• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
avatar_Panzerfaust

Фондация Македония

Започната отъ Panzerfaust, 26 Дек 2021, 16:03:36

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Panzerfaust

Една родолюбива неправителствена организация, която ми прави много добро впечатление със своята действеност. Развива своята дейност засега основно в Република Северна Македония, а също и в областите, населени с българи в Албания и Западните покрайнини, останали в Сърбия. Дано обърнат внимание и на българите, останали в Гърция - Лерин и Костур, помаците в Западна Тракия.

Представяне на целите на Фондацията:
"Има за цел българското и македонското общество да станат едно общество в две държави. Да се изградят мостове межу нас във всички сфери на живота, най вече икономически, културни, социални и обществени."

Представяне на самата Фондация:
"Фондация Македония е българска културно-просветна организация, която бе създадена през април месец 2021 година от българи от България, РС Македония, Албания и света с една цел - населението на Република България и Република Северна Македония да бъде едно общество в две държави.

За целта фондация Македония провежда редица постоянни инициативи, с които цели са създаде трайни мостове между хората в двете държави, в областта на културата, образованието, науката, икономиката, инфраструктурата, комуникациите и съобщенията, транспорта, медицината, спорта, туризма и всички други сфери на обществения живот.

Важна предпоставка за постигане на тази цел е фактът, че обществото в двете държави беше един народ до преди няколко десетилетия и може да има общо бъдеще във всяка една сфера на обществения живот.

Фондация Македония ще си служи с всички позволени от закона средства и дейности за да постигне тази цел и за да създаде своя организация от хора в Република България и Република Северна Македония.

Фондация Македония има за цел на съществуването си също да създаде трайна връзка с цялото общество с български произход в РС Македония и да търси решение на актуалните му проблеми и просперитет в бъдещето."

Сайт на Фондацията: https://www.foundationmacedonia.com/

Фейсбук-страница на Фондацията: https://www.facebook.com/%D0%A4%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F-100296015559031/

Similar topics (4)

Powered by EzPortal