• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

08 May 2021, 00:41:46

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12744 Posts

Шишман
4936 Posts

Panzerfaust
791 Posts

Лина
710 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 21082
  • Total Topics: 1331
  • Online Today: 52
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 52
Total: 52

Честит трети март на всички Българи!

Started by Hatshepsut, 03 March 2019, 05:54:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Topic keywords [SEO] освобождениепразник

Hatshepsut

Честит 3 март на всички Българи!

Днес 3 март се навършват 141 години от Освобождението на България от турско робство и възстановяването на Българското Царство. Считам точно тази дата за най-подходяща за наш национален празник, защото за мен като български националист националната държава е висш идеал. За разлика от колониите и държавите от типа "мултиетнически тюрлюгювеч", една добре структурирана национална държава би била най-добрата среда за съхранение и развитие на българщината в нейните измерения - език, култура, традиции и демография.
Ето защо презирам тези, които подиграват България и я наричат "територия" или "кочина", ако те не се считат за българи, а за безродни консуматори или свине, проблемът е техен, а не мой.

Честит национален празник на всички българи!

Like Like x 1 View List

генерал Жеков

Редно е да почитаме тази дата,но смятам,че в последните години няколкото путински агенти опорочиха и тази дата по най-долния и мръсен начин-да я заграбят и обявятза повече руско постижение отколкото българско.Най-смешни са клоуните и изкуфялите пенсионери,които дори на Шипка,която е мястото на най-голямото Българско геройство от онези години-носят гордо руските знамена.За мен точно поради това опорочаване трябва да заменим контекста на празника-вместо заграбваното като руско Освобождение,да се чества годишнината от договора в Брест-Литовск.Това би бил най-ефективния начин за неутрализиране на безспорно вредното руско влияние,което се усеща толкова тежко дори и в наши дни.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Hatshepsut

Quote from: генерал Жеков on 03 March 2019, 23:01:34Редно е да почитаме тази дата,но смятам,че в последните години няколкото путински агенти опорочиха и тази дата по най-долния и мръсен начин-да я заграбят и обявятза повече руско постижение отколкото българско.Най-смешни са клоуните и изкуфялите пенсионери,които дори на Шипка,която е мястото на най-голямото Българско геройство от онези години-носят гордо руските знамена.За мен точно поради това опорочаване трябва да заменим контекста на празника-вместо заграбваното като руско Освобождение,да се чества годишнината от договора в Брест-Литовск.Това би бил най-ефективния начин за неутрализиране на безспорно вредното руско влияние,което се усеща толкова тежко дори и в наши дни.

Написаното от теб е вярно, но не трябва да забравяме, че русофилите винаги ще намират повод да доказват своето лакейство, дори датата на националния празник да се смени, те пак ще развяват руските знамена и ще се кланят на Путин.

Иначе датата 3 март е доста дълбоко свързана с нашата история, в миналото държавниците ни са осъзнавали това и са я предпочитали и по други поводи - примерно мирния договор, белязал края на Сръбско-българската война е подписан на 19 февруари (3 март) 1886г., по настояване на Българската страна. Също така и Брест-Литовския договор е подписан на 3 март 1918г... така че когато честваме нашия национален празник трябва да отбелязваме и трите събития, а не само подписването на Санстефанския договор от 1878г.

long time ago

Почит към загиналите. И към всички оставили костите си из балкана през лютата зима на 1877г.

Кое е геройство в наши дни?
Може би човек да остане свестен?
Да не бъде един от поредните тарикати, които могат да ощетят ближния заради пари.


генерал Жеков

Разбира се,че почит трябва да се отдава на всички жертви но много е важно да се знае колко и какви точно са били загиналите.От руска страна имаме 7500човека военна помощ,от които има загинали и ранени към 3хил. по спомен.Българското опълчение и самостоятелните български дружини са дали общо към 24хил. човека принос и жертви около 7-9хил. души.Така,че няма как де се вмени на народа,че загиналите казаци и украинци да са по-близки до сърцето на българина от загиналите българи,германци или каквито и други народи да са водили бойни действия за нашата относителна по това време свобода.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

long time ago

Някой се опитва да вмени такава теза ли? Прекаленото говорене срещу Русия в наши дни обаче е с обратен резултат ми се струва. Сред обществото. Трагикомично се получава. Но иди го разправяй на властите на запад и зад океана. Ще го разберат колкото ще го разбере и стената ако и говориш.

