа , тоест вярата на пред !       (https://i.postimg.cc/HL0FvR2s/000000000000111.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 23 May 2021, 09:31:29
  ТАКА ТРЯБВА ДА Е ЖЕНАТА
С кърпа на главата, да показва че е по законите на българщината и Бога. Ако не във всекидневният живот , то поне на чествания и отбелязване на годишнини.   (https://i.postimg.cc/mk4YP0XP/00000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 25 May 2021, 09:40:27
  БЪЛГАРИЗИРАНЕ НА БЪЛГАРИЯ
Тъй като архитектурно страната ни е застроена по западен и модерен обичай, а не по български - незнайно защо.  Да се сриват сгради , блокове и къщи не е възможно  и неизгодно- то това е един от начините да българизираме  страната ни до времето в което започнем да строим по български.           (https://i.postimg.cc/wTPCdmDM/16722520-1414265818617036-5501180962334130530-o.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 27 May 2021, 09:53:59
  ТОЧНО ТАКА
Много умно и правилно казано.
Синът му също е бил голяма работа и четник на ВМРО, геройски загинал в бой със сатанизираните комунисти, убил сума ти от тях преди да бъде убит
Колкото повече чужда - вражеска кръв пролеем, толкова по-добре.
А нашата чак накрая, ако няма друг начин.           (https://i.postimg.cc/mZ9ytxZ3/191152508-10215874732741255-5178207354785258689-n.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 29 May 2021, 18:19:39
Не трябва да се мисли че с политически средства и идеологии, могат да се оправят нещата. За изминалите 30г. се видя че не става
Ударите са главно културни, върху културата и само-идентичността ни и после политически и финансови.
Така отговорът трябва да е първо в сферата на културата ни и после да се отговори и политически. Заниманията с политиканстване и идеологии : водят до под кривата круша.

На снимката добър отпор на културната война срещу българщината !
(https://i.postimg.cc/8crKCTGf/35077308-2177933092418176-8800256207022456832-n.jpg) (https://postimg.cc/N2B7Jq5Q)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 29 May 2021, 21:36:41
ВЪЗМОЖНО И НУЖНО ЛИ ВРЪЩАНЕ КЪМ ДРЕВНАТА НИ ПРЕДХРИСТИЯНСКА КУЛТУРА И ЦЕННОСТИ ?


Как ще се върне към древната ни култура и ценности от преди приемането на Християнството - не се знае. Как  ако за тия неща, няма  запазено нищо и по-добре. То старата култура и морални ценносто до преди цар Борис - покръстител на българите :са била една мешаница, та връщането към тия неща хем е невъзможно и глупаво, хем само ще съсипе  и останалото българско у нас. Интересно защо някои хора искат да се връща към някакви несъществуващи неща. Какво и е на днешната българщина, такава каквато е  ? Та дедите ни са я развивали цели 1100г. и сега да я изоставим само защото на тоя, оня , трети, пети и т.н. спасители на народа и умници нещо не им харесвало или допадало. То по филмите тия неща и глупости може да са на мода, ама реалността е доста различна. А и хората дето са  постоянно  в филмите: меко казано не са съвсем на ред психически ! Слава на Бога че народа не мисли така и си държи на българщината.
Иначе ако послуша тия странни свои спасители : би отстъпил от българската култура и морал  и като се  понесе по течението на телевизионната култура с 200 в час и на първия завой от българите няма да остане и помен.  С какво им  е вредна на някои хора днешната българщина не се разбра? Може би че ни е запазила от потурчване и ислямизиране.
Или просто защото не е като по филмите в които живеят някои хора.

Обаче има още българи, готови да пазят българщината, да живеят и дишат в нея. И слава на Бога че ги има.


(https://i.postimg.cc/43YpmSGk/61612215-1853757981391466-5520342012672344064-n.jpg) (https://postimg.cc/d7KhfnD4)

Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 30 May 2021, 10:06:39
ЧУЖДОПОКЛОНИЧЕСТВОТО - БOЛЕСТТА НА НЯКОИ ОТ  БЪЛГАРИТЕ
Слава на Бога не на всички !
Отец Паисий  се оказа много прав в едно - някои българи от XVIII век, та чак до днес, са заразени от коварната болест на чуждопоклонството и гледат да зарзят и други. Тая болест обсебва като злокачествен тумор цялото ни общество.
Време е да кажем - НЕ на чуждото, ако не другаде то поне в собственият ни език, домовете и душите ни.
Добрата новина е че все още има българи, последователи на българщината и българските хайдути и четници.

(https://i.postimg.cc/4NqFznP0/61176252-1853758731391391-76699057820532736-n.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 30 May 2021, 14:19:43
 
ИДЕОЛОГИИ И БЪЛГАРЩИНА
 Проучвал съм доста въпроса с идеологиите и те наистина са вредни за нашият народ и култура.  Всяка идеология е проводник на чужда култура, противоречаща на българщината и всичко наше и родно. Целта е да се разсейсват и объркват нещата и натрапва западният модел, и така докато ни обезродят. Модел  който народа ни за сега отхвърля и не възприема - слава Бога !       
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 30 May 2021, 22:15:13
Клетвата на Априлските въстаници:
"Заклевам се в името на всемогъщаго Бога, че за славата на народа си и за честта на православната вяра, ще забия петстотин годишния ръждясал български нож в гърдите на турския султан!
Ако престъпя клетвата си, да бъда проклет от целия български народ и да ме постигне най-тежкото божие наказание..."!
Тодор Каблешков
____________________________
 Клетва неудобна на странният днешен български национализъм, неудобна и на тези с модерно про-западно само-съзнание. Такава е заради споменаването на : честта на православната вяра и  божието наказание. За нас родолюбците обаче тази клетва е свещена и е пример за потдражание.      
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 07 June 2021, 18:39:37
ПОЯСНЕНИЯ ОТНОСНО НЯКОИ НЕОСНОВАТЕЛНИ ОБВИНЕНИЯ КЪМ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.
 Тия обвинения ги отправят главно леви елементи, нихилисти и българомразци.
Ето и мнението на основата на което пускам тая публикация. Отдолу е моето мнение отговор.
___________________
Gerasim Atanasov
Когато Ботев навлиза с четата си в България, от селата по пътя му се изпокриват по горите, да не ги накара да тръгват с него. Овчари му продават агнета за храна на четата и се пазарят. Ботев дотам се отчаял, че седнал на един камък и изпъшкал: "Боже, кого съм тръгнал да освобождавам". Описано е от останали живи четници в началото на миналия век.
Та нищо чудно какво става сега. Пълно е с предатели и лицемери.
__________________________
Димитър Димитров
Това че хората се изпокрили да не би да тръгнат с четата е направо лъжа и не е истина !
 Няма много случаи в света хората, хей така без подготовка  да тръгнат на въстание ! 3а това въстанията се организират. Та идеята на Ботев хората да го последват ей така без предварителна подготовка : е била меко казано наивна. Така става само по филмите. Агнетата и другото: винаги са се плащали от хайдутите и четниците. Изглежда ми малко странно че са се надявали да им ги дават безплатно.   То ако работите ставаха така: Левски нямаше да си губи времето да създава организация, да събира пари и да обучава хората. И накрая : все пак въпреки всичко около 20 селяни са тръгнали с четата, което не е никак малко , ама кой знае защо не се говори за това. Понеже предполагам не им изнася на нихилистите и българомразците.
Така накрая ще изкарат Левски глупак че е правил организация, вместо да тръгне направо с една чета, да освобождава България.
Подобни българомразки митове има и за 3-и заптиета, дето водели Левски и т.н.
Така че не им обръщайте внимание на глупостите и не им вярвайте на лъжите.

