• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

25 July 2021, 17:56:56

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
13357 Posts

Шишман
5563 Posts

Panzerfaust
887 Posts

Лина
739 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 22644
  • Total Topics: 1351
  • Online Today: 178
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 2
Guests: 71
Total: 73

Ловци на духове, пинизи и измами

Started by Шишман, 19 December 2019, 14:03:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Има едно предаване по кабелните телевизии : Ловци на митове, там разкриват и опровергават разни тъпи филмови номера и простотии.
Та ми дойде идея да пусна тема :ловеща и опровергаваща тъпите пинизи и внушения влизащи в домовете и главите на хората през филмите и телевизията.
Започвам с филма 13-ят войн с А. Бандерас
Този играе някакъв арабин: много префинен и културен - демек исляма не е диващина, педерестия и педофилия, а супер култура. Та този резняк минава през някакви земи и хоп минава и през земите на волжските българи. Интересно как така от Холивуд са се сетили за българите ? Може да е защото в надписите имаше някакво българско име, но най-вероятно е услуга на Холивуд към нашите олигарси пробутващи ни номера с древната ни история.
Та там ги подгониха някакви татари, около 200-300 души и те побегнаха, но ето татарите се спряха уплашени, защото видяха 20-30 викинга и се насраха. Тука пиниза е огромен. Става дума за свръх превъзнасянето на викингите, ама когато са били езичници разбирасе, защото после, като християни се развалили.
Както и да се погледне реално един татарски войн не би избягал никога от един викинг, камо ли 300 татари от 30 викинга - та те ще ги смажат за нула време. Забелязали ли сте как нео-нацистите и езичниците са обладани от митовете за викинги, и това не е от сега, а още от преди години. Тези не искат да са например немци, те искат да са нещо по-више - викинги.
Никой в филма обаче не казва че : наследниците на викингите са именно най-ивратените и ненормални хора в днешният свят.
И се качи арабина с тях на един кораб, и буря и вятър , а викингите се смеят все едно са на купон. Айде стига бе, та дори и те при подобно положение са били хора и на дали щяха да се смеят. Вероятно, ако някой се е смеел така при опастност от корабокрушение викингите са го смятали за ненормален, защото излиза че те са ненормални, ако са били такива.
-----------------------------------------------------------
Сега на ред е филма Смело сърце с М. Гибсъм
Филм вдъхновил много националисти по света. И Интересно защо постоянно излъчван по телевизиите ? Не че не е добър, но как така те ще ви показват този филм.
Къде е пиниза тука ?
Пиниза е следният : благородниците, крале и царе или т.н. естествен елит са лоши, подли и зли, и от тях идва всяко зло.
В филма краля на Англия беше страшен изрод, сина му педерунгел и за капак и шотландските благородници - и те такива.
Е да може и в случая да е било така, но кога от Холивуд са ви показвали случаи с нормални крале, царе и благородници, ама без да са с леви увлечения ? Май никога.
Кои са срещу т.н. естествени елити? Състоящи се от благородниците ?
Наричат ги чифути, ционисти или просто СВЕТОВНОТО ПРВИТЕЛСТВО, както и илюминати.
________________________________________________________________
п.п.
Тези първи редове са взети от старият форум, но просто ми е ториха много добри и не можах да не ги взема

Шишман

Винаги съм че чудел защо е това лудо и упорито рекламиране на далекоизточните бойни изкуства от Холивуд ? Защо ни налагат този шаблон за тяхното съвършенство ?
В Холивуд няма нищо случайно - това е добре пресметната  машина за манипулация.
Та според мене ето това са някои от отговорите.
 
- така ни набиват в главите на нас белите: колко са умни и изобретателни жълтите и какво съвършенство са достигнали в сверата на бойните техники.
- така ни налагат шаблона на съвършенството на далекоизточните религии и техники за медитация. Сами сте видели че освен да раздават тупаници героите в някои моменти и медитират по далекоизточному.
- и накрая : по този начин вкарват хората в един изкривен и нереален свят на летящи каратисти и китайци и да знаете че много народ направо си вярва на тези глупости. В махлата като бяхме деца един повярва на филмите за карате и кунг-фу и полудя. Беше добро момче но тия глупости му изпържиха умът.

