• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

27 November 2021, 13:38:37

Login with username, password and session length

Top Posters

Theme Selector

Members
  • Total Members: 158
  • Latest: emo2475
Stats
  • Total Posts: 24,774
  • Total Topics: 1,389
  • Online Today: 233
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 56
Total: 57

avatar_Шишман

Православни мъдрости

Started by Шишман, 21 September 2019, 12:12:43

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

long time ago

Quote from: Шишман on 30 June 2020, 19:58:58Koго съм наклеветил ? Кажи , посочи или лъжеш ! 3а тая ти лъжа : ти прощавам, нека Бог да те съди.
Meн например, соросоид съм бил.
Всеки втори, който цитираш бил луд, не бил добре с главата. Това ти е речника, разбирам,че може да си в недобър период, но за това ние от форума нямаме вина ако се сещаш.

Шишман

Quote from: Long time ago on 30 June 2020, 21:38:30Meн например, соросоид съм бил.
Всеки втори, който цитираш бил луд, не бил добре с главата. Това ти е речника, разбирам,че може да си в недобър период, но за това ние от форума нямаме вина ако се сещаш.
Ми ако защитаваш соросоизма какъв си а ? Нима Радев е на ред с главата а ? Да остави жена и деца заради една к***а а ? Ма то трябва да имаш морал, а при тебе отсъства. Даже съм в много добър период от няколко години, не ми пробутвай соросоидните  отегчителни  психоанализи !
Ще те помоля да не спамиш в тая култова тема.

Шишман


long time ago

Quote from: Шишман on 30 June 2020, 21:53:11Ми ако защитаваш соросоизма какъв си а ? Нима Радев е на ред с главата а ? Да остави жена и деца заради една к***а а ? Ма то трябва да имаш морал, а при тебе отсъства. Даже съм в много добър период от няколко години, не ми пробутвай соросоидните  отегчителни  психоанализи !
Ще те помоля да не спамиш в тая култова тема.
Чистата вяра и думата "култ" са несъвместими. Престани с тъпотиите си, срам нямаш ли?

Не заприличвай на дърта клюкарка, кой с кого спал, кого натаковал, спри се вече.

"Култова тема"
не мога

Шишман

"Страни от еретик, след като го посъветваш веднъж и дваж, знаейки, че такъв човек се е извратил и греши, като сам осъжда себе си" (Тит 3:10-11). "Бягай от такива" (1Тим. 6:5).

-------------------------------
"Делата на плътта са известни; те са: прелюбодейство, блудство, нечистота, разпътство, идолослужение, магии, вражди, свади, ревнувания, гняв, разпри, разногласия, (съблазни,) ереси, завист, убийства, пиянство, срамни гощавки и други такива; отнапред ви казвам, както и по-преди ви казах, че, които вършат това, няма да наследят царството Божие" (Гал 5:19-21).

Шишман


Шишман


Шишман

"Ето, стоя пред вратата и хлопам: ако някой чуе гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене. На оногова, който побеждава, ще дам да седне с Мене на Моя престол, както и Аз победих и седнах с Отца Си на Неговия престол."

Откровение (3:20-21)___________________________


Шишман


Шишман


Шишман


Шишман

Когато лъжеш, лъжеш Бога; когато крадеш, крадеш от Бога; когато чувстваш омраза към някого, мразиш Бога; когато не почиташ родителите си, не почиташ Бога; когато завиждаш, завиждаш на Бог; когато пропуснеш просбите на сиромаха, пропускаш да се отблагодариш Богу; когато замислиш зло, извършваш зло спрямо Бога.

св. Николай Велимирович 
_____________________________________

Шишман

Когато ние правим всичко, което зависи от нас, тогава получаваме в изобилие и Божията помощ.

св. Йоан Златоуст_________________________
post picture

Шишман

  Преподобни Мойсей Мурин - бивша страшен разбойник, станал монах в последствие.

__________________

"Пръв наш дълг е да не осъждаме ближния" – казал той. "Който чувства тежестта на греховете си, той не гледа греховете на ближния". "Не прави никому зло и против никого не мисли зло в сърцето си". "Не презирай тогова, който върши зло, не общувай с човек, който вреди на своя ближен, и не се радвай с оногова, който прави зло другиму. Не укорявай никого, но казвай: Бог знае всекиго! Не се съгласявай с клеветника, не се забавлявай с неговото злоречие, но и не питай омраза към оногова, който хули ближния! Ето що значи да не осъждаме, според Писанието: Не съдете, за да не бъдете съдени!"   

Шишман

  Аз повече няма да ходя на църква!

Млад човек се приближил до свещеника и казал:
- Аз повече няма да ходя на църква!
Свещеникът попитал:
- Защо?

Младият човек отговорил:
- Аз видях как сестра говореше лошо с друга сестра, някои присъстващи гледат в своите телефони по време на службата, и това са няколко момента, които аз забелязах...
Свещеникът казал:
- Добре, но преди да си отидеш, ми направи услуга: вземи пълна чаша с вода и три пъти се разходи в черквата, като не разлееш нито една капка на пода. След това излез от Църквата, ако искаш.

Младият момък помислил, че това е твърде лесно. И той три пъти обиколил наоколо, както го помолил свещеникът. Когато приключил, казал на свещеника, че всичко е готово. А свещеникът попитал:
- Когато ти вървеше в църквата, видя ли как сестра говореше лошо за друга сестра?

Момъкът отговорил:
- Не.
- Видя ли как някой гледаше в своя телефон?
- Не.
- Знаеш ли защо?
- Не.
- Ти беше съсредоточен в чашата, за да се убедиш, че няма да я обърнеш и няма да разлееш вода.

Същото се случва с нашия живот. Когато нашето внимание е съсредоточено в нашия Господ Иисус Христос, ние нямаме време да виждаме грешките на другите хора.   ______________________________________


Шишман