• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
15 April 2021, 05:54:44

News:

15.11.2020 Платформата на форума е обновена до SMF 2.1 RC3


Welcome to Guest. Please login or sign up.

15 April 2021, 05:54:44

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12626 Posts

Шишман
4788 Posts

Panzerfaust
778 Posts

Лина
700 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 20766
  • Total Topics: 1328
  • Online Today: 85
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 29
Total: 29

Recent posts

Pages 1 2 3 4 5 ... 10
21
avatar_Шишман
ЗАВЕРА ИДВА ОТ ЗА ВЯРАТА

НА 13 април 1835 г. В ТЪРНОВО СА ОБЕСЕНИ ВОДАЧИТЕ НА "ВЕЛЧОВАТА ЗАВЕРА".
"Велчовата завера" е опит за въстание на българите в Търновско и Силистра през 1835 година.
Заговорът е разкрит на властите от еленския чорбаджия Йордан Кисьов. Повечето от участниците са обкръжени от турците в Плаковския манастир. В последвалото сражение участват и хайдути от дружините на Иван Аврамски и Куман войвода, монаси от манастира и селяни от околността. Малък брой въстаници се измъкват от обкръжението и, водени от Иван Аврамски, са разбити до село Средни колиби, Еленско.
За изтръгване на признания за други участници в заговора турците подложили на жестоки изтезания арестуваните бунтовници. Те се изправят достойно пред съда и бесилката и не издават никого, като по този начин спасяват мнозина заговорници от смърт.
От заловените ръководители на въстаническото съзаклятие на особено жестоки наказания бил подложен отец Сергий. ,,Той- пише Г. С. Раковски- претърпе най-големи мъки турски. Извадиха му зъби с клещи един по един. Забиваха му борина под нохти и го гориха жив. Вадиха му очи и други неизказни мъки му наложиха неверни поганци. Той е достоин да се числи в ряд на светия великомъченици, понеже издъхна под такива мъки за вяра и за отечество".
Майката на Филип Симидов му разказвала, че и Велчо Атанасов Джамджията бил подложен на такива ужасни мъчения: ,,Късали и скубели ноктите му, стискали и усуквали месата му с нагорещени клещи, окачвали му конска торба на главата с негасена вар и я тупали отдолу и пр. И като не изказал нищичко, най-после му потрошили свирките на краката, смазали главата му в дървета и почти мъртъв го изнесли от затвора рано сутринта с каруца и го обесили на Демир-дирек (на железния стълб) на Баждарлъка, пред дюкяна му..,,
Преданието разказва, че преди да го обесят, Велчо заръчва  на свещеника, който го изповядва: ,,Отче, каквото имах, дадох го на своя народ. Дадох живота си. Идете и продайте най-скъпото в дюкяните ми на Баждарлъка, идете и купете едно бакраче масло и запалете всички кандила в църквата ,,Св. Константин" да греят и да светят тия кандила, както грееше моята душа за свободата на България".
Повечето ръководители на заговора, включително Велчо Атанасов, Димитър Софиянлията, Йордан Брадата и Кольо Гайтанджията, са обесени в Търново.
"Вeлчовата завера", макар и потушена с големи жестокости, подкопава устоите на османската тирания и показва непримиримия дух и воля за свобода на българите.
ПОКЛОН!
(От интернет.)


22
avatar_Шишман
България / Re: Корона вирусът
Last post by Шишман - 13 April 2021, 17:28:23
Били спрели ваксинациите на полицаите под предлог да имало първо за другите. Ако е така е страшно и идват тежки времена. Май трябва да си купя някои неща, докато не са поскъпнали и още ги има на черният пазар. Нямам намерение да седя и да им се покланям.
23
avatar_Hatshepsut
Само защото бяха българи - документален филм на БНТ

24
avatar_Hatshepsut
България / Re: Корона вирусът
Last post by Hatshepsut - 13 April 2021, 14:03:09
Quote from: Шишман on 13 April 2021, 13:47:47Някой знае ли със сигурност дали ваксинирането на полицаите у нас е спряно ? Чух такова нещо, но не знам дали не е лъжа - фейк.
Ако е истина, значи работата е дебела и страшна !

