• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
avatar_Panzerfaust

Една култура ли сме с руснаците?

Започната от Panzerfaust, 01 Мартъ 2021, 11:03:36

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

PanzerfaustTopic starter

Понеже българските русофили винаги квичат, че с руснаците сме една кръв и една култура, че те поради тази близост са ни освободили и сега, а ние вместо да си гледаме собствения интерес, трябва да сме нещо като Луганската народна република, нека развием тази тема. Тя се е засягала периодично в стария и новия форум, но да съберем нещата и тук.

Отсега казвам, че искам дискусия и всеки да си казва честно мнението, цензура в темата няма да има.

И така, започвам аз...

Първо, за едната кръв. Това е очевидна глупост, и всеки който малко разбира от генетика и физическа антропология, е наясно колко нелепо е това. Разбира се, имаме частична "обща кръв" с руснаците, доколкото имаме обща кръв с всички европейски народи - в митохондриалната ДНК по майчина линия и в общи хаплогрупи по бащина на всички европейци има едни поне 30% съвпадение. Това количество обаче е недостатъчно, за да говорим за истинска генетична близост. Всъщност с руснаците сме толкова близки, колкото и с поляците или словаците. Част от предците ни са общи, но различната историческа съдба и географско положение прави много различен етногенезиса ни. Голяма генетична близост имаме доказано с близките до нас географски популации от южна Румъния, Сърбия, днешна Северна Македония, северна Гърция, също така Унгария и определени зони от централна Италия.

Второ, за общата култура. Русофилите наблягат на Православието и близките езици като фактор за обща култура. Хънтингтън също ни обособява като единна православна цивилизация. Религията наистина е фактор за единна култура, но не винаги, особено при много големи различия в етногенезиса. Мексико, Филипините и Франция са католически страни, но имат твърде малко общо в културен план. Египетските копти или етиопците имат църкви, които макар и миафизитски, във всичко друго се припокриват на 100% с останалите православни, но културно са много далеч от нас. Грузинците са истински православни, но също са твърде далеч от нас и много по-близко по мантатилет до останалите кавказки народи, вкл. и мюсюлманските. По подобен начин стоят нещата и с руснаците. Говоря за народната култура, а не това което виждат кабинетни учени на хиляди километри оттук или мокрите русофилски блянове. Общувал съм много с руснаци и мога да кажа, че сме наистина много различни. Дори нямаме общи народни празници, имаме различен бит, архитектура, кухня. Всъщност поляците са много по-близки от нас с руснаците - почти 1:1 са, ако и да са католици. Нашите близки народи като култура отново са близките ни сърби и румънци. С гърците и турците също сме много различни.

Трето за Освобождението. Само казвам един факт - нашата "освободителка" едва 7 години по-късно беше най-напиращата да се възстанови статуквото след Съединението. Интересно, когато руснаците счетоха, че не им е по интереса, колко бързо станаха стожери на териториалната цялост на Османската империя?
Agree Agree x 1 View List

Шишман

#1
Да една култура сме . В основата ни нашата култура е еднаква с руската и това идва от православната вяра. Естествено имаме разни различия в следствие на различната история на всеки един от двата народа. То не случайно най-много смесени бракове имаме именно с руснаци, а не с други. Та в основите ни и тяхната и нашата култура са еднакви. После вече има разни отклонения но не кой знае какви. На практика сме една цивилизация - православната, византийска, и т.н.
Харесва или не на някои хора, това е положението.
Това за поляците и руснаците, че са близки не го вярвам.

PanzerfaustTopic starter

#2
Най-много смесени бракове имаме с руснаците не защото сме една култура, а защото животът в СССР беше толкова мизерен, че всяка рускиня си мечтае да избяга, а най-лесният път към това е чрез женитба. Лично съм говорил с рускиня и украинка, дошли съответно 70-те и 80-те в България и двете единодушно заявяват, че са се чувствали все едно са "на Запад". Тези смесени бракове започват след десталинизацията на Хрушчов, преди това при Сталин брак с чужденец се е сключвал много трудно, практически невъзможно. Няма да говоря и за моралните "качества" на съветските жени - алкохолизъм и разврат, както и за бързата им амортизация - на 20 красиви, на 40 разплути лелки. Отделно рускините харесваха и цигани - няма български циганин, работещ в Коми, който да не си е взел рускиня за жена.
С много по-близките ни сърби и "македонци" например няма такива бракове, просто защото Титовият комунизъм се развиваше отделно. Освен това, стандартът на живот в Югославия беше по-висок.
Ако рускините не бяха бедни, алкохолизирани и ако не бяха курви по природа, нямаше да се женят толкова лесно за чужденци за едното нищо. Но те са.