Колкото до Ботев : каквото е могъл го е направил и даже е загинал.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 09 June 2021, 21:51:32
НЯМА ТАКОВА ЖИВОТНО - ТАКИВА РОДОЛЮБЦИ
 Понеже напоследък постоянно се появяват разни : големи, велики и пре-велики родолюбци, спасители на България, народа и т.н. само-превъзнасящи се хора.  Та нека изясним някои неща, преди да се напъват да спасяват, каквото и когото и да е.
Които:
-употребяват умишлено чуждици, за да ни покажат колко са умни, красиви, неповторими  и т.н. !
- да сравняват, приравняват или оприличават България и българите на други народи и държави !
- които да искат да ни американизират или европеизират по филмови образци и така да загубим собствената си самоличност !
- да ни налагат американското гордеене, което никога не е било характерно за нас българите - "гордейте се че сте българи" и т.н. !
- или да ни набиват в главите някаква древна несъществувала никога история !
-  да се отричат от православната вяра на народа си !
- да говорят за родолюбие, но да  не се интересуват от родолюбие,да не знаят нищо за българщината и нежелаещи даже да знаят !
- да нямат народна носия или четническа униформа,  и да не  желаят да имат и даже да презират тоя вид дрехи !
- да ни занимават , досаждат и налагат комунизма и простотиите му !
__________
Има и още но за сега тия неща стигат !
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 20 June 2021, 12:55:13
ЗАЩО БЪЛГАРИЯ  Е КАКВАТО Е И КАК СЕДЯТ НЯКОИ НЕЩА
За всяко нещо си има причина. Не е случайно че Чехия, Хърватия , Словения и други са по-богати от нас  и запада много ги обича.
Не случайно запада  нас не ни обича. Може да сме малка държава, но като култура и дух сме огромна държава. На практика руската култура, както и културите на славянските народи, даже и тая на сърбите  са част от нашата култура  и са силно повлияна от българщината. Ние сме последният остатък от византийската култура но в българският и или т.н. славянски вид. Не Русия , а именно ние българите сме третият Рим ! Култура която определени сатанисти на запад не понасят и искат да унищожат.
Даже почти бяха успели през 90-те г. ама българщината е жилава и не само не загина, но се и възражда по един много правилен и добър начин. Ето че има и умни руснаци и тоя добре е разбрал и проумял, за какво става дума.
______________________
Руския академик Дмитрий Лихачов:"...И чуждите завоеватели не можаха да победят тази ДЪРЖАВА НА ДУХА, защото в защита на българския народ в плътен строй стояха българският език, писменост и култура!... Българската държава на Духа се простира от Балтийско море до Тихия океан и от Северния ледовит океан до Индийския". "...вие сте най-древната от съществуващите днес културни нации и то не само в Европа, но и в света. Миналото погълна античността, древния Рим, Гърция и т.н., но България остана като жива отломка от древната европейска култура, най-древната ...отломка. И затова трябва да я съхраним, та днешна България да не бъде само последна отломка от миналото, но и първата от бъдещето – първата култура, която ще прекрачи в третото хилядолетие и ще понесе културата към бъдещето..."
_____________
Възражда се и четничеството, и когато се възроди , както му е редът и както трябва - майка им жална на едни определени хора !
(https://i.postimg.cc/L8250LL7/00000000011.jpg) (https://postimg.cc/YhDtv4Xf)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 23 June 2021, 21:13:10
ПАТРИОТ ИЛИ РОДОЛЮБЕЦ
Определено не са едно и също. Думата "патриот" е чуждица и няма нищо общо с българският език ! Как може някой родолюбец да е патриот, което е чуждица и от тука и покланяне на чуждото ? Няма такива родолюбци, и няма и да има. То и  известни патриоти у нас да не кажа: почти всичките са масоно-сатанисти. Е един родолюбец това ли би желал да бъде ? Те не случайно медиите я повтарят и натрапват думата - патриот, понеже  от думата родолюбец - лошо им става.
Та нека всеки сам за себе си да реши какво е : родолюбец или патриот ?
Та и за напреде да намалеят тъпотиите от рода на : патриотични песни, конкурси, носии и т.н.
На снимката четник, който би трябвало да е родолюбец ! Те масоно-сатанистите не слагат кръстове на челата. Слагат си всякакви други знаци, ама не и кръстове !

(https://i.postimg.cc/Y9rtKyYF/0009.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 29 June 2021, 09:34:05
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ БЪЛГАРИН
В българщината се определят нещата по следният начин. Не се гледа кой е направил най-най-много и какво, а  кой колко е направил според: силите  и възможностите  и времето си. Според тези критерии, много хора са направили много и не може да се определи, кой е най-голям. Това даже е невъзможно. Според тези критерии, може би Левски идва на първо место, но и доста други не му отстъпват. Определяйки кой какъв е  не трябва да се влияем от идеологии и политика или каквото и да е извън българщината.
Тоя на снимката, също е голям юнак щом се е бил за българщината.