генерал Жеков

Такова е внушението на руските слуги тук,те винаги са казвали,че ако е нямало руски войници тук-не е имало как да се освободим.Това си е равнозначно на горното и на хората им звучи по същия начин,а много добре знаеш че цялата тази ненормална теория бе набивана в главите на малки и големи толкова години,а няколко самопровъзгласили се за "учени" или "историци" развиват тази срамна за нас теория дори в днешни дни.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

long time ago

Нещата са се развили по определен начин и са част от историята. Другите хипотези са работа за безделници.

Сещам се за мой разговор в Трявна с един човек на 73 г. през 2016г. Който си живее там цял живот.
Говорихме за онези времена.
Когато са научили от куриер за началото на Априлското въстание на площада в Трявна веднага отиват почти 300 човека въоръжени, такива които са се подготвяли за този момент. Чакали целия ден на площада, но нямали друга информация накъде да се насочат. Вечерта се прибрали, на другата сутрин били наполовина на брой. Събрали се отново на площада. Не помня кога точно са тръгнали, дали на втория ден вечерта или на третата сутрин...но накрая тръгват не повече от 30 души от Трявна. Да се присъединят. Не помня точно към Габрово или Търново...
Колко важно нещо е когато има добра организация...това си мислех и тогава и сега. Добра организация и подходящи хора, да я изпълняват...

Hatshepsut

Днес 3 март ние българите честваме 142 години от Освобождението на България от близо 5-вековното турско робство и възстановяването на свободната българска държава.
3 март е български, а не руски празник, затова не мога да проумея русофилската и русофобската истерия, която обхващат българското общество покрай тази дата - за мен това си е чисто и просто загуба на интелектуална енергия.
Честит национален празник на всички българи!


(Фото: Асен Великов)

Шишман

ЧЕСТИТО ОСВОБОЖДЕНИЕ
От зловещото турско-ислямско робство

Шишман

Интересното е че не искат да се обличат с опълченски униформи (макар някои да имат такива) , а си слагат народните ни носии
___________________________________________________


Hatshepsut

3-ти Март на Шипка

Честване на националния празник на България  2016 на връх Шипка - един полет от миналото към настоящето


Шишман

01 March 2021, 14:32:54 #12 Last Edit: 01 March 2021, 21:56:26 by Hatshepsut Reason: Корекция на линка
КАК ПОЛЯЦИТЕ СА "ОСВОБОЖДАВАЛИ" БЪЛГАРИЯ от турско робство
 Така е поляци са преследвали и Филип Тотю, някой си Чайка Чайковски и даже и дъщеря му и тя.

