• Welcome to Български Националистически Форум.
 

The best topic

*

Posts: 12
Total votes: : 2

Last post: 15 June 2022, 20:05:35
Re: Най-великите империи by Hatshepsut

  • За САЩ и запада, такива каквито са 1 0 5 1
avatar_Шишман

За САЩ и запада, такива каквито са

Started by Шишман, 13 September 2019, 10:00:45

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

ШишманTopic starter

#160
В Бар Кошмар тая седмица бяха дошли трима американци. Наблюдавах ги внимателно ! Да ви кажа големи тъпанари: нагли, с високо самочувствие, тъпи, страхливи и много-много глупави. Първо щяха да ги набият понеже взеха да се мислят за велики и да досаждат на клиентите, после единият си сложи нагло краката на масата. Светнах му с фенерчето и му викам на български - мани си краката, преди да ти ги строша педал ненормален - уж не знае нашият език, ама веднага ме разбра и си ги махна. Впечатли ме наглата им тъпотия : били от Маями Флорида - е и ? На кой му дреме от къде сте бе ? А как  само си преправяха ненормално гласовете докато говорят не е истина, все едно са психично болни. За мене си знам едно - не желая да имам нищо общо с тая култура и представителите и, не желая и да ходя в Америка. То преди 5-6г. имахме тука изгодно предложение да отидем в Америка, ама отказахме, да не съм луд да ходя при тия ненормалници ?
Funny Funny x 2 View List

ШишманTopic starter

Явор Дачков

Жесток текст, който мой добър приятел ми препоръча. Горещо препоръчвам и аз! Бен Шапиро: "Повече от шест от всеки десет американци казват, че се страхуват да казват какво мислят, в това число мнозинството от запитаните либерали, 64% от умерените и 77% от консервативните. Единствено самоописващите се като ,,крайни либерали" се чувстват уверени да говорят за убежденията си днес. Да бъдеш крайно ляв авторитарианец означава да споделяш убеденост в анти-конвенционализма, страст към повсеместната цензура, тръпка от революционната агресия. Утрешният ден принадлежи на тях. За останалите от нас, обществото управлявано от крайнолеви авторитарианци е извънредно натоварващо. Това е усещането, че си заобиколен от институционална омраза. Ако си консервативен в Америка, или просто не си ляв, омразата може да се реже с нож.Мразят те в академичните среди. Мразят те в медиите. Мразят те на спортните игрища, във филмите, във Фейсбук и в Туитър. Мрази те шефът ти. Колегите ти те мразят, или поне им е казано, че трябва да те мразят. Мразят те, защото мислиш по неправилен начин."

ШишманTopic starter

След 20 г. в Авганистан, Байдан казва че Америка е победила.
Явно е напълно изтрещял.
Нещо такова се получава. Сега тия с камилите вече ще са с модерно, американско оръжие.


Hatshepsut

Тъмната страна на Америка


Само на половин час път от лъскавия "Таймс скуеър" човек може да види една съвсем различна Америка, за която туристите често и не подозират. Тези места повече приличат на Мумбай или Калкута, пишат немскоезични издания.

Който иска да открие "тъмната страна" на САЩ - онази, която е отвъд бляскавия свят на Манхатън, трябва от "Таймс скуеър" да се качи на метрото по линия номер седем и да пътува половин час в източна посока. Тогава ще се озове в Уилет пойнтс – квартал на Ню Йорк, който по своята бедност напомня повече за Мумбай или Калкута, отколкото за самозваната столица на света, пише "Зюддойче Цайтунг".

Там улиците са разбити и приличат повече на разорана ски писта, навсякъде се виждат изтърбушени стари коли, нечистотии, захвърлени стари автомобилни гуми и скъсани жици, провиснали между дървените стълбове на електропроводите. Канализация, която да отвежда отпадните води на множеството автосервизи, намиращи се на това място, просто липсва. Това е онази Америка, която посетителите от Европа рядко виждат, но пък за много американци е ежедневие.