(https://i.postimg.cc/mD6py0k3/000000000000000000.jpg) (https://postimg.cc/N9mxgC1L)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 03 July 2021, 13:19:10

ТРЯБВА ЛИ БЪЛГАРСКИТЕ РОДОЛЮБЦИ ДА ИМАТ СВОЯ ОСОБЕНА КЛЕТВА ?
 Да трябва, ама да не е тази дето щурците пеят за нея понеже нито е клетва, нито е нищо.
Каква трябва да е една родолюбива клетва с  корени в миналото ни?
Може да е подобна на клетвата с която Левски е заклевал членовете на комитетите си. Каква е тази клетва ?
При полагането и задължително има поп, ама православен, не тенгристки или еврейски или нещо подобно. Има и евангелие и кръстосани пистолет и кама, сочещи на долу.
Кое какво е и какво символизира ?
Пистолета и камата, или два ножа на кръст символизират православната вера и готовият да и служи с оръжие в ръка . Евангелието е  личната вера, чест и достойнство на човека. Едно време се е смятало че човек без вера  : няма достойнство, чест и че не е човек и българин, то това и днес си е валидно.
Попа пък е Божият служител узаконяващ клетвата пред Бога и хората.
Този вид клетва не е измислена от Левски идва още от хайдушките времена, като понякога е била с два ножа вместо с пистолзнае.ет, или револвер.
Защо родолюбеца да се заклева именно така ?
1. защото това е стар и полезен обичай и юнака родолюбец е длъжен да го съхрани, а не да го унищожи.
2. всеки родолюбец се смята за духовен последовател на героите ни и Левски, а те без изключения са се клели така.
3. защото клетвата обвързва човека и го прави съпричастен към делото.
 Клели са се  и стотиците четници влизали на територията на родината за бой с турците и свободата, като преди това задължително са имали освещаване и молебен.
Да ще кажете , ама сега има родолюбци мисиомани и тенгристи !!!
Драги читатели българското родолюбие : не е разтворена, либерална и модернистична доктрина. То е нещо не влияещо се от модите и времето - дълбоко консервативно. Целта му е да съхранява и пази верата, рода, земята,обичаите тоест е далеко от либерализма и модернизмите. Та ако некой помак е станал родолюбец, то трябва да си смени първо верата, после да се зкълне и тогава да се брои за български родолюбец. Защото иначе какво ще стане ? Трябва заради некой си резняк да сменяме обичаите  ли - не мисля !
Има и една подробност - не може да даде клетва човек дето не е православен. Както самият Левски е смятал такъв без вера е без чест, достойнсво и въобще е нищо.
За тангристите ли какво ? Ами не знам - те не са родолюбци, те са глупостолюбци,
 и болни хора. Езичниците ли ? Ами проблема е техен, станали такива повлиявайки се от западните модни тенденции. да ама българщината не е мода , а единственият начин да се спаси България.
 
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 05 July 2021, 18:38:49
ДАДЕМ ЛИ ВЯРАТА - ДАВАМЕ И НАРОДНОСТТА
 То не случайно някога, а и в Батак са предпочитали да умрат, отколкото да си сменят вярата. Знаели са добре в какво се превръщат отстъпниците от вярата !
На Балканите всеки народ си има вяра и отстъпи ли от нея, отстъпва и от народността си и е свършен. Така и нас ни отродиха от вярата, не случайно, а за да ни свършат, като народ : веднъж за винаги,  и вече сме почти на ръба да бъдем  свършени. Странно е че някои родолюбци и националисти мислят  за ислям или езичество!
И така какви излиза че са хората отклоняващи народа ни от вярата, дали са родолюбци ? Не знам, сигурно родолюбието  им се изразява в това да помагат на враговете на родината.
На снимката : народа въпреки всичко си държи на вярата.

(https://i.postimg.cc/SxzV1sZy/99999999999.jpg) (https://postimg.cc/zy8nVJZM)

Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 08 July 2021, 18:52:11
КАК СЕДЯТ И БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕДЯТ НЕЩАТА С ВЯРАТА ПРИ РОДОЛЮБЦИТЕ
Да публикувам такова състояние : ме потикна неосведоменоста, късогледието и незнанието на много хора обявяващи  се и имащи се за родолюбци или националисти.
Според мене въпроса е изключително важен и е добре да се изясни и прочисти от заблуди и безмислици.
Българщината или бг-национализма  е концепция в основата на , която е запазването и съхраняването на народността, обичаите, културата и всичко родно: както в физичерско така и в духовно отношение.
Родолюбието се намира най-дясно в политическия спектър и по принцип е крайно консервативен и отдалечено от модерните сега влечения в областа на духовноста. За това е и обвинявано в наздничавост и изостаналост. Тези обвинения обикновено не притесняват осъзнатия родолюбец и той смята че са празни, глуави  дори враждебни спрямо него и народа му.
Народ без духовност определено , няма бъдеще и шансове за оцеляване не и в наши дни.
Какво е духовноста и в какво се състои ?
Духовноста се състои от културата, обичаите, обредите и религията на народа – знае го всеки изкутвовед.
Културата, обичаите и обредите в 70 процента са формирани под влиянието на религията изповядвана от даден народ.
При нас българите тази религия от 1100г, насам е православното християнство. Именно от православието идва писменоста ни,езика , много от обичаите ни и ососбено обредите ни.
Обредите ни :погребения, кръщенета и други, както и освещаването на бойните знамена на армията са до един произлизащи от православната религия.
Културата ни също е с православни корени в по-голямата си част. При културата на родолюбеца - националиста, трябва да е особено внимателен: защото има и т.н. нова култура, която не е българска, а подръжание на чужда, или направо е антибългарска.
Какво излиза до тука ? Излиза че родолюбеца - националиста вярващ или не трябва да пази и уважава религита на народа си . Имайте на пред вид че 1100г. не са никак малко време, при положение че дунавска България съществува от 1300г.
Някои казват православието не е вярата на дедите ни, трябва да въстановиме тангризма.
Какво е представлявал обаче т.н. тангризъм никой не знае. Няма исторически източници по този въпрос, нито документи или каквито и да е сведения. Как са изглеждали например храмовете на Тангра, как са се наричали сещениците му, какви са им били обичаите и обредите – никой не знае. Това показва че тангризма не може да бъде въстановен. Хората дето го въстановяват сега си измиялат всичко наново и в измислиците им няма нищо : българско, истинско и вярно. Днешния тангризъм, до колкото го има се състои и е смесица от: сатанизъм, окултизъм и далекоизточни религиозни схващания.
Дори и да може да се въстанови тангризма, какво би станало ? Ще стане каша и то голяма.
За това и всеки милеещ и обичащ родината: трябва да гледа с голямо уважение на християнството, защото именно то направи от днешните българи един народ обединявайки, няколкото племена в едно цяло.
Трябва ли родолюбието и религията да се смесват ? Опасноста тука е главно за църквата, понеже хора попаднали под влияние на користа, сребролюбието или други пороци, което често става: могат да повредат на здравото Христово учение. За това и църквата никога не се смесва с нищо от материалния свят. Но пък винаги излъчва родолюбие и води до такова. Родолюбието, също не трябва да прекалява в смесването с вярата, за да не стигне до сектанство. Обаче от друга страна : здравия и чист православен морал е невероятна спойка за българското родо-любие. От тука стигаме до извода:че родолюбието морално и културно трябва да взаимства доста от православието и това никак няма да му навреди. Тука на балканите национализъм и вяра доста сериозно са смесени. Например няма сръбски националисти или гръцки, които да са мисиомани, нито пък турски да са християни. За съжаление има много неориентирани родолюбци, които не са никакви и са против религията на народа си, което е направо смешно и абсурдно. И това при положение че за разлика от исляма водещ до интернационализъм, православието води само и единствено до родолюбие, при това много здраво.
Според мене е редно всеки родолюбец: да защитава народа си и духовноста му без да чуждопоклоничи и без да се води ор разни световни моди в тази материя.
Духовноста ни е православната вяра, от нея идват и обичаите и обредите и културата ни, нека не забравяме и обичаите си с езически корен, не предизвикващи сатанизъм или подобни работи.
И така родолюбци, правете си сметката: какво уважавате и тачите , и какво ще съхранявате.
Сетете се и защо родолюбието и национализма в България са все още слаби и рехави, сетете се какво  липсва - и не е ли това солта на православието. Без тази сол родолюбието не ще бъде : едно блудкаво и неприятно ястие с вкус на помия.
 Е то има и друг вариант, тоя с исляма и шалварите. Ето ги на снимката.


