• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

13 May 2021, 00:45:51

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12776 Posts

Шишман
4966 Posts

Panzerfaust
797 Posts

Лина
712 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 21172
  • Total Topics: 1333
  • Online Today: 39
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 23
Total: 23

Честит трети март на всички Българи!

Started by Hatshepsut, 03 March 2019, 05:54:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 01 March 2021, 22:26:36А руските генерали също са европейци.
Или ти си мислиш, че имена като Цимерман, Криденер, Радецки или Тотлебен са руски?
В изостанали държави като Османската и Руската империя европейците лесно правят кариера, защото местните са некадърни азиатци.
Не знам, английската флота е превозила Сюлейман паша да убива мирни българи, а не руската. А тия напредналите евро държави как са напреднали не ми се говори, дано не напреднем, като тях.

Panzerfaust

Има доста неща, които просто не знаеш, имаш сериозни пропуски.

Например, че един от най драматичните моменти в историята на Османската империя настъпва през 1832 година, когато египетският управител Мехмед Али предприема поход срещу Цариград. Походът  е ръководен от сина му Ибрахим паша. Отлично организираната египетска армия буквално помита османските части, въпреки численото им превъзходство, и в един момент падането на столицата Константинопол изглежда неминуемо. В този критичен момент турският султан моли руския император за помощ. И той - Николай І се отзовава и изпраща експедиционен корпус, който спасява столицата, а с нея и империята.

Така Руската империя спасява Османската от разпад. Прочети за това. Разпад, който вероятно щеше да ни помогне да се освободим по-рано във възникналия вакуум.

Всъщност поведението на Руската империя не е толкова странно - те си искат проливите и не допускат трети нашественици. Така ни забиха нож в гърба 1913 г., защото се уплашиха, че ще влезем в Цариград.


Шишман

Oсвободиха ни това е важното за нас. А после какви са ги вършили е друга работа. То това им изяде и главата и т.н.
То ако търсим грешки - ще намерим у всички на тая земя.
Лошото е в сегашните ни другари от запада не можем да намерим нищо добро.

Шишман

   "И днес йощ Балкана спомня тоз ден бурен,шуми и препраща славата му дивна, като някой ек от урва на урва и от век на век!"
Поклон и вечна слава на загиналите юнаци: бранили  връх св. Никола - Шипка в името и за  освобождението
на България от турско-ислямско робство!
 Да живее България!       Hatshepsut

Честит национален празник на всички българи!
Поклон през загиналите и строителите на Нова България!Българско момиче. Фото: Васил Танев

Шишман

Атанас Ваташки
Честит национален празник на всички българи. Или както са се поздравявали в миналото: честита свобода! Вечна памет на всички герои, българи или чужденци, паднали в името на осъществяването й! А глупостта да няма чествания на връх св. Никола, но пък да има отворени ресторанти в закрити помещения, общо с много повече хора и по-голяма вероятност от заразяване , показва деградация на националното чувство за сметка на комерсиални цели, както и отдаване на предпочитание на индивидуалните интереси, пред общите за целия народ. Пътят в тази посока е към нихилизъм и индивидуализъм, които са противни на родолюбието.Hatshepsut

БЪЛГАРИЯ ЧЕСТВА 3 МАРТ /1940/

Първото честване на трети 3-ти март се случва в старата столица на България Велико Търново, на 19 февруари (3 март нов стил) 1879 г като службата е водена от митрополит Антим І.
Година по-късно, през 1880 г., празникът се провежда и в София, но този път като Ден на възшествието на престола на император Александър II.
В продължение на 38 години -  до 1916 г., празникът всъщност е празнуван на 19-ти февруари, когато по стар стил е подписан Санстефанският мирен договор. След това България приема Григорианския календар и официалната дата става 3-ти март.


Шишман