А за поляците - запознай се с поляци, същите са като руснаците, пияници и скандалджии. Разбира се, поляците имат и сериозен културен елит, не са чак такива деграданти като руснаците.

Шишман

#3
По принцип не ми се влиза в спорове понеже противниците на руското са силно повлияни по начало от идеологии и политика и няма смисъл да се губи време да се обяснява и спори. На черното викат бяло и обратното и така.
Цитат на: Panzerfaust - 01 Мартъ 2021, 18:20:00Най-много смесени бракове имаме с руснаците не защото сме една култура, а защото животът в СССР беше толкова мизерен, че всяка рускиня си мечтае да избяга, а най-лесният път към това е чрез женитба.
Да но това продължава и в днешни дни. Даже тука в Италия има доста българи дето са се събрали с рускини. Та не е заради, някаква изгода. Даже съм забелязал че поначало българите приемат без особени възражения бракове само с руснаци или украинци, които обаче са си руснаци. Като чуят-чуеме че някой е женен да човек от друга народност и някак си не го приемаме. Не знам, защо е така, но е така.


 
Цитат на: Panzerfaust - 01 Мартъ 2021, 18:20:00Няма да говоря и за моралните "качества" .
Те в момента са руски жени. Един роднина се ожени за рускиня и тя е наистина , много свестна, а и образована. Естествено има и много боклуци и съм виждал доста такива. Моралът им като цяло обаче не е толкова зле, но ако са станали поклонници на запада, е друга работа.

Цитат на: Panzerfaust - 01 Мартъ 2021, 18:20:00А за поляците - запознай се с поляци, същите са като руснаците, пияници и скандалджии. Разбира се, поляците имат и сериозен културен елит, не са чак такива деграданти като руснаците.
Вярвай ми познавам доста повече поляци от тебе. Още от дете ги познавам и тогава нямаха нищо общо с руснаците.  Тогава познавах и много руснаци, даже и кубинци, но тия са друга тема. И ги познавах поляците и руснаците , така от близо, както не вярвам да познаваш ти някого така. Нещо не им беше на ред на поляците и си личеше.  Те и руснаците ми изглеждаха особени, ама не чак толкова колкото поляците .

PanzerfaustTopic starter

Цитат на: Шишман - 01 Мартъ 2021, 19:17:45Даже тука в Италия има доста българи дето са се събрали с рускини.
Глупаци винаги е имало и ще има.

Цитат на: Шишман - 01 Мартъ 2021, 19:17:45Вярвай ми познавам доста повече поляци от тебе. Още от дете ги познавам и тогава нямаха нищо общо с руснаците. И ги познавах така от близо, както не вярвам да познаваш ти някого така. Нещо не им беше на ред и си личеше.
Не ти вярвам, защото не знаеш аз къде съм бил и какво съм правил.
Само ще те светна, че първият ми братовчед е женен за полякиня.
За мен поляците са много подобни на руснаците, разбира се, все пак са по-добре, те ония са ужас.

Живял съм и с руснаци като студент в Студентски град, те бяха уж бесарабски българи официално, но тези от Одеса си бяха чисти руснаци. Още първата седмица си казах, че и най-долните цигани при нас не са толкова зле.

Шишман

Да всички българи, дето са с рускини  са глупаци, щото не са с италианки Ха-ха. Не виждам, нищо глупаво в това да са с рускиня или украинка, даже е доста по-умно от това да са с някоя от запада. Пък и ги познавам, някои от тия хора и не бях забелязал да са глупаци.
Ами за поляците, няма да говоря повече, казах ти - не ме разбра. Познаваш една полякиня, аз от дете познавах, много поляци, а не един, както и много руснаци.
Къде е Бесарабия, къде е Русия ? Както казах, няма смисъл да се спори и пише по тоя въпрос. Те и българите около 80% са русофили и няма как да го промениш. Та няма и смисъл да се напъваш.
Аз лично не харесвам руснаците понеже по ми харесват българските неща, ама не съм и за запада, където нещата са наистина, много зле. Пък и на руснак дори и луд бих се доверил , ама на западняк никога. Даже тука имах възможност на Сан Сиро докато работех там да опозная и доста руснаци и украинци. Имаше и боклуци, но бяха малко. 3а сметка на това видях наистина много свестни от тях, ама много.

PanzerfaustTopic starter

1. Да си вземеш жена рускиня е едно от най-глупавите неща на света, съжалявам, но е така.
2. Не познавам само една полякиня.
3. Не Бесарабия, а "бесарабски българи". Под това понятие обикновено се наричат българите от СССР. Само че, тия от Одеса не бяха българи, а руснаци. Кое не е ясно?
4. Най-простите българи харесват руснаците.

Шишман

Цитат на: Panzerfaust - 01 Мартъ 2021, 20:01:181. Да си вземеш жена рускиня е едно от най-глупавите неща на света, съжалявам, но е така.


