• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
avatar_Panzerfaust

За и против Фейсбук

Започната отъ Panzerfaust, 11 Окт 2019, 19:49:39

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Колко често ползвате Фейсбук?

Постоянно го ползвам
2 (28.6%)
Ползвам го основно за работа
0 (0%)
Рядко го ползвам
0 (0%)
Ползвам го, но искам да се появи алтернатива
2 (28.6%)
Нямам профил и нямам намерение да ползвам Фейсбук
3 (42.9%)

Общъ брой гласове: 6

Panzerfaust

Как мислите? Полезен или вреден е в наши дни Фейсбук? Аз го ползвам, но изключително много ме дразнят еврейско-левичарските двойни стандарти на Зукърбърг - т.нар. Стандарти на общността.
Смятам и че, ако в началото беше полезен като форма на комуникация и възможност да достигнеш и общуваш с много и непознати хора, то в днешно време младите хора (че и не само те) развиват отчуждение от реалния живот и тотално са забили в мрежата, т.е. основно във Фейсбук. Добрата идея вече е хипертрофирала. Крайно време е да се появи някаква алтернатива/конкуренция на Зукърбърг. Говоря за реална масова такава, а не някакви регионални измислици като ВКонтакте.

Шишман

Зависи кой как го ползва. То е като с интернета по принцип.

Hatshepsut

Аз също ползвам ежедневно фейсбук и не виждам засега негова алтернатива.
Мен са ме докладвали няколко пъти за "реч на омразата" и един път за нарушени авторски права  :whistle:
Най-тежкото наложено ми наказание беше забрана да публикувам за три дни. Това ме принуди да огранича достъпа на публикациите си само до списъка с приятели, оттогава не са ме докладвали и не съм имал проблеми.
Да, правилата на фейсбук са доста строги и мнозина се възползват, за да доносничат и докладват публикациите на неудобните им потребители. Както може да се предположи, най-често това са педерасти и/или привърженици на либерастията и толерастията. Някои от тях се активизират само по време на гей-парадите, а други докладват през цялото време  :mad:

Шишман

#3
Цитатъ на: Hatshepsut - 11 Окт 2019, 21:52:30Да, правилата на фейсбук са доста строги и мнозина се възползват, за да доносничат и докладват публикациите на неудобните им потребители. Както може да се предположи, най-често това са педерасти и/или привърженици на либерастията и толерастията. Някои от тях се активизират само по време на гей-парадите, а други докладват през цялото време  :mad:
Модерно-скроените са винаги първи да докладват. За това съм си ограничил списъка с приятели здравата. Преди имах над 1000 , сега съм ги намалил на -500. Жените либералки , дори и когато уж са националисти също докладват. Може да се каже че такива работи ставаха някога и по форумите и имаше неправилно блокирани и т.н.
Трябва и да се внимава, какво се пише. Самите модератори на фейса ми се струват тъпанари с конски капаци. Случвало ми се е буквално за нищо да ме блокират. Например за думата "обратен". Самите хора сме си такива - не сме стока.

Panzerfaust

Първоначално Фейсбук беше доста по-свободен, но последните 1-2 години е ад. Особено за националистите и политически некоректните. Аз бях блокиран на няколко пъти, защото участвах в различни групи, където ме докладваха, иначе приятелите ми са прецизирани. Вече много внимавам и говоря езоповски.
Върхът на нелепостта беше, когато Фейсбук ме извести, че ме блокира за публикация на снимка от Балканската война и текст "По пет на нож!". Публикувах я в група, където има и сърби, и явно са ме докладвали мършите шумадийски, въпреки че реално беше антитурска, а не антисръбска снимка. Ние така или иначе се карахме в групата около Междусъюзническата война и явно това е натежало. В крайна сметка имаше хепиенд - подадох молба за преразглеждане на бана, защото наистина не нарушаваше никакви стандарти, беше си историческа снимка, придружена с боен вик от епохата, и малко по-късно Фейбук ми се извини и ми възстанови правата. Възмущението ми обаче от идиотските им методи остана.

