• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

06 May 2021, 10:45:00

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12732 Posts

Шишман
4930 Posts

Panzerfaust
790 Posts

Лина
710 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 21061
  • Total Topics: 1331
  • Online Today: 66
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 50
Total: 50

Корона вирусът

Started by Шишман, 11 March 2020, 22:26:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ваксинирахте ли се срещу корона-вируса?

НЕ, и нямам такова намерение
0 (0%)
Не, но ще се ваксинирам
0 (0%)
Колебая се
2 (33.3%)
ДА, с ваксината на Пфайзер
2 (33.3%)
ДА, с ваксината на Модерна
0 (0%)
ДА, с ваксината на АстраЗенека
0 (0%)
ДА, с ваксината на Янсен
0 (0%)
ДА, с руска ваксина
0 (0%)
ДА, с китайска ваксина
0 (0%)
ДА, с друга ваксина
0 (0%)
Ще се ваксинирам, само ако стане задължителна и няма друг начин.
2 (33.3%)

Total Members Voted: 6

Шишман

Quote from: Лина on 11 April 2021, 22:34:43Сееш дезинформация, което не е хубаво. Дай я тази статистика.

Вярното и неприятното, е че дори Пфайзер  не дава 100% гаранция срещу различните щамове, но това е друго нещо.
Статистиката беше по една от италианските телевизии. Ако попадна на информация ще я публикувам. Не говоря за гаранция за щамповете, а съмнително починали, както се изразяват тука.

Hatshepsut

Според лекарите: имунитетът след ваксинация е за предпочитане
пред естествения имунитет


Лекарите съветват: Имунитет след ваксинация, а не след преболедуване

Имунитетът след ваксинация е този, който трябва да предпочетем пред имунитета след прекаран коронавирус – именно за това все по-често настояват лекарите. Причината обясняват с така наречения "пост-COVID синдром", с който рискуваме да се сдобием дори след леко протекла или безсимптомна инфекция. Проблеми с белите дробове или със сърцето са сред най-често срещаните, но пост-COVID синдромът може да засегне психиката, храносмилателната система или кожата, при това седмици и дори месеци по-късно.

Общото между тези пациенти, е че вече са преболедували COVID-19 - у дома и в леката му форма. Вирусът оставя дихателни и кардиологични последици дори и при пацинти, които са преболедували COVID-19 у дома и в леката му форма.

,,При един от пациентите - 48-годишен, има пневмоничен процес, тип коронавирусна пневмония, със сенките тип ,,матирано стъкло". Това означава, че има възпалителен процес там и естествено не работи нормално. Ще има остатъчни фиброзни промени за цял живот", казва проф. д-р Елисавета Петрова – пулмолог в МБАЛ ,,Вита". Тя има над 40-годишен опит и лекува пациенти с усложнения след прекаран COVID-19. За една година през кабинета й преминали хиляди.

Проф. д-р Ивайло Даскалов е началник на Кардиологията във Военномедицинска академия. Една четвърт от настанените в клиниката в момента, са пациенти с пост-COVID синдром - повече на брой и по-млади на възраст, отколкото по време на първите две вълни.

Затова и проф. Даскалов, и проф. Петрова обясняват, че не трябва да разчитаме на естествения имунитет изграден след преболедуване, а да се ваксинираме. Защото според тях дори най-леката форма на коронавирус или безсимптомно протичане могат да оставят трайни последици.

https://www.edna.bg/zdravoslovno/spored-lekarite-imunitetyt-sled-vaksinaciia-e-za-predpochitane-pred-estestveniia-imunitet-4664338

Hatshepsut

Quote from: Шишман on 11 April 2021, 09:49:38Между другото гледах статистика за вредата и починалите от ваксините. Пфайзер беше на първо место, а астразенека някъде на 3-то или 4-то место.

На мен не ми се вярва ваксината на Пфайзер да е с най-опасни странични ефекти, ето все пак детайлна информация за тази ваксина на български език:

https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_bg.pdf

Шишман

13 April 2021, 13:47:47 #393 Last Edit: 13 April 2021, 13:52:01 by Шишман
Quote from: Hatshepsut on 13 April 2021, 13:28:10На мен не ми се вярва ваксината на Пфайзер да е с най-опасни странични ефекти, ето все пак детайлна информация за тази ваксина на български език:

https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_bg.pdf
Видях тука по телевизията такава статистика.Това ме учуди, понеже мислех че астразенека е най-опасната ваксина. Естествено може да е било и лъжа, макар че мисля беше някаква европейска статистика, ама и те много лъжат та знае ли човек.
_____________________

Някой знае ли със сигурност дали ваксинирането на полицаите у нас е спряно ? Чух такова нещо, но не знам дали не е лъжа - фейк.
Ако е истина, значи работата е дебела и страшна !

Hatshepsut

Quote from: Шишман on 13 April 2021, 13:47:47Някой знае ли със сигурност дали ваксинирането на полицаите у нас е спряно ? Чух такова нещо, но не знам дали не е лъжа - фейк.
Ако е истина, значи работата е дебела и страшна !

Не знам, но според мен ваксинирането на полицаите би трябвало да е вече приключило. Полицаите бяха приоритетна група и тяхното ваксиниране започна още през януари.

Шишман

Били спрели ваксинациите на полицаите под предлог да имало първо за другите. Ако е така е страшно и идват тежки времена. Май трябва да си купя някои неща, докато не са поскъпнали и още ги има на черният пазар. Нямам намерение да седя и да им се покланям.

