• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
avatar_Hatshepsut

Новъ дизайнъ на Форума (SMF 2.1)

Започната отъ Hatshepsut, 01 Авг 2018, 07:38:06

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

HatshepsutTopic starter

Нека в тази тема коментираме новия дизайн на Форума.
Във Форума вече е интегриран модула TinyPortal (https://www.tinyportal.net/), с който визията се променя и форума започва да прилича на сайт  :azn:
Форума вече има не само начална страница (https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php?action=forum), а и заглавна страница (https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php). Разликата между двете е, че съдържанието на форума (индекса) не е Home page, а е преместено на нова страница (бутона "Forum" в заглавното меню).
А новата заглавна страница (Front page) включва само някои от последните публикации от най-важните раздели на Форума.

Чатът е вграден в TinyPortal и се намира долу вляво. Няма възможност за баниране на потребители само от чата, ако някой е в нарушение, ще бъде баниран от форума като цяло  C:-)

HatshepsutTopic starter

Ако ви дразнят допълнителните панели вляво и вдясно, може да ги скриете. Обърнете внимание на малките бутончета [–] в горния десен ъгъл (под главното меню). Чрез тях може да скривате или показвате тези панели. Аз примерно съм скрил десния панел, защото не ми е нужен, така се освобождава допълнително място на екрана  :azn:

Click  :arrow:


HatshepsutTopic starter

За разлика от предишните версии, в новата версия SMF 2.1 потребителите могат да избират езика на форума директно, без да влизат в своите профили.
Най-горе вдясно има падащо меню, откъдето може да си изберете езика, на който ще виждате менютата и опциите на форума. Вариантите са само два - български и английски, по подразбиране форумът е настроен на български език. Е, членовете и симпатизантите на партия Атака може да искат да виждат форума на руски език, но това няма да се случи - нямам никакво намерение да инсталирам руски езиков пакет  >:D

Освен това, най-горе вдясно има и търсачка, може да търсите информация в текущата тема, текущия раздел или в целия форум. Търсачката е много добра и бърза, почти всеки ден я ползвам и няма проблем с текстовете на кирилица  :azn:

Тук на скрийншота съм показал търсачката и менюто за избор на езика на форума:

Click  :arrow:

генерал Жеков

Цитатъчленовете и симпатизантите на партия Атака може да искат да виждат форума на руски език, но това няма да се случи - нямам никакво намерение да инсталирам руски езиков пакет

:D Добро решение.Форума работи добре,привикнах със функциите на тоци форум,но тепърва ще започвам да пиша и разучавам повече,за да разнообразим и обогатим форума,единствената ми забележка е относно цвета-подписа ми не е добре видим,но това са бели кахъри
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

HatshepsutTopic starter

#4
Цитатъ на: генерал Жеков - 09 Авг 2018, 23:18:48единствената ми забележка е относно цвета-подписа ми не е добре видим,но това са бели кахъри

@генерал Жеков , няма как бели букви да се четат на бял фон, препоръчвам ти да смениш цвета на текста, примерно зеления цвят се вижда добре :)

HatshepsutTopic starter

#5
Друго интересно въведение в новата версия на форума са т.нар "mentions", това е същото като "тагването" на потребители във фейсбук  :cool:

С тази опция може да се обърнете към някой от потребителите във форума и той ще получи известие, че вие сте го споменали в някой постинг. За да "тагнете" потребител във форума, напишете първо символа @ и после напишете името на въпросния потребител.
Давам пример, в снимания в скрийншота постинг обръщението е към един потребител с ник prbatabg

Click  :arrow: 

А пък той съответно получава известие, че съм го споменал, както и линк към темата, където съм направил това:

Click  :arrow: 

генерал Жеков

Какви са новите "звания" по отношение на броя публикации?Забелязах,че е въведена "Full member",има ли промени и във другите имена и какви са параметрите на всяка група т.е какъв е броя публикации,нужен за присъединяване към всяка една група
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

HatshepsutTopic starter

Цитатъ на: генерал Жеков - 13 Авг 2018, 18:41:16Какви са новите "звания" по отношение на броя публикации?Забелязах,че е въведена "Full member",има ли промени и във другите имена и какви са параметрите на всяка група т.е какъв е броя публикации,нужен за присъединяване към всяка една група

