Български Националистически Форум

България и Българите => България => Topic started by: Hatshepsut on 14 January 2021, 18:53:59

Poll
Question: За кого ще гласувате?
Option 1: ГЕРБ votes: 0
Option 2: БСП votes: 0
Option 3: "Българските патриоти" (ВМРО, НФСБ, Воля) votes: 3
Option 4: "Възраждане" votes: 1
Option 5: "Атака" votes: 0
Option 6: "Демократична България" votes: 0
Option 7: "Има такъв народ" votes: 0
Option 8: Мая Манолова/"Отровно трио" votes: 0
Option 9: КОД votes: 0
Option 10: Друга партия/коалиция votes: 0
Option 11: Няма да гласувам votes: 1
Option 12: Колебая се, но ще гласувам votes: 0
Option 13: БНС-НД votes: 1
Option 14: "Българско лято" votes: 0
Title: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 14 January 2021, 18:53:59
Изборите ще са на 4 април

(https://cms.topnovini.bg/attachments/FileManager/273312/uploads/8387441_fit-gallery_slider.jfif?v=1610639252)

Днес подписах указ за провеждане на парламентарните избори на 4 април- една седмица след първата възможна дата за избори. Тази седмица следва да бъде максимално оползотворена. Това каза президентът Румен Радев по време на негово официално обръщение към народа и след края на консултациите.

Той аргументира избора си с изявеното желание на българите по време на протестите миналата година за промяна, която да се случи максимално бързо.

Промени в Изборния кодекс

Държавният глава се обяви за промени в Изборния кодекс, сред които са гласуване по пощата на българите в чужбина, видеонаблюдение в изборните секции и излъчване на процеса на преброяване на бюлетините и оформяне на изборните протоколи, справедлив достъп до медиите от всички в процеса на предизборната кампания. Той поискаи и премахване на ръчното броене на машинния вот. Според него всички желаещи трябва да имат достъп до сертифицирането и одитирането на машините за изборите, както и да има кампания за информиране на гражданите за този вид вот.

По думите му неведнъж са били пренебрегвани тези промени. "Очаквам сега, когато интересът е на българските граждани, парламентът да бъде не по-малко активен в неговото отстояване", заяви Румен Радев.

Според него ЦИК трябва да даде възможност в кратки срокове всички политически субекти, които имат желание, да участват в процеса на сертифициране и тестване на машините. Той информира, че има уверението на Централната избирателна комисия машините за гласуване да бъдат доставени до 25 дни преди вота. Също така се обяви за актуализация на избирателните списъци и осветляване на изборната администрация на всички нива, в т.ч. и на "Информационно обслужване".

Радев смята, че е всеобщ е консенсусът отговорните органи да обявят възможно най-рано ясни здравни мерки, които имат решаващо значение за предизборната кампания, за набирането на членове на избирателни комисии и за избирателната активност. "Предоставянето от страна на държавата на лични предпазни средства, както на изборната администрация, така и на всеки гласуващ българин, е важна стъпка в тази посока", отбеляза президентът.

"Очаквам всички институции, които гръмко декларираха пълна готовност, ръководството на парламента, което ни увери, че за една седмица може да приема необходимите закони, да работят така в това време, че да гарантират здравето и правото на глас на всеки български гражданин и не по-маловажно да го убедят, че неговият глас ще бъде коректно отчетен", каза държавният глава. "Макар отдавна да бе известно, че тези избори ще се проведат във време на пандемия, никоя от отговорните институции не предприе адекватни и организационни действия за подготовка за избори в тези условия, за да се гарантира прозрачност и повишаване на избирателната активност", изтъкна президентът Радев.

"Преодоляването на дълбоката криза, необходимите реформи и решения за възстановяване и модернизация и пълноценна интеграция изискват час по-скоро да имаме легитимен вот и активно адекватно действащо правителство. В същото време дейностите, които трябва да извършат отговорните институции и изборната администрация за подготовка, специално на такива избори, изискват време и пълна мобилизация", посочи още държавният глава.

Датата е само седмица след първата възможна (28 март) за провеждането на парламентарния вот. В края на март изтича 4-годишният мандат на сегашния парламент. По Конституция датата на изборите може да варира с до 2 месеца, но последната дума има държавният глава. 

Припомняме, че още началото на декември месец държавният глава обяви, че ще насрочи редовните избори за Народно събрание за 28 март 2021 г. Тогава той се аргументира с това, че те трябва да се проведат в срок,  с доставени и лицензирани машини, както е по закон, и с всички мерки, които да гарантират правото на всеки един българин безопасно да гласува.

След като се появиха обаче критики за избора на датата и готовността на държавата за организирането на изборите, той проведе множество консултации със здравните власти, ЦИК, парламентарно и извънпарламентарно представени партии. По повечето повдигнати въпроси обаче така и не бе постигнат консенсус, а при срещата на Румен Радев с лидера на партия "Воля" се стигна дори до обиди и нападки.

https://topnovini.bg/novini/871538-izborite-shte-sa-na-28-mart
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 21 January 2021, 21:19:54
Добавих анкета към темата. Имате право да променяте своя вот.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 22 January 2021, 07:19:33
Може би ще гласувам за ВМРО–НФСБ, но след като видя програмата и депутатските им листи.
На миналите избори те бяха в коалиция с Атака и не гласувах за тях, защото в листите имаше отявлени русофили, като Николай Малинов  :devil:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 01 February 2021, 13:43:41
Ще е интересно членовете на форума, които не пишат, но четат редовно (забелязвам няколко такива), да гласуват в анкетата, за да получим по-представителна извадка тук.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 06 February 2021, 14:50:06
ВМРО: Излизаме сами на парламентарните избори!

(https://www.mignews.info/wp-content/uploads/2020/09/yulian-angelov.jpg)

Излизаме сами на парламентарните избори, заявиха от ръководството на ВМРО.

Самостоятелното явяване е мотивирано като желание от структурите и ръководството с много добрите резултати, които ВМРО направи на изборите за Европейски парламент и на местните избори през 2019 г., на които се яви самостоятелно. На евроизборите войводите вкараха двама представители в ЕП – Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков. А на местния вот ВМРО удвои по места представителството си в общинските съвети, като се пребори и за ключови кметски места като Сандански, Елин Пелин, Трявна, Каварна и др.

Коалиционните партньори от формацията ,,Обединени патриоти" НФСБ са уведомени за това решение чрез разговор, проведен между лидерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

ВМРО благодари на НФСБ за съвместната работа в 43-ото и 44-ото Народно събрание, която беше увенчана с множество победи в името на България.

Емблематични ще останат достижения като ограничаването на броя на изборните секции в Турция, с което намалихме възможността за намеса от турска страна в българския политически живот. Преборихме се за построяването на ограда по границата, която ограничи изключително тежкия мигрантски натиск, на който беше подложена страната ни. Отстранихме трайно от властта протурската партия ДПС и не допуснахме неспиращите ѝ опити за узаконяването на агитацията на турски език. В настоящия мандат изпълнихме поетия ангажимент минималната пенсия да стане 300 лв. Намалихме ДДС за най-засегнатия от пандемията сектор – туризма, на 9% и се преборихме за ваучери за почивка в страната на хората, които се борят на първа линия с коронавируса.

Няма как да обхванем всичко, което направихме в името на обществения интерес и което реализирахме. Оставаме това на хората.

Смятаме, че ВМРО ще е новата патриотична алтернатива и ще обедини граждански платформи. Искаме да разширим патриотичното влияние чрез включване на голяма гражданска квота в листите си с кандидати за народни представители.

https://www.mignews.info/obedineni-patrioti-se-razpadnaha-vmro-i-nfsb-shte-se-yavyat-otdelno-na-vota/


Това е доста рискован ход, защото има опасност ВМРО–БНД да не преминат самостоятелно 4% бариера и да останат извън парламента. Тази опасност е съвсем реална, да си спомним какво се случи с бившите коалиционни партньори на ГЕРБ от Реформаторския блок, които изпаднаха зад борда, т.е. получава се така, че малкия коалиционен партньор понася наказателен вот за негативите от управлението, а ГЕРБ си запазват политическото влияние  :rolleyes:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 06 February 2021, 17:55:00
ВМРО се помислиха за много силни и че сами могат да влязат. Пожелавам им 3.9% и да се разминат на косъм с парламента. :judge:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 08 February 2021, 12:37:40
Започна регистрацията на партиите в ЦИК

https://www.vbox7.com/play:43aed72d15

Започна регистрацията на партиите в Централната избирателна комисия.

От днес всяка партия или коалиция може да подава документи за явяване на парламентарния вот на 4 април.

Крайният срок, в който политическите формации могат да подават заявление, изтича в 17:00 часа на 17 февруари.

Първи в ЦИК влязоха представители на Обединението ,,Демократична България".

Втори ще се регистрират от партията на Цветан Цветанов - ,,Републиканци за България".

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/zapochna-registraciiata-na-partiite-v-cik-snimkivideo-2259380
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 10 February 2021, 14:42:58
Марешки и Симеонов заедно за изборите

(https://img2.novini.bg/uploads/news_pictures/2021-06/webp/690163.webp)

България има нужда от обединение на патриотичните сили. С колегите от НФСБ обявяваме патриотична коалиция "ВОЛЯ и НФСБ". Това заяви на извънреден брифинг лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки по повод предстоящите парламентарни избори.

Двете партии имат много общи цели и очакваме огромна подкрепа за следващото управление, каза още той.

"Държавата има нужда от единение, а ние сме такъв пример - обединение на принципна база", съобщи Валери Симеонов.

Симеонов обеща по-високи доходи, равнопоставена конкурентна среда, намаляване на административните тежести и борбата с монополите и олигарсите.

Марешки пък залага в предизборната си програма безплатни лекарства за деца под 18 години, както и да не се дава право на неграмотните да гласува.

"Надяваме се в следващия парламент групата на патриотите да е по-голяма и силна. Благодаря на Валери Симеонов", разкри лидерът на ВОЛЯ.

https://novini.bg/bylgariya/izbori/645346


:taz:
Това обединение беше донякъде предвидимо, според мен главната причина то да бъде създадено е преодоляването на бариерата от 4%
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 10 February 2021, 17:10:45
Променям анкетата съобразно новата коалиция.

Апропо, Марешки е откровен рубладжия и социалистически носталгик, Валери Симеонов не е, но явно интересите за влизане в парламента са надделели.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 10 February 2021, 20:03:31
По-добре така, иначе поотделно нямаше да влязат в парламента. А при преразпределението плешивия щеше да вземе още повече гласове.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Авитохол_165 on 11 February 2021, 02:15:53
Те и сега няма да влязат в парламента.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Лина on 11 February 2021, 11:53:09
Бъркате се, бабите и дядовците като чуят за безплатни лекарства не се знае какво ще стане! Аз като стар търговец да ви кажа, тази идея хич не е лоша, а е много възможно да мислят да го направят така или иначе, ами тогава защо  да не го предложат баш тъй и то сега, и то чрез тез.......
То в действителност в Германия, Испания (за Италия да каже Мишока) има безплатни лекарства за пенсионерите и лицата до 18г., но там, ако нямаш ипотека и малки деца те дерат с 40% данъци и пари има. Но да не даваме нови идеи на тези ахмаци.
Как ще го направят ще видим.
Ясно е какъв е дълбокия замисъл, мисля че ще стане, ако ВМРО наистина успеят сами да влязат в Парламента накрая пак ще се възцари коалиционна култура ).

Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 11 February 2021, 14:16:15
Quote from: Лина on 11 February 2021, 11:53:09(за Италия да каже Мишока) има безплатни лекарства за пенсионерите и лицата до 18г., но там, ако нямаш ипотека и малки деца те дерат с 40% данъци и пари има.


Тука щом си болен и личният лекар ти дава рецепта и например ако антибиотика струва 15 евро с тая рецепта е 4евро, това за всички, отделно хронично болните получават безплатни лекарства или на ниски цени от 1-2 или 3 евро. Тука 1-во жилище не плащаш нищо, даже ти дават пари и така. Ама за 2-ро плащаш яко и сега въртиме едни номера и така.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 11 February 2021, 18:02:07
Аз все пак искам всички (претендиращи да са патриотични формации) да влязат, така ще се намали дяла на ДПС и плешивия. Иначе ако има няколко партии, с по 2-3% се получава голям остатък и тези, които влязат яко ще намажат филията и дефакто ще получат по-голям брой депутати, отколкото заслужават. :laugh:
Така че пожелавам на всички успех, дори и на атакаджиите. :judge:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 12 February 2021, 00:29:08
Фелд, ти не беше ли за НФСБ?
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 12 February 2021, 23:10:45
Така е. Аз даже съм учредител през 2011г. От 800 човека имаше 3 от моя град и аз бях единия. Но после дълги години стоях встрани, защото комунисти велизаренчевци бяха обсебили местната структура. Сега обаче нещата се промениха и аз коля и беся на местно ниво. :judge:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 13 February 2021, 00:55:19
Гласувай в анкетата тогава.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 13 February 2021, 19:31:11
Готово. Вече съм областен координатор и в скоро време ще им разкажа играта на дУпесарите и всички антибългарски отрепки поне в моя район. :dance:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 16 February 2021, 15:31:03
Сега разбрах, че крайният русофил Николай Малинов си е направил собствена партия и се е регистрирал за участие в изборите. Партията се нарича ,,Възраждане на отечеството":

QuoteПартията е "Възраждане на отечеството". Името, което ще искаме е "Русофили за възраждане на отечеството". Това заяви пред журналисти Николай Малинов, председател на движение "Русофили" преди регистрация на документите на партията в ЦИК за участие в предстоящите парламентарни избори на 4 април.

Те са събрали 5459 подписа в своя подкрепа за участие във вота.

"Такъв прецедент вече има, както знаете. Смятам, че няма да има никакъв проблем бюлетината да бъде така назована", каза Малинов.

По думите му политическата формация е срещу разделянето на България на мутри и талибани. Това не ни харесва и не ни устройва, допълни Малинов.

https://news.bg/politics/malinov-vnese-dokumentite-na-rusofili-za-vazrazhdane-na-otechestvoto-v-tsik.html


Русофилските "маймуни на клона" станаха много (БСП, Атака, Възраждане и партията на Малинов) и едва ли ще има банани за всички  :taz:
Моето предвиждане е, че повечето от русофилските избиратели ще гласуват за БСП, а не за по-малките русофилски партии.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 16 February 2021, 18:40:39
Тия ще започнат да се бият помежду си кой е по-голям русофил... :lol:
Писах че трябва да има единение на (уж) всички патриотични организации, ама как да стане това знаейки манталитета на хората по нашите географски ширини. Още Алеко е описал всичко, няма какво да се добави... :laugh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 24 February 2021, 20:52:11
Владимир Костов: Залогът на изборите - новият национализъм

(https://cdn4.focus.bg/fakti/photos/big/a0e/vladimir-kostov-zalogat-na-izborite-noviat-nacionalizam-1.jpg)

В днешното време този път е единственият, който предлага шанс за бъдещето

Нa мяcтoтo нa глoбaлизмa, или в кoнкурeнция c глoбaлизмa, в cъврeмeнния cвят ce мaнифecтирa eдин нoв нaциoнaлизъм. Тoзи нoв нaциoнaлизъм нe aбcoлютизирa cвoятa изключитeлнocт, зaщoтo cи дaвa cмeткa, чe cътрудничecтвoтo c ocтaнaлия cвят, cмятa Кocтoв.

Дo избoритe ocтaвa мeceцът нa прeдизбoрнaтa кaмпaния и дeceтинaтa дни дo нaчaлoтo ѝ. Мaлкo e при пoлoжeниe, чe нe ce зaбeлязвa oчeртaвaнe нa глaвния зaлoг, кoйтo би oпрeдeлял знaчeниeтo нa глaca нa вceки избирaтeл. И cъoтвeтнo – мoтивирaл пo-мacoвo учacтиe в глacувaнeтo.

Гoвoрят зa избoритe. Прeзидeнтът, прeмиeрът, лидeритe нa пoлитичecкитe пaртии. Някoи прeдлaгaт и прoгрaми зa рeшeниeтo нa бoлнитe прoблeми нa cтрaнaтa. Нo избягвaт дoри и oпит зa ceриoзeн aнaлиз нa рaзвитиeтo нa cвeтa и cъoтвeтнo зa фoрмулирaнe нa бългaрcкa пoлитикa, кoятo дa зaщитaвa нaциoнaлнитe интeрecи. Въпрocът ,,ce oтбивa" c бaнaлни дeклaрaции зa ,,eврoпeйcки избoр" и приoбщeнocт към НAТO. И c oпити дa ce внушaвa, чe e дocтaтъчнo упрaвлeниeтo дa ce пoeмe oт ,,нaшитe хoрa", зa дa тръгнe вcичкo към пo-дoбрo. Дoкaтo e oчeвиднo, чe прoблeмът e зa пoзициятa нa oбщecтвoтo, a нe зa ,,нaши" и ,,вaши" хoрa.

Бългaрия нe e и нe мoжe дa ce изoлирa oт cвeтa. Бългaрcкoтo рaзвитиe – и в лoшo и в дoбрo – e нaй-нaпрeд чacт oт рaзвитиeтo нa cъврeмeнния cвят и eдвa cлeд тoвa, в някaкви грaници, пocлeдицa oт нaши бългaрcки рeшeния и дeлa. Гoлямoтo мнoзинcтвo oт cъврeмeннитe държaви ca в пoлoжeниeтo нa Бългaрия. Нo тoвa нe oзнaчaвa, чe e oкoнчaтeлнo нaлoжeн глoбaлeн рeд и пoвeчe нямa мяcтo зa търceнe нa нaциoнaлни пoлитичecки и вcякaкви други рeшeния.

Cвeтът, тaкъв кaкъвтo гo живeeм днec, нe e рeзултaт нa диктaтa нa глoбaлиcтични cили. Oбрaтнo. Рaзвитиeтo нa cвeтa – ocoбeнo в пocлeдния вeк – c нeбивaлoтo дeмoгрaфcкo уплътнявaнe, c излизaнeтo нa cцeнaтa нa цивилизaциятa c нoви aмбиции и цeли нa мнoжecтвo нaрoди и oбщнocти, c фaнтacтичнoтo рaзвитиe нa нaукaтa и тeхнoлoгиитe, пoдтикнa чoвeчecтвoтo дa търcи нoви пътищa зa взaимoдeйcтвиe прeд лицeтo нa нeпoзнaти в минaлoтo прeдизвикaтeлcтвa.

Нa тoзи ,,aпeл" нa cвeтa oт втoрaтa пoлoвинa нa oтминaлия вeк, групaтa нa нaй-мoщнитe зaпaдни държaви нaчeлo cъc CAЩ, oтгoвoри, нaлaгaйки /cъc cъглacиeтo и cътрудничecтвoтo нa мнoзинcтвoтo в OOН/, дoбрe пoзнaтaтa глoбaлизaция. В cъщинaтa cи тя oтгoвaряшe нa нaциoнaлнитe интeрecи и aмбиции нa CAЩ и тeхнитe нaй-близки пaртньoри. Зa oбщecтвoтo ce oпрeдeляшe кaтo пoлитикa нa cвeтoвнaтa oбщнocт, чуждa нa пoзнaтия oт прeдшecтвaщитe вeкoвe нaциoнaлизъм. Пocлeдният ce прeдcтaвяшe кaтo cъщнocтнa чeртa нa вcички eкcтрeмиcтки рeжими – и дecни, и лeви – кoитo в eднa или другa cтeпeн oтричaхa глoбaлизмa.

Нo oтличитeлнa чeртa нa cвeтa, в кoйтo живeeм, e изключитeлнaтa бързинa, c кoятo ce ocъщecтвявaт прoмeнитe. В 80-тe гoдини нa минaлия вeк, изнeнaдвaйки мнoзинa, нacтъпи крaят нa Cъвeтcкия cъюз и c тoвa и нa ,,cъвeтcкия блoк" и нa ,,cтудeнaтa вoйнa". Oбявeн бe кaтo нeщo ,,бeз cрoк в бъдeщeтo" – глoбaлизирaният, cпoрeд интeрecитe и рaзбирaниятa нa CAЩ, cвят.

И в пo-мaлкo oт двe дeceтилeтия cлeд тoвa – нoвa изнeнaдa. Мнoзинcтвoтo oт избирaтeлитe във Фрaнция и в Хoлaндия oтхвърлихa глoбaлиcткия прoeкт зa кoнcтитуция нa EC. Cтрaни члeнки нa EC кaтo Унгaрия, Пoлшa, Чeхия, Cлoвaкия зaпoчнaхa дa ocпoрвaт eдни или други рeшeния нa ръкoвoднaтa бюрoкрaция нa EC, зaщoтo нe oтгoвaрят нa нaциoнaлнитe им интeрecи. Китaй, Руcия, Индия, нo и други, c рaзличнa тяжecт и цeли нa мeждунaрoднaтa aрeнa, зaпoчнaхa вce пo-кaтeгoричнo дa мoтивирaт cвoи пoзиции c нaциoнaлнитe cи интeрecи и aмбиции. Дoкaтo в пocлeднoтo дeceтилeтиe, нe друг, a CAЩ – при прeзидeнтcтвoтo нa Дoнaлд Тръмп, прoклaмирaхa виcoкo, чe нa първo мяcтo в пoлитикaтa им cтoят интeрecитe нa CAЩ, a нe eдни или други oбщo прoклaмирaни cъoбрaжeния и цeли. Ceгaшният прeзидeнт Джo Бaйдън зaявявa, чe щe изпoлзвa други мeтoди и cрeдcтвa – нe тeзи нa прeдшecтвeникa му Тръмп. Нo нямa нaмeрeниe дa oтcтъпи oт прoклaмирaния приoритeт нa интeрecитe нa CAЩ, в oтнoшeниятa, c кoйтo и дa e.

Нa мяcтoтo нa глoбaлизмa, или в кoнкурeнция c глoбaлизмa, в cъврeмeнния cвят ce мaнифecтирa eдин нoв нaциoнaлизъм. Тoзи нoв нaциoнaлизъм нe aбcoлютизирa cвoятa изключитeлнocт, зaщoтo cи дaвa cмeткa, чe cътрудничecтвoтo c ocтaнaлия cвят, включитeлнo и в някoи фoрми нa глoбaлизмa, e нужнo зa coбcтвeнaтa му рeaлизaция. Нo c мнoгo пo-гoлямo внимaниe прoвeждa вcички cвoи aнгaжимeнти и дeйcтвия нa мeждунaрoднaтa cцeнa, c aмбициятa дa пocтигa мaкcимaлнa зaщитa нa интeрecитe нa cвoятa държaвa и нaциoнaлнa oбщнocт. Вcички гoлeми държaви дeйcтвaт в духa нa тoзи нoв нaциoнaлизъм. И CAЩ, и Китaй, и Руcия, и Фрaнция, и Гeрмaния, и Вeликoбритaния, и т.н., и т.н. И вcички тe, cпoрeд cвoитe трaдиции и прaктикa, глeдaт пo-мaлкитe oт тях, дa нe cи ,,пoзвoлявaт" дa ce пoзoвaвaт в cъщaтa cтeпeн нa приoритeтa нa cвoитe нaциoнaлни интeрecи. Прaктикa cтaрa, кoлкoтo caмaтa чoвeшкa цивилизaция.

Нoвoтo e, чe нe caмo нaй-мoщнитe, нo вce пoвeчe и пoвeчe държaви и нaции, oпрeни нa cвoитe трaдиции, търcят дa рaзбeрaт и нaмирaт пътищa дa дeйcтвaт в cъoтвeтcтвиe cъc cмиcълa нa нoвия нaциoнaлизъм. Зaщoтo oчeвиднo e, чe пoнe в близкитe гoдини, a мoжe би и дeceтилeтия, уcпeхът нa вcякa държaвa щe зaвиcи в нaй-гoлямa cтeпeн oт умeниeтo дa рeaлизирa пoлитикaтa cи пo прaвилaтa нa тoзи нoв нaциoнaлизъм. И рeшaвaщo уcлoвиe зa уcпeхa нa пoдoбнa пoлитикa щe бъдe нe cъщecтвувaнeтo нa пaртии, нaричaщи ce нaциoнaлиcтични, или пaтриoтични, или рoдoлюбиви и т.н. – бeз тoвa дa e зa упрeк – a cпoдeлянeтo нa тoзи нoв нaциoнaлизъм oт мнoзинcтвoтo нa нaциятa. И гoтoвнocттa ѝ дa пoдкрeпя oтгoвaрящa пoлитикa.

Изтъквaнeтo нa прoблeмa зa нoв бългaрcки нaциoнaлизъм кaтo зaлoг нa прeдcтoящитe избoри e cтъпкa в дълъг път. Нo бългaрcкaтa нaция caмo щe cпeчeли, aкo тaзи cтъпкa нe бъдe зaoбикaлянa, зaрaди някoи уcлoвнocти.

Зaщoтo в днeшнoтo врeмe пътят нa нoвия нaциoнaлизъм e eдинcтвeният, кoйтo прeдлaгa шaнc зa бъдeщeтo.

https://fakti.bg/mnenia/556430-vladimir-kostov-zalogat-na-izborite-noviat-nacionalizam
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 03 March 2021, 08:30:52
ЦИК тегли чрез жребий номерата на партиите за изборната бюлетина

(https://static.bnr.bg/gallery/cr/medium/8c475680f84bcdb08ffaa039bc08a092.jpg)
Снимка: https://bnr.bg/horizont/post/101430075/cik-tegli-chrez-jrebii-nomerata-na-partiite-za-izbornata-buletina

Във вторник Централната избирателна комисия определи с жребий номерата на партиите и коалициите в интегралната бюлетина за предстоящите парламентарни избори на 4 април.

Коалицията на ГЕРБ и СДС е под номер 28, "БСП за България" е под номер 4. ДПС получи номер 9, ВМРО ще е номер 1, а "Демократична България" – номер 11. Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" е под номер 29, а коалицията на Мая Манолова с Отровното трио – "Изправи се! Мутри вън" е номер 18.

Ето го и пълният списък с номерата и имената на партиите и коалициите:

1. ВМРО
2. "Ние, гражданите"
3. Български национален съюз - БНД
4. "БСП за България"
5. "Възраждане"
6. АБВ
7. "Атака"
8. Консервативно обединение на десницата
9. ДПС
10. Българска прогресивна линия
11. "Демократична България"
12. "Възраждане на Отечеството"
13. Движение "Заедно за промяната"
14. "Българско национално обединение - БНО"
15. Партия "Нация"
16. Партия МИР
17. "Граждани от Протеста"
18. "Изправи се! Мутри вън!"
19. "Глас Народен"
20. "Движение на непартийните кандидати"
21. "Републиканци за България"
22. Партия "Правото"
23. "Благоденствие-Обединение-Градивност"
24. "Патриотична коалиция - ВОЛЯ и НФСБ"
25. Партия на Зелените
26. "Общество за Нова България"
27. "Български съюз за директна демокрация"
28. ГЕРБ-СДС
29. "Има такъв народ"
30. "Пряка демокрация"

Предизборната кампания официално започва на 5 март.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31129718.html
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 04 March 2021, 04:20:20
Аз както обикновено не смятах да гласувам, защото не виждам за кой, но на тези избори Боян Расате ще участва и ще гласувам за БНС.

Фелд, не очаквах от теб да си поддръжник на партия от такъв тип. Сидеров, дали е бил искрен или не е друг въпрос, но 2005та поне заявяваше, че е националист, а тези новите патиотични организации бягат от национализма като демон от тамян. Смисъла на съществуването им е да крепят Боко тиквата.