(https://i.postimg.cc/mrqSxDT2/999999999999.jpg) (https://postimg.cc/mcY9CTc0)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 09 July 2021, 13:46:32

ОТНОСНО КРИТИКУВАЩИТЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД
15. Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овча кожа, а отвътре са вълци грабители:
16. по плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репей?
17. Тъй, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошо дърво дава лоши плодове:
18. не може добро дърво да дава лоши плодове, нито лошо дърво да дава добри плодове.
19. Всяко дърво, което не дава добър плод, отсичат и хвърлят в огън.
20. И тъй, по плодовете им ще ги познаете.

Така е казано в евангелието и е верно, както всичко казно там.
Да започна тази публикация ме потикна постояното критикуване на народа от страна на нашите народни спасители и кандидат водачи - или по-точно казано на обяваващите се за такива.
1. Не съдете, за да не бъдете съдени;
2. защото, с какъвто съд съдите, с такъв ще бъдете съдени; и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери.
3. А защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш?
4. Или, как ще кажеш брату си: чакай, да извадя сламката от окото ти; а пък на, в твоето око има греда!
5. Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш, как да извадиш сламката от окото на брата си.

Критиките са защо българите :гледали турски сериали, слушали чалга, танцували кючеци-гюбеци, четели ТРУД и 24 ЧАСА и са православни , а не нещо друго, като сектанти например.
От идването на демокрацията и свободната възможност за правене на политика минаха не една , а цели 30г. Време достатъчно за създаване на цяла една родолюбива култура във всичките и направления или почти в всички. То нещо се създаде и има нещо подобно на възраждане, ама критикуващите народа нямат участие в тия неща.
Какво обаче създадоха нашите велики народни спасители и народни критици и кандидат водачи ?

24. Никой не може да слугува на двама господари: защото или единия ще намрази, а другия ще обикне; или към единия ще се привърже, а другия ще презре. Не можете да служите на Бога и на мамона. *

Ами плодовете на трудовете им са : тръни, бодли, ненормалност, простотия, чуждопоклоничество, нихилизъм и антибългарщина, гнилоч, поквара и зло.
Сега една по една да разгледаме основните критики и предлаганите от тия хора алтернативи, а и да порасъждаваме.
1.Телевизията, киното и сериалите.
Да турските сериали са тъпи, гадни и лоши, но и американските и латиноамериканските, гръцките и въобще всички сапунени сериали са такива.
Алтернатива в тази насока нашите другари не могат да дадат . Правенето на кино е скъпа работа, а разпространението им пък е трудно. Филмите които гледат въпросните народни водачи и спасители, поне това което се вижда от темите за филми по форумите: не са на по-високо ниво от сапунените сериали. Да по-превъзнесени са, но нивото е същото. Та се получва – присмял се хърбел на щърбел.
Според мене и филмите и телевизията са вредни и не трябва да се гледат.
2.Музиката:
Чалгата била ужасна, турска музика.Преди да се критикува е добре да има известна база познания по дадената тематика. Аз съм бил доста пъти в Турция и мога да ви кажа че чалгата няма грам нищо общо с турска музика. Чалгата може да е взаимствала от циганската, гръцката или сръбската музика, ама не и от турската.
Да чалгата е неприятна, но каква е алтернативата на предлагана от критикуващите всичко и всички другари?
Като се разгледат музикалните теми из интернет форумите и виждаме че т.н. велики спасители на народа и родината, слушат какво ? Ами не е рок група Епизод, макар че има и такива. Те борещите се за България и българското слушат асоцилната музика наричака рок, метъл и разновидностите им. Между които и направо ненормалните деад и траш метъли.
Е с какво тази напълно чужда на ухото на българския народ музика е по-добра от чалгата ? Защото е зпадна ли ? На чуждопоклоничество ли змириса ?
За 30г. има само една рок група Епизод с доста добри  песни на родоклюбива тематика, един бате Сашо с една песен и нищо повече, ама нищо. Да ви кажа ли зщо е така ? Ами защото мераклиите да ни спасяват: не искат да слушат и купуват българска  музика.Искат чуждо понеже са чуждопоклонници. Повлияни от запада те са модерни и предпочитат метъли и подобни. За това и никой не иска да прави подобна музика, понеже няма търсене. А може да се направят наистина добри песни на  българска и родолюбива тематика. При нашата история.
3 . Танците : да тъпанарски кючеци са, ама не са турски. Кючека е египетски танц и в Турция даже е забранен. Ама каква е алтернативата на националистите ни ? Съдейки по слушаната от тях музика : трябва хората да се тресат и блъскат, като наркомани ли, да куфеят до откачане ли ? Ами народа предпочита кючека , а и аз с него.
4.Четивата.
Да вестниците са гадни. Ама да видиме и какво редлага книжния пазар на тема родолюбие ? Има няколко нормални книги на историческа тематика, книгите на Никола Николков, Мълвина Господинова с една книга – Богоборците, В. Сидеров с една свестна – Власта на мамона и нищо повече.
За сметка на това книгите на пишман –мекере националните водачи с психиатрични проблеми са много, ама прекалено много. За имена не ме питайте – не ме интересуват и за това не ги помня. Творчеството на тези откачалки се свежда главно до най-старата ни история, където могат да лъжат на свобода. Посланията от този вид окултно-ненормално-фантастична литература са следните или подобни на тях:
-българите са 1-вия най-най-древен народ на света
- те са народ от магесници, друиди и подобни
- ние сме измислили всички религии на света
- Христос е по плът българин – при положение че в 1-та глава на 1-то евангелие е показано много ясно родословието на Христа по плът и то не е българско.
-ние сме създали римската империя, Русия, САЩ и Европа, абе първи европейци сме.
- фараоните са българи.
-китайците заради нас са направили китайската стена и са измислили кунг-фу, което пък всъщност са откраднали от нас.
- само българите са арийци и идват от Ария, но пък са били винаги на Балканите.
- атлантида е родината ни.
Има и още подобни ненормалности, ама какъв е мисъла да ги споменавам.
Е тези книги са по-добри от тъпите вестници ли ? Ами не не са, а са и вредни. Да но критиците на народа  ги четат и правят пропаганда на основата им. Резултата е че обикновените хора ги смятат за ненормални.
5.Пишман народните водачи са се потруди и на религиозна основа и следва западната мода в името на България разбира се.