Една Америка, каквато туристите рядко виждат

В обширната публикация на "Зюддойче цайтунг" се казва, че в тази Америка токът често спира, железопътната мрежа е безнадеждно остаряла, а движещите се по нея влакове се различават от модерните мотриси в други държави, колкото конският впряг от болидите на Формула-1. В подобни региони няма дори покритие от сигнал за мобилните телефони, допълва медията.

Повече от очевидно е, че тази част от Америка се нуждае от помощ. И ето, че Конгресът реши да помогне: в края на миналата седмица и Камарата на представителите най-сетне одобри програмата на президента Байдън за саниране на инфраструктурата за над 850 милиарда евро.

Приемането на инфраструктурния пакет е личен успех за президента Джо Байдън, от който той се нуждае спешно – включително заради стремглаво спадащата си популярност напоследък, отбелязва австрийският "Винер Цайтунг".

За ремонтирането на пътища, улици, мостове и други съоръжения са предвидени 110 милиарда долара, с други 39 милиарда трябва да бъде модернизиран общественият транспорт, а 66 милиарда долара ще отидат за обновяването на железопътната мрежа. Освен това пакетът предвижда средства за електропреносната мрежа, за широколентов интернет, за подмяна на оловните водопроводни тръби, за изграждането на мрежа от зарядни станции за електромобили и т.н.

По изчисления на независимото бюджетно бюро на Американския конгрес, за финансирането на програмата през следващите 10 години ще трябва да бъдат взети нови кредити на стойност от 256 милиарда долара.

За да стане Америка по-конкурентоспособна

Не е ясно каква ще бъде съдбата на втората част от програмата с реформи на президента Байдън – програмата за социални реформи и мерките в защита на климата. Тези разходи, например за премахването на таксите за детска градина на 3- и 4-годишните деца, или пък за дългосрочното изплащане на детски помощи на семействата, могат да бъдат финансирани например чрез повишаване на данъците на фирмите и американците с високи доходи.

Шансовете за приемането на социалния пакет изглеждат нелоши в Камарата на представителите. Ако те бъдат одобрени, следващото изпитание ще бъде в Сената. За президента Джо Байдън двете програми – пакетът със социални мерки и този за модернизацията на инфраструктурата – са централни в неговата програма за реформи, които трябва да направят Америка по-конкурентоспособна в международен план и да намалят социалното неравенство вътре в страната.

https://www.dw.com/bg/

Panzerfaust

Quote from: Hatshepsut on 08 November 2021, 19:31:17За президента Джо Байдън двете програми – пакетът със социални мерки и този за модернизацията на инфраструктурата – са централни в неговата програма за реформи, които трябва да направят Америка по-конкурентоспособна в международен план и да намалят социалното неравенство вътре в страната.
Очевидно Байдънчо ще троши парите на средната бяла класа да "подобрява" гетата.

Hatshepsut

Държавният дълг на САЩ наближи $30 трилиона


Курсът на акциите на повечето американски технологични компании този вторник започна да спада, което се дължи предимно на публикуваните нови данни за инфлацията и държавния дълг на САЩ. Най-много паднаха ценните книжа на Microsoft, цената на които слезе надолу с 4,1%. Едновременно с това акциите на Alphabet поевтиняха с 2,9%, на Amazon с 1,6%, на Meta и Apple с по 1,4%.

В резултат от спада в курса на акциите пазарната капитализация на Microsoft намаля с над $100 милиарда. Въпреки това от началото на тази година цената на акциите на софтуерния гигант нарасна с около 45%. Но на фона на всичко това индексът S&P 500 намаля с 1,1%, а Nasdaq – с 1,8%. Това са тревожни признаци.

Като цяло твърде негативната търговска цесия на ценните книжа на американските компании стана на фона на публикуваните данни за инфлацията. Негативните настроения се засилват и от очакванията, че федералната резервна система на САЩ ще въведе по-агресивна парична политика.

Едновременно с това държавният дълг на САЩ доближи 150% от брутния вътрешен продукт и е на най-високо ниво в историята на страната и към днешен ден. Държавният дълг към днешен ден вече е $29 трилиона, като през последните две години се е увеличил с цели $8 трилиона.