Та и аз искрено пожелавам на МВРО и НФСБ/Воля да получат по 3.9%. :dance:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 04 March 2021, 06:19:24
Quote from: Sturmmann Батбаянов on 04 March 2021, 04:20:20Аз както обикновено не смятах да гласувам, защото не виждам за кой, но на тези избори Боян Расате ще участва и ще гласувам за БНС.

Фелд, не очаквах от теб да си поддръжник на партия от такъв тип. Сидеров, дали е бил искрен или не е друг въпрос, но 2005та поне заявяваше, че е националист, а тези новите патиотични организации бягат от национализма като демон от тамян. Смисъла на съществуването им е да крепят Боко тиквата.

Та и аз искрено пожелавам на МВРО и НФСБ/Воля да получат по 3.9%. :dance:

Първо, добре дошъл във форума, @Sturmmann Батбаянов  :hand:

Всички разбрахме какво представлява Волен Сидеров, според мен не е бил искрен през 2005г., тогава излъга стотици хиляди хора, включително и мен  :devil:  Изглежда е искрен сега, когато показа грозната си русофилска същност. Е, на неговата партия Атака пожелавам да падне под 1% и да изгуби субсидията, на ВМРО пожелавам да влязат в парламента (най-вероятно ще гласувам за тях), а за останалите патриотични и националистически формации ще се въздържа от пожелания  :smile-1:

П.П. Защо бих подкрепил ВМРО? От няколко години във фейсбук имам в приятелската си листа членове на ВМРО (включително и депутати), така че съм запознат с тяхната дейност. Първо обаче ще видя каква им е предизборната платформа и ако ми допадне, тогава вече ще мога да кажа твърдо, че ще ги подкрепя.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 04 March 2021, 09:16:27
Няма такава държава, защото има такъв народ

Слави Трифонов представи своя екип, с който ще участва на предстоящите парламентарни избори. Той направи това в начумерено изявление, написано от неговите сценаристи, което прочете с голямо усилие и лапсуси от аутокю в пряко излъчване от собствената си телевизия. Аутокюто представлява екран, монтиран пред камерата, на който се прожектира текста, а водещият създава илюзията, че го говори от себе си, докато всъщност го чете, гледайки в камерата. С това се изчерпва и цялата компетентност на Слави Трифонов в политиката - той чете лошо чужди думи по чужда воля, за да вземе гласовете на избирателите и да ги даде на когото трябва, когато влезе в парламента. Стар, изпитан номер, който безотказно работи от десетилетия насам.

Слави Трифонов няма качества - той изглежда зле, не може да води свободен разговор, въпреки че това му е основната работа като тв водещ, защото има дефицит на интелигентност и непреодолими комплекси за малоценност, които избиват в смешен нарцисизъм, а през целия си живот е чел чужди думи от аутокюто. Неговото единствено качество е провинциалната амбиция, което за България винаги е било достатъчно, за да те изстреля на върха. Мисля, че има шанс да вземе много гласове на предстоящите избори, именно защото е нелеп и напълно неадекватен.

 

Идеите му за политиката, описани в референдума, са не просто глупави, а опасни и е пълна трагедия, че толкова много хора гласуваха за тях преди години. Това е интелектуална и духовна катастрофа при значителна част от населението, която с годините все повече се усилва, вместо да отстъпи място на зрелостта и разума. Да гласуваш днес за Слави Трифонов след 20-годишните му екранни усилия да издигне мутрите в култ и да легализира чалгата, обслужвайки най-отвратителното задкулисие в българската политика, е престъпление.

https://glasove.com/categories/na-fokus/news/nyama-takava-drzhava-zashchoto-ima-takv-narod
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 04 March 2021, 21:38:27
Лично за мен положението с националистическите формации е следното:

ВМРО
Не ми харесва това, че лидерът на партията е агент на ДС. Изобщо във възстановяването на организацията ВМРО прозира дългата ръка на ДС. От друга страна, във ВМРО има хора, които ми допадат и с които имам голямо идейно съвпадение, примерно Джамбазки. Силно ВМРО е незаобиколим фактор за твърда и безкомпромисна политика спрямо "Северна Македония", която смятам за необходима.

НФСБ
Аз като цяло харесвам Валери Симеонов. Допадат ми и идеите му за малкия и среден бизнес. Няма как обаче да одобря коалицията с "Воля", защото за мен Марешки е простак и рубладжия. Разбирам, че е необходима, защото НФСБ няма как самостоятелно да мине 4%, но подобно безпринципно коалиране не ми е по вкуса.

"Атака"
Тук за мен всичко е ясно - Волен е мошеник и бонвиван, чиято единствена цел е да осребри участието си в политика за охолен живот. Доказа го и преди няколко дни, когато отовориха заведенията и той раздаваше 50-тачки на цигани по "Витошка". А сега го играе и рубладжия, още по-гнусно!

"Възраждане"
Гнусна рубладжийска комунистическа предателска сган! Успяха да откраднат доста гласове от "Атака" иначе.

"Български национален съюз – Нова демокрация"
Расате винаги ми е допадал, но последните му изявления, че няма дясно и ляво и колаборациите с левичарски отрепки ме карат да съм резервиран.

С думи прости, ако гласувам, че още се чудя, ще е на 99% за ВМРО.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 05 March 2021, 23:50:39
Щурмане, какво толкова не ти допада ? Важното е хората от нашия сой постепенно да се внедряват в считащите се за националистически формации. :dance: 
Винаги съм казвал за държавата, че това са хората, които управляват, държавата сама по себе си е неодухотворен субект и ръководните личности са олицетворението на държавата. Същото нещо се отнася и за партиите. Отделно аз съм учредител на НФСБ през 2011г. в Бургас и имам определен сантимент към тази партия. Вярно, нещата не са такива каквито бяха преди 10 години, но поста на който съм в момента предполага че мога да променя нещо в положителна посока поне в моя регион. Разбира се една птичка пролет не прави и този рестарт трябва да бъде осъществен и на други места за да може да се получат нещата. Аз ще поставя моите неудобни и неотложни въпроси на най-високо ниво и ще продължа моята дейност при определени условия. На празни обороти и за "тоя дето духа" аз няма да работя, това съм го заявил и на симпатизантите в моята област. Както отбелязах вече този рестарт ще трябва да се случи повсеместно за да тръгне партията в положителен тренд на развитие. Коалицията с "Воля" беше наложителна, и както казах в България всеки се мисли за специален, автентичен и неповторим и че другите са маскари, но в тази линия на разсъждение сам никой не може да постигне нищо, това се доказа през годините, затова и се правят тези коалиции - обществото е крайно фрагментирано на отделни групи.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 06 March 2021, 02:42:05
От изброените партии от Panzerfaust само БНС е националистическа, другите най-много патриотични им давам. Ако бяха националистически то щяха да ползват тази дума по-често, а не веднъж на няколко месеца.

Според мен ни е нужна съществена промяна в политико-икономическия и социалния живот в България и Европа. Не виждам революционни идеи проповядвани от тези партии. Вярно, че в момента се преживява някакси и обществото не желае революционни промени, защото се страхува, че може да стане много по-добре от сега, но и много по-зле.

Мен обаче не ме грее някакво частично подобрение в някаква сфера в следствие на приет или неприет закон от парламента в следствие на участието на тези уж националистически партии в управлението. Виждайки, че изчезваме като етнос, като раса, не мога да се задоволя с някакви проблясъци, които няма да имат значение в дългосрочен план. Затова чакам нашия ден и не искам да се занимавам с половинчати неща.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 06 March 2021, 11:33:51
Добавих Български национален съюз – Нова демокрация в анкетата.

Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 06 March 2021, 12:28:23
Аз също симпатизирам на Боян Расате, но кажи какво постигна той в политически план, откакто е популярна личност ? Знам, че е идеалист, но имаше момент в който се изпокара дори със своите хора в БНС и беше изключен доколкото помня някъде 2010г., да не говорим за напусналите ключови хора като Симеон Костадинов и други (тук Мишока може да каже и нещо повече за хората около Расате). Имаше и едно друго момче Пламен Прездолски, който вършеше черната работа на организацията - търчене по институции, вадене на документи, подготовка за избори и т.н. - това в периода около 2009г. и тогавашните парламентарни избори. Не знам ти на колко години си бил тогава, но аз знам цялата история и хронология на всичко случило се в онези времена. А самият Расате трябва да обясни защо му беше да се сближава с откровени болшевици антибългари като Милен Илиев - Миленин и други подобни ? Ляв национализъм не може да има, както няма дървено желязо - просто това са несъвместими неща. Както казах вече всеки самостоятелно не може да постигне нищо, дори да има най-добри намерения и да е чист и искрен, в това което иска да направи за национализма в България.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 06 March 2021, 14:09:06
Quote from: FELDMARSCHALL on 06 March 2021, 12:28:23(тук Мишока може да каже и нещо повече за хората около Расате).
Мога, ама няма да губя време. Иначе знам, наистина много и то все гадни неща. Отделно съм разпитвал и проучвал дали тия неща са верни и ДА - верни са и са гадни. Който иска да го харесва , да гласува за него и т.н. все тая понеже няма шансове и е вече минало. Светът е малък и като подпиташ тук-там правилните хора и излизат наяве големи гадории.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 06 March 2021, 18:34:21
Quote from: FELDMARSCHALL on 06 March 2021, 12:28:23Аз също симпатизирам на Боян Расате, но кажи какво постигна той в политически план, откакто е популярна личност ? Знам, че е идеалист, но имаше момент в който се изпокара дори със своите хора в БНС и беше изключен доколкото помня някъде 2010г., да не говорим за напусналите ключови хора като Симеон Костадинов и други (тук Мишока може да каже и нещо повече за хората около Расате). Имаше и едно друго момче Пламен Прездолски, който вършеше черната работа на организацията - търчене по институции, вадене на документи, подготовка за избори и т.н. - това в периода около 2009г. и тогавашните парламентарни избори. Не знам ти на колко години си бил тогава, но аз знам цялата история и хронология на всичко случило се в онези времена. А самият Расате трябва да обясни защо му беше да се сближава с откровени болшевици антибългари като Милен Илиев - Миленин и други подобни ? Ляв национализъм не може да има, както няма дървено желязо - просто това са несъвместими неща. Както казах вече всеки самостоятелно не може да постигне нищо, дори да има най-добри намерения и да е чист и искрен, в това което иска да направи за национализма в България.
Нали написах, че в сегашната ситуация никой като Боян не може да постигне нещо, просто хората живеят що годе добре и не им се рискува.

Аз симпатизирам на Боян Расате заради нещата, които говори по телевизиите. Идеите ни се припокриват. Към момента няма шанс да се осъществят на практика, но в бъдеще не се знае. Към момента единственото ми желание е да го видя депутат. Аз съм любител на политическото шоу и смятам, че ще има какво да се гледа, луди ще ги направи. :)
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 06 March 2021, 22:08:50
Ами той това се опитва да направи от 15 години и все удря на камък. През 2005г. преди изборите БНС на Расате беше заедно с Волен Сидеров и Атака, после стана разрива след изборите през лятото. Както споменах вече цялата хронология на събитията от онези времена ми е толкова ярък спомен, че все едно вчера са се случили всички тези събития. БНС самостоятелно няма как да влезе в парламента и това е ясно на всички. През 2009г. се коалира с БНРП на покойния д-р Иван Георгиев, но сега ако му прочетеш какво пише във фейсбук за него, Расате казва че му е набутал кандидати за депутати бивши доносници от Държавна сигурност...какво да говорим повече. Жалкото иначе е че се скараха със Симеон Костадинов и други и пътищата им се разделиха. Имаше и едно момче Борис Накев, който тръгна в друга посока и от доста време е много далеч от национализма - намерил си е друго поприще. БНС практически след 2010г., когато самия Расате беше изключен от уж неговите хора в организацията, просто не е същата организация. В онези години БНС имаше структури почти във всеки областен град в България, но всичко това е минало. На някои места като Ямбол се оказа, че е поверил структурата на откровени бандити като Камен Желев (има обширна статия за него във форума, която направих миналото лято). Както подчертах вече политическото пространство особено в нашия сектор е силно фрагментирано в сравнение да кажем с 2005 или 2009г.! Само виж колко партии успяха да се регистрират, които претендират да са националистически и как всеки се бие в гърдите като Бай Ганьо, че той е автентичен, а другите са фалшиви и маскари - пълна (траги)комедия... В резултат на това има голяма вероятност няколко партии от нашия сектор да получат по 1-2-3%, и големите партии, които влязат в парламента да преразпределят този остатък и да получат по 10-15 депутати бонус от гласове, които не са техни, а наши гласове. Накратко казано - ГЕРБ, БСП, ДПС и плешивия мафиот ще намажат яко филията от нашите караници и взаимно оплюване.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 07 March 2021, 09:31:59
И аз ще гласувам

(https://i.postimg.cc/dVTNH44n/00000000000000000000.jpg) (https://postimg.cc/DSncmdVb)
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 07 March 2021, 11:00:24
Добавих партията на Божков - "Българско лято" в анкетата. Можеш да гласуваш и там.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 09 March 2021, 22:37:22
  3ащо ли не ме учудва че БНС пак пада на долу. Та те са като, комунистическа партия , организция. Тая Петя Георгиева - Ресиловска е гадже-жена на Александър Ресиловски -Аменхотеб или нещо подобно от старият форум, който е фанатизиран комунист, Петя и тя.Но вие гласувайте смело за тях. Ха-ха-ха !
п.п.
освен това е и ненормална !


(https://i.postimg.cc/ZntVzXMx/0000000000000000000000000.jpg) (https://postimg.cc/cghQQkZv)
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 10 March 2021, 06:52:16
Тоя Сашко Ресиловски не беше ли на едни местни избори кандидат от БСП ?  :huh:
Миналата година имаше големи здравословни проблеми и едва е прескочил трапа доколкото разбрах. Да е жив и здрав, ама с тези безпринципни ходове да се явиш кандидат от най-антибългарската партия... това показва че си просто един опортюнист, а не националист със свои принципи. И 1 милион лева да ти предлагат, нямаш право да се продаваш по такъв начин, ако имаш принципи каквито би трябвало да има всеки националист. :laugh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 10 March 2021, 07:18:18
Quote from: FELDMARSCHALL on 10 March 2021, 06:52:16Тоя Сашко Ресиловски не беше ли на едни местни избори кандидат от БСП ?  :huh:
Миналата година имаше големи здравословни проблеми и едва е прескочил трапа доколкото разбрах. Да е жив и здрав, ама с тези безпринципни ходове да се явиш кандидат от най-антибългарската партия... това показва че си просто един опортюнист, а не националист със свои принципи. И 1 милион лева да ти предлагат, нямаш право да се продаваш по такъв начин, ако имаш принципи каквито би трябвало да има всеки националист. :laugh:

Не, Александър Ресиловски не беше кандидат на БСП, а от някаква друга социалистическа партия със странно име, ако не се лъжа беше "Социалистическа партия - Български път":

Социалистическа партия - Български път (http://xn--80abgvjd0aggegp9gi.xn--90ae/)

Това беше през 2015г., а на отминалите местни избори той беше кандидат от листата на партията на Копейкин - Възраждане  :huh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 10 March 2021, 10:08:47
Въпроса е какво прави половинката му също комунистка в БНС ?
Нали БНС бяха националисти ? Май между тяхният национализъм и комунизма няма разлики. Който иска да гласува за тях и за когото си иска. Системата поглъща всички и ги прави еднакви. А БНС даже не са влезнали в политиката и вече са подменили идеите си !
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 10 March 2021, 13:13:31
По принцип не е задължително двама души в едно семейство да имат еднакви политически и идеологически разбирания, аз съм срещал и примери за обратното.

В думите ти обаче също има логика, най-малкото защото участието на съпруга й в комунистическо/социалистически формации е компрометиращо за цялото им семейство, както и да го погледнем.

Сега разгледах тия Социалистическа партия - Български път, някакви гнусни стари комунисти са, от най-тъпите чугуни, с най-тъпите комунистически физиономии, естествено и русофили. Ето има сайта: http://спбългарскипът.бг/

 
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 10 March 2021, 17:24:29
Quote from: Panzerfaust on 10 March 2021, 13:13:31По принцип не е задължително двама души в едно семейство да имат еднакви политически и идеологически разбирания, аз съм срещал и примери за обратното.
Е тия имат еднакви виждания. БНС пак се изложиха. Още на времето, като ги посещавах  видях за какво става дума и така. То целият ни национализъм е пълен с комунисти, отделно е учудващо : колко бързо хора наричащи се нацисти стават комунисти и изповядват комунизъм.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 10 March 2021, 17:51:51
Quote from: Шишман on 10 March 2021, 17:24:29То целият ни национализъм е пълен с комунисти, отделно е учудващо : колко бързо хора наричащи се нацисти стават комунисти и изповядват комунизъм.
За съжаление, тук си прав.
Моите наблюдения са, че децата от комунистическите семейства се насочиха основно към две идеологии: неолиберализма и национализма. За българския национализъм вредите от това са големи. По-добре малко, но качествени хора, отколкото зле прикрита комунистическа сбирщина.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 10 March 2021, 18:55:14
Quote from: Panzerfaust on 10 March 2021, 17:51:51По-добре малко, но качествени хора, отколкото зле прикрита комунистическа сбирщина.
Бих добавил и либерални и модерни тъпотии.
То и за другото съм прав, ама това е друга тема.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 10 March 2021, 20:03:36
Абе и двамата май не са в ред... :laugh:
Сашко го държа в приятели откакто имам фейсбук просто за да му следя проявите, пък и той е стигнал максималната бройка, за която има ограничение 5хил. :judge:
Да, вярно че беше тая н-та социалистическа партия, а не БСП. Помня че в стария форум един потребител го изтипоса с плаката му през 2015г. и настана голяма олелия и заваляха подигравки и плюнки по негов адрес, напълно заслужени разбира се. :laugh:
Иначе аз съм под номер 5 в бюлетината за русенска област, т.е. 105 при преференциалното гласуване, а коалицията е с номер 24 ! :dance:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Авитохол_165 on 10 March 2021, 20:48:10
Quote from: FELDMARSCHALL on 10 March 2021, 20:03:36и заваляха подигравки и плюнки по негов адрес, напълно заслужени разбира се. :laugh:
В коалиция сте с питенкантропа Марешки, откровен рубладжия, който на евроизборите беше с партията на Касим Дал. Имате си и две социалдемократически партийки вътре. Как мислиш, по собствените ти критерии, заслужени ли биха били едни плюнки и подигравки към теб?
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 10 March 2021, 21:25:34
Quote from: Авитохол_165 on 10 March 2021, 20:48:10В коалиция сте с питенкантропа Марешки, откровен рубладжия, който на евроизборите беше с партията на Касим Дал. Имате си и две социалдемократически партийки вътре. Как мислиш, по собствените ти критерии, заслужени ли биха били едни плюнки и подигравки към теб?
Политиката е много-гадна работа. 3ахване ли се човек с политика, не може да не се окаля и оцапа с л***а. Това важи даже и за най-ниските нива на политиката.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 10 March 2021, 21:27:09
НЕ, и полека с епитетите ! Не зависи от мен в кого ще сме в коалиция, специално за безенесарите бакърджиевци и н-тите на брой социалдемократи съм си казал мнението пред когото трябва, друго не мога да направя! Когато станах областен координатор вариантите все още бяха да се явим отново заедно с ВМРО или самостоятелно (което щеше да е много трудна задача).
Когато се явя кандидат от някоя комунистическа формация, тогава мога да бъда хулен с право. Та в тая връзка и аз да попитам Боян Расате ще обясни ли какво толкова го обвързваше с Милен Илиев поклоника на Ленин, че бяха първи приятели ?
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 10 March 2021, 21:58:17
Quote from: FELDMARSCHALL on 10 March 2021, 21:27:09НЕ, и полека с епитетите ! Не зависи от мен в кого ще сме в коалиция,
Но зависи от теб дали да участваш !
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Авитохол_165 on 10 March 2021, 22:06:45
^^
Не знам къде видя епитети. Просто казвам, че оплювалите тогава Аменхотеп могат със същото право да постъпват така и с теб. Аз лично не бих. Иначе смятам, че да се явяваш под шапката на никому неизвестна комунярска партийка е по-малко осъдително от това да си в коалиция с доскорошен ортак на Орхан Исмаилов, ама ваша си работа.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 10 March 2021, 22:28:11
Quote from: Авитохол_165 on 10 March 2021, 22:06:45доскорошен ортак на Орхан Исмаилов, ама ваша си работа.
Лошо-лошо , ислям , турци - лошо.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 11 March 2021, 00:44:52
Quote from: Шишман on 10 March 2021, 21:58:17Но зависи от теб дали да участваш !
Ти какво предлагаш бе, вечното мрънкало ? Безплатни лекарства за ученици и пенсионери лошо нещо ли е ? Борба с монополи и картели лошо нещо ли е, както и създаване на държавна верига бензиностанции ? Всеки има своите кусури, безгрешни хора няма. Както казах моята забележка е към присъствието на изброените от мен миниатюрни партийки, които се прикачиха и няма да дадат особено количество гласове. Коалицията с "Воля" беше наложителна, защото НФСБ в момента не е това, което беше да кажем на ПИ 2013г., когато постигна 3.8% самостоятелно и беше на косъм да влезе в парламента. Тогава нямаше да го има и златния пръст на белокосия пудел, както и правителството на Орешарски, което смея да твърдя беше най-вредното за България в новата ни история след катастрофата Виденов.

Ето и програмната брошура на НФСБ-Воля:
https://nfsb.bg/brochure/
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 11 March 2021, 09:20:32
Quote from: FELDMARSCHALL on 11 March 2021, 00:44:52Ти какво предлагаш бе
Aми предлагам комунистите и чуждопоклониците в случаят ненормални русофили да бъдат изолирани. Програма имали, да ама програма на комунисти и русофили, която няма никога да приложат. Даже и да имат цялата власт пак няма да си изпълнят програмата. То така е при всички.

 И да подчертая аз не мрънкам, аз даже съм доволен от това което е и ще бъде.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 11 March 2021, 13:42:42
Ясно е, че коалицията на НФСБ и Воля е създадена по тактически съображения, а не е на ценностна основа.
Има обаче и по-абсурдни ситуации, както коалицията на Стефан Софиянски с една от комунистическите партии в България... Той се оправда, че не е обърнал внимание какво подписва, но едва ли някой ще му повярва  :judge:

Софиянски разбрал от дъщеря си по телефона,
че ССД се коалира със Съюза на комунистите


(https://i2.offnews.bg/events/2021/02/21/746379/phprnn4tl_559x345.jpg)

Съюзът на Свободните демократи напуска коалицията Граждани на протеста, в която е заедно със Съюза на комунистите. Колегите са направили техническа грешка, преговаряли с други партии, пък подписали... няма какво да обсъждаме, утре ще напуснем.

Това заяви основателят на ССД Стефан Софиянски, който сега е редови член на партията, по бТВ. Научих за тази коалиция по телефона, обади ми се дъщеря ми и каза "Ти с кого се коалираш", обясни Софиянски. Той подчерта, че комунистите, които са избили много хора, в това число и неговия дядо, са се прекръстили на БСП и ГЕРБ, а от Съюза на комунистите поне са останали верни на идеите си.

Софиянски уточни, че партията на Васил Божков, за чийто син е омъжена Ива Софиянска-Божкова, няма да се явява чрез ССД на парламентарния вот. Не поддържам връзки с Васил Божков, откакто е в Дубай, но аз и преди не поддържах много отношения. Той беше в среди на ГЕРБ, аз съм против ГЕРБ, какво да му обяснявам или да ми иска съвети, каза още Софиянски.

Той изтъкна и, че с Божков не са заедно за избори, защото е против създаването на семейни партии. Ако и двете ни партии минат бариерата и влязат парламента, тогава ще мислим можем ли да работим заедно, обясни Софиянски.

https://offnews.bg/politika/sofianski-razbral-ot-dashteria-si-po-telefona-che-ssd-se-koalira-sas-746379.html
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Авитохол_165 on 11 March 2021, 18:14:40
На ценностна основа си коалицията НФСБ-Воля, защо да не е на ценностна основа? И двете формации са на практика бизнес партии, чиято основна ценност е да върви бизнесът на шефа.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 11 March 2021, 19:23:59
Да те питам и тебе, ти какво предлагаш ? Естествено че всеки бизнесмен си гледа интереса, но повечето правят само и единствено това, без да мислят и грам какво могат да направят за обикновените граждани. Я кажи ако в аптеките на Марешки не бяха едни от най-ниските цени на лекарствата, а бяха най-скъпите например, щяха ли българите да ходят в тези аптеки ? За горивата нещата стоят по същия начин. Сега го сравни с всичките му недостатъци с един Васил Божков например и хазартния грабеж над българите, който осъществяваше години наред. Валери Симеонов в момента, в който успя да прокара съществени промени в Закона за хазарта в началото на миналата година, на Божков му подпари под дупето и като видя какво го чака набързо офейка за Дубай ! :laugh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Авитохол_165 on 11 March 2021, 19:40:06
Говориш за Божков. А какво ще кажеш за Домусчиев, с когото Валери се беше захванал, но след това се кротна?
Едно от достойнствата на Симеонов в миналото беше, че е от малкото, който не беше полегнал на Пеевски. След това и той полегна, за съжаление.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 11 March 2021, 20:06:55
На никого не е полягал, най-малкото на деБелян. От друга страна Симеонов никога не е имал власт в размер, каквато да кажем има/имаше Борисов като премиер в няколко правителства. Така че ако Бойко задкулисно си прави някакви договорки се деБелян, трудно някой друг може да му каже и копче. В брошурата много добре е описано всичко, което беше свършено в мандата 2017-2021г. от ОП, със спечелените 9% от гласовете на последните парламентарни избори. Това е максимума, който може да бъде постигнат с 27 депутати. Хората си гласуват за ГЕРБ и им дават 30%+ на всички избори от 2009г насам, дори 2013г. когато БСП и ДПС направиха правителство, пак ГЕРБ беше на 1во място с 5% повече от БСП. При тези обстоятелства те ще са водеща партия каквато и коалиция за управление да направят. Ето сега се явяват заедно със СДС, но някой мисли ли че лидера на СДС ще може да поставя условия на Бойко от "висотата" (по-скоро низоста) на своите мижави проценти тежест ? Всички знаят че това са жалките остатъци на онова голямо СДС от 90те години и че ще са на ГЕРБ не втора цигулка, ами някаква нищожна притурка към тях и ще се молят да им отпуснат няколко депутати, които ще се броят на пръстите на ръцете.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 11 March 2021, 21:20:16
Quote from: FELDMARSCHALL on 11 March 2021, 19:23:59Я кажи ако в аптеките на Марешки не бяха едни от най-ниските цени на лекарствата, а бяха най-скъпите например
Това е мит и не е истина. Всяка година купувам лекарства за около 800лв.
Обикалям, следя цените и аптеките на другарят Марешки са скъпи и за това не купувам нищо от тях.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 12 March 2021, 01:54:28
Лъжеш за н-ти път, но това не ме учудва, нещо типично за теб... :judge:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 12 March 2021, 11:40:54
Баща ми, Бог да го прости, когато се разболя, купувахме нещата от аптеки "Марешки", защото бяха най-евтини (сравнявал съм). Лекарствата бяха по здравна каса, за хронично болни. Това мога да кажа с моя опит.