"Ще съградя църквата Си, и портите адови няма да й надделеят" (Мат. 16:1.

"Деца, последно време е. И както сте слушали, че иде антихрист, и сега са се появили вече много антихристи: от това и познаваме, че е последно време" (1Йоан. 2:1.

Сега малко педистория. На запад далекоизточните религиозни култуве навлизат в началото на 20-век .Това става първо с индуизма, а после и с другите: вишнизъм, йогизъм, будизъм, шиваизъм, дзен будизъм и т.н.
Ръка им подава естествено ев****о племе, като ги ползва за  противопоставяне на християнството. От началото тези религии имат сериозни успехи, но към 60-те и 70-те г. на 20-ти век са западане поради лошите и зли плодове които са дали. Става дума за : самоубийства, психични отклоненив, разпадане на личноста , страхови неврози и подобни. Въпреки това Холивуд и западната преса продължават рекламата на тези религии и се правят че още са на мода. Освен това за борба с християнството прокарват и натрапват и езичеството и измислената му псевдо мъдрост. Естествно в бившия соц. Лагер хората са по-изостанали и не се усещат че запада ги мами и нямат и представа къде се намират, та захапват въдицата и сътворяват невероятните тъпотии на тая основа. Нашите  другари последователи на зпада решиха с един куршум два заека да ударят. Ем да въстановят уж култа към тангра, ем да го облекат в далекоизточните философски концепции и така направо да ударят кьоравото.
Проблема на тези е че : даже не са се опитали да изучат поне на елементарно и ниско ниво тези далекоизточни религии и въобще за какво са религиите при хората. И какво създадоха ? Едно голямо нищо и половина естествено. Тангрияните си имат всеки за себе си философия, която обикновено е напълно безмислена и празна от към логика. Тангристите нямат: храмове, жреци, религиозни обреди и въобще нищо правещи една религия такава. Да ама наште велики народни водачи  твърдят че в България живеели тенгрияни. Е може ли да има тангрияни без тангризъм не знам ?
На место да си изповадваме традиционното за нас от 1100г. православие – ние по чуждите моди и вери да ходим. Нищо че са философски слаби и ненормални – важното е да са модерни.
6. Естествено нашите влики пишман-спасители са се потрудили и в областа на бойните искуства. Я ги питайте какво тренират и ще видите че отговорите ще са : карате, кунг-фу или айкидо има и тае-куон –до. Ама това Левски и Караджата не бяха ли добри борци занимаващи се с борба ? Ами българите, като конен народ не са ли се занимавали с борба ? Ами да ама ала-бал и сега нали на мода е каратето та така.
Искам да попитам директно: защо тия хора не тренират борба и не искат да записват децта си на борба ? Отговора е.... ами това не са спасители на народа или водачи, а мекерета, чуждопклоници и отстъпници.
Преди години един за мене ненормален тъпанар беше въстановил бойното искуство на пра-българите и то се казвало ЕТО. Въпросния ха-хо го демонстрираше това облечен в типично пра-българската носия на име кимоно. Подскачаше, като болен от бяс и фактически се опитваше да ни пробута техники от тае-куон-до за български. После един друг обясняваше че в хората било кодирано бг-бойното искуство и той го разгадал – луда работа  ? Преди падането под турско сме го били кодирали в танците ни и той го разкодирал. Последния психо на тези тема бше измислил и въстановил някакви техники за бой с кози рог. Да бе българите не са имали ками и саби, а са ползвали кози рога – идиотска работа резултат вероятно от прекаляване с филма козия рог.
Защо тия хора  не вземат да измислят нещо нормално и реално. Нещо което в основата си да е борба, плюс техники за душене и ключове, както и малко удари и отбрана от удари. Защо ли ? Ами защото реалните и нормални неща ги измислят нормални хора живеещи в реалния свят, а не тъпи психари и чуждопоклоници.
7.В областа на символите и знаците нещата също не са добре.Обичайните за нас  българите са лъва и православния кръст. Тях ги има на знамената на дедите ни от въстанията , има ги на непобедимите бойни знамена , както и като ордени и кокардите на шапките. Е да но за палячовците ги нема. За тях има пречупени кръстове и неонацистки знаци и какви ли не други неща. Защо не знам, вероятно такава е световнта мода. Един даже направи удар с знака юи , който бил много древен и могъщ. Ако си е струвало този знак щеше да се запази мисля аз, да ама не е – не е струвал. Освен това е чужд и неразпознаваем за всеки обикновен българин, ама давай да е весело.
От всичко написано до тука е вижда че мераклиите да спасяват и оправят народа ни опредлено не са такива, за каквито се преставят. Те са чуждопоклоници, модернисти, нихилисти, продажници, ненормалници и тъпаци, ама не и нещо добро за родината. Е как тогава си позволяват да критикуват българския народ за това и онова. Ами те себе си не са оправили, ама за другите се загрижили.
Та това са плодовете на т.н. мераклии за народни водачи и по тези плодове ще ги познаете какво са.
26. А всеки, който слуша тия Мои думи и ги не изпълнява, ще заприлича на глупав човек, който си съгради къща на пясък;
27. и заваля дъжд, и придойдоха реки, и духнаха ветрове, и напряха на тая къща, и тя рухна, и срутването й беше голямо.
Къщата на тия другари: не ви ли прилича на построена на пясъка на лудостта, самопревъзнасянията и манията им за величие  ?

