• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
avatar_FELDMARSCHALL

Оплешивяване при младите мъже - епидемията на модерното време ?

Започната отъ FELDMARSCHALL, 03 Яну 2021, 15:48:35

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

На какво се дължи ранното оплешивяване при млади мъже ?

Вредни храни
0 (0%)
Облъчване от компютри, смартфони и други устройства
1 (25%)
Повишен стрес в съвременния живот
2 (50%)
Други (споделете в темата)
1 (25%)

Общъ брой гласове: 4

FELDMARSCHALL

Искам да повдигна един въпрос за проблем, за който малко се говори или почти не се говори, особено днес когато темата за коронавируса залива медийното пространство в световен мащаб.
Не знам колко от вас забелязват в последните години все повече млади мъже, които започват да оплешивяват преди 40г., а и дори преди 30 годишна възраст. Имам немалко познати с подобен проблем, като голяма част от тях споделят че нямат наследственост по двете линии за ранно оплешивяване. Впрочем голям процент от имащите този проблем съм забелязал че работят в затворени пространства с постоянен контакт с компютри наоколо и друго облъчване. Впрочем съм чувал и от известни личности работещи в телевизии за същия проблем - оплешивяване в ранна възраст, без да имат наследственост. Чуквайки в търсачката на гугъл намерих десетки статии за проблема като основните причини могат да се обобщят (според специалистите) към няколко фактора:
1.Повишен стрес в забързания динамичен живот на 21 век.
2.Вредни въздействия и облъчване от компютри и други устройства.
3.Вредни храни - фабрикати, които са тъпкани с най-различни химии, консерванти и други вещества.
Та, на какво се дължи според вас тази съвременна епидемия, за която малко се говори - ранно оплешивяване при млади мъже ?

Panzerfaust

Вероятно от съчетанието: наследственост, стрес, вредни въздействия, вредни храни. При различните индивиди, в различна дозировка, а и в "коктейл".
Апропо, наследствеността е по-сложна от изследването на двете преки генетични линии, има много рецесивни гени, чието въздействие не е добре проучено.

Sturmmann

Аз си мислех, че е изцяло генетично, но може и стреса да влияе като се замисля.

Доколкото съм запознат се получава от това, че тестостерона се превръща в дихидротестостерон от ензима пет алфа редуктаза. Има лекарства, които блокират този ензим и оплешивяването при повечето мъже спира. Финастерид и Дутастерид мисля се казваха.

FELDMARSCHALL

Да, но процентът оплешивяващи при новите поколения е по-голям. Затова обвързах нещата с храните (консверванти и др. вредни съставки), повишения стрес и облъчването от устройства. Познавам момчета, на които и по двете линии нямат плешивци сред дядовците, а те още на около 25г. започват да губят косата си... :huh:

Tags:
Powered by EzPortal