Panzerfaust

Аз май го изкарах сравнително леко, само 3-4 дена бях по-неразположен, не съм търсил лекарска помощ. Като мине малко време ще си пусна един тест за антитела да видя какво е положението.

Hatshepsut

Открита е клетъчната разлика, която предпазва децата от COVID-19

Човешката имунна система разчита на сложна армия от Т-клетки, В-клетки, макрофаги и много други, като всички ни предпазват от нахлуване на патогени. Но това не означава, че всички имаме един и същ комплект предпазни средства в кръвта си.

В-клетките са отговорни за ,,запомнянето" с какви патогени са се сблъсквали организмите ни преди това и те бият тревога, ако се натъкнат на тях отново. В зависимост от това на кои заболявания вече сме били изложени и как клетъчните рецептори - които съхраняват тази ,,памет" - мутират и се променят, всеки човек носи различна вариация на имунните клетки.

Екип изследователи сега са проучили как тези имунни клетки се различават не само между отделните индивиди, но и как могат да се променят през живота на човека.

Интересното е, което откриват, е, че кръвта, взета от деца преди пандемията, има по-висока честота на В-клетки, които могат да се свържат с SARS-CoV-2, отколкото кръвта на възрастни, въпреки че никога не са били изложени на този нов вирус.

Това изследване все още е в ранен етап, но би могло да обясни защо децата реагират много по-добре от възрастните, когато става въпрос за заболяването COVID-19.

"Децата обикновено имат по-леко заболяване след инфекция с SARS-CoV-2, отколкото възрастните, потенциално поради различия в експресията на вирусните рецептори и имунните реакции", пише екипът в новия си доклад.

"Заразените деца, за разлика от възрастните, показват по-ниски титри на антитяла и повече IgG специфични за шиповия протеин".

В-клетките, които са тип бели кръвни клетки, съхраняват ,,паметта" на минали патогени в широк спектър от рецептори на клетъчната им повърхност. Тези рецептори позволяват на В-клетките да се свързват с части на потенциални патогени, които могат да разпознаят - наречени антигени - като елементи на пъзел, стартирайки имунен отговор срещу тях.Всички тези рецептори са изградени върху една и съща основа, известна като имуноглобулинови последователности, но те могат да  превключват или да мутират, за да образуват цял ​​набор от рецептори за разрушаване на патогените, преди бактериите или вирусите да попаднат в организма.

"Все още не е ясно обаче как В-клетъчната памет към различни антигени се разпределя в човешките тъкани и се променя в течение на живота на индивида", отбелязва екипът.

Точно това искат да открият изследователите от Станфордския университет. Те анализират 114 кръвни проби от здрави възрастни хора, 93 проби от 51 деца на възраст между една и три години, 12 проби от кръв от пъпна връв и проби от кръв, лимфни възли и далак от 8 донори на органи.

Когато екипът изследва рецепторите на В-клетките и анализира кои антигени клетките могат да насочат, те установяват, че детските В-клетки имат повече споделени ,,клонинги" на вируси и бактерии, отколкото възрастните.

Те също така имат повече В-клетки, които могат да ,,превключат", за да станат ефективни срещу SARS-CoV-2, без да са били заразявани преди.

Екипът смята, че това може да се дължи на факта, че имунната система на децата по-добре преминава към широк спектър от антигени, след като е била изложена на различен, по-малко опасен коронавирус от този, отговорен за настоящата пандемия.

"Предполагаме, че предишните епидемии на човешки коронавирус могат да стимулират кръстосано реактивна памет и че подобни клонални реакции могат да имат най-високата честота в детството" , пише екипът.

"Детските имунни отговори са особено важни в живота на индивида, тъй като те формират първоначалния пул от мемори В-клетки, който оформя бъдещите реакции".

Вероятно има редица фактори, които правят така, че децата да имат обикновено по-леки симптоми на COVID-19 , така че трябва да се направят още много изследвания. И все пак, това е интересна част от загадката и дава представа за гъвкавостта на В-клетките през нашето детство, включително настройването й за бъдещи имунни отговори.

https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Otkrita-e-kletachnata-razlika-koiato-predpazva-detcata-ot-COVID-19_167694.html

Sturmmann Батбаянов

Sad Sad x 1 View List

Лина

Горкото деди и той като мен не ги диша полицаите, кой знае какво им е наприказвал да го ошамарят  :sad:

FELDMARSCHALL

Престанете да подценявате тази напаст ! Именно защото и аз предполагам, че е изкуствено създаден в някоя от черните лаборатории по света е толкова опасен. Ако беше възникнал по естествен път, щеше да приключи за няколко месеца в началото на 2020г, но събитията се развиха по друг начин. Няма общо и с испанския грип преди 1 век (инфлуенцата), който не беше коронавирус. Така че бъдете внимателни, и пазете себе си и близките си, защото не се вижда края на това чудо !

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 18 April 2021, 02:38:49защото не се вижда края на това чудо !
Така е !
На много хора им е удобно да няма край.

Лина

Не е само това, вирусите трудно се ,,побеждават", тъй като не са живи организми като бактериите.

Sturmmann Батбаянов

Няма НОЩ вече, време е деня да настъпи! Да ги уволнят и да назначат Мангърката за главен шеф! :)
Dislike Dislike x 1 Funny Funny x 1 Sad Sad x 1 View List

FELDMARSCHALL

Какво ви е мнението за алкохола като противодействие на коронавируса ? Чел съм разнопосочни коментари и че помага като променя алкалната среда в организма, която убива всякакви вируси, но съм чел и че намалява имунната защита на човека. Трябва ли да се наливаме като Батето според вас ? :lol: