• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Guest. Please login or sign up.

12 April 2021, 21:40:47

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12615 Posts

Шишман
4769 Posts

Panzerfaust
773 Posts

Лина
700 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 20727
  • Total Topics: 1328
  • Online Today: 133
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 2
Guests: 29
Total: 31

avatar_генерал Жеков

Български националистически партии на Евроизборите през 2019

Started by генерал Жеков, 21 August 2018, 22:50:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Linked Events

генерал Жеков

Изборите за Европарламент ще се проведат на 23-26 май 2019 г.Последните избори за евродепутати се проведоха на 22 - 25 май 2014 г.
След Брекзит-а  Великобритания ще изгуби 73-те си места в Европейския парламент,като около 1/3 (28)от тях ще бъдат разпределени между други държави.Ще припомня на читателите,че обединяването на депутатите в групи се извършва в групи,не по националност,а по партийна принадлежност.
В групата на европейските консерватори и реформисти в ЕП участва единствено Ангел Джамбазки,представител на ВМРО.
Може да се дискутира за това,какво ще бъде участието на българските националистически партии от ОП в тях и дали ще се приеме политическо решение да участват на тези избори?
На предсрочните парламентарни избори на 26 март 2017 г.,коалицията ОП получи 318 513 гласа или 9.07%,което е много слаб резултат, показващ, че поотделно нито една от трите партии не може да прескочи задължителните 4% за влизане в Народното събрание на Република България..
В 44-то Народно събрание коалицията ОП има 27 народни представители – 11 от ВМРО, 8 от НФСБ и 8 от Атака.
Замисълът за създаването на коалицията ОП може да се определи като политически проект,реализиран с цел-въздействие върху мисленето на обществото,за да може партия ГЕРБ да управлява с някой,който е различен от БСП и ДПС в условията на отсъствие на политическо доверие от страна на българските избиратели.
Има и още една особеност на политическото сношаване на ГЕРБ с ОП,и тя се състои в това,че ГЕРБ не искат БСП и ДПС за партньори във властта,не заради нещо друго,а заради това,че лидерите на ОП имат нисък авторитет,имат спорно минало и това,че доказано са по-нискотарифни партньори в управлението,и които едва са се добрали до Народното събрание.Конфликтите в ОП са доста сериозни и авторитета на трите партии е почти никакъв сред обществото,а пропутинската ПП Атака е силно компрометирана пред избирателите си,а също така и сред националистическите партии в Европа.Въпреки това, че на различни евросрещи и форуми най-често изразяваната официална обща позиция на страните от ЕС е за "сътрудничество и съвместни действия  за укрепване на икономическите отношения,и националната сигурност,пречупени през националните особености на всяка страна",в съвременна Европа се наблюдават силно изразени тенденции на противопостяване от  отделни страни на политиката на водещите страни в ЕС и тези настроения предполагат евентуална подкрепа от страна на избирателите за европейските националистическите партии във всяка европейска страна в предстоящите избори за ЕП.
Ще помоля участниците в тази тема да изразят своите мнения и тези за това, дали парламентарно представените български националистически партии ще участват в изборите за Европарламент през 2019,какви позиции биха заели, чии интереси могат да защитават  и дали наистина имат място в европарламента?Има доста време до изборите за ЕП през 2019 г. и дискусиите в темата биха могли да дадат отговор на въпроса, дали е изчерпан кредита на доверие за националистическите партии в България или не.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

генерал Жеков

http://epicenter.bg/article/Zapochna-borbata-na-badeshteto-na-Tsentralna-Evropa/160717/11/33

Това е статия,относно бъдещето на Централна Европа и ролята на страните от Вишеградската четворка.В статията ясно е описана важната функция на малките държави-с всички възможни средства да защитават своя национален интерес,а ако не го направят-нямат никакво бъдеще в глобалната политика на Европа.Интересно е също отсъствието на България в тази статия,обясним единствено с факта,че в България никой не защитава националния ни интерес,по простата причина,че този национален интерес,винаги е напълно различен от "идеала" за водене на политика,измислен от сегашните политически господари в страната ни.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Лина

С интерес очакваме изборите в Швеция утре. Според мен антиимигрантската партия "Шведски демократи" ще вземе около 30% от гласовете.
Швеция е известна като най - либералната държава в Европа, но явно и слепите ще прогледнат в най - скоро време.

