• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 

The best topic

*

Posts: 13
Total votes: : 2

Last post: 29 October 2022, 06:17:26
Re: Най-великите империи by Hatshepsut

Младежка организация „Бранник”

Started by Hatshepsut, 11 August 2018, 13:52:40

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Пешо

Бранническа седмица на чистотата в София през 1943г.


Материалът е взет от: https://www.youtube.com/channel/UCrV9iVwcV-l8gsBVxzqZ7Qg

Пешо

"Корица на детското списание ''ОРЛЕ'', издавано от младежката родолюбива организация ''Бранник'' в периода 1941-1944 година. Дух, идеализъм и красота в едно!"


Източник:https://www.facebook.com/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D0%98%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-100175426060872/

Пешо

Quote from: Hatshepsut on 07 March 2020, 07:16:14Бранникъ маршъ - химн с документални кадри 1940-1944Комунистите знаят що е то пропаганда. :devil:  Да, марширували са с вдигната ръка и какво от това? Идеологията им е по-важна, а още в самото ѝ начало си личи, че не е като тази на Хитлер и Мусолини.

Лина

Все пак да уточним, че в този форум има хора, които не приемат че ,,фашист" и ,,нацист" са обидни думи! Лично за мен нито фашизмът, нито националсоциализмът са с нещо по-лоши от другите идеологии. Личностите несправедливо * набедените за техни единствени проводници  все пак са хора и те могат да вдъхновяват други хора. Това е нормално!
Разбирам защо правиш постоянно това уточнение (последните ти думи), но трябва да е ясно за четящите, че тук е зона свободна от комунистическо – просташки предразсъдъци.  :down:

*Най – яките нацисти и фашисти днес, управляват най – успешните и богати държави на нашата планета....е, те самите се определят като всякакви други  ама   :wink:

Пешо

Quote from: Лина on 23 June 2022, 23:03:40Все пак да уточним, че в този форум има хора, които не приемат че ,,фашист" и ,,нацист" са обидни думи! Лично за мен нито фашизмът, нито националсоциализмът са с нещо по-лоши от другите идеологии. Личностите несправедливо * набедените за техни единствени проводници  все пак са хора и те могат да вдъхновяват други хора. Това е нормално!
Разбирам защо правиш постоянно това уточнение (последните ти думи), но трябва да е ясно за четящите, че тук е зона свободна от комунистическо – просташки предразсъдъци.  :down:

*Най – яките нацисти и фашисти днес, управляват най – успешните и богати държави на нашата планета....е, те самите се определят като всякакви други  ама  :wink:


Правя тези уточнения, защото явно не знаете, че всичките националистически организации са подложени на критика и са хулени и опреличавани на ноцианалсоциалистически и фашистки. Имало е и такива, но те са били в периферията. Това си е ваше лично мнение, че нацистите и фашистите са добри. Аз се придържам да съм обективен. Хитлер избива маса народ (не ни харесва и нас), Мусолини иска да възстанови Римската империя. Това са луди глави и никой в днешно време на трябва да им се връзва. Тогава са звучали като спасители, защото са поели държавите си в трудни години и са носели някаква надежда. После се вижда какво става. Кои нацисти и фашисти днес управляват успешни държави? Успешните държави от Западната цивилизация вече замират заради улевяването и моралната си деградация, а Китай, Индия и Африка се пробуждат и ще са новите хегемони, ако случайно не знаете. Фашизмът и нацизмът да не забравяме, че се появяват като течения срещу либералната демокрацията и капитализма, много моля да не се правят спекулации. Мислех си, че тук поддържате теорията, че ни управлява световното еврейство (ZOG), но явно сте си сменили конспирациите. Накрая ми каза, че това е зона свободна зона от комунистическо-просташки предразсъдъци. Всички имаме предразсъдъци - било то към маргинални групи или полит. опоненти. Да, нормално, няма комунист, който с ентусиазъм да чете този форум. Това се подразбира. Не съм комунист или пък либерал, че да ми държиш сметка. Казвам нещата каквито са, а дали ти харесва или не, е друга тема.  :judge:

Лина

Никой не ти държи сметка лично на теб. Това е важно уточнение за четящите (написано е!), да знаят че тука има хора, които не мислят като теб по отношение точно на това. Няма акцент относно това дали ми харесва или не, но щом питаш така любезно - темата ти много ми харесва , аргументите ти в горния пост :dont: 
Смятам че ще е по-лесно да се реабилитират понятията, отколкото да се дистанцират от събития и хора. Дал си ми много материал за писане, но няма да ти разводнявам темата.

Пешо

Quote from: Лина on 28 June 2022, 19:54:31Никой не ти държи сметка лично на теб. Това е важно уточнение за четящите (написано е!), да знаят че тука има хора, които не мислят като теб по отношение точно на това. Няма акцент относно това дали ми харесва или не, но щом питаш така любезно - темата ти много ми харесва , аргументите ти в горния пост :dont: 
Смятам че ще е по-лесно да се реабилитират понятията, отколкото да се дистанцират от събития и хора. Дал си ми много материал за писане, но няма да ти разводнявам темата.

Не може и не трябва реабилитация за някои политически течения.

За жалост, комунизма оцеля и се превърна в културен марксизъм, а сега в woke капитализъм. Темата е доста обширна и трябва да ровя за още информация с часове, но нямам вече интерес. Мога само да кажа, че безхаберието на националистите и консерваторите ни докара дотук.

Прави ми впечатление, че на някои им е неудобна думичката "прогресивен", но трябва вече да се говори за национал прогресивни движения, предлагащи нови идеи, а не да си дрънкаме старата песен на нов глас от десетилетия и после да се чудим защо обществото е олевяло (нашето още не, но вижте на Запад). Някой читател може да сметне, че явно се бъркам. Прогресивен = левичар. Грешка! В момента господстващата идеология e лявата (не от вчера). Следователно, вече тя е консервативната (станала е норма и гледа да се запази). Вероятно се чудите откъде да черпим опит за справяне в този момент. Пример за десен прогресивист е Теодор Рузвелт (Хитлер и Мусолини са трети път, не се броят). Толкова по тази тема.

Пешо

"Чрез спортъ и игри, и презъ задружно маршируване през града, Хитлеровата младежъ и Бранникъ са станали добри другари"


Източник: https://www.facebook.com/groups/tsarstvo.bulgaria

Пешо

Книга "Браннически другаръ". Съжалявам за лошото качестно.

HatshepsutTopic starter

Пропаганден плакат на младежката родолюбива организация "Бранник"


Similar topics (2)

Powered by EzPortal