• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

27 November 2021, 12:49:32

Login with username, password and session length

Top Posters

Theme Selector

Members
  • Total Members: 158
  • Latest: emo2475
Stats
  • Total Posts: 24,774
  • Total Topics: 1,389
  • Online Today: 233
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 80
Total: 81

avatar_Шишман

Относно коронавируса

Started by Шишман, 11 March 2020, 22:26:19

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ваксинирахте ли се срещу коронавируса?

НЕ, и нямам такова намерение
0 (0%)
Не, но ще се ваксинирам
0 (0%)
Колебая се
3 (42.9%)
ДА, с ваксината на Пфайзер
2 (28.6%)
ДА, с ваксината на Модерна
0 (0%)
ДА, с ваксината на АстраЗенека
0 (0%)
ДА, с ваксината на Янсен
0 (0%)
ДА, с руска ваксина
0 (0%)
ДА, с китайска ваксина
0 (0%)
ДА, с друга ваксина
0 (0%)
Ще се ваксинирам, само ако стане задължителна и няма друг начин.
2 (28.6%)

Total Members Voted: 7

Шишман

ТАЯ РАБОТА НЯМА СКОРО ДА СВЪРШИ
Исках да ставам съдружник в един бар, ама ако пак затворят - изгаряме.
___________________________________

Атанас Манушкин

Поредния щам, който заразява и във Великобритания. А там, както знаете, имаше висока степен на имунизирани. Казах, че няма да се смирят. След всеки ваксиниран, следва нова мутация. И какво следва, някой може ли да каже и обясни с прости думи?
А инак расте разликата между бедни и богати. В България бедните вече са над 23.8% /как го изчислиха само/.