генерал Жеков

Трябва да прогледнат,иначе "гостите" им ще ги изядат живи много скоро,изборите там наистина ще са интересно нещо.В България трябва нова,силна партия,която повече да действа и по-малко да говори глупости по телевизията,като "Патриотите".Няма как да им се отрече обаче,че стават за комедийни актьори-видях във вестника една снимка на Каракачанов,със синя каска,сложена наобратно.Ако я намеря отново-ще я пусна в темата "Смях и хумор"
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Лина


Hatshepsut

"Алфа рисърч": Кампанията започва с падаща избирателна активност и паритет между ГЕРБ и БСП

Падаща избирателна активност за предстоящите евроизбори и паритет на основните съперници - ГЕРБ и БСП, с минимална преднина на левицата - това сочат данните от национално представително проучване на социологическата агенция "Алфа рисърч"*, проведено в периода 20-30 април 2019 г. сред 1015 пълнолетни граждани от цялата страна. Според резултатите над прага за излъчване на евродепутат - 5.88% от действителните гласове, са още ДПС и ВМРО, а "Демократична България" са следващата формация, която е най-близо до прескачане на изборната бариера.

Социолозите отчитат, че интензивността на политическите интриги през последния месец разколебава както готовността на избирателите да участват в евроизборите, така и подкрепата им за водещите формации.

Според тях електоралните щети за ГЕРБ, регистрирани още в края на месец март, продължават да отнемат от подкрепата за управляващите, която обаче не се трансформира в категоричен превес за БСП. В резултат на официалния старт на предизборната кампания за европарламент се запазват паритетните позиции между двете партии, с минимален аванс от 0.5% в полза на БСП.


До урните ще отидат 2.1 млн. избиратели


Сигурните, че ще гласуват на насрочения за 26 май вот за Европейски парламент намаляват от 35.% в края на март до 32.9% в края на април, сочат данните. Това означава, че готови да отидат до урните са около 2.1 млн. избиратели.

По данни на Централната избирателна комисия на предишните евроизбори бюлетина са пуснали 2 361 943 души.


БСП с минимално преимущество

От агенцията посочват, че имотните скандали продължават да отронват симпатизанти от ГЕРБ. Уточняват обаче, че това не води до ясна тенденция за доминация на БСП. Предимството, с което социалистите влизат в кампанията, е символично. 32.7% от решилите да гласуват биха дали гласа си за БСП, срещу 32.2% за ГЕРБ.В полза на БСП работят: имиджовите щети за управляващите в резултат от имотните скандали, по-високата мобилизация на традиционно подкрепящите я възрастни избиратели в малките населени места, ръстът на недоверие към ключови фигури от ГЕРБ. Потенциалът за ГЕРБ, обратното, е във: по-широката му електорална периферия в големите градски центрове, вътрешните противоречия в левицата, слабата все още мобилизация на конкурентните дясноцентристки формации, коментират от "Алфа рисърч".


ДПС с лек отлив след обявяването на листата

Проучването отчита лек отлив на подкрепата към ДПС след обявяването на листата на партията, в която водач е лидерът Мустафа Карадайъ, а на втора позиция е самоопределящият се като "преуспял млад мъж" депутат и собственик на медии Делян Пеевски. Според данните движението влиза в предизборната кампания с потенциал от 9.3% сред решилите да гласуват срещу 10.6% преди месец.


От "Алфа рисърч" припомнят, че тъй като в евроизборите могат да участват само граждани, живеещи на територията на страните - членки на ЕС, партията няма да може да разчита на обичайните си гласове от Турция. Възможно е обаче да мобилизира в последните дни избиратели в страната и сред българските турци, живеещи в други страни - членки на ЕС. Ако това се случи, то ще увеличи тежестта си в крайния резултат и ще запази третата си позиция, коментират от агенцията.


ВМРО "дърпа" засега националистическия вот

Продължаваща концентрация на националистически вот около ВМРО отчита допитването. Партията подобрява позицията си от март и стартира кампанията с подкрепата на 6% от решилите да гласуват срещу 4.1 в края на март. Прогнозната подкрепа поставя партията над изборния праг от 5.88 на сто от действителните гласове за излъчване на евродепутат.


"Отделното явяване на трите партии от "Обединени патриоти" намалява влиянието им, но както отбелязахме в мартенското проучване, шансът някоя от формациите да привлече симпатизантите от този сектор, би могъл да й гарантира мандат в европарламента. За момента като такъв център се очертава водената от Ангел Джамбазки листа на ВМРО", посочват от "Алфа рисърч".