Администрацията на президента Байдън харчи $3 трилиона повече, отколкото получава от данъците, което е тройно повече от дефицита от $1 трилион, заложен в бюджета от 2019 година.

Този дефицит трябваше да намалее, но в съчетание с разходите на държавно ниво, както и тези за справяне с COVID-19 пандемията той започна да се увеличава.

Това се счита за една от причините за значителното забавяне на темповете на ръст през последните години в сравнение с 80-те години и по-рано – върху свободния пазар ляга бремето за поддръжката на предимно бюрократичните държавни служби.

Случилото се преди време в Япония, Италия и други държави показа, че колкото по-голям е държавния дълг, толкова по-голяма е и стагнацията на икономиката, понеже се налага изразходването на все повече и повече производителност за изплащането на един мъртъв товар – лихвените проценти на същия дълг от предишните години.

След една година тези лихви ще нараснат, с което ще се увеличи и без това високата цена на погасяне на този дълг – Бюджетната служба към Конгреса на САЩ (CBO) още през 2019 година пресметна, че дори и при ниво на държавния дълг от $21 трилиона, около $7 трилиона трябва да бъдат дадени за изплащането на лихвите от 2020-те години. При дълг от $30 трилиона ситуацията започва да става тревожна.

Сега това число може да се удвои и дори да се увеличи още повече, особено като се вземат предвид по-високите лихви и фактът, че огромният дефицит все още не е намалял много.

Като алтернатива, правителството може да приложи реформи за стимулиране на растежа, включително премахване на забраните за инвестиции и либерализиране на натрупването на капитал, за да стимулира иновациите и по този начин да увеличи икономическия растеж и производителността.

Подходът на Байдън досега се състоеше в това, просто да увеличава данъците, но не за всички, а за хората които получават над $400 хиляди. Но обикновено увеличаването на данъците означава че и средната класа ще плаща повече.

Да напомним, че на 12 ноември тази година Илън Мъск продаде 1,2 милиона ценни книжа на обща сума около $1,2 милиарда. Към днешен ден генералният директор на Tesla е продал и продължава да продава част от своите акции на Tesla, за да покрие данъчните си задължения.

Държавата, а не хората, все повече и повече решава какво да се произвежда и консумира и по този начин имаме все повече командна икономика от типа на Съветския съюз, макар и от различен вид, където вместо правителството да притежава и управлява компании като Iron Inc, правителството все повече решава коя от големите компании на пазара ще бъде печеливша, като решава с кого да сключи договор.

Това може да обясни защо по-високият дълг означава по-голяма стагнация. Не само заради посочените дотук числа, въпреки че тези разходи също са бреме, но и защото държавата получава все по-голям контрол върху икономиката и по този начин придобива способността да премахва естествената конкуренция и в крайна сметка може напълно да убие свободния пазар.

Това е съвсем различно от привидно комунистическия Китай, чиито държавни разходи през 2010-те бяха само 20% от БВП. Дори сега нивото на държавния дълг на Китай е около 60%, каквото беше нивото на Запада през най-добрите си години.

Може да е чисто съвпадение, но 37% държавни разходи и 60% държавен дълг са абсолютно същите числа за Великобритания, непосредствено преди банковата криза, като в същото време сега в Китай има тотален срив на пазара за недвижими имоти.

Това може да са някак логически свързани причина и следствие, като в тази светлина държавен дълг в размер на 150% от брутния вътрешен продукт предизвиква голямо безпокойство сред финансистите и икономистите. Всичко това може да задуши двигателя на свободния пазар, както се случи преди време в Япония.

Свикнали сме да говорим за невидимата ръка, която движи свободния пазар, но явно тя постепенно става и ще става все по-видима.

https://www.kaldata.com/

Hatshepsut

Как САЩ участваха в незаконния анекс на Хаваите


Когато говорим за превземането на острови от морската пехота на САЩ, мнозина биха си помислили за кампанията в Тихия океан през Втората световна война. Но има и един по-малко известен случай с морски пехотинци и остров, който се случва четири десетилетия преди войната: в края на 19 век Хаваите всъщност са превзети от американски морски пехотинци при незаконен преврат.