Ето на кои приличат повечето от тия хора.
28. И когато стигна на отвъдния бряг, в страната Гергесинска, срещнаха Го двама, хванати от бяс, излезли от гробищата; те бяха тъй свирепи, че никой не смееше да минава по тоя път.
29. И ето, те извикаха и казаха: какво имаш Ти с нас, Иисусе, Сине Божий? Нима си дошъл тука да ни мъчиш преди време?
30. А далеч от тях пасеше голямо стадо свини.
31. И бесовете Го молеха и думаха: ако ни изгониш, позволи ни да идем в стадото свини.
32. И Той им рече: идете. И те излязоха и отидоха в стадото свини. И ето, сурна се цялото стадо свини низ стръмнината в морето и се издави във водата.
33. А свинарите побягнаха и, като отидоха в града, разказаха за всичко и за онова, що се бе случило с хванатите от бяс.
34. И ето, цял град излезе да посрещне Иисуса и, като Го видяха, молиха Го да си отиде от пределите им.
Та такива ми ти работи !
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 10 July 2021, 13:25:04
Мнение на някой си Боби от алтермедиата на БНС
______________________________
Поздравления за автора
___________________
Но както знаеш ренесанса е връщане към елино-римските идеали. Тоест връщане към езическите морално деградидивни обичаи. Та ренесанса възниква на запад сред отпадналите римокатолици, тоест в среда на еретици в която водещата сила на Християнството е изстинала. И за съжаление всички западно-философски идеи са болни и неефективни, понеже те не седят на здрави основи. От там се подразбира, че и техният национализъм е подобен. Ще дам един пример национал-социалистическа Германия достигна до нечувани върхове в развитието си, но това не трая много. Виждаме, че само за няма и 20 години Германия падна. Историята всички я знаем, не тя е интересна. Интересното е че германския народ закърмен с национал-социализма беше променен изцяло и от стегнат дисциплиниран народ се превърна развратена развалина и то само няколко години след падането си. И там нямаше многовековен гнет изнасилвания, потурчвания и тем подобни нам познати прийоми на поганската сган. Но ние издържахме 500 години, като дори и по селата сред неукия народ от части бе запазен тази здравост и моралност, която ние загубихме след прелъстяването ни от западно-еретичните-богоборски философии, а там всичко изчезна и бе унищожено и до край преобразено. Така става и с нас сега прелъстени от коварното многословие на запада ние се лутаме от комунизъм в демокрация и сами не намираме корен в себе си да се върнем към изконното и градивното за нашата страна Православие. Днеска мнозина болни от някоя предходна западна философия гледат да обвържат и националната борба с нея. И така виждаме невероятни хибриди, като червени марксисти по идеология, облечени в кафяви дрехи и криещи се зад маската на Родолюбието. Но стига вече време настана да се избистри борбата ни и да се очистим от нечестивите защото България загива и вече няма да търпим идеологически осакатени елементи да се кичат с званието националист.
Скоро ще трябва да проведем среща между нас си които се знаем и да из кристализираме нашата борба, да я направим обща и да спасим Отечеството си.
Това ще стане като се върнем към ония идеали, които водеха България към величието си, тоест идеалите на Златният Век на нашата Родина.
За Бог и Родината
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 10 July 2021, 18:53:16
БЪЛГАРЩИНА И ЗАПАДНА КУЛТУРА
Странно ! Западната култура е доста чужда на българската , още от времето на разделянето на православна и католическа църква.
Характерното за съвременната западна култура е че тя е продукт главно на : сатанинските медии и Холивуд. Сатанинско творение е и рок енд рола с крал Е.Пресли. В западната култура има и моден черен елемент, например краля на попа е лудия  педофил М. Джексъм, който пък беше женен за дъщерята на краля Елвис , който беше и наркоман. забелязвате ли вече противоречието между тази култура и българщината.
 Интересно ми е как някои родолюбци мислят че западната сатанинска  култура може да е нещо добро за нас българите ? Съвременната западна музика е най-популярния продукт на тази култура. Рока не е музика на  десни. Това е музика на : леви, анархисти, пе****ги, наркомани и ненормални. Е редно ли е един родолюбец да се вманичава по такава музика и да  поздравява с такива шантави песни ?
Разликата , колкото от земята до небето !
Ето я нашата българщина, и си е много добра и не я сменям за нищо чуждо, особено западно.
(https://i.postimg.cc/7L3rwmjB/77777777777.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 13 July 2021, 09:42:01
     САМО И ЕДИНСТВЕНА БЪЛГАРЩИНАТА МОЖЕ ДА СПАСИ БЪЛГАРИЯ
 Изборите са губене на време, а и хората не са способни, ако не са българизирани : да направят даже глупав избор. Избират един от друг по ненормални . Пример напълно изтрещялият - С. Трифонов.
Така че българизиране ни трябва, а не избори !         (https://i.postimg.cc/W3mh3pJ5/77777777777777.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 13 July 2021, 17:24:39
 НЯКОИ ПОЯСНЕНИЯ И ОБЯСНЕНИЯ
Културата, науката и философията не са се появили просто ей така и в древноста са идвали от църквата. С разделянето на източна - православна и западна еретична- католическа църква, а и от преди това в последната с оглед новата ситуация настъпват промени в философско отношение.
Отричат се отците на църквата и всичко, което може да изобличи католицизма. Така западната философска школа остава без основи и става податлива на всякакви влияния.
Накрая се стига до ренесанса, който е въстановяване на езическите традиции, тоест на сатанизма. Повлиян от тази философия на егоизма, развратноста , алчноста и все подобни зли неща запада създава различните идеологии. Първо е социализма, а след това идва фашизма създаден от бившия социалист Мусолини и накрая и нацизма има и други, но няма смисъл да ги изброявам.
Какво става с тези идеологии и до къде са довели - знаем всички.
А сега се сетете как нашите родни спасители на народа са станали така велики ? Ами през медиите и филмите разбирасе. макар и някои  там да са отрицателни образи , то това не пречи да са пример за подръжание. Пример умишлено насаждан от господарите на тези медии - масоните и масоните. Когато те искат нещо да се забрави, просто се правят че го няма, както е с православната църква и Византия например.
И така някои народни спасители, въоръжени-недовъоръжени с тъпотиите на западната философска школа станали , даже националисти и се чудят : що народа спял и не ги последва? Ами просто е: вие драги сте чужди и отчуждени от този народ и макар философски да сте много зле то и малкото дето го имате е про-западно и няма нищо общо с обичайната  българска култура - българщината. Погледнете легионерите преди 9-ти те бяха по зпаден стереотип и какво стана с тях - нищо, ама грам нищо.
Погледнете няколкото хилави уж националистически организации дето съществуваха по едно време - какво стана с тях - нищо и половина.
Просто западния начин на мислене не върви в България и не се приема от българският народ. Просто е хора, ама простите неща май са най-трудни за разбиране.
За това в едно нещо няма ли българщина, има ли западни идеологически тъпотии - не ми го хвалете.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 19 July 2021, 12:48:43
    България няма нужда от горделиви и самопревъзнесени водачи и спасители. Има нужда от българщина ! Колкото повече българщина, толкова по-добре !   