Социолозите отчитат, че това отслабва позициите на другите партии: листата на НФСБ "Патриоти за Валери Симеонов" започва кампанията с 1.7%, а на "Атака" - с 1.2% от решилите да гласуват. Вотът и за трите националистически формации обаче е силно реактивен към конюнктурни събития и едно радикализиране на ситуацията е способно за кратко време да предизвика значими амплитуди в него, подчертават от агенцията.


"Демократична България" ще търси мобилизация

Обединението "Демократична България", включващо "Да, България", ДСБ и "Зелено движение", тръгва в предизборната кампания с 4.5% подкрепа сред решилите да гласуват и съществен дял дясноцентристки избиратели, които все още не са взели решение как ще постъпят в изборния ден. Месец по-рано 5.1 на сто от решилите да пуснат бюлетина заявяваха готовност да гласуват за "Демократична България".


"Шансовете на извънпарламентарната коалиция за представителство в европарламента са пряко зависими от способността й да привлече колебаещите се десни избиратели в хода на кампанията, както и да разшири влиянието си в повече региони и населени места", е коментарът на социолозите.


Фрагментация на алтернативния вот

От "Алфа Рисърч" уточняват, че са провели проучването си с аналог на реалната интеграла бюлетина, която включва всички листи и независими кандидати за членове на Европейския парламент. Резултатите показват, че при реалното включване на повече формации, а не само на основните, между 13% и 17% от гласовете могат да бъдат разпръснати между листи и независими кандидати извън посочените по-горе.


С по-различима подкрепа сред тях се открояват "Воля" на Веселин Марешки - 1.7%, и "Коалиция за България" (под това име се явяват на изборите АБВ с лидер Румен Петков и техните партньори от левия спектър - бел. ред.) - 1.2%. "Трудно е да се определи дали проектовотът за коалицията около АБВ се дължи на самата партия, или и на името, с което БСП се явяваше в поредица предишни избори. Ако има такова влияние, то до изборите БСП може да си върне частично този вот", прогнозират от социологическата агенция.


Данните от проучването показват, че сумарната подкрепа за независимите кандидати е в рамките на 3.5%, като към момента нито един от тях не се откроява като мобилизиращ достатъчен вот, който да му осигури представителство в Европейския парламент потенциал. 2.2% биха отбелязали позицията "не подкрепям никого", въведена с обявяването на гласуването за задължително.


* Изследването е проведено в периода 20 – 30 април 2019 г. от "Алфа Рисърч", публикува се на сайта на агенцията и се реализира със собствени средства. Изследването е проведено сред 1015 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю по домовете на анкетираните лица. "Алфа Рисърч" носи отговорност за данните и интерпретацията, публикувани на нейния сайт, но не и за избирателно или манипулативно използване на тези данни.


"Дневник" публикува тази информация според изискванията на чл. 205 (ал. 1 - 4) от Изборния кодекс.

https://www.dnevnik.bg/politika/2019/05/03/3428922_alfa_risurch_kampaniiata_zapochva_s_padashta/

генерал Жеков

Марешки изигра картите си много добре.Дори е чудно как такъв шмекер като него успява да лавира така добре.Льо Пен е стабилен политик на европейско ниво,връзката с нея ще е полезна и ако Марешки се пребори за места в ЕП ще е интересно да видим отношенията му с нея и други европейски политици в развитие,без да очакваме някакви чудеса,разбира се.МВРО винаги са били партия на полу-националисти и патриотари,от които само Джамбазки заслужава добра дума за себе си,а и с тези чужди на българската нация хора в своята листа-просто не ги виждам,иначе казано:закопаха се сами.Единственото нещо,на което се надявам за политическия ни живот е непряко свързано с изборите и то е болшевишко-шпионската партия на Костя Копейкин да бъде забранена,а той да влезе в затвора "на многая лета",както би казал един православен фанатик :laugh:
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Лина

Ще ми е интересно да видя вота за Марешки по градове  :aha:
Неговата партия няма място в нашия форум на този етап. Той с начале се представи като човек седнал на два различни чепа.
В началото беше националист, те се определиха като националисти. Мина се, немина малко време започна яростно да се дистанцира от националистическата идея и се представи като родолюбец.
Хубу, ама не си плати за ПР на някой родолюбец, а потърси личност която се определя като крайна националистка.
Ще го таковам в Тюрлю гювеча
Защото явно за него се противопоставят тези две неща, т.е. под родолюбец разбира не човек, който държи на своя български род, а само на родината си.
То не е сигурно, че изобщо знае какво говори той, ама аз да си кажа.

