The best topic

*

Posts: 12
Total votes: : 2

Last post: 15 June 2022, 20:05:35
Re: Най-великите империи by Hatshepsut

avatar_Hatshepsut

История на Форума

Started by Hatshepsut, 14 February 2020, 13:29:42

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

HatshepsutTopic starter

История на Форума

Както е редно, първата публикация в темата ще бъде посветена на създателя на Българския Националистически Форум и сайта ,,Български Националисти"


Калоян Харалампиев (1978-2017)

Българският Националистически Форум е създаден на 21 август 2006г. от Калоян Харалампиев.
Става дума за стария форум:

https://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php

Доколкото ми е известно, форумът е бил създаден като алтернатива на форума на партия Атака. Тъй като форумът на партия Атака е бил чисто партиен и със свирепа цензура, идеята на Калоян е била да създаде независим форум, който да се яви от една страна средище на всички български националисти, а от друга - да бъде стожер на българщината. Първоначалното мото на форума и сайта са били ,,Български Националисти - Ратници за напредъка на българщината" и аз мисля, че и досега това мото не е загубило своя смисъл.

Първоначалният домейн на форума е бил bulgaria-ataka.com, но по-късно поради тоталното разочарование от партия Атака е бил сменен с bg-nacionalisti.org, какъвто е и досега. Заявявал съм и друг път, че домейнът на форума и сайта не подлежи на промяна и ще си остане и занапред bg-nacionalisti.org.
Всъщност тогава е имало и друг един форум: bg-patrioti.org, но той е бил инфилтриран от комунистите и не се е задържал дълго.
Всичката тази информация я знам не от първа ръка, а съм я прочел, ровейки се из старите теми на форума :)

От първоначалният сайт ,,Български Националисти" не е останала и следа, аз го ликвидирах през 2018г. и на негово място създадох нов сайт, базиран на WordPress.

Завършвам тази публикация с анотацията на форума, която споделям изцяло:

«Това е страница на българските националисти, обединени от каузата за напредъка на българщината. Страницата се поддържа от българи, поставящи българската си същност и съдбата на България преди всичко. Ние създадохме тази Страница за България и българите. Този уеб сайт не се създава и поддържа от партия, фирма или институция. Не представлява и не целѝ ничий политически или финансов интерес. Единствената ни цел е защитата и подпомагането на хора с българско самосъзнание. Целта на този сайт е да концентрира информация за българите. Можете да споделите и обсъдите всичко, което ви вълнува. Присъединете се и помогнете за изграждане на общност от отговорни българи.»

HatshepsutTopic starter

Рекламен клип за форума от 2009г.


BG-NACIONALISTI.ORG

...и във VBox7


Български Националисти

Шишман

Да обясня: във форума на АТАКА нямаше жестока цензура, имаше даже слаб контрол . Оня форум бг-патриоти беше изтрещял и се държеше от някакъв луд след създаването на форума на атака, изчезна от само-себеси. Този пък беше по едно време официалният форум и на БНС, защо не знам, не знам дали и сега още е такъв.
ОТ тука минаха като модератори каки ли не откачалки: П. Псков, А. Ресиловски, Памир- Наталия не помня дали беше и тя и така.

HatshepsutTopic starter

Quote from: Шишман on 14 February 2020, 13:48:14Да обясня: във форума на АТАКА нямаше жестока цензура, имаше даже слаб контрол . Оня форум бг-патриоти беше изтрещял и се държеше от някакъв луд след създаването на форума на атака, изчезна от само-себеси. Този пък беше по едно време официалният форум и на БНС, защо не знам, не знам дали и сега още е такъв.
От тука минаха като модератори каки ли не откачалки: П. Псков, А. Ресиловски, Памир- Наталия не помня дали беше и тя и така.

Във форума на Атака си имаше партийна цензура, иначе по отношение на спам-ботове и тролове тамошните модератори си затваряха очите или гледаха през пръсти  >:D
Нашият форум никога не е бил официален форум на БНС, БНС си имаха свой форум, който отиде в небитието преди няколко години.