Шишман

19 December 2019, 17:32:17 #2 Last Edit: 19 December 2019, 17:34:50 by Шишман
Един от хитрите номера на телевизиите и медиите е : да внушават на хората че само в България демокрацията не върви, стават престъпления, катастрофи, убийства че само у нас има ровещи по кофите, корупция, некадърни лекари и т.н. и т.н.
И живеещият  България неволно възприема това за истина и започва да си мечтае и говори за някаква друга демокрация дето е на запад и която е супер и в която тези неща не се случват.
Истината обаче е жестока и е точно наобратно. Живеещите на запад българи вече знаем, какво е тука и какво става. Нещата са даже много по-зле отколкото у нас. Това което е тук: тепърва ще идва в България и казвам ви никак няма да ви хареса. Естествено тук доходите са доста по-високи, но останалото е доста по-зле от България. Ако само три дена под ред вали дъжд: асфалта се изронва. Да не говоря че на всеки стълб има поставени цветя в памет на някой загинал при катастрофа. И т.н. и т.н. Така че не вярвайте че има някаква друга добра, готина, хубава човешка демокрация и подобни глупости.
Да не говоря за каква лошотия става дума между хората, нареждания, прецаквания дето умът ви не го побира.
п.п. понеже някой ще се запита или ще ме попита : е ти какво правиш там тогава ? Отговорът е аз съм тука за пари не за друго. И съм се изолирал от местните: не контактувам с тях, освен в редки случаи, внимавам какво говоря пред небългари, дружа само с българи, но не със всякакви и така. С една дума направил съм си свой малък свят.

Panzerfaust

Quote from: Шишман on 19 December 2019, 14:03:50Сега на ред е филма Смело сърце с М. Гибсъм
Филм вдъхновил много националисти по света. И Интересно защо постоянно излъчван по телевизиите ? Не че не е добър, но как така те ще ви показват този филм.
Къде е пиниза тука ?
Пиниза е следният : благородниците, крале и царе или т.н. естествен елит са лоши, подли и зли, и от тях идва всяко зло.
В филма краля на Англия беше страшен изрод, сина му педерунгел и за капак и шотландските благородници - и те такива.
Е да може и в случая да е било така, но кога от Холивуд са ви показвали случаи с нормални крале, царе и благородници, ама без да са с леви увлечения ? Май никога.
Аз лично много харесвам "Смело сърце", но и на мен ми е правило впечатление, че благородниците са изобразени като нещо много лошо, упадъчно и гнило, а обикновения народ като много добродетелен, смел и достоен. Общо взето 1:1 с комунистическите виждания по въпроса.
Иначе Мел Гибсън е от ирландски произход, вярващ католик, с 9 деца. Явно много мрази англичаните, а и постоянно е на мушката на евреите, особено заради филма "Страстите Христови" (за мен лично шедьовър).
Кои са реалните исторически факти за филма? Уилям Уолъс не е обикновен човек (едва ли не шотландският Ивайло), както е представен във филма, а също е от благороднически произход. Уолъс действително е предаден на англичаните от лоялен на тях шотландски рицар - Джон де Ментейс. Робърт I Брус, който във филма е представен като колеблив и нерешителен кандидат-владетел, с роля в предателството спрямо Уолъс, всъщност е един от най-великите шотландски крале. Именно Робърт Брус извоюва по-късно независимостта на Шотландия от англичаните, като ги побеждава в битката при Банъкбърн. Там 5 000 шотландци под негово командване разгромяват 20 000 англичани. Та едва ли Брус ще да е бил толкова слабохарактерен, щом по-късно се проявява така. Едуард I Дългокракия е бил способен и наистина безкомпромисен владетел, който покорява Уелс и се опитва да покори Шотландия. Заради жестокостите му спрямо шотландците е наречен Чукът на шотландците. Неговият син, Едуард II, наистина е бил хомосексуалист, както е представен във филма. Бил е слабоволен владетел, обичал е гуляите, имал е склонност да фаворизира любовниците си. Разбира се, това че Уилям Уолъс забременява съпругата на Едуард II - Изабела Френска, е пълна художествена измислица.

Шишман

Kак се държат медиите, когато нещо не им е удобно - не говорят за него, не правят филми за него, не го споменават дори и критично или за лошо. Просто все едно не съществува и не е съществувало никога. Сега си помислете колко филни игрални или документални сте гледали за хайдутите ни, за четата на Стефан Караджа и Х. Димитър или за Филип Тото и П. Хитов ? Има няколко филма за Ботевата чета, но те са по масонска линия и пак са внимавали, един по-сериозен за Капитан Петко Воевода и до тук. Темата е като забранена, понеже обаче народа и хареса хайдутите и си ги иска: светилата в историята и медиите е правят на луди и ги споменават мимоходом, но винаги говоря и за разни грабежи и насилия .
А би трябвало да има безброй филми за хайдути и техните подвизи. Темата е станала табу почти веднага след освобождението.

Шишман

19 December 2019, 21:57:26 #5 Last Edit: 19 December 2019, 21:59:44 by Шишман
Забелязали ли сте как държат пистолет по филмите ? Винаги с  две ръце, се едно има някакъв невероятен откат. Даже тичат и гонят престъпници държейки пистолета с две ръце. И тичат, като куци коне. Всъщност пистолет не се държи така , особено ако претърсвате жилище. Държейки го така рискувате да ви ударят  нещо през ръцете и да и вземат оръжието. При такива ситуации пистолета се държи с едната ръка близо до тялото. Пак много смешно изкачат или влизат някъде : държейки оръжието  две ръце и хвърляйки се напред бе з да знаят како има от другата страна. Даже при  престрелка, когато виждате противника не се седи, като във филм - разкрачен с гърдите напреде. Застава се на една страна , а пистолета може да го държите и с две ръце. Ама да тичате и пистолета с две ръце е направо слабоумие.
По някои филми гангстерите държат оръжието не завъртяно на страни, а направо наопаки - е така, ако го държите , може и въобще да не улучите.
То стрелбата с пистолет не е толкова сигурна работа, не винаги се улучва. Като се дигне пулса и кръвното и вълнението и става страшно. За това и мафиотите, като убиват го правят от близко, едва ли не от упор, ако може.