При горивата, на Марешки са евтини наистина, но не ми харесва как се държи колата, затова заредих два-три пъти и спрях.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 12 March 2021, 11:55:30
СПАМ

Предупреждение !
FELDMARSCHALL
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 12 March 2021, 21:50:36
 :horo:  :horo:  :horo:(https://i.postimg.cc/XYyBfCf2/0000000000000000000.jpg) (https://postimg.cc/qN470gZn)
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 12 March 2021, 23:24:33
Не се учудвам. Той Расате щом беше приютил Миленин, какво остава за Сашко Ресиловски "левия националист". :judge:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 13 March 2021, 00:32:53
Жалко, че Расате олекна така!...
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Лина on 13 March 2021, 17:22:25
Шишман - фитилджия и фурнаджийска лопата ...... сега се оказа, че за малко, за около 15 мин. може да не харесва русофилите, турците, помаците и циганите  :lol:

Ти ли си направил този предизборен "флаер" - не мисля, че ти е по възможностите, та кой ти го изработи?
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 13 March 2021, 17:33:09
Quote from: Лина on 13 March 2021, 17:22:25Шишман - фитилджия и фурнаджийска лопата ...... сега се оказа, че за малко, за около 15 мин. може да не харесва русофилите, турците, помаците и циганите  :lol:

Ти ли си направил този предизборен "флаер" - не мисля, че ти е по възможностите, та кой ти го изработи?
Бъркаш ме с други хора дето за нула време се промениха. Аз не си меня, нито нрава, нито козината. Как може да си помислиш че може да харесвам изброените от тебе. По принцип не харесвам други , освен българи, но ако не са чуждопоклоници или почитатели, на каквато и да е идеология. Аз да изработвам нещо в полза на Ресиловски ? 
По темата : попитах го дали може да гласувам за него, каза ми - НЕ !
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 13 March 2021, 17:39:22
Quote from: Лина on 13 March 2021, 17:22:25Шишман - фитилджия и фурнаджийска лопата ...... сега се оказа, че за малко, за около 15 мин. може да не харесва русофилите, турците, помаците и циганите  :lol:

Ти ли си направил този предизборен "флаер" - не мисля, че ти е по възможностите, та кой ти го изработи?
Не, това не е Шишман (Димитър Димитров), а просто осмива един тукашен потребител, който не пише от години с ник "Amenhotep". По постове е на едно от челните места в стария форум на бг-националисти, ама като навлезе фейсбук и той като много други отеба форумите. :laugh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 13 March 2021, 22:40:35
Боян Расате нещо ми се разсърди и ме махна от приятели във ФБ, понеже написах на стената му кой води листата им в Русе - един изперкал професор-плагиат, който довчера беше във "Възраждане" на Костя Копейкин, но нещо явно са се скарали и той сега води листата на БНС за русенска област. Написах му че в момента, в който нещо не му удисат на претенциите ще напусне и тях и ще отиде в друга партия. :laugh:
Расате уж принципно се съгласи отчасти, но написа че по организационни причини не можел да ми бъде повече в приятели, понеже "съм рекламирал" на стената му. А аз и думичка не бях написал, нито агитирал в полза на НФСБ-Воля. Негова си работа... После ми написа някои нещица на лично съобщение, а аз му отговорих същото, което написах и тук преди няколко дена - Че фрагментирането на патриотичните гласове на много части е единствено в полза на големите, които са сигурни за парламента и ще преразпределят остатъка от невлезлите партии, т.е. нашите гласове, получавайки бонус 10-15 депутати, които реално не са спечелили. Това съм го написал сигурно в още 10 групи във ФБ, но имам чувството че съм някакъв своеобразен Айнщайн в класна стая с ученици от помощно училище, които не вдяват и думичка, от това което им казвам. :judge:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Лина on 13 March 2021, 22:41:11
FELDMARSCHALL разбирам за кого става въпрос.  :smile-1:
Обаче Шишман споделя този "плакат" със нас чрез сайт за качване на снимки значи или той го е качил там или някой му е дал линк. Мисля че е излишна подигравка.
Шишман, ти ли сътвори колажа или от къде го имаш?
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 13 March 2021, 22:44:08
Quote from: Лина on 13 March 2021, 22:41:11FELDMARSCHALL разбирам за кого става въпрос.  :smile-1:
Обаче Шишман споделя този "плакат" със нас чрез сайт за качване на снимки значи или той го е качил там или някой му е дал линк. Мисля че е излишна подигравка.
Шишман, ти ли сътвори колажа или от къде го имаш?
Не, тая снимка-колаж самия Аменхотеп (Александър Ресиловски) си я е изтипосал на собствения фейсбук като електронен флаер. :judge:

https://www.facebook.com/Alexander.Res.1.0.0.0
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Лина on 13 March 2021, 22:55:03
Quote from: FELDMARSCHALL on 13 March 2021, 22:40:35... После ми написа някои нещица на лично съобщение, а аз му отговорих същото, което написах и тук преди няколко дена - Че фрагментирането на патриотичните гласове на много части е единствено в полза на големите, които са сигурни за парламента и ще преразпределят остатъка от невлезлите партии, т.е. нашите гласове, получавайки бонус 10-15 депутати, които реално не са спечелили. Това съм го написал сигурно в още 10 групи във ФБ, но имам чувството че съм някакъв своеобразен Айнщайн в класна стая с ученици от помощно училище, които не вдяват и думичка, от това което им казвам. :judge:

Тези които трябва не само го вдяват, но това е един организиран и ръководен от тях хаос. Целта е да няма една силна националистическа партия.

Quote from: FELDMARSCHALL on 13 March 2021, 22:44:08Не, тая снимка-колаж самия Аменхотеп (Александър Ресиловски) си я е изтипосал на собствения фейсбук като електронен флаер. :judge:

 :o Не е за вярване! Неее, това не би ми хрумнало - че сам го е сътворил, явно има чувство за хумор и то какво  :huh: пълна лудница!
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 14 March 2021, 12:41:33
Тия избори ще са много интересни.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 14 March 2021, 18:08:24
Възраждане приличат на тоталитарна секта. В фейсбук всичките са си сложили една и съща картинка с номер 5. То има и други партии и коалиции, ама никой не си сложили такова лого, така масово под строй. Нищо чудно тия да влезнат в народното събрание.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 14 March 2021, 21:10:34
Нямат шанс според мен. Максимума им е около 70-80хил. гласа или около 2% и малко отгоре. :whistle: 
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 14 March 2021, 21:37:21
Ако "Възраждане" влязат в парламента, ще е дъното...
Аз също мисля, че 4% няма да минат, но може дори и 3% да имат. Наистина много са се нахъсали. Големият въпрос е колко ще успеят да откраднат от "Атака"?
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 14 March 2021, 21:57:09
Quote from: Лина on 13 March 2021, 22:55:03Тези които трябва не само го вдяват, но това е един организиран и ръководен от тях хаос. Целта е да няма една силна националистическа партия.
Въпросът ми е към тези, които гласуват и се смятат за патриоти, не към кукловодите. :laugh:
Не вярвам да са чак толкова глупави и толкова да е паднало нивото, че да не се усещат как ги "сготвят" с това роене на нови и нови уж патриотични формации ? :huh:
За мен иначе основен проблем е вроденият индивидуализъм при българите и трудната сработка в екип/отбор. Това се вижда много добре на спортно ниво, където главните ни успехи са в индивидуалните спортове, а не в колективните.
Затова написах че при тази ситуация всеки иска да си има свое кътче в политическия спектър и оптималния вариант е колкото се може повече партии от нашия сектор да влязат в парламента, а после вече да предстоят трудните разговори за общи коалиции и т.н. (ако въобще се повтори ситуацията от 2017г).
Другата алтернатива и най-лошата, която ни грози е да гледаме ГЕРБ,БСП,ДПС, плешивия мафиот и псевдо-десните вътре, а всички останали зад борда. При това положение знаете какво ни чака... :whistle:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 14 March 2021, 22:39:05
Quote from: FELDMARSCHALL on 14 March 2021, 21:57:09За мен иначе основен проблем е вроденият индивидуализъм при българите
Няма такова нещо , напротив ние българите сме може би най-сплотеният и организиран народ на света. Но това е друга тема. Българите които се занимават с политика са малко по-различни и от там ти се струва че сме индивидуалисти.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 14 March 2021, 22:44:12
Ще го приема, че си го написал с чувство за хумор. :laugh: Всички знаят, че е точно обратното и този недостатък ни е спъвал много пъти в историята. Снопът пръчки на хан Кубрат не е случаен. Друг печален пример е Априлското въстание, но да не излизаме от темата !
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 16 March 2021, 15:04:58
Важно уточнение: БНС няма да участва на изборите

(https://bgns.net/wp-content/uploads/2021/03/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D1%8A%D1%8E%D0%B7-780x470.jpg)

За съжаление веднъж на няколко години сме принудени да направим едно важно уточнение, касаещо името на нашата организация. Много ясно заявяваме, че Български Национален Съюз няма да участва на предстоящите парламентарни избори. Нашата организация не е регистрирана като партия и няма амбиции да участва в парламентарната политика.

Длъжни сме да направим това пояснение, защото ЦИК е регистрирала за участие в изборите партия "Български национален съюз – Нова демокрация" и със сигурност ще има избиратели, които заради сходството с имената, ще останат с грешното впечатление, че могат да ни подкрепят чрез гласуването за нас. Истината е обаче, че ние нямаме никаква връзка с тази партия и по никакъв начин не подкрепяме нейното участие в предстоящия цирк, наричан "български избори".

Коя е всъщност партия "БНС – Нова демокрация"?

"БНС – Нова демокрация" е партия, регистрирана още през далечната 1990 г. Въпреки че участва на всички избори по време на първите години от своето съществуване, формацията никога не постига някакъв значителен успех и се нарежда в дългия списък на незнайните партийки, създадени в първите смутни години след 10 ноември 1989 г. Съвсем закономерно, постепенно угасва ентусиазмът на малцината ѝ членове да се занимават с нея и след 2005 г. тя на практика съществува само на хартия.

В днешно време обаче тази партия е определяна като "партията на Боян Расате" и дори на някои места е записано, че Боян Станков-Расате е лидерът й. Това обаче по никакъв начин не отговаря на истината. Станков-Расате никога официално не е заемал някакъв пост в ръководството на тази политическа формация. По документи председател на "БНС – Нова демокрация" и в момента е Богдан Йоцов, което е видно от регистъра на политическите партии в България, който може да разгледате тук. Но тогава защо Станков-Расате е свързван с тази партия?

Истината е, че още като лидер на нашата организация, след 2005 година, Боян Станков-Расате се опита да задоволи болните си политически амбиции, като регистрира партия успоредно към БНС. След като обаче два такива опита за регистрация се провалиха, той реши вместо да регистрира нова партия, да превземе съществуваща такава. Така през 2009 година негови познати го запознаха с ръководителите, на тогава вече съществуващата само формално, партия "БНС – Нова демокрация". А те, вече на преклонна възраст, изявиха готовност да му предоставят партия, тъй като нямаха вече възможност да се занимават с нея. Така бе направен опит чрез конгрес да бъде сменено ръководството, а и името, на "БНС – Нова демокрация" и начело да застане Станков-Расате. Малко преди парламентарните избори през 2009 г. обаче Софийски градски съд отказа да впише промените направени на този конгрес. Но воден от неистовото си желание "да влезе в политиката" Станков-Расате все пак участва на изборите от името "БНС – Нова демокрация", като получи за тази цел пълномощно от Богдан Йоцов. Това абсолютно безсмислено и контрапродуктивно участие беше една от многото причини, поради които Станков-Расате беше отстранен в началото на 2010 г. от водачеството на Български Национален Съюз и изключен от организацията.

През 2014 година Станков-Расате отново участваше на парламентарните избори, използвайки рестистрацията на "БНС – Нова демокрация" и пак чрез пълномощно от лицата, официално представляващи партията. Същият е случаят и тази година, когато той е успял да регистрира партия за изборите в ЦИК чрез пълномощно от организационния секретар (по документи) на "БНС – Нова Демокрация" Борис Иванов. Пълномощното е от Борис Иванов, а не от председателят Богдан Йоцов, поради простата причина, че последният отдавна не е между живите. Доста спорно е доколко и пълномощното от Борис Иванов е истинско, а не фалшифицирано от Станков-Расате, но това няма как да знаем, а и не е наша работа. По-резонният въпрос е как е възможно една партия, чийто председател отдавна е починал и на негово място не е избран нов, която от 16 години(!) не е провела редовен конгрес, която за последните 12 години е участвала само на едни избори, от всичките парламентарни, европейски, президентски и местни вота, провели се през този период и която през последните години е подавала само нулеви отчети пред Сметната палата, да не е служебно дерегистрирана от съда? Макар само през последните 5 години 55 партии да са били заличени поради тези причини от регистъра на партиите в България.

Отговорът на този въпрос би трябвало да даде прокуратурата, която е длъжна да поиска такова заличаване. Но явно за държавното обвинение в България има други приоритети. Като например да изпълнява прищевките на антинационалните сили, искайки нашата забрана пред съда. Бездействието на прокуратурата по отношение на партийните авантюри на Станков-Расате не са голяма изненада. През последните поне 20 години той почти винаги успява да мине сух между капките, когато има досег с българската правораздавателна система. Така уж "бореца срещу системата" Станков-Расате се наслаждава на доста комфортно отношение от българските институции, въпреки че със свои действия той е давал много поводи да попадне под ударите на закона. Ние отдавна сме си направили изводите относно това на пръв поглед странно отношение към този "антисистемен играч". А и всеки трезвомислещ човек може сам да прецени на какво се дължи това "противоречие".

Какво се цели с участието на "БНС – Нова демокрация" на изборите?

При участието си на парламентарните избори през 2009 и 2014 г. партията получи нищожните около 0,1% от гласовете на избирателите. При това положение всеки би се запитал какво очаква да постигне Боян Станков-Расате при това участие, след като формацията няма почти никаква видима дейност, няма никакви структури, не разполага с осезаем членска маса или симпатизанти и е абсолютно неразпознаваема и неизвестна за българския народ? Отговорът на този въпрос се крие в самата личност на самопровъзгласилия се лидер на тази партия и изисква да се върнем малко назад във времето.

Когато през 2010 година Боян Станков-Расате беше свален от водаческия пост и позорно изключен от БНС, това бе сериозен удар по силното му его и мания за величие. От този момент в него явно се е зародило силно желание за реванш и чувство на омраза към БНС и хората, които са продължили да ръководят организацията, след като тя се е освободила от неговото вредно влияние. Така това чувство на омраза го води във всичко, което върши като обществена дейност, през последните 11 години. За този период той се опита да създаде няколко организации, които трябваше да представляват конкуренция на Български Национален Съюз. Тези му опити обаче завършиха с трагикомични резултати и въпросните организации имат сектантско съществуване, като за тях знаят почти само Станков-Расате и няколкото заблудени души около него. Причините за неуспеха му в това начинание се крият както в абсолютната липса на организационни качества в него, така и на токсичния му характер, който е причина рано или късно той да влезе в конфликт с всеки, с който работи.

Явно, след като е осъзнал, че не е способен да създаде нова организация, която да бъде каквато и да е конкуренция на БНС, камо ли да бъде някакъв фактор в българския национализъм, Станков-Расате очевидно е променил тактиката. Сега той се опитва да създаде нискокачествено менте на Български Национален Съюз. Затова в кампанията за предстоящите избори той съвсем целенасочено не използва частта от името на партията – "Нова демокрация", а само първите три думи – "Български Национален Съюз". А дори и използва символи на нашата организация. С това се целят две неща. Първо да бъдат заблудени максимално много хора, които да не осъзнаят разликата между БНС и долнопробното менте на Станков-Расате. Очевидно по този начин той иска да се възползва както от медийния шум, който се вдигна покрай искането за забрана на Съюза и изминалия Луковмарш, така и от добрата репутация, която сме си създали сред българските националисти с последователната ни и непримирима борба през последните 11 години. И второ, да опетни името ни, като предизвика то да бъде свързано с неговата компрометирана личност. Очевидно в озлобеното му съзнание това е начинът, по който да си отмъсти за изхвърлянето от организацията, на която той е бил един от създателите.

Това поведение е типично за Боян Станков-Расате. През всички над 30 години, през които се подвизава в националистическите среди, той се е доказал като човек, който е добър в това да руши и пречи, но не е и да гради нещо трайно. Нещо повече, със своите действия и изказвания той създава една бутафорна и отблъскваща представа за българския национализъм, с което реално служи на неговите врагове. С това той си е заслужил и прозвището "нереализирания Волен Сидеров". Но с последните си обществени изяви Станков-Расате все повече се отдалечава от "класата" на своя идол, който намрази, след като Сидеров влезе в парламента с Атака през 2005, а той изпусна възможността да стане депутат и заприличва все повече на един достоен наследник на Йоло Денев.

За съжаление в средите на българския национализъм не липсват такива екзотични личности, които използват националната идея я за да подобрят материалното си положение, я за да подхранят егоцентризма и лидерските си амбиции, я за да изпълняват нечии политически поръчки. Тези личности са истински циреи за родния национализъм и те са навредили на неговото развитие не по-малко от откритите му врагове. Без съмнение Станков-Расате е достоен представител на тази каста шарлатани.

Едва ли скоро нашата велика идея ще може да се освободи от присъствието на тези нечистоплътни личности. От една страна, заради скандалното си и циркаджийско поведение, те са широко отразени от казионните медии, защото в светът, в който живеем гротескното и абсурдоно е по-интересно от смисленото и съзидателното. А от друга са се хванали като удавници за сламка в превъплъщението си на националисти, защото това е единствената им възможност да не лъсне собствената им посредственост, некадърност и несъстоятелност. За много от тях това е и единственият начин да изкарват пари, тъй като нито имат уменията, нито желанията за честен труд. Ако гледаме реално на нещата, тези вредни елементи няма да изчезнат и в бъдеще. Но дълг и отговорност на всеки достоен и осъзнат националист е да показва нетърпимост към тях и наивниците, които са успели да оплетат в мрежата си, за да може да се сведат до минимум щетите, които тези фалшиви месии нанасят на национализма. 

Що се отнася до конкретния случай, опитите Боян Станков-Расате и цирковата трупа покрай него да излъже възможно най-много хора, че те са Български Национален Съюз, приемаме като признание за името, което сме си изградили. В крайна сметка всеки производител на продукт менте иска то да прилича максимално на оригинала, за да може да заблуди най-много хора да го купят. Но всички знаем, че ментето винаги ще си остане символ на ниско качество и лъжа, така че всеки нормален човек би предпочел оригинала пред него.

https://bgns.net/ (https://bgns.net/%d0%b1%d0%bd%d1%81-%d0%bd%d0%b5-%d1%83%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8-2021/)
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 16 March 2021, 15:38:39
Айдеее, а Боян Расате ме лъжеше във фейсбук как едва ли не се бил върнал на бял кон като лидер на БНС, откъдето е изключен още 2010г. всъщност, а аз имах наивността да му повярвам. :lol:
Като разбира се не пропусна да ме охули защо съм в НФСБ (а аз съм нейн учредител още през 2011г. в Бургас), и третата част на словоизлиянията му, искал да се срещне с мен в Русе да съм му помагал и да се присъединя към неговата организация (понеже съм бил 2007-2009г в нея), след цялото охулване. Това не ви ли прилича на шизофрения ? :huh:
Иначе е доста убедителен в говоренето и успя да ме заблуди, че е в БНС и пак им е лидер, а сега разбираме, че това са две различни организации и БНС (която организира Луковмарш) изобщо не искат и да чуват за него и са заявили, че не желаят да участват в никакви избори, защото не са политическа партия. Вече и аз не знам какво да кажа... :laugh:

Всъщност да уточним разликите:
БНС (Български национален съюз) - НЕполитическа организация, която организира Луковмарш и НЕ участва в никакви избори.

БНС-НД (Български национален съюз - Нова демокрация) - политическа организация водена от Боян Расате, която ЩЕ участва на предстоящите избори.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 16 March 2021, 17:38:12
Quote from: FELDMARSCHALL on 16 March 2021, 15:38:39Айдеее, а Боян Расате ме лъжеше във фейсбук как едва ли не се бил върнал на бял кон като лидер на БНС, откъдето е изключен още 2010г. всъщност, а аз имах наивността да му повярвам. :lol:

Е той по-скоро е хитрувал не казвайки че е от друго БНС.
Преди години, като ви казвах че е лъжец и измамник ме плювахте.
Един от бившите му другари ми беше казал че тоя Расате ми издал присъда и искал да ми праща куриер. Това е човек дето ти звъни на вратата и казва че е куриер и като отвориш е метална тръба или бокс те пребива. Според мене бяха проучили нещата, понеже  жена му на Расате е от нашият квартал. Та като са разбрали кой съм и къде живея им е минал мерака да ми пращат куриер. То ако го бяха пратили, там щеше и да си остане за едното нищо и глупостта на Боян. Та такива тъпотии.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 16 March 2021, 19:35:30
Ами оня лудия Камен Желев - мошеника от Ямбол заплашваше как ще праща куриери по Спиди, които после да те докарват при него натоварен в багажника на кола. Това към всеки, който пишеше против Расате и БНС. :laugh: 
Същият вече е с няколко присъди за рекет над хора (имаше фирма за раздаване на бързи кредити с огромна лихва), побоища и други изцепки. Той навремето като се изпокараха с Расате се хвалеше, че му бил заклещил главата на полузатворено стъкло на колата си и така го бил влачил 1 километър. :judge:
Смятайте какви утайки е събирал в структурите по места...
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 16 March 2021, 22:12:20
Quote from: FELDMARSCHALL on 16 March 2021, 19:35:30Смятайте какви утайки е събирал в структурите по места...
Ами жалко за свестните момчета в БНС, защото имаше доста такива. Разговарял съм с някои от тях след напускането им - не искаха да чуят повече за национализъм, бяха се напатили.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 18 March 2021, 21:16:49
Боян Расате велик!

https://www.youtube.com/watch?v=8ma_-damsl0
БНС избори - 18 март 2021 - Евроком - Делници
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: генерал Жеков on 19 March 2021, 10:30:38
Отчитайки факта,че съм бил част от старото БНС когато Расате бе там,аз все пак съм длъжен да кажа,че с "У Видин е като у Бангладеш" и "Ние идем" без да е ясно кои сме ние,кой гоним и каква изобщо е връзката на преведена реч на А.Х с днешната българска действителност и с меко казано неподходящ младеж,който да я изрецитира пред камерата,избори не се печелят,най-много някои врагове на национализма да се посмеят добре на наш гръб.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 19 March 2021, 12:23:01
Моето мнение относно изборите и участниците в тях.
___________
Възрастен мъж отива пред входа на кафене, където съселяните му ще се срещат с кандидати за депутати и се опитва да паркира велосипеда си.
Охраната се намесва:
- Господине, не паркирайте тук. Депутати ще минат, партийци ще минат, може би и кметът ще мине.
И старецът отговаря:
- Не се плаши синко, ще го заключа.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 19 March 2021, 23:56:34
Боян Расате ако приемем, че е идеалист, трябва да разбере че по неговия начин няма как да се получат нещата. Това че ползва мандата на една партия с име "Нова демокрация", не значи че БНС участва на изборите. Тази партия БНС-Нова демокрация е една от многото псевдо-демократични партийки, които се нароиха около онова голямо СДС в началото на 90те години. Като оставим факта, че тази партия съществува формално близо 30 години и на избори, когато е участвала винаги е имала около 0.01%, то идейната и програма няма нищо общо с национализма и е просто едно от многото умалени копия на старото СДС. Така че в случая в спора на Расате с момчетата от актуалното БНС доводите и аргументите не са в негова полза. БНС ясно е заявявала през години, че НЕ желае да участва в никакви избори и целите на организацията са насочени в съвсем различна посока. :laugh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 20 March 2021, 10:15:08
Quote from: FELDMARSCHALL on 19 March 2021, 23:56:34то идейната и програма няма нищо общо с национализма и е просто едно от многото умалени копия на старото СДС.
Точно.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 23 March 2021, 00:02:39
https://www.facebook.com/groups/vazrazhdane.bg
Тези от "Възраждане" наистина са си повярвали сериозно. Обзалагам се че ще откраднат доста гласове от "Атака" и ще подобрят значително резултата си от 2017г.! :judge:
В групата им е пълна лудница и са доста надъхани. Интересно ако Костадин Костадинов има 160хил. последователи, какъв трябва да е резултатът им на 4 април, или тия хора ще се окажат просто фейсбук фетишисти, които цъкат лайкове за бройка ? :huh:
 
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 23 March 2021, 01:17:15
Групата им във Фейсубк има 17,9 хил. членове. Иначе да, много са се надъхали и повярвали, чак започва да ме притеснява.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 23 March 2021, 01:33:12
Ами това ме подсеща за 2005г. и последният месец преди изборите на 25 юни каква беше еуфорията около Атака с дейното съучастие на тв СКАТ. Ако тогава имаше и фейсбук, Атака вероятно щеше да спечели доста повече от 8.5% според мен. :rolleyes:
За "Възраждане" и на други места прогнозирах около 2.5%-3% в зависмост от избирателната активност, като шанса им е да откраднат максимален брой от русофилските гласове на Атака - програмите и лозунгите им се припокриват почти на 100%, но докато едните се изхабиха и изчерпаха през годините, другите сега като че ли са в пика си (подобно на коронавируса :whistle:). Разбира се могат да станат всякакви изненади, но аз си държа на прогнозата за много фрагментиран вот и няколко на брой участници с между 1% и 3%.

П.С. Видях че комуноидът Милен Илиев (Миленин) е водач на една от листите в Софийските МИР-ове на БНС. С това нещо Расате още повече ме отблъсна като човек. Мислех си че е приключил вече отношения с тази отрепка Миленин...
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 23 March 2021, 01:38:18
Да, около 3% мисля, че ще са и аз. А "Атака" вероятно 1-2%. "Възраждане" много печелят сега от отрицанието на коронавируса, отхвърляне на мерките срещу него и т.н. Познавам поне двама малоумници, които ще гласуват за тях заради това.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 23 March 2021, 07:29:51
Да, партията на Копейкин още не е достигнала максимума на своето влияние. Най-вероятно тези, които ги подкрепят във фейсбук, ще гласуват за тях и на изборите - русофилистиците и соц-носталгиците в България не са малко. Не вярвам обаче на този етап Възраждане да влезе в парламента и това е добре. Още по-добре би било ако в тази партия се появят дрязги и се стигне до разцепление.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 23 March 2021, 09:39:14
Израждане приличат на секта. Приех няколко покани за приятелство от тяхни хора и веднага ме добавиха в ненормалните им групи. Освен това до един са си сложили на профилите лъв и номер 5. На мене ми изглеждат на нещо средно между надъхани анархо-комунисти и ненормална секта. Лидера им и той. Аз обаче съм тоя да влезне в народното събрание : та да прогледнат хората, какъв ненормален измамник е и да се научат. Иначе ако не влезне ще се изживява още години, като жертва на системата.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 23 March 2021, 11:00:52
Копейкин е тарикат и изпечен мошеник, така че, влезе ли, ще направи пари като Болен, бъдете сигурни. Патерица на тоя, патерица на оня, ще му плащат. Още повече в едно фрагментирано Народно събрание, където се налагат по-широки и безпринципни коалиции. Затова е по-добре тоя клошар да не влиза! Уреди се с нова къща и кола на наш гръб - стигат му. Достатъчни са ни и сегашните мошеници.
Болен поне е бонвиван и по някакъв идиотски начин ме забавлява с всичките си пиянски и наркомански изцепки, докато тоя е страшно надъхана мърша.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 23 March 2021, 12:01:08
Quote from: Panzerfaust on 23 March 2021, 11:00:52Уреди се с нова къща и кола на наш гръб - стигат му. Достатъчни са ни и сегашните мошеници.
Е, той заплашва със съд всеки, който твърди подобно нещо. Доста нагъл тип е Копейчо... :judge:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzergrenadier on 23 March 2021, 13:42:46
За да може едно движение да извърши благо за своя Народ и Родина, то трябва да участва в политическата борба и да се бори за власт. Дори парламентарните избори у нас както твърдят от БНС да са "цирк", друг начин няма. Другият начин за промяна е с революция, но революционна обстановка у нас засега липсва. Иначе, ако не се регистрират по Закона на политическите партии и не се борят за мандати в Народното събрние, ще ограничат активността си като НПО.