4. Най-простите българи харесват руснаците.

Хм, не мисля така. Видял съм доста и :жена от запада е едно от най-глупавите неща на света!
Явно не познаваш българите. По начало харесваме първо нашето, и после евентуално руснаците и до тука, нито крачка напред. 3ащо е така не знам, но е така. Лично аз ще продължа и за напред да се доверявам на руснаци или украинци, а не на италианци, румънци или други там, негри, араби и т.н. Нека е глупаво, ама работата ми е такава че трябва да внимавам и така. Нека е глупаво , ама когато някой е свестен ще го смятам за такъв дори според тебе да е много-глупаво . В крайна сметка не ме интересуват глупавите расови теории на запада.

Шишман

Panzerfaust
Тая битка не можеш да я спечелиш никога.
Сега е демокрация, можеш да си вземеш, каквато искаш жена, да мислиш, каквото си искаш за женените за рускини и да смяташ, за каквито си искаш: тия които харесват руснаците. Както казваше един тип в бара, където работя, ама сега не работя, заради вируса - " всеки има право и да не харесва, това, което не му харесва".

PanzerfaustTopic starter

Цитат на: Шишман - 01 Мартъ 2021, 22:05:22Panzerfaust
Тая битка не можеш да я спечелиш никога.
Сега е демокрация, можеш да си вземеш, каквато искаш жена, да мислиш, каквото си искаш за женените за рускини и да смяташ, за каквито си искаш: тия които харесват руснаците. Както казваше един тип в бара, където работя, ама сега не работя, заради вируса - " всеки има право и да не харесва, това, което не му харесва".
Никаква битка не искам да печеля.
Темата е дали сме една култура с руснаците и ти заби кой за кого се женил. Само че за тези женитби си има причини, а със сърбите, които са ни много по-близки във всяко едно отношение, толкова смесени бракове няма.
Всеки е свободен да си взема каквато си иска жена, познавам даже такива, които си взеха циганки. Да, гнусно е, но в днешно време се случва.  За теб сигурно, ако са православни, няма проблем. За мен обаче има.

Шишман

Еми тая битка на темата за нея говоря.
Една култура сме. Някога насаждана от  нас на тях, после те на нас и така. Даже техният, съвременен език е по-близък от нашият сегашен до старобългарският. Има естествено разлики, ама то от едно село на друго има разлики. Даже и запада смята че сме една култура. Няма да ти хареса, ама и за напред ще си останем една култура. Отстъплението от българщината свърши и сега даже сме в настъпление, което значи че няма да възприемем западната култура никога. Между другото, няма друг народ на света, който да се възражда така, както нас. При руснаците за сега има все още отстъпление, ама предполагам ще успеят да го преодолеят и да започнат и те възраждане. Може просто да го видят от нас и тогава на запада ще им се разплачат майките, особено на сатанинският им елит.

Шишман

Картината казва ясно дали сме една култура. Да имаме различия, но в основите ни сме две еднакви култури.


Funny Funny x 2 View List

PanzerfaustTopic starter

Картината е мократа полюция на някой рубладжия.

Hatshepsut

Цитат на: Panzerfaust - 08 Мартъ 2021, 21:41:27Картината е мократа полюция на някой рубладжия.


Виждал съм подобни рубладжийски полюции, представящи идиличните отношения между Русия и Украйна, които обаче нямат нищо общо с реалността...Забелязал съм, че българските русофили яростно отричат идентичността на украинската нация и естествено подкрепят руската експанзия в Украйна. Интересно как биха реагирали интелигентните украинци, ако им кажат, че са една кръв и една култура с руснаците?

FELDMARSCHALL

#14
Той Мишока и негър/негърка би одобрил стига да е православен/православна и ще ги приеме като част от българския народ... :lol:
Впрочем в Африка има православни общности, да прочете повече за тях. По неговата логика и линия на разсъждение един негър православен ни е по-близък от българин католик/мюсюлманин, с когото имаме един бит и живеем заедно. Мишокова (анти)логика... :judge:
Agree Agree x 1 Funny Funny x 1 View List

Sturmmann Батбаянов

Цитат на: FELDMARSCHALL - 09 Мартъ 2021, 01:14:47Той Мишока и негър/негърка би одобрил стига да е православен/правослана и ще ги приеме като част от българския народ... :lol:
Впрочем в Африка има православни общности, да прочете повече за тях. По неговата логика и линия на разсъждение един негър православен ни е по-близък от българин католик/мюсюлманин, с когото имаме един бит и живеем заедно. Мишокова (анти)логика... :judge:
То това е същността на всяка религия общо взето. Аз затова съм против религиите.

Powered by EzPortal