Този преврат – засенчен от други драматични събития от 20-ти век – е част от териториалната експанзия на Съединените щати през Тихия океан.

Вечерта на 16 януари 1893 г. близо 200 морски пехотинци и моряци от крайцера Бостън се спускат към Хаваите. А веднъж щом пускат котва в залива Хонолулу, те си проправят път през града, за да намерят седалището на правителството на Кралство Хавай.

Войските са там, за да помогнат за преврат.


Лилиуокалани

Превратът от 1893 г.

Морските пехотинци намират и обезопасяват правителствените сгради и са на един хвърлей разстояние от резиденцията на кралицата. По това време Лилиуокалани е управляващият монарх на Хаваите, чието управление започва през януари 1891 г. Излишно е да изтъкваме, че присъствието на САЩ прекъсва това управление.


Картечница на Гатлинг, 1876 г.

Американците идват добре подготвени с лека артилерия и картечници на Гатлинг, но от друга страна, кралицата е защитавана от 600 войници и собствена артилерия в крепост. Въпреки че нейната охрана щеше да бъде трудна цел за морските пехотинци, Лилиуокалани не иска да поставя хората си в опасност, така че абдикира от трона. Нейните охранители имат строга заповед да не провокират пехотинците, така че цялото събитие се случва без нито един изстрел.

Тя написва в писмо: ,,Сега, за да избегна всякакъв сблъсък на въоръжени сили и може би загуба на живот, аз, под този протест и подтиквана от споменатата сила, отстъпвам властта си до момента, в който правителството на Съединените щати, след фактите, които са му представени, отмени действията на неговите представители и ме възстанови на властта, за която претендирам като конституционен суверен на Хавайските острови.

Действията на войниците са абсолютно незаконни и не са одобрени от президента Бенджамин Харисън или от Конгреса; зад плана стои американският министър на Хавайските острови Джон Л. Стивънс. Неговата позиция е еквивалентна на съвременната посланическа.

В допълнение към това, Стивънс е автор, издател на вестници, журналист и основава Републиканската партия в Мейн. Той смята, че САЩ трябва да продължат своята експанзия, особено щом като британците правят същото в други части на света. Той вярва, че Хаваите са идеалната следваща стъпка за разширяване на страна, като пише до държавния секретар на САЩ: ,,Хавайската круша вече е напълно узряла и това е златният час за Съединените щати да я откъснат."

Приблизително по това време Лилиуокалани е близо до бетониране на властта на монархията и планира да стане независима от Америка. Група бизнесмени обаче, които искат независими Хаваи, решават, че анексията е най-добрият път за действие и създават Комитета по безопасност, за да я постигнат. Те съставят и план за анексиране на Хавай, но се нуждаят от Стивънс, за да им осигури военна подкрепа – в името на защитата на американците. Стивънс – без никакво одобрение от правителството на САЩ – след това се свърза с Гилбърт С. Уилтс, капитанът на Бостън, за да подкрепи анексирането.

Уилтс се съгласява, което води до преврата на 16 януари 1893 г. Комитетът за безопасност бързо създава временно правителство на име ,,Република Хавай" и признава Лилиуокалани за виновна в държавна измяна. След това комитетът иска от САЩ официално да анексира островите, но наскоро избраният президент Гроувър Кливланд нарежда разследване на преврата.

Извън закона

Скоро се установява, че всичко е незаконно и така Кливланд иска да възстанови монархията на Хавай.

Въпреки това, поради политическия климат по това време, Конгресът не направи нищо.

До 1897 г. Кливланд е заменен на поста от Уилям Маккинли, който подкрепя анексирането на Хавай. С очертаването на Испано-американската война и опасенията, че Япония се интересува от Хаваите, Конгресът се съгласява с анекса.

Хаваите официално стават територия на САЩ през юли 1898 г., а са записани като 50-ият щат през 1959 г. по време на президентството на Дуайт Д. Айзенхауер. Едва през 1993 г. Съединените щати се извиняват на Хаваите за незаконната анексия.

https://www.chr.bg/istorii/voenni-hroniki/kak-sasht-uchastvaha-v-nezakonniya-aneks-na-havaite/

Hatshepsut

Канада въвежда безплатна евтаназия за бедните. Какви може да са последиците?


