• Welcome to Български Националистически Форум.
 

The best topic

*

Posts: 12
Total votes: : 2

Last post: 15 June 2022, 20:05:35
Re: Най-великите империи by Hatshepsut

Партия "Възраждане"

Started by Hatshepsut, 10 August 2018, 15:33:45

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Как се мами народа
___________________
Пламен Дарак

Възраждане ще подкрепи само правителство, което ще премахне зеления сертификат . Ало за Нато базите забравихте. Тия си правят майтап с тези, които са гласували за тях. Коце бе, е как ще стане тая бе умник ? Кой ще ти го позволи, нали ще затворят кранчето на държавата , на третия ден. Ти това обяснил ли си го на електората си ? Ма майната му на електората, важно е, че постигна целта си и влезе в парламента. От тук натам твоята ми е много ясна. Ще плещиш как всичко е възможно, но видиш ли нямаш мнозинство да го направиш. И междувременно , втора , трета къщичка и т.н. Просто няма как да се случи за един месец да си премиер. Да видя как ще си изпълниш обещанията? Аман от Сидеровци. То така стават нещата - ори, мели , яж

Шишман

Funny Funny x 2 View List

HatshepsutTopic starter

#66
Предозиране: Лидерът на "Възраждане" обвини България в предателство, защото бил изгонен от Украйна


Украинските власти са задържали лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов при влизането му в страната, където имал намерение да посети паметник на българските опълченци в Болград. След това Костадинов бил съпроводен до границата с Молдова, където по думите му е бил уведомен, че няма право да посещава Украйна в следващите 10 години, тъй като е лидер на проруска политическа формация у нас. Всичко това Костадинов съобщи днес на пресконференция в БТА.

Той поискал да разбере откъде е била получена информацията, станала повод за задържането му, а отговорът според него бил, че украинските власти са информирани от "българското разузнаване".

"Това обвинение е равносилно на смъртна присъда", оплака се Костадинов. А освен това задържането му криело риск и за хората, с които се е срещал в Украйна. По тази причина той обвини българската държава в предателство. "То се отразява в пъти повече на българските граждани там, каза той по време на пресконференцията си. Откакто съм се прибрал, не спирам да търся информация дали хората, с които съм се видял, са живи."

На 24 февруари т.г. "Възраждане" заедно с БСП категорично отказаха да подкрепят текста в общата декларация на Народното събрание, с която България подкрепи налагането на санкции срещу Русия заради нахлуването й в Украйна.

Няколко дни по-късно във Фейсбук Костадинов обяви идеята си за "денацификация" и в България (по аналогия с публично обявените цели на руската инвазия в Украйна). За това лидерът на най-малката формация в парламента с оказа провокиран от трима младежи на 15 и 16 години, които написаха с маркер Save Ukraine върху постамента на Паметника на съветската армия в София.

А по време на честванията на националния празник 3 март привърженици на "Възраждане" развяха край паметника "Шипка" руски знамена, както и флага на руския президент. А заради изразената подкрепа за Украйна министър-председателят Кирил Петков бе освиркан и замерян със снежни топки.

Още преди няколко години, далеч преди началото на войната в Украйна, заради декларираните си проруски позиции в социалните мрежи Костадин Костадинов стана известен с прякора Костя Копейкин.

https://www.dnevnik.bg/analizi/predozirane/2022/03/07/4320972_predozirane_liderut_na_vuzrajdane_obvini_bulgariia_v/

Panzerfaust

Украинците трябваше и един бой да му хвърлят на това лайно.

FELDMARSCHALL

Да се радва, че не са го разстреляли на място като руски шпионин, щото в момента са в състояние на война с Русия и законите са извънредни в такава обстановка. :whistle:  Това с черния печат трябва да го приеме като погалване по главичката. :judge:

HatshepsutTopic starter

#69
За мен "Възраждане" не е българска партия, а руска партия в България. Въпреки патриотичната мимикрия, същността на тази партия е русофилска и прокомунистическа.
ПП "Възраждане" отиде на Шипка с партийни и руски знамена

Agree Agree x 2 View List

Panzerfaust

Нещо повече - това са комунисти и рубладжии, от най-долните, каквито дори при БСП няма. В нормална държава трябваше отдавна да са забранени.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 26 March 2022, 11:38:54Нещо повече - това са комунисти и рубладжии, от най-долните, каквито дори при БСП няма. В нормална държава трябваше отдавна да са забранени.
Според мене К. Костадинов е американски агент на влияние.