Не знам, но според мен ваксинирането на полицаите би трябвало да е вече приключило. Полицаите бяха приоритетна група и тяхното ваксиниране започна още през януари.
25
avatar_Шишман
България / Re: Корона вирусът
Last post by Шишман - 13 April 2021, 13:47:47
Quote from: Hatshepsut on 13 April 2021, 13:28:10На мен не ми се вярва ваксината на Пфайзер да е с най-опасни странични ефекти, ето все пак детайлна информация за тази ваксина на български език:

https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_bg.pdf
Видях тука по телевизията такава статистика.Това ме учуди, понеже мислех че астразенека е най-опасната ваксина. Естествено може да е било и лъжа, макар че мисля беше някаква европейска статистика, ама и те много лъжат та знае ли човек.
_____________________

Някой знае ли със сигурност дали ваксинирането на полицаите у нас е спряно ? Чух такова нещо, но не знам дали не е лъжа - фейк.
Ако е истина, значи работата е дебела и страшна !
26
avatar_Hatshepsut
България / Re: Корона вирусът
Last post by Hatshepsut - 13 April 2021, 13:28:10
Quote from: Шишман on 11 April 2021, 09:49:38Между другото гледах статистика за вредата и починалите от ваксините. Пфайзер беше на първо место, а астразенека някъде на 3-то или 4-то место.

На мен не ми се вярва ваксината на Пфайзер да е с най-опасни странични ефекти, ето все пак детайлна информация за тази ваксина на български език:

https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_bg.pdf
27
avatar_Hatshepsut
България / Re: Корона вирусът
Last post by Hatshepsut - 13 April 2021, 13:17:50
Според лекарите: имунитетът след ваксинация е за предпочитане
пред естествения имунитет


Лекарите съветват: Имунитет след ваксинация, а не след преболедуване

Имунитетът след ваксинация е този, който трябва да предпочетем пред имунитета след прекаран коронавирус – именно за това все по-често настояват лекарите. Причината обясняват с така наречения "пост-COVID синдром", с който рискуваме да се сдобием дори след леко протекла или безсимптомна инфекция. Проблеми с белите дробове или със сърцето са сред най-често срещаните, но пост-COVID синдромът може да засегне психиката, храносмилателната система или кожата, при това седмици и дори месеци по-късно.

Общото между тези пациенти, е че вече са преболедували COVID-19 - у дома и в леката му форма. Вирусът оставя дихателни и кардиологични последици дори и при пацинти, които са преболедували COVID-19 у дома и в леката му форма.

,,При един от пациентите - 48-годишен, има пневмоничен процес, тип коронавирусна пневмония, със сенките тип ,,матирано стъкло". Това означава, че има възпалителен процес там и естествено не работи нормално. Ще има остатъчни фиброзни промени за цял живот", казва проф. д-р Елисавета Петрова – пулмолог в МБАЛ ,,Вита". Тя има над 40-годишен опит и лекува пациенти с усложнения след прекаран COVID-19. За една година през кабинета й преминали хиляди.

Проф. д-р Ивайло Даскалов е началник на Кардиологията във Военномедицинска академия. Една четвърт от настанените в клиниката в момента, са пациенти с пост-COVID синдром - повече на брой и по-млади на възраст, отколкото по време на първите две вълни.

Затова и проф. Даскалов, и проф. Петрова обясняват, че не трябва да разчитаме на естествения имунитет изграден след преболедуване, а да се ваксинираме. Защото според тях дори най-леката форма на коронавирус или безсимптомно протичане могат да оставят трайни последици.

https://www.edna.bg/zdravoslovno/spored-lekarite-imunitetyt-sled-vaksinaciia-e-za-predpochitane-pred-estestveniia-imunitet-4664338
28
avatar_Шишман
  ПОНЕЖЕ НЯКОИ ГОВОРЯТ КОЛКО БИЛИ ВЯРВАЩИ ГЪРЦИТЕ, И КОЛКО НЕВЯРВАЩИ БЪЛГАРИТЕ
"И какъв пример за благочестие може да бъде една Гърция, която неотдавна първа в православния свят узакони еднополовите бракове, която все още е осеяна със скелетите на езически храмове и в чиято столица планират да издигнат скоро и храм на сатаната?!"       
29
avatar_Шишман
Иноверие и инославие / Re: Ислям
Last post by Шишман - 13 April 2021, 13:04:07
След всеки терористичен акт извършен от ислямисти в пресата прозвучава един и същ лайтмотив: има радикален ислям и има истински, мирен и добър ислям.