По време на празнуването на 140 годишнината от  Освобождението на  България, президентът на страната  РУМЕН РАДЕВ изрази признателност за националното освобождение към: РУМЪНЦИ, УКРАИНЦИ, БЕЛОРУСИ, ЛИТОВЦИ, ПОЛЯЦИ И ФИНЛАНДЦИ. По сведения на някои ОЧЕВИДЦИ тази формулировка се е използвала на всички предишни церемонии през последните години в България.
Ако с румънците  всичко е ясно - те наистина са участвали като съюзници на Русия в руско-турската война през 1877-78 г., то всичко останало звучи странно. Ако за РАДЕВ е било толкова важно да се посочи националността на руските войници и офицери, служили в Императорската армия, непонятно е защо той не е удостоил с внимание другите народи от нашата многонационална страна, които са били също участници  в нея  – ОСЕТИНЦИ, ТАТАРИ, МОРДВА, УДМУРДИ, КАЛМИЦИ?!
ЦЕЛТА НА ТОВА ТОЛКОВА СТРАННО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ИСТОРИЧЕСКО СЪБИТИЕ Е ОЧЕВИДНА: ДА СЕ ПРИНИЗИ РОЛЯТА НА РУСКАТА ИМПЕРИЯ И ДА СЕ ПРЕДСТАВИ, ЧЕ  БЪЛГАРИЯ Е БИЛА ОСВОБОДЕНА ЕДВА ЛИ НЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.
Ако обаче се разгледа участието на поляците в Освобождението то тук не всичко е еднозначно. В рапортите на казашките офицери от донските полкове на Дунавската армия се посочва, че сред убитите от казаците БАШИБОЗУЦИ са намерени тела на европейци. При което някои от тях даже са носели кръстове. Обаче това не им е пречело да участват в масовите убийства на български мирни жители – за което свидетелствали ,,гердани" от отрязани човешки уши. Тези европейци – полски доброволци , решили да се сражават СРЕЩУ РУСИЯ И ПРАВОСЛАВИЕТО  на страната на турците. Така да се каже ,,За нашата и вашата свобода". В България башибозукът се е ,,прославил" с нечовешка жестокост  по отношение на мирните жители, масови изнасилвания и убийства, оскверняване на православните храмове и убийства на свещеници.
Впрочем много полски наемници на султана охотно са приемали исляма, тъй като тяхната истинска религия е била ОМРАЗАТА ИМ КЪМ РУСИЯ.
В България поляците са вземали активно участие в жестокото потушаване на българското Априлско въстание от 1877 година.
Ето така са воювали  ПОЛЯЦИТЕ ЗА "ОСВОБОЖДЕНИЕТО" НА БЪЛГАРИЯ!
В РУСКАТА АРМИЯ  е имало и етнически поляци – съзнателни воини, верни на клетвата на своят император. Но в днешна Полша ги считат не за воини-освободители, а за колаборационисти и национални предатели. Затова пък в днешна Полша почитат онези, които заедно с башибозука са КЛАЛИ И ИЗНАСИЛВАЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ЖЕНИ И ДЕЦА.
В светлината на тези данни ,,ПОЛИТКОРЕКТНАТА" РЕЧ НА РУМЕН РАДЕВ Е НЕ САМО ПРЕЗРИТЕЛНО ЗАПЛЮВАНЕ  ПО ОСВОБОДИТЕЛИТЕ, НО И ПОДИГРАВКА С ПАМЕТТА НА ХИЛЯДИТЕ БЪЛГАРСКИ МЪЧЕНИЦИ!
Как поляки Болгарию «освобождали»
TOPWAR.RU

https://topwar.ru/138378-kak-polyaki-bolgariyu-osvobozhdali.html


Шишман

ДА СЕ ЗНАЕ, ТА ДА СИ ПРАВИМ ДОБРЕ СМЕТКАТА ЗА НАПРЕДЕ !
Анти-западната пропаганда, прави точки.
_____________________
Когато на 3-март оспорвате значението на датата и изтъквате отрицателната роля на Руската империя, то имайте предвид и следното:
Всички генерали, командвали турската армия през войната, са били европейци или поне не са били мюсюлмани по рождение, сочи справка в историческите източници и интернет.
Главнокомандващият Мехмед Али паша е роден като Карл Дитрих, германец. Служи на търговски кораби като юнга. През 1843 година, при поредното плаване, остава в Цариград и приема исляма и името Мехмед Али.
Хобарт паша, командвал турската черноморска флота (в която са служили още 170 английски офицери и 390 моряци) е англичанин. Роден е на 1 април 1822 година в Лестършир, в графското семейство ,,Бъкингампшър".
Такъв е и Бекир паша (полковник Кемпбел Куксън), роден във валахаладското гръцко село Чурхли, авантюрист и подбудител на убийството на гревенския епископ Емилианос Ладзарис.
Военният инженер генерал Шрекер (Рошид паша) е понтийски грък, а инструкторът Искендер паша (Александър) e също такъв. Началникът на инженерните войски в турската армия Мехмед паша се казва Блум и е французин.
Най-зловещата роля е на Сюлейман паша. Френски евреин, роден като Соломон Леви Явиш, завършил Сорбоната. Под негово командване овен редовна войска са и албански башибозук, черкези и чирпански цигани, които  са изклали до крак и опожарили Стара Загора.
Главният квартирмайстор Белински (Нихид паша) е поляк, началникът на интенданството Шатинер (Рашид бей) е французин, а генерал Грюнвалд е норвежец, началник на артилерията към главното командване.
Освен тях Леман паша е австроунгарец, Вейсел паша — австриец, преди служба при турците фон Вексел, Талат бей – евреин, Емануел Красоа и Жозеф Лафаит са французин, Ибрахим паша – грък, а Мехмед Садък паша е поляк.
Изводите направете сами...Panzerfaust

А руските генерали също са европейци.
Или ти си мислиш, че имена като Цимерман, Криденер, Радецки или Тотлебен са руски?
В изостанали държави като Османската и Руската империя европейците лесно правят кариера, защото местните са некадърни азиатци.
Agree Agree x 1 View List