Запознат съм с просветителската им дейност и книгите от издателство "Еделвайс", които си купувам лично от  Звездомир Андронов на панаирите на книгата. Но дали това е начинът за промяна на България?
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 23 March 2021, 15:06:17
Quote from: Panzergrenadier on 23 March 2021, 13:42:46Но дали това е начинът за промяна на България?
Не мисля, че БНС имат някакви шансове на парламентарни избори за каквото и да било с техния профил. Просто за масовия избирател са "прекалено крайни" и винаги ще бъдат такива.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzergrenadier on 23 March 2021, 15:26:34
Quote from: Panzerfaust on 23 March 2021, 15:06:17Не мисля, че БНС имат някакви шансове на парламентарни избори за каквото и да било с техния профил. Просто за масовия избирател са "прекалено крайни" и винаги ще бъдат такива.

Възприемат ги за "прекалено крайни", понеже темите по които говорят предимно са мигранти, циганска престъпност, ЛГБТ...
 

По темите за дух, патриотизъм, любов към Родината те са добри, но за да ги приема и да гласува за тях обществото, те трябва да излъчат компетентни експерти по социални  дейности, право, икономика, сигурност, здравеопазване... 
По теми, които касаят материалното и здравното състояние на хората.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 23 March 2021, 15:54:10
Хората с по-висок експертен опит ще отидат в големите партии, където има възможности за кариерно развитие. И това е логично. В днешната си форма, БНС не би ги привлякъл.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 23 March 2021, 17:50:30
Quote from: Panzergrenadier on 23 March 2021, 13:42:46За да може едно движение да извърши благо за своя Народ и Родина, то трябва да участва в политическата борба и да се бори за власт. Дори парламентарните избори у нас както твърдят от БНС да са "цирк", друг начин няма.
Ами те за 30г. много опитаха, понеже нямало друг начин и не направиха нищо. Така че на всеки вече би трябвало да му е ясно че в рамките на тая система няма как да стане, каквото и да е добро нещо. Има и други начини, ама всяко нещо с времето си и не в рамките на тая система.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzergrenadier on 23 March 2021, 19:41:46
Quote from: Шишман on 23 March 2021, 17:50:30Ами те за 30г. много опитаха, понеже нямало друг начин и не направиха нищо. Така че на всеки вече би трябвало да му е ясно че в рамките на тая система няма как да стане, каквото и да е добро нещо. Има и други начини, ама всяко нещо с времето си и не в рамките на тая система.

Система се руши или с революция или като вземеш властта по правилата на системата и след това я демонтираш. Разбира се, властта няма как да се спечели отведнъж. Това е дълга борба и постепенно спечелване на все повече места в местните парламенти и в Народното събрание, а може би и участие в компромисни и  безпринципни коалиции, няма как...

Иначе си стоиш отстрани и гледаш как останалите партии "оправят" Род и Родина... ама без теб...
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 23 March 2021, 21:49:52
Quote from: Panzergrenadier on 23 March 2021, 19:41:46Система се руши или с революция
Не мисля че в днешни дни  и при нашето местоположение е възможна революция или въстание. Даже и да успее нещо такова, после ще го задушат. Другарите от запада, няма да оставят така нещата.


Quote from: Panzergrenadier on 23 March 2021, 19:41:46или като вземеш властта по правилата на системата и след това я демонтираш.

 
Ами за 30г. доста хора го говореха това, ама никой не го направи, явно е невъзможно.
 Според мене единственият възможен начин, но доста труден и дълъг  е следният: възраждане на българщината, а не на някакви западни неща,а възраждането  вече го има - започнало е , организиране и тогава действия от долу на горе, натиск на политиците, съдене, дела и т.н. и няма начин да не почнат да им омекват коленете и нещата да станат по-поносими. И като дойде момента, когато дойде ( може да е след 100 или 200г. не се знае) - сриване на системата и налагане на нещо по-нормално. Трудното е организирането, но според мене с времето ще стане.  С избори , ако ставаше , нямаше да ги има !
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 23 March 2021, 22:26:46
Quote from: Panzergrenadier on 23 March 2021, 19:41:46Система се руши или с революция или като вземеш властта по правилата на системата и след това я демонтираш. Разбира се, властта няма как да се спечели отведнъж. Това е дълга борба и постепенно спечелване на все повече места в местните парламенти и в Народното събрание, а може би и участие в компромисни и  безпринципни коалиции, няма как...

Да, няма как ако мислиш на дребно и ти се иска да се отъркаш във властта като Сидеров, Каракачанов и Симеонов. Ако искрено вярваш в идеята си, ако искаш да промениш политическата система, ако искаш да подобриш живота на българина тогава действаш като Адолф Хитлер, който не се коалира с друга партия предизборно, не стана суъчастник в правителство, където друг е главния шеф. Не го направи, а се бори години наред, докато не взе самия той властта. Само, че тия напикани патриоти не мислят като държавници, а как да се докопат до кокала. Наистина, може и да постигнат някакви малки временни резултати, но в дългосточен план не могат да променят нищо.


Боян Расате може още 30 години да няма успех, но това не означава, че действа грешно. Просто настроението сред народа е такова, че тези идеи не срещат удобрение в момента. Аз отказвам да изменя на идеята само за да се докопам до кокала. Смятам, че положението в България и в белите държави трябва да стане много лошо за да има условия за промяна.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 23 March 2021, 22:38:26
Quote from: Sturmmann Батбаянов on 23 March 2021, 22:26:46Наистина, може и да постигнат някакви малки временни резултати, но в дългосточен план не могат да променят нищо.
Така е !

Quote from: Sturmmann Батбаянов on 23 March 2021, 22:26:46Аз отказвам да изменя на идеята само за да се докопам до кокала. 
Ако идеите ти противоречат на българщината, няма смисъл въобще да се надяваш. Българите не искат западни идеологии, искат българщина.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 23 March 2021, 22:51:06
https://www.youtube.com/watch?v=AiV121vVTTU
Златан Златанов, ПП "Възраждане"

Нещо забавно... :whistle:
Това е адвокат Златан Златанов, водач на листата на "Възраждане" в Русе. Познаваме се от близо 20 години, мина през ВМРО когато беше юноша бледен в края на 90те, през Атака и т.н.
Интересното е че Златко е по-голям русофоб дори от мене, та се чудя Копейкин дотам ли е стигнал да не може да намери верни путининсти в Русето, че е опрял до него ? :judge:
В самото гостуване говори за комунистическия преврат 1944г. и как е била избита буржоазията на Русе.
Навремето когато имаше повече коса му бяха лепнали прякора - Херфлик (от сериала Ало-Ало).
herflik.jpg
Приликата е убийствена ! :lol:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 23 March 2021, 23:14:07
ДС агентура в кандидат-листите!
БСП - 15
Възраждане на отечеството - 9
ДПС - 8
Воля/НФСБ - 8
ВМРО - 7
Движение Заедно за промяна - 6
АБВ - 4
Граждани от протеста - 4
Има такъв народ - 3
Възраждане (на КК) - 3
Атака - 3
Българска прогресивна линия - 3
Изправи се! Мутри вън! - 2
БНО - 2
Пряка демокрация - 2
ГЕРБ/СДС – 1
КОД - 1
Републиканци за България - 1
Партия на зелените - 1
ПП Мир - 1
Ние, гражданите - 1
БНС-НД- 0
ДБ - 0
Партия "Нация" - 0
Глас Народен - 0
Движение на непартийните кандидати - 0
Общество за Нова България - 0
Партия "Правото" - 0
Благоденствие-Обединение-Градивност - 0
Български съюз за директна демокрация - 0

НФСБ и МВРО сумарно имат точно толкова бивши агенти на ДС колкото и БСП. :judge:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 23 March 2021, 23:19:22
Нещо си се объркал. За да станеш член на НФСБ изрично има въпрос дали си бил служител (под каквато и форма да е на Държавна сигурност), така че такива няма как да бъдат издигнати особено за депутати. За хората от "Воля" не отговаря НФСБ.
ВМРО са ясни като започнеш от дебелия...

П.С. Гледаш в паничката на другите, а не каза нищо какво прави Милен Илиев (МиЛенин) като водач на листа от БНС в един от Софийските МИР-ве, където мандатите са най-много. Т.е. хипотетично ако БНС влизаше в парламента, неговото място е сигурно вътре. Представяш ли си какво доверие му има Расате на този комунист-ленинист за да го сложи водач на листа в София ?
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzergrenadier on 24 March 2021, 09:34:56
Quote from: Sturmmann Батбаянов on 23 March 2021, 22:26:46Да, няма как ако мислиш на дребно и ти се иска да се отъркаш във властта като Сидеров, Каракачанов и Симеонов. Ако искрено вярваш в идеята си, ако искаш да промениш политическата система, ако искаш да подобриш живота на българина тогава действаш като Адолф Хитлер, който не се коалира с друга партия предизборно, не стана суъчастник в правителство, където друг е главния шеф. Не го направи, а се бори години наред, докато не взе самия той властта. Само, че тия напикани патриоти не мислят като държавници, а как да се докопат до кокала. Наистина, може и да постигнат някакви малки временни резултати, но в дългосточен план не могат да променят нищо.

В България националисти могат да дойдат на власт еднолично само ако на запад победят с мнозинство партии  като "Алтернатива за Германия" или Националния фронт. Иначе няма как да стане. Няма да позволят да стане, дори вътре да има условия за това. 

Quote from: Sturmmann Батбаянов on 23 March 2021, 22:26:46Боян Расате може още 30 години да няма успех, но това не означава, че действа грешно. Просто настроението сред народа е такова, че тези идеи не срещат удобрение в момента. Аз отказвам да изменя на идеята само за да се докопам до кокала. Смятам, че положението в България и в белите държави трябва да стане много лошо за да има условия за промяна.

Значи, за да дойдат националисти на власт, България съвсем трябва да се провали? То тогава дори националистите да дойдат на власт няма да могат да оправят разрушеното. Не трябва да се допуска Родината да се разруши, като условие за идване на националистите.

Иначе, да стоиш извън властта като ням свидетел и да гледаш как всичко се руши? Но така и ти ставаш съучастник. Може да се влиза в компромисни коалиции и да се провежда успешна патриотична секторна политика. Ако това е засега начина да се помага - да се прави. 


Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 25 March 2021, 00:03:55
Боян Расае:
КОИ СМЕ НИЕ И ЗАЩО НЕ СМЕ КАТО ДРУГИТЕ
От това, което сме казвали и правили досега е видно, че ние споделяме коренно различни ценности и мироглед от останалите политически партии.
Ние искаме смяна на сегашната политическа система, докато другите партии се вписват в нея. Смяната на едно правителство с друго няма да реши проблемите ни, защото всяко следващо ще се съобразява с "моралните критерии" на либералната демокрация и нейните принципи на управление.
Доколкото някои партии са искрени в желанието си за по-добър и справедлив живот, те се занимават със следствията, но не се борят с причинителя на "болестта".
Ние сме различни от другите, защото искаме НОВ РЕД, докато другите партии са опора на статуквото.
Като такива те ползват облагите, които тази система им предоставя - власт и пари!
Решението на този капитален проблем е
Български Национален Съюз - НД, бюлетина НОМЕР # 3


HH
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 25 March 2021, 02:36:57
Щурмане, как да ти се обясни по друг начин, че ти не гласуваш за БНС (Български национален съюз) - НЕполитическа организация, която организира Луковмарш и няма амбиции за участие на избори и влизане в парламента,...
а гласуваш за Български национален съюз - Нова демокрация, политическа партия появила се 1990г., формално съществуваща и създадена като едно от много "малки СДС-та" в началото на 90те нямаща НИЩО ОБЩО с национализма.
Боян Расате е изключен още 2010г. от Български национален съюз, а ползвайки мандата на няколко поредни избори на една от многото нароили се през 90те квази-демократични партийки, просто заблуждава хората че това е БНС, което изобщо не му прави чест !

П.С. Виждам, че тактично си замълча по въпроса ми за МиЛенин като водач на вашата листа в един от плодородните откъм мандати Софийски МИР-ове  - отявлен комунист, който не пропуска да заяви това във всяка своя медийна изява и се гордее че е такъв. :laugh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzergrenadier on 25 March 2021, 07:59:12
Quote from: Sturmmann Батбаянов on 25 March 2021, 00:03:55Боян Расае: Ние искаме смяна на сегашната политическа система, докато другите партии се вписват в нея.

Расате е казвал, че под "смяна на системета" разбира ликвидирането на политическите партии (дали това включва и   БНС-НД?). Безпартиен режим,  подобен на онзи при Кьосеиванов. Правителствата ще са съставени от безпартийни експерти. Това от своя страна ще увеличи ролята на Президента, както по онова време на Царя... 
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 25 March 2021, 09:36:33
Quote from: FELDMARSCHALL on 25 March 2021, 02:36:57Щурмане, как да ти се обясни по друг начин, че ти не гласуваш за БНС (Български национален съюз) - НЕполитическа организация, която организира Луковмарш и няма амбиции за участие на избори и влизане в парламента,...
а гласуваш за Български национален съюз - Нова демокрация, политическа партия появила се 1990г., формално съществуваща и създадена като едно от много "малки СДС-та" в началото на 90те нямаща НИЩО ОБЩО с национализма.
Боян Расате е изключен още 2010г. от Български национален съюз, а ползвайки мандата на няколко поредни избори на една от многото нароили се през 90те квази-демократични партийки, просто заблуждава хората че това е БНС, което изобщо не му прави чест !

П.С. Виждам, че тактично си замълча по въпроса ми за МиЛенин като водач на вашата листа в един от плодородните откъм мандати Софийски МИР-ове  - отявлен комунист, който не пропуска да заяви това във всяка своя медийна изява и се гордее че е такъв. :laugh:
Добре и ясно казано. Това което аз не разбирам е : защо му е тоя Миленин на Расатето ? За мене е необяснимо. Нека ако Щурманът знае да обясни !
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 25 March 2021, 16:53:13
Quote from: FELDMARSCHALL on 25 March 2021, 02:36:57Щурмане, как да ти се обясни по друг начин, че ти не гласуваш за БНС (Български национален съюз) - НЕполитическа организация, която организира Луковмарш и няма амбиции за участие на избори и влизане в парламента,...
а гласуваш за Български национален съюз - Нова демокрация, политическа партия появила се 1990г., формално съществуваща и създадена като едно от много "малки СДС-та" в началото на 90те нямаща НИЩО ОБЩО с национализма.
Боян Расате е изключен още 2010г. от Български национален съюз, а ползвайки мандата на няколко поредни избори на една от многото нароили се през 90те квази-демократични партийки, просто заблуждава хората че това е БНС, което изобщо не му прави чест !

П.С. Виждам, че тактично си замълча по въпроса ми за МиЛенин като водач на вашата листа в един от плодородните откъм мандати Софийски МИР-ове  - отявлен комунист, който не пропуска да заяви това във всяка своя медийна изява и се гордее че е такъв. :laugh:
Аз гласувам за Боян Расате. Той го каза, БНС е там където е той. Еделвайс са добра организация, но без участие в политиката не става нищо. Нова Демокрация няма да значение каква партия е била оригинално, Боян я ползва, защото не успя да регистрира своя. Той има пълномпощно и практика е негова партията, защото създателите й са или умрели или на преклонна възраст.

За Миленин нямам мнение, но трябва да се знае, че милиони бивши комунисти след 33та влизат в НСГРП и загърбват идеите на комунизма. Това е пътя, на привличане на анти-народните маси в полето на национализма, а не избиването им, все пак са българи.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: генерал Жеков on 25 March 2021, 17:29:41
Миленин е най-малкия проблем в листата на Боян на тези избори :mad: Не знам какво е мислил,но такива неподходящи "щурмоваци" :lol:  сигурно и с кастинг не бих могъл да събера.Направо е излагация,и това го казвам като се има предвид че съм бил в тази организация и познавам лично Боян и смятам че макар сегашната му организация да не е с мащабите от 2006-2009,то със сигурност е могъл да измисли по-добри кандидати и кампания.Те тези донесоха повече вреда на националната идея от "Атака" още преди да са влязли във властта,ако се съди по коментарите за тях в интернет(и не само).
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzergrenadier on 25 March 2021, 19:42:14
Кампанията е жестока, всеки е омаскарен от опонентите си. Ако политическият ти противник не те напада, значи правиш нещата не както трябва.

Прави впечатление, че Расате бяга от конкретните отговори на въпросите, които му задават по секторни политики и изобщо не иска да спазва регламента на дебата...
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 25 March 2021, 21:35:59
Quote from: Panzergrenadier on 25 March 2021, 19:42:14Кампанията е жестока, всеки е омаскарен от опонентите си. Ако политическият ти противник не те напада, значи правиш нещата не както трябва.

Прави впечатление, че Расате бяга от конкретните отговори на въпросите, които му задават по секторни политики и изобщо не иска да спазва регламента на дебата...
Има мания за величие. :lol-1:  :lol-1:  :lol-1:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: генерал Жеков on 25 March 2021, 21:56:19
Аз не говоря за самия Расате,а например за този младеж :mad: 
https://www.youtube.com/watch?v=Ayv6cvj_5K0 (https://www.youtube.com/watch?v=Ayv6cvj_5K0)
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzergrenadier on 25 March 2021, 22:27:40
Преди 70 години такова поведение на един оратор би било нещо обичайно. Ораторското изкуство е комбинация от няколко елемента - слово, интонация, жест, мимика...
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 25 March 2021, 22:53:44
Quote from: генерал Жеков on 25 March 2021, 21:56:19Аз не говоря за самия Расате,а например за този младеж :mad: 
https://www.youtube.com/watch?v=Ayv6cvj_5K0 (https://www.youtube.com/watch?v=Ayv6cvj_5K0)
Нескопосан опит за имитация на Гьобелс...това някаква пародия ли беше ? :laugh: Не е сериозно това да се пуска като рекламен клип.
Иначе както и очаквах, получих също толкова несъстоятелни и несериозни отговори от Щурмана, да е жив и здрав.
Само че допуска отново фактологическата грешка кое е БНС - непартийната младежка организация правеща Луковмарш и кое е седесароподобната партия БНС - Нова демокрация, чиито устав и идеи, когато е създадена нямат нищо общо с национализма.
По тая логика всеки от вас пишещите тук, нямайки ресурса да намери достатъчно подръжници за да създаде партия, може да започне да обикаля напред назад регистрираните стотици партийки в СГС, съществуващи формално в правния мир и неизвършващи никаква дейност и да се уговори да получи пълномощно от съответния водещ се за председател (в много от случаите 75-80 годишен старец), който сигурно може и да е забравил вече точното име на собствената си партия, и така да участвате на избори. Само че това се нарича - ПОДМЯНА като в конкретния случай непочтено се ползва подобността на наименованието. Както един потребител по горе подчерта - Расате винаги при медийни изяви настоява изписване - БНС (Български национален съюз), а Нова демокрация да се изписва само като абревиатура - НД, та случайно хората да не направят нужната проверка, че това са два различни правни субекта - (партия и младежка НЕпартийна организация). Доколко е почтено това нещо да го правиш и то на няколко поредни избора сами си отговорете. :huh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: генерал Жеков on 25 March 2021, 23:09:40
Бих се радвал изключително много на таланта на момчето,ако беше комедиен артист,но едва ли е такъв случая.За регистрацията на партията това изписване го ползват редовно,а доколко в едното БНС са повече националисти или са по-истински като организация от другите,не мога да коментирам тъй като преди време беше пуснат слух,че бащата на Звездомир,от "другото" БНС бил избиран чрез фирмите си за изпълнител на различни обществени поръчки,което също е достатъчно подозрително само по себе си.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzergrenadier on 26 March 2021, 12:12:14
В крайна сметка важно е как организациите - партийни или непартийни влияят и променят обществото към по-добро. Едни организират "Луковмарш", други се борят за места в Народното събрание.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 26 March 2021, 13:47:09
Аз не знам какво толкова сте се вторачили в Расате, който реално няма никакъв шанс, не да влезе, а дори за 1% и субсидия.
Копейкин е много по-притеснителен и много по-вреден.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 26 March 2021, 21:21:54
Силно участие на Деян Николов от "Възраждане" по "Панорама". Другите много пасивни и го оставяха да си разиграва коня! Само Горан Благоев си позволи да го настъпи!
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 26 March 2021, 22:52:23
Сега им е пика на "Възраждане" също като коронавируса. И двете ще отминат. :judge:
Ако ги нямаше Атака и "Израви се.бг", ИТН можеше и да минат 4%, но сега вота ще е много фрагментиран. Реално единствено ПК Воля-НФСБ и ВМРО имат шанс да минат 4% от сектора на заявяващите се за патриотични формации. :laugh:
Друг проблем е че нямат хора по комисиите, защото не са парламентарна партия, а един застъпник знаете колко му се заплаща от дадена партия и едва ли ще имат средства да покрият много секции след като Копейкин усвои субсидията и кинти не останаха... :huh: 
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 27 March 2021, 00:22:03
Quote from: Panzerfaust on 26 March 2021, 13:47:09Аз не знам какво толкова сте се вторачили в Расате, който реално няма никакъв шанс, не да влезе, а дори за 1% и субсидия.
Копейкин е много по-притеснителен и много по-вреден.
Аз конкретно не казвам, че Расате е по-лош от Копейкин (опазил ме Господ) ако трябва да избирам втория. Казвам просто че трябва да си почтен човек, когато се заявяваш за националист-идеалист и да не правиш това, което останалите омаскарени и компрометирани политици правят. И двамата ги познавам, Расате - лично, и винаги съм бил положително настроен към него, а Копейкин го познавам бегло във времето, когато още беше във ВМРО някъде около 2008г. Тогава в един кратък разговор с него, той изрази коренно противоположна позиция относно Русия и тяхната политика в сравнение с това, което заявява днес. :laugh:
Даже имаше един негов авторски филм (пак по онова време и жалко че не го записах на старите DVD-та), за българската победа в Добруджа 1916г. срещу руско-румънската окупационна армия. За съжаление голяма част от хората с политически амбиции си променят с течение на времето позициите на 180 градуса в сравнение с това, което са отстоявали първоначално, явно намествайки се в дадена ниша и улавяйки актуалните настроения сред населението. :rolleyes:
Самият Волен Сидеров като редактор на в. Демокрация и заклет седесар знаете какви неща пишеше за Русия/СССР в началото на 90те и как техните паметници в България трябва да бъдат разрушени. :bravo:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 27 March 2021, 00:30:02
Quote from: FELDMARSCHALL on 26 March 2021, 22:52:23Друг проблем е че нямат хора по комисиите, защото не са парламентарна партия, а един застъпник знаете колко му се заплаща от дадена партия и едва ли ще имат средства да покрият много секции след като Копейкин усвои субсидията и кинти не останаха... :huh: 
Това за изборните измами по комисиите за мен е някакъв мит или поне може да се случи само в много забутани села, където всички се познават и ако имат еднакви интереси. Ако има манипулиран вот, то не е в комисиите.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 27 March 2021, 11:38:32
Quote from: Panzerfaust on 27 March 2021, 00:30:02Това за изборните измами по комисиите за мен е някакъв мит или поне може да се случи само в много забутани села, където всички се познават и ако имат еднакви интереси. Ако има манипулиран вот, то не е в комисиите.
Да така е.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 30 March 2021, 17:21:59
Quote from: Panzergrenadier on 24 March 2021, 09:34:56В България националисти могат да дойдат на власт еднолично само ако на запад победят с мнозинство партии  като "Алтернатива за Германия" или Националния фронт. Иначе няма как да стане. Няма да позволят да стане, дори вътре да има условия за това. 

Значи, за да дойдат националисти на власт, България съвсем трябва да се провали? То тогава дори националистите да дойдат на власт няма да могат да оправят разрушеното. Не трябва да се допуска Родината да се разруши, като условие за идване на националистите.

Иначе, да стоиш извън властта като ням свидетел и да гледаш как всичко се руши? Но така и ти ставаш съучастник. Може да се влиза в компромисни коалиции и да се провежда успешна патриотична секторна политика. Ако това е засега начина да се помага - да се прави. Така или иначе България загива, или по точно етническия българин. И да искаш и да не искаш разрушението е започнало и ще става все по-зле. Българите не правят достатъчно деца, емигрират, смесват се расово. Един ден пенсионирите ще са много, а младите ще са небългари, които всички знаем не обичат особено да работят. Тогава системата ще рухне и то не само финаансово, а престъпленията ще са на нечувани нива.

Колкото повече протакаме идването на това време, толкова по-малки стават шансовете ни за оцеляване в последната битка, която най-вероятно ще настъпи тогава. А може и просто да загинем като раса без последен бой. Толкова жалки сме станали.

https://www.youtube.com/watch?v=h0vUpTLvvNE
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 30 March 2021, 17:35:10
Quote from: Шишман on 23 March 2021, 22:38:26Ако идеите ти противоречат на българщината, няма смисъл въобще да се надяваш. Българите не искат западни идеологии, искат българщина.
И кое е българщина? Толериране на педерастщина, транссексуализъм? Идеологията в момента ако не е западна не знам какво е.

Какво не ти харесва в националсоциализма? Че няма да можеш да се праскаш с мъже ли, да правиш предаваш расата си, да си сменяш пола?
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 30 March 2021, 19:35:32
Защо не виждам социологически проучвания след 21 март ? :huh:  Някои може ли да даде линк към най-актуалните прогнози ?

Шишмане, агитираш ли на Ботуша ? Колко гласа да очаквам от теб, семейството ти и приятели ? :laugh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 30 March 2021, 20:42:08
Quote from: Sturmmann Батбаянов on 30 March 2021, 17:35:10И кое е българщина? Толериране на педерастщина, транссексуализъм? Идеологията в момента ако не е западна не знам какво е.

Какво не ти харесва в националсоциализма? Че няма да можеш да се праскаш с мъже ли, да правиш предаваш расата си, да си сменяш пола?
Ами не им вярвам вече.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 30 March 2021, 20:44:50
Quote from: FELDMARSCHALL on 30 March 2021, 19:35:32Защо не виждам социологически проучвания след 21 март ? :huh:  Някои може ли да даде линк към най-актуалните прогнози ?

Шишмане, агитираш ли на Ботуша ? Колко гласа да очаквам от теб, семейството ти и приятели ? :laugh:
Ами мисля да агитирам за тебе, понеже знам че си честен, макар и идеологически да се разминаваме. Тука обаче не общувам с много хора и тия дето ги познавам не искат въобще да гласуват. То май вече всеки е решил.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzergrenadier on 31 March 2021, 10:03:40
Quote from: Sturmmann Батбаянов on 30 March 2021, 17:21:59Така или иначе България загива, или по точно етническия българин.....