Шишман

Irini Zikidis

Най-често срещаният израз на сайта на Световния Икономически Форум (WEF) е ,,новата нормалност". Следя внимателно всички статии и видеа там, слушвам интервюта на световни политически лидери и мултимилиардери, и отвсякъде ми се набива едно и също: ,,Това е новата нормалност"; ,,Ковид кризата е шанс за големия рестарт", ,,Никога няма да се върнем към старата реалност", ,,Трябва да се адаптираме към новото нормално". И ми става мъчно за мен самата, за моите близки и за всички, които бързаме да се ваксинираме, за да можем ,,пак да живеем както преди". Доколкото разбирам, това няма да се случи. Или поне никога няма да е такова, каквото беше.
В началото на ковид кризата един израелски анализатор каза нещо от сорта ,,Ако не беше коронавирусът, онези, които са отговорни за идващата икономическа криза, щяха да го измислят. Той просто им дойде дюшеш, и те удобно се скриха зад него, като му прехвърлиха собствената си вина".
Аз не знам дали коронавирусът е изкуствено или естествено създаден, нито пък, ако е изкуствен - кой го е създал, нито дали е пуснат умишлено или случайно. Не съм учен, не съм медик, нямам достъп до секретна информация. Знам, че когато Тръмп каза, че вирусът е изкуствен, цялата либерална мейнстрийм медия го оплю, доктор Фаучи скочи да доказва, че това е нечувана глупост, а Фейсбук блокираше всеки коментиращ ,,конспиративната теория за изкуствения произход на вируса". Знам, че една година по-късно, Байдън вече говори за ,,лабораторния произход на вируса", медиите му пригласят, а доктор Фаучи си е сменил мнението. Четох, че огромна част от учените, включително няколко Нобелови лауреати, са се обединили около идеята, че има лабораторна намеса.
Единственото, което мога да направя е да чета, да събирам информация и да се опитвам да разсъждавам. Мисля, че хората, които се вкопчиха в лайтмотива ,,Вирусът е изкуствено пуснат", допуснаха огромна грешка, като решиха, че щом е изкуствено пуснат, с цел въвеждане на контрол, значи е безобиден. Че е просто грип. Оказа се, че нито е просто грип, нито е безобиден.
Тук е моментът да спомена и Жак Атали – френският политически съветник, анализатор и теоретик. През последната година се изписа много, как той е един от ,,теоретиците на пандемията", като повечето от приписаните му цитати бяха или извадени от контекста или фалшиви. Но ако човек отиде директно на сайта attali.com, пак може да прочете много интересни неща за визията на Атали за бъдещето: и за трансхуманизма, за поли-аморията, за ,,номадското бъдеще на хората, в което те няма да притежават нищо", за ,,свръх корпорациите, които ще притежават медицинските данни на хората". Все либерални каузи, които, щем-не щем, ще се наложи да приемем.
Един пасаж от интервюто му за туризма от 26 май 2021, ми счупи сърцето ,,Трябва да имаме куража да признаем, че със старомодния туризъм е свършено. Това е факт, дори ако много хора отказват да го приемат. За в бъдеще туризмът ще принадлежи на богатите или на късметлиите."
На 31 март 2021, Атали казва: ,,Трябва да се подготвим за нови варианти, устойчиви на настоящите ваксини ... да организираме ваксинация в световен мащаб кампании; ще трябва да приемем, че ще трябва да правим това всяка година, за десетилетия напред; за тази болест и без съмнение за много други... Трябва да се подготвим и за другите заплахи: недостиг на вода, глобално затопляне, сухота на почвата, нашествия от насекоми, изчезване на безброй видове и политически вълнения които обикновено следват. Тези заплахи са от съвсем различен характер от пандемията и ще причинят много по-необратими щети..."
Започва ли да ви се изяснява картинката? Никога, никога, никога няма да се върнем към старото ,,нормално". Е, всичко ще се случи постепенно, разбира се, не от веднъж. Няколко нови рестрикции тази година, после крачка назад и отпускане на мерките, после нови рестрикции... Но точно след 10 години, животът ни няма да има нищо общо със сегашния.
Говорим си с един приятел за това, и общо взето мислим, че сценарият ще бъде следният:
Развитието на здравната криза дотук разкри всички слабости на глобалната кооперация в борбата срещу тази и всички бъдещи опасности от този тип. Липсата на координация между отделните страни и несправедливата дистрибуция на ваксини за страните от третия свят доведоха до:
- Разпространение на вируса по цялата планета;
- Появата на много нови варианти с перспективата да се появят и нови щамове;
- Вече е ясно, че вирусът ще остане завинаги и че ще трябва да се учим да живеем с него. Затова е необходимо от тук нататък да бъде осъществен координиран глобален отговор:
1. Всички хора да бъдат ваксинирани, а тези, които откажат – ще остават без работа.
2. Въвеждането на вторични, а в перспектива и постоянни, примерно годишни, ваксинации .
3. За да може да бъде управляван правилно този процес, ще трябва да бъде въведена някаква система за отчитане и контрол над ваксинациите. Първоначално временни ваксинационни сертификати, които с времето ще се наложи да се превърнат в перманентни .
4. Вече перманентните ваксинационни сертификати ще се наложи да се преобразуват в здравни такива, а електронните системи за управление на тази информация ще трябва да бъдат централизирани. Те от своя страна ще се окажат подходяща платформа за бъдещото ни глобално ID, което вече се обсъжда на панелите на МВФ.
5. За по-голяма сигурност ще трябва да бъде въведено и проследяване на контактите (contact tracing), както в Тайван, Южна Корея, Китай.
6. Всички тези мерки, макар и "правилни и наложителни", не могат да гарантират абсолютен резултат. Виждаме го дори в страни като Южна Корея, Тайван, Китай. Още повече, че навлизаме в епоха на пандемии (по думите на фон дер Лайен) и ,,covid-like incidents" (WEF). Ето защо, на властите в различните страни, ще им се налага и от тук нататък да продължат да въвеждат различни ограничителни мерки, когато е необходимо т.е. светът остава в състояние на перманентно извънредно положение. Дори и с ваксините и проследяването на контактите.
Гледам и слушам как баш капиталистите - онези, които всяка година се събират в Давос - говорят за ,,демонтаж на капитализма", "големия рестарт" и ,,нова нормалност" и ми се реве. И докато се случва всичко това, паралелно ще се преструктурира из основи глобалната социално-икономическа система на всички нива. Докато стигнем до оная прословута статия на сайта на WEF - " I own nothing, have no privacy and life has never been better". Но това е друга тема.
https://www.weforum.org/
https://www.attali.com/en/society/the-pandemic-and-after/
https://www.forbes.com/.../shopping-i-cant-really-remember.../

Шишман

ИЗМАМАТА КОРОНА ВИРУС
 Е нали маските бяха много полезни, каква стана тя ?