Няма нищо изненадващо, когато такова различаване правят светските журналисти или политици. Те нищо не знаят за религията, а за исляма – по-малко и от нищото. Донякъде изненадващо е, че същите неща четем и в православни сайтове.

В тази изтъркана фалшива песничка има зрънце истина.

Има радикален ислям, който си поставя идеологически цели - незабавна политическа революция, и има опитомен ислям, който решава задачи по най-добро приспособяване към различни национални или международни обстоятелства.

Разликата между тези два варианта на исляма може да изглежда принципна за онези, които над всичко поставят ,,мирното житие" на земята, а също и за заразените с лъжливи представи за ,,традиционните религии", които дори са обединени организационно в Междурелигиозния съвет на Русия. В този съвет според Уикипедия влизат представителите на ,,четирите традиционни изповедания в Русия: Православие, ислям, иудаизъм и будизъм".

Върху ,,традиционността" на участващите религии хвърля светлина дори това, че иудаизмът бива представен не от традиционния Каиафа, а от хасида Берл Лазар. Хасидизмът, който е възникнал в средата на ХVІІІ век може да бъде наречен традиционен само от човек, за когото ,,Великата" Френска или ,,Великата" Октомврийска революция също са част от традицията.

Същото се отнася и до новия ислям, до будизма, а накрая и до модернизираното Православие, което заседава в Съвета в лицето на о. Всеволод Чаплин или о. Роман Богдасаров.

Тези нови религии, в това число и православният модернизъм се явяват продукт не на някаква традиция, а на гностическата революция на Новото време. Съответно и ислямът – радикалният и опитоменият от светските управници, в еднаква степен се явява продукт на Новото време и при това положение въпросът за ,,автентичен" или подменен ислям не възниква.

Ислямският тероризъм и толерантният ислям се явяват ,,гореща" и ,,хладна" разновидност на една и съща напълно нетрадиционна религия.

Както става ясно от нашата класификация между радикалната и компромисната разновидност на масовата религия няма ясно очертана граница, както няма такава и между представителите на различните изповедания, които мирно си сътрудничат в новите държави.

Пъпната връв, съединяваща хората с миналото и с някаква традиция, е прекъсната и тази катастрофа оставя след себе си изпепелена в духовно отношение земя, на която поседнали заседават ,,традиционните религии" в Русия, в което понятие се включват слабите форми на новите религии: модернизираното Православие, модернизираният ислям, необудизмът и хасидизмът.

,,Алтернатива" на този компромис с масовото общество и новите религии помежду си се явява гностическият активизъм, от който бива привличана младежта, свободно извършвайки преходи от една вяра в друга и обратно. С това е свързан и притокът на младежи от модернизираното християнство към радикалния ислям и неуспехът в културната асимилация на мигрантите в Западна Европа. За гностиците-активисти просто не е интересно да се намират в толерантните конфесии и те търсят по-силно заразени с гностицизъм секти и движения.

Ситуацията на гностическа революция се описва с това, че в религиозната среда ние имаме само крайности, които се пораждат една от друга, безпорядъчно преминават една в друга като змия захапала опашката си. Отделно от всичко това съществува Християнската Църква, върху която с еднакво безсилие нападат консервативните и радикалните модернисти.

И терористичният, и мирният ислям еднакво принадлежат на Новия свят, на света на бъдещето. И следователно ние като християни не можем да се намираме в мир нито с единия, нито с другия.


https://www.budiveren.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1247:2015-11-19-19-01-46&catid=97&Itemid=327
30
avatar_Авитохол_165
Сидеров БЕШЕ голям оратор. Сега две изречения не може да върже, алкохолът и белото са му изпили мозъка. Освен в морален и политически план, тотална деградация и в чисто човешки.
Иначе, за русофилията, съм съгласен с Panzerfaust. Русия просто не беше тема на Атака в първите години. Няма да забравя една конференция, в която Волен насоли едновременно и руските и американските представители, руснакът даже си свали възмутен слушалките.
Pages 1 2 3 4 5 ... 10