• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
avatar_Hatshepsut

Алманахъ Македония - фототипно издание отъ 1931г.

Започната отъ Hatshepsut, 15 Окт 2018, 20:34:32

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Hatshepsut

Албумът - алманах ,,Македония", издаден 1931 г., е предназначен за чуждия свят - да се види какво е Македония и че всичко е българско.
    Културно-историческото наследство е българско, националноосвободителното движение е българско, училищата са български, черквите са български, самата природа, наименованията, топонимията са български
              проф. Д. Гоцев

Албум-алманах ,,Македония", издаден 1931 година, след което инкриминиран, изземан от библиотеки и унищожаван, днес отново е издаден.

В превратностите на историята оригиналното издание се е превърнало в библиографска рядкост и затова решихме по повод 105-годишнината от Илинденско-преображенското въстание и на 115-та година от създаването на МВРО да преиздадем алманаха ,,Македония", заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той уточни, че в изданието са допълнения събитията след 1931, отразяващи революционната борба на ВМРО до 40-те години, освобождението на Македония 1941 година.

Инициаторите - ВМРО, представиха в парламента новото издание, което както и оригиналът е луксозно.

,,Книгата е много сериозно историческо свидетелство, в нея са показани българските училища, носии, революционни дейци, борци за свобода", изтъкна Каракачанов.

Той подчерта, че оригиналната книга е излязла освен на български и на тогавашния дипломатически език - френски и че и тогава, и сега смисълът на книгата е един и същ - да е не само хронология на историята на българите в Македония, но и свидетелство и доказателство за съвременния свят и бъдещите поколения, че Македония е била и остава част не само от българската кауза, но и от българското културно етническо пространство.

Изданието съдържа над 3 500 фотоса - голяма част от които са вече уникални, защото оригиналите са изгубени след 1944 година, когато архивът на македонския научен институт е разхвърлян и унищожен, отбеляза Костадин Костадинов от ВМРО - Варна и един от инициаторите на издаването.

,,От новото издание на книгата  разчитаме да започне една нова политика, поне една елементарна пропаганда на българската кауза и българската истина за българската национална идентичност по света", каза Костадинов.

По думите му книгата е елегантен, културен отговор на всичко невярно, което се е говорило.

Книгата е неоспорим довод в защита на българщината в Македония, подчерта той и съобщи, че при представянето й в Македония не е имало абсолютно никакви провокации и проблеми.
,,Няма как да има провокации срещу истината. Този алманах е железен довод за нашата кауза", изтъкна Костадинов.

Той уточни, че алманахът ,,Македония" не се отнася до днешната Република Македония.

От географската област Македония днешната Република заема 1/3, половината е в днешна Гърция, около 15% в България и една малка част в Албания.

В днешна Македония живеят над половин милион българи и селата, където са живели и преди, са отбелязани в алманаха.
Там (в алманаха) са всяка планина, долина, крепост, църкви, манастири, училища", посочи Костадинов.

Албумът - алманах ,,Македония", издаден 1931 г., е предназначен за чуждия свят - да се види какво е Македония и че всичко е българско.
Културно-историческото наследство е българско, националноосвободителното движение е българско, училищата са български, черквите са български, самата природа, наименованията, топонимията са български, изтъкна проф. Димитър Гоцев.

Изданието от 1931 по думите му е ,,върхът на усилията на македонските българи да запознаят европейското обществено мнение с Македония".

,,Албумът-алманах Македония" стана книга на книгите, на българската защита на истината за Македония", заяви професорът.

Проф. Гоцев каза, че предстои издаване на алманаха на английски език и изрази надежда един ден да бъде връчен на всеки депутат в Европейския парламент.

,,Това ще е най-големият принос на идеята ни да запознаем днешната европейска съвет по нашите национални въпроси и ще е един отговор на всички тези, които фалшифицират до ден днешен историята, каза професорът.

Той изтъкна, че до този момент никой учен или дипломат не смее да вземе отношение по тази книга, тъй като тя е съставена и приета от света като едно откровение, което не може да бъде фалшифицирано.

Смятам, че и за в бъдеще и английското издание ще стане книга на книгите и ще служи на българската национална кауза така, както е замислена то тези, които я издават", добави Димитър Гоцев.

Десетки учени от Македонския научен институт са работили в края на 20-те и началото на 30-те години за издаването на алманаха.

Редакционният комитет обхваща повече от 100 души, които са събирали материални от цял свят, включително от емигрантски общности на българи от Македония в Австралия, Канада, Европа, България.

https://news.bg/bulgaria/kniga-na-knigite-za-balgarshtinata-v-makedoniya.html

:bgflag:

Amenhotep

#1


Алманахът е преработено и допълнено фототипно издание на алманах ,,Македония" от 1931 г. Книгата представя Македония в цялост в периода до 1931 . Описани са всички географски забележителности, църкви и представлява цялостна енциклопедия на Македония.

В превратностите на историята оригиналното издание се е превърнало в библиографска рядкост и затова решихме по повод 105-годишнината от Илинденско-преображенското въстание и на 115-та година от създаването на ВМРО да преиздадем алманаха ,,Македония", заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.Той уточни, че в изданието са допълнения събитията след 1931, отразяващи революционната борба на ВМРО до 40-те години, освобождението на Македония 1941 година.

Изданието съдържа над 3 500 фотоса - голяма част от които са вече уникални, защото оригиналите са изгубени след 1944 година, когато архивът на македонския научен институт е разхвърлян и унищожен, отбеляза Костадин Костадинов от ВМРО - Варна и един от инициаторите на издаването. По повод 105 години от Илинденското въстание, ВМРО инициира фототипно преиздаване на оригинала с цел неговото представяне като необорим исторически документ от епохата между двете световни войни пред българската и международната общественост.