(https://i.postimg.cc/nL2nvGnD/9.jpg) (https://postimg.cc/VSSywMrf)


(https://i.postimg.cc/9F9VxhWV/999.jpg) (https://postimg.cc/WhsQ3xFf)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 19 July 2021, 17:20:56
БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА .........
От родолюбци, а не от само-превъзнесени , образовани и обезродени учени и интелектуалци с леви и интернационални разбирания и виждания. Един необразован, но искрен родолюбец : струва колкото 1000 образовани, обезродени , леви учени и интелектуалци, артисти или палячовци. Даже колкото 100хил. То от тия полза няма, само вреда.  На снимката : родолюбци, от каквито има нужда страната и народа !(https://i.postimg.cc/SQ9RWZG3/99.jpg) (https://postimg.cc/NLgQtkSk)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 22 July 2021, 18:41:02
ЗА ПОЛИТИКАНСТВАЩИТЕ ПАТРИОТИ И СПАСИТЕЛИ НА РОДИНАТА
За тия българщината е голям проблем, понеже им изобличава, глупостите, лъжите, измислиците и тъпотиите !
Колкото повече говорят, особено ако са под влияние на гордостта и само-превъзнасянето, което е нормалното им състояние, толкова по-голями и ненормални са глупостите, които излизат от устите им !
Така и нашите спасители на родината, патриоти и политиканти от всякакъв вид. Така се оплетохаха: в глупости, лъжи, измислици, поклонение на запада и сатанизъм , че могат уверено и спокойно, да бъдат настанени за лечение в някое добро лечебно заведение. Тия със всеки изминал ден изглеждат все по ненормални , неадекватни  и изгубени във времето и пространството. Но иначе тръгнали да спасяват България.
И разбира се "народа им е заспал, глупав, лош и т.н." !
А народа, както се вижда на снимката си е на ред и даже на дали има друг такъв добър народ на земята !(https://i.postimg.cc/bNztFkhw/9999999999999999999999999999.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 27 July 2021, 10:42:09
БЪЛГАРЩИНАТА ТРЯБВА ДА СЕ СЛЕДВА , А НЕ ДА СЕ ПОДМЕНЯ !
Оправя и нагласява според мераците на определен човек, решил че нещо не му харесвало.
Много хора, като решат да станат родолюбци : решават и да преправят българщината по своите си виждания за света и живота.
Това обаче автоматично ги прави себелюбци, а не родолюбци. Простото нещо, което всеки решил да стане родолюбец е че : не българщината трябва да се променя за да му е удобна, а той самият трябва да се промени и нагласи по българщината и рамките и.
Да в българщината може да бъдат внасяни нови неща и да има някакви промени, но без да се излиза от рамките и. И това трябва да става при много задълбочено обмисляне и и премисляне .
Та посланието на тая публикация е: не променяйте и подменяйте българщината по вас, а себе си самите променете по българщината. Иначе ще се стигне до грозните и ненормални изцепки : каквито може да се видят на кукерският събор в Перник.(https://i.postimg.cc/X7kvvCXp/999999999999999999.jpg) (https://postimg.cc/kBDC1DQm)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 29 July 2021, 18:40:52
ЕДИНСТВЕНИЯТ ПРАВИЛЕН ПЪТ - ПЪТЯТ НА ЛЕВСКИ
 Не споменавам Левски напразно, само защото е известен и медиите говорят често за него.
България е зле, не върви, обезлюдява се, корупция, несправедливост, големите ни монополи са в частни ръце - олигарси и т.н.
Как може да бъдат решени тия въпроси ? До сега много хора се опитваха с политически средства. В Политиката влезнаха Атака, ВМРО и други. Тези националисти, патриоти и уж родолюбци:  не само не промениха нищо, ами участваха в злодеянията срещу народа и страната. Атака в началото имаше такава народна подкрепа и мощ че можеше да обърне с краката на горе, не само България, ами и Европа, вместо това затъна в предателство, отстъпление от българщината, семейни назначения и на края се провали напълно. При ВМРО делата им - не са по-добри. Защо става така ? Истината е че самата политическа система, така е създадена че да поглъща всичко и всички , които влезнат в допир с нея. Даже и ако някой влиза в политиката с цел да унищожи тая система, тя пак го поглъща и смила. В началото се лъжат от субсидията, после вземат тук някой лев, там друго и така лека-полека се оплитат до шиите. Мислят си - дай да вземем тия пари и да помогнем на делото и на хората иначе ще ги вземе друг. Да но парите са проклети вече от системата и взимайки ги не помагат на никого и само вредят на страната и народа и. Да Аатака например  по едно време раздаваше пари на закъсали хора и помогна на доста. Но ако Атака е помогнала на 50 или 100 семейства , то с ненормалното си поведение е навредила на 10 хил.български семейства, така че ползата от делата им е никаква и даже , много вредна.
И идва въпроса тогава , какво да се прави, какъв е изхода. Ами какво да се прави го е измислил още Левски. И това е да се създаде : здрава, могъща, силна и всенародна организация , която да защитава интересите на българите и в същото време да защитава и самата българщина и да не излиза от рамките и ! Тая организация не трябва да влиза в политиката, а да действа с протести и завеждане на съдебни дела. Например политиците тръгват да вършат нещо противо-българско и вредно за страната и народа : и хайде по площадите, ако не разберат от дума - блокиране на пътища, кръстовища и така нататък, после съдебни дела и натиск от долу на горе към политиците, докато косите им побелеят. Естествено причините и нещата за които ще се протестира и бъдат съдени, трябва да се осмислят и премислят добре, а не за щяло и не щяло да се беснее. Една такава организация може да събира и дарения и доброволен членски внос и с парите да плаща за протести, както и да подържа професионални родолюбци . Това е единствената възможност, която имаме за момента. Той народа явно го осъзна и за това и не си прави труда да гласува вече.
 Народ има и това се вижда на снимката, няма водачи и хора които да организират народа за съпротива и отстояване на правата муи запазването на българщината.

(https://i.postimg.cc/yxGVfjwn/999999999999999999999999999999999999999.jpg) (https://postimages.org/)Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 04 August 2021, 10:13:09
          ВСЕКИ МОЖЕ ДА ИМА СВОЕ МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА
 Да може да си има свое мнение и да е достатъчно умен - интелигентен, но не и по въпросите свързани с българщината. Тук мнението са си казали: народа, народните ни юнаци и милеещите за род и родина и вяра. Така че няма нужда тоя и оня да се правят на умни да одобряват или не одобряват нещо дето вече го има и е одобрено от целият народ. Това със своето мнение, може, ама в някое либерално сборище. Като се съберат либералите на едно место: нека си казват свободното мнение, което не е и свободно, а е мнение насадено от телевизиите и е откровено сатанинско и често невероятно глупаво. Всички свободни неща, мнения и революции, накрая свършват със сатанисъм и антибългарщина. Представете си, ако всеки от тия на снимката имаше някакво свое си т.н. свободно и интелигентно свое мнение: та те щяха да са облечени в какви ли не странни и даже клоунски дрехи ! Те обаче наистина са имали свое мнение : и то е да са в българщината и да се равняват по нея ! За което и ги поздравявам. Така се отдава почит на народен юнак - облечени в народни носии, а не в костюми на клоуни и палячовци.(https://i.postimg.cc/zfwcKWZx/9999999999999999999999.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 06 August 2021, 18:37:11
Почитането на българщината е най-висшата форма на родолюбие. Това е и единствената възможност за запазване и оцеляване на българската народност !(https://i.postimg.cc/5Nsb47K5/9999999999999999999999999999999999999999.jpg) (https://postimg.cc/56QZp3Vj)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 09 August 2021, 19:05:30
ПОЛИТИЗИРАНЕТО НА БЪЛГАРЩИНАТА МОЖЕ САМО ДА Я УНИЩОЖИ
 Ето този човек в една  моя публикация пише че трябвали някакви дела.
_____________________