Това са видими тенденции от поне 30 години. Демографски срив, миграция, циганска престъпност...  Която и партия да дойдена власт се сблъсква с тези проблеми и се опитва да реши нещата, но за съжаление - на парче. Така не става. Въпросът е има ли Боян Расате убедителни за избирателя визия и план за справяне с проблемите.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 31 March 2021, 14:59:06
Quote from: Panzergrenadier on 31 March 2021, 10:03:40Това са видими тенденции от поне 30 години. Демографски срив, миграция, циганска престъпност...  Която и партия да дойдена власт се сблъсква с тези проблеми и се опитва да реши нещата, но за съжаление - на парче. Така не става. Въпросът е има ли Боян Расате убедителни за избирателя визия и план за справяне с проблемите.
Първото нещо, което трябва да изясним е дали избирателя има акъл за пет стотинки.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzergrenadier on 31 March 2021, 17:38:13
Избирателите - това сме всички българи, имащи права да гласуват. Българите сме умен народ. Гордея се, че съм българин!
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 03 April 2021, 23:05:32
Нещо се умълчахте в най-важната тема към момента. :laugh:
Някакви прогнози за утре ? :huh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 04 April 2021, 02:36:46
Quote from: Panzergrenadier on 31 March 2021, 17:38:13Избирателите - това сме всички българи, имащи права да гласуват. Българите сме умен народ. Гордея се, че съм българин!
В политически план сме умен ама друг път. Сметкаджии без поглед в бъдещето. Една лелка от фесбук гостува заедно с Боян по една телевизия и мислите й бяха как ще изглежда България след 50-100 години и какво ще се случи с етническия българин. Щом една такава обикновена жена може да стигне до това умозаключение, че оцеляването ни в бъдещето е под въпрос, значи всеки средно-статистически българин би трябвало да може също. Обаче българина мисли как да е добре той и най-близките му днес и утре. Не вижда голямата картинка. Явно не му достига нещо.

Доскоро си мислех, че примерно гербаджийте са върли привърженици на либерализма, демократизма и евро-атлантическите ценности. След разговори с тях се оказа, че единствено ги е грижа за финансовото си състояние и при Бойко било много добре. Няма идеология и ценности тук, всичко е най-примитивно оцеляване.

Сега прочетох коментарите под пост на Боян във фесбук, където пише, че е намерил телефон и търси собственика му. На телефона има бяло дете и Боян е написал този факт в поста си. Ето няколко от коментарите под поста:

Много грозно звучи написаното....(лично мнение)
и аз като прочетох "хубаво бяло дете" малко се втрещих
"хубаво бяло дете", просто драйфам
(Тук една жена каза, че в Европа ще дойдат 500 милиона африканци и тогава ще ги видим анти-расистките дали ще са все така благоразположени към тях) ВСЕКИ ЕДИН от тези 500 милиона африканци е повече човек от вас бяла "госпожо".


Интересното е, че всички коментари са от жени. Направило ми е впечатление, че не малко българки предават рода си и се омъжват за араби и прочее.

Размишленията ми в последния месец са в посока заслужава ли си борбата за по-добър живот на българина? Има ли смисъл да се бориш за някой, който е промит до мозъка на костите си и те мрази, обижда и ненавижда? Отговора е, че няма особен смисъл, но така или иначе убежденията ми са непоклатими и ще останат такива до края.

Дори Кубрат Пилев днес го каза: "явно положението първо трябва да стане много лошо, преди да се подобри".
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 04 April 2021, 09:38:28
Quote from: Sturmmann Батбаянов on 04 April 2021, 02:36:46Дори Кубрат Пилев днес го каза: "явно положението първо трябва да стане много лошо, преди да се подобри".
Е той тоя не е добър пример за даване, даже никак. Не е и мъдрец.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 04 April 2021, 16:09:25
Quote from: Шишман on 04 April 2021, 09:38:28Е той тоя не е добър пример за даване, даже никак. Не е и мъдрец.
100 пъти е по-умен от теб.

Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 04 April 2021, 16:41:47
Доста фрагментиран вот се очертава и никой няма да може да направи правителство. Тия избори вървят към провал и вероятно ще има нови през есента.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 04 April 2021, 17:17:12
FELDMARSCHALL вие влизате ли ?
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 04 April 2021, 17:18:38
Quote from: FELDMARSCHALL on 04 April 2021, 16:41:47Доста фрагментиран вот се очертава и никой няма да може да направи правителство. Тия избори вървят към провал и вероятно ще има нови през есента.
А дано! Долу системата!
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Лина on 04 April 2021, 21:16:06
Герб
БСП
Има такъв народ (не се знае за кой народ става ?)
ДПС
Демократична България
Изправи се
ВМРО
Ако прогнозираните резултати се потвърдят в този си вид ще е излишно да се питаме защо сме на този хал?

Българина има слабост към изненадите, сигурно затова толкова вървеше бизнеса на Божков с билетчетата – емоцията от непознатото го влече дълбоко.
Мършоляците от протестите влязоха в Парламента, но не като една партия, а като 4 различни субекта. Дори само това трябва да смущава бившите протестиращи, но не вярвам да им тече някаква мисъл в главата въобще.

Защо хората предпочитат тези, които ЩЪ праят нещо – не го разбирам това? Нинова спа 20 години, но преди седмица съобщи, че  ЩЪ прай завод в родната си Мизия, като спечели! Тези идиоти, които гласуват за нея, защо не я попитаха що не го направи преди изборите – и време и пари имаше в БСП колкото искаш!

Въобще българина не обича да пита: ,,Бе ти какво прави преди изборите, що не го направи тогава?" Като не иска да пита и да мисли все така ще бъде.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 05 April 2021, 00:35:16
Може да се случи края на октомври да има президентски и парламентарни избори в едно, ще е голям майтап. :whistle:
При тези резултати е абсурдно някой да направи правителство, а и дори да стане няма да издържи и няколко месеца някоя безпринципна коалиция от 5 партии (щото и 4 са недостатъчни за 121 депутати и мнозинство).
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 05 April 2021, 01:33:02
Според мен ще кажат "В името на България, дрън, дрън, дрън." и ще се коалират, нищо, че са говирили друго преди изборите. Даже Бойко предлага "експертен" кабинет да правят и надали ще откажат.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 05 April 2021, 14:30:48
    ЛУДНИЦИТЕ НА  АДА ОТВОРИХА ВРАТИТЕ !     


(https://i.postimg.cc/gjQ5NcDn/00000000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Лина on 05 April 2021, 16:53:32
Какъв би бил проблема за правителство БСП, Слави и Мая те са от едно котило? И ДПС ще ги подкрепи.
Единствено не е ясно какво ще заповядват на хюмнетата от Шоуто на Слави, със сигурност за тях влизането в политиката е автогол и ще им донесе само пари. Няма логика да го искат наистина, но Славито е егоцентрик и фантазьор. Лично той не разбира, че фантазиите му идват в повече.


За ВМРО си мисля, че е важно Джамбазки да ограничи изявите си до собствената телевизия само за пред най – твърдото ядро от партията.
За другите медии им е нужен нов човек, пак млад, от мъжки пол, които да говори по същите теми, но по друг начин. Това е много важно.

Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Лина on 05 April 2021, 17:05:58
Quote from: FELDMARSCHALL on 05 April 2021, 00:35:16Може да се случи края на октомври да има президентски и парламентарни избори в едно, ще е голям майтап. :whistle:
При тези резултати е абсурдно някой да направи правителство, а и дори да стане няма да издържи и няколко месеца някоя безпринципна коалиция от 5 партии (щото и 4 са недостатъчни за 121 депутати и мнозинство).

Хубаво де, няма ли разочарование у вас? Мисля си, все пак на бензиностанциите на Марешки никога не зареждам, защото не мога да чакам такива опашки, все бързам. Защо хората зареждат при него, ама не гласуват за него? Симеонов обеща на дъртаците 300 лв. за най – ниските пенсии и май вече е факт, макар и 2 месеца преди изборите. Това са дребни неща, но за мен са очевидни и се чудя защо се получава така: хората показват среден пръст на тези, които все пак нещо са направили и търчат след другите, които обещават, че нещо ЩЕ правят оттук нататък.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 05 April 2021, 17:33:30
(https://i.postimg.cc/SK8NLLXC/000000000000001.jpg) (https://postimg.cc/4Kfgs9Qx)
(https://i.postimg.cc/wBK9BtWv/000000011.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 05 April 2021, 19:23:13
Марешки, какъвто и да е, все пак милиони българи купуват от неговите аптеки+зареждат от неговите бензиностанции. Плешивия урод какво положително е направил за обществото през целия си окаян животец ? Освен да опростачва младежта с малоумното с предаване, друго аз не виждам. С какво е заслужил тези близо 20% не знам, и то без да прави кампания и забранявайки медийни изяви на подопечните си ? По-лошото е че това в по-голямата си част изобщо не са купени гласове, а баш на такива без 2 грама мозък в главата. Срам ме е че в моя роден град дори са на 1во място... :whistle:
Единствената добра новина е че не виждам бъдеще на подобен парламент и в скоро време отново ще има избори. Тогава се надявам бившите ни колеги от ВМРО да се вразумят и да видят, че всеки поотделно нищо няма да направи и че всички изпаднахме зад борда (както и предполагах). Сумарно гласовете на Воля-НФСБ+ВМРО+Възраждане, че даже и мижавия 0.5% на Атака (докъде се докара Волен след като 2006г. имаше 25% като кандидат-президент), та сумарно всички тези гласове от патриотичната ниша могат спокойно да вкарат едни 15-20 депутати, които да са незаобиколим фактор в парламента. Но типично по нашенски (байганьовски) всички се изпокарват помежду си и всичко положително постигнато се разрушава. :huh: 
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 05 April 2021, 22:10:42
Сега ще е много интересно какво ще става. Другите партии в парламента могат да убият ГЕРБ ако направят правителство и държат ГЕРБ извън властта няколко години. Най-големите опртюнисти винаги избират да са с първата политическа сила с цел да се докопат до кокала. Ако видят, че ГЕРБ е бита карта ще се разбягат и няма да гласуват за тях.

2009та година се отрекох от Волен Сидеров, когато подкрепи ГЕРБ. Днес видяхме какво се случва с патериците на ГЕРБ. Бях се притеснил, че МВРО ще влязат.

Пожелавам всичко най-лошо на либералната демокрация и се надявам час по-скоро негрите да започнат да изнасилват ония от поста на Боян. Явно друг начин да му дойде акъла на българския народ няма.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 05 April 2021, 23:25:53
А Расате за пореден път ползвайки мандата на една от многото либерал-демократични партийки пръкнали се през 90те, колко гласа получи ? Имаше и трибуна по тв Евроком по време на кампанията, която този път за разлика от 2017г. не беше трибуна само на "Възраждане", а се канеха хора от всички партии, включително Расате поне 2 пъти в седмиците преди изборите. :laugh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 06 April 2021, 05:00:38
За съжаление, не мога да кажа нищо добро за резултатите от тези избори. Всички националистически и патриотични формации изпаднаха извън парламента и ще трябва да се задоволят с ролята на извънпарламентарна опозиция  :crying:
Бяхме свикнали и приемахме за даденост след 2005г. присъствието на националисти в народното събрание, а се оказа, че  това присъствие трябва да се доказва и отстоява ежедневно.
Все пак се надявам изпадането извън борда да не е необратимо, да си пожелаем животът на новия парламент да е кратък и при едни предсрочни избори нещата да се променят в положителна посока.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 06 April 2021, 09:30:17
Quote from: Hatshepsut on 06 April 2021, 05:00:38Все пак се надявам изпадането извън борда да не е необратимо, да си пожелаем животът на новия парламент да е кратък и при едни предсрочни избори нещата да се променят в положителна посока.
Според мен за точно тия формации е необратимо. Те и не бяха кой знае, какво. Предполагам до 10г. ще се появи нещо ново и доста по-добро, но и те няма да са както трябва да са. Нещата още не са узрели. Но пък народа ни е хванал правилният път и рано или късно нещата ще узреят.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 06 April 2021, 11:06:46
Quote from: Hatshepsut on 06 April 2021, 05:00:38За съжаление, не мога да кажа нищо добро за резултатите от тези избори. Всички националистически и патриотични формации изпаднаха извън парламента и ще трябва да се задоволят с ролята на извънпарламентарна опозиция  :crying:
Бяхме свикнали и приемахме за даденост след 2005г. присъствието на националисти в народното събрание, а се оказа, че  това присъствие трябва да се доказва и отстоява ежедневно.
Все пак се надявам изпадането извън борда да не е необратимо, да си пожелаем животът на новия парламент да е кратък и при едни предсрочни избори нещата да се променят в положителна посока.
Няма нищо толкова драматично. Просто плешивия обра и протестния вот и от всички други партии гласове, включително доста от патриотичния вот. Всички знаем, че неговото творение е еднодневка и ще се разпадне доста бързо - то дори преди изборите по места имаше брожения от координаторите, че за водачи на листи им се спускат парашутисти от централата по места, нямащи нищо общо със съответната област, в която са водачи. :judge:
Десните 2017г. бяха в същото положение като ние сега и останаха извън парламента всичките партии от техния сектор, но се вразумиха и сега явявайки се отново в коалиция взеха близо 10%. Надявам се и при нас да се получи нещо подобно. Аз отсега лансирам идеята за коалиция НФСБ-Воля-ВМРО + по желание да се присъединят и други. Просто няма друг вариант патриотичните гласове да имат представителство в парламента. А някои хора в ръководствата на съответните партии трябва да си прекършат малко високото его и да разберат, че всеки отделно не може сам да се справи - не сме 2005 или 2009г., когато Атака влизаше без проблем в парламента и то с 8-10% като съсредоточаваше почти целия патриотичен вот. :laugh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Лина on 06 April 2021, 20:22:56
Може би са гласували за Няма такъв народ заради идеята за мажоритарния вот, които ако е нещо като преференциите не съм сигурна колко е добро.  :down:
Ето, в листите на ВМРО, дори на ГЕРБ за Варна имаше стойностни хора, но .... в листата на ГЕРБ най – много преференции спечели любовницата на известен бизнесполитик и то с миризливите 1500 гласа. Та тая ще ходи у Парламента с този смешен вот! А въпросния си имаше свои хора във всички листи и на ГЕРБ и на БСП и в Няма такъв народ.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 06 April 2021, 21:40:38
Quote from: FELDMARSCHALL on 06 April 2021, 11:06:46Аз отсега лансирам идеята за коалиция НФСБ-Воля-ВМРО + по желание да се присъединят и други.
Не виждам мястото на "Воля" в една такава коалиция. Да, на тия избори се наложи някакво бързо коалиране, но да пришием "Воля" като националистическа формация е меко казано странно, при положение, че самите те никога не са имали амбиции в такава насока. ВМРО, НФСБ и КОД са идейно близки.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 06 April 2021, 23:23:15
КОД се оказаха с пренебрежимо малко влияние и смешен резултат също като Атака. Не ни трябват, пък и си клонят към ДБ, макар че казват че са консервативна партия. Не очаквах Атака да се срине чак до 0.5% и да загубят и субсидия и всичко, просто е смешно да имат 15хил. гласа за България+чужбина общо. :whistle:
За мен също така е учудващ и нищожния вот за АБВ, имайки предвид, че оня дебил мангъров им е водач на листа, а той има минимум 1млн. фена в България, които продължават да отричат коронавируса. :laugh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Авитохол_165 on 07 April 2021, 12:57:29
Ти ако мислиш, че НФСБ самостоятелно няма да са някъде там до Атака и АБВ... 2/3 от гласовете ви са от Марешки, който пръсна най-много пари в кампанията.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 07 April 2021, 22:57:02
Знаеш ли какво значи синергия ? През 2017г. едва ли гласовете за НФСБ (отделно) са били много повече, но като Обединени патриоти, трите партии събраха над 9%, а поотделно ако се бяха явили сборът им щеше да е по-малък. Сега между НФСБ и Воля действително не се получи нужната синергия. ВМРО в последния момент направиха тая чутовна глупост да избягат и да се явят отделно (понеже се бяха почувствали много силни и че самостоятелно могат да влязат). Просто нямаше време за нещо повече, а Слави така или иначе набираше скорост и като вампир точеше гласове от всички партии, най-много именно от патриотичните гласове, които 2017г. гласуваха за ОП. Нищо друго освен един по-широк фронт не може да даде шанс за влизане в парламента. Надявам се и в идния месец част от привържениците на плешивия да се разочароват от него, ако тръгне да се заиграва за власт с някои от тези, за които категорично беше заявил че няма да прави коалиция. Той така или иначе влезе и на анти-ГЕРБ и на анти-БСП вълната едновременно. Затова и открадна гласове от абсолютно всички партии и леви и десни (без ДПС където знаем вотът им как се формира). Та, когато източиш гласове от почти всички партии в целия спектър е нормално да постигнеш такъв резултат. Сега въпросът е дали заблудените гласове по този фалшив герой ще се върнат при нас. :huh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 08 April 2021, 19:21:25
Шишмане, какво мислиш за официалното ми становище във фейсбук относно евентуална бъдеща патриотична коалиция ? Сега тук под сурдинка да спомена, че нарочно включих всички формации спечелили над 1% на изборите (без Атака по обясними причини), което не означава че съм съгласен с позициите на ръководствата на смоменатите формации. Основният смисъл на казаното от мен е да не се допуска отново разпиляване на патриотичния вот, т.е. неговата фрагментация между няколко партии. Разбира се това становище има и леко провокативен привкус, с което целях да предизвикам дебат по този въпрос като се включат симпатизанти на упоменатите партии. Според мен големият проблем е че когато се скарат например на високо ниво лидерите на тези партии, по този начин сугестират и хората по места да се намразват само защото симпатизират на различни партии, вместо да работят заедно. Това е изключително деструктивно поведение, особено в малките населени места където хората се познават почти поименно. Трябва ли да се гледат лошо и да се карат например един фен на Атака с друг от НФСБ или Възраждане или четвърти от ВМРО, заради крамолите между лидерите им ? :huh:
Ами то по места хората се познават от години, някои от времето когато имаше само 1 партия-държава у нас. Трябва ли да враждуват и да се бият заради прищевките на лидерите си ? Някои делят даже един хляб, работят на едно място я в някое предприятие, цех или са съседи, особено както подчертах в малките населени места (за селата да не говорим). Проблемът който създават лидерите с техните непрестанни дрязги е много по-сериозен, защото настройват обикновените хора едни срещу други на местно ниво, а това допълнително затормозява и без това малкото опити за обединяване на силите в патриотичната ниша. :rolleyes:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 08 April 2021, 19:49:59
Аз мисля, че в случая проблемът не е само с лидерите на националистическите и патриотичните формации и тяхното его, а въпросът трябва да се постави на ценностна основа.
Имам предвид да се разграничат българските националистически формации от проруските сурогати, т.е. едно бъдещо обединение за парламентарните избори да не включва в никой случай русофилистиците от Атака и Възраждане. В противен случай ще се повтори ситуацията от 2017г.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 08 April 2021, 21:34:34
Quote from: FELDMARSCHALL on 08 April 2021, 19:21:25Шишмане, какво мислиш за официалното ми становище във фейсбук относно евентуална бъдеща патриотична коалиция ?
Ами добре си им го обяснил, ама на дали ще те чуят. Обаче не вярвам че с лидера на Възраждане е възможно да се прави, каквото и да е. Човека е много луд и болен от гордост и само-превъзнасяне. Волен също не е добре психически, но с него пак може да се разберат. С Костадинов, обаче няма разбиране.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 09 April 2021, 18:58:13
(https://i.postimg.cc/ZYXkQ8HT/0.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 09 April 2021, 23:10:38
За "Възраждане" съм убеден, че поне част от електората им (макар и по-малката) не е русофилски настроен като ръководството. Горе долу същото беше и с Атака преди около 15 години. Пенсионерите клоняха наляво и към БСП, а младежите клоняха към крайно-дясно - това са моите лични наблюдения отпреди 15 години. Удивително е как "Възраждане" върви по сценария на Атака от онези години, макар като че ли в забавен каданс. При Атака тогава нещата се развиха много бързо, като влезе от раз в парламента от първи опит - 2005г. с 8.5%, но не надгради особено 2009г. когато спечели 9.5% (тогава всъщност взе 100хил. гласа отгоре спрямо 2005та, но избирателната активност беше доста по-висока и затова не постигнаха много по-голям брой депутати в сравнение с 2005г.). Сега при "Възраждане" те 2017г. спечелиха 1.1% или около 37хил. гласа, докато сега имат 2.5% или около 78хил. гласа, като получиха значителен вот от чужбина - 12хил. гласа. Обаче за 4 години и то пропаганда по фейсбук, тв Евроком почти под пълен техен контрол, това си е твърде тромаво развитие. Както казах вече при тях нещата се развиват като на забавен каданс сравнено с Атака 2005-2009г., но сценарият, лозунгите на лидерите и програмите им удивително си приличат - Излизане от НАТО и ЕС и други неща. Въпросът е къде им е тавана (максимумът) и кога ще тръгнат надолу. На мен ми е ясно, че в подемът в който са в момента, те нямат интерес да се коалират с други партии, макар и това да им гарантира сигурно влизане в парламента. Ще ми е интересно да чуя и вашето мнение на каква стратегия ще заложат "Възраждане" в близко бъдеще ? За мен най-реалистичният вариант за момента е пак нещо подобно на ОП от 2017г., само че Атака ще бъде заменена от Воля. :smile-1:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 10 April 2021, 11:46:58
Quote from: FELDMARSCHALL on 09 April 2021, 23:10:38Ще ми е интересно да чуя и вашето мнение на каква стратегия ще заложат "Възраждане" в близко бъдеще ? За мен най-реалистичният вариант за момента е пак нещо подобно на ОП от 2017г., само че Атака ще бъде заменена от Воля. (https://bg-nacionalisti.org/BNF/Smileys/fugue/smile-1.gif)
Ами ще продължат с русофилството и комунизма. Лидерът им и Пасков просто не познават начина на мислене на българите и за това ще се и провалят. Българина е русофил и много-малко комунист, но до едно ниво и после е само българофил и като не знаят границата и ще спрат да ни досаждат. Предполагам от американското посолство са му дали тая роля.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 12 April 2021, 23:20:03
Не знам как така се случва, но "Възраждане" повтаря 1 към 1 ранната Атака от 2005-2006г.! Приликите са просто поразителни - лозунгите, анти-ЕС и анти-НАТО говорене (без обаче да казват какво следва ако излезем от тези организации). Дали сценарият според вас не се дирижира от едни и същи кукловоди ? :huh:
Признавам си аз тогава на 20г. бях достатъчно надъхан да вярвам, че всичко е чисто около Атака и бях един от най-ревностните поддръжници, няма защо да отричам, тези които ме помнят от онези времена във форума им, знаят за какво става въпрос. Разривът стана през есента на 2007г., когато младежката група в Русе се отцепихме, виждайки прекалено явно договорките на местния лидер на Атака (Атила Минев) с БСП и кмета Божидар Йотов, който му беше обещал зам-кметски пост след местните избори есента на 2007г. (както и стана). Както споменах вече ранната Атака беше доста разнородна - младежите предимно крайно-десни и антикомунисти, а възрастните симпатизанти предимно леви и носталгици по Тодор Живков и времената преди 1989г.! В момента във "Възраждане" ситуацията е подобна, като даже и процента носталгици по комунизма и то сред младежите е по-голям, а парадоксалното е че те всички са родени след 1990г. и няма как да знаят какво е било, освен по разкази на техните родители/баби и дядовци. Явно добре са ги зомбирали и облъчили с невярна информация. :laugh:
Единствената разлика, както споменах вече е че Атака влезе от раз в парламента, докато "Възраждане" практически съществува от лятото на 2014г. и за толкова дълъг период така и не може да се докопа до заветната 4%това бариера. За подобен период от 7 години, Атака вече беше участвала в 2 парламента 2005 и 2009г, че вече беше започнала и да се изтърква, кога ли "Възраждане" ще достигне този период ? Ама първо да влязат в парламента де, че и това все още им е трудно достижимо, а Костадинчо после да го видим как ще се опази от враговете с партиен билет и предателите в парламентарната си група. :judge:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 13 April 2021, 06:33:16
По мои наблюдения във фейсбук всичките членове (а и симпатизантите) на Възраждане са соц-носталгици и русофилистици.
Най-изявените от тях са някакви лелки на средна възраст, които според мен са бивши комсомолски пачаври.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 13 April 2021, 08:34:50
Две са нещата, които отличават сегашното "Възраждане" от ранната "Атака":
1) Русофилията - ранната "Атака" не акцентираше на русофилията и именно затова успя да събере доста широк слой симпатизанти. Сега "Възраждане" е съсредоточено предимно към русофилите и отричащите Ковид.
2) Ораторското майсторство на Волен - добър, лош, Волен е блестящ и въздействащ оратор. Костадинчо е много далеч от това ниво.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 13 April 2021, 11:10:48
Quote from: Panzerfaust on 13 April 2021, 08:34:502) Ораторското майсторство на Волен - добър, лош, Волен е блестящ и въздействащ оратор.
Да наистина беше голям оратор. Тоя можеше да накара хората да направят всичко, даже да влезнат в бой с голи ръце. Виждал съм как се надъхваха от речите му. На учредяването на АТАКА, направо искри излизаха. Ако Волен не беше долно мекере и американски агент можеше да обърне България с краката на горе. За съжаление освен да държи речи друго не направи, а и не е кадърен да направи. Колкото до Костадинов до 4-5г. ще се саморазпаднат, нямат спойка, която да ги надъхва и държи организирани.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Авитохол_165 on 13 April 2021, 12:06:56
Сидеров БЕШЕ голям оратор. Сега две изречения не може да върже, алкохолът и белото са му изпили мозъка. Освен в морален и политически план, тотална деградация и в чисто човешки.
Иначе, за русофилията, съм съгласен с Panzerfaust. Русия просто не беше тема на Атака в първите години. Няма да забравя една конференция, в която Волен насоли едновременно и руските и американските представители, руснакът даже си свали възмутен слушалките.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 13 April 2021, 22:34:59
Воленчо не хвалеше Русия, защото Валери Симеонов не му позволяваше това от екрана на тв СКАТ, а не че не е искал. :laugh:
Впоследствие като си направи партийната тв Алфа вече даде свобода на волята и желанията си и си показа истинското лице. :judge:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 14 April 2021, 10:46:20
Два неща много уважавам във Валери Симеонов - мисли за реалния бизнес и не е рубладжия.

Фелд, дай малко инфо защо не се разбраха с ВМРО, ако знаеш? Ако ФНСБ са искали да делят "избираемите" места 50:50 е логично ВМРО да не се съгласят, предвид факта, че в момента са наистина много по-силната партия.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 14 April 2021, 20:23:58
То аз тогава точно застъпвах като координатор. Информацията ми е същата като показаната по медиите. Имали някакъв политически съвет ВМРО в края на януари и там 80% от присъстващите изразили позиция за самостоятелно участие като посочили и резултатите от евроизборите 2019г. където ВМРО самостоятелно участва и вкара 2 евродепутати. Само че сметките им излязоха грешни, защото на тези избори имат с 27хил. гласа по-малко в сравнение с евроизборите, което е доста странен факт предвид, че при всички останали партии се получава точно обратното. :laugh:
Тъпото е че в последния момент мисля че на 4 февруари Каракачанов е уведомил Валери Симеонов за окончателното решение на ВМРО, а после историята я знаем... Ако бяхме се явили в троен формат като Воля да замести Атака, сега щяхме да сме твърдо вътре с около 6.5-7% или около 20 депутати. Но каквото такова, времето не може да върнем назад. Сега е важното да си опазим здравето, че тоя свиреп вирус коси наред и не подбира... :sad:
Но, предпочитам да завърша оптимистично и ще кажа като Кубрат Пулев - Продължаваме напред ! :judge:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 27 April 2021, 01:02:59
Май отиваме на нови избори...
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 27 April 2021, 01:29:04
Quote from: Panzerfaust on 27 April 2021, 01:02:59Май отиваме на нови избори...
Май-май. За пръв път Бойко не успя да купи подкрепа. Повечето партии са се насъскали една срещу друга, а особено всички са се обявили против ГЕРБ, с изключение на патреотите.