Наталия Сотирова (Памир) не е била модератор в нашия форум, тя беше модератор във форума на Атака, а в нашия форум пишеше като обикновен член. Иначе освен нея, доста знакови фигури на българския национализъм са били членове и модератори на нашия форум:

- Ангел Грънчаров (Елтимир)
- Йордан Стайков (Йордан 13) - модератор
- Пламен Пасков - модератор
- Борис Накев
- Боян Расате - модератор
- Александър Ресиловски (Аменхотеп) - модератор
- Иван Иванов (Бай Иван) - модератор

За тези се сещам в момента, може и да съм пропуснал някой  :rolleyes:

Специално по отношение на модерацията в стария форум бяха допускани груби грешки, които възнамерявам да избегна:

- първата грешка бе, че модераторския екип на форума беше твърде раздут, по едно време имаше 20 души с модераторски права. Вярно е, че тогава пишещите във форума бяха много повече, но ефективна модерация би могла да се осъществява и с по-малко хора
- втората грешка бе, че се назначаваха модератори по партийна линия. Тези модератори представляваха враждебни една на друга политически сили (БНС, Атака, ВМРО, БНРП) и не можеха да се понасят, камо ли да работят в екип. Получаваше се така, че те взаимно си триеха и редактираха темите и публикациите, което изнервяше обстановката
- третата грешка бе, че се даваха модераторски права на крайно неподходящи хора, като небеизвестния Владо Лалов
Той беше едновременно модератор и във форума на Атака и действаше с партийната баданарка и в нашия форум, а това бе недопустимо

Panzerfaust

Към знаковите фигури на българския национализъм от форума, бих добавил и изгрелия в последната една година Кристиян Шкварек, който е бил невръстен юноша, но се правеше при нас на учител по история - небезизвестния Wladyslaw Warnenczyk.

HatshepsutTopic starter

#5
Мнението на един дървен философ за нашия форум

Статията е на доц.Александър Кьосев ("културолог") и е озаглавена "РАТНИЦИ, АХИНОРИ И СЪСИПАТЕЛИ".

Тъй като статията не може вече да се намери другаде, може да я свалите от Download-секцията на нашия форум:

https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php?action=downloads;sa=view;id=542

Според мен, като преценявам нейния текст, тя е писана през 2009 г.

Най-общо казано, това е един пасквил по адрес на нашия форум, а авторът-културолог е явно и привърженик на мулти-култи обществото и противник на национализма.


Справка за автора на статията Александър Динов Кьосев:Роден е на 17 ноември 1953 година в София в семейството на Дино Гигов Кьосев (1907 – 1994), чийто баща Гиго Динов Кьосев (1877-1954) е първият протестантски проповедник в Дойран. Александър Кьосев завършва Българска филология в Софийския държавен университет (1978). Доктор на филологическите науки с дисертация на тема ,,Пролетен вятър" на Никола Фурнаджиев в художествения контекст на своето време" (1989), доцент по Философия на културата, политиката, правото и икономиката с труда ,,Опити върху културната история на прехода" (1999) и професор по Европейска културна история ХІХ – ХХ в. (2013) с труда "Караниците около четенето. Научни дискусии, публични дебати и институционални конфликти около природата и състоянието на четенето 1960-2012 г.

Преподавател по история на българската литература към Катедра по българска литература на факултет ,,Славянски филологии" към СУ (1980–1988). Преподавател по история на културата към Катедрата по теория и история на културата на Философския факултет на СУ (1988– ).

Лектор по български език, култура и литература към Семинара по славянски филологии на Гьотингенския университет ,,Карл Аугуст" (1990–1994). Лектор по български език и литература в Университета на Саарбрюкен (1995). Преподавател по история на културата в НБУ (1994–2001). Хоноруван преподавател по история на културата в Пловдивския университет (1999-).

Ръководител на Департамент Нова българистика (1994–1999), ръководител на комисията по общо образование (1999–2000), директор на базова програма Антропология (1997-2000) в Нов български университет.

Член на управителния съвет на фондация ,,Отворено общество", София (1998-2001).

Директор на Културния център на Софийския университет (2009-).

Член-основател на групата ,,Синтез" (1987-1989).