Шишман

Я сега да хванем и медийният дух на т.н. коледа. Именно медиите насадиха в умовете на хората и културата им че на 25 декември се празнува някаква си коледа, а не Рождество Христово, както се нарича наистина празника. Постоянно повтарят дядо коледа, коледа, коледари, коледни пожелания, коледни не знам си какви  и хората започват автоматично и те да повтарят коледа-коледа.
Коледо и Коледа са брат и сестра, древни езически, мисля славянски божества и нямат нищо общо с празника Рождество Христово. Не са се и запазили от древността до сега. Съживяват ги през 20-ти век и лъжат че са се запазили от едно време. Баба ми не помнеше никакви коледари и никаква коледа. Истината е че след покръстването: всякакви древни езически вярвания и обичаи изчезват до такава степен да не се знае на Тангра ли са се кланяли или на Зороастър.

Panzerfaust

28 December 2019, 14:42:08 #7 Last Edit: 28 December 2019, 15:07:00 by Hatshepsut Reason: Корекция на линка
Според Фасмер думата "коледа" произлиза от латинското "calendae", което значи първи ден от месеца. Смята се, че първо е било езически празник и след християнизацията се възприема като Рождество Христово. Руснаците му викат "коляда", поляците "kolęda" (при тях е със значение на рождественска песен).
Коледуването със сигурност е стар обичай и не е "измислен" през ХХ в. Ето го на полски - "kolędowanie" и е подобен на българския.

https://pl.wikipedia.org/

Шишман

Не идва от славянските езически божества Коледа и Коледо.

Шишман

Следващият мит. Това е митът че знаещите чужди езици са много умни. Няма такова нещо, просто знаят един език и до тука. В чужбина видях доста глупаци, на които езика им се удава и го научават бързо, докато на много по-умни хора не им се отдава и го учат и се напъват и така. То даже на по-глупавите, не знам защо им е по-лесно да научат език.  Това с полиглотите знаещи 5-6 или 7 езика също е мит за научаването на един език, добре трябват поне 4г. сега пресметнете за 5 езика колко години трябват, а за 6 или 7 езика ?Да изгубиш 20 и повече години за учене на езици, които може и да не ти потрябват не е много умно.

Шишман

Според филмите : някой като се надруса с кокаин и става безсмъртен, безстрашен и няма какво да го спре.
Работех  един бар и имаше доста такива - друсани с кокаин, и като пийнат и започваха проблемите.
От начало се бях поуплашил, ама работа, трябва да ги накараш да те уважават. Та страх не страх: набих няколко такива друсани. Кокаина не им помогна, не им даде сили, не ги направи безстрашни. Даже после и друсани им държеше влага и си правеха сметките .
Така че това за какви стават, като се надрусат с кокаин е само по филмите и телевизията.

Шишман

Сещам се и как обичат да ни поучават все едно не са тъпаците, които са, а някакви мъдреци.
_______________________________________________
Рики Джървис: към Холивуд, като цяло

Правите се на много добри, но работите за корпорации като "Епъл", "Амазон" и "Дисни". Ако "Ислямска държава" направи стрийминг платформа ще се обадите на агентите си, нали? Затова, ако спечелите тази вечер, моля ви не правете политически речи. Нямате никакво право да изнасяте лекции на публиката за каквото и да е било. Не знаете нищо за реалния свят. Повечето от вас са прекарали по-малко време в училище и от Грета Тунберг. Така че, ако спечелите, приемете си малката наградка, благодарете на агента си и на Бог, и вървете на майната си!"

Panzerfaust

Рики Джървис направо ги закри! В залата доста "звезди" гледаха кисело! :mad:

Шишман

09 January 2020, 10:02:00 #13 Last Edit: 09 January 2020, 12:33:03 by Hatshepsut Reason: Премахване на дублиран цитат.
Quote from: Panzerfaust on 08 January 2020, 20:34:21Рики Джървис направо ги закри! В залата доста "звезди" гледаха кисело! :mad:

Ми казал им е истината, ама на ония не им пука. Макар че напоследък Холивуд нещо яко затъпя и няма вече култови филми.

Шишман

 ЗА ВЪНШНИЯТ ВИД НА АКТЬОРИТЕ
 Подменят го и променят, както си искат. Актьори с физически недостатъци, стават пример за красота.
Някога и мислехме че Жан Клод Ван Дам е висок, около 190 -200см.  а се оказа почти джудже.Та Холивуд може така да промени човека че да няма нищо общо с него самият.