Никога не съм харесвал Слави, нито харесвам най-вероятно либералната и евро-гейска негова партия, но не мога да му отрека, че постъпи много твърдо. Иска цялата власт. Това ако беше Волен да е направил правителство с ГЕРБ. Всички виждаме къде е Волен сега.

ИТН на следващите избори ще са първа политическа сила според мен. Народа ще се отдръпне от ГЕРБ, виждайки как всички са против тях.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Лина on 28 April 2021, 22:23:34
Какво първо място за Славчо и защо? Вярно е, че не гледам 7/8 тв, но при цялото ми внимание в другите медии аз не успях да разбера какво точно ще прави екипа на Трифонов, нито допускам че човек, които умее да слуша е разбрал.
Беше за мажоритарен вот, ама не сега! Днес пак се изказа нещо и никой нищо не разбра – бламирали ги старите партии. И що не? Очевидно от резултатите им изборите са достатъчно честни ( доколкото е възможно при народ като този) и прозрачни. Какво налага промените и то точно такива?
Много тъжната истина е, че хората обичат и искат някакви имагинерни обещания и искат да слушат глупости.
Излиза някакъв човек дето им говори нормално и стадото си мисли – ,,аааааааа,ма този като мен бе, той много тъп."
Появява се палячо като Слави и Мая – Тъпото, почва да им говори несвързани врели – некипели, от които тъй като няма нито истина нито връзка м/у нещата никой нищо не разбира ...... И простака си казва: ,,Мале тоя е много умен, гледай много е чел и за това не мога да го разбера. Тоя е номер едно". Хич не им ражда главата, че не разбират нищо, щото никой нищо сериозно не е казал, не е поел ангажимент за нищо конкретно и най – вече няма как да им каже истината, че е кукла на конци и на КОГО точно.
А изцепката му, че иска да управлява сам, което той много добре знае, че никога няма да се случи....... това е най – тъпото – да обвиняваш другите в диктатура и да се изцепиш, че е много наложително точно ти да си диктатора. 
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 28 April 2021, 22:27:56
Вие нормални ли сте ? С исканите промени в изборния кодекс от еничарите тошко африкански и плешивия урод, ДПС ще вкара 50 депутати с гласове от Турция. Това автоматично смъква драстично вота на всичи останали партии. Трябва да има протести пред парламента от всички патриоти и не само там а и пред централата на ИТН в София и клубовете им по места. Ако не се вдигне шум тихомълком ще си вкарат промените за тройно повече секции в Турция и накрая всички ще го издухаме и пак всички ще сме извън парламента, а ДПС втора политическа сила ! ИТН никога няма да е 1ва политическа сила, но за сметка на това с исканите от тях промени в ИК ще направят ДПС 2ра политическа сила за първи път в историята !
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Лина on 28 April 2021, 22:48:19
Това няма да го бъде.
 Но това обяснявам, че такива партии представят като активност някакви глупости, които и те знаят, че няма да станат ама така симулират някаква дейност. Колегата предполага, че това ще доведе до някакъв полезен за тях ефект, аз мисля че ефекта ще е обратен на неговото предположение. 
Понеже не гледаме 7/8 ние не знаем как точно обработват овцете си! Може би там текат някакви фантастични обяснения за неадекватни действия на Няма такъв народ. :lol:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 28 April 2021, 22:54:23
Те точно на това разчитат - На ниското интелектуално ниво на голяма част от електората им, които си нямат и понятие от политика, изборния закон и правила и т.н, но пък реагират първосигнално на всяко изявление на плешивия вожд. Утре ако им каже да се метнат в Черно море за доброто на България, сигурно ще успее да ги убеди че това е правилното. :lol:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Лина on 29 April 2021, 21:21:03
QuoteТова няма да го бъде.
 

Ама ще го бъде  :neutral:

Обещаха да въведат мажоритарен вот и 1 лев субсидия, а
първото/ което направиха е да си гласуват опция за повишаване на заплатите под формата на някакви извънпарламентарни дейности;
второ/ тъй като повечето живеещи в България знаят, че истинските мутри са Мая, Хаджигенов, Слави и компания  няма да гласуват за тях цитираните ударно промениха изборния закон, за да се възползват от неинформираните живеещи в чужбина българи. Толкова искат властта, че ще увеличат вота от Турция, заради 10000 гласа от Англия и САЩ. Но и навярно Слави иска да управлява с ДПС.
трето/ и най - важно атакуват КОНПИ, защото са престъпници и служат на престъпници. Искат да освободят 3 милр. лева запорирано имущество на Божков, Баневи и други пари чийто произход "собствениците" им така и не успяха да докажат. Ликвидирайки спецпрокуратурата делата срещу тях на момента ще отидат в Районния съд. Даже не е сигурно, че ще има дела изобщо.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 29 April 2021, 23:47:31
Всичко това е вярно. Май се връщаме към 2013-2014г и времето на Орешарски. Сега и Цветан Василев спокойно може да се връща в България освен Божков... :laugh:
После следва пак спиране на еврофондовете и се връщаме в изходна позиция, а целия напредък и повишение на БВП в периода 2017-2021 отива на кино.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 30 April 2021, 09:44:24
Quote from: FELDMARSCHALL on 29 April 2021, 23:47:31Всичко това е вярно. Май се връщаме към 2013-2014г и времето на Орешарски. Сега и Цветан Василев спокойно може да се връща в България освен Божков... :laugh:
После следва пак спиране на еврофондовете и се връщаме в изходна позиция, а целия напредък и повишение на БВП в периода 2017-2021 отива на кино.
За съжаление е точно така.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 30 April 2021, 13:29:47
За предсрочните избори няма да пускаме отделна тема, ще използваме настоящата. Ако има нови политически субекти, ще актуализираме анкетата, ще анулираме гласуването и ще гласуваме отново.

По отношение обединението на патриотичните и националистически сили за предсрочните избори съм скептичен. Доколкото следя изявленията на членовете на ВМРО във фейсбук, нито един не се изказва в подкрепа на такава коалиция, а мнението на Мария Цветкова е, че ВМРО отново трябва да се явят самостоятелно. Разбира се, до месец юли е още далече и е възможно преосмисляне на тази позиция.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 30 April 2021, 13:34:17
Според мен ВМРО могат да влязат сами само при ниска избирателна активност. Те си имат своите 100-120 хиляди електорат, който трудно може да стане повече, поне не като ми слагат Жени Калканджиева и Агент Тенев.
А аз мисля, че следващите избори ще са с много голяма активност.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 30 April 2021, 21:53:02
Ще има коалиции, спокойно. Разполагам с вътрешна информация. :judge:
Кой с кого точно, още не е решено. Ясно е че е илюзия да се съберат на едно 4 или 5 формации в патриотичния сектор, но 3 би бил оптималния вариант, както през 2017г. :laugh:
Десните си взеха поука за грешките от 2017г. когато се явиха всеки поотделно и никой не влезе в парламента, а сега заедно (без СДС), постигнаха почти 10%. Та патриотичните формации явно трябваше да минат по този път и те да допуснат същата грешка, дали ще си извадят поука като десните, ще видим...
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 05 May 2021, 12:15:13
Предсрочни избори на 11 юли

(https://static.bnr.bg/gallery/cr/medium/fefbde3475594cfa964d2d41e96a686d.jpg)

Президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на "БСП за България", а лидерът на партията Корнелия Нинова върна веднага папката.

Още на 1 май Националният съвет на БСП обаче взе решение да върне мандата още при връчването му. Това е последният мандат, първите два мандата бяха върнати от коалиция ГЕРБ-СДС и "Има такъв народ".

Запознат съм с решението на НС на вашата партия, заяви президентът при връчването на папката.

Нашето желание беше да има правителство, което да реши няколко важни въпроса за бъдещето на хората - да подготви Плана за възстановяване и устоичивост, да разгради модела "Борисов", посочи Нинова при връщането на мандата. В името на тези приоритети подадохме ръка на "Има такъв народ", уви, те отказаха. Нямаме обективна възможност за съставяне на кабинет, заяви Корнелия Нинова.

Разбирам вашите мотиви, както и тези на "Има такъв народ". България има нужда от политическа алтернатива. Ясно е, че отиваме към разпускане на парламента и насрочване на предсрочни избори. Но ако и тогава България не излъчи кабинет, може да изпаднем в политическа и институционна криза. Партиите да преосмислят своите приоритети в името на България, призова президентът.

Той съобщи, че неговото решение е новосформираната ЦИК да влезе в своята роля едновременно с разпускането на НС.

Следващата седмица ще разпусна Народното събрание и ще назнача служебно правителство. В тази ситуация се очертава изборите да бъдат на 11 юли, съобщи Радев.

https://bnr.bg/varna/post/101463116/predsrochnite-izbori-na-11-uli
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 07 May 2021, 13:17:00
ВМРО води разговори с патриотични формации за съвместно явяване на изборите

(https://debati.bg/wp-content/uploads/2020/11/8293563-696x392.jpg)

ВМРО води преговори с ,,няколко политически формации" от патриотичния сектор за съвместно явяване на предсрочните избори, обяви лидерът на партията Красимир Каракачанов. По думите му официалните разговори ще започнат от понеделник на ниво ръководства. Каракачанов не посочи конкретно с кой ще се водят преговорите, но каза: ,,Валери Симеонов – с него контактите не са прекъсвани никога и отношенията са запазени, въпреки че се явявахме различно на изборите. Но с Волен Сидеров контакти не сме поддържали повече от една година, а и не виждам смисъл. Човекът, който е основната причина за торпилиране на коалицията ,,Обединени патриоти", той буквално на втория месец започна да плюе колегата си Симеонов. Няма смисъл да се повтаря едно и също". Партия ВМРО не е поддържала контакти и с ,,Воля" на Веселин Марешки. Разговорите с лидера на партия КОД Петър Москов са били ,,нормални и тогава, и сега", отбеляза Каракачанов. На 30 април, от партията на Валери Симеонов – НФСБ също призоваха патриотичните формации да се обединят и да се явят заедно на изборите. ,,Трябва да сложим край на опасните за демокрацията и държавата действия на новите улични демократи преди да бъдат нанесени непоправими щети! И това може да бъде постигнато само и единствено  чрез национално обединение на патриотичните сили, което да даде отпор на неолиберализма, пошлостта и чалгизацията в политиката! Призоваваме Ви да загърбим миналото и да поставим основите на националното обединение на патриотичните сили!", написаха тогава от партията на Валери Симеонов. Те призоваха всички партии от патриотичното пространство на незабавни консултации за подготвяне и провеждане на национален патриотичен форум. Припомняме, че на парламентарните избори на 4 април, партиите от бившата формация ,,Обединени патриоти"  се явиха поотделно и нито една от тях не успя да премине 4-процентовата бариера. Най-близо до влизане в парламента бяха ВМРО, които получиха 3,64 процента.  ,,Патриотична коалиция – Воля и НФСБ"  събраха 2,37 % от гласовете, а ,,Атака" едва 0.49%.

копирано от: https://debati.bg/vmro-vodi-razgovori-s-patriotichni-formatsii-za-savmestno-yavyavane-na-izborite/
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzergrenadier on 07 May 2021, 15:37:19
За контакти с "Възраждане" Каракачанов изобщо не спомена... А дали има и преговори с Борисов за нова следизборна коалиция?
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 07 May 2021, 16:56:29
Quote from: Panzergrenadier on 07 May 2021, 15:37:19За контакти с "Възраждане" Каракачанов изобщо не спомена... А дали има и преговори с Борисов за нова следизборна коалиция?

Много правилно не е споменал. Атака и Възраждане са проруски формации и не трябва изобщо да присъстват в такава коалиция.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzergrenadier on 07 May 2021, 17:37:52
Най-големият грях на патриотите е, че се делят на русофили и на евроатлантици... В името на нацията всеки си има задгранични покровители на изток или на запад... Но може би няма как да бъде иначе. Националният интерес минава винаги през покровителството на нечия велика сила или коалиция...
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 07 May 2021, 18:36:31
Quote from: Hatshepsut on 07 May 2021, 16:56:29Атака и Възраждане са проруски формации и не трябва изобщо да присъстват в такава коалиция.
А ако са про-американски или про-европейски ?
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 07 May 2021, 18:47:48
Quote from: Panzergrenadier on 07 May 2021, 17:37:52Най-големият грях на патриотите е, че се делят на русофили и на евроатлантици...
Аз не знам кой патриот е точно "евроатлантик". Впечатленията ми са, че т.нар. русофили са за тотално ни подчинение от Русия, за обезличаването ни от големия славянски брат. Националистите, които предпочитат НАТО и ЕС през Евразийски съюзи и пр. тъпотии, просто виждат в тях инструменти да отхвърлим руската доминация и да получим колективна сигурност в смутни времена. Нито някой се кланя на Америка, нито някой иска да бъдем обезличени от ЕС - точно напротив. Докато другите се държат като руски националисти. Поради това не следва и не бива да има обединение - те де факто предпочитат Русия пред България.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 07 May 2021, 20:35:07
Да но САЩ и ЕС имат едно условие, макар и да не го казват в прав текст: условието е обезличаване и соросоизиране. На практика тия неща би трябвало да се смятат за лоши от всеки националист. Би трябвало, ама . . . .  не е така. Родолюбците обаче мислят правилно и не смятат ЕС и САЩ за нещо добро, не се покланят и на Русия и така. Колкото до Костадинов не е русофил, това е просто един хитрец ползващ нагласите на хората за личните си ненормални амбиции. Утре ще бъде и марсианецофил, ако му е изгодно. Бас ловя че не знае основни неща за Русия. Волен е същата работа и 2-мата не знаят нищо и за България и българщината и не искат и да знаят.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 08 May 2021, 03:17:37
НФСБ винаги е клоняла вдясно освен патриотичната закваска. Ляв национализъм аз не виждам как е възможен, това е като дървено желязо. Ако сме държава на място с нормални политици отстояващи националните интереси, щяхме да се възползваме максимално от всички механизми и ползи от сътрудничеството в НАТО и ЕС, както го правят едни Полша, Унгария и Чехия например. Само че тук русофилските настроения са доста по-силни, дори в ГЕРБ които на теория се водят про-западна и про-ЕС партия, но всъщност (по думите на Симеонов), ББ винаги е гледал да не дразни "големия брат" от изток в лицето на Русия. При това положение няма какво да коментираме повече. Да не говорим, че САЩ е на 5хил. км. от нас, а Русия е на 500км. и да искат няма как да имат по-голямо влияние. Та те с една Куба не могат да се справят дето е на 160км. от бреговете на Флорида и води проруска/просъветска политика от 60 години, какво остава за нас, които отвсякъде сме в акваторията на руското влияние, колкото и да искат някои политици да направят така че да се откъснем от него.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzergrenadier on 08 May 2021, 08:21:14
Ако патриотите от ВМРО, НФСБ, а може би някои други се обединят и влязат в следващия парламент, те ще се коалират с ГЕРБ-СДС  и ще съставят пак правителство, където може би отново Борисов ще е премиер...  Тоест, ще се възпроизведе настоящото статукво...
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 08 May 2021, 08:42:02
Quote from: Panzergrenadier on 08 May 2021, 08:21:14Ако патриотите от ВМРО, НФСБ, а може би някои други се обединят и влязат в следващия парламент, те ще се коалират с ГЕРБ-СДС  и ще съставят пак правителство, където може би отново Борисов ще е премиер...  Тоест, ще се възпроизведе настоящото статукво...

Възможно е, ако заедно имат мнозинство, иначе ще се наложи да се коалират и с някоя от другите партии в парламента.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 08 May 2021, 13:24:30
Много ме съмнява ГЕРБ да повторят резултата си. При избори, проведени от служебно правителство на Румен Радев, ГЕРБ няма да могат да използват държавния натиск върху администрацията и натиска върху бизнеса - корпоративния вот. Да, може да спечелят изборите, но с още по-малка разлика спрямо втория. ВМРО и коалиция ако влязат, ще влязат с 4-5%, не повече. Т.е. ще им трябва и трети партньор, освен ако ДПС не вършат тихомълком тая работа. При седем формации вътре обаче, дори и трите партии може да не са достатъчни. Въобще - пак ще е сложно.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 08 May 2021, 20:53:45
Егати рева за ГЕРБ в националистически форум! :mad:

По про-запад, ЕС и САЩ от ГЕРБ няма.

Не разбрахте ли, че ГЕРБ умря и повече няма да се върне на власт.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 09 May 2021, 02:24:54
Ами същото се говореше и 2013г., когато пак биха с 5% преднина макар че управлява Орешарски. :huh:
Сега се видя, че и едно анти-ГЕРБ правителство не могат да направят, щото в него трябваше да са едновременно "Демократична България" и БСП. :judge:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Лина on 09 May 2021, 17:24:29
Quote from: Panzerfaust on 08 May 2021, 13:24:30.....при избори проведени от служебно правителство на Румен Радев, ГЕРБ няма да могат да използват държавния натиск върху администрацията и натиска върху бизнеса - корпоративния вот.

Оф, и вие ли почвате като Мая Манолова с тези глупости.
-------------

 Ако ГЕРБ не спечелят на следващите избори, най – вероятно ще са изпързаляни и вота ще е подменен, както сигурно се е случило и на току -що изминалите избори.
В лицето на мутрите и чалгарите не виждам алтернатива.
Скандалите дето се вихрят тези дни не ги отразявам изобщо!
На хора, които ми обещават, че ще борят корупцията по върха не вярвам нито грам!
Че къде корупцията по висшите етажи е победена, на кой континент? Само на Северния и Южния полюс, такива са фактите. Който хич не ще да чува за корупция да отива при ескимосите или на някой тихоокеански остров, където няма нито бизнес, нито администрация!
Корупция винаги ще има, въпроса е тя касае ли директно Мючо или не? Значи, ако не го касае и може да получи от администрацията всеки документ, който му се полага без да плаща под масата за това– корупция няма.

Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 09 May 2021, 17:44:09
Не са глупости - натиск върху администрацията има, лично познавам хора на които е оказван. Корпоративният вот също е факт - отново лично познавам хора, събирани от работодателите си с препоръка да гласуват за ГЕРБ, и то с конкретна преференция. И всичко това със съответни заплахи в случай, че не се случи.
Слави, Глави и т.н. в случая не коментирам, ГЕРБ определено използват доста нечисти похвати от години.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 09 May 2021, 18:10:45
Не съм много съгласен. СДС, БСП, НДСВ също през годините са разполагали с административен ресурс и похвати за да печелят колкото си искат избори подред с корпоративен, контролиран и какъвто се сетите още вот, само че не успяха. Всички се провалиха през годините и ГЕРБ (каквито и да са) са единствената партия, която печели всички избори парламентарни/евроизбори от 2007г. насам. Единственият провал беше 2016г. с Цецка Цачева, но там имаше други причини/фактори, които няма нужда да коментирам. Няма как да печелиш толкова избори подред само защото имаш съответния административен ресурс и властови възможности за влияние. Ако беше така СДС или НДСВ щяха да успеят и да са в ролята на ГЕРБ, бетонирайки се през годините винаги на 1во място, само че видяхме какво се случи с тях и колко бързо се изчерпаха. Аз лично познавам хора, които си работят в предприятия нямащи нищо общо с ГЕРБ или имат фирми, които дори клонят към други партии, но гласуват за ГЕРБ и казват - Те направиха това и това, нещо което не видяхме при Станишев, Орешарски,"Царя", Костов и т.н.! Значи тези хора са гласували, защото така чувстват нещата, а не защото вота им е контролиран или някой им е купил гласа. Даже познавам такива, които първите години след 2009г. гледаха с недоверие на Бойко, но с течение на годините си промениха мнението и сега гласуват за ГЕРБ. Хората гледат и оценяват, все пак на избори гласуват 3.5млн. души средно, ти няма как да контролираш толкова голям вот, да не говорим че имаш конкурентни партии с финанси колкото твоите а и някои по-големи. Божков е милиардер и въпреки това неговото БНО не успя да вземе и 3%. Имаме и други бизнесмени със свои проекти, но никой не можеше през годините да доближи резултата на ГЕРБ. Чак сега виждаме проекта на Слави Трифонов, но там бързо се разбра че ДПС стоят плътно зад него и ще разчитат на съвместно управление (анти-ГЕРБ) с него и още някоя друга патерица. Те дори и сега му предложиха подкрепа за сформиране на правителство, но плешивия бързо се усети, че ще си загуби електората (който е анти-ДПС все пак), и отхвърли (за момента) тази подкрепа. Даже ако сте забелязали през годините (вече 20) в тъпото му шоу прави скечове срещу всички политици, само с Доган не смее да се ебава или ако е имало нещо е било безобидно и единичен случай. Това само показва че плешивото леке е зависим от ДПС. :laugh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 09 May 2021, 18:37:31
Аз също познавам много хора, които си гласуват за ГЕРБ просто защото им симпатизират, но в случая не става дума за тях. Натиск и принуда от страна на структурите на ГЕРБ има и също съм го виждал или хора, на които вярвам, са го виждали/изпитвали.
Що се отнася до СДС и НДСВ, там нещата са много различни. Първо - и СДС, и НДСВ станаха жертва на свръхочакванията на прехода. Избирателите гласуваха за месии, които да ни "оправят" и едва ли не за 4 години да станем като Германия. Видя се, че това не може да се случи. И второ - чисто организационно ГЕРБ са на светлинни години от СДС и НДСВ. СДС беше коалиция и въпреки че Костов го направи монолитна партия, тежненията на различните центрове си казваха думата. НДСВ пък беше абсолютно демократична и свободна партия що се отнася до волеизявата и действията на членовете й. Не може да се отрече, че в това отношение Симеон ІІ наистина се държеше като европеец. При ГЕРБ цари буквално казармена дисциплина и немалка заслуга за това има Цветан Цветан, който изгради структурите и начело на които на повечето места са бивши полицаи. Отделно, при ГЕРБ има много повече захранване на лоялните членове и лоялния бизнес, което ги прави подчиняеми и покорни заради интереси. Въобще нещата много се промениха от края на ХХ и началото на ХХІ век, когато цареше много повече наивитет и неизвестност. ГЕРБ са партия тип корпорация, а такива структури са много устойчиви, защото паричните интереси са най-трайните.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 09 May 2021, 18:45:40
Между другото подобни процеси наблюдавам в държави като Сърбия, Македония, Унгария а и дори самата Русия с президентската партия "Единна Русия". Партията на Вучич в Сърбия, ВМРО-ДПМНЕ, партията на Орбан мисля че и в Полша имаше подобна такава, някъде след 2005-2006г. започнаха да печелят избори наред близо 15 години подобно на ГЕРБ. Едва преди няколко години модела се разцепи в Македония, когато СДСМ на Зоран Заев разби статуквото на ВМРО-ДПМНЕ. Сигурно пропускам и такива в други държави мисля че в Хърватия и Черна гора беше нещо подобно. Общото е че упоменатите партии всички се позиционират като дясно-центристки, дори "Единна Русия", където пък самия Путин не се е позиционирал никога така, но ръководството на партията му го прави. :laugh: 

П.С. Има и други партии корпорации пък нито една от тях не показва устойчивостта на ГЕРБ...(и не само в България).
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 09 May 2021, 19:16:37
Другата партия-корпорация е ДПС, а те по съвсем различни причини са по-устойчиви и от ГЕРБ, и от останалите.
Клиентелизъм и бизнес интереси ще има винаги около всяка партия, особено свързаните с властта, но при ДПС и ГЕРБ цялата партийна организация и изобщо съществуване е строго подчинена на бизнес интересите и едва след това идва всичко останало.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Лина on 09 May 2021, 22:46:45
Quote from: Panzerfaust on 09 May 2021, 17:44:09Не са глупости - натиск върху администрацията има, лично познавам хора на които е оказван. Корпоративният вот също е факт - отново лично познавам хора, събирани от работодателите си с препоръка да гласуват за ГЕРБ, и то с конкретна преференция. И всичко това със съответни заплахи в случай, че не се случи.

Аз не познавам, което не значи, че няма.. Вижте, при толкова много хора (държавните администрация и служители) това което пишете ми се струва абсолютно невъзможно.  :warn:  Ще дам пример с полицаите, те никога не гласуват за ГЕРБ. Болшинството от тях гласуват за други партии. Т нар. "корпоративен вот" - там сигурно е точно както го описвате, но той не е решаващ, а от него се ползват всички големи партии, които са давали някога каквото и да е на някого. Мажоритарния вот един ден ще е същата работа като корпоративния. 
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 10 May 2021, 03:33:36
Ако толкова някой искаше да изрине ГЕРБ от властта, а не всеки път да са на 1во място, щяха да гласуват не 3-3.5млн., а 5млн българи и отгоре...Фактът че от 2009г. с малко прекъсване 2013-2014г., това българите ги задоволява е показателен. То всъщност и тогава, когато БСП-ДПС управляваха със златния пръст на воленчо и премиер Орешарски, пак ГЕРБ спечелиха изборите с 5% преднина пред БСП. Аз не знам вие какво друго искате. Това са принципите на демокрацията. При една диктатура властта управлява с 99.99% вот, ама нали отдавна приключихме с тия времена ? Да не говорим че това няма как да се случи в днешните условия. Просто хората си харесват ГЕРБ и това е. А тези, които не гласуват дават мълчаливо съгласие отново ГЕРБ да ги управлява. Ако бяха толкова против този модел щяха да се юрнат да гласуват за други партии само за да свалят ГЕРБ от 1вото място, само че това нещо не се случва вече 12 години от 2009г насам. Значи на хората им харесва този път и модел на развитие на България. :laugh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzergrenadier on 10 May 2021, 11:51:19
Въпросът е дали патриотите в лицето на ВМРО/НФСБ и може би някои други, могат да влязат в една бъдеща власт, освен като патерица на ГЕРБ. Има ли вариант ако властта се смени и се състави коалиция от опозиционните партии, патриотите да се коалират с нея или не?
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 10 May 2021, 12:20:21
Аз не виждам друг оптимален вариант. То и в миналия мандат ОП нямаше как да изпълнят голяма част от програмата си, защото и ГЕРБ е от партиите на статуквото. Само че политиката е изкуство на възможното и реалното, а не на желаното. Те от партия Възраждане ги гледам говорят някакви неща - ние това, ние онова...няма да се съобразяваме с никого, нито ще правим коалиция, само че за да реализират това, което искат и да не се съобразяват с други трябва да спечелят 121 депутати за еднопартийно управление, което няма как да стане. :judge:
Иначе не виждам как новите ОП в лицето на НФСБ, ВМРО и КОД може да управлява с БСП-ДПС или плешивия и мутрите на Манолова. С десните пък има сериозни разминавания в програмите, така че остава пак ГЕРБ. Няма други алтернативи към момента. :laugh: 
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 10 May 2021, 17:30:55
10 дни за мислене. ВМРО, НФСБ и КОД преговарят за общо явяване на изборите

(https://gdb.rferl.org/AE17D434-2BBE-43A8-8384-B3B52522C956_w1023_r1_s.jpg)
Лидерите на НФСБ и ВМРО - Валери Симеонов и Красимир Каракачанов

От понеделник до около 20 май ще се водят преговори за общо явяване на избори между ВМРО, НФСБ и КОД на Петър Москов. Целта е създаване на "патриотична коалиция", която да се противопостави на "новите улични диктатори". Преди седмица лидерът на НФСБ Валери Симеонов определи с тези думи събитията в 45-ото Народно събрание.