Електронният вариант на книгата представлява .pdf файл с големина 614 MB.

Свали от тук -
http://zamunda.net/download.php/133371/Almanah%20Screen.pdf.torrent

FELDMARSCHALL

#2
Алманах Македония 2008г. - Оглушителен шамар за македонизма и сърбокомунизма.
Време беше това знаменателно събитие да се случи. Излезе преработеното издание на
Алманаха Македония от 1931г. допълнен с нови снимки и факти за Македония след 1931г.
Специални поздравления трябва да получат Костадин Костадинов от ВМРО-Варна и целият
колектив работил усърдно за събирането на материалите за Алманаха. Тук трябва да подчертаем, че става въпрос за цялата област Македония, трите й дяла - Вардарска, Пиринска и Егейска.
От първото издание на Алманаха /София 1931г./ днес са оцелели минимално количество бройки,
повечето от тях захабени и с много лошо качество. Причините са следните:
След окупацията на България от болшевишката подчовешка сган през 1944г., извергът георги димитров подписва споразумение с Тито за предаване на всички архиви на македонския
културен център със седалище София. В него разбира се влиза и Алманаха за Македония издание 1931г. Всички предадени бройки са унищожени моментално от югославските власти
с цел да се заличи историческата истина за българския характер Македония. Претекстът е, че
Алманаха представлява "пропаганда на великобългарския шовинизъм".
Какво се случва в България по това време. Комунистическата власт преследва всеки българин, който поддържа историческата истина за българския характер на Македония. Хората, които са запазили екземпляри от Алманаха са принудени да го крият на недостъпни места, да го заравят в дворове и т.н. от страх да не си изпатят и да не отидат в Белене, където да "почукат камъни" известно време. Впрочем този начин на "съхранение" отговаря на въпроса защо днес запазените бройки от книгата са в доста лошо състояние. По думите на г-н Костадинов снимките са възстановявани от няколко запазени бройки на Алманаха в сравнително задоволително състояние.
Каква обаче е цената на този труд днес. България след 1944г., потисната от комунистическата
просръбска и проруска власт стоеше в пасивна позиция. У нашия народ целенасочено бе насаждано чувство на нихилизъм и пораженство. Беше му заповядвано да се кланя и да възхвалява "великите славяни" сърби и руснаци и да слуша тяхната сръбска чалга и руски пияндурски песнички! Дори самите българи бяха представяни като асимилирани от славяните!
В същото време истината, че ние сме дали писменост, език и култура на примитивните славянски подчовеци бе потулвана. Че ако не бяхме ние българите да ги цивилизоваме тези славянски нищожества още щяха да живеят в землянките си като последен добитък, да се придвижват с лодки-еднодръвки по реките и да мучат нечленоразделно като говеда. Всичко това беше умело прикривано от окупационната комунистическа просръбска и проруска власт в България. При тези обстоятелства бе дадена възможност да се развихри в пълна степен
антибългарската и просръбска кампания във Вардарска Македония в продължение на десетилетия. Няколко поколения българи от Македония живяха в един изкуствен свят, в който им беше промиван мозъка как те нямат нищо общо с българите от България и как всичко българско е лошо, а сърбите са техните най-близки братя.
С това преработено издание на Алманах Македония, България за пръв път от 64 години заема не типичната за нея пасивна и страхлива позиция по отношение на Македония, а твърда и настоятелна, такава каквато трябва да бъде винаги! Похвална е идеята на колектива начело
с г-н Костадин Костадинов да представи книгата пред Европейския съюз и депутатите в Европарламента, както и да раздаде копия от нея на известни журналисти, историци и политици от европейски калибър. Това начинание ще представлява не агресивна българска пропаганда типична за сръбските и руските лъжеисторици, а пропаганда на ИСТИНАТА за изконната българска земя - Македония.
Последното, но първо по важност, което трябва да направи България е да предизвика на
спор така наречените "историчари" от МАНУ да излязат в директен сблъсък срещу български екип от историци, където да докажат с документи своите фантасмагорични и кощунствени твърдения. Време е тези сиви плъхове, пишейки години наред фантастични разкази и тотално преиначавайки историята да бъдат изкарани от дупката си БЮРМ на светло. А плъховете, както знаем се страхуват от светлината, защото на светло лъсва цялата им грозотия.
Настъпи момента тези изчадия на сатаната да осъзнаят, че лъжливите им исторически твърдения и фалшификации не издържат на европейската сцена. Тяхната десетилетна опора сърбия днес е слаба и деструктирана, а закрилницата на сърбия и македонизма "руската мечка" постепенно се превръща в една дърта баба мечка-пачавра.
В близките 100 години не е имало по-удобен момент България да тресне с юмрук по масата и да представи ясно и категорично пред Европа историята на Българска Македония като развенчае всички митове и фалшификации изпълнени с антибългаризъм. Дойде време също така да се постави въпроса и пред Гърция като член на ЕС да спазва правата на българите от Егейска Македония, които десетилетия наред бяха подлагани на асимилация по същия модел, както българите от Вардарска Македония.

* Калоян Христов
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://feldmarschall.blog.bg/

Hatshepsut

#3
Може да изтеглите Алманах Македония от нашата Download-секция (файлът е около 90 MB):

https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php?action=downloads;sa=view;id=252

Similar topics (5)

436

Отговори: 36
Прегледи: 4677

943

Отговори: 5
Прегледи: 944

844

Отговори: 43
Прегледи: 1425

1925

Отговори: 0
Прегледи: 102

Powered by EzPortal