• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Guest. Please login or sign up.

14 April 2021, 19:58:02

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12626 Posts

Шишман
4788 Posts

Panzerfaust
778 Posts

Лина
700 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 20765
  • Total Topics: 1328
  • Online Today: 126
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 28
Total: 28

avatar_Hatshepsut

Житните кръгове

Started by Hatshepsut, 16 October 2018, 16:09:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

Откриха най-сложния житен кръг в историята

Смутени англичани откриха в ечемиченото си поле в графство Уилтшир най-сложния и смайващ житен кръг, виждан някога.

Образуванието е широко 50 м и е кодирано изображение на първите 10 цифри на числото пи – 3,141592654. То се появило в поле близо до замъка Барбъри.
Астрофизикът Майкъл Рийд заяви: "Десетата цифра дори беше правилно закръглена. Малката точка близо до центъра пък представлява десетичната запетая. Кодът е базиран на 10 ъглови сегмента, като радиалните прескоци обозначават всеки сегмент.

Започвайки в центъра, ние изброихме сегментите във всяка секция, които се отличават по промяната в радиуса. Тя ясно показва стойността на първите 10 цифри на числото пи."

Математическите кодове и геометричните схеми отдавна са важна част от житните кръгове. Един от най-известните, познат като "Фигурата на Джулия", представлява пъзел от изключително сложни геометрични фигури.

Все още не е известно дали кръговете са дело на математици шегобийци или нещо друго.

https://www.foxnews.com/story/0,2933,368422,00.html

http://www.dnes.bg/article.php?id=53211&page=1#comments

 
Невероятни са тези изображения в житата, които се появяват постоянно. При това само за една нощ, което изключва да са правени от човешка ръка - прекалено съвършени са. Кой ги прави и защо, каква е целта му, как мислите?
Ето още малко снимки.

Геометричен житен кръг в Швейцария.
Hatshepsut

СТРАННИ ФИГУРИ В НИВИТЕ


Повече от четвърт век тайнствените кръгове в пшеничните поля на Англия предизвикват обществения интерес. За този период, количеството на новообразувани фигури достига близо 10 000! Подобни феномени се наблюдават и в други части на света - Канада, Русия, Испания, Гърция, Словакия...
Общото при всичките тези случаи е това, че житните класове не са счупени или прекършени, а полягат в точно определена посока. Те като че ли се подчиняват на нечия воля. Сложността на рисунките и тяхната точност, скоростта, с която се появяват (според очевидци - 10 до 15 секунди), както и неповторимостта им, ни позволяват да предположим, че това е дело на по-висш разум или на някаква непозната, свръхестествена сила.

Най- много фигури са се образували на територията на графство Хемпшир, а разнообразието на схемите и рисунките е просто поразително. Доскоро някои учени обясняваха появата им с торнадо или внезапен силен вятър. В наши дни подобни твърдения предизвикват само пренебрежителни усмивки. Математическата точност на тези фигури може да се сравни единствено и само с компютърна разработка и нейното техническо изпълнение на място. Бедността на хипотези и идеи от страна на официалната наука сама по себе си е доста показателна.

Доста по-сериозно се е отнесъл към този феномен Терънс Мидън. Той е разработил теория, която поддържа тезата за специфичен атмосферен процес. Според Мидън кръговете в полята възникват в следствие на завихряне на въздушни маси в спирален стълб, който притегля атмосферно електричество. Именно при такива условия житните стълбове се огъват.  Това би било напълно възможно, ако разглеждаме само обикновени кръгове. Но какво да кажем за сложните фигури в полята край Стоунхендж? Те изобразяват компютърен фрактал! Тази конструкция е дълга 300 метра и съдържа 145 кръга с далеч по- малък диаметър.

Уфолозите от край време твърдят, че тези фигури са дело на извънземен разум. Те смятат, че това са следи, оставени от приземили се и отлетели космически кораби. Тези хипотези са на пръв поглед доста убедителни.

Английските инженери Колин Ендрюс и Пет Делгадо, са свидетели на тайнственото появяване на кръговете. Според тях, това не отнема повече от 10-15 сек. Освен това те са наблюдавали в небето над полята въздушно раздвижване, а магнетофонът им е записал звуци, наподобяващи жужене. Тяхната версия е, че кръговете се появяват в следствие на кацане на НЛО.

Вярно, че подобна версия може да се приеме за простите фигури, но интересното е, че почти всички представители на научния свят категорично и безапелационно отхвърлят тази версия и подобните на нея.

От Асоциацията за изследване на феномена, създадена преди години, са правени множество проучвания, замервания и записи. На практика обаче, смислено и убедително научно обяснение за фигурите в нивите  няма.


Дон Скот, изследовател от Калифорния, също провел редица наблюдения в тези райони, където явлението било често срещано. Техниката с която разполагал, включвала детектор за радиация, прибори за инфрачервено виждане, фотоапарати и кинокамери. Той изхождал от факта, че на местата на появата на пиктограмите било засечено присъствие на радиоактивни изотопи.

И така, с помощта на детектора за радиация избрал своето място за наблюдение и разположил апаратурата си. След няколко дена, около два часа през нощта се включила инфрачервената камера. През прибора за нощно виждане, той наблюдавал, как класовете се огъват, образувайки кръг. Увеличавайки изображението, Скот видял малки "същества", да сноват по полето. Това съвсем не били пришълци от космоса. Създатели на кръговете били ... мравки. Но какво кара мравките да обикалят в кръг? По предположение на Скот, причината за това е магнитното поле на нашата малка и красива планета Земя.

Това обяснение поставя още повече въпроси. По отношение на елементарните кръгови форми, бихме могли да преглътнем подобно твърдение, но какво да кажем за "Дървото на живота", за "Келтската плетеница", съвършените фигури на цветя и сложните плетеници? Какви са тези аномалии в магнитното поле на земята и защо са толкова симетрични и математически съвършени? Освен това, представете си какво количество мравки е необходимо, за да се направят тези гигантски фигури. Милиарди! Трилиони! Най-накрая остава въпроса, защо тези мравки правят фигурите?

Всеки здравомислещ човек разбира, че в този случай става дума за някакъв паранормален феномен. Не ни остава нищо друго освен да чакаме докато учените разгадаят загадката. Едва тогава ще чуем смислени и убедителни обяснения от страна на сериозните изследователи и парапсихолозите.


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Hatshepsut

А тук става дума не за нива, а за гора... много красиво се е получило, въпреки че няма нищо свърхестествено или извънземно  :smiley-1:

Откриха 100-метров кръст в ирландска гора (видео)


Тайнствен келтски кръст, образуван от дървета, разположени по подходящ начин, е открит наскоро в ирландска гора. Невъзможна за виждане от земята, фигурата е останала в тайна дори за местните жители с години, преди наскоро да изненада самолетни пътници, пише в. Труд. Есента е най-подходящото време да се отличи кръста, който талантлив творец е успял да създаде, комбинирайки два вида иглолистни дървета в гора до селцето Килия в Северна Ирландия. След няколко дневно търсене на автора на 100-метровата творба вече е ясно и кой е той – местен горски на име Лиъм Елъри. За нещастие обаче, той вече не е между живите. Елъри е починал през 2010 г. на 51-годишна възраст след инцидент. Съпругата му обаче е уверена, че е щял да бъде щастлив от фурора и възхищението, които предизвиква сред неговите сънародници мащабната му творба.


Emmery celtic cross Donegal Ireland

http://www.novini.bg/news/