• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

25 July 2021, 19:27:08

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
13357 Posts

Шишман
5566 Posts

Panzerfaust
887 Posts

Лина
739 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 22647
  • Total Topics: 1351
  • Online Today: 178
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 111
Total: 111

БЪЛГАРЩИНА - изяснявания

Started by Шишман, 19 October 2019, 12:19:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

 ВОДАЧИТЕ, ВОЕВОДИТЕ - ГОЛЯМАТА ПРАЗНОТА
Воеводи много, четници почти няма. ВМРО пък всички са воевода, ама никога, никой от тях не е бил четник !
Да започна тая публикация ми хрумна от следните иронични мнения на един човек. Ето ги:
- Димитър Касапинов
Г-н Димитров, предлагам да оглавите парламента!
Толкова чист и праведен човек не съм виждал.
Цялата държава и организации с прости хора, а капацитет като вас не е в управлението. Не е редно, трябва да сте лидер!

- Димитър Касапинов

А, и хитър не съм, просто виждам надежда в особота ви. Виждам ви като месия, поведете нас невежите!
_________

Човека без да осъзнава засегна една много наболяла тема - тая за народните водачи-воеводите.
На практика това е наболял въпрос от времето, когато падаме под турско, та чак до днешни дни .
През турско са се появявали често такива хора - водачи - обикновено хайдути . Обаче при липса на държава и при тежката борба: повечето пъти тия народни юнаци, са свършвали живота си загивайки. След освобождението има една  голяма подмяна : на тия които трябва да са водачи с хора удобни на политическата система изапада.  След 1944г. пък комунистите се погрижват добре да нямаме народни водачи. След 1989г.  новият елит чрез медиите ни назначиха за водачи какви ли не откачалки, хумористи и въобще измет.
Народ има и е свестен, ама няма водачи и нещата без такива хора няма как да тръгнат . Водачи или лидери по западно му : не се правят за един ден, даже и да се родят с тия качества им трябва обработка и усъвършенстване. Иначе кандидати за водачи много, ама без нужните качества. Лошото е че няма место където да се подготвят такива хора, няма и учебен план и линия по която да бъдат обучавани. Според мен в началото родолюбивите организации трябва да имат по няколко председателя - водачи 2-ма или 3-ма, които да се допълват един друг. С времето ще се научим, какво му трябва на един водач, какво да учи и развива в себе си и каквото е необходимо.
Колкото до мене: нямам никакво намерение да ставам водач-воевода и т.н. Над 20г. чета за нещата свързани с България: и знам че един водач трябва поеме огромна отговорност и не е лесна работа, не е била никога и няма и да бъде ! Мечтата ми е да бъда обикновен четник и нищо повече. Естествено нямам никакво намерение да бъда четник при: някой некадърен или ненормален водач. В историята имаме един такъв ужасен пример на воевода дето водел над 200 души и се излагал яката. Картонени ботуши, капризи, неадекватни решения и т.н. Накрая хората му искали да го убият, даже брат му и той бил в заговора.Дано за напреде тая глупост не се повтаря.

Имаме обаче и примери, за невероятно добри и качествени водачи, за каквито другите народи по света могат само да мечтаят Ето двама такива на картината. Поклон пред подвига им !

Шишман

 БУДЕН НАРОД ИМА - ВОДАЧИ НЯМА
 Да има достатъчно добър и достатъчно буден български народ. Няма водачи, а тия дето си мислят че са такива нямат нищо общо с народа и живеят буквално на друга планета. Но иначе народа им е виновен. Естествено тия всичките до един се бутат в политиката.
Та някой като иска да стане водач да вземе първо да научи какво: е българщината, какъв е светогледа на народа ни, да поизучи историята на освободителните ни борби, народо-психологията ни, да си направи една носия или четническа униформа и едва тогава да тръгне да води народа. Така без подготовка по тия въпроси, само зашото някой си па макар и умен е решил че е водач не става. Също така да разчитат на съдбата, късмета, предсказанията на Ванга или друга вещица - не става. Не става и ако не се интересуват от българщината и не я познават. А повечето мераклии не само не искат да имат нищо общо с българщината, ами я и мразят. Била им старомодна, архаична и т.н. глупости и после разбира се народа е виновен и е тъп и заспал. А истината е че с холивудски и про-западен начин на мислене и либерализъм не става, не е ставало и няма да стане никога.
Ето на снимката народ има и е осъзнат и е добър.