Шишман


Шишман

Доцент Атанас Мангъров

Материал за размисъл:
Има ли смисъл да се ваксинират тези, които са имали covid?
 "Предшестващата  инфекция е много ефективна за защита срещу covid. Следователно няма нужда хората, които вече са имали covid, да се ваксинират. Когато правителствата ваксинират хора, които вече са имали covid, те губят пари на данъкоплатците и излагат хората на риск от странични ефекти без основателна причина."

Шишман

В ОПИТ ДА БЪДЕ ВАКСИНИРАН БЪЛГАРИН
иначе в Франция ваксините станаха задължителни, опитват се да го наложат и в Италия.
creare url immagine

Шишман

 Добро, препоръчвам да се прочете !
_____________________________________________
 Mariana Ivanova.
Признавам, написах новината от пресконференцията на президентите на Хърватска, Словения и Австрия освен с цел да ви информирам и с цел да ви провокирам.
За съжаление не се излъгах в очакванията си.
Дни наред се коментират думите на Макрон. В същия ден, когато той ги изговори, Меркел каза точно противоположното. Никой и никъде те коментира думите на Меркел.
Сега, аз не съм идиот! Може да не съм много умна, но и много глупава не съм. Следя всичко, което се случва и никой не може да ме упрекне, че си крия главата в пясъка. Чета много, но не само заглавието на публикацията и на наши и на (не)наши медии. Казвам това, защото 95% от хората четат само заглавието, което пък в 95% от случаите няма нищо, или почти нищо общо с написаното в текста отдолу, а често и съдържанието е точно обратното на заглавието. Гледам и слушам дори н.в. Телевизора. Това не само, че не ме натоварва, а много често, особено напоследък ми вдига настроението, защото виждам гърча им.
 Така, че – не, не живея в облаците. Просто чета и слушам пренебрегвайки посланието, което ми се внушава, т.е. чета без предварително да се съгласявам с това, което пише!
Всички сме наясно, че това е, преди всичко, психологическа война.
Най-гениалното в нея е, че ни превърна в съюзници на тези, против който сме! В най-добрите съюзници! Защото всичко, до най-малката подробност, в последните две години се крепи на страх - от смърт, от глоби, от полиция, от невъзможност да пътуваш, от загуба на работа...! Страх, върху страх, върху страх и още малко страх! От самото начало, едновременно със смъртния страх от настинката, се пусна в обръщение страха от Плана!
Четенето на Плана с намеренията на шепата извратеняци, беше полезно до един момент! И аз го четох. Миналата пролет! Прочетох, разбрах и не замръзнах от страх, така както не замръзнах от страх от вируса.
От тогава мина повече от година! Нещата динамично се променяат, ежедневно, ежечасно дори! Не мога да си обясня, защо толкова хора "замръзнаха" в Плана! Защо така се вкопчиха в него и единственото, което правят е да следят дали точките му вече са факт, а понеже много от тях не са факт, да напомнят и настояват, че ще станат факт! Не-пре-мен-но! И тука няма мърдане! Плана се цитира, като Светото писание, не, като нещо над Светото писание, защото в Светото писание пише съвсем други неща, а това какво казал Гейтс, или Сорос, или Меркел и Макрон се приема като думи изречени от Бог, т.е като нещо от което не можеш да избягаш! Това не са богове, ни са дори хора, освен с банкова сметка, те не превъзхождат с нищо, нито един от нас! Точно обратното – под нивото на човечност, дори на обикновените престъпници са!
И стигаме до парадокса над парадоксите, спасителите ни в един момент се превърнаха в позитивни герои. Защото те предлагат решение! Ваксинирайте се, каканижат те и проблемите ви ще свършат!
За разлика от тях, при Плана, спасение не се предвижда! Точно обратното, той "обещава" да става все по-страшно и по-страшно и изход не се предвижда!
Така бавно и полека се превърнах в проста, не интелигентна, примитивна, глупава и т.н и т.н. и за едната и за другата страна!