Евтаназията е тема, която често буди спорове. От една страна тя предлага безболезнен изход за много неспасяемо болни хора, но също така противоречи на редица религиозни, морални и понякога дори медицински норми. В световен мащаб евтаназията е законна само в седем държави: Белгия, Люксембург, Канада, Нова Зеландия, Испания, Холандия и Колумбия. Но какво би станало, ако евтаназията се прилага не само за неспасяемо болни?

Отговор на този спорен въпрос идва от Канада. Влязъл във сила закон на практика позволява евтаназията за хора, живеещи в тежка бедност. Държавата обещава да поеме разноските по асистираното самоубийство на всеки "който не може да продължи да живее с достойнство".

Защо Канада евтаназира бедните?

Статия с този въпрос излиза преди по-малко от месец в британско списание за политика The Spectator. Следват серия от коментари, които продължават и до днес.

Оказва се, че са необходими само 5 години, за да бъде променен законът за евтаназията и изискването за "нелечимо болни" да се трансформира в "страдащи". На практика терминът обхваща и хора без сериозни медицински проблеми.

Канадската държава обещава да покрие разходите по асистираното самоубийство на всички свои граждани, намиращи се под прага на бедността. Зад този "хуманен акт" може би прозира студената логика, че евтанизирането на хората в крайна бедност е по-евтино, отколкото социални проекти, които биха им помогнали да живеят. Така човешкият живот буквално придобива цинично измерима стойност.

Вече не липсват примери, за хора "възползвали се" от "прогресивната и щедра" услуга на канадската държава.

След като безуспешно се моли за достъпно социално жилище, канадка решава, че програмата за спонсорирана от държавата евтаназия е по-добрата алтернатива.

"Правителството ме вижда като заменим и безполезен боклук, който само се оплаква", заявява в предсмъртното си обръщение 51-годишната София от Онтарио. В продължение на две години тя и приятелите безуспешно молят за по-добри условия на живот. Единственото, което държавата прави, е да й осигури безплатна евтаназия.

Следва втори втори случай с доста сходства. Жена, страдаща от хронична болест и живееща единствено с пенсията си по инвалидност, кандидатства по програмата за асистирано самоубийство, заради трудности с намирането на подходящо жилище.

И двете жени са с месечен доход от 1 169 долара, които се оказват недостатъчни. Цената на наемите в големите канадски градове е доста висока. Малък едностаен апартамент в Торонтно струва средно 1404 долара на месец. В Отава наемите за същия тип жилище са 1000 долара. Цените на водата, тока, храната, лекарствата и дори градския транспорт правят живота с около 1 000 долара на месец близо до невъзможен без помощи.

Според критиците, невъзможността на държавата да осигури по-високи пенсии, достатъчно социални жилища и безплатни лекарства стои в основата на проблема.

Когато Канада въвежда законодателство за асистирано самоубийство през 2016 г., противниците изразяват опасения, че уязвими групи могат да бъдат умишлено насочени към евтаназия или че Хипократовата клетва ще стане отживелица.

Настъпващата икономическа криза и евтаназията по бедност

Едва ли е случайност, че "евтаназията по бедност" става тема в настоящия момент. Ефектите от пандемията, безразборното печатане на пари и войната в Украйна могат да причинят една от най-тежките икономически кризи в съвременната ни история.

Deutsche Bank и Bank of America предупреждават, че се задава "мащабна рецесия". Майкъл Бъри, човекът предвидил пръв икономическата криза от 2008 г., счита, че сме на прага на нова глобална криза.

Всъщност, всеки сам може да усети ефектите от поскъпващите цени на храни, горива и ток върху своя джоб. Дори най-катастрофалните прогнози да не се реализират, то инфлацията вече е налице. От нея най-много ще пострадат именно крайно бедните. Хората, за които повишаването на цената на хляба, може да значи отказ от лекарства.

Евтаназията по бедност може да се окаже един изключително циничен начин, държавата да намали своите разходи за социални и медицински помощи на фона на задаващите се икономически трудности.