Шишман

И все пак Фейсбук си остава незаменим. Има и хубави страни: не ти харесва някой и го блокираш. Има и безброй групи, макар че аз не участвам в много. Не ми се четат публикациите на всеки и така.

Panzerfaust

Така е - незаменим е. Получаваш много информация, достъп до много хора, аз върша и доста работа през Фейсбук. Дори не знам за какво им трябваше да затягат правилата, при положение, че всичко вървеше, но Цуки си знае. Въпрос на време е да се появи адекватна алтернатива, няма как винаги да са монополист.

Шишман

Интересно явление в фейса са троловете. Публикуват на килограм, всякакви тъпотии. За сега съм засичал само тролове , които се представят за националисти и патриоти, но с просташките си публикации, често без смисъл или глупави оскверняват всичко до което се докоснат. Тези същите са и винаги срещу ГЕРБ, системата , Борисов  и са първи революционери бунтари и протестъри, както и кандидат будители на народа. Чудя се дали са платени или просто са ненормални. Едно е сигурно нещо с тях не е в ред.

Panzerfaust

Сега с това извънредно положение - затваряне на заведения, на театри, на университети, кина, стадиони и зали, отмяна на събития, затваряне на магазини без хранителните, може би и на цели молове, Фейсбук ще бъде основно средство за комуникация, дори за хората, които предпочитат живия контакт.

Шишман

Цитатъ на: Panzerfaust - 14 Мар 2020, 00:54:17Сега с това извънредно положение - затваряне на заведения, на театри, на университети, кина, стадиони и зали, отмяна на събития, затваряне на магазини без хранителните, може би и на цели молове, Фейсбук ще бъде основно средство за комуникация, дори за хората, които предпочитат живия контакт.
Казаха че в Италия интернет мрежата прегряла. Предполагам и  фейсбука е така.

Panzerfaust

Какво ви е мнението за новия вариант на Фейсбук? На мен не ми харесва, но за съжаление, вече не ми дава възможност да превключвам на стария.
Agree Agree x 1 View List

Hatshepsut

Цитатъ на: Panzerfaust - 28 Сеп 2020, 03:03:33Какво ви е мнението за новия вариант на Фейсбук? На мен не ми харесва, но за съжаление, вече не ми дава възможност да превключвам на стария.

Да, новият дизайн на Фейсбук не е много изпипан - вече не могат да се пишат бележки в личните профили, не могат да се преместват снимки от един албум в друг, също и изгледа на албумите не ми допада.
Обаче новият дизайн има и положителни страни - шрифтът е вече по-едър и се чете нормално на 100%, докато при предишния дизайн трябваше да увеличавам мащаба на 120%.

Шишман

Цитатъ на: Panzerfaust - 28 Сеп 2020, 03:03:33Какво ви е мнението за новия вариант на Фейсбук? На мен не ми харесва, но за съжаление, вече не ми дава възможност да превключвам на стария.
Пълен провал. Има вариант за превключване. На единият ми профил успях , на другият не успях. Хората
 масово се оплакват. Връщането става , като се натисне горният десен ъгъл и над изход се показват едни други и ръчкаш и така.

Шишман

Жалко че няма с какво друго да ги заменя. Вчера без причина уж за някаква сигурност ми поискана разпознаване . Отговорих им правилно ,но казват че  е грешно . И така губя един от петте  ми профила . То за това и не съм с един. Нечестна работа. Баси и запада  и моделите и и тъпотиите им.

Panzerfaust

Вероято някой те е докладвал за фалшив профил, за да искат такова разпознаване.

Шишман

#15
Цитатъ на: Panzerfaust - 10 Окт 2020, 21:03:04Вероято някой те е докладвал за фалшив профил, за да искат такова разпознаване.
Възможно е . Профила обаче беше на над 10г. Освен  това  , умишлено  не бях разпознат.

Powered by EzPortal