Panzerfaust

Quote from: Шишман on 26 March 2022, 12:39:45Според мене К. Костадинов е американски агент на влияние.
Кое те кара да мислиш така?

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 26 March 2022, 14:37:49Кое те кара да мислиш така?
Ми т.н. Копейкин не взема руски пари и няма пари. Не е ходил и в руското посолство. Номера е стар и даже изтъркан: когато хората започнат да клонят в неудобна за управляващите посока им поставят фалшиви водачи , които управляващите да могат лесно да контролират. Така народното недоволство отива в 6-та глуха. Същата е и работата с Атака и Волен - американски агент на влияние.
Копейкин не знае нищо за Русия, не се интересува от руските неща и т.н.

HatshepsutTopic starter

Под руското знаме. "Възраждане" свика протест за "неутралитет" спрямо войната в Украйна


Участник в протеста на "Възраждане", който държи табела със символа "Z", използван от Кремъл за емблема на руската инвазия в Украйна

"Мощна морална и духовна подкрепа за братска Русия." Това гласеше един от основните банери, закачени на статуята на руския император Александър II, под която ръководството на проруската опозиционна партия "Възраждане" призова в сряда България да запази "неутралитет" спрямо военната инвазия на Русия в Украйна.

Партията на Костадин Костадинов организира протест с това искане, който в сряда не успя да изпълни пространството около паметника "Цар Освободител" пред сградата на Народното събрание.

Русия нападна Украйна на 24 февруари. Официалното обяснение на руския президент Владимир Путин беше, че това е "специална военна операция", която цели да "денацифицира" управлението в Киев и не е насочена срещу цивилното украинско население.

В края на март руските войски започнаха да се оттеглят от окупирани от нея територии в Киевска и Черниговска области, където бяха открити масови гробове и десетки тела на убити цивилни по улиците на няколко населени места.

Последваха обвинения от Украйна и Запада, че Русия е извършила военни престъпления. Москва обаче отрича, твърдейки, че това е "поредна провокация" на "киевския режим", който е инсценирал откриването на трупове след оттеглянето на руските военни.

Демонстрацията на "Възраждане" беше насочена срещу внесеното от "Демократична България" предложение парламентът да възложи на правителството да предостави военно-техническа помощ на Украйна. Въпреки очакванията този проект за решение да бъде гласуван в сряда, това не се случи.Междувременно свиканият от "Възраждане" протест поиска депутатите да приемат акт, деклариращ, че България няма да изпраща нито военнослужещи, нито оръжия и боеприпаси в Украйна. Демонстрантите се обявиха още за оставка на правителството на Кирил Петков, за излизане на страната от НАТО и за "премахване на американските бази" от България.

По повод последното искане парламентарната група на "Възраждане" беше внесла предложение за прекратяване на българо-американското споразумение за военно сътрудничество, сключено през 2006 г. Проектът обаче беше отхвърлен със 146 гласа "против", четирима "въздържал се" и 11 гласа "за". Резултатът от това гласуване означава, че предложението не е било подкрепено и от двама депутати от 13-членната група на "Възраждане" в 240-местния парламент.Протестът пред парламента започна около 12:00 часа в сряда, като голяма част от участниците в него пристигнаха в София с предварително организирани от партията автобуси от Варна и други градове в страната. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов е бивш общински съветник от Варна.

"Националните предатели усещат, че времето им изтича, защото революцията започна", каза Костадинов от импровизираната трибуна под паметника "Цар Освободител", около който, освен български знамена, се вееха десетки флагове на Русия и партията му.

Сред символите, издигнати от демонстрантите, беше и знакът "Z", ползван от Кремъл като емблема на руската военна инвазия в Украйна. Официалният слоган на протеста беше "Окупаторите – вън", но той не беше насочен срещу руската армия, воюваща в Украйна, а срещу САЩ, които по думите на Костадинов са превърнали България в "плацдарм, където се съсредоточават войски".

Лидерът на "Възраждане" определи като "национални предатели" всички правителства, управлявали България през "последните 32 години", но не поясни дали просъветският курс на София преди 1989 г. е бил правилен.

"Ако на българското правителство му стиска, да подаде оставка, да отидем на избори, които ще бъдат и референдум за това България да бъде свободна и независима или продажна американска колония", каза още Костадинов.