генерал Жеков

Нормално е партията на един шмекер да бъде държана на дистанция от нашия форум.Много му се иска да е националист за пред публиката,и понеже го видяхме какво представлява реши да се нарече "родолюбец".Даже не вярвам да е плащал ня Льо Пен,там не го знаят какъв е и вероятно след като и е разказал една "националистическа" приказка,тя се е хванала и е решила,че помага за "Европа на нациите",а реално няма как да знае,че помага на един мошенник и анти-националист,така да се каже.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

генерал Жеков

Явно за добра заплата в ЕП има много желаещи български граждани(разбирай етнически такива,турци и чудно как-арменци).Това са много кандидати(от парии и всевъзможни коалиции),за които  народа чува за първи път и е странно как въобще биват допускани до изборите,ако някой(?) не ги счита за пълнеж,колкото да се допълни бюлетината,без да влияят на крайния резултат.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Лина

Феноменално представяне на националистическите партии в общоевропейски план. С изключение на България, която се държи като Швейцария по неизвестни за мен причини. :tongue:

Обран печели убедително с над 55% от гласовете.
Макар и с малко Мари Льо Пен печели над педала Макарон.
Антиемигрант и евроскептик Матео Салвини печели евроизборите с резултат, близък до 30%.
*Найджъл Фараж печели изборите в Англия, той също е в списъка на хората, които искат да натрият носа на Брюкселските прости зелки! Това не променя факта, че е типичен пример за англосаксонски генетичен отпадък.


************************

За българските националистически партии.......... много моля, ако някой все пак иска да прояви най – висша форма на интелект, т.е. да се поучи от опита на другите без да си чупи главата, да анализира това:
    Когато преди няколко месеца написах в стария форум, че Валери Симеонов е политически труп, както се видя не се шегувах изобщо.
Всички искахме да се направи реформа в ТЕЛК системата, за да се ЕЛИМИНИРАТ ОКОНЧАТЕЛНО фалшивите телкове и да се спре хрантутенето на неработещите цигани.
Валери и Султанка чели - недочели какво направиха? В следствие на техните реформи (които дойдоха дюшеш на ГЕРБ, щото намалиха разходите им) бяха намелени доходите на всички болни възрастни етнически българи, деца с диагнози различни от ДЦП останаха без всякакъв полезен ТЕЛК.
Ако преди едно дете с аутизъм, умствена изостаналост, ГРР получаваше над 50% ТЕЛК, то днес то получава около 20-45%, което ГО ЛИШАВА от държавна помощ, въпреки че родителите му са принудени да харчат луди пари за неговото развитие.
В същото време детските психиатри чупят луди пари давайки фалшиви психиатрични диагнози на циганите, които чрез тях минават бариерата от 50% и получават по над 300лв. месечно добавки от СП.
    Това е фактически  ФАКТ. Аз работя с такива деца, знам със сигурност, че е така.
В следствие на всичко това се чудя  с какъв акъл Симеонов очакваше пенсионерите да го подкрепят след като лиши не кой да е, а тях и внуците им, недоумявам просто.
 Според лекарите така реформираната система няма да просъществува дълго, защото е неадекватна – лишава реално болните, а облагодетелствува реално здравите.
    Ако от ВМРО искат да добавят 3% към вота си, защото БСП и ГЕРБ няма да си мръднат гъза за тези 3%, нека инициират след експертна група (ама разбира се) промени, които да върнат жалките привилегии на бедните българи.
Ако може да се направи нещо срещу фалшивите телкове, нека се направи, но да не е в ущърб на реално болните.


Опитайте се да използвате огледалните си неврони! Знаете ли, ако на тези избори трябваше да избирам само между две кандидатури – тази на В. Симеонов или друг българин и тази на Хасан Адемов щях да гласувам за амуджата, защото той беше весталката, със него свързвам момента в които се увеличи майчинството за втората година за осигурените майки. Да, парите не са кой знае колко, но не това е важното, а някой нещо да направи, да помисли за хората.
Та така, не може да видиш в слепеца едно око и да му го извадиш, а после да чакаш и да ти благодари.
Който разбрал – разбрал, това е.