Kris Kolev
Българщината не е само да се покажем с народни носии на някой събор и си правим снимки. Родолюбието иска дела...
_______________
 Да не си траем когато преиначават историята ни. Да не свеждаме глави, когато цигани и турци ни определят начина на живот. Да не позволяваме да доразрушат и разпродадат държавата ни. Да спрем излъчването на турски и американски филми и сериали, които променят съзнанието на децата ни.
До тук как ви се струва?
__________________________________
На въпроса ми за какви дела става дума - виждате отговора на тоя човек. На практика иска да превърне българщината в политически инструмент за постигане на невъзможни неща.
Започвам разбор на предложенията му едно по едно
-Да не си траем когато преиначават историята ни - тука предполагам говори за ненормалните измислици на т.н. древна наша история.Тия постоянно се оплакват от някакви преправяния. Дори и да говори за реалната ни история, преди да започнем "да не си таем" би трябвало да изясним нещата, за да се знае за кое точно да не си траем ! Той явно обаче ги е изяснил, сам самичък, предполагам е поредният непризнат гений.
-Да не свеждаме глави, когато цигани и турци ни определят начина на живот - Тука е доста неразбираемо, поне за мене. Аз не си спомням някой от малцинствата да ми е определял начина на живот, определям си го аз. Може би има пред вид да гласуваме за него и подобните му понеже тия идват от Турция гласуват и т.н. глупости и политизиране ! Лично аз не знам българите масово да навеждат глави пред турци и роми, явно човека нещо послъгва. Да ама с лъгане далеко , няма да стигнем.

-Да не позволяваме да доразрушат и разпродадат държавата ни - тука предполагам пак има пред вид да гласуваме за него и неговата партия, която и да е тя. То ако с гласуване , ставаше - да са го забранили. За да не руашат и продават държавата ни: трябва много сериозно организиране на будната и родолюбива част от народа, изясняване на един куп неща и чак може би тогава да се предприемат съответните действия. Другото с протестите, каквото предполагам има пред вид тоя човек - е губене на време.
- Да спрем излъчването на турски и американски филми и сериали, които променят съзнанието на децата ни - Тука мога само да се изсмея на глупостта му. Като начало сериалите, особено турските не ги гледат децата, а възрастните ! Ако няма американски сериали, какво ще има по телевизията > Ще му слушаме лишените от разум речи на тоя юнак ли ? Пък и "на сила хубост не става ". Ако някой се опита да го направи това: ще бъде веднага обявен за луд и бит и т.н.
   Ще кажете какво тогава трябва да направим ? Ами като начало да си избием от главите тъпите шаблони наложени ни с времето. Особено шаблона за спонтанна всенародна революция и масовото самоосъзнаване. Първо революциите винаги са били зло организирано от сатанисти. Второ масови и спонтанни  осъзнавания на народа  и такива революции не съществуват освен по филмите !
 Като начало трябва да се организираме не масово, може и малка група хора, но да действат организирано. После трябва да се изяснят най-важните - основните въпроси и неща . Да се проведе нужната, правилна и добра  пропаганда, като не се цели целият народ масово да се обърне и само-осъзнае, стигат и  3-4% . И когато стане това : тогава да се вземе решението, какво да се прави, как да се подходи, кой път да се избере. До тогава трябва : работа, пак работа и пак работа. И това няма да стане за 1-2 или 3 години - ще са нужни поне 10 ! Да но това което ще се изгради ще си струва : трудът, времето, напъните и усилията и ще работи и дава плодове.
Та така седят нещата, другото са тъпотии и празни приказки.
За сега нещата с 2-то ни възраждане вървят доста добре, нека не допускаме да бъде изродено ! На снимката явно се вижда че българщината се възражда и то в доста добър и чист вид .

(https://i.postimg.cc/wMbdBwGt/99999999999999999999999.jpg) (https://postimg.cc/64RPjfww)Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 10 August 2021, 09:33:45
Българския родолюбец: не трябва да има нищо общо  с чужди идеологии обслужващи чужди държави и интереси, а трябва  да си цени собствената истинска българщина , завещана му от  предци, борци за свобода - юнаци и будители.
Добра картина на тема българщина.

(https://i.postimg.cc/T3zHSpYF/99999999999999999999999999999999.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 12 August 2021, 17:45:04
   НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ЗА ДЕЦАТА СИ
Дали ще станат, богати, образовани или известни.
Притеснявайте се дали ще бъдат добри българи, родолюбци и човеци ! Това е важното, останалото е суета и то глупава. На снимката малък юнак, тръгнал според мене по добрият път от малък !         (https://i.postimg.cc/L5VHqqTW/9999999999999999999999999999999999999999999999999999999.jpg) (https://postimg.cc/0KbgFyhG)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 12 August 2021, 18:20:14
    МОЖЕ ЛИ ?
Може ли български родолюбец да не е православен ? Например да е католик, мисиоманин, тангрист или будист или пък нещо друго ?
Ако някй твърди че може нека ми посочи имената на поне 3-ма наши народни юнаци - нацонални герои изповядващи вяра различна от православната.
Верно е че много хора са атеисти и това е техен личен избор, но дори и такива, ако не уважават: вярата на народа си и предците си те не само че не са родолюбци - те вече не са и българи.
Някои це кажат: ами какво ще правиме с помаците и католиците - нищо какво трябва да правиме с тях, да са живи и здрави. Ако искат да заповядат при нас, ако не искат - да не идват !
Тука странното е че някои изживяващи се като велики националисти: мразят вярата на народа си и искат едва ли не да станем мюсюлмани-ислямисти ! Нещо което аз лично не мога да го проумея. Тия от снимките явно обаче мислят правилно и не случайно са поставили кръстове на вратовете си !     
(https://i.postimg.cc/gkkm0Hwy/9999999999999.jpg) (https://postimg.cc/c6jV9YB6)


(https://i.postimg.cc/pdKgCmhX/99999999999999999999999999.jpg) (https://postimg.cc/675j55fD)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: FELDMARSCHALL on 12 August 2021, 19:58:53
Може ! И престани с търсещите провокация постове.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 12 August 2021, 21:38:29
Quote from: FELDMARSCHALL on 12 August 2021, 19:58:53Може ! И престани с търсещите провокация постове.
Това е твоето мнение, имаш право на твое мнение. В поста няма никаква провокация, просто казвам как седят нещата. То това мое мнение е за група в фейсбук, тук го публикувам между другото. Може даже и да не го публикувам и така, все ми е тая.