• Welcome to Български Националистически Форумъ.

Ако сте с Андроид 13 и wi-fi ви точи батерията...

Започната отъ Валсо, 13 Авг 2023, 13:22:09

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Валсо

... снощи открих със 100%-ова сигурност кой е виновникът wi-fi да ми точи батерията за една нощ! И го изключих, забраних, деинсталирах му ъпдейтите, за да не може да работи и сега обмислям дали и как може телефонът да се руутне, за да мога да деинсталирам гадните гнусни приложенийца на гугъл, които прее*ват работата на телефона.

А виновникът се оказа някакво приложение на име "Google Wi-Fi Provider", чиято икона е роботчето на андроид, но на кафяв фон. Ясно е какво са имали предвид с кафявия фон. 🤣

Откъде съм сигурен, че това приложение е виновникът? Откакто дойде Андроид 13, включеният wi-fi за 12 чàса източваше батерията с минимум 60%, понякога я сваляше даже до под 10%. Снощи (разбирай малко след полунощ), след като забраних и деинсталирах въпросното приложение, телефонът беше на 80%, заключих го и легнах да спя. Сега преди малко се събудих и първата ми мисъл беше да погледна телефона - за 13 чàса без кафявото приложение беше загубил едва 2% от батерията! :D Така че вече мога спокойно да си ползвам домашната мрежа без да се притеснявам за батерията, а като бонус от забраняването на приложението, даже и скоростите, които достигам на телефона в домашната мрежа скочиха тройно. Преди да открия лай... ъъъ, кафявото приложение, достигах максимум 50 мегабита на сваляне и качване, а откакто го махнах, вдигнах 160 мегабита на сваляне и качване при местоположение на телефона на 8 метра от рутера, като между него и телефона има 2 стени и 3 врати. Когато телефонът е на метър от рутера, вдигам почти 300 мегабита скорости. Тези неща не бяха възможни, докато кафявото приложение работеше.

Без Бозиндоус от 14 Юли 2022 г.
https://t.me/linuxtalkbg

FELDMARSCHALL

И аз съм с Андроид, и подобни лайняни приложения не инсталирам. :laugh:

Hatshepsut

Аз съм с Android 11 и не съм забелязал да имам подобно приложение  :smile-1:

Валсо

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 13 Авг 2023, 13:50:36И аз съм с Андроид, и подобни лайняни приложения не инсталирам. :laugh:
Лайняното приложение е инсталирано от гугъл и няма деинсталиране. Единственият начин да се отървеш от него е да отвориш "All Apps", да го намериш и в менюто с настройки за това приложение последователно да направиш "Force Stop", "Disable", после да цъкнеш в дъното на екрана, където пише "Google Store", което ще ти отвори директно приложението в гугъл магазина и там да цъкнеш "uninstall". Реално това няма да го деинсталира, но ще го приведе в най-базовата му версия без никакви ъпдейти, което дефакто кара приложението да спре да работи.

Без Бозиндоус от 14 Юли 2022 г.
https://t.me/linuxtalkbg