Hatshepsut

Един коментар за отминалите избори за евродепутати

Като цяло преценявам резултатите от отминалите евроизбори като добри. Единственото, което ще отбележа като тревожно е нискатата избирателна активност.
Естествено, доволен съм и от резултатите на патриотите и националистите, аз също се позиционирам в тази част на политическия спектър. Разпадането на коалицията Патриотичен фронт се оказа изключително успешен политически ход, ВМРО се отърваха от русофилския баласт на Атака и постигнаха много добър резултат. Лично аз нямаше да гласувам за листа, в която присъстват отявлени руски кавалджии :P Надявам се, че дните на тази коалиция са преброени, като не изключвам някакъв по-принципен и по-градивен вариант за в бъдеще.

Успехът на "Демократична България" за мен е изненада, може би е редно да спомена защо тази и подобни коалиции не могат да бъдат мой избор.
Следя от време на време публикациите в личните фейсбук-профили на активистите от либералния спектър и съм отвратен от тяхното българомразко и нихилистично отношение към България и българите. Първо, те редовно наричат България "територия" и "кочина", и второ - плюят по нас българите, наричайки ни "патреоти", "патридиоти", "идиоти", "80%" (метафора на "дебили"), "народец", "ганьовци" и т.н. За тях ние българите сме лоши, защото сме скептични към глобализацията и държим на своите ценности и традиции, защото не сме толерантни и не искаме гей-паради и гей-бракове, и защото не посрещаме "бежанците" от Азия и Африка с плакати "Refugees welcome" и свалени гащи...
Явно е, че тези хора не се чувстват част от българския народ, въпреки че са се самообявили за негов елит. Аз лично не ги признавам за елит, по-скоро бих ги оприличил на някаква компрадорска прослойка.
Очевидно е, че всеки човек с чест и достойнство не би гласувал доверие на хора, които съвсем открито го презират и подиграват. Ето защо нямам доверие на такива хора и няма да гласувам за тях.

P.S. Аз не съм против членството на България в ЕС и не съм настроен антиевропейски. Мястото на България е в Европа, а не в Евразия.

Лина

Е, каква изненада след всичкото величаене на содомитите през последните години се оказа, че това дава ефект. 115 000 небългари, основно от чужбина са гласували за следните изроди и българомразци:
 Пинокио - Христо Иванов от Да(й) България
Разследван от Прокуратурата за кражби от българския данъкоплатец за над 6 мил. лева.
Този като си изпрати марионетката в Брюксел пак ще продължи да краде от България, той парите на европейците няма да ги пипне. Срам за всеки гласувал за т.нар. Демократична България.

Този на снимката до Пинокио е ген. Атанас Атанасов, той милия с тези изцъклени "честни" сини очи все ни ще власт и пари, много му личи, нали?

Радан Кънев познат като Рада Дълбоката:
"Трябва да подкрепяме гей парадите в София! Трябва да подкрепяме лесбийките, гейовете, бисекс и транссексуалните! Чичо ми от 40 години живее с друг мъж!"


************

Между другото, вчера слушах лидера на "Алтернатива за Германия", който иска да спре социалния туризъм и да прокара закон такъв че  на българските цигани живеещи в Германия да се полагат помощи равни на тези дето биха получили в България  :dont:
Не съм съгласна, за първи път си отдъхнах че баба Меркел спечели лидерска позиция на изборите  :judge: 
Лидера на "Алтернатива за Германия" щял да търси контакти с нашите националисти - по отношение на общоевропейсото бъдеще може да си партнират, ннно до там.
Циганите в Германия да си остават в Германия.
Както става ясно не винаги нашите интереси ще се покриват с тези на националистите от другите европейски държави.

генерал Жеков

Много интересно.На Христо Иванов вероятно няма да му се налага да краде,ако си уреди тлъста заплата от ЕП,но знае ли човек-апетита идва с яденето.За генерала се знае,че е повече време "управленец" от всички други,нищо,че се прави на 2 и половина.Радан даже няма да го коментирам,играеше си на националист ли,патриот ли преди години,но сега с цялата "еротика" около него и с такива изказвания-направо да си закрива партията и да заминава някъде
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

long time ago

Ако е вярно, че 74 % са негласувалите, означава че управляващата партия е "спечелила" с между 8 и 9 % от всички гласоподаватели.

И спирам.