Ако трябва да спекулираме, то можем да открием още една "полза" за властта. Може ли да има масови протести срещу бедността, ако бедни буквално няма.

Според Джоселин Дауни, професор по право и експерт по политиката за асистирано самоубийство, "духът все още не е изпуснат от бутилката".

По думите й системата за евтаназия в Канада все още има строги изисквания и не цели "евтаназията на бедните".

"Трябва да отговаряте на строги критерии. Не е достатъчно да сте единствено беден и без дом", казва Дауни, цитирана от в. "Гардиън".

Границата обаче е тънка, а наличието на хронично заболяване на практика дава възможност на всеки "успешно" да кандидатства за програмата по асистирано самоубийство.

В статията на The Spectator откриваме още един любопитен пример за канадец, потърсил евтаназия. Изтъкната от него причина е финансов дълг свързан с лечение на Ковид и появилите се след болестта хронични болки. В подобна ситуация може да са буквално хиляди други граждани, а икономическата криза само ще увеличи броят им.

Щедро субсидираните медии в Канада, с някои малки изключения, не проявяват интерес към практически явното социално убийство на граждани в една от най-богатите страни в света, пише Юан И Джу в статията си за британското списание.

Много лекари и журналистите се страхуват да не бъдат обвинени, че са "непрогресивни", а това допълнително стигматизира темата.

Канадският закон предвижда от 2023 година, страдащите от психични заболявания - друга непропорционално бедна група - също да стане "одобряема" за евтаназия. В общественото пространство се говори и за разрешаване на достъп на "зрелите непълнолетни" до асистирано самоубийство.


Мнозина се притесняват, че евтаназията ще стане желано решение за редица социални проблеми

Евтаназия от 21 век

Епидемията от психични заболявания, нарастващият брой бедни и държавата без желание да помага на гражданите в затруднено положение са комбинация, в която някои могат да открият "атрактивна бизнес ниша".

В края на 2021 година швейцарски стартъп представи 3D принтирана "капсула за самоубийство". По думите на компанията продуктът им е преминал успешно тестовата си фаза и очаква потенциалното въвеждането на технологията в легалните клиники за евтаназия в страната.

Самата капсула представлява своеобразен ковчег, поставен върху наклонена платформа, като от вътрешната му страна има бутон, чието натискане изпълва капсулата със смъртоносен азот.

Интериорът е комфортен и модерен, а ако поиска "потребителят" може да се откаже от самоубийството, споделя създателят на капсулата д-р Филип Ничке.

Темата за евтаназията ще продължи да предизвиква множество спорове и дебати.

Дори някои привърженици на асистираната смърт критикуват "либералните закони" на Канада. Причината е, че те могат да навредят на легализирането на евтаназията, защото сякаш потвърждават най-големите страховете на критиците й.

Рискът смъртта на хора в затруднено положение да се превърне в изгодно бизнес начинание или пък в стратегически обмислен ход на държавата е по-висок от всякога.

https://it.dir.bg/tehnologii/kanada-vavezhda-bezplatna-evtanaziya-za-bednite-kakvi-mozhe-da-sa-posleditsite

Hatshepsut

Върховният съд на САЩ прекрати правото на аборт


Масови протести в САЩ заради проектозакон срещу абортите

Върховният съд на САЩ сложи край на правото на аборт в решение, което разрушава половинвековната конституционна защита по един от най-спорните въпроси в американския политически живот.

Съдът, доминиран от Републиканската партия, отмени знаковото решение "Роу срещу Уейд" от 1973 г., което запазваше правото на жените на аборт, и обяви, че отделните щати могат сами да разрешават или забраняват процедурата.

,,Конституцията не предоставя право на аборт; правомощията за регулиране на абортите се връщат на народа и избраните от него представители", посочи съдът.

Така легалните аборти могат да станат недостъпни за милиони жени в САЩ. Вече редица щати, доминирани от Републиканската партия, като Тексас, предприеха стъпки в тази посока.

Мисури в Средния Запад стана първият щат, който забрани абортите, веднага след като Върховният съд отмени десетилетия на конституционна защита на процедурата.

Часове по-късно главният прокурор на Тексас Кен Пакстън обяви, че абортите в щата вече са незаконни.