В края на април Симеонов написа отворено писмо, с което призова за свикване на Национален патриотичен форум на 10 май. На него партии от "родолюбивия спектър" трябваше да дадат отпор на това, което авторът определя като "неолиберализъм и чалгизация".

До провеждането на официално мероприятие не се стигна, но в края на миналата седмица председателят на ВМРО и министър на отбраната в оставка Красимир Каракачанов потвърди, че от понеделник започват преговори между неговата партия и НФСБ. Като потенциален партньор към преговорите беше присъединена и КОД, създадена от Петър Москов – бившият здравен министър в кабинета "Борисов 2".

И трите партии, които ще работят за постигане на споразумение за общо явяване на изборите на 11 юли, опитаха да влязат самостоятелно в парламента през април тази година. Опитът им беше неуспешен.

ВМРО и НФСБ бяха част от съществуващата в 44-то Народно събрание коалиция "Обединени патриоти", но на отминалите избори се явиха в различен състав: ВМРО реши да участва самостоятелно, а НФСБ на Валери Симеонов се събра с "Воля".

На този етап трите партии не са обявили точните параметри на преговорите между тях. Очаква се в близката една седмица да стане последователно ясно дали ще успеят да се споразумеят за обща програма, а след това и за разпределение на места в евентуални кандидат-депутатски листи.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31247651.html
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzergrenadier on 11 May 2021, 11:18:32
Партия "Възраждане" е получила покана за участие в преговори за създаване на предизборна коалиция с ВМРО и НФСБ. Това обяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Поканата е била отхвърлена.

"Нашата позиция, тя е била и винаги си остава принципна! Няма да водим преговори с хора, които са управлявали страната ни през последните години! Точка", посочи Костадинов. "Това са хора, които компрометираха идеята на българския национализъм и патриотизъм, и хора, които превърнаха думата патриотизъм в мръсна дума", заяви още той.

https://www.banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/vuzrajdane-otkaza-pregovori-s-vmro-i-nfsb-za-koaliciia (https://www.banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/vuzrajdane-otkaza-pregovori-s-vmro-i-nfsb-za-koaliciia)


Все пак е имало покана от страна на патриотите към "Възраждане"...
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 11 May 2021, 14:05:04
Формално да, но резултатът беше ясен. :judge:
Както написа и Шишман на стената ми във фейсбук - "С Възраждане никой не може да се разбере. Лидерът им е прекалено ненормален." :laugh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzergrenadier on 11 May 2021, 14:49:26
Хм, да... проблемът на патриотите е, че не могат да се разбират помежду си... В различни периоди са се обвинявали в ненормалност Расате, Сидеров, Чернев (Бог да го прости!), отец Гелеменов... а сега и Костадинов... Всеки обявява, че другия е или "луд" или "предател на националните интереси", понеже в дадени моменти по дадени приоритети застава зад Русия или зад Запада... Всеки претендира, че изразява единствено вярно националния интерес, а опонентът му е  "предател", "луд" и на "чужда хранилка". Но така политика не се прави и не може да се прави...  :judge:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 11 May 2021, 15:14:31
Quote from: FELDMARSCHALL on 11 May 2021, 14:05:04Формално да, но резултатът беше ясен. :judge:
Както написа и Шишман на стената ми във фейсбук - "С Възраждане никой не може да се разбере. Лидерът им е прекалено ненормален." :laugh:

Според мен изпращането на такава покана, макар и формално, е груба политическа грешка.
Между българските и съветските патриоти трябва да се издигнат стени, а не да се прокарват мостове.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 11 May 2021, 15:29:51
QuoteСпоред мен изпращането на такава покана, макар и формално, е груба политическа грешка.
Между българските и съветските патриоти трябва да се издигнат стени, а не да се прокарват мостове.
Ке умрат да влязат в парламента.  :mad:

И съвсем не е било формално.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 11 May 2021, 20:41:00
Quote from: Hatshepsut on 11 May 2021, 15:14:31Според мен изпращането на такава покана, макар и формално, е груба политическа грешка.
Между българските и съветските патриоти трябва да се издигнат стени, а не да се прокарват мостове.
Проблемът е че в момента към партия Възраждане е концентриран известен патриотичен вот със своята тежест, това е основната причина, а не какъв е по характер Костадин Костадинов и дали е про-Русия или про-Запад. Че той и Каракачанов не е против Русия, а държи за балансирано поведение между ЕС/САЩ от една страна и Русия от друга. От всички в патриотичния сектор само Валери Симеонов винаги е заявявал ярко анти-Русия поведение, и то насочено разбира се към Путин и държавната политика на Русия, не към обикновените руснаци - това е правилното поведение. За КОД и Петър Москов не мога да кажа точно, те се водят дясно-консервативна партия, което предполага да са про-ЕС и НАТО и по-скоро негативно отношение към Русия, но да не им се меся, те си решават къде ще се позиционират.
Та да се върнем в началото защо към партия Възраждане, а не към други. Според вас защо няма покана към Боян Расате, към ЧЕСТ на Симеон Костадинов или други партии с 5 човека на кръст ? Ами те просто нямат никаква тежест като електорат и представят пренебрежимо малка направо нищожна част от вота на избори, най-често 0.01% както е при Боян Расате. ЧЕСТ на Симеон Костадинов даже не успяха да се регистрират за изборите, несъбирайки минималния брой валидни подписи на граждани за участие в изборите.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 11 May 2021, 23:08:02
Не бих нарекъл мнозинството от електората на "Възраждане" точно патриотичен. Или ако е патриотичен, то не е български патриотичен. Изпращането на тази покана показва едно - Каракачанов и Симеонов нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили. Толкова се напъват да влязат у парламенто, че забравиха какво беше с Болен. С Костадинчо ще е същото, а може и по-зле. Не мога да адмирирам тази безпринципност, да - политиката е изкуство на възможното, но това дори не е възможно, а отчаяно.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 12 May 2021, 22:51:36
Имам наблюдения над електората им и мога да кажа, че в голямата си част е патриотичен. Това че при някой има русофилски залитания е вярно, но това не означава че трябва да ги отпишем автоматично като вот от патриотичната ниша. Знаете колко заблуди има наслагвани в учебниците още от времето на комунизма за "Русия като освободителка 2 пъти" и т.н., това нещо се възпитавало в няколко поколения българи и е оставило своя отпечатък и до днес в съзнанието на хората (дори новите поколения, които би трябвало да са повече прозападни). Тези хора обаче могат да бъдат преориентирани по метода на убеждението, вярно ще отнеме време, но при правилен подход и работа с тях, ще достигнат до истината и ще разберат какви са истинските намерения на Русия и после СССР към България в последните два века. :laugh:
Това което пиша във фейсбук и форума първо като становище, а после и като бъдещи цели, е че трябва патриотичния вот да бъде концентриран и събран в един общ фронт за участие на избори, за да се постигне максимално добър резултат както се случи 2017г., а не да бъде разпиляван в няколко посоки и в крайна сметка да гледаме в парламента новите талибани - мутрите на Манолова и лумпените на плешивия мафиот. :laugh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 13 May 2021, 14:07:16
Със сигурност има свестни хора, които са заблудени и/или по кариеристични подбуди им симпатизират. Повечето обаче са неспасями и е достатъчно да се отвори страницата на Костадинов и да се види нивото. ВМРО и НФСБ правят голяма грешка като не прокарват ясна граница.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 13 May 2021, 15:16:14
Забелязал съм в последно време, че Костадинов избягва да коментира неща свързани с Русия или ако няма начин да не изкаже позиция се стреми да е по-неутрален. Това го прави може от година насам. Може би така се стреми да разшири влиянието на Възраждане за да успее да постигне заветната цел - влизане в парламента. Следя и събиранията на Възраждане в последно време. Преди пандемията си спомням че имаше руски знамена, но миналата година на големия протест в София през май нямаше такива. Наистина има промяна в поведението му, може би се опитва да си изчисти образа след като му лепнаха прякора "Копейкин", но виждам разлика спрямо 2017г. при предишните избори, когато всяко второ изречение беше - "Русия това, Русия онова..."
Това е моето виждане и анализ на нещата. Както и да пресмятаме и въртим проценти, друг печеливш ход няма освен концентриране на патриотичния вот в една посока. Без коалиции няма да станат нещата, защото лидери много и всеки иска да има така да се каже свое кътче в патриотичния политически спектър.
Впрочем не само в България стоят така нещата. Учуди ме че дори в една Хърватия националистите са разделени, уж всичко би трябвало да се гради на антисръбска основа, но и там въпреки че са 4млн. население, успяват да се делят на сумати партии и се карат кой е по-голям патриот/по-голям антисърбин всъщност. :laugh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 13 May 2021, 16:29:56
Да бе, но "националистите" не са едно и също. Има левичари, които се пишат националисти, или поне патриоти, а са чисти комунисти със съпътстващите от това идиотизми. "Възраждане" сега и преди "Атака" приютиха голяма част от тези хора. Както казах по-горе - те са неспасяеми и аз не смятам, че биха били градивни за българския национализъм.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 13 May 2021, 17:31:46
Quote from: FELDMARSCHALL on 11 May 2021, 14:05:04Формално да, но резултатът беше ясен. :judge:
Както написа и Шишман на стената ми във фейсбук - "С Възраждане никой не може да се разбере. Лидерът им е прекалено ненормален." :laugh:
Да проблема тука не са русофили или русофоби: тоя Костадинов просто е фанатизиран луд с огромна мания за величие. Добре че не е умен, че щеше да е страшно.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 13 May 2021, 17:38:30
Quote from: FELDMARSCHALL on 13 May 2021, 15:16:14Учуди ме че дори в една Хърватия националистите са разделени, уж всичко би трябвало да се гради на антисръбска основа, но и там въпреки че са 4млн. население, успяват да се делят на сумати партии и се карат кой е по-голям патриот/по-голям антисърбин всъщност. :laugh:
Е то и в Италия е така: има 2-е десни партии.
Истината е че :въпроса не е политически, а културно-религиозен и не може да бъде решен с политически средства. С една дума - губите си времето.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Лина on 13 May 2021, 20:03:23
Quote from: Panzergrenadier on 10 May 2021, 11:51:19Въпросът е дали патриотите в лицето на ВМРО/НФСБ и може би някои други, могат да влязат в една бъдеща власт, освен като патерица на ГЕРБ.

Според мен нямат никакъв друг шанс, освен като.... доказал се партньор. :laugh: 
И с тази питанка даваш ясното на Sturmmann Батбаянов защо е този рев, поне за себе си това мога да  кажа. )
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 13 May 2021, 20:16:48
Вижте за каква патология става въпрос:
QuoteДруга патриотична политическа организация, освен Възраждане, за тези избори няма!
ВМРО-БНД, НФСБ и др. добре известни и неизвестни, вече доказаха, че с лозунги без съдържание и принципи, са безполезни и дори вредни за българското общество. Ние не считаме по-горните за патриотични организации и никога не сме обмисляли опции за коалиции с тях!
🇧🇬 В българското народно събрание е редно да има представителство на патриотично настроените и консервативни българи. Затова от #Възраждане търсим подкрепата на тези хора, като единствени автентични техни политически представители в настоящата политическа действителност. Търсим подкрепата им и ги каним в редиците си.
🔸 Искра Михайлова - председател на Възраждане - Стара Загора
Ето за какво говорим. Ние сме единствените и неповторими патриоти и единствената патриотична партия. Другите са псевдо-патриоти. Оставаше да напише и как ще спечелят 121 депутати, че да управляват еднолично и да няма нужда да се съобразяват с други. :judge:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 15 May 2021, 14:50:56
Волен правил митинг сигурно с наети манекенки. Бил готов да се коалира с всеки. Толкова ли е хубаво в тоя парламент, че всеки отчаяно се натиска пак да влезе.  :mad:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 16 May 2021, 00:15:46
Да ! :judge:  :dance:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 19 May 2021, 23:06:28
Почнаха да ги уволняват гербаджийте лека-полека. :)

Кариеристите сигурно вече мислят на къде да се преориентират, защото виждат, че ГЕРБ е бита карта.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 20 May 2021, 18:06:51
С името ,,БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ" ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ тръгват обединени към изборите на 11 юли

(https://vmro.bg/wp-content/uploads/2021/05/20052021kp.jpg)

Без лидерите в листите новата формация дава заявка за продължаване на твърдата политика в защита на националните интереси

Днес, 20 май 2021 г., трите партии подписаха предизборно споразумение, с което поставиха и началото на обещаното обединение на патриотичния сектор в България.

Патриотичната коалиция се обединява около 10 основни принципа. Водещи сред тях са национално помирение и прекратяване на междуинституционалните войни; повишаване на доходите и пенсиите; мерки срещу монополите и картелите, приемане на Закон за частния фалит; преодоляване на демографската катастрофа; недопускане на ДПС в управлението на България; независима и националноотговорна външна политика; защита на традиционното семейство и недопускане на еднополови бракове; прекратяване на социалния паразитизъм; въвеждане на образователен ценз при гласуване; децентрализация; нулева толерантност към корупцията; нов Обществен договор и др.

,,БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ", дават заявка за работа в името на всеки български гражданин и категорично и непримиримо отстояване на националните интереси на България.

Ето и 10-те принципа, които изведоха като приоритети:

1. БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ НАЦИОНАЛНО ПОМИРЕНИЕ И ЕДИНСТВО, прекратяване на междуинституционалните войни и езика на омразата, за да се гарантира държавността в името на гражданите и на националните интереси. Осигуряване на пълна прозрачност в работата на институциите. Фокусиране върху неотложните приоритети на обществото.

2. Повишаване на доходите на българските граждани. Справедливо преизчисляване на всички пенсии и осигуряване на достойни старини на българските пенсионери. Подкрепа на бизнеса в България. Мерки срещу произвола на монополите и картелите. Приемане на Закон за частния фалит. Защита на българския интерес при концесиониране  на природните богатства.

3. Демографската катастрофа е най-голямата заплаха пред България. За преодоляване на демографската катастрофа са необходими бързи, комплексни и адекватни мерки. Подкрепа на грамотната раждаемост, активни просемейни политики и програми за завръщане на нашите сънародници от чужбина.

4. Недопускане на ДПС и други антиконституционни етнически партии в управлението на България. Гарантиране на националната сигурност.

5. Независима националноотговорна външна политика, отстояваща само и единствено интересите на България. Противопоставяне на неоосманизма, нелегалната миграция и опитите на Брюксел да налага чужди на българския народ идеологии. Защита и подкрепа на българските общности зад граница. Твърдо отстояване на историческите български интереси в РС Македония.

6. Защита на традиционното българско семейство и семейни ценности. Съгласно Конституцията семейството е съюз между мъж и жена. Недопускане на еднополовите бракове и джендър идеологията в страната ни.

7. Прекратяване на социалния паразитизъм. Премахване на привилегиите за маргиналните цигански общности и незаконни гета, които стават генератори на престъпления, детска раждаемост, контролиран вот. Всички български граждани имат еднакви права и задължения. Толерирането на едни за сметка на други е недопустимо. Неграмотните лица, неизпълнили конституционното си задължение за образование до 16-годишна възраст, да нямат право да гласуват.

8. Повече власт при хората: въвеждане на регионално самоуправление и разширяване на правомощията на общините; финансиране на малките общини и гарантиране на спазването на принципите на независимост на институциите и разделението на властите. Облекчаване на процедурата за провеждане на национални референдуми по важни за нацията въпроси.

9. Нулева толерантност към корупцията на всички нива и към назначаването на отговорни постове на кадри с недостатъчна или неподходяща за поста квалификация.

10. Готови сме да започнем дебата за нов Обществен договор, за създаване на механизъм за повишаване на личната отговорност на политическите лица, както и за отстраняване на функционалните неуредици при държавното управление.

https://vmro.bg/ (https://vmro.bg/%D1%81-%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B8-%D0%B2%D0%BC%D1%80%D0%BE/)
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 20 May 2021, 19:28:05
Каквото ви написах преди месец, че е нужно да се случи се случи днес. Винаги съм имал реалистичен поглед над нещата и тези, които трябва са провидели. :dance: 
Макар и без партия "Възраждане", но там и на мен ми беше ясно, че няма да се съгласят, защото се чувстват в подем и искат отново да си измерят силите сами и дали имат достатъчно симпатизанти за влизане в парламента. Пък и Костадин е достатъчно самовлюбен и си живее във своя реалност как "Възраждане" печели 121 депутати и няма нужда да се съобразява с никого. :judge:
Ясно е че с увеличените секции в Турция, котата за достигане 4%товата бариера няма да бъде 140хил. гласа, а повече затова се надявам и повече българи от другите страни извън ЕС - ВБ, САЩ, Австралия и други да са по-активни в гласуването. :whistle:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 22 May 2021, 00:56:28
Започвайте да си променяте риториката против някои партии, по-конкретно ИТН, че Симеонов за пореден път заяви, че би преговарял със всяка партия за съставяне на правителство с изключение на ДПС.  :lol:

Не съм фен на Копейкин, но той показва принципност като отказва да се залюби с всякакви анти-български и малоумни партии, за разлика от НФСБ и ВМРО.

Май-май дълго време ще има служебно правителство и нови и нови избори.

Фамилията на човека е Симеонов, а не Семьонов. При повторни такива нарушения ще последва санкция.
FELDMARSCHALL
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 23 May 2021, 00:19:32
Гледай си там "Новата демокрация" - подмененото БНС, което всеки път печели на избори между 0.05 и 0.1% и не давай акъл на другите. :laugh:
И изписвай имената на хората по правилния начин, защото при повторни нарушения ще бъдат разбира се предприети и мерки. :whistle:
Без ДПС и БСП е заявявал Симеонов, не изопачавай думите му.
Самовлюбеният лидер на "Възраждане" няма какво да го коментираме толкова. Даже ми се струва, че скоро ще надмине и Волен по психо-патология, с тънката разлика че Волен от първия път влезе в парламента и то с 8.5%, като в деня на изборите 2005г. даже много хора не знаеха за съществуването на партията му. Възраждане е създадена 2014г. участва вече на два парламентарни вота 2017 и 2021 и така и не беше дори близо до 4%товата бариера, нещо което тормози много болно-амбициозната душица на Костадинчо. :judge:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 23 May 2021, 08:12:39
Погледнах във фейсбук профила на Боян Расате и забелязвам, че не е писал от 4 април насам.
Не знам дали на тези избори неговата формация изобщо ще участва.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 23 May 2021, 13:46:29
Quote from: FELDMARSCHALL on 23 May 2021, 00:19:32Гледай си там "Новата демокрация" - подмененото БНС, което всеки път печели на избори между 0.05 и 0.1% и не давай акъл на другите. :laugh:
И изписвай имената на хората по правилния начин, защото при повторни нарушения ще бъдат разбира се предприети и мерки. :whistle:
Без ДПС и БСП е заявявал Симеонов, не изопачавай думите му.
Самовлюбеният лидер на "Възраждане" няма какво да го коментираме толкова. Даже ми се струва, че скоро ще надмине и Волен по психо-патология, с тънката разлика че Волен от първия път влезе в парламента и то с 8.5%, като в деня на изборите 2005г. даже много хора не знаеха за съществуването на партията му. Възраждане е създадена 2014г. участва вече на два парламентарни вота 2017 и 2021 и така и не беше дори близо до 4%товата бариера, нещо което тормози много болно-амбициозната душица на Костадинчо. :judge:

Само не знам защо продължаваш да повтаряш един и същи неща всеки път, разбрахме ги, спокойно.

Аз не видях да казва, че и с БСП не може да има коалиция. А и преди изборите 2017та година също не казваше, че не може с БСП, само ДПС споменаваше като небългарска партия. Както и да е, друго е интересното. Каза, че са поели негативи заради ГЕРБ. Май всички се обявяват против ГЕРБ, не знам как ще се върнат на власт.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 23 May 2021, 14:33:38
Според мен обвързването на ВМРО и НФСБ с "Воля" е сериозна стратегическа грешка. Марешки правеше на нищо Валери Симеонов и Каракачанов за участието им в правителството, а и открито обвиняваше Каракачанов в национално предателство и корупция заради самолетите. Няма как да убедят по-страничните симпатизанти, че това е принципно. Ще си останат на ниво твърд електорат (то всъщност само ВМРО има сериозен формиран такъв).
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 23 May 2021, 15:59:06
2017г. как беше ? Волен обвиняваше даже в много по-тежки неща Симеонов и Каракачанов и то години наред, за разлика от инцидентните нападки на Марешки в 44тия парламент, като после той си променяше мнението и подкрепяше като цяло правителството на ГЕРБ-ОП по много въпроси. Волен тези нападки ги правеше ежеднено и перманентно в продължение на дълъг период от време, но накрая се явиха заедно. То всъщност обединението стана 2016г., когато беше издигнат Каракачанов за президент и той спечели 15%.
Тук някои хора явно не могат да вденат (казано народному) или осъзнаят каква е главната цел на едно такова обединение. Тя не е да се заобичат лидерите на съответните партии и да си простят всички нападки и обиди от миналото, а да не се разпилява патриотичния вот, да бъде той концентриран в една коалиция/фронт от партии - ясно е че в България сме на принципа - Много вожд малко индианец, затова е нереалистично да се мисли, че една единствена партия може да концентрира този вот на 100%, както сега си мисли "Възраждане" или в миналото ранната Атака. А когато този вот е концентриран и влезе с едни 10% в парламента, той има възможност да осъществява дадени политики и да прокарва дори и с големи усилия закони, които да са в защита на националните интереси. Иначе се получава така, че при разпиляването на този вот едни около 300-350хил. българи остават непредставени в парламента. Кулминацията на падението беше пародията наречена 45ти парламент с депутати, които не знаеха изобщо как са се озовали там, бяха достигнати невиждани низини на липса на експертност. Председателка, която не може да говори и не познава правилника за работа на НС, въпреки че 20 години работи там като юрист. Кръчмаро-чалгарски език от трибуната пренесен от предаването на плешивия мафиот, тон зададен от Тошко Африкански. За съществото Мика Зайкова няма да отварям дума от уважение към годините и. :laugh:
За кой ли път ще подчертая, че политиката е изкуство на възможното и реалистичното в момента, а не на желаното (за съжаление). Написано е преди хиляди години и това ще е валидно докато има човешка цивилизация на тая планета.
Така стоят нещата към момента и това е оптималния вариант за нас, хората от патриотичната ниша. Нападки и обиди винаги ще има между лидерите, това е част от манталитета и психологията по нашите географски ширини на Балканите (не само в България). Не си мислете че в другите страни около нас е по-различно. И там се карат кой е по-голям патриот и обвиняват опонентите си, че са национални предатели и т.н.! Вижте особено спора за името на Македония - гръцките националисти обвиниха правителството си, че изобщо се съгласили да присъства думата Македония в името на северната им съседка, а "македонските" националисти също обвиниха пък своето правителство, че се съгласило на определението "Северна" и как били предатели, че не отстояли запазване на името "Република Македония". Всичко е въпрос на гледна точка, както казваше един известен наш журналист. :judge:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Авитохол_165 on 23 May 2021, 17:35:17
За какъв патриотичен вот при Воля говориш? Тази партия се казваше Либерален алианс, преди Марешки да я прекръсти. На последните евроизбори бяха в коалиция с партията на Касим Дал, подкрепяха Истанбулската конвенция. Малко от малко приличие и принципност де, Фелд, поне малко.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 23 May 2021, 17:42:12
Точно! "Воля" доскоро изобщо не се заявяваха в националистическия сектор. Аз помня много добре предизборната им кампания през 2017 г., която им беше най-успешна и те изобщо не акцентираха на национализъм, освен малко общи приказки, дето и БСП ги говорят. Започнаха да се правят на "патриоти" от две-три години някъде, явно Марешки видя възхода на "Възраждане" и реши, че и за него има място на рубладжийската трапеза.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 23 May 2021, 17:43:32
Quote from: Авитохол_165 on 23 May 2021, 17:35:17За какъв патриотичен вот при Воля говориш? Тази партия се казваше Либерален алианс, преди Марешки да я прекръсти. На последните евроизбори бяха в коалиция с партията на Касим Дал, подкрепяха Истанбулската конвенция. Малко от малко приличие и принципност де, Фелд, поне малко.
И ти нищо не си разбрал или се правиш на малоумен. Прочети внимателно последният ми пост, защото няма да повтарям едно и също като за бавноразвиващи се... :laugh:
П.С. Марешки какъвто и да е, не съм го чувал да говори - Русия това, Русия онова, обичам Русия и т.н.
Няма база за сравнение с Волен (Атака) и Костадинов (Възраждане). Толкова по този въпрос.
П.С.2. С лидерът на Воля в моя град се познавнам от години, не съм видял и грам русофилство при него, иначе отдавна нямаше да е в обкръжението ми. За отговарящия за Възраждане се отнася същото.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Авитохол_165 on 23 May 2021, 18:02:58
Ти сериозно ли?

QuoteДа, русофил съм. Децата ми учат в Русия, аз съм завършил в Русия. Това каза в предаването ,,Лице в лице" на bTV лидерът на ,,Воля" Веселин Марешки, попитан как ще съвместяват геополитическите си пристрастия с Валери Симеонов в коалицията.

QuoteВижте какво става в Сирия, може би Русия по може да защити България, отколкото НАТО, заяви лидерът на Воля Валентин Марешки по бТВ. Преди дни той лансира идеята за референдум за излизане на България от НАТО, защото "НАТО на практика нищо не ни дава, а ни ограбва".