Преди него пред множеството говори и партийният секретар на "Възраждане" Деян Николов, който няколко пъти подхвана рефрена "НАТО – вън" и призова "американските бази" да бъда премахнати от България.Освен членове и симпатизанти на "Възраждане, на площада присъстваха и активисти от движението "23 септември", които определят себе си като поддръжници на "революционния марксизъм", борещи се срещу "частнособственическите отношения". Те носеха транспарант с надпис "Нито един български войник и патрон за Украйна", придружен от задраскана свастика.

В сайта на комунистическото движение обаче липсват призиви за "неутралитет" спрямо войната в Украйна, а руската инвазия се определя като "военна операция срещу кървавия и нелегитимен бандеровски режим, спонсориран и инсталиран от Запада през 2014 г." По същия начин звучи официалното обяснение на Кремъл за войната.Демонстрацията продължи пред парламента до около 14:00 часа, когато повечето присъстващи се отправиха към задната страна на сградата с намерението да попречат на депутатите вътре да излязат. Това доведе до кратък сблъсък с репортерка на в. "Сега", която част от привържениците на "Възраждане" не искаха да пропуснат да мине. След намеса на полицията тя все пак успя да си тръгне. Впоследствие част от протестиращите се отправиха и към сградата на Министерския съвет.

По думите на Костадин Костадинов това е само първата от серия подобни прояви. Той не пропусна да повтори тезата си, че организираното в София преди две седмици шествие в подкрепа на Украйна всъщност е било ръководено и посетено само от украинци.

Всъщност събитието беше планирано спонтанно в българска група във Фейсбук, в която вече членуват над 5000 души. Именно там се организира второ подобно шествие, което в четвъртък ще премине от храм-паметника "Св. Александър Невски" през Руския културно-информационен център до сградата на Българската национална телевизия.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31788914.html
Funny Funny x 1 View List

Panzerfaust

На този т.нар. протест беше пълно с цигани, предлолагаемо платени. И друг път ми е правило впечатление, че "Възраждане" използват мангали. То и самият Костадинчо няма много български изглед де.
Funny Funny x 2 View List

HatshepsutTopic starter

Funny Funny x 1 View List

HatshepsutTopic starter

От карнавала в Габрово...

Funny Funny x 2 View List

HatshepsutTopic starter

Какво се случва с парите на "Възраждане": Елена Гунчева и други бивши партийци разкриват детайли


"Костадинов отказваше да отговаря къде са похарчени парите." Какво точно се случва с парите на "Възраждане" и как Костадинов е купил луксозната вила край Варна? Елена Гунчева и други бивши партийци разкриват детайли.

"Парите, които влизат в партиите (чрез субсидията - б.р.), попадат в едни огромни черни каси. Прикрита форма на узаконена политическа корупция." Думите са на лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов и са изречени преди парламентарните избори през 2017 година. Избори, на които неговата политическа партия получи 1,11% и съответно правото на субсидия. Субсидия, която беше декларирал, че ще върне, но това така и не се случи. Пред ДВ бивши членове на партия "Възраждане" повдигат въпроси не само за изразходването на средствата, получени от субсидията, но и за парите от членския внос, който според тях партията събира, както и за безотчетните пари, които се полагат на депутатите и които също влизат в партийната каса.

"Личното ми мнение е, че няма как да е работил по специалността си"

След като Костадинов Костадинов си закупи луксозна вила край Варна, през 2020 година прокуратурата започна разследване за длъжностно присвояване в особено големи размери. "С граждански договор за работа като юрисконсулт в София председателят на партията доказва доходи, за да придобие къщата в село Константиново", казва пред ДВ бившата депутатка от "Възраждане" Елена Гунчева. Самата тя обаче поставя под въпрос правната компетентност на Костадинов.


Елена Гунчева

На сайта на партия "Възраждане" четем, че през 2011 година Костадинов е завършил право във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Публична информация за това дали и къде е практикувал след това няма. "Знам, че Костадинов има юридическо образование", казва Гунчева. "Но личното ми мнение е, че няма как да е работил по специалността си, защото при правни въпроси в партията и парламента е показвал, че не е практикувал право." Друга бивша членка на партия "Възраждане", която пожела анонимност, е на същото мнение. "Лично Костадинов е казвал, че повече от 300 дни в годината обикаля България - как може да бъде юрисконсулт на нещо?", пита тя. Отправихме запитване към партия "Възраждане" къде е практикувал г-н Костадинов и на коя компания е бил юрисконсулт. До публикуването на тази статия не получихме отговор.