Александър Кьосев е един от четиримата автори (заедно с Антоний Тодоров, Евгений Дайнов и Огнян Минчев) на политическия манифест ,,За републиката", публикуван в началото на март 2016 г.

https://bg.wikipedia.org/

След като прочетете статията, ще разберете защо съм използвал словосъчетанието "дървен философ".

Quote from: undefinedДървен философ - иронично устойчиво словосъчетание, което циркулира в разговорната реч...
 дървеният философ е всезнайкото, който,
- дори и да съзнава че греши, никога не е в състояние да приеме чуждото мнение ("липса на гъвкаво мислене"), оттам логическата връзка с дървото; неотстъпчивост, настъпателност... и кух при това
- резоньорства
резоньор, книж. - човек, който много умува, впуска се в дълги и скучни разсъждения, обикновено с нравоучителен характер (фр.)
- изказва се пространно, некомпетентно и води самоцелни, безплодни спорове, празнослови
- теоретизира

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=filosofiq&Number=1946662220&page=0&view=collapsed&sb=9


Та така, от 2009 г. минаха повече от 10 години и на мен би ми било любопитно да видя някаква подобна статия за форума от последните 1-2 години. Що се отнася до образованието и науката и представянето им във форума, нещата оттогава  явно много са се променили - аз създадох специален раздел "Наука и образование", където тази проблематика се дискутира сериозно  :smile-1:

Шишман

Hatshepsut вижда се че си осъзнал някои, даже много от  сериозните грешки относно форума, но доста още даже не ги виждаш. Няма да ги кажа и изброя и да го направя, пола няма. Правил съм го преди и полза нямаше. Трябва да мине време за да се осъзнаят някои неща.
Така например Петкан беше една голяма грешка, той даваше наклон на форума и тормозеше останалите. Трябваше да мине време докато го осъзнаете и изгоните. Да не говоря за комуниста с психични отклонения - Александър Ресиловски (Аменхотеп).
Памир майче не беше модератор тука , а в Атака и оня БГ-патриоти, тя също е яко ненормална.
Тука има и един друг модератор, дето е грешка , ама то и е ваша работа.
Едно разбрах за всички тези години: нещата стават бавно и трябва време да се осъзнаят и осмислят.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 14 February 2020, 23:33:33Към знаковите фигури на българския национализъм от форума, бих добавил и изгрелия в последната една година Кристиян Шкварек, който е бил невръстен юноша, но се правеше при нас на учител по история - небезизвестния Wladyslaw Warnenczyk.
Извинявай, ама този си беше яко откачен.

HatshepsutTopic starter

#8
Quote from: Шишман on 15 February 2020, 11:35:39Hatshepsut вижда се че си осъзнал някои, даже много от  сериозните грешки относно форума, но доста още даже не ги виждаш. Няма да ги кажа и изброя и да го направя, полза няма. Правил съм го преди и полза нямаше. Трябва да мине време за да се осъзнаят някои неща.
Така например Петкан беше една голяма грешка, той даваше наклон на форума и тормозеше останалите. Трябваше да мине време докато го осъзнаете и изгоните. Да не говоря за комуниста с психични отклонения - Александър Ресиловски (Аменхотеп).
Памир майче не беше модератор тука, а в Атака и оня БГ-патриоти, тя също е яко ненормална.
Тука има и един друг модератор, дето е грешка, ама то и е ваша работа.
Едно разбрах за всички тези години: нещата стават бавно и трябва време да се осъзнаят и осмислят.

Да, за Петкан си прав, той трябваше да бъде изгонен много по-рано, надявах се модераторските правомощия да му помогнат да промени поведението си, но това не се получи.
От психологическа гледна точка неговото поведение на форумен дерибей е по-опасно от тролското поведение, затова него няма да го допусна тук дори и като обикновен потребител  C:-)

Другите изброени от теб отдавна не пишат във форума, с Наталия Сотирова бяхме приятели във фейсбук, но тя стана член на БСП и аз я махнах от списъка с приятели. Александър Ресиловски беше и все още е мой приятел във фейсбук, но изглежда той се е отказал от участие в интернет-форуми и предпочита фейсбука.