(https://m.dnevnik.bg/shimg/zx640_3175818.jpg)
На Червения площад на 9 май.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 23 May 2021, 18:17:17
Буш и Меркел също са били на 9 май на този площад. Усещаш ли се на каква плоскост поставяш нещата ? Толкова с офтопика в тази тема, която е - Парламентарни избори 2021. За общия казан има други места във форума.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 23 May 2021, 19:08:48
Фелд, струва ми се, че Буш и Меркел не говорят за излизане от НАТО.:mad: 
Както и да е - избирателите ще си кажат думата. Вероятно ще влязат, но после...
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Лина on 23 May 2021, 19:59:52
Марешки не само е завършил в Русия и децата му учат там, но и жена му е рускиня.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 23 May 2021, 20:57:08
Ами аз се чух с Марешки още през март по време на кампанията, пък не ми е казвал, че партията им иска да повдига такъв въпрос. Не е проблем още утре да попитам областния им дали тяхната партия е за излизане от НАТО, ЕС и каквото още се сетите и какво е личното мнение на Марешки, обаче такъв въпрос не стои на дневен ред. Атака и Възраждане поне са заявявали категорично, че искат референдум за излизането на България от НАТО. Когато дадена партия иска да повдигне такъв въпрос прави подписка за референдум, а ако е в парламента повдига въпроса от парламентарната трибуна, без значение дали е част от властта или крайна опозиция. Такова нещо от партия Воля не са направили за 4 години, нито Марешки или друг депутат от Воля за тия 4 години е правил изказване от трибуната с искане за референдум по този въпрос. :dont:
Да не ме разбира никой погрешно, че защитавам дадена личност или партия, просто представям фактите, такива каквито са, а не изопачени, както им изнася на някои. В последните години медийното и нет пространство преля от фейк новини и откровени лъжи и глупости, някои от които фрапантни, а оттам заваляха сумати дела за клевета и т.н. Някои даже си бяха направили виртуална фабрика за производство на тролове, които да произвеждат такива "новини", както и цели сайтове бълващи лъжи като брадва,информиран.нет и др. подобни. Лошото е че доста хора и то уж средно интелигентни (не простовати наивници) се хващаха на въдицата и костваше големи усилия да се убедят тези хора каква е истината. :huh:
Наистина мисля че няма смисъл повече да излизаме толкова извън темата. Има си място за общи приказки, където е т.нар. общ казан и там всеки може да си излива душата по всякакви теми. :judge:
И накрая, както виждате дори за Костадинов съм казвал някои положителни неща, макар да се разминаваме в позициите по доста теми. Нищо не е само черно или само бяло, както и самите личности - винаги има нюанси. Аз съм се виждал с него 2008г. още когато беше във ВМРО и имаше различна позиция относно Русия в сравнение с днешната. Ако мога пак да се видя с него, просто бих го попитал как така 12 години беше в тази организация, че и на заплата. Ходатайстваха да бъде назначен и за директор на историческия музей в Добрич, а сега изведнъж ги нарича МВРО и че са за затвора заради паспортите и какъв бил Каракачанов. Ако това е твоята позиция, тогава какво прави 12 години при тези хора ?! :laugh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 26 May 2021, 21:21:47
19 партии и 9 коалиции се регистрираха за изборите на 11 юли

(https://i2.offnews.bg/events/2021/05/26/752296/phpn6vll6_559x345.jpg)

19 партии и 9 коалиции се регистрираха в Централната избирателна комисия за участие в предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Крайният срок за подаване на документите изтече в 17 часа.

До 5 юни формациите могат да направят промени в регистрацията.

За участие в изборите партиите и коалициите трябваше да внесат безлихвен депозит от 2500 лева. Към заявлението за регистрация се прилага списък от поне 2500 избиратели с имена, ЕГН и саморъчен подпис.

Заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева заяви пред БНР, че подписките ще бъдат предадени в ГРАО за проверка.

"Днес ще ги регистрираме при т.нар. неприключила регистрация и след като се върнат проверките, ще бъде взето решение за регистриране или отказ на регистрация", допълни тя.

8 юни е крайният срок, в който партия ли коалиция може да поиска да бъде заличена за участие в изборите.

Ето и кои са част от партиите и коалициите, регистрирали се в ЦИК:

Партия ,,Глас народен"

Партия БТР - ,,България на труда и разума"

Партия "Има такъв народ"

Партия ,,Подем"

Партия ,,Републиканци за България"

Партия ,,Атака"

Партия "Движение за права и свободи"

Партия "МИР"

Партия на Зелените

Партия "Бригада"

Партия " Гражданска платформа Българско лято"

Партия "Пряка демокрация"

Коалиция ,,Български патриоти – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ"

Коалиция ,,Изправи се! Мутри вън"

Коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република"

Коалиция ,,ГЕРБ-СДС"

Коалиция ,,БСП за България"

Коалиция ,,Демократична България - обединение"

Коалиция "Национално обединение на десницата" (КОД, БЗНС и БДФ)

https://offnews.bg/izbori/19-partii-i-9-koalitcii-se-registriraha-za-izborite-na-11-iuli-obnove-752296.html


П.П. Анкетата е редактирана съобразно регистрираните политически формации за изборите на 11 юли.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 27 May 2021, 14:19:42
В статията е добавена партия БНС, гледам и тук в анкетата също е добавена. Бях гласувал с опция, че няма да гласувам, но виждам, че може да се изтрие гласа и да се гласува наново. Форума е на високо ниво, има полезни възможности.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 27 May 2021, 19:54:34
Кво стана сега ? Расатето успя ли да се регистрира с мандата на седесароподобната БНС - Нова демокрация ? :laugh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 30 May 2021, 08:05:11
QuoteЗа какъв патриотичен вот при Воля говориш? Тази партия се казваше Либерален алианс, преди Марешки да я прекръсти. На последните евроизбори бяха в коалиция с партията на Касим Дал, подкрепяха Истанбулската конвенция. Малко от малко приличие и принципност де, Фелд, поне малко.

За мен не е проблем, че партията на Марешки се е наричала Либерален алианс, аз самият не съм консерватор и съм доста резервиран (меко казано) към консерватизма като политическо течение, особено когато е съчетан с лицемерна или фанатична привързаност към християнството (а това е май в почти всички случаи).

За разлика от отношението ми към партиите Атака и Възраждане, което е 100% отрицателно, моето отношение към Воля не е чак толкова категорично, затова на предстоящите избори има много голяма вероятност да гласувам за коалицията ,,Българските патриоти". Разбира се, това е само първоначално намерение, до 11 юли има още много време. Напоследък ВМРО взеха да разтягат локуми за християнски ценности, така че мога и да преосмисля своята позиция  :rolleyes:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 30 May 2021, 09:36:36
Quote from: Hatshepsut on 30 May 2021, 08:05:11Напоследък ВМРО взеха да разтягат локуми за християнски ценности, така че мога и да преосмисля своята позиция  :rolleyes:
Е за какви ценности да разтягат " локуми" за ислямски, сатанистки или европейски ? Българите все още сме православни християни.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 30 May 2021, 21:38:58
Лошото е, че направиха изборите в разгара на лятото и много хора няма да могат да гласуват, защото ще са на почивка.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 30 May 2021, 22:09:03
На Жириновски партията от самото и създаване до днес се казва "либерал-демократическа" партия на Русия (ЛДПР), пък всъщност провежда ултранационалистическа политика, така че не се подвеждайте толкова по имената. :judge:
Относно гласуването, ще има секции в хотелите за хората, които се намират на почивка по морето, така че не вярвам това да смъкне избирателната активност. Важното е от Турция да не се увеличат гласовете драстично, защото това ще смъкне автоматично вота за всички останали партии извън ДПС. :down:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Авитохол_165 on 30 May 2021, 22:33:49
Quote from: Hatshepsut on 30 May 2021, 08:05:11За разлика от отношението ми към партиите Атака и Възраждане, което е 100% отрицателно, моето отношение към Воля не е чак толкова категорично
Че съвсем наскоро е бил в коалиция с партията на Касим Дал, викаш, не те притеснява.

За националистите в този форум явно е достатъчно да не си русофилистик. Може да си доказана политически кyрва, лапала го на всеки, да си подкрепял всякакви антибългарски изродщини, да си тотално прост питекантроп, обаче, ако не си русофил, всичко е шест, минаваш за националист.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 30 May 2021, 22:57:33
Quote from: FELDMARSCHALL on 30 May 2021, 22:09:03Относно гласуването, ще има секции в хотелите за хората, които се намират на почивка по морето...
Сигурен ли си? Много интересно как технически ще бъде организирано това.
Иначе не всички ще са по хотели и то в България. Кой в чужбина, кой по козите пътеки и планински хижи, кой на палатка. При всички положения, такава дата е неудобство.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 30 May 2021, 23:24:42
Секциите ще са в хотели. То няма как да направят секция в къща за гости или бунгало. :lol:
Който не е в хотел със сигурност ще има секция в близък хотел в радиус курорта където се намира и на разстояние, което може да измине пеш за броени минути. Това ми е информацията от първа ръка. :laugh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 30 May 2021, 23:57:53
Това е ясно, въпросът е как ще се регистрираш за гласуване и какъв ще бъде контрола. Теоретично хората могат да гласуват в родното си място сутринта и следобяд вече пристигнали в хотела на морето да гласуват отново. Да, има едни декларации, които сега примерно попълват членовете на СИК, че не са гласували другаде, но много ме съмнява някой да тръгне да проверява хиляди курортисти - регистрации в хотели, по родните им места дали са се разписали за гласуване и т.н. Знаем, че тия неща в България са през пръсти.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 31 May 2021, 05:50:42
Quote from: Авитохол_165 on 30 May 2021, 22:33:49Че съвсем наскоро е бил в коалиция с партията на Касим Дал, викаш, не те притеснява.

За националистите в този форум явно е достатъчно да не си русофилистик. Може да си доказана политически кyрва, лапала го на всеки, да си подкрепял всякакви антибългарски изродщини, да си тотално прост питекантроп, обаче, ако не си русофил, всичко е шест, минаваш за националист.

Не е точно така - самият Марешки е русофил, за което бе споменато по-горе в темата, но нямам такива впечатления за неговата партия като цяло. Може след време да се разочаровам и от партията Воля на 100%, но този момент още не е дошъл. Не знам доколко представителите на Воля ще се държат лоялно в коалицията, това ще го видим с течение на времето. Веселин Марешки няма да е кандидат за депутат, така че няма да гласувам за него персонално.

Между другото, на тези избори лидерите на трите формации в коалицията няма да са кандидати в листите, това е по идея на ВМРО, както го дефинираха: лидерите да направят крачка встрани в името на България. Това е една нова тактика, на 11 юли ще си проличи доколко тази тактика е била успешна. Аз лично не очаквам коалицията ,,Българските патриоти" да спечели повече от 4-5%, за съжаление предишните избори показаха, че българските избиратели търсят нови алтернативи, и то в съвсем друга посока  :sad:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Авитохол_165 on 31 May 2021, 09:24:07
Коалиране с партията на Касим Дал не ти е достатъчно да се разочароваш на 100%. Доообре...
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 31 May 2021, 23:28:39
А Расате с Милен Илиев- МиЛенин (когото държи и до днес до себе си) и го слага на 1во място в най-многомандатния софийски МИР как ви се струва ? Това принципно поведение ли е, или ленининстите-комунисти са първи патриоти ? :laugh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 02 June 2021, 15:59:19
Ето малко инфо за гласуването, когато сме на почивка:

Служебният министър на регионалното развитие и благоустойството Виолета Комитова съобщи, че в отговор на ЦИК от ведомството са пояснили, че всички граждани в България могат да гласуват по постоянен и по настоящ адрес.

Втората регистрация се прави винаги в общината, със съгласието на собственика на имота. Всеки може да се регистрира по настоящ адрес в хотел по същия ред, каза министърът и допълни, че само регистрацията в хотел не означава регистрация по настоящ адрес.

Тя напомни, че петдесет дни преди датата на изборите кметовете са определи избирателните секции, в които кметовете са посочили места за регистрация по настоящ адрес. В писмо на МРРБ до кметовете и областните управители е поискано тези определени места за регистрация да бъдат посочени в достъпен списък за информация за хората, които искат да се регистрират по този ред, обясни министърът.
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/ (https://dnes.dir.bg/obshtestvo/shte-mozhem-da-glasuvame-i-ako-sme-na-pochivka?fbclid=IwAR30ExIUZ_irftBGQ6albIiamz4gX-EZR-m3nUZv9mY39-qnU4X_EJzS3OA)

Опасенията ми, изказани по-горе остават. Като цяло много неудачно време за избори.

Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 03 June 2021, 03:12:57
Другата възможна дата беше 18 юли. :judge:
Или пък Радев да ви угоди и да остави служебния кабинет да управлява повече отколкото има право по конституция и да назначи избори за септември, като паралелно с това си прави собствена предизборна кампания за президентските. Тогава сигурно всички щяхте да сте доволни. :laugh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 03 June 2021, 12:28:02
Ще видим резултатите от изборите и тогава ще стане ясно дали инатът на Слави е бил оправдан. Аз лично си мисля, че след 11 юли ще сме в много сходна патова ситуация, дори и ГЕРБ да свалят десетина пункта, а ИТН да качат десетина.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 05 June 2021, 22:51:32
Да, има вероятност плешивия да спечели въпреки всичките си издънки и простотии, които натвори след 4 април, което е парадоксално. Но какво да правим, такъв е манталитета на широки слоеве от днешния български народ. :huh:
Аз си мислех, че ще е в ролята на Бареков от 2014г., когато Дудука влезе някъде със 6-7%. Никой не е очаквал дори и от ИТН, че ще спечелят близо 20% и ще трябва да поемат някаква отговорност при евентуално правителство, а не да са в удобната роля на квичаща опозиция и от партийната им телевизийка да маскарят наред. Само че тази им роля вече няма как да я играят след като лошия Бойко вече не е на власт. :laugh:
Тепърва ще им гледаме сеира на талибаните на плешивия начело с тошко африкански - питекантропа. :judge:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 08 June 2021, 22:30:58
(https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/198576963_1531119937225787_4903026575875914228_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-3&_nc_sid=340051&_nc_ohc=GUkiOayHy00AX9-5KSW&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=92e912051294ed74dc70cc95726c592a&oe=60E367FC)
Откриваме кампанията в Русе с Илия Луков ! :bravo:  :dance:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 09 June 2021, 13:26:01
Жребий в ЦИК за бюлетината

(https://cdn4.focus.bg/fakti/photos/big/83b/cik-tegli-jrebia-za-nomerata-na-partiite-v-buletinata-1.jpg)

Цeнтрaлнaтa избирaтeлнa кoмиcия прoвeдe жрeбий зa oпрeдeлянe нa пoрeднитe нoмeрa в бюлeтинaтa нa пaртиитe, кoaлициитe и инициaтивнитe кoмитeти, рeгиcтрирaни зa учacтиe нa прeдcтoящитe избoри. Зa вoтa нa 11 юли ce рeгиcтрирaхa 18 пaртии и 9 кoaлиции.

Жрeбият бe тeглeн публичнo, в приcъcтвиeтo прeдcтaвитeли нa пoлитичecкитe фoрмaции.

Нa КП ГEРБ – CДC ce пaднa нoмeр 5, a нa КП ,,БCП ЗA БЪЛГAРИЯ" - 4. ПП ,,ДВИЖEНИE ЗA ПРAВA И CВOБOДИ" щe e пoд нoмeр 7, ПП ,,ИМA ТAКЪВ НAРOД" ca c нoмeр 22.

Нoмeр 1 ce пaднa нa КП ,,ДВИЖEНИE ЗAEДНO ЗA ПРOМЯНA".

Eтo кaк щe изглeждa цялaтa бюлeтинa:

1. КП ,,ДВИЖEНИE ЗAEДНO ЗA ПРOМЯНA"

2. ПП CВOБOДA

3. ПП ,,БЪЛГAРCКИ НAЦИOНAЛEН CЪЮЗ ,,НOВA ДEМOКРAЦИЯ"

4. КП ,,БCП ЗA БЪЛГAРИЯ"

5. КП ГEРБ – CДC

6. ПП AТAКA

7. ПП ,,ДВИЖEНИE ЗA ПРAВA И CВOБOДИ"

8. КП ,,ИЗПРAВИ CE! МУТРИ ВЪН!"

9. ПП ,,МИР"

10. ПП ,,БЪЛГAРИЯ НA ТРУДA И РAЗУМA"

11. ПП ,,ВЪЗРAЖДAНE"

12. ПП ,,ПOДEМ"

13. ПП БРИГAДA

14. ПП ,,ПРЯКA ДEМOКРAЦИЯ"

15. ПП ,,ГРAЖДAНCКA ПЛAТФOРМA БЪЛГAРCКO ЛЯТO"

16. КП ,,БЪЛГAРCКИТE ПAТРИOТИ – ВМРO, ВOЛЯ И НФCБ"

17. КП ,,ЛЯВ CЪЮЗ ЗA ЧИCТA И CВЯТA РEПУБЛИКA"

18. ПП ,,Пaртия нa ЗEЛEНИТE"

19. КП НAЦИOНAЛНO OБEДИНEНИE НA ДECНИЦAТA (КOД, БЗНC, БДФ, CEК)

20. ПП ,,ГЛAC НAРOДEН"

21. ПП ,,РEПУБЛИКAНЦИ ЗA БЪЛГAРИЯ"

22. ПП ,,ИМA ТAКЪВ НAРOД"

23. КП ,,ДEМOКРAТИЧНA БЪЛГAРИЯ – OБEДИНEНИE"

C жрeбий бeшe oпрeдeлeн и рeдът зa прeдcтaвянe нa кaндидaтитe, рeгиcтрирaни oт пaртиитe и кoaлициитe, в рaзличнитe фoрми нa прeдизбoрнa кaмпaния пo БНТ и БНР.

https://fakti.bg/bulgaria/586387-cik-iztegli-jrebia-za-nomerata-na-partiite-v-buletinata
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 09 June 2021, 14:16:58
Интересно на БНС - Нова демокрация всеки път им се пада номер 3, случайност ? :judge:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 15 June 2021, 14:30:50
https://www.facebook.com/patriotite/posts/1535632166774564
Откриване на кампанията в Русе на КП Българските патриоти - ВМРО, Воля и НФСБ

https://www.youtube.com/watch?v=A5TmnGnLgpg
,,Българските патриоти": В парламента трябват добри българи
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 23 June 2021, 00:09:03
Ще познаете ли на горната снимка кой съм аз ? :judge:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 23 June 2021, 00:43:03
Тоя Искрен Веселинов що те крие? :judge:

И кво има в тая чантичка? :mad:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 23 June 2021, 17:07:33
Пачки. :laugh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 26 June 2021, 00:08:57
https://www.facebook.com/PPNFSB/posts/3889320211195994
На тоя мискинин йордан цонев (данчо ментата) ще му откъсна мръсното езиче само да ми падне наживо ! :laugh:
Преди време Вальо Касабов (лека му пръст) го беше призовал на двубой (Вальо е бивш боксьор), но ментата разбира се осра гащите и отказа поканата. :judge:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 26 June 2021, 22:46:23
Наскоро разбрах, че оня урод Адем Кенан е починал през януари 2020г., но той не беше толкова опасен (макар че плещеше уникални щуротии), освен това беше и против ДПС. Та в онези години ДПС го играеше на доброто и лошото ченге, особено когато се появи партия ДОСТ на Лютви Местан. Как онези новопоявилите се са истинските екстремисти - Адем Кенан, ДОСТ и други, докато ДПС били балансираната умерена партия, която не искала отцепване на части от България и толериране на сепаратизъм. :judge:
Сега обаче с тези изявления на Карадайъ пред Ердоган + горепоказаното в клипчето, мисля че вече има достатъчно основания Прокуратурата на РБ да се вземе в ръце и да направи нещо по въпроса.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 28 June 2021, 12:23:29
Не мисля, че можем да очакваме действия на прокуратурата против ДПС.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Sturmmann Батбаянов on 04 July 2021, 15:46:16
Уникално представяне на Мирослав Иванов по нова!

https://www.youtube.com/watch?v=V3wGeyi1JuI
Пропагандира ли нацистка идеология кандидат за депутат - Събуди се...(04.07.2021)
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 05 July 2021, 01:47:38
Ама май Расатето се разграничил от него от името на партия БНС-НД ! :judge:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 08 July 2021, 09:22:06
Нещо, на което попаднах във фейсбук, по повод предстоящите избори:

(https://i.postimg.cc/ZYwMHJNs/214346576-10219453536396015-8827360065034943642-n.jpg)
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 09 July 2021, 20:27:52
Вярвате ли на социологическите агенции в прогнозите им конкретно за тези избори ? :whistle:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 10 July 2021, 11:21:04
Какво ви е мнението за плаката на ГЕРБ в Истанбул на турски език ? Май за първи път в Турция друга партия освен ДПС прави някаква политпропаганда преди избори. :judge:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: FELDMARSCHALL on 12 July 2021, 18:02:07
Явно ще трябва да изчакаме да отмине вълната на плешивия чалгар, който обира вот от всички партии. Продължавам да се учудвам как след всичките издънки, които прави в последните 2-3 месеца той качва резултат ? Но според мен това му е максимума особено след предложението за николайчо василев за премиер (НДСВ 2) и други стари муцуни, отдавна компрометирали се. Отсега нататък ще върви надолу, няма друг начин. Особено ако потърси безпринципна подкрепа за правителство от тези, които досега е оплювал. :lol:
Според мен плешивия е една кукла на конци. Той и здравословно не е никак добре - абсолютна развалина и май е трудноподвижен. Просто се вижда че някой му навива плочата и не е самостоятелен в действията и изказванията си. :laugh:
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 12 July 2021, 19:13:28
Аз не бих го отписал в скоро време. Има си стабилен електорат, които го харесват.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 12 July 2021, 22:10:59
ИЗБИРАТЕЛИТЕ И НАРОДА ОЩЕ НЕ РАЗБИРА ЗА КАКВО СТАВА ДУМА
 На народа му писна от тая глупава и корумпирана демокрация и реши да я смени. Понеже последните 10г. на власт беше ГЕРБ, хората наивно мислят че това е някаква ГЕРБ демокрация и Бойко я е направил такава. В ЕС нещата са същите, но хората наивно и глупаво мислят че там демокрацията е по-добра. Истината е обаче че там нещата са още по-зле, но европейците са свикнали. Скоро обаче наивниците  ще разберат че това не е демокрацията на ГЕРБ, а западната такава и в ЕС е същото и няма друга демокрация.  Даже може да се каже че Бойко и ГЕРБ, бяха въвели доста по-човешка демокрация от тая на запад.  Когато хората ги осъзнаят тия прости неща, тогава и Слави ще се срине и лъжите му за някаква , съвършенна демокрация няма да минават.
То като  гледам повечето хора под влиянието на манипулиращите, умовете медии мислят : че само у нас демокрацията нещо не върви, а на запад и в ЕС нещата са различни и там е раят. Да на запад някои имат високи заплати, ама това е друга тема и тия заплати са резултат от ограбването на такива, като нас и останалите в източна Европа и по света.
Вие пак си гласувайте и очаквайте добрата демокрация !
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Лина on 14 July 2021, 15:02:20
42% избирателна активност – много слаба работа, поне по този показател стигнахме запада. Явно повечето хора са си навили на масрафа дотолкова, че също като швейцарците и австрийците им е все едно кой ще управлява, това е нещо позитивно. 
Аз смятам, че Слави не успя да спечели и тези избори, като ново за политиката лице, той не успя да мотивира избирателите.
Пак съм на старото мнение, че гласувалите за него са основни малоумни младежи.
1/ Не допускам, че има нормален обикновен човек, на който му пука дали ще ИМА Специализиран съд!! Това не е възможно! Само за престъпниците е от значение, включително са слави трифонов. Още в стария форум бях писала, че единствения изход от кочината е богаташите от двата фронта да се избият образно или буквално както навремето мутрите. Със Специализирани съд имаше възможност точно за това, но уви под сурдинка тези комунистически боклуци искат да се върнат образно в торбата и да си пърдят на спокойствие, вместо сега те да яхнат тази институция.
2/ Мажоритарен вот – кой от вас познава достоен и интелигентен И честен човек, който сам ще се предложи на избори, а трябва да се намерят стотици за цялата страна? Аз такива хора обикновено ги намирам по ,,кюшетата", ама щом смятате, че ще стане – давайте  :wink:
 Другите му глупости просто не ги запомних.
 
Абсолютно никой от политиците не обърна внимание на факта, че в ,,Магнитски" липсва Иво Прокопиев, щеше да е отличен ПР, за който и да било, ако се бе отправило запиване веднага какво е мнението на Американското посолство относно този факт дори да се остави без всякакъв отговор.

Такова заспало общество не може да генерира никаква промяна! Вече съм сигурна, че и кой знае каква подмяна няма да има. 
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 15 July 2021, 07:10:55
Аз гласувах на 11 юли за ,,Българските патриоти", макар и с особено мнение.
Резултатите от отминалите избори са разочароващи за мен, в три аспекта:
- ниския резултат на патриотичната коалиция
- високия резултат на русофилите и соц-носталгиците от ,,Възраждане"
- състава на новия парламент

Надявам се новия 46-ти парламент да последва съдбата на предишния 45-ти и да бъде разпуснат безславно.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 15 July 2021, 10:03:23
Quote from: Hatshepsut on 15 July 2021, 07:10:55Надявам се новия 46-ти парламент да последва съдбата на предишния 45-ти и да бъде разпуснат безславно.
Като гледам началните сигнали, си мисля, че наистина ще последва съдбата му и в късна есен ще имаме нови избори, заедно с президентските.
ИТН досега се държи императивно, не търси мостове дори към другите "протестни" партии, а нямат изобщо достатъчно депутати. ГЕРБ са в пълна изолация и нищо не могат да направят. За БСП важи същото. Останалите са твърде малки.
Има и още нещо - според мен Радев иска да си управлява със служебно правителство, така че никак не е заинтересован партиите да се разберат.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 15 July 2021, 12:08:01
Какво стана с Възра ждане, успяха ли да влезнат тоя път в парламента ?
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzerfaust on 15 July 2021, 12:53:48
Quote from: Шишман on 15 July 2021, 12:08:01Какво стана с Възра ждане, успяха ли да влезнат тоя път в парламента ?
Не, но се забелязва възходяща тенденция, която притеснява. Взеха 3,01%, което никак не е малко.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Шишман on 15 July 2021, 14:07:44
Quote from: Panzerfaust on 15 July 2021, 12:53:48Не, но се забелязва възходяща тенденция, която притеснява. Взеха 3,01%, което никак не е малко.
Понеже привържениците им са надъхани, като секта и като падна %-та на гласувалите и тия са във възход.
Мислех че са влезнали с тия надъхани сектанти дето са им привърженици.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzergrenadier on 16 July 2021, 08:02:15
Притеснителното е, че ВМРО, ако не беше в  коалиция с ВОЛЯ и НФСБ щеше да има по-нисък резултат от Възраждане. А Костадинов е излязъл от ВМРО.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Hatshepsut on 16 July 2021, 08:15:26
Quote from: Panzergrenadier on 16 July 2021, 08:02:15Притеснителното е, че ВМРО, ако не беше в  коалиция с ВОЛЯ и НФСБ щеше да има по-нисък резултат от Възраждане. А Костадинов е излязъл от ВМРО.

Това не е много сигурно, защото коалицията с Воля е отблъснала доста хора.
А и дори да е така, да си спомним, че в миналото Атака имаше много по-голямо влияние от ВМРО, пък в крайна сметка фалира, да си пожелаем да фалират така и останалите русофилистични формации.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzergrenadier on 16 July 2021, 10:50:56
Quote from: Hatshepsut on 16 July 2021, 08:15:26Това не е много сигурно, защото коалицията с Воля е отблъснала доста хора.

Не вярвам Каракачанов и Симеонов да са толкова късогледи, че да приемат за партньор партия, която ще им отнеме гласове. На предните избори ВМРО се явиха самостоятелно и не прескочиха бариерата. Сега се явиха в коалиция и пак не прескочиха 4-те процента.Проблемът е другаде.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Лина on 16 July 2021, 10:59:45
Не мисля точно така, че коалицията с ВОЛЯ е била решаваща. Слабия резултат на патриотичните партии си е техен, не на самия патриотизъм. Точно ИТН обра доста проценти от ВМРО - на тези българи, които искат да гласуват патриотично, но не за познатите партии. Той Слави си свири и на тези струни отдавна между чалгата и вулгаризмите  :rolleyes: . Това че хора като мен не му вярват не значи нищо за другите.
Title: Re: Парламентарни избори 2021
Post by: Panzergrenadier on 16 July 2021, 11:08:21
Истината е друга. Мнозина патриоти не искат ново управление на ГЕРБ, но осъзнават, че ГЕРБ могат да управляват както досега единствено в коалиция с патриотите. "Гласуваш за Патриотите - получаваш ГЕРБ". Мнозина патриоти не искат повторение на тази коалиция и се ориентират към други формации.