Шишман

  НА КЪДЕ ДА СОЧАТ ОРЪЖИЯТА ?
 При заклеване, отдаване на почит, когато са поставени на знаме, шапка  или просто окачени на стената.
Да кой съм аз да казвам кое как е ? Аз съм никой !
Но те - хората на снимката : са някои и не са никои, нито като мене. Ако те са ги държали така, то значи е така. Естествено, могли са да вдигнат оръжията и над главите си - но не са го направили !
 Мисля че спора туко-що свърши.       
Шишман

БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ РОДОЛЮБЦИ
Тази жена попита:
Neli Obreshkova
Незнам що за патриоти сте,след като не са ви важни резултатите от изборите😬😬😬
_______
Отговорът е - не от патриоти има нужда България, а от  "РОДОЛЮБЦИ". Самата дума патриот е чуждица и се налага в света по времето на борбите за свобода в Италия. Там по това време повечето или поне тия на чело : Гарибалди и Масини и др. са били масоно-сатанисти. То и у нас доста от наричащи се патриоти са масоно-сатанисти. Така че по-добре да се наричаме и бъдем "РОДОЛЮБЦИ" от масоно-сатанисти полза няма. Когато тая жена разбере разликите между патриоти и " РОДОЛЮБЦИ" , тогава ще разбере защо за българщината изборите не са важни. България няма нужда от чуждопоклонници и мекерета, има голяма нужда от родолюбци: последователи на нашите хайдути и велики народни юнаци !
Надявам се тия на снимката да са родолюбци, а не нещо друго: дето е чуждица по западен модел !


Шишман

  " СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ" бих добавил че : за днешни дни е по-подходящо  "  СВОБОДА И БЪЛГАРЩИНА ИЛИ СМЕРТЪ"
И запомнете няма " горди българи" по американски телевизионен, западен и филмов образец ! Има достойни, честни и добри българи.
Станете ли горди вече не сте българи, а предатели на "БЪЛГАРЩИНАТА".   Шишман

  ЧЕТНИЦИ-ВЪСТАННИЦИ
 " Българщина или смърт"
Така бих преправил израза "Свобода или смърт"
Защото всичко извън българщината : са празни приказки , безсмислици, суета и тъпотии.       
Шишман

 КЪМ ТИЯ ЛИБЕРАЛИ ДЕТО ЧЕСТИТЯТ КУРБАН БАЙРАМА НА ИСЛЯМИСТИТЕ
Турското робство е било не само политическо, но и верско - религиозно !
Идете се лекувайте бе. Ненормалниците само дето не им пожелават повече и по-успешни атентати и с повече жертви. За "Великден" на дали са поздравили, ама за ислямистките празници са първи. Не обичам да говоря мърсотии, ама тия ще им кажа - да ви е.м.
На снимката : нашата вяра, нея трябва да си честитиме, не празниците на сатанистите. Те тия другари либерали утре ще искат да се кълнат на корана и с ходжа или имам.


Шишман

    ГАДОВЕТЕ ЖАЛ И МИЛОСТ НЯМАТ И НЕ СА ИМАЛИ НИКОГА И НЯМА ДА ИМАТ
Гадовете друго-родци и друго-верци: да им вярваме и да се подлъгваме по захаросаните им приказки е повече от тъпо след 500-те години турско-ислямско робство. Ако не знаете коя е истинската причина за падането ни тя е доста гадна. Хората поради гадните боляри и аристократи, които са се били изродили и деградирали: не са искали да се бият с турците. Мислели са че вечно турците ще идват на през 5-10 г. и после пак няма да ги има. Хората си изнесли селата на по-високо и си живеели живота: няма боляри да ги мъчат и обират, свобода ! Свобода докато турците не наложили плътен контрол над завладените земи, тогава предците ни се усетили за какво става дума, ама било късно.Глупавото е че са се надявали да живеят по-добре в царство на другородци и друговерци.  Това историци и учители не го казват по 2-е причини. Едната е да не се усети народа къде е сгрешил, та пак да го преметнат, както и става от освобождението до сега. Другата причина е: че на народа тая истина никак няма да му хареса след 500 г. робия. Та нека не се лъжем пак да вярваме на чуждите по вяра и народност. Лошо-лошо, ама при деградиралите боляри е било , много по-добре отколкото под турско-ислямско. Тия другите и от Европа и от изток и т.н. жал няма да имат !
Израждането на аристокрацията-болярите и т.н. е започнало с отстъплението от вярата и пренебрегването и. Пример е дал сам Иван Александър и после спиране не е имало. Познато нали ? В днешни дни също има небивало отстъпление.
Та всеки сам да си прави сметката как ще я кара напреде !
п.п.
За това постоянно наблягам на тия неща с вярата, а не че си нямам друга работа.
На възстановката : с попа , тоест вярата на пред !       

Шишман

  ТАКА ТРЯБВА ДА Е ЖЕНАТА
С кърпа на главата, да показва че е по законите на българщината и Бога. Ако не във всекидневният живот , то поне на чествания и отбелязване на годишнини.   
Шишман

  БЪЛГАРИЗИРАНЕ НА БЪЛГАРИЯ
Тъй като архитектурно страната ни е застроена по западен и модерен обичай, а не по български - незнайно защо.  Да се сриват сгради , блокове и къщи не е възможно  и неизгодно- то това е един от начините да българизираме  страната ни до времето в което започнем да строим по български.           
Шишман

  ТОЧНО ТАКА
Много умно и правилно казано.
Синът му също е бил голяма работа и четник на ВМРО, геройски загинал в бой със сатанизираните комунисти, убил сума ти от тях преди да бъде убит
Колкото повече чужда - вражеска кръв пролеем, толкова по-добре.
А нашата чак накрая, ако няма друг начин.           
Шишман

Не трябва да се мисли че с политически средства и идеологии, могат да се оправят нещата. За изминалите 30г. се видя че не става
Ударите са главно културни, върху културата и само-идентичността ни и после политически и финансови.
Така отговорът трябва да е първо в сферата на културата ни и после да се отговори и политически. Заниманията с политиканстване и идеологии : водят до под кривата круша.

На снимката добър отпор на културната война срещу българщината !

Шишман

ВЪЗМОЖНО И НУЖНО ЛИ ВРЪЩАНЕ КЪМ ДРЕВНАТА НИ ПРЕДХРИСТИЯНСКА КУЛТУРА И ЦЕННОСТИ ?


Как ще се върне към древната ни култура и ценности от преди приемането на Християнството - не се знае. Как  ако за тия неща, няма  запазено нищо и по-добре. То старата култура и морални ценносто до преди цар Борис - покръстител на българите :са била една мешаница, та връщането към тия неща хем е невъзможно и глупаво, хем само ще съсипе  и останалото българско у нас. Интересно защо някои хора искат да се връща към някакви несъществуващи неща. Какво и е на днешната българщина, такава каквато е  ? Та дедите ни са я развивали цели 1100г. и сега да я изоставим само защото на тоя, оня , трети, пети и т.н. спасители на народа и умници нещо не им харесвало или допадало. То по филмите тия неща и глупости може да са на мода, ама реалността е доста различна. А и хората дето са  постоянно  в филмите: меко казано не са съвсем на ред психически ! Слава на Бога че народа не мисли така и си държи на българщината.
Иначе ако послуша тия странни свои спасители : би отстъпил от българската култура и морал  и като се  понесе по течението на телевизионната култура с 200 в час и на първия завой от българите няма да остане и помен.  С какво им  е вредна на някои хора днешната българщина не се разбра? Може би че ни е запазила от потурчване и ислямизиране.
Или просто защото не е като по филмите в които живеят някои хора.

Обаче има още българи, готови да пазят българщината, да живеят и дишат в нея. И слава на Бога че ги има.

Шишман

ЧУЖДОПОКЛОНИЧЕСТВОТО - БOЛЕСТТА НА НЯКОИ ОТ  БЪЛГАРИТЕ
Слава на Бога не на всички !
Отец Паисий  се оказа много прав в едно - някои българи от XVIII век, та чак до днес, са заразени от коварната болест на чуждопоклонството и гледат да зарзят и други. Тая болест обсебва като злокачествен тумор цялото ни общество.
Време е да кажем - НЕ на чуждото, ако не другаде то поне в собственият ни език, домовете и душите ни.
Добрата новина е че все още има българи, последователи на българщината и българските хайдути и четници.


Шишман

 
ИДЕОЛОГИИ И БЪЛГАРЩИНА
 Проучвал съм доста въпроса с идеологиите и те наистина са вредни за нашият народ и култура.  Всяка идеология е проводник на чужда култура, противоречаща на българщината и всичко наше и родно. Целта е да се разсейсват и объркват нещата и натрапва западният модел, и така докато ни обезродят. Модел  който народа ни за сега отхвърля и не възприема - слава Бога !