По отношение на динамичните групи и броя публикации за преминаване от по-долна в по-горна група няма съществена разлика от стария форум, единствено запазих името на групата "Full member", което е по подразбиране, в стария форум е променено на Forum member  :smile-1:

  • Newbie (0-5 публикации)
  • Junior Member (6-49 публикации)   
  • Full Member (50-499 публикации)   
  • Senior Member (500-999 публикации)   
  • Hero Member (1000-4999 публикации)   
  • Veteran (повече от 5000 публикации)   

HatshepsutTopic starter

#8
Новата версия предоставя още една възможност - запазване на чернови (Drafts) на вашите публикации  :azn:
Така ако започнете  да пишете някакъв дълъг постинг и спре тока или компютърът увисне, ще може да си възстановите информацията. Долу вдясно под прозореца за писане има бутон "Save Draft", чрез който може да си запишете черновата:

Click  :arrow: 

Черновите се съхраняват една седмица, така че през това време може да си възстановите информацията.
За да видите записаните чернови, влезте в личния си профил, под аватара ще видите меню, от което трябва да изберете "Show Drafts"

Click  :arrow: 

HatshepsutTopic starter

#9
След като тази сутрин обнових форумния софтуер, с изненада установих, че са изчезнали иконите за пол "Male" и "Female" от потребителските профили. Първоначално си помислих, че това е някакъв бъг, но след като се порових в настройките на админ панела, установих, че това е направено съвсем целенасочено... И така, вече администраторите на форуми ще могат да добавят и други полове, каквито и колкото сметнат за необходимо. Не се и съмнявам, че някои админи ще си развихрят въображението  :mad:

Click  :arrow: 

Лина

Възможното ли е централната, основна част на форма да е по-широка? Дори като скрия двата странични панела тя си остава тясна  и заема едва 1/3 от екрана, при дълги публикации и теми това е много неудобно. В стария форум беше комфортно за четене, защото темата бе в цялата ширина на браузъра, ако ме разбирате изобщо какво искам да кажа?
Ще е хубаво, ако трябва да изчезнат тези панели, но да е четливо. Мое мнение.

HatshepsutTopic starter

Цитатъ на: Лина - 01 Сеп 2018, 20:40:12Възможното ли е централната, основна част на форма да е по-широка? Дори като скрия двата странични панела тя си остава тясна  и заема едва 1/3 от екрана, при дълги публикации и теми това е много неудобно. В стария форум беше комфортно за четене, защото темата бе в цялата ширина на браузъра, ако ме разбирате изобщо какво искам да кажа?
Ще е хубаво, ако трябва да изчезнат тези панели, но да е четливо. Мое мнение.

Разбирам те напълно.
За съжаление, в тази версия на форумния софтуер широчината на форума не може да се променя. В старата версия това можеше да се настройва в админ панела, примерно да се зададе 80% или 100%, но тук не може.
Страничните панели се махат много лесно, чрез бутончетата [–] в горната дясна част на екрана, на линията на главното меню.

Единствения начин да се увеличи широчината на форума, който мога да препоръчам и който е напълно работещ, е да се увеличи мащаба на браузъра. Нормалният мащаб за визуализиране на уеб-страниците е 100%, но от настройките на браузъра (всеки браузър дава такава възможност), мащабът може да се увеличи. Предполагам, че ако мащабът се увеличи на 120% или 125% широчината на форума ще стане приемлива.

Лина

#12
 :smile-1:  Ясно, това е недостатък

long time ago

Ще бъде ли възможно да има избор на "скин" на форума?

HatshepsutTopic starter

Цитатъ на: Long time ago - 04 Сеп 2018, 09:50:20Ще бъде ли възможно да има избор на "скин" на форума?

Засега няма такава възможност, форумът е инсталиран на стандартния шаблон и няма налични други теми, от които да се избира. А и все още няма разработени качествени теми за новата версия 2.1, ако намеря нещо добро, ще го добавя  :smile-1:

На официалния сайт има само няколко теми, но те не ми харесват:

https://custom.simplemachines.org/themes/index.php?action=search;version[]=90

long time ago

Благодаря.

Вероятно по-нататък.


Tags:

Similar topics (5)

1389

Отговори: 3
Прегледи: 961

1749

Отговори: 16
Прегледи: 602

80

Отговори: 15
Прегледи: 2571

1376

Отговори: 19
Прегледи: 1589

Powered by EzPortal