Много пъти съм питала хора, който ми клатят пръст и се държат високомерно, че дори и пренебрежително с мен, защото се отклонявам от "правия път" и отказвам да се съобразявам с това, което е предвидено в Плана – ВИЕ КАКВО ПРЕДЛАГАТЕ! Ако изобщо получа отговор, той е - революция! Веднага след това питам: какво правите в тази посока? На този въпрос никой не ми е отговорил. Как се прави революция? За нея трябват – организация, средства, добре обмислен план на действия и най-важното ЛИДЕРИ! Спонтанни неща няма, камо ли пък революции! Може и да пробва някой – отличен пример са огромните протести в западните държави – но това не дава желаните резултати! Милиони хора са на улиците от самото начало, това спря ли "пандемията"? Разбира се, че не! Точно обратното тези протести още повече засилват чувството за безнадежност .... защото след тях НИЩО не се случва! Абсолютно нищо!!! Нула!
Ние нямаме оръжие, нямаме дори лидери, на които да вярваме! Не ни и трябват! Единственото, което имаме е себе си и то е достатъчно! Време е до излезем от клишето - "аз ли ще променям света" и "от мен нищо не зависи".
Всеки един от нас ежедневно "променя света". С действия или бездействие! С личен пример пред децата си, съседи, приятели, колеги. Всеки променя малкия свят около себе си ежедневно, ежечасно! А света е сбор от малки светове, нашите малки светове!
Няма да се уморя да повтарям - ЕДИНСТВЕНОТО НИ СПАСЕНИЕ Е БОЙКОТ! На всички възможни начини и нива! За това не трябва организация, не трябват средства, не трябват лидери! Достатъчно е ТИ да го решиш! И може да започне не утре, или другия месец, а днес, веднага!
 Като начало спрете се с тези тестове! Обуздайте желанието за пътуване, или каквото и да било – няма да умрете, ако не пътувате! Доказаха ви го – две години не пътувате!
Махнете парцалите от лицата си! Няма да ви се случи нищо – повярвайте ми! Най-"страшното", което може да ви се случи е словесна престрелка с някое двукрако. Сетете се, че имате достойнство и знаейки, че маската не е нищо друго, а отличителен знак за подчинение, слагайки я потъпквате достойнството си. Вие сами, доброволно!
Писах преди дни за "концерта" за само 300 човека, в Хърватска, претърпял пълно фиаско! И за решението дошло още на следващия ден – за филмовия фестивал в Пула, международен, няма да се изисква нищо, нито тест, нито ваксина за публика от ... 5000 човека.
Днес чета – в Москва, това, което се кани да въведе Макрон, тестове и зел. паспорти за достъп в заведения и ресторанти, е факт! Беше факт, за кратко! За много кратко! От 19 юли, по заповед на кмета на Москва, всичко се връща на старото. Както пише в материала "кмета, върл поддръжник на строгите мерки от самото начало, е бил принуден да отстъпи, заради бойкота на гражданите и след това на ресторантьорите!" Край на цитата! Това се случва след като Лондон вече направи това!
Същото ще се случи и във Франция! Да не говорим, че Меркел, очевидно наясно какви са настроенията, категорично завява, че няма дори да пробва с експеримети в тази посока ... като колегите си Макрон и Мицотакис.
Макрон "обещава", че лекарите и соц, рабитници, който не се ваксинират, че останат без работа. Ако не 60, не 50, не дори 30 процента, а "само" 25 процента от лекарите напуснат работните си места здравната система ще колабира! И този път истински, а не на ужким, както по време на "пандемията".  Това Макрон, много добре го знае!!!
Да не говорим, че лекарите имат дълг към всички нас! Без тяхното услужливо участие, лудилото щеше да е невъзвожно, или поне трудно постижимо. Това е шанса им поне отчасти да върнат достойнството на професията си, ако не заради друго, то защото дойде и техния ред. Нима са мислели, че ще бъдат пощадени, защото са ятаци? Но това е друга тема.
Ще завърша с един коментар под материала с "концерта" в Хърватска:
"БОЙКОТ ще преживеят всички, които работят за дявола! Ще пеете в празни зали, ще играете на празни стадиони, търговските центрове ще зеят празни! Остава им само още едно – да въведат задължително ваксиниране и войната започва!"
Мислите ли, че те това не го знаят? Затова и ще отстъпват, малко по-малко, защото се налага да спасяват най-ценното, което имат – собствените си задници!
Ние няма какво да губим! Те имат много за губене!
Не ние сме в проблеми, те са в проблеми! И собствените си проблеми, се опитват да представят като наш проблем! Въпреки огромните, скъпо струващи усилия, ваксинирането буксува, направо спря, това вече всички го признават! И никакви плашила вече не могат да им помогнат!
Затова и се държат като изгубени във времето и пространството, говорят безсмислици, противоречат си в две последователни изречения! Стъпканото им его се чете по лицата им!
Осъзнайте го!!!

