Български Националистически Форум

Обща категория => Конспирация => Topic started by: Hatshepsut on 16 October 2018, 16:12:53

Title: Откриха тайна нацистка база на Северния полюс
Post by: Hatshepsut on 16 October 2018, 16:12:53
Откриха тайна нацистка база на Северния полюс

(https://cache1.24chasa.bg/Images/Cache/139/Image_5828139_126.jpg)

Руски учени откриха нацистка военна база на Северния полюс. Обектът се намира на остров Александър и е построен през 1942 г., година след влизането на Адолф Хитлер в Русия,

предаде БГНЕС. Тя е служела за тактическа метеорологична станция и е носила името ,,Schatzgraeber" (ловец на съкровища – бел. ред.). Нейната дейност е преустановена, след като учените, работещи в нея, са се отровили с месо на бяла мечка през 1944 г., пише в. ,,Индипендънт".

Открита е отново 72 години по-късно, като в нея са намерени близо 500 предмета от времето на Втората световна война, сред които и добре запазени документи. По-голяма част от находките са в добро състояние най-вече благодарение на ниските температури.

Остров Александър е играел важна роля за нацистката армия по времето на войната, тъй като метеорологичните доклади, изготвяни там, са били от съществено значение за разполагането на войници, кораби и подводници.

Според някои името на базата ,,Schatzgraber" навежда на мисълта, че тя може да е имала тайна мисия, и по-конкретно – търсене на древни реликви.

Дълги години остров Александър е спорна територия, но в момента е част от Русия, като се смята, че Москва иска да построи на него своя собствена военна база.

http://nbox.bg/lubopitno/item/38297-otkriha-taina-natzistka-baza-na-severniya-polyus.html (http://nbox.bg/lubopitno/item/38297-otkriha-taina-natzistka-baza-na-severniya-polyus.html)

Руски учени откриха тайна нацистка база, която е била използвана между 1943 г. и 1944 г., преди да бъде срината до основи през 1950 г., пише "Мирър".  Замразените руини на нацистката база Шатцгребер са били открити в безплодните пустини на Арктика и въпреки унищожаването й преди почти 70 години ледените температури са успели да запазят останките. Открити са почти 500 артефакти, включително боеприпаси, военна техника и лични вещи. Също така сред тях са намерени и метеорологични обекти, което не е изненадващо, тъй като много нацистки бази в Арктика са били метеорологични станции. Вещите, изработени от метал, са замразени, но тези, направени от пластмаса и кожа все още показват свастиките по тях.

Германците са оставили артефактите след себе си, когато бягат на остров Александра - на 1000 мили от Северния полюс.

https://www.youtube.com/watch?v=BnLUdWgaaWY
The secret nazy weather station in north america

Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/5828134 (https://www.24chasa.bg/novini/article/5828134)
© www.24chasa.bg (http://www.24chasa.bg)