Тексас бе сред щатите, които преди това приеха така наречените ,,условни закони" - мерки, които трябва да влязат в сила веднага след като Върховният съд отмени федералните гаранции за правото на аборт.

,,В продължение на половин век американците трябваше да живеят под диктата на едно незаконно, противоконституционно и произволно решение на Върховния съд", изтъкна главният прокурор на Тексас. ,,Но това вече е минало. Днес въпросът за абортите отново е в ръцете на щатите. А Тексас вече е отговорил на този въпрос: абортите тук са незаконни."

Това се случва в момент, когато дори консервативни религиозни страни като католическа Ирландия позволяват абортите.

https://www.vesti.bg/sviat/vyrhovniiat-syd-na-sasht-prekrati-pravoto-na-abort-6145933

Пешо

Всички с две мозъчни клетки в главата знаем, че абортите не са нещо хубаво. Най-често се правят заради безразборен секс. Решението са майчните и бащитите напътствия, които вече на практика отсъствят в черните семейства в САЩ (при латиносите и белите ще стане същото). Затова и има повече аборти сред негрите, а и като цяло те стават все повече. Не виждам с какво ще помогне забраняването му, в някои случаи е нужен. Например при изнасилване, а и за мен една жена трябва да имап право на аборт, ако няма средства да издържа детето си и др. Може би трябва да се помисли и в друга посока, но аз не съм компотентен по тази тема. Може и да ви излъжа, но в един от щатите, при въвеждане на абортите престъпността спаднала.

Републиканците и демократите са най-тъпата пародия на политици. По-зле са и от нашите, ебати кюнците! Нито има смислен диалог между двете партии, за да може да се стигне до консенсус, нито избирателите им се понасят. Това е едно падение, което се пренесе и в Европа. Не съм сигурен обаче дали този феномен идва от 60-те години на XX в. През това десетилетие се зародиха новите ляволиберални ценности. Хипитата, студентските движения, движението за права на чернокожите и др. Последните наистина имат успехи (правата не черните наистина бяха ниглежирани), но си е личало какво всъщност са искали. Расата им да е с привилегии, а този им блян днес е реалност. Всичките им бунтове са били дискредитирани от болшинстовото от негри в САЩ, те повече са вредяли, отколкото помагали. "Affirmative action" е целял да се изравнят резултатите на бели и черни в училищата и до днес е провал. Държавата направи лесно черните майки да нямат мъже, а да разчитат на помощи затова 70% от афротата си нямат бащи. Тогава някъде се е зародило гангстерстовото им с навлизанвето на "Черните пантери". Там е участвал и Малком Х, който днес се гледа кото Бог, а е бил един черен расист (имал си е причини, но пак не го оправдава). Всички тези са били под влияние на Франкфуртската школа - гъмжило от марксисти, които са мигрирали в САЩ. В клипчето, което качих в темата за културния марксизъм се говореше точно за това. Първо са почнали пропагандата си през университетите, медиите и докато не се стигне до създавене на единен ляв мироглед сред хората. Това го обясни бивш агент на КГБ.

Прави ми впечатление обаче как демократите обиждат републиканците, че са фашисти, нацисти и не знам си какви. Не знам дали знаят, че JFK е бил на посещение при Хитлер и доста се е трогнал от програмчицата му. Като се върнал казал, че в Европа мразели Хитлер, защото му били завиждали. Нещо повече, постоянно се оправдават, че е имало смяна на идеологиите на партиите. Каква смяна? Повечето южни щати започнали да гласуват за републиканците през 90-те години на XX в., защото икономическите им възгледи съвпадали. Черните от своя страна почнали да гласуват за демократите още през 30-те, защото "Новия курс" на Рузвелт им давал препитание. Слончетата и те не са цвете за мирисане. Наистина вече при тях се забелязват ужасни крайности. Кажеш ли им нещо за християнстовото, ще те обесят, антиваксарство, подкрепа за Путин във войната с Украйна, ето сега и абортите. Има и такива капацитети, които поддържат конспиратавни теории за евреите, но те са някакви маргинални пустиняци.