Шишман


Надписа гласи - изглежда че мутира-преминава в диктатура.

FELDMARSCHALL

Възнамерявам и аз да се боцна скоро с Пфайзер. Колебаех се дали да не изчакам да адаптират ваксините към новите мутации на вируса, но докато чакам може да се случи някоя беля, така че скоро и аз ще съм ваксиниран. :laugh:

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 20 July 2021, 18:09:57Възнамерявам и аз да се боцна скоро с Пфайзер. Колебаех се дали да не изчакам да адаптират ваксините към новите мутации на вируса, но докато чакам може да се случи някоя беля, така че скоро и аз ще съм ваксиниран. :laugh:
Желая ти успех !

Шишман

   ЛЪЖЛИВА ПРОПАГАНДА
Лъжат яко относно ваксините и пропагандата им е пълна с опашати лъжи.
Според снимките излиза че тоя човек се е ваксинирал поне 4-и пъти. Какво става, защо лъжат, какво не е на ред ?           


FELDMARSCHALL

На долния ред е един и същ човек, но горната мисля че е друг. :huh:

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 26 July 2021, 19:47:10На долния ред е един и същ човек, но горната мисля че е друг. :huh:
Същият е и горе. Явно много му е харесало да се ваксинира и го прави постоянно.

Шишман

Май ще свърши с масови бунтове и 2-ри нюрбернски процес.
То що народ е затънал в тая мърсотия и тия измами и лъжи - страшна работа.

FELDMARSCHALL

Добре де, защо преди не се вдигаше толкова шум за хората, които всяка есен се ваксинираха срещу текущо върлуващия грип, а сега се нападат хората, които искат да се ваксинират срещу коронавируса, доказано поне 10 пъти по-смъртоносен от обикновеното грипче ? :whistle:

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 28 July 2021, 08:28:07Добре де, защо преди не се вдигаше толкова шум за хората, които всяка есен се ваксинираха срещу текущо върлуващия грип, а сега се нападат хората, които искат да се ваксинират срещу коронавируса, доказано поне 10 пъти по-смъртоносен от обикновеното грипче ? :whistle:
Никой не напада желаещите да се ваксинират. Въпроса е че масово народите не желаят да се ваксинират. То е така, понеже се вижда ясно кои искат да накарат хората да се ваксинират. Ако откровени зодеи и ненормалници седят зад ваксинационната кампания е нормално хората да не им вярват и да не искат да се ваксинират. В Италия например доста от тия дето напъват народа да се ваксинира, до скоро не бяха ваксинирани.