HatshepsutTopic starter

Хакерска атака срещу Форума - 25.11.2012 г.

Ще спомена за това произшествие, случи се на 25 ноември 2012г. сутринта около 7:00 часа, тогава имаше турска хакерска атака срещу форума:

(Click to enlarge)
Аз тогава бях модератор на форума и както се вижда от снимките, се свързах с отдела за техническа поодръжка на хостинга. За да се възстанови форума обаче беше нужна намесата на администратора Калоян, а той тогава беше в чужбина и не можахме да се свържем с него, поради което форумът беше недостъпен до 18 декември 2012 г. (значи за 23 дни)

Аз съм член на форума от 18 февруари 2009г. и това е единствената хакерска атака, на която съм бил свидетел, не знам дали в предишните години е имало такива. За щастие, от 2012г. досега обстановката е спокойна, само веднъж имахме регистриран един турчин-провокатор - Баязид, но той беше своевременно изгонен от форума  C:-)

Шишман

#10
Quote from: Hatshepsut on 15 February 2020, 13:51:31Да, за Петкан си прав, той трябваше да бъде изгонен много по-рано, надявах се модераторските правомощия да му помогнат да промени поведението си, но това не се получи.
От психологическа гледна точка неговото поведение на форумен дерибей е по-опасно от тролското поведение, затова него няма да го допусна тук дори и като обикновен потребител  C:-)

Другите изброени от теб отдавна не пишат във форума, с Наталия Сотирова бяхме приятели във фейсбук, но тя стана член на БСП и аз я махнах от списъка с приятели. Александър Ресиловски беше и все още е мой приятел във фейсбук, но изглежда той се е отказал от участие в интернет-форуми и предпочита фейсбука.

Наталия я разкарах от приятели за да не и чета глупостите, понеже е либералка и соросоидка от класа.  А. Ресиловски го гледам че сега е побеснял на тема ГЕРБ. Итината е че няма нищо плодотворно в него: само долу ГЕРБ и пак ГЕРБ и така. Петкан съсипа форума доста, другият дето го съсипва е един  с ник Зигфрид, просто е прекалено ненормален. Сериозни хора няма как да седят в един форум в който този болен човек си ръси глупостите. Като се има на пред вид че повечето българи са русофили, а той е русофоб, правете си сами сметките. Не знам дали още пише и участва в старият форум. Дано не идва тук. Лично аз не му четех глупостите, само заглавията и то ако съм в настроение.

Panzerfaust

Quote from: Hatshepsut on 15 February 2020, 06:32:26Мнението на един дървен философ за нашия форум...
Помня я статията, даже и мен ме има вътре. ;D

Лина

На мен пък повечето хора ми липсват, дори тези дето сме се раздумвали напреки ми липсват, защото не съм злопаметна. Има само един човек, който не би ми липсвал да го еба, но за съжаление той е тук. ))

Шишман


генерал Жеков

Аз лично не отчитам забранения достъп на Петкан като нужно или правилно решение.Според мен,той бе изключително полезен и интересен участник,който не заслужаваше такова наказание след дългото си участие в стария форум.Сега,през призмата на времето осъзнавам,че вероятно е трябвало да се регистрирам тук в по-активните години,но тази идея по една или друга причина бе неглижирана от мен за няколко години.В заключение искам да изразя благодарността си към участниците и администратора за постоянството и хъса с което запазват идеята за Националистически форум жива и все още действаща за разлика от почти всички националистически форуми и страници извън фейсбук.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Panzerfaust

Когато започнах участието си във форума - 25.08.2009 г., той гъмжеше от живот. Имаше всякакви хора - от кръгли тъпаци до доста начетени, от хлапаци на по 14-15 години до 50-60 годишни, от комунисти и анархисти до крайни нацисти. Пишеш мнение и до час вече имаш отговор, че и по няколко. Много пъти дискусиите се израждаха в караници и заплахи за бой. Годините бяха интересни и като политическа обстановка - и за страната, и за национализма.
Липсват ми всички стари участници, дори тези, с които съм имал несъгласия и спорове - не съм злопаметен.
 

Similar topics (5)