Най-интересното е, че все повече умерени демократи остават без репрезентация от партията им. Тя просто само за 10 г. се придвижи твърде наляво с всичките джендър глупости, а да не говорим за социализма на дядо Бърни и зъбестата AOC. Между другото, намирам повече прилики в културния марксизъм на част от Демократическата партия и нацизма, отколкото намирам с републиканците. Просто държавата им ще загине рано или късно, а с нея и Западната цивилизация, ако Европа не се пробуди по някакъв начин. :sad:

Пешо

Quote from: Шишман on 30 July 2021, 12:40:36мани си краката, преди да ти ги строша педал ненормален

Така не съм се смял от много време... Ебати тъпите янки. :laugh:

Пешо

Quote from: Panzerfaust on 01 June 2020, 23:05:32И не говоря за евреите, които дърпат конците

Кои са тезе евреи? За Сорос знаем всички. Той не е единственият прогресивен глупак. Не всички, които са прогресивни са евреи или пък дърпат конците. Защо само вярвате на конспирации?

Пешо

Quote from: Шишман on 29 June 2020, 09:57:11 В Тексас активисти на BLM дошли да чупят паметници, но нещо нещата не се развили както трябва. На пътя им се оказали бели хетеросексуални мъже с оръжие... Всички световни проблеми идват все от тези бели хетеросексуални мъже, а...   Негърът ще му изхвърчат очите след малко. :nerd:  Да ходи на училище и да не се прави на хулиганче.

Panzerfaust

Quote from: Пешо on 25 June 2022, 15:58:29Кои са тезе евреи? За Сорос знаем всички. Той не е единственият прогресивен глупак. Не всички, които са прогресивни са евреи или пък дърпат конците. Защо само вярвате на конспирации?
Няма конспирации. Практически целият елит на САЩ е свързан с евреите. Дори старият англосаксонски елит се налага да оцелее свързвайки се с еврейски фамилии - дъщерята на Тръмп Иванка примерно.
Иначе евреи има и консервативни, не само прегресисти - много харесвам Бен Шапиро например, а е евреин.

Пешо

Quote from: Panzerfaust on 26 June 2022, 14:13:56Няма конспирации. Практически целият елит на САЩ е свързан с евреите. Дори старият англосаксонски елит се налага да оцелее свързвайки се с еврейски фамилии - дъщерята на Тръмп Иванка примерно.
Иначе евреи има и консервативни, не само прегресисти - много харесвам Бен Шапиро например, а е евреин.


Кажи ми от всичките американски и европейски президенти някой да е бил свързан кръвно с евреи. Въобще какво като някой е евреин? Той не може да държи различни политически възгледи? Евреите вече си имат държава и не им пука от нищо, освен как да се бранят. Кои са тези, които дърпак конците и ако мже да ми кажете каква им е националността, и тя от какво значение е? Защо обвинявате за всичко евреите?! Да, те са били на някои ключови позиции по времето на комунистическите революции, но за тях няма националости (комунисти и социалисти)! Има бедни и богати. Ленин го е казал! За него е нямало значение дали си евреин, стига да си беден, се вписваш в кюпа.

Бен Шапиро е либертарианец и само ти изглежда консервативен. За мен либертарианците не са решението на никакви проблеми. Само те си знаят, че ще променят нещо. Не са фактор и никога няма да бъдат в политическия живот. Може би и да имат верни иконмически възгледи, но пълната дерегулация и прочие др. глупости не водят до никъде! Стана ми интересно когато Шапиро коментира престрелката в Буфало и каза, че няма такова нещо като "The Great Repleacment Theory", било някаква конспирация. Тук бърка! Буквално целият ляв елит в САЩ се гордее, че белите ще станат малцинство и приветстват всякаква паплач от къде ли не, в Западна Европа също! ООН също бяха заявили, че демографията на ЕВропа ще се оправи с много мигранти. Не съм запознат въобще с тази теория, но от това, което виждам по статистики, тя не е конспирация, а реалност, както я формилирах досега.

Пешо

Икономистът Томъс Соуел за либералната политика през 60-те години в САЩ.Similar topics (2)