Плащат ли членски внос във "Възраждане"?

В член 40 от Устава на ПП "Възраждане" четем: "Всеки член на ПП ВЪЗРАЖДАНЕ има следните задължения (...) Да плаща редовно членския си внос". Въпреки това в Годишния финансов отчет на партията за 2021 година, подаден пред Сметната палата, пише, че "за 2021 г. ПП Възраждане няма приходи от членски внос". Как е възможно това? Същия въпрос задават Елена Гунчева и други бивши членове на партията, пожелали да останат анонимни.

БСП например декларира 1 милион и 169 хиляди лева от членски внос през 2021 година, ГЕРБ - 1 милион и 53 хиляди лева, ДПС - 466 хиляди лева, ИТН - 168 хиляди лева, "Да, България" - 447 хиляди лева.

"Аз съм заплащала членски внос още когато бях кандидат за депутат от гражданската квота на партията, обикновено между 20 и 100 лева един-два пъти в месеца", казва Гунчева пред ДВ. "На всяко събрание на организацията задължително има точка за членски внос и се събира такъв", допълва тя. Но казва още, че квитанции за тези суми не се издават, поне не в пловдивската структура, на която е била член.

"Бях в ръководството на една от структурите. Членският внос се води незадължителен, но всички дават пари, които уж се пишат в някакви тетрадки", казва пред ДВ друг бивш член на партията, който предпочита името му да не бъде споменавано. "Само на едно събрание събрахме около 1200 лева", спомня си бившият представител на "Възраждане".

Над 300 хиляди лева от парламентарната група

След като напусна партията в края на юни, Елена Гунчева обвини Костадинов, че е принудил парламентарната група да превежда на сметката на партията сумите, получени като безотчетни пари, които се полагат на депутатите за приемни, сътрудници и мероприятия в избирателния район. "Първото решение, което ни накара да подпишем Костадинов, още преди да влезем в Народното събрание, беше, че тези пари ще се превеждат по сметка на партията и тя ще решава как да се разходват", обяснява Гунчева пред ДВ. "Не съм виждала платежни документи или отчети за тези пари, нито някой ни е уведомявал как се разходват."

Но за каква сума става въпрос? Безотчетните пари представляват 2/3 от основните депутатски заплати - над 3200 лева на месец и общо над 300 хиляди лева за депутатите от "Възраждане" през целия живот на 47-ото Народно събрание, пресмята Гунчева. "Въпреки въпросите към него, Костадинов отказваше да отговаря къде са похарчени парите, както и лично ми отказа от тези пари да бъде отворена приемна за депутатите на партията в моя избирателен район", твърди бившата депутатка. През юни Костадинов обясни, че партията е дарила 10 хиляди лева от тези пари на семейството на Петко Хинов - член на "Възраждане", който почина след боледуване от Ковид-19 в началото на годината. 28 хиляди лева пък били вложени в нов тираж на безплатен учебник по родинознание. Изпратихме запитване до партия "Възраждане" за какво е използвана останалата част от събраните средства, но до публикуването на тази статия така и не получихме отговор.

"Изрично съм го питала"

Иначе партия "Възраждане" вече не декларира намерения да се отказва от субсидията, покачваща се след всички парламентарни избори в последните две години, на които партията на Костадинов получава все по-добър резултат. "Изрично съм питала Костадинов защо не се дарява субсидията. На който въпрос ми отговори, че след 2017 година никога не е обещавал да дари субсидията и за да работи партията, трябва да има пари", казва Елена Гунчева. "Което е странно, тъй като в отчетите пред Сметна палата няма предвидени разходи нито за заплати, нито за осигуровки на служители на партията." Самата Гунчева работи върху подготовката на "нова лява платформа".

https://www.dw.com/bg/kakvo-se-slucva-s-parite-na-vzrazdane-elena-gunceva-i-drugi-bivsi-partijci-razkrivat-detajli/a-62894573

Panzerfaust

Е, какво да се случва? Атака 2.0, но с по-тъп и нехаризматичен лидер.
Agree Agree